Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Nuorison lukemistot syynissä (19.01.2018 klo 14:49:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.04.2018, klo 16:47:02

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
462902 viestiä 10302 aihetta kirjoittanut 7264 jäsentä. Uusin jäsen: joelkalsi
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kritiikki ja sarjakuva mediassa
| | |-+  Sarjakuvapoliisit
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvapoliisit  (Luettu 34986 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 576


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #120 : 14.04.2018, klo 18:37:29 »

Onko muilla samoja kokemuksia?
Pakko tunnustaa että mulla ei ole mitään hajua videoiden volyymista. En edes tiedä mistä sen näkisi tai miten sitä voisi säätää tai arvioida. Korvakuulolta yleensä tietsikalla teen. Audacityssä on joku desibelimittari, mutta ei sekään kauheesti kerro. Ehkä pitäis säätää tietsikan ääni jonnekin 50%:iin ja koettaa tehdä sillä... Kuuntelen kyllä ite yleensä kaikki tubevideot samoilla asetuksilla, eli täysillä. Mutta nuo koneen kajarit ei tietenkään mitkään ihmeelliset oo.

Raatteen tien äänipuoli on tällä kertaa otettu suoraan kameran mikillä. (Ratkaisu toiminut aika hyvin Helsingin ja Porvoon festareilla) Koskela puhui ohi mikin ja sitä koetin hieman vahvistaa. Lukkarisella taas oli koneessa mökäöljyä tai jotain, hieman sammalsi. Pitäis tietenkin tekstittää, mutta eihän sitä hullukaan jaksa (varsinkaan näillä katsojaluvuilla) tehdä.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
SkTV
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 449« Vastaus #121 : 14.04.2018, klo 20:23:47 »

Kommentteja ja kokemuksia.

Mulla on Lehtosaaren vanhat Ruutu-lehdet. Tai ainakin lehdissä lukee "Pekka Lehtosaari". Onko eri vai sama Pekka, en tiä.

Tabletilla ei pystynyt kuuntelemaan tuota klippiä, liian hiljaista oli. Kuulokkeilla pystyi. Aika paljon oli kohinaa, mutta äänen tasoa vois varmaan nostaa n. 15  prossaa ilman että kohina käy sietämättömäksi. Näin sanat vois erottua paremmin.

Lopun kommenteista. Lukkarinen kertoi, että ei juurikaan lue sarjakuvia. Tämä on näkynyt joissain sarjakuvateoksissaan: Kuvat hienoja, kuvakerronta ontuu. Raatteen tietä en ole vielä lukenut. Kiva oli kuulla hänen piirtämismetodistaan. Itsellekin sopii parhaiten tuollainen ilman luonnoksia piirtäminen, mutta varsinkin jos piirtää tussilla, vähänkin monimutkaisempiin kuviin kuluu aikamoisia paperimääriä eli aivan liikaa. Tietsikalla asia on sitten täysin toinen.

Lehtosaari äityi hiukan liian vauhdikkaaksi kuvaillessaan 15-vuotiaan piirtäjän käsikirjoitus- ja piirtämisvalmiuksia. Olis voinut lähestyä asiaa positiivisen kautta. Nyt meni riidanhaastamisen puolelle. Olen kuitenkin hänen ajatuksistaan lähes sataprosenttisesti samaa mieltä. Samoin Lukkarisen. Päämääränä pitäisi olla ammatillisen tason saavuttaminen, ei nälkärajalla tapahtuva apurahapuuhastelu.

MUTTA olen ymmärtänyt, että Suomen taideapurahajärjestelmä ei tähtää ammattilaisten tuottamiseen, vaan tarkoitus on vaalia maamme omaleimaista kulttuuria. Sepä antaakin sitten liikkumavaraa ihan kivasti rahojen jakajille.

Kiinnostavaa oli myös kuvaus kansainvälisen levittäjän kriteereistä: Vain varmoista tuotteista ollaan kiinnostuneita. Aikaa ei tuhlata turhanpäiväiseen.« Viimeksi muokattu: 14.04.2018, klo 21:21:06 kirjoittanut SkTV » tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 576


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #122 : 15.04.2018, klo 13:02:37 »

Kattelin tota Raatteen tien videoo, mut piti laittaa kajarit ihan täysille. Ääni oli tosi hiljainen tossa.
Tabletilla ei pystynyt kuuntelemaan tuota klippiä, liian hiljaista oli. Kuulokkeilla pystyi. Aika paljon oli kohinaa, mutta äänen tasoa vois varmaan nostaa n. 15  prossaa ilman että kohina käy sietämättömäksi. Näin sanat vois erottua paremmin.
Testasin nyt itsekin vielä ipadilla kuului jotenkin puolella äänenvoimakkuudella ja täysillä ääni tuli kaiuttimesta melkein liian lujaa. Telkkarissa taas riitti (chromecastin kautta) ihan samat volyymit kuin muutenkin telkkua katsellessa. Eli kyllä se suurin ongelma tuossa on nimen omaan äänen suttuisuus (osin hiljainen tai mumiseva puhe ja äänentoistosta kaikua päälle). Kokeilin nyt vielä jälkeen päin sitä audiota viritelläkin, mutta taidot ei riitä, tai sitten se on sama kuin kuvan kanssa, eli suttuisesta et saa skarppia vaikka mitä tekisit. Suttuisuuteen auttaa kyllä useampi kuuntelukerta, mutta harmihan tuo on.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
SkTV
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 449« Vastaus #123 : 15.04.2018, klo 13:39:44 »

Mun Huawein tabletillani ongelma oli nimenomaan äänen voimakkuus tai pikemminkin sen puute. Suttuisuus ei sekään tietenkään parantunut kuuntelukokemusta. Mutta kuulokkeilla volyymi täysillä kuului riittävän hyvin. Mielenkiintoinen klippi.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: