Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Al Jaffee eläkkeelle (08.06.2020 klo 18:26:24)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
15.08.2020, klo 10:50:38

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483975 viestiä 10430 aihetta kirjoittanut 3837 jäsentä. Uusin jäsen: Bassibasuukki
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Kvaak.fi
| |-+  Palaute & uudistukset
| | |-+  Uuden käyttäjän on vaikea päästä keskusteluihin sisälle
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Uuden käyttäjän on vaikea päästä keskusteluihin sisälle  (Luettu 35540 kertaa)
STD
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 366« Vastaus #105 : 16.10.2018, klo 11:16:26 »

Mutta saatiinpa tänne taas pikkuisen säpinää. Kyllä tällä Jouluun asti jaksaa.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2018, klo 12:04:30 kirjoittanut STD » tallennettu

Setämiehet hirteen!
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 780


Kuka mitä häh?


« Vastaus #106 : 16.10.2018, klo 12:08:41 »

Tämä on kuin lounasbaari ja ylläpito on vapaaehtoisia tarjoilija/baarimikko/kokki/siivooja/portsareita.
meillä on paljon vakiasiakkaita, osa vuosien takaa osa käy välillä reissun päällä.

Onko meillä nyt konsensus ja kaikki laulavat sen *******n kumbayaan yhteislauluna ja palataan SARJAKUVIIN?

Tavoitteena olisi Tähti-baari, mutta Avecrankin palvelu menettelee. Vaikka Calvadoksen kanssa ei saakaan päivän salaattia.

Laulaa voitaisiin vaikka Ystävä sä lapsien ja perään Vöyrin marssi, niin eiköhän sillä tulisi täälläkin nää kuulut ää äää ääripäät ja välitolkut katettua.

Olipahan taas keskustelu, mukana niin mureita kommentteja että toivoisi Kalevauvan tyyppien lukevan joskus kääkkiäkin eikä vain sitä vauva.fiitä.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 619


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #107 : 16.10.2018, klo 15:26:59 »

Jos nyt tätäkin keskustelua tutkisi päällisin puolin, niin aika ahdistava kuva Kvaakista jäisi. On pari-kolme erittäin aktiivista kirjoittajaa, jotka torppaavat kaiken järjellisen ajatuksenvaihdon ja tuntuvat kenties ehkä purkavan foorumilla omaa ahdistustaan. Ja näiden alle jäävät lukuisten muiden kirjoittajien (tyyliin Lurker, Koivumäki, Jiksi, Perhoslapsi ja monet muut) huomattavasti asiallisemmat viestit. Ja näinhän se kuva Kvaakista muodostuu...

Ei millään pahalla, enkä yritä loukata ketään, mutta siltä se nyt vain tuntuu.

Enkä tosiaan väitä, ettenkö olisi itsekin sortunut Kvaakissa ylilyönteihin ja viekottelevan negatiivisuuden ansaan. Ehkä pitäisi siis yrittää itsekin ottaa jatkossa ohjenuoraksi sellaiset asiat kuin suvaitsevaisuus, avuliaisuus, rauhallisuus ja provosoimattomuus – vaikka se väliin hyvin vaikeaa olisikin (onhan se kuitenkin aina helpompi möläyttää tunnekuohuissaan, mitä nyt sattuu suusta purskahtamaan).

Pahoitteluni siis tästäkin viestistä.

Ja lisättäköön nyt vielä, että itselleni Kvaak on foorumina hyvinkin tärkeä, enkä toivo sille ja kaikille sen käyttäjille mitään muuta kuin hyvää.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2018, klo 15:31:17 kirjoittanut Toni » tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 823« Vastaus #108 : 16.10.2018, klo 18:19:03 »

Hyvä puheenvuoro Tonilta.

Oma sarjakuvaharrastus olisi todennäköisesti sammunut vuosituhannen alussa ilman Kvaak-harrastajayhteisön liekkiä.

On totta, että moni tuntuu hautovan menneitä vääryyksiä pitkän aikaa, vaikkei enää itse muistaisikaan, miten on pahaa mieltä joskus toisiin purkanut.

Kun tämän on koettanut pitää mielessä, niin on tullut tietoisesti hillittyä omia sanomisiaan. Turha levittää omaa pahaa mieltä ympärilleen.
tallennettu
Clavia Z
Kummajainen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 804« Vastaus #109 : 16.10.2018, klo 19:22:15 »

Kvaak vaikutti vahvasti myös oman sarjakuvaharrastukseni - varsinkin keräilyn - aktivoitumiseen kesällä 2011. Oikeastaan löysin Kvaakin varmaan jo kymmenisen vuotta sitten, mutta luin silloin vain yhden viestiketjun enkä välittänyt tutkia tätä paikkaa tarkemmin.

Sarjakuvia olin piirtänyt vuoteen 1993 asti aktiivisesti, mutta muutto pois vanhempien helmoista sammutti sen harrastuksen lähes täysin kun tuli liikaa muuta ajateltavaa. Mitä taas keräilyyn tulee, vuoteen 2003 saakka olin vain satunnaisostelija, joka oli keräillyt muutamia nimikkeitä ja saanut ne sarjat täyteen. Vuoden 2003 jälkeen sarjakuvien keräilyssä oli monen vuoden tauko, koska elämä tuli väliin kaikkine seurustelujuttuineen ja henkilökohtaisine murheineen. 2011 alussa olin selättänyt nuo murheet ja olin jälleen vapaa kaikista kahleista. Oli taas yllin kyllin aikaa harrastaa ja tehdä mitä huvitti.

Aktiivisemmin aloin selailla Kvaakia heinäkuussa 2011. Tutkailin sekalaisia viestiketjuja päivittäin muutaman viikon ajan, ja saman kuun lopulla vietin yhden kesälomaviikon kiertelemällä Helsingin divareita sarjakuvia ostellen. Sen jälkeen aloin keräillä sarjiksia ahkerammin kuin koskaan eläessäni.

Kvaak sitten innoitti minua kuluttamaan kaikki mahdolliset työstä tienaamani rahat sarjiskokoelmani kasvattamiseen. Keräsin kaikki ne mielenkiintoiset sarjakuvat jotka olivat menneet minulta ohi. 2282 sarjiksen kokoelmastani on varmaan ~1300 hankittu viimeisen seitsemän vuoden aikana.

2011 syksyllä kävin myös ensimmäisen kerran moneen vuoteen sarjisfestareilla. Joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla kävin muutaman kerran Vanhalla ja Gloriassa järjestetyillä festareilla, tosin kahmin silloin lähinnä Makedonian pöydästä Jymyjä, Huulia, Suomalaisia MADeja ja muutamia muita nimikkeitä joita silloin keräsin enkä välittänyt jäädä kuuntelemaan festarivieraita. Nyt on jo kahdeksat perättäiset festarit koettu oikein kunnolla, haastattelujakin kuunnellen.

Tammikuussa 2012 tapahtui kaksi merkittävää käännettä: rupesin piirtämään sarjakuvia vuosien tauon jälkeen JA rekisteröidyin Kvaakiin. Täällä ollaan edelleen, piirtelemässä ja päivittäin Kvaakia lukemassa. Välillä olen ollut pitkään poissa tästä foorumista kun olen saanut tarpeekseni riitelystä jota täällä on välillä ollut. Silti olen lopulta palannut. Enkä kaipaa enää muuta kuin lisää aktiivista porukkaa tänne juttelemaan. En jaksa uskoa, että sarjakuvista olisi kaikki jo sanottu. Kyllä tietoa vielä löytyy jaettavaksi, ja sitä jaettakoon ystävällisin mielin, noviiseja avuliaasti opastaen.

Äh, en ole hyvä kirjoittamaan rohkaisuviestejä, mutta toivottavasti nyt jotain tuli selväksi tästä vuodatuksestani.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2019, klo 04:50:55 kirjoittanut Clavia Z » tallennettu

Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 549« Vastaus #110 : 16.10.2018, klo 19:58:33 »

-- En jaksa uskoa, että sarjakuvista olisi kaikki jo sanottu. Kyllä tietoa vielä löytyy jaettavaksi, ja sitä jaettakoon ystävällisin mielin, noviiseja avuliaasti opastaen.

Äh, en ole hyvä kirjoittamaan rohkaisuviestejä, mutta toivottavasti nyt jotain tuli selväksi tästä vuodatuksestani.

Niin hyvin sanottu, ettei tuohon ole oikeastaan enää mitään lisäämistä.tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 308« Vastaus #111 : 16.10.2018, klo 21:54:15 »

Jos nyt tätäkin keskustelua tutkisi päällisin puolin, niin aika ahdistava kuva Kvaakista jäisi. On pari-kolme erittäin aktiivista kirjoittajaa, jotka torppaavat kaiken järjellisen ajatuksenvaihdon ja tuntuvat kenties ehkä purkavan foorumilla omaa ahdistustaan. Ja näiden alle jäävät lukuisten muiden kirjoittajien (tyyliin Lurker, Koivumäki, Jiksi, Perhoslapsi ja monet muut) huomattavasti asiallisemmat viestit. Ja näinhän se kuva Kvaakista muodostuu...
Must ei pelkästään ahdistava. Kyllä minusta foorumille tavallaan kuuluu myös ne sivistymättömät möläyttelijät, toisten puolesta loukkaantuvat ja alentuvasti suhtautuvat. Juuri ne antavat paljon kirjoittamisen aihetta foorumin paremmille ihmisille. (tuo oli sitten osittain ironiaa)  Smiley Viittaan myös siihen että myös IRL on ihmisyteisöissä, tyyliin perheissä, hyvin erilaisia tapoja käsitellä erimielisyyksiä. Miten Kvaak voisi olla moisesta vapaa.

Ehkä pitäisi siis yrittää itsekin ottaa jatkossa ohjenuoraksi sellaiset asiat kuin suvaitsevaisuus, avuliaisuus, rauhallisuus ja provosoimattomuus – vaikka se väliin hyvin vaikeaa olisikin (onhan se kuitenkin aina helpompi möläyttää tunnekuohuissaan, mitä nyt sattuu suusta purskahtamaan).
Tähän juuri viittasin sillä että oli vähän turhaa alkaa pauhoa tätä Kvaakissa. Sain kuin sainkin pidättäydyttyä ja oltua provosoitumatta siellä Twitterin puolella. Varovasti vain koetin oikoa käsitystä siitä, että kaikki keski-ikäiset ja sitä vanhemmat eivät ole kujalla nettisarjakuvien suhteen.
Minusta paras ohjenuora on uskoa kirjoittajan tarkoittavan hyvää, esim. yhteistä hyvää tai muuten vain kirjoittavan siinä uskossa että on todellakin kantamassa korttaan yhteiseen kekoon. Epäselvässä tilanteessa voi kysyä tarkennusta, tyyliin: tätäkö todella tarkoitit? (Useimmiten arvaamme pieleen!)

Hyvä että joku sen vittuilun todeksi näyttää.
Sanoisin että on vittuilulla ja vittuilulla eroakin. Ihan aidosti pidin postauksestasi, eiväthän ihmiset ole joko tai. Meissä on erilaisia puolia, jotka tulevat esiin eri tilanteissa. Kuten taisit (vai oliko se joku muu) täällä just sanoa, kun näitä tyyppejä näkee jossain kapakkapöydässä tai festareilla niin kivaa on yhdessä, vaikka joskus Kvaakissa oltaisiinkin eri mieltä, jostain makuasioista.

Semmoinenkin tuli mieleen, että on aivan luonnollista, että Kvaakista ovet paukkuen lähteneet tai bannin saaneet puhuvat pahaa foorumista. Tämähän on tuttua muiltakin foorumeilta. Käytännössä siis ne ovat lähteneet, jotka eivät tule muiden kanssa toimeen. Täällä on moderoinnilla suitsittu keskustelua ja sehän ei kaikille sovi. Asiattoman kirjoittelun uhri ei kuitenkaan sillä palaa että häirikkö on bannattu. Valitettavasti.
On myös luonnollista että jos viettää aikaansa vaikkapa Facessa, ei jaksa tai ehdi enää jossain Kvaakissa pyöriä. Paitsi ne, joita sarjakuva todella kiinnostaa. Eli Kvaakin kuihtumiseen ei välttämättä liitykään mitään isompaa draamaa. Joku suutui ja lähti saatuaan ylläpidolta viattoman sähköpostiviestin liittyen palvelun sisältöön! Mainittu sähköposti taas yksi osoitus siitä miten nihkeä Kvaak on???

Jukka tai joku ihmetteli Twitterissä että mitä ne kritiikkiä esittäneet henkilöt lopulta haluaisivat (Kvaakista). Ehkä semmoinen nettisarjakuvaa piirtävä ihminen haluaa paitsi hyväksyntää ja arvostusta, myös paikan jakaa ajatuksiaan SIITÄ HOMMASTA. Kvaak on kuitenkin yleisfoorumi. Ja jos oma intohimon kohde on vain yksi mitättömältä sivupolulta näyttävä detalji koko palvelussa, niin ehkä se ei sitten sen vuoksikaan kiehdo? Semmoinen kapea-alainen viritys oli myös se Netsarli, vai mikä se oli. (Ei kai se nyt Kvaakin laaja-alaisuuteen tottuneelle olisi mitään?)

Yhdeksi jollakin tapaa neutraalimmaksi vaihtoehdoksi Twitterissä ehdotettiin myös keskustelun luomista Redditiin. Huvittavaa olikin siksi lukea Hesarista tänään, miten joku Redditin omistaja tai muu pamppu manasi koko palvelun suurin piirtein alimpaan helvettiin. Katui karhunpalvelusta jonka oli ihmiskunnalle tehnyt ollessan siellä duunissa. Että kyllä se keskustelu voi joskus olla sitä ihtiään muuallakin kuin Kvaakissa. Ja onkin.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2018, klo 21:55:54 kirjoittanut Reima Mäkinen » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
JV
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 055« Vastaus #112 : 16.10.2018, klo 22:53:01 »

Yhdeksi jollakin tapaa neutraalimmaksi vaihtoehdoksi Twitterissä ehdotettiin myös keskustelun luomista Redditiin. Huvittavaa olikin siksi lukea Hesarista tänään, miten joku Redditin omistaja tai muu pamppu manasi koko palvelun suurin piirtein alimpaan helvettiin. Katui karhunpalvelusta jonka oli ihmiskunnalle tehnyt ollessan siellä duunissa. Että kyllä se keskustelu voi joskus olla sitä ihtiään muuallakin kuin Kvaakissa. Ja onkin.

Välillä mietin, että kuinka tietoista New World Order- meininkiä on ollutkaan tyhmentää ihmiset muutaman lauseen kommunikaatioon ja reagoimaan kaikkeen peukulla, typerillä hymiöillä ja kuluneilla giffeillä (tai vaihtoehtoisesti reaktiivisella aggressiolla)- ja kirjoittamaan peukaloilla.

Suurin osa some-feedien seuraamisesta ei jätä mitään muistijälkeä tai opeta mitään oleellista. Joidenkin tekijöiden tuotantoon on ollut hauska tutustua, mutta sitäkin on usein rasittava seurata, kun tuppaa menemään ylipromootion puolelle suurella osalla. Ja kiinnostavia artikkeleita on antoisaa löytää - mutta silloinkin se todellinen informaatio on "perinteisen" netin puolella. Foorumikulttuuri on passé, minkä huomaa täälläkin kirjoittajamäärän vähyydestä - mutta itse olen kokenut sen paljon hyödyllisempänä ja miellyttävämpänä.

Itse vaihdoin Twitterin Redditiin (kun en Jaron Lanierin ohjetta poistaa kaikki sosiaalisen median tilit vielä viitsinyt toteuttaa), ja se on sosiaalisen median kanavista mielestäni fiksuin, mutta ongelmia ja riitaisuutta on sielläkin (Dan McComasin huoli kylläkin kohdistuu kaikkein häiriintyneimpiin subredditteihin).

Kvaakissa en tajua muutaman tyypin keskinäistä vittuilua - vittuilkoot yksityisviesteissä, ei se kiinnosta muita pätkän vertaa! Minusta oli virhe aikanaan jäädyttää Politiikka-ketju, siellä kun olisi voinut käydä debattia  pidäkkeettä, ja sieltä olisi pelkästään sarjakuvakeskustelusta kiinnostuneet voineet pysyä poissa - nyt pari urpoa vuodattaa pseudo-poliittista angstiaan muihin keskusteluihin (kuten tässäkin ketjussa).
tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 308« Vastaus #113 : 18.10.2018, klo 18:53:39 »

Välillä mietin, että kuinka tietoista New World Order- meininkiä on ollutkaan tyhmentää ihmiset muutaman lauseen kommunikaatioon ja reagoimaan kaikkeen peukulla, typerillä hymiöillä ja kuluneilla giffeillä (tai vaihtoehtoisesti reaktiivisella aggressiolla)- ja kirjoittamaan peukaloilla.
Eiköhän se ole tullut ihan voitonmaksimoinnin sivutuotteena.

Suurin osa some-feedien seuraamisesta ei jätä mitään muistijälkeä tai opeta mitään oleellista.
Eikä hakukoneilla enää oikein löydä mitään (kun osa keskusteluista sun muusta on aina jonkin "muurin" takana). Vähän sama tilanne kuin -95 kun Altavista ei oikein arkaaisine algoritmeineen tahtonut löytää.  Smiley

Minusta oli virhe aikanaan jäädyttää Politiikka-ketju, siellä kun olisi voinut käydä debattia  pidäkkeettä, ja sieltä olisi pelkästään sarjakuvakeskustelusta kiinnostuneet voineet pysyä poissa - nyt pari urpoa vuodattaa pseudo-poliittista angstiaan muihin keskusteluihin (kuten tässäkin ketjussa).
Ihan käytännön syistä, varmaan. Eihän semmoista kukaan kerkeä tai viitsi moderoida. Ja moderoimattakaan ei voi jättää.  Undecided
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 978« Vastaus #114 : 18.10.2018, klo 19:43:09 »

Politiikkaketjun katkoon oli syynä että samoista asioista tapeltiin ihan tarpeeksi muuallakin, eikä sellaista sitten Kvaakissa tarvittu. Siis tappelua.
tallennettu

J-Viilee
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 928


Painajaismaista!


« Vastaus #115 : 18.10.2018, klo 21:52:43 »

Parempi kun tänne kirjottelee vain kännissä.
Sit ku aamulla huomaa et pahin morkkis on siitä mitä on Kvaakkaillut,  niin tajuaa et asiat on aivan helvetin hyvin.
Joo, mie vain haluan seurata tätä ketjua.

Joku vuosi takana kyyläilyä (vähemmän kirjoittelua) ja onhan täällä vittumaisiakin ihmisiä, välillä. Mut tää on varmaan käsitelty jo jossain toisessa ketjussa joten käytän loppuillan lukemalla kaikki ketjut läpi.
tallennettu

Tilulilulii.
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 543


The Comics be with us...always!


« Vastaus #116 : 18.10.2018, klo 22:02:35 »

Parempi kun tänne kirjottelee vain kännissä.
Sit ku aamulla huomaa et pahin morkkis on siitä mitä on Kvaakkaillut,  niin tajuaa et asiat on aivan helvetin hyvin.
Joo, mie vain haluan seurata tätä ketjua.
Kännissä ollaan kanssa kvaakkin kirjoitettu. Juonut sitten lisää alkohoolia ja muisti mennyt.
Se ilme, kun lukee kvaakkia myöhemmin selvin päin ja huomaa, että mikäs se tämä kirjoitus on...meikän tekemä, mut ei mitään muistikuvaa koko jutusta.
Sit se häpeä, et mitäs taas on tullutkaan kirjoiteltua...niin tuttua.
tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
J-Viilee
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 928


Painajaismaista!


« Vastaus #117 : 18.10.2018, klo 22:11:01 »

Juu. Siitä vois tehdä oman ketjun tuonne segalaisiin.

Valvojat siirtää kun on promilleraja ylittynyt.

Et pääse muokkaamaan, saatikka poistamaan.
Häpiä, niinku normaalielämässäki!

Kerran join nuorena aloittelevana Kvaakkaajana 0,7 Leijonan pohjiksi ja sit jatkoin ja seuraavana päivänä oli 1,5 l tuliais Jack Danielssista vain desi pohjalla. (Koko yön vain kvaakkailin)
Nykyisin juon vain mietoja. Henkihän tuosta lähtis nykypäivänä.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2018, klo 22:12:40 kirjoittanut J-Viilee » tallennettu

Tilulilulii.
JV
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 055« Vastaus #118 : 18.10.2018, klo 22:42:30 »

Politiikkaketjun katkoon oli syynä että samoista asioista tapeltiin ihan tarpeeksi muuallakin, eikä sellaista sitten Kvaakissa tarvittu. Siis tappelua.

Joo, itse olisin valinnut toisen linjan, mutta ymmärrän asianomaisten ratkaisut. Ehkä moderaattorit näkivät, että tilanne vain olisi johtanut yhä tulehtuneempaan tilanteeseen. Mutta sitten se muutaman kohdalla johti, että joka aiheeseen piti yhdistää poliittiset aatokset.

Eikä hakukoneilla enää oikein löydä mitään (kun osa keskusteluista sun muusta on aina jonkin "muurin" takana). Vähän sama tilanne kuin -95 kun Altavista ei oikein arkaaisine algoritmeineen tahtonut löytää.  Smiley
.

Itse ajattelen, että some-viestien ei tarvitsisi ollakaan ikuisia ja arkistoitavia (historiantutkimus on oma asiansa, mutta oikeastaan säälin tulevia some-historioitsijoita), ja vaikka Kvaakissa varmasti on käyty hienoja ja informatiivisia keskusteluja, kuuluu fooruminkin luonteeseen se, että vanhempi tavara uppoaa uudemman alle.
tallennettu

meat
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 19


« Vastaus #119 : 11.02.2019, klo 23:49:54 »

Itse suosin uusien ketjujen luomista merkittävämmille aiheille, kuten juuri tein Carl Barksin mustavalkojulkaisuille. Käytän ennen tätä sivuston sisäistä hakua ja Googlea termillä "site:kvaak.fi". Hakukoneilla on vaikeuksia suomen sijamuotojen ja jopa yhdyssanojen kanssa, kirjoittamalla suureen ketjuun asia jossain määrin  katoaa, kun sivu vaihtuu uuteen. Otsikoilla on prioriteetti indekseissä.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: