Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Paarman paisteja (28.10.2019 klo 22:06:25)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.11.2019, klo 00:13:17

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
478022 viestiä 10426 aihetta kirjoittanut 3837 jäsentä. Uusin jäsen: ainateme
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Kvaak.fi
| |-+  Palaute & uudistukset
| | |-+  Uuden käyttäjän on vaikea päästä keskusteluihin sisälle
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Uuden käyttäjän on vaikea päästä keskusteluihin sisälle  (Luettu 23963 kertaa)
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 285


« Vastaus #15 : 26.01.2016, klo 23:25:48 »

Hyvä että joku ehdottaa mielestään korjaavaa ratkaisua mutta en lähtisi deletointilinjalle.
Eihän mikään digitaalinen ole ikuista, mutta parannusehdotuksia on aina hyvä saada joskus ne ovat toimivia ratkaisuja jotka eivät syystä tai toisesta ole tulleet mieleen.

Kvaakin satojen sivujen määrä ja "vanhojen partojen" besserwisseriys tietty ovat monille vaikea kynnys varisnkin viesteilyn aloittamiseen mutta se ei myöskään ole keikkien käyttäjien tavoitekaan. Osa on tyytyväisiä seuraamaan hiljaisuudessakin, kuka mistäkin syystä.

Tätä en kuitenkaan allekirjoita:

Kyllä vanhat parrat lukevat väliin jääneitä sarjakuvan perusteoksia, löytävät niistä uusia juttuja ja lukevat sitten vanhoja uudelleen, löytäen nyt ne samat jutut uudessa muodossa.

Taitaa vain usein olla asianlaita niin, etteivät kehtaa löytöjään maailmalle kuuluttaa, kun ovat niin asiantuntijoita...

En siis väliin jääneidenkin teosten lukemista vaan perusteita, se kun tarkoittaisi melko lailla hentoista itsetuntoa "asiantuntijoilta".

Enemmän ongelma vanhoilla parroilla on sama kuin dunkhalla kvaakin sivumäärän suhteen, mitä suppeampi määrä anekdootteja, linjoja, maneereita, visuaalisuutta, historiaa ja substekstiä on hanskassa sitä helpompi on yleistää ja julistaa näkemystään.
Ajan kanssa osaa asettaa viitekehykseensä tai tajuta että oma Asiantuntijuus on liian kapealta alalta.
toisille se riittää eikä muu kuin kotimainen sarjakuva, altsu, supersankarit, stripit, lännensarjakuva tai manga kiinnosta heitä.
Saati millä sivellin-/kynä-/ paperipornolla se on tehty tai mikä on tekijän tausta.

Osalla vanhoista parroista on tämä ongelma kun on kaikkea sarjakuvaa johon perehtyä ja yksi elämä(hah!) ei edes riitä.
Se ja tietty sekin että tarpeeksi vanhoilla parroilla alkaa tietomäärässä mennä biologisessa kovalevyssä syntaxit erroriin...
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 677« Vastaus #16 : 26.01.2016, klo 23:35:07 »

Niin, onko se virtuaalinen uskottavuus lopulta niin tärkeää.

Löytämisen ilo ja oivaltaminen ovat sarjakuvaharrastuksessa tärkeä juttu. Toisinaan näitä hetkiä ovat tarjonneet Kvaakin lukijat.

Jakakaa löytönne ja oivaltamisen hetket rohkeasti!
tallennettu
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 174« Vastaus #17 : 28.01.2017, klo 14:43:16 »

Tässä on taas muutama vuosi vierähtänyt tämänkin ketjun alusta, mutta minä luulen, ettei asia ole muuttunut miksikään. Olen myös aistinut, että Kvaakissa eletään tietynlaisen stagnaattisen lopun aikaa. Vakioparrat ovat jäljellä, mutta uusia käyttäjiä ei ole tullut mainittavasti pitkään aikaan samaan aikaan kun takavuosien vakiokasvojen nimen vieressä lukee "vieras" tai tilille ei ole kirjauduttu miesmuistiin. Osa on saattanut menettään jopa kirjautumisessa käyttämänsä sähköpostin hallinnan (Iki ry on ystäväsi). Kaukana ovat ajat, jolloin ketjuissa saattoi nähdä jopa sarjakuvantekijän itse ottamassa kantaa.

Kaikkea ei tietenkään ole menetetty, mutta Kvaak vaikuttaa varjolta siitä mitä se oli.

Jos Kvaakin keskusteluja ajatellaan tiedon tyyssijana ja Alexandian kirjastona, enemmän on enemmän, mutta tähän tarkoitukseen foorumi ei varmaankaan ole optimaalisin ratkaisu. Jos haluamme ajatella Kvaakkia yhteisönä, jonka jäsenet tuntevat toisensa, tapaavat vähintäänkin sarjisfestarien yhteydessä, juovat kaljaa keskenään ja satunnaisesti menevät naimisiin (älkää naurako, itselleni kävi näin sillä toisella genrefoorumilla eli Risingshadowlla). Tässä kontekstissa jatkuvasti rullaava media, kuten uutisryhmät, mainittu Reddit tai jokin kuvalauta (vaikka sellaiset täynnä paskaa ovatkin) uusiutuvat dynaamisesti itsekseen. Mutta foorumilla, joka kerää itseensä jatkuvasti lisää viestejä, on elinkaari siinä missä jollain, no, tähdellä.

Säikeessä mainitut ajatukset siitä, että uudet käyttäjät voivat vain jatkaa 150-sivuista(!) Tintti-säiettä siitä mihin on jääty on ajatuksena kaunis, mutta vaikuttaisi että se luo silti visuaalisen ja henkisen painolastin – ja itsekin ymmärrän miksi). Säie alkaa olla rippikouluiässä.

Nyt on paljon puhuttu siitä, että foorumien aika ylipäätään olisi ohi ja Facebook olisi korvannut ne. Väite tuntuu sinällään järjettömältä, Facebook voisi varmaan korvata foorumit helpostikin suunnattomalla käyttäjämäärällään, mutta missään vaiheessa se ei ole yrittänyt oikeasti. Facebook-ryhmissä keskustelun seuraaminen on erittäin kömpelöä – se on tavallaan kuin aikanaan Irc-Galleria, jota puolestaan käytettiin sosiaalisena mediana, vaikkei se soveltunut siihen lainkaan, mutta nettimaallikot eivät tienneet paremmastakaan.

Sitäpaitsi foorumissa on se mainio puoli, että osa väestä saa harkintansa mukaan liikkua omalla nimellään ja vaikka kuvallaan, osa anonyymimpana, mutta joistakin nimimerkeistä saattaa silti muodostua vakiohahmoja. Ja sen verran data-anarkisti minäkin olen, että on itsetarkoituksellisen hyvä, jos kaikki sisältö ei pyöri monikansallisissa somesaiteissa vaan on esimerkiksi juuri kansallisen sarjakuvaseuran taskussa.

Jonkinlainen nahanluonti tarvitaan. Uusitaan ilme, vaihdetaan ankat, vaihdetaan jopa nimi, aloitetaan puhtaalta pohjalta. Jollakin tavalla tänne (tai siis sinne, terra novaan) tarvitaan ne akkarin lukijat, joiden mielestä lehden oma foorumi alkaa olla liian lapsellinen, ne lukemattomat blogisarjiksia ja koirataisteluita piirtävät teinit, koko Suomen Homestuck-skene ja vaikka ketä.

Kymmenen vuotta sitten Kvaak oli ehkä Suomen paras foorumi, noin ylipäätään. Mutta saataisiinko aikaan 2020-luvun paras foorumi?Ylläpito voi tietysti vastata kauhunvisioihin tilastoilla, eli miten on käynyt viestien kirjoittamisen kanssa, ovatko määrät vähentyneet, ovatko kirjoittajat vähentyneet, onko saitilla liikkuvien käyttäjien määrä vähentynyt, onko alueissa ero – minusta tuntuu, että ehkä vähemmän yllättäen länkkärialue sinällään voi aika hyvin.Vanhaa viesti- ja artikkelimassaa ei toki missään nimessä pidä tuhota, mutta siirtäisin sen arkistoksi. Mahdollisesti koko vanhan saitin voisi jättää olemaan, poistaisi vain kaikilta kirjoitusoikeudet.
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 128« Vastaus #18 : 11.10.2018, klo 19:44:46 »

Palautetta Twitterissä - jatkuu pitkään, joten kannattaa rullata alaspäin ja klikata keskustelua auki.

Kvaakin foorumi vaan on suurelle osalle nettisarjisporukasta tosi luotaantyöntävä joko käyttäjien tai käyttöliittymänsä puolesta, kuten on tullut ilmi. Ehkä muitakin syitä on. Ja se, että osa jengistä ei voi sietää toisiaan ei myöskään ehkä lisää houkuttelevuutta...


Kannattaa kommentoida varmaankin enemmän twitteriin eikä niinkään tänne.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 589« Vastaus #19 : 11.10.2018, klo 22:33:15 »

Twitterin jutuista voin vain valittaa että en ole alle 35-vuotias nainen tai muunsukupuolinen, jollaisia tänne halutaan.

Kun olin koulussa töissä, vaadittiin kyselyn tuloksena että vanhemmat naisopettajat pitäisi vaihtaa nuorempiin ja miehet vähemmän spedeihin.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2018, klo 22:40:48 kirjoittanut Jukka Laine » tallennettu

STD
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 081« Vastaus #20 : 11.10.2018, klo 22:59:17 »

Palautetta Twitterissä - jatkuu pitkään, joten kannattaa rullata alaspäin ja klikata keskustelua auki.

Kvaakin foorumi vaan on suurelle osalle nettisarjisporukasta tosi luotaantyöntävä joko käyttäjien tai käyttöliittymänsä puolesta,


Jos on noin luotaantyötävää, niin lienee kaikkien kannalta kivempaa, että mitään lähentymistä ei tapahdu, ainakaan täällä Kvaakissa. Turha taistella tuulimyllyjä vastaan.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2018, klo 23:06:50 kirjoittanut STD » tallennettu

Setämiehet hirteen!
STD
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 081« Vastaus #21 : 11.10.2018, klo 23:05:23 »Jonkinlainen nahanluonti tarvitaan. Uusitaan ilme, vaihdetaan ankat, vaihdetaan jopa nimi, aloitetaan puhtaalta pohjalta. Jollakin tavalla tänne (tai siis sinne, terra novaan) tarvitaan ne akkarin lukijat, joiden mielestä lehden oma foorumi alkaa olla liian lapsellinen, ne lukemattomat blogisarjiksia ja koirataisteluita piirtävät teinit, koko Suomen Homestuck-skene ja vaikka ketä.


Jos tänne ei kerran tule uutta verta, niin ehkä meidän on mentävä sinne muualle.
tallennettu

Setämiehet hirteen!
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 589« Vastaus #22 : 11.10.2018, klo 23:08:32 »

Saahan tänne perustaa uusia osioitakin, vaikka "Kielletty setämiehiltä".
tallennettu

STD
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 081« Vastaus #23 : 11.10.2018, klo 23:11:14 »

Olisi kaikkien alan harrastajien kannalta kätevää, että kaikki tieto olisi samassa paikassa.
tallennettu

Setämiehet hirteen!
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 589« Vastaus #24 : 11.10.2018, klo 23:17:44 »

Oikeasti on pari tärkeämpää ongelmaa kuin setämiesten invaasio. Teknisiä ongelmia.

1. Mobiilissa Kvaak on surkea.
2. Haku on surkea, mobiilissa tai ei.

Minä en näitä osaa korjata, mutta jos joku ilmoittautuu, niin mikäpä siinä. Vanhaa sisältöä ei vaan sovi poistaa. Voi siirtää vaikka arkistoon, jos on ihan pakko.
tallennettu

Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 082« Vastaus #25 : 12.10.2018, klo 00:46:32 »

"Muinaisella foorumilla kourallinen aktiivisia setiä" on ehdottoman osuva määritelmä! T: aktiivinen setä, joka kävi just Twitterissä ehkä toista kertaa elämässään
tallennettu

echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 174« Vastaus #26 : 12.10.2018, klo 08:29:36 »

Onko muuten tällä pohjalla tulevaisuutta? Käsittääkseni vuoden tai kahden sisään oikein millään, joka ei tue https:ää, ei ole.
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 589« Vastaus #27 : 12.10.2018, klo 12:14:57 »

Valittaja valehteli että nettisarjakuvien osasto on tullut vasta nyt ummehtuneelle foorumille. Itse asiassa se on ollut toiminnassa 15 vuotta eli alusta asti.

Vastaus oli että on ihan sama koska totuus on että kukaan ei sinne halua. Kyllä sinne halunneitakin on ollut vuosien varrella monia.

Mutta tehköön itse fooruminsa, jonne pääsevät vain alle 35-vuotiaat ei-miespuoliset. Ei kannata kiinnittää enempää huomiota tuohon saivarteluun josta logiikka puuttuu täysin.
tallennettu

STD
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 081« Vastaus #28 : 12.10.2018, klo 17:07:19 »

Jos Spede Pasanen aikoinaan törmäsi tähän juttuun ja keksi sille hyvän nimen.
tallennettu

Setämiehet hirteen!
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 589« Vastaus #29 : 12.10.2018, klo 17:23:39 »

Haw. Kerro lisää.
tallennettu

Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: