Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Mike Diana, epäsiveellinen (15.04.2018 klo 08:07:48)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.07.2018, klo 01:51:32

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
465399 viestiä 10339 aihetta kirjoittanut 7291 jäsentä. Uusin jäsen: juhop
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Sarjakuvaelokuvat, -TV-sarjat ja animaatiot
| | |-+  Marvelin Netflix-sarjat
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Marvelin Netflix-sarjat  (Luettu 54164 kertaa)
q-mies
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 614


Muso Shinden Ryu


« Vastaus #240 : 22.03.2017, klo 15:41:20 »

Viisi jaksoa takana ja pidän tästä erittäin paljon.. mutta
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
tallennettu

t.Q
Chompp
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 197


« Vastaus #241 : 22.03.2017, klo 22:55:29 »

Kaikki jaksot katsottu ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka ikan ok sarja olikin niin mielestäni selvästi huonoin näistä Marvelin Netflix tuotoksista.

Pääosan näyttelijä ei ollutkaan aivan yhtä huono kuin oletin; tai ehkä odotukseni eivät olleet liian korkealla. Mutta se mikä ärsytti niin Danny Randista oli tehty liian hyväuskoinen ja aivan liian ailahteleva tunteiltaan, mutta ehkä sen voi vielä jotenkin laittaa sen piikkiin että oli ollut poissa 15 vuotta ja vasta etsimässä itseään Iron Fistinä....

Käsikirjoitus oli ehkä paikoitellen hieman heppoista, mutta ei niin että se olisi minua suuremmin haitannut. Kaikkein pahin ärsyttävyys oli useiden tappelukohtausten huonous. Itse Kung-Fua (tai oikealta nimeltään Wushu) nuorempana joitakin vuosia harrastaneena jatkuvasti huomasin liikkeiden asennoissa, lyönneissä ja potkuissa virheitä, joka vähensi meikän kohdalla uskottavuutta Dannyn Kung-Fu taitoja kohtaan; olihan hän sentään 15 vuotta treenannut lajia huippumestareiden opissa. Toinen mikä oli tappelukohtauksissa huonoa, niin monessa kohtaa tuli sellainen olo että iskuissa ei ollut mitään voimaa, joten uskottavuus kärsi. Pahimmin tämä tuli ehkä esille aika sarjan alkuvaiheilla
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
tallennettu
Anonyymi Jaarittelija
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 187


"I hate Mondays!"


« Vastaus #242 : 23.03.2017, klo 18:04:21 »

Rautanyrkki, hitti vai huti?

Despite Being Critically Panned, IRON FIST Becomes A Huge Hit On Netflix

Toinen tuotantokausi lienee jo varmistunut...

tallennettu

"Kill one man, and you are a murderer.
Kill millions of men, and you are a conqueror.
Kill them all, and you are a god."
Jean Rostand (1894 - 1977)
Pässi
Nukkuja
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 3 008« Vastaus #243 : 27.03.2017, klo 10:57:00 »

Iron Fist perseeseen
tallennettu

Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 413« Vastaus #244 : 27.03.2017, klo 11:27:37 »

Iron Fist oli yksi Marvelin "martial arts" -sarjakuvista, joiden lanseeraus 70-luvulla johtui silloin suosituista honkkarielokuvista. Valkoinen mies hän oli siksi, koska Marvelilla oli jo aasialainen kungfusankari, Shang-Chi. Tuohon aikaan laskettiin että valkoinen sankari myy paremmin kuin vähemmistöt. Nyt ajatusmalli on päinvastainen.

80-luvulla IF muuttui tavalliseksi katutason sankariksi, joka seikkaili toisen samanlaisen, Luke Cagen kanssa. Meditoinnit ja kadonnut tiibetiläisulottuvuus jätettiin taka-alalle.

Myöhemmin sarjakuvissa palautettiin hahmo juurille, mutta silti tehtiin moderni näkemys. Haluttiin miellyttää vähän kaikkia. Ei tämäkään kaupallisesti ole ollut kannattava.

Näillä aineksilla ei vaan nykypäivän tv-sarjaa saada toimimaan. Kohderyhmäkin on aivan eri ikäinen kuin 70-luvulla. Ja onhan nämä kaikki Netflix-sarjat tehty nopeasti ja hutiloiden. Daredevilin eka kausi poisluettuna. Se oli hyvä.

Marvelin sarjakuvissakin on tehty virheitä, että uuden konseptin lanseerauksessa on pitänyt aloittaa monta lehteä kerralla, sen sijaan että universumin annettaisiin kasvaa vähitellen. New Universe sortui tähän, eikä asiaa auttanut että budjettia leikattiin. Ei ensimmäistä mokaa korjata toisella mokalla.
tallennettu

Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 857


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #245 : 27.03.2017, klo 11:42:26 »

Valkoinen mies hän oli siksi, koska Marvelilla oli jo aasialainen kungfusankari, Shang-Chi.

Jaa-a, olisikohan kannattanut antaa oma sarja Shang-Chille Rautanyrkin asemesta? Mutta sitten olisi voinut todeta senkin ratsastavan kuluneilla kliseillä, kun aasialaistaustaisen päähenkilön pitää tietenkin olla taistelulajien mestari sen sijaan, että hänellä olisi jokin "kulttuurisesti neutraali" supervoima. Ehkä suomalaisillekin Hämähäkkimiehestä tuttu Valkoinen Tiikeri sittenkin olisi paras vaihtoehto, kuten Jukka edellä ehdottaa. Espanjankielisiä ei niin selkeästi yhdistä kung fu -juttuihin.

Yksi mahdollisuus olisi tietenkin ollut vetää aasialaisstereotypiat komediallisesti överiksi Fu Manchu -hengessä, kuten Jussi Ahlroth tuossa Pässin linkittämässä jutussa toteaa. Shang-Chille tämä olisi sopinut tietysti erityisen hyvin, kun Fu Manchu on sarjan tärkeimpiä sivuhahmoja. Immateriaalioikeudelliset seikat ehkä estäisivät Fu Manchun käyttämisen, mutta ainahan sen voisi korvata esimerkiksi Marvelin omalla hahmolla Yellow Claw'lla.
tallennettu
q-mies
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 614


Muso Shinden Ryu


« Vastaus #246 : 27.03.2017, klo 16:12:58 »

Rotu-korteilla pelaaminen on perheestä ja poikittain, siinä pelissä ei voi kuin hävitä.
tallennettu

t.Q
Petri
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 68


« Vastaus #247 : 27.03.2017, klo 18:55:12 »

Nyt on tullut katsottua koko sarja. Alkuun aika kökköä ja ei se lopussakaan hirveesti parane, mutta on huomattavasti parempi kuin kritiikit antavat ymmärtää. Heikoin tähän asti, mutta ei kaukana Luke Cagesta.
tallennettu
Maisteri Outo
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 323


(Ei tekstiä)


« Vastaus #248 : 28.03.2017, klo 21:06:49 »


Iron Fist on nyt läpi tuijotettu, ja vaikka olikin ihan ok, onhan tämä nyt selkeästi heikompi kuin Luke Cage, DD:stä ja Jessica Jonesista puhumattakaan. Tarina heilui sekavasti sinne tänne, ja pahiksista jäi sekava kuva. Danny Randkin oli välillä kuin kiukutteleva pikkulapsi, eikä mikään suuri kung fu -mestari.

Tosin en ole Rautanyrkkiin sarjiksissa tutustunut yhtään, mutta jäi sellainen mielikuva, että tuskin tämä päähenkilö kovin uskollinen inkarnaatio oli.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 413« Vastaus #249 : 28.03.2017, klo 23:18:21 »

Fu Manchu

Shang-Chin sivuhenkilöinä on muitakin Sax Rohmerin kirjallisia hahmoja, toiseksi tärkeimpänä Sir Denis Nayland Smith.

Joskus oli puhetta, että omnibus-julkaisuihin muutetaan näiden nimet, osaako joku omnibusin omistaja kertoa onko niin tehty?

Alunperinhän Marvel halusi tehdä sarjakuvan suositusta Kung Fu -tv-sarjasta. Oikeuksia ei annettu, koska oikeuksien omistaja Warner oli Marvelin suurimman kilpailijan DC Comicsin omistaja.

Ja valkoinen mieshän KF-tv-sarjassakin oli pääosassa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kung_Fu_(TV_series%29
tallennettu

Vincent
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 113« Vastaus #250 : 29.03.2017, klo 12:07:32 »

Itsekkin sain Iron Fistin hiljattain loppuun katsottua. Ei saamiensa haukkujan arvoinen, mutta ei nyt mitenkään erityisen hyväkään, etenkin, kun miettii aiempien sarjojen asettamaa tasoa.

Tarinaa ei yksinkertaisesti ole 13 tunnin edestä, joten kaikkea mahdollista venytetään, eikä edes mitenkään erityisen tunnelmallisesti. Tarina on myös aika hajanainen ja ilman punaista lankaa, kun ei ole oikein mitään hajua mikä on Dannyn pääobjekti hahmona tai kenen olisi tarkoitus olla sarjan pääkonflikti. Sarjassa uupuu myös täysin looginen hahmokehitys ja viimeisessä jaksossa ei ole lainkaan eskaloitumisen tunnetta.

Olen vakuuttunut siitä, että Finn Jones voisi olla kaikin puolin pätevä Rautanyrkki, mutta tällä ei ole koskaan mitään kunnollista matskua työstettävään. Ongelma on yksinkertaisesti siinä, ettei hahmoa syvennetä koskaan ja tämä jääkin vain ontoksi kuoreksi. Ei olekkaan ihme, että sivuhahmot jäävät sarjasta paremmin mieleen.

Pahisrintamallakaan ei kyllä ole hurraamista, eikä se auta yhtään ettei sarja tunnu tietävän kuka sen pääpahis on. Madame Gao? Bakuto? Käsi organisaatio yleisesti? Harold? Sarja tuntuu koko ajan muuttavan mieltään asiasta, minkä takia yksikään edellä mainituista ei saa tilaisuutta kunnolla kehittyä ja luoda itsestään uhkaavaa kuvaa. Reiluuden nimessä pitää sanoa, että David Wenham vetää sekopäisen bisnesmiehen roolin erinomaisesti ja huomasin usein ajattelevani, että mies olisi pitänyt säästää tuleviin Hämähäkkimies - leffoihin Norman Osborniksi.

Vähän yllättäen ne paljon haukutut toimintakohtaukset eivät häirinneet kummemmin. Älkää käsittäkö väärin, ne ovat aika mitään sanomattomia mikä on suuri moka sarjassa jonka pääpainon ainakin pitäisi olla silmiä hivelevässä Kung Fussa, mutta minusta ne olivat pahimmillaankin vain perus tv-tasoa eivätkä mitään oman luokkansa pohjanoteerauksia. Ehkä olen vain turhan anteeksiantava, kun olen ison luoka Star Trek -fani ja kyseinen sarja on surullisenkuuluisa suorastaan noloista lähitaistelukohtauksistaan.

Minusta sarjan ongelmat voi tiivistää kahteen lähtötason ongelmaan. Ensinnäkin minulle jäi vahvasti semmoinen tunne, että sarjan tekijöillä ei ollut suurtakaan intohimoa Rautanyrkkin lähdemateriaaliin. Koko sarjassa hehkuu tekemisen ilon puute, joka oli kaikissa aiemmissa Marvelin Netflixin sarjoissa, ja kaikki Rautanyrkille tyypilliset elementit on korvattu jollain geneerisillä tai turvallisilla vaihtoehdoille (musta huppari sarjis-puvun sijaan ja klassisten vihollisten sijaan Daredevilin pahiksia lainassa jne.). Toisekseen, vaikka tekijöillä intohimoa olisikin ollut niin Rautanyrkin mytologia on liian kunnianhimoinen Netflixin tuotantoarvoihin nähden. Muutama pitempi flashbacki K'un-Luniin, jotta oltaisiin oikeasti nähty millaisen fyysisen ja filosofisen koulutuksen Danny sai, olisi auttanut paljon niin nimikkohahmon kuin sarjan teemojen syventämisessä, mutta Netflix budjektilla ei moiseen ollut varmaan koskaan mahdollisuuksia.

Iron Fist ei ole yhtä huono, kuin esimerkiksi Agents of SHIELD tai Marvelin nykyiset animaatiosarjat, mutta en kyllä koskaan tule löytämään itseäni puolustamassa sitä intohimoisesti jos joku haukkuu sen maan rakoon. Daredevilin ja Jessica Jonesin haluan ehdottomasti joskus katsoa uudestaan ja saatan joskus kaivaa Youtubesta Luke Cagen parhaimpia hetkiä, mutta Iron Fistin pariin en jaksa koskaan palata. Toka tuokkari on luultavasti tulossa, mutta sitä ennen Marvelilla ja Netflixillä on työn alla The Defenders ja The Punisher, kuin myös Jessica Jonesin, Luke Cagen ja Daredevil seuraavat kaudet. Toivottavasti tämä aika käytetään oikeasti hyväksi ja Marvel miettii sarjan uusiksi aivan pohjalta asti. Tai vielä parempi olisi, jos Finn Jones ja Mike Colter pistettäisiin kahdestaan tähdittämään Heroes for Hire - sarjaa.
tallennettu
Anonyymi Jaarittelija
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 187


"I hate Mondays!"


« Vastaus #251 : 03.04.2017, klo 18:45:57 »

Toki mutta käyttäen Quicksilver/Elohopean ennakkotapausta (X-Men elokuvat/Kostajat Age of Ultron) Viperin voisi tehdä Madame Hydrana uusiksi. Ja vaikka oikein vaihteeksi.

Kelpaisiko sitten tuollainen ainoastaan yhden toistaiseksi julkaistun valokuvan perusteella?

AGENTS OF S.H.I.E.L.D.: Come Get Your First Look At *SPOILER* As Madame Hydra

tallennettu

"Kill one man, and you are a murderer.
Kill millions of men, and you are a conqueror.
Kill them all, and you are a god."
Jean Rostand (1894 - 1977)
q-mies
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 614


Muso Shinden Ryu


« Vastaus #252 : 04.04.2017, klo 22:36:53 »

Kelpaisiko sitten tuollainen ainoastaan yhden toistaiseksi julkaistun valokuvan perusteella?

AGENTS OF S.H.I.E.L.D.: Come Get Your First Look At *SPOILER* As Madame Hydra

Väärä ketju..
tallennettu

t.Q
Riffe
Man of Tomorrow
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 633« Vastaus #253 : 05.04.2017, klo 07:05:05 »

Iron Fist tsekattu, paljon parempi mitä on annettu olettaa, enkä edes kutosjakson kohdalla huonoa näyttelyä nähnyt. Jatkoa odotellessa, sitä ennen toki Defenders ja jatkot aikaisimmille.
tallennettu
q-mies
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 614


Muso Shinden Ryu


« Vastaus #254 : 05.04.2017, klo 13:51:26 »

Iron Fist tsekattu, paljon parempi mitä on annettu olettaa, enkä edes kutosjakson kohdalla huonoa näyttelyä nähnyt. Jatkoa odotellessa, sitä ennen toki Defenders ja jatkot aikaisimmille.

Paljolti samat fiilikset, vaikka mielipiteeni 6-jaksosta on edelleen sama kuin yllä.

Eniten tässä lopulta ärsytti se että ykköskausi ei kertonut alusta loppuun järkevää tarinaa (poislukien Ward Meechum, hänellä oli ihan mukava hahmonkehitys-kaari), se punainen lanka puuttui vähän samaan tapaan kuin DD:n kakkoskaudella, ja vaikka Marvel-sarjisfani olenkin niin runsas Käsi-mytologia ynnä K'un-Lun mytologia oli paikoin liikaa jopa minulle. Kysymyksiä oli enemmän kuin vastauksia. Aineksia olisi ollut paljon parempaankin, se tästä päällimmäisenä jäi mieleen.

Defenders tulee muuten (lähes varman tiedon mukaan) elokuun 18.pvä; pikainen härnäke-video: https://www.youtube.com/watch?v=ostYFNFjhJ4&t=0s

Ja kuvan ylälaidassa oleva IP-osoite johtaa New York Bulletin lehden (se missä Karen työskentelee nykyään) feikkisivuille: http://nybulletin.com/
tallennettu

t.Q
Sivuja: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: