Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.10.2018, klo 17:58:08

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
467632 viestiä 10411 aihetta kirjoittanut 7323 jäsentä. Uusin jäsen: Lamppu
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot
| | |-+  Sarjakuvia julkaisevia pienlehtiä?
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvia julkaisevia pienlehtiä?  (Luettu 5426 kertaa)
Holle
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 298« Vastaus #15 : 28.09.2004, klo 23:32:15 »

Moni on saanut ensimmaisen julkaisunsa johonkin pieneen erikoisalan lehteen joka on lähellä omia harrastuksia. Mutta  Suomessa on kovin vähän lehtiä jotkä käsittelevät mustaa magiaa, ruumiinryöstöä, zombieita  jne .

Lehtiä kuitenkin ilmestyy valtava määrä ja niistä pitäisi poimia ne potentiaaliset vaihtoehdot ja alkaa pommittamaan. Mutta on tärkeää muistaa että ei tee vaikutusta lehdessä jos vakuutat että tekeillä on hieno sarja . Pitää ehdottomasti olla jotain mitä näyttää.

Omakustannetta ei ole pakko tehdä yksin.
KVAAK:ista voisi löytyä hyvinkin porukka joka kimpassa jakaisi omakustanteen kulut. Lehteen saisi monipuolisempaa sisältöä ja nopeammin kuin yksin.

Lehdet ja web-sivut eivät ole ne ainoat julkaisukanavat. Luovasti ajatellen voi löytää muitakin ratkaisuja ja joskus mahdollisuus julkaista saattaa putkahtaa hyvinkin yllättäen.

Holle
tallennettu

Sarjakuvat ja kuvitus
http://www.verikoirat.com
tertsi
Vieras
« Vastaus #16 : 29.09.2004, klo 00:17:22 »

Omakustannetta ei ole pakko tehdä yksin.
KVAAK:ista voisi löytyä hyvinkin porukka joka kimpassa jakaisi omakustanteen kulut. Lehteen saisi monipuolisempaa sisältöä ja nopeammin kuin yksin.


Holle
Lainaus

Saatan ottaa yhteyttä tänne Kvakkiin keväämmällä. Riippuu yleisestä vireystilastani ja piirrettyjen sivujen määrästä.  Wink
tallennettu
Axuz
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 416


Kvaak!


« Vastaus #17 : 29.09.2004, klo 02:59:44 »

Tästähän on ollut puhetta tasaisin väliajoin, mutta minne esim. meikäläinen voisi näinä päivinä tarjota piirroksiaan? Kustannusyhtiöt pitävät vitsinä...


Kuinka niin pitävät? Ei esimerkiksi Jasso-kissan luoja Jii Roikonenkaan nyt ollut kovin vanha saadessaan ensimmäisen sopimuksensa. Eikä se ole vieläkään kovin vanha.

Lainaus
...erilaiset ("oikeat") lehdet eivät ota...

Miten niin ei ota? Suurin osa tällä hetkellä "oikeissa" lehdissä julkaistusta erikoissarjakuvasta on jo kotimaista materiaalia. Mitä erikoisempi lehti, sen varmemmin ja vielä yleisemmin juuri jonkun nuoren ko. alaan erikoistuneen tai muuten vain aiheesta kiinnostuneen nuoren tekemää. Tämä seuraava tulee mutu-tuntumalta, jonka saa paremmin tietävät vapaasti tyrmätä, mutta käsitykseni on yhä se, että tässä maassa lehtien määrä on niin valtava, että tuskin edes puoliinkaan on koskaan edes tarjottu sarjakuvaa julkaistavaksi. Erityisesti, kun erikoisjulkaisut otetaan mukaan laskentaan. Täytyy myös pitää mielessä, että osa lehdille tarjotusta materiaalista ei alun alkaenkaan sovi lehden linjaan tai sisältöön. Paljolla murheella pääsee, kun ei edes tarjoa tällaista materiaalia lehdille. Aidosti ja vakavissaan sarjakuvia esimerkiksi lehtiin tarjoavalla täytyy olla aikaa ja mielenkiintoa paneutua siihen, millaista sarjakuvaa ko. lehti voisi mahdollisesti julkaista. Asettua hetkeksi lehden toimituksen asemaan ja miettiä asiaa myös lehteä lukevien ihmisten näkökulmasta. Jos tuote on hyvä, oikeaan aikaan ja oikeaan osoitteeseen kohdennettua ja sen olemassa olo ja hyödyntäminen lehden materiaalina hyvin perustelua, tuote vastaa sekä tekijän että vastaanottajan tarpeita, se on yks ja sama, minkä ikäinen tai "tasoinen" materiaalin tuottaja on. Itse olen toistaiseksi saanut kaikkiin tarjoamiini lehtiin sarjakuvani myytyä, vaikka niitä ei vielä montaa olekaan. Uskon kuitenkin jatkossakin menekkiprosentin olevan varsin korkea, sillä en edes tarjoa sarjakuvaa, ellen ole noin 90% varma siitä, että se menee ko. potentiaaliselle taholle/asiakkaalle läpi...

Lainaus
Tyylilajikin kun liikkuu tuolla mustan huumorin, kauhun yms. puolella tuntuvat vaihtoehdot aika vähäisiltä.

Ehdottamasi julkaisut ovat toki mahdollisia julkaisukanavia tällaiselle materiaalille, mutta homma tietenkin muuttuu merkittävästi, jos joskus haluat tehdä taiteellasi myös rahaa. Sitten, kun on kyse rahan tekemisestä tai ylipäätään edes pienen osan päivittäisen leivän hankkimisesta sarjakuvia tekemällä, on pakko uhrata muutama ajatus markkinavoimille. Toisin sanoen sille, mikä myy ja mikä ei. Ja se joka myy, sen tekeminen ei aina ole hauskaa ja kivaa, mutta eihän mikään työ välttämättä sitä aina ja jatkuvasti olekaan... Vain harrastuksissa pätee se sääntö, että sen on oltava hauskaa, tai sitä ei kannata tehdä.

Mutta kyllä töiden pelkkä julkaisuun saaminenkin on ihan kivaa ja mukava kokemus, jos sillä rahalla ei niin väliä ole. Toivon, että saat johonkin mainitsemistasi tahoista työsi läpi. Kun tarjoat niitä, tarjoa niitä kuitenkin tosissaan. Lähetä vain parhaimpia töitä ja ole objektiivinen ja rehellinen itsellesi. Katso tekelettäsi ja vertaa sitä vaikka Tähtivaeltajan perussettiin. Menisikö se niiden joukossa ilman, että tasossa olisi mitään eroa? Jos menisi, niin ei kun postiin vain. Omaan tuotteeseen on uskottava. Se on kaiken alku. Sitten pitää vain saada vielä muutkin uskomaan siihen. Siinä se markkinoinnin salaisuus...
tallennettu
Sivuja: 1 [2] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: