Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Fluctuat nec mergitur (28.05.2020 klo 19:09:38)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
11.07.2020, klo 18:26:56

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483561 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3848 jäsentä. Uusin jäsen: juuso
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Muut sarjakuva-aiheet
| | |-+  hdc lukee
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 40 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: hdc lukee  (Luettu 137719 kertaa)
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #255 : 31.01.2017, klo 23:55:40 »

Otis Frampton - Oddly Normal 1

Lanufantasiaa vähän Harry Potterin ja Courtney Crumrinin tyyliin tytöstä joka on puoliksi ihminen ja puoliksi noita ja näin friikki molemmissa yhteisöissä.
Kivaa piirrosjälkeä mutta tarina keskittyy niin täysin koulukiusaamiseen ettei muuta sisältöä juuri mukaan saatu...mutta ihan sujuvasti tämän luki ja taisi se kakkososakin kirjastossa olla, että ehkä minä senkin luen.

Otis Frampton - Oddly Normal 2
Kakkososa laittaa pikkuisen vaihtelua teemoihin, tässä ollaan varsin opettavaisia Ystävien Tärkeydestä mutjoo, sarja on kivan näköinen ja tämän luki aika nopeasti. (ja enhän minä siis ole oikeaa kohderyhmää).
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #256 : 02.02.2017, klo 18:56:54 »

Jules Feiffer - Kill My Mother

Feiffer tekee tyylipuhtaan noir-pastissin, mukaanlukien monimutkaisesti etenevä juoni jossa ei kai aina ole tarkoituskaan pysyä mukana, ja asiaa ei helpota että sarjassa on paljon naisia jotka näyttävät vähän toisiltaan...
Muutenkin tässa oli joitain hyvinkin kirjallisia ratkaisuja (kuten korostetut lyhyiden lukujen vaihtumiset) ja toisaalta sarjakuvakerronta on kuitenkin hyvin hallussa, ja erityisesti ilmeikkyys ja liike korostettuina...lopputuloksena jotain joka on vähän erilaista kuin, no, mikään muu.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #257 : 02.02.2017, klo 23:17:54 »

Lucie Durbiano - Lo

Tarinointia antiikin Kreikan myyttien pohjalta, nuori nymfi Lo ihastuu kauniiseen paimeneen Dafnikseen jolla on kuitenkin jo oma morsio Chloe, ja samoin Lon suojelija neitsytjumalatar Diana ei tietenkään katsele juttua hyvällä...muiden Durbianon juttujen tapaan symppis, vaikkei nyt mitenkään erityisesti mitään mullistakaan.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #258 : 13.02.2017, klo 21:32:16 »

Marc-Antoine Mathieu - Le dessin

Tämä on taas näitä Mathieun sarjoja: kuollut taiteilija jättää taiteilijaystävälleen piirroksen, jota tarkemmin tarkastelemalla löytää kaikenlaisia merkillisiä juttuja...
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #259 : 16.02.2017, klo 10:21:26 »

Mitsuru Hattori - Sankarea 1 & 2

Ookkei, mangaksi tämä on aika kipeä, kalibroikaa tuo kuvaus muille kulttuurituotteille sopivaksi...

Furuya on zombieita fanittava teinipoika joka testailee löytämäänsä revivikaatiojuoman reseptiä perheen vastikään kuolleeseen kissaan...mutta kun resepti saadaan vahingossa toimimaan, sitä nauttii myös hottis naapurityttökoulun oppilas Rea, joka näppärästi kuolee pian tämän jälkeen...ja tästä seuraa tietysti teiniromanssi(seksi)komedia jossa toinen osapuoli nyt vain sattuu olemaan zombi.
Ai niin, päähenkilömme eivät ole lähimainkaan sarjan creepyimmät henkilöt.
Ja täysin absurdin fanservicen määrä ei olematon.

Kaiken hämäryyden keskellä on toisalata myös välähdyksiä siitä kuinka pitää osata tarttua ohikiitävään hetkeen ja nauttia siitä...

Joo. Tavallaan synnytetyissä reaktioissa on jotain vähän samaa kuin Lucio Fulcin elokuvien katselussa, ja samalla lähestymistapa on myös originelli, joten on tässä kyllä selvästi onnistumisen aineksia. Nyt vähän mietin että haluanko vai enkö halua että Rean mätänemisprosessi etenee...

Mitsuru Hattori - Sankarea 3 & 4
Se ekojen osien creepyin henkilö ei näkynyt tässä sarjassa ja koulutyttö -fan service siirtyi vähän aikuisemman oloisiin naisiin (vaikka toista niistä väitetäänkin viisitoistavuotiaaksi, justjoo) mutta on tämä silti yhä aika pimeä sarja, kun Realle eivät maistu enää vain hortensian lehdet...
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #260 : 27.02.2017, klo 10:32:14 »

Juba - Viivi & Wagner: Sian salarakas

Tuota viimeksi lukemaani edeltävä kokoelma, ja aika lailla sama pätee, joskin tässä taisi olla vain kaksi pitempää jatkumoa, ja molemmat liittyivät Wagnerin muihin naisiin...

Juba - Viivi & Wagner: Kyljys kainalossa

Tämäkin oli jäänyt lukematta välistä, ja kun tässä oli vain yksi pitempi jatkumo (mainio Dagen Efter -saari) niin pitääkö tästä nyt päätellä että sarjassa ovat pitemmät jatkumot yleistyneet.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #261 : 02.03.2017, klo 11:38:32 »

Timo Mäkelä - Emil ja Sofi: Yhden yön muisto Helsingistä kesältä 1909

Piirrosjälki on tietysti hienoa, vanhan Helsingin fiilis on hyvä ja lopun lähdelistaukset myös kiinnostavia (ja kun muuallakin on tullut viime aikoina vietettyä aikaa vanhojen valokuvien parissa).
Tarina, no, on sellainen että siihen voi nuo muut elementit ripustaa mutta ei se mitenkään teoksen parhainta osaa ole.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #262 : 04.03.2017, klo 16:16:36 »

Cazenove & William - Les sisters 3: C'est elle qu'a commencé

Tää on näitä ranskalaisten bulkkisarjiksia, albumisarjoja yhden sivun vitsisarjoista joita on tehty lukuisista aiheista. Tässä on kaksi siskosta Wendy ja Marine, toinen orastava varhaisteini ja toinen hyvinkin lapsellinen.
Nämä ovat aika leppoisaa luettavaa kielentreenaukseen, vaikka erityisesti Marine puhuu välillä sen verran murtavaa lastenkieltä että siitä on vaikea saada selvää...
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #263 : 05.03.2017, klo 13:10:35 »

Kati Kovacs - Karu selli

En ole mitenkään erityisen ihastunut lukemiini Kovacsin sarjoihin, itsetarkoituksellinen surrealismi on musta yleensä vaan väsyttävää ja epäkiinnostavaa, mutta tässä se ei olekaan niin itsetarkoituksellista (vaikka runsasta onkin). Eli paras lukemani teos tuotannostaan.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #264 : 07.03.2017, klo 17:03:14 »

Juba - Minerva: Sipulirengassuon vanki

Minervat ovat olleet varsin viihdyttäviä albumeita kaikessa hortoilevuudessaan ja "käsikirjoitettu ruutu kerrallaan"-seikkailussaan, tässä ollaan jossain Fredin ja Rodolfo Ciminon alueella...ja huvituin kyllä tästä neljännestäkin osasta, joskin nyt hieman häiritsi runsaat viittaukset aikaisempiin albumeihin (joiden lukemisesta on nyt jo hetki aikaa, ja kun juoni ei ole kovin koherentti niin eipä niitä aikaisempia yksityiskohtia niin helposti muistakaan), eli varsinaisesti itsenäisestä osasta ei ole kyse: suoraan jatketaan edellisestä albumista ja molukkirapujen ongelman ratkaisu jää odottamaan seuraavaa albumia. 
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #265 : 07.03.2017, klo 21:09:35 »

Kari Sihvonen - Kapteeni Kanki: Onnen avaimet

Okei, jos ihmisen pitää lukea sarjakuva ryyppäävästä rentusta renttuilemassa niin Kapteeni Kanki on eittämättä aiheen ansiokkaampia käsittelyjä.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #266 : 10.03.2017, klo 20:15:09 »

Ilkka Heilä: B. Virtanen - Hometta rakenteissa
20. albumi sarjassa jota ei ehkä pitäisi lukea albumeina (tai ainakaan 20 albumin sarjana). Koska kyllähän tämä toistaa itseään, minulta on sarjasta muutama muu uudempi jäänyt välistä mutta ei haittaa, ideat on niin tuttuja ja tässä teoksessa kenestäkään henkilöstä ei tule esiin mitään sen kummempaa kuin ne ilmeisimmät piirteensä (ja vähemmän persoonalliset hahmot kuten neiti Jantunen tai Topi on sivuutettu lähes täysin).
Lehdessä tämä menee mutta albumeina nämä Virtaset ovat niitä teoksia joita lueskelen silloin tällöin kun en jaksa lukea mitään oikeaa (mikä kai sekin on ihan hyväksyttävä raison d'etre).

Ilkka Heilä: B. Virtanen - Uusien ohjeiden muutoksien korjaukset
Tämä on pari albumia aikaisempi mutta aika lailla sama pätee tässäkin, ei tässä oikein mitään uutta ole mutta toisaalta taso pysyy sen verran vakiona että luotettavasti saa mitä odottaa.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #267 : 11.03.2017, klo 09:51:24 »

Jacques Martin - Alix 15: Kreikan lapsi

Palataan vähän enemmän sarjan perusideoita, ollaan Kreikassa jossa tapahtuu epämääräisiä juonitteluja ja Enak on ärsyttävä. Periaatteessa jatkoa edellisestä kun ollaan foinikialaisten myymiä orjia, ja juoninta on aika hämmentävää (en ole ihan varma pysyinkö kärryillä kaikissa tapahtumissa, pitäisi ehkä lukea toisen kerran) mutta yltyy hyvin dramaattiseen loppuun.

Jacques Martin - Alix 16: Baabelin torni

Hmm. Kiinnostavaa juttua alkupuolella mutta sitten juttu hajoaa ihan oudosti, ihan kuin Martin olisi puolivälissä hoksannut ettei hänellä oikeasti ole käsitystä mitä tälle haluaa tehdä ja sitten vaan urakoidaan langanpätkät yhteen.
Nättiä kuvitusta kuitenkin.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #268 : 12.03.2017, klo 10:19:14 »

Hergé - Faaraon sikaarit

Tämäkin on myöhempänä versiona ollut niiden vähemmän arvostamieni Tinttien joukossa, tässä tapauksessa tosin enemmän koska on niin häiritsevä ja makaaberi: omalla tavallaan tämä on vielä hörhömpi kuin edeltävät Afrikka- ja Amerikka-seikkailut (ja seuraavassa Sinisessä lootuksessa aletaankin tunnetusti rauhoittua). Mustavalkoinen varhaiskohkaus ehkä tavallaan sopiikin tähän paremmin...


Hergé - Sininen lootus

Tälle varhaisversiolle ei oltu keksitty omaa nimivariaatiota, höh.
Tässä albumissa tuntui yleisfiilis olevan aika lailla samoilla paikoilla kuin uudistetussa versiossa, niitä pahisjapanilaisten laajempia toimintoja Kansainliitossa oli kai ainakin  jätetty pois mutta muuten juoksentelu ja täpärät paot pysyivät mukana. Taas kerran pitäisi vertailla.
Mutta siirrytäänhän tässä selvästi nextille levelille.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #269 : 13.03.2017, klo 10:01:08 »

Tea Tee - Mad Tea Party

Tea Tauriaisen juttuja luin aikoinaan blogistaan ja samanlaista materiaalia löytyy kirjasta, yhden sivun juttuja  joissa elämää oletettavasti vaihtelevassa määrin karrikoituna, osa jutuista ei niin toimi (yltiöarkinen tapahtuma joka on stripiksi saatettu laittamalla puhuvat päät ilmeilemään voimakkaasti) mutta kyllä tässä on paljonkin viehättävän outoja ja hauskoja juttuja...
tallennettu
Sivuja: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 40 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: