Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Mike Diana, epäsiveellinen (15.04.2018 klo 08:07:48)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.07.2018, klo 16:23:50

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
465420 viestiä 10339 aihetta kirjoittanut 7291 jäsentä. Uusin jäsen: juhop
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Muut sarjakuva-aiheet
| | |-+  hdc lukee
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: hdc lukee  (Luettu 85366 kertaa)
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 281« Vastaus #540 : 15.06.2018, klo 18:15:49 »

Jiro Taniguchi & Natsuo Sekikawa - Tokyo Killers

Kun on Taniguchilta lukenut lähinnä sellaisia meditatiivisia fiilistelysarjoja joissa henkilö kävelee ympäristössä niin tämä varhainen noir-fiilistely oli aika erilainen. Hiomattomampi vaikka kyllä jäljen ja kerronnankin tunnistaa.

Lukiessa aloin miettiä että ketäköhän epäeroottisempia taiteilijoita on sarjakuvissa (ainakin sellaisia joita voisi muuten pitää taitavina tai jopa mestareina), mukana olevia alastomuus- ja seksikohtauksia voisi luonnehtia lähinnä kliinisiksi...
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 281« Vastaus #541 : 17.06.2018, klo 16:29:26 »

Bruno Maiorana & Alain Ayroles - Garulfo 1-6

Kässääjä Ayroles oli tuttu jo De cape et de crocsista, nyt sitten luin kuusiosaisen sarjan ahkerasti satuihin viittailevaa pseudokeskiaikafantasiaa...kaksi ekaa albumia muodostavat yhden kokonaisuuden jossa sammakko Garulfo ihailee ihmisten saavutuksia ja tekee sopimuksen noidan kanssa että tämä muuttaa Garulfon ihmiseksi (prinsessan suudelman avustuksella tietty) mutta ihmisten maailma ei olekaan ihan niin auvoinen kuin olisi luullut, luvassa paljon juoksentelua, törmäilyä ja kaaosta ja joitain ihan huvittavia juttuja mutta tämä tarinakaari jäi kyllä aika köykäiseksi.
Mutta onneksi tarinaan tulee jatkoa, kun kuvioon tulee ihan oikea prinssi joka muuttuu sammakoksi, ja Garulfo joutuu tahtomattaan taas mukaan sotkuun, jota oli jo ehtinyt edistää aiemmin...parempaa huumoria, runsaammin juonta ja henkilöitä, joiden kautta tämä kehittyikin oikein mainioksi fantsusarjaksi vähän sen De cape et de crocsin hengessä.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 281« Vastaus #542 : 20.06.2018, klo 17:45:08 »

Philippe Delaby & Jean Dufaux - Murena 1-4

Niissä suomennetuissa Dufaux-sarjoissa alku on ollut kiinnostava mutta lässähdys on tullut nopeasti, tämä on pysynyt kiinnostavana ainakin nämä ensimmäiset neljä albumia, ja piirrosjälkikin on mainiota.

Kerrotaan keisari Neron valtakaudesta, eli meno on aika hurjaa ja henkilöihin ei pidä liikaa kiintyä kun moni niistä kuolee kumminkin. Sarjan nimivalinta on siinä mielessä vähän outo että Murena ei ole mitenkään ollut sarjan keskeisin henkilö, mutta ehkä sitten pysyy hengissä pitempään kuin muut...

Philippe Delaby & Jean Dufaux - Murena 5-8

Ei tämä nyt lässähdä mutta ei tasokaan ihan samana pysy, haahuillen leviää vähän joka suuntaan, ja yksi sykli käsitellään tässäkin nipussa, jonka lopussa Rooma on palanut.
Kyllä minä ne pari seuraavaakin ilmestynyttä luen.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 281« Vastaus #543 : 20.06.2018, klo 17:51:09 »

Turk & de Groot - Clifton Integrale 2

Ekassa integraalissa oli Macherotin Cliftonit jotka olin jo lukenut, tässä sitten myöhempää sarjaa eli Le voleur qui rit, Alias Lord X, Sir Jason ja Ce Cher Wilkinson (nää on kai kaikki ilmestyneet suomeksi, mutta Sir Jason oli ainoa jonka olin lukenut joskus aikoinaan)

ihan en enää tunnu olevan samalla aaltopituudella näiden kanssa (joskus ehkä olisin ollut) siinä missä ne Macherotin jutut viihdyttää yhä paremmin, mutta lukihan näitä.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 281« Vastaus #544 : 20.06.2018, klo 17:57:07 »

Jean-Pierre Gibrat - Le vol du corbeau 1&2

Näistä on kai olemassa nätti yhteispainos...Pariisissa toisen maailmansodan viimeisessä vaiheessa (Normandian rannalla on noustu juuri maihin) nuori nainen joka on mukana vastarintaliikkeessä ja nuori mies joka hoitelee ihan vaan omia asioitaan joutuvat yhtaikaa poliisin käsiin, ja pakenevat myös yhdessä...
Nätti, varsin kiva tarina, tää on niitä sarjoja joista voi sanoa että se on hyvin tehty ja kiinnostuneena luin mutten kuiteskaan ihastunut.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 281« Vastaus #545 : 20.06.2018, klo 18:05:36 »

Bastien Vivès - Dans mes yeux

Pari muuta Vivèsin sarjista olen lukenut englanniksi ja niistä pitänyt, nyt sitten ranskaksi ja kiva oli tämäkin.
Teos ei ole mitenkään erityisen juonivetoinen, kirjan clue on kerronta, eli tiukka rajautuminen kertojan näkökulmaan, katsotaan sitä mitä kertoja katsoo, joka kirjan puitteissa on pääasiassa eräs tyttö, ja keskusteluista kuullaan vain tytön puheet, ei omia. Ja kuvituskin tarkentuu ja sumenee kertojan mielenkiinnon tai huomiokyvyn mukaan...

Bastien Vivès - Une soeur

Kai tässä pitää alkaa sijoittaa itseään Vivès-fanikerhoon, sen verran tasokkaita nämä sarjakuvaromaaninsa ovat olleet (aiemmin luettu siis Polina ja The Taste of Chlorine).

Tässä juoni on sinänsä vanha kuin taivas, eli teinipojan kasvukertomus kesäloman aikana, mutta mitä siitä kun se tehdään näin hyvin.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 281« Vastaus #546 : 06.07.2018, klo 18:35:38 »

Nob - Dad 1: Filles à papa

Tämä kuuluu myös ranskalaisten suosimaan yhden sivun gag -formaattiin, mutta sen puitteissa Nob suosii enemmän sitcom-tyyliä jossa jutut eivät ole ihan irrallisia vaan mukana on myös vähän tarinallisuutta ja henkilöillä ja näiden suhteilla on enemmän merkitystä...aiemmin olin jo lukenut samalta tekijältä Mamette-sarjakuvaa joten piti tähän uudempaankin sarjaansa tutustua (on tätäkin näköjään tullut jo neljä albumia).

Nimihenkilö on keski-ikäinen yksinhuoltajaisä jolla on neljä eri-ikäistä tytärtä, ilmeisesti kaikki eri äidin kanssa (tässä albumissa on näkynyt näistä vain yksi), ja kaikilla tietysti myös aika lailla erilaiset luonteet...
Ja okei, niin kuin nämä yhden sivun gagit tapaavat olla, on tämäkin ehdottomasti käyttösarjakuvaa mutta minusta kyllä lajityypin paremmasta päästä.

Nob - Dad 2-4

Luin sitten ne kolme muuta tähän mennessä ilmestynyttä albumia, ja juu, kyllä minä näistä pidin, humoristina mennään maltisella linjalla mutta sitcom-sekoitus toimii. Hahmoissa on karikatyyrinomaisuutta mutta toisaalta myös johdonmukaisuutta (näissä albumeissa tavattiin myös äidit kaksi ja kolme, kaikkien tyttäret ovat vähän lievennettyjä versioita äideistään mutta samalla suhdejärjestyskin on mielekäs, kun edellinen suhde kariutuu niin seraavaksi on haettu ihan erityyppistä naista...)
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 281« Vastaus #547 : 16.07.2018, klo 21:43:08 »

Daisuke Igarashi - Hanashippanashi 1&2

Tämä sattui tulemaan sopivasti vastaan ja oli kivannäköinen, joten otin luettavaksi, ja muutaman sivun jälkeen alkoi tuntua sen verran tutulta että piti tarkistaa kukas tämä tekijä olikaan...ja niin, olinhan lukenut joitain vuosia sitten varsin omalaatuista Children of the Sea -sarjaa ja siitä aika lailla pitänytkin.
Tunnelmassa on aika paljon samaa, luonnonilmiöt ovat hyvin esillä ja sinänsä tapahtumat etenevät aika rauhallisesti mutta jotain outoa näissä kuitenkin murtautuu läpi. Ja tässä nipussa on 44 lyhyttä sarjakuvanovellia (kussakin sivuja kolmesta-neljästä kymmenkuntaan), joten outoutta tiivistyy teoksessa aikamoisesti...
Loppufiilis jää jonnekin "tää on ehkä hyvän" ja "ööhtähin" välimaastoon, taitavuutta ei voi kieltää mutta jotenkin tämä jää turhan usein turhan hämäräksi, mutta saattaa olla myös teos johon kannattaisi palata uudestaan ja uudestaan...
tallennettu
Sivuja: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: