Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Sarjakuvaviikonloppu Oulussa (20.11.2019 klo 18:35:28)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
01.04.2020, klo 14:44:51

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
481438 viestiä 10439 aihetta kirjoittanut 3839 jäsentä. Uusin jäsen: sexophone
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Aku Ankan taskukirja
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 106 107 108 109 110 [111] 112 113 114 115 116 ... 119 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Aku Ankan taskukirja  (Luettu 434427 kertaa)
PoliisihirviGini
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 64


« Vastaus #1650 : 23.02.2019, klo 17:44:00 »

Minun silmääni miellyttää eniten juuri 1970 -luvun ja 2010 -luvun Cavazzano. Muutkin kaudet ovat toki tunnistettavia ja jälki erottuu edukseen.

Voi albatrossin kakka! Kun Cavazzanon 1970-1980-lukujen tyylin tunnisti jo ensimmäisestä ruudusta, nykyisen (eli 2010-luvun) tyylin tunnistaa parhaiten aloitussivun alareunan nimestä. Kannattaa katsoa esimerkiksi käsiä ja sormia, ovat nykytyylissä todella pökkelömäisesti piirrettyjä. Se parhaiden Cavazzano-piirrosten hulvattomuus on poissa.
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 486


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #1651 : 23.02.2019, klo 19:11:39 »

Minen tykkää tuosta nykytyylistä, missä ankkojen alanokka (alaleuka) vääntyy tolleen taaksepäin. Muutkin ovat sen sitten omaksuneet. Tylsää ja rumaa.

Timo


*  (140.62 kilotavua, 346x439 - tarkasteltu 104 kertaa.)
tallennettu

Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 035


« Vastaus #1652 : 23.02.2019, klo 19:47:38 »

Ei Cavazzanon tyyli mitenkään hutaistua ole. Varmoilla viivoilla tehtyjä piirroksia, joissa on vahva karikatyyrimäinen ote. Tyylin tunnistaa, piirsi mies mitä tahansa joten ei se silloin voi olla hutaisten tehty vaan tarkkuudella harkittu ja huolella jalostettu.

On tuo nykytyyli hutaistua, mutta toki tietoisesti tehtyä. Tuo jälki syntyy häneltä nopeasti, hän ei joko viitsi tai ehdi piirtää yksityiskohtaisemmin. Yksityiskohtia on vähän kuten esim. juuri sormissa, taikka sitten kynän annetaan vänkyröidä mielivaltaisesti, muka ”taiteellisesti”.

Varmistin kannen piirtäjän Inducksista; aivan varma en ollut, että kyse oli Cavazzanosta. Tuon tapaista minusta ikävää tyyliä tosiaan näkyy italopiirtäjissä nykyään hyvin paljon. Monet piirtäjät ehkä eivät uskalla piirtää klassisella tavalla, koska silloin heidän heikot piirrostaitonsa paljastuisivat, mutta Cazazzano kuuluu heihin, jotka todistetusti osaisivat piirtää klassisemmin eli huolellisemmin.

1970-luvun piirroksia voisi mielestäni kuvailla enemmän hutaistuksi, sillä niissä on enemmän liikettä ja venyvyyttä. Hahmot on paikoin venytetty äärimmilleen, mikä on saatettu saada aikaan huitaisemalla siveltimellä viivan ääripäästä toiseen. Siltikin olen varma, ett Cavazzano on 1970-luvullakin tiennyt tismalleen mitä tekee ja jokainen siveltimen huitaisu on ollut tarkkaan harkittu.

Avainsana on huolellisuus. Miehen 70-luvun työt eivät ole hutaistuja, niissä on runsaasti yksityiskohtia ja niiden tekemiseen on käytetty aikaa selvästi kauemmin kuin nykyään. Cavazzano hukkuu nykyään piirtäjien massaan eikä erotu tyylillään postitiivisella tavalla.
tallennettu
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 748


Tripla Kääk!


« Vastaus #1653 : 23.02.2019, klo 21:37:04 »

Joku ylläpitäjistä voisi varmaan siirtää tämän keskustelun Cavazzanon omalle alueelle.  Grin


Voi albatrossin kakka! Kun Cavazzanon 1970-1980-lukujen tyylin tunnisti jo ensimmäisestä ruudusta, nykyisen (eli 2010-luvun) tyylin tunnistaa parhaiten aloitussivun alareunan nimestä.
Varmistin kannen piirtäjän Inducksista; aivan varma en ollut, että kyse oli Cavazzanosta. Tuon tapaista minusta ikävää tyyliä tosiaan näkyy italopiirtäjissä nykyään hyvin paljon.
Minulla ei ole ollut ikinä vaikeuksia tunnistaa Cavazzanon piirrosjälkeä muista. Hänen tyylissään on aina ollut todella vahva omaleima.

Cavazzano on kunnostautunut niin monessa muussakin kuin vain Ankkasarjakuvassa, että pelkkiä ankkoja lukemalla miehen taidot eivät välttämättä pääse oikeuksiinsa.
Ja pohjimmiltaanhan tässäkin keskustelussa on toki kyse lukijan mieltymyksestä. Itse ihailen Cavazzanon viivaa, oli se sitten tehty 1970-, 1990- tai 2010-luvulla tai piirsi mies sitten Aku Ankkaa, Mikki Hiirtä, Spidermania, Dylan Dogia, Angry Birdsia, Diabolikia tai Kapteeni Rogersia.

Pikainen googlen kuvahaku antaa jo mainion esimerkin miehen monipuolisuudesta. Tyyli on aina sataprosenttisen tunnistettavaa Cavazzanoa.
Google Cavazzano
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 748


Tripla Kääk!


« Vastaus #1654 : 06.03.2019, klo 21:27:39 »

LISÄYS: Nyt kun sain fyysisen kappaleen käsiini, niin kirjan sisätakanannen mainos paljastaa, että ensi kuun taskarista lähtien Wizards of Mickey tarinat ovat osa taskareita. Tarina jatkunee suoraan siitä mihin se DuckTales -lehdessä jäi, eli olettavasti tällä jaksolla.

Toimitus näköjään on nyt tosissaan ottanut tavoitteekseen kohentaa taskarin tasoa. Oikein hyvä!
Ei ollut tuo linkkaamani jakso, mutta todella mainio tarina kuitenkin.
Vaikka pääasiassa olenkin sitä vastaan, että tarinasarjojen osia julkaistaan sekalaisessa järjestyksessä niin kyllähän tällainen lähestulkoon 100 sivuinen spektaakkeli toimii hyvin sarjan aloitusosana uudelle yleisölle. Sitä paitsi ainakin itse pidän kovasti Alessandro Pastrovicchion piirroksista.

Monelle Wizards of Mickey saattaa olla vielä tuiki tuntematon sarja. Vähälevikkisen DuckTales-lehden lisäksi sitä on kuitenkin tullut suomeksi vain yksi kovakantinen kirja ja siitäkin on yli kymmenen vuotta aikaa.

Tällä kertaa taskarin kannen kuva on nappivalinta toimitukselta. Yksi komeimmista taskarikansista aikoihin.  Muissa maissa tätä "vastaavan" (vaikkei enää voi oikein vastaavuudesta puhua) taskarin kannessa on julkaistu näinkin mitäänsanomaton kuva.

Näiden lisäksi hyvinä juttuina kirjasta löytyy myös  Emanuela Negrin ja Lucio Leoni kaksikon hauska Taikaviitta tarina ja monien pitämä (ja myös useiden inhoama) monivalintatarina.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Keuhko
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 217« Vastaus #1655 : 06.03.2019, klo 21:56:27 »

Tuo Wizards of Mickey taisi olla jo sen kovakantisen kirjan aikaan melkoista "no jooh"-kamaa  ja silloin olin sentään innokkaimmassa Disney-lukemisiässä koskaan. Ei siis tule hurraa-huutoja täältä, mutta pitää varmaan toivoa että edes joku tuosta sarjasta innostuisi tätä kautta.
Noista monivalintatarinoista ei ole senkään vertaa hyvää sanottavaa, eli taitaa jäädä hankkimatta tämä Taskari.
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 035


« Vastaus #1656 : 08.03.2019, klo 20:00:05 »

Ei ollut tuo linkkaamani jakso, mutta todella mainio tarina kuitenkin.
Vaikka pääasiassa olenkin sitä vastaan, että tarinasarjojen osia julkaistaan sekalaisessa järjestyksessä niin kyllähän tällainen lähestulkoon 100 sivuinen spektaakkeli toimii hyvin sarjan aloitusosana uudelle yleisölle. Sitä paitsi ainakin itse pidän kovasti Alessandro Pastrovicchion piirroksista.

Tosiaan kivan pitkä kokonaisuus kerralla, ja vilkaisun perusteella ok. Tarina näyttää olevan kolmiosainen Lemuria vuodelta 2011. Kronologisesti WoM-seikkailuita jätettiin nyt välistä aika liuta WoM 2:n (ilmestynyt alun perin vuonna 2007) jälkeen. Minusta tämä ei ole hyvä asia, jolleivat sitten pois jätetyt jutut ole laadultaan heikkoja.

Tällä kertaa taskarin kannen kuva on nappivalinta toimitukselta. Yksi komeimmista taskarikansista aikoihin.

Minustakin kansikuva on harmoninen ja melko nätti, vaikkakaan se ei liity tuohon WoM-seikkailuun, vaan ratsastaa Game of Thronesin suosiolla. Taskukirjan nimi ”Tulen ja jään” on onnistunut leikki sanojen ”tuli” ja ”jää” kanssa.

Muu osa taskarista näyttää tyypillisen kehnosti piirretyltä ja siksi epäkiinnostavalta.
tallennettu
...timppa...
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 11


« Vastaus #1657 : 11.03.2019, klo 16:03:35 »

Huomasitteko muuten sivumennen sanoen, ettei uusimman taskarin selkämyksessä ollut nimeä ollenkaan, järjestysnumero kyllä löytyy. Osaatteko arvioida, onko kyseessä Sanoman moka vai ollaanko siirtymässä nimettömiin selkämyksiin Saksan ja Ruotsin mallin mukaan?
tallennettu
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 748


Tripla Kääk!


« Vastaus #1658 : 09.04.2019, klo 20:21:34 »

Huomasitteko muuten sivumennen sanoen, ettei uusimman taskarin selkämyksessä ollut nimeä ollenkaan, järjestysnumero kyllä löytyy. Osaatteko arvioida, onko kyseessä Sanoman moka vai ollaanko siirtymässä nimettömiin selkämyksiin Saksan ja Ruotsin mallin mukaan?
Nimi on palannut taas huhtikuun numeron selkään.
Toimitus lienee huolimattomuuksissaan vain unohtanut merkata sen edelliseen kirjaan.

Uusimmassa taskarissa on Paola Cortellesin ja Gaja Arrighinin kirjoittama ihan viihdyttävä Aku Ankka Sudenpentukenraalin saappaissa tarina, mitä lukiessani huomasin hauskan yksityiskohdan.

Tarinassa Aku pelastaa kaupunkilaisnuorten huolimattoman tulenteon takia luolaan jääneen karhuperheen ja tästä innostuneena kysyvät ankanpojilta, että onko Sudenpentukenraali heidän setänsä.

Yksi supikoiranlakkisista ankanpojista vastaa, että Aku on oikeastaan heidän enonsa.

Vaikuttunut nuoriso sitten kehuu kuinka mahtava eno ankanpojilla on.

Pikkuinen kohta varsin ennalta-arvattavassa tarinassa, mutta se sai silti minut iloiseksi siitä, että ankkojen oikeista sukulaissuhteista muistutellaan kivasti tällä tavalla. Ehkä jollekin rivilukijalle tämä tieto tulee vastaan ensimmäistä kertaa tässä tarinassa.


On näitä vastaavia tullut silloin tällöin ennenkin kohdalle juuri italialaissa tarinoissa.
Todennäköisesti edellinen esimerkki on toimituksen omaa kikkailua käännösten kanssa, mutta varmasti italialaiset ujuttavat viittauksia Barks-Rosa -kaanonin sukulaissuhteisiin ja tapahtumiin silloin ihan itsekin. Ainakin tarinoissa Jalkapalloseikkailu 2010 ja Miljoonan dollarin kolikko mainitaan hahmoja ja tapahtumia, mitkä ovat tuttuja juurikin Don Rosan tarinoista.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 748


Tripla Kääk!


« Vastaus #1659 : 30.04.2019, klo 23:02:18 »

Toukokuun taskari ilmestyi jo huhtikuussa. Ihmettelen kyllä näitä kansivalintoja.
Suomalaisen taskarin kansi
Ruotsalaisen vastaavan taskarin kansi.

Kesäkuussa olisi luvassa triplataskaria.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 622


Hornan kekäleet!


« Vastaus #1660 : 01.05.2019, klo 23:52:47 »

Yritetään saada flossaajat ostamaan.
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 413


The Comics be with us...always!


« Vastaus #1661 : 02.05.2019, klo 00:35:35 »

Yritetään saada flossaajat ostamaan.
Ihan asiasta kolmanteen.
Voisiko joku kertoa mitä hyötyä on tästä flossauksesta.
Väki heiluttelee lantiota ja käsiään kuin mitkäkin pellet.
Ihan hävettää kanssaihmisten puolesta.
Mikä ihmisiin on oikein mennyt...tämmöstä naurettavaa hommaa tehdään. Ymmärtäisin, että lapset tekee, mutta kun ihan aikuisetkin.
Aikaisemmin oli lankutus...sitäkään en tajunnut.
Ehkä en vaan ymmärrä tai olen erilainen.
Mutta oikeesti kattokaa kun ne tekee noita älyvapaita liikkeitään...eikö kenestäkään näytä ihan tyhmältä ja miksi...mitä tuosta hyötyy, muuta kun osaa heilutella lantioo ja käsiä.
Onko tää joku muoti homma...vai seuraa tyhmää sätkynukkea...vai haluan tehdä itsestäni naurunalaisen ja hytkyn kuin mikäkin jojo.
No parempihan on, että tekevät tota, kun potkisivat mummoja kadulla.

Jos joku olisi mun aikanani koulussa alkanut tolla lailla välitunnilla hötkyä, niin kaikki olisi nauranut sille. Kuraattori olisi ottanut puhutteluun ja perheen kanssa olisi keskusteltu, että pitäisikö lapsen mennä vähän puhumaan terapeuttien kanssa.

Mitähän seuraavaksi keksitään...seisotaan päällä ja irvistellään...kyllä ihmiskunta on selvästi rappiolla.
tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Kujis
Varastomies
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 571

Just deal with it!


« Vastaus #1662 : 02.05.2019, klo 07:16:37 »

Mahtoi tango ja humppakin olleet aikoinaan suoraan saatanasta. Onhan se kiva että nuoriso edes jollain tapaa vähän liikkuu. Ei aikuisten tartte kaikkea ymmärtäällään. Jonotellaan vain me ämpäreitä.
tallennettu
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 748


Tripla Kääk!


« Vastaus #1663 : 02.05.2019, klo 12:24:56 »

Ai sellaisesta tässä on kyse. Ihan uusi juttu minullekin.
Nyt kun tiedän asiasta enemmän niin toisaalta ihan ymmärrettävää, että toimitus koittaa iskeä nuoriin tällaisilla hittijutuilla. Vaikka ne eivät vanhemmalle väelle aukeaisikaan. (Olenko minäkin jo "vanhempaa väkeä"? Shocked)

Olisin mieluummin ottanut suomalaiseen kirjaan saman kannen kuin Ruotsissa, mutta jos tämä edistää myyntiä niin menkööt.

Ai niin! Tuoreessa taskarissa on jälleen uusiokäännetty, meillä aiemmin Roope-setä-lehdessä julkaistu yksisivuinen Tekniikkalaji. Uudessa käännöksessä vitsi ei ole mielestäni ollenkaan niin osuva kuin aikaisemmassa versiossa.

Toimitus ei näköjään ota opikseen. Olkoonkin vain yksi sivu, mutta jos taskaria mainostetaan uusien tarinoiden alustana niin pitäisivät huolen, että KAIKKI tarinat todellan ovat uusia. Vaikka tuskin tuota kovin moni edes huomaa.  Tongue
« Viimeksi muokattu: 02.05.2019, klo 12:31:51 kirjoittanut Kääk13 » tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Pässi
Nukkuja
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 3 162« Vastaus #1664 : 02.05.2019, klo 15:33:29 »

Pellet. Hävettää. Näyttää tyhmältä. Mitä hyötyy. Koulussa nauretaan. Kuraattori. Terapeutti. Ihmiskunta rappiolla.

Enpä muista nähneeni taas aikoihin yhtä inhottavan ylimielistä ja loukkaavaa kirjoitusta kuin tuo Darth Mikan ala-arvoinen oksennus lapsia ja nuoria kohtaan.
tallennettu

Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!
Sivuja: 1 ... 106 107 108 109 110 [111] 112 113 114 115 116 ... 119 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: