Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Tarinoita tuntureilta (26.08.2018 klo 11:58:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
16.06.2019, klo 12:37:52

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474924 viestiä 10539 aihetta kirjoittanut 7404 jäsentä. Uusin jäsen: Manga fan
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Piirtäminen, tekstaus, väritys ja skannaus
| | |-+  Aika piirtämisessä?
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Aika piirtämisessä?  (Luettu 17365 kertaa)
morrison
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 11


« : 18.11.2016, klo 23:19:06 »

Tervehdys kamut.

Kuinka kauan teikäläisillä menee aikaa sellaisen mustavalkoisen värityskuvan tekemiseen digitaalisilla välineillä? Keskimäärin? Enemmän detaljoituun ja vähemmän detaljoituun? Haluaisin tietää, missä ajassa ammattilainen tekee tällaista. Onko 3 päivää liian tiukka aika vai sopiva?
tallennettu
morrison
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 11


« Vastaus #1 : 20.11.2016, klo 21:29:10 »

On palsta sit ihan kuollut. Paljon käy lukemassa mutta kukkaan ei virka mittään. Kivvoo ois tietöö ammattipiirtäjän noppeus.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 188


« Vastaus #2 : 20.11.2016, klo 21:47:33 »

Ei kun tuo on aika mahdoton vastata Absoluuttisena Totuutena ™®.
Riippu ihan mitä kuvassa on, flatit roiskiin minun kaltainen asiaa osaamaton urpokin paikoilleen mutta mitä yksityiskohtaisempi työ on tai mitä enemmän elementtejä...
Onko kuvassa 1500 luvun ratsuväkeä? missä maastossa?
Jos ne menee pieleen aina löytyy historiabuffi yms joka avaa sanaisen arkkunsa
Halutaanko värityksessä rapaa ja realismia vai yksinomaan sellainen atsovärien loisto että lukija saa diabeteksen?

Sitten on asiakkaita joilla on näitä nerokkaita ideoita tyyliin "molemmat päähahmot ovat sinisävyisiä sinistä taivasta ja merta vasten, toisella on sininen keilapallo"...just...

Itse käytän kun värejä vain jos maalaan ja sitä teen vain ystäville ja rakkaille eli en juurikaan. Mustavalkoinen harmailla eikä mitään muuta on oma kanta.
Mieluiten hankin aina jonkun joka piirtää, koska se ei ole vahvin osaamisalueeni.

Mutta tunnen värittäjiä. Osalle piisaa kevyesti päiväkin ja osa hinkkaa värejä juuri kohdilleen liki viikon.
Tai enemmän.

Itselle kolme päivää kuulostaa hyvältä, tuntemistani yksi kun tekisi sitä nukkumatta kolmen päivän ajan kuin riivattu ja toinen tekisi ensin sen kuvan kaiken viivatyön ja päälle värityksenkin yhteensä muutamaan tuntiin.

Ja tietenkin kannattaa muistaa tuleeko digiksi vai painetaanko, ensimmäinen vedos kertoo paljonko painotuote heittää ruudun arvoista. Voi joskus heittää todella paljon.

Toivottavasti edes auttoi jotenkin.
tallennettu
JJalonen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 806« Vastaus #3 : 20.11.2016, klo 22:05:20 »

http://comicsalliance.com/dave-stewart-interview-coloring/

Tiivistäen. Ammattilainen värittää 22-sivuisen sarjakuvan työviikossa.
 Grin
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 188


« Vastaus #4 : 20.11.2016, klo 22:08:44 »

http://comicsalliance.com/dave-stewart-interview-coloring/

Tiivistäen. Ammattilainen värittää 22-sivuisen sarjakuvan työviikossa.
 Grin

Tämäpä.
Lihavointi ja painotus sanalla Ammattilainen. Dave Stewarteja ja Jordie Bellaireja ei vaan voi suoraan verrata ei-ammattilaisiin.
tallennettu
JJalonen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 806« Vastaus #5 : 20.11.2016, klo 22:17:59 »

Taloudellisista ja käytännöllisistä syistä kaikki ammattivärittäjät pyrkivät vastaavaan työaikaan.

Lopputuloksen jälki sitten tietysti heittelee enemmän ja vähemmän.  Wink
tallennettu
morrison
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 11


« Vastaus #6 : 20.11.2016, klo 22:44:18 »

Mitä ihmettä? Täällähän on eloa ku Vilkkilässä kissoja? Tattista kommentoijille. Vaa selitinpä sitte vähä huonosti asian. Oma moka, tyhmä ja aloittelija kun oon. Anteeksi. Torven sukulainen. Mulla on päättötyössä aiheena ammattikuvittajan tilaustöiden tekeminen. Siinä o mm väritettävän värityskuvan suunnittelu. Sellanen ykstyiskohtane kuva aikuisille värityskirjaan. Ei oo tarkempaa speksiä kuvasta, mutta jos joku tekis tollasta tyyliin liukuhihnalta yhtä kuvvoo sketsistä valmiiks kuvaks niin kui kauan tää prosessi kestännee?
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 188


« Vastaus #7 : 20.11.2016, klo 22:52:47 »

Mitäs noista
Mulla on päättötyössä aiheena ammattikuvittajan tilaustöiden tekeminen. Siinä o mm väritettävän värityskuvan suunnittelu. Sellanen ykstyiskohtane kuva aikuisille värityskirjaan. Ei oo tarkempaa speksiä kuvasta, mutta jos joku tekis tollasta tyyliin liukuhihnalta yhtä kuvvoo sketsistä valmiiks kuvaks niin kui kauan tää prosessi kestännee?

yksityiskohtainen kuva aikuisten värityskirjaan? aikuisten värityskirjaan vai "aikuisten" värityskirjaan?

Kuten JJalonen ansiokkaasti huomauttaa se jälkihän heittelee mutta siis osa tekee yksityiskohtaisenkin A2 koon kuvan valmiiksi päivässä. Osa nopeamminkin.
Liukuhihnalta kuulostaa siltä että on valmis planssi lihasmuistissa.

Ammattilaiset tekevät vauhdilla koska on se vähintään 10 000 tuntia pohjilla, tuttuja hahmoja tehty jo satoja ja satoja kertoja ja sama pätee värittäjiin.

Jos se on "aikuisten" värityskirjan sijasta näitä pöllöjä ja mandaloita yms diibadaabaa niin niitä pukkaa muutaman sivun päivässä.
Mitään järkevää syytä en moiseen itse keksi, mutta onkin oman pään sisäinen vamma.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 947


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #8 : 21.11.2016, klo 12:31:20 »

Ai värityskirjaan...  Smiley
Kuten Curtvile totesi, riippuu varmaan hieman aiheesta ja tekijästä.  Smiley Jos aihe on tuttu eikä vaadi opiskelua tai hirveästi mallikuvien käyttöä homma voi sujua nopeastikin. Detaljit voi inspiroida paikalleen vasta tussausvaiheessa. Päivässä tekis varmaan ainakin muutaman. Varsinkin kun oon kattonu jotain älyttömiä mandala-kuvioita tai jotain kökösti piirrettyjä söpöjä fantasiaeläimiä, niin niitähän ehtis varmaan vielä enemmän.

Sitten taas jos liikutaan oman mukavuusalueen ulkopuolella, esim. jos fotarilla leikkaa liimaa tyylillä tekevä tai jotain letkuraajahahmoja piirtelevä graafikko laitetaan tekemään realistista kuvaa, aikaa menee helposti niin paljon että ei kannata. Joku Petri Hiltunen taas varmaan tekisi näitäkin, realistisia ihmisiä erilaisisa yksityiskohtaisissa vermeissä, useamman päivässä.

Sikäli kun olen aiheeseen joutunut törmäämään, monimutkaisia taustoja perspektiiveineen sun muineen, näissä ei esiinny. Pelkkiä hahmoja on kuitenkin aika sutjakka väsätä. ...Ja värityskuvien detaljit tuppaavat usein olemaan vain sellaisia, mitä ammattilainen pudottelee helposti hihastaan.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
morrison
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 11


« Vastaus #9 : 21.11.2016, klo 14:15:27 »

Kiiiitos vastauksista. Kyse siis väritettävistä kuvista aikuisten värityskirjasn. Mitä niit ny o... Mandaloit, kukkapatterneja, ihmishahmoja jne. Meinaatteko oikeesti, että päivässä tekee monta kuvaa, 8 tunnissa, jos se ois piirtäjän työpäivä, nii muutama sivu päivässä? Sisältäen sketsauksen, digitalisoinnin, eli vaikka vektorigraffa muotoon viäntää valmiin väritettävän kuvan? Ei voe olla mahollist...jos ny miettii oikeesti prosessia. Teetkö sketsin 5minsassa? Ja digitalisoinnin kaikkine monimutkaisine detskuineen tunnissa?
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 947


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #10 : 21.11.2016, klo 19:55:50 »

Tuli muuten mieleen että tietsikalla tekis tietenkin myös sillee, että piirtäisi valokuvista läpi.
Ja yksi edellytys nopeudelle on että kuvat on ideoitu eli käsikirjoitettu valmiiksi.

Tekniikka vaikuttaa tietenkin tosi paljon. Jokainen tekee itselleen luontuvimmalla tekniikalla. Joku piirtäisi suoraan koneella toinen taas tekisi mahdollisimman pitkälle käsin. Itse tekisin käsin ja korjailisin koneella. Siinä digitalisointi tarkoittaa lähinnä skannausta ja virheiden korjaamista, eikä siihen saisi kyllä kulua kuin tunnin tai puoli.

Joidenkin mandala- tai kukkakuvien tekemistä taas pitäisi hieman suunnitella niin että saisi koneella monistettua ja muokattua helposti piirroksia. Eli niitä kannattaisi varmaan työstää "liukuhihnalla" useampaa kerralla. ...Tutkia minkä verran pystyy hyödyntämään kuvien osissa vaikka valmiita kuviokalvoja ja minkä verran kannattaisi tehdä itse omia patterneja esim. valokuvia käsittelemällä. Tai miten mandalan teko käy helpoiten... Iso osa hommaa olisi just tuotannon suunnittelu, eli että hahmottaa oikeat metodit ja välineet suhteessa haluttuun lopputulokseen.

Mutta kuten todettu kuvia on monenlaisia. Katsoin nyt vain nopeasti Prisman valikoimaa ja allaolevan kuvaesimerkin mukaisia kökköyksiä tosiaan pystyisi tekemään helposti ainakin pari kolme työpäivässä. Mukana oli kuitenkin esim. Harry Potter-aiheisia, jotka oli selkeästi hieman paremmin/työläämmin tehty. Olen törmännyt myös kotimaiseen Mies-aiheiseen värityskirjaan, jonka kuviin myöskin on mennyt varmaan päivä tai kaks. Mut jos ja kun ammattimainen sarjakuvapiirtäjä piirtää sivun päivässä, niin kyllä se nyt muutaman värityskuvankin samassa ajassa tekaisee.  Smiley

EDIT: Ja yksi syy sille miksi näille värityskirjoille piireissä naureskellaan, onkin juuri se miten hirveitä ne kuvat ovat. Ei ilmeisesti haittaa meditointia.  laugh


* värikirjat.jpg (79.62 kilotavua, 406x288 - tarkasteltu 180 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: 21.11.2016, klo 20:00:06 kirjoittanut Reima Mäkinen » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 188


« Vastaus #11 : 21.11.2016, klo 20:24:17 »

Meinaatteko oikeesti, että päivässä tekee monta kuvaa, 8 tunnissa, jos se ois piirtäjän työpäivä, nii muutama sivu päivässä? Sisältäen sketsauksen, digitalisoinnin, eli vaikka vektorigraffa muotoon viäntää valmiin väritettävän kuvan? Ei voe olla mahollist...jos ny miettii oikeesti prosessia. Teetkö sketsin 5minsassa? Ja digitalisoinnin kaikkine monimutkaisine detskuineen tunnissa?

Kyllä. Ammattipiirtäjä on sitä :piirtäjä.
Olen nähnyt ammattipiirtäjien ja puoliammattilaisten tekevän sketsin parissa minuutissa. Sellaisen joka on selkeästi tunnistettava laite, eläin tai henkilö. Useimmiten yhdellä tai useammalla johdonmukaisella valonlähteellä.

Eli todistettavasti täysin mahdollista.
Sarjakuvasivu on huomattavasti vaativampi rasti kuin värityskuva.
Piirtäjien työpäivä ei välttämättä ole 8 tuntia, osalla selkeästi lyhyempi, kiitos kokemuksen, osa tekee kerralla pidempiä 12-15 tuntisiakin kunnes projekti nipussa ja sitten siirtyvät seuraavaan.

Kukaan ei yritä masentaa, päin vastoin ainoastaan tehdä realiteetit selviksi.

 Graafisen alan ammattilainen on ammattilainen kuten millä tahansa muulla alalla, oli sitten kyse lääketieteestä rakentamisesta tai  vaikka juridiikasta.
Alansa ammattilaiset tekevät jälkeä nopeasti ja varmasti koska sitä on jo tehty monesti ja oppirahat maksettu aikoja sitten.
Ainoa tapa päästä yhdeksi on tehdä ja tehdä toistuvasti.

 
tallennettu
morrison
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 11


« Vastaus #12 : 21.11.2016, klo 22:47:35 »

Ookoo kiitti tiedoista kamut. Nyt alkaa tulla asiaa. Antaa paukkua lissee. Mielenkiintoista. Ite veikkaisin että tekis vaikka 10 kuvan sarjan ekaks sketseineen vaikka elukoihin liittyen ja sitse piirtäis puhtaaks illulla niin puhtaaks piirtämiseen menee vaikka 1pv 2 kuvaa. Ku miun käsittääksein illulla on aika hidas piirtöö. Nii sketseihin 1-2pv ja puhtaaks piirtoon 2/pv?

Vai on kökköi värityskuvia. Eiks niitä oo ihan jonkun ammattilaisen tekemänä, siis joku artistin? Noittenhan pointti on väritellä erilaisia alueita. Vai haluutko väritellä asterixia ja obelixia? Tai onks esimerkkei teijän mielest hianoist värityskirjoist? Suomessa joku kuvittaja vissiin tehnyt värityskirjan aikuisille?

tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 947


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #13 : 22.11.2016, klo 00:00:07 »

Onhan niitä värityskirjoja monet tehneet. Eikös Jopeltakin tullut sellainen nimensä mukainen aikuisten värityskirja? Kökköydellä viittaan enemmistöön värityskirjoista, joiden tehtävä lienee yrittää lähinnä tehdä helppoa rahaa. Väritettäväksi tarkoitetun tai värityskirjan kuvan kriteerit on muutenkin vähän toiset kuin jonkun muun kuvan.

Ilman muuta tekniikkakin pitäisi olla hallussa ennen kuin voi lähteä hinnoittelemaan tai laskemaan urakkaa ajan perusteella. Viittasin tähän kun sanoin että eri tekijät valitsisivat todennäköisesti eri tekniikan. Illulla ei kannata piirtää jos se tuntuu hitaalta tai huonolta. Hyvänä puolena siinä sitten on se että viiva on tasapaksua. Mutta saa sitä tasapaksua vaikka rapidolla tai kuitukärkikynälläkin. Tai vektoroimalla skannatun piirroksen.

Tässäkin on yksi ero (länsimaiseen)sarjakuvaan, jossa arvostetaan vaihtelevan paksuista, elävää viivaa.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
tmielone
Il Dille
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 596« Vastaus #14 : 22.11.2016, klo 08:35:41 »

Tämä on ehkä hieman off-topic, mutta olen Reiman kanssa samaa mieltä, että suurin osa värityskirjoista näyttää hutaisten kuvitetuilta, joten vaikea uskoa, että niihin on käytetty kauheasti aikaa. Yhtään väristyskirjaa en ole juuri tuon vuoksi ostanut, mutta yhden kohdalla on mietintä vielä kesken: Chuck Palahniukin Bait sisältäisi komeiden kuvien lisäksi myös tarinaa. Ei vain ole tullut missään vastaan. Voisin kuvitella, että linkin takaa löytyviin erimerkkikuviin on käytetty hieman enemmän kuin puolipäivää.
tallennettu

"Now there's only two things in life but I forget what they are"
Sivuja: [1] 2 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: