Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Mike Diana, epäsiveellinen (15.04.2018 klo 08:07:48)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.02.2019, klo 15:23:36

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
471657 viestiä 10486 aihetta kirjoittanut 7362 jäsentä. Uusin jäsen: voma
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot
| | |-+  Sensuurista
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sensuurista  (Luettu 57523 kertaa)
Justus
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 941


Ralf on Kuningas


« Vastaus #45 : 01.10.2004, klo 16:20:15 »

Jaa miten niin Palsa ei pitänyt hauskaa? Mihin tuo perustuu, vai luuletko oikeasti, että Eläkeläinen tai Battler Britton ovat täysin vakavissaan tehtyä? Jos näin on, niin mielestäni olet kyllä missannut Palsan tärkeimmän elementin hänen taiteessaan: Huumorin.

Tottakai Palsan teoissa on huumoria, mustaa mutta hauskaa. Siksi Palsasta pidänkin. Tarkoitin sitä, että Palsa oli tosissaan taiteilija, eikä vain huvitellut piirtelemällä sellaisia. Tuossa Lutkajeesuksessa on monessa tarinassa vähän tekemisen makua.
tallennettu
Kapteeni Kenguru
Groupie
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 562


¿Cuándo se come, aquí?


« Vastaus #46 : 01.10.2004, klo 16:42:36 »

Aloitetaanpa ns. "off-topic" -tyylisellä kysymyksellä:
Paitsi kartoittajan linjalla opiskelevat

Ihan aidosta mielenkiinnosta, ilman mitään sarkasmia: mitä nuo kartoittajaksi valmistuvat sitten isona työelämässä tekevät, mikäli pääsevät koulutustaan vastaavaan työhön? Piirtelevätkö he karttoja?
Kuullukaan koskaan että tuommoinenkin koulutushaara olis olemassakaan... mutta kaipa se sitten jonkun pitää niitä karttojakin piirrellä, eivät ne itsestään ilmesty paperille.Pankaa nimet muistiin ja seuratkaa meidän
tekemisiämme, voitte löytää meitä yllättävistäkin paikoista...

Citymarketin kassalta? McDonalds -hampurilaisketjun tiskin takaa? Siivoojana? Roudarina? Juoppoputkasta? Sataman ahtaajana? Pop Stars -alkukarsinnoissa? Sosiaalitoimiston odotushuoneessa?

Maailma on mahdollisuuksia täynnä.


Mutta mitä kuuluu Limingalle?
"Hei, nää on ruvennu keskusteleen siitä meitin lehtestä!"
- "Ai siis missä mitä kuka hä?"
- "No siis Kvaakissa! Muistatsä ku mä laitoin yhelle sarjispalstalle nettiin vähä palautetta siitä kusipäästä sensorista?"
- "Ai nii joo. No näytäs... joo, on sitä näköjään käyny jengi lukemas. Kaikki ei näytä ihan diggaavan siitä. Siis voi vittu että osaa olla siis jengi ahdasmielistä siälläki. Luulis ny et ne osais olla avarakatseisempii ja ennakkoluulottomii, mut ei, vittu tääki vaan itkee siit ku täs ei muka oo ollu sisältöö vaan on lähinnä menty shokeeraan ihan shokeeraamisen takii."
- "Mä en sit tajuu miks tässäki maassa on tollasii mukataiteilijoita, jotka luulee olevansa jotenki parempii ku muut ja sit ne kelaa netissäki et kui ne muka on jotain vitun sarjakuva-asiantuntijoita vai ei ne tajuu siis oikeesti yhtään mitään."
- "No siis sä oot tasan oikeessa. Siis kato ny totaki jonku netistä kopsattuu Telajärven Amis -jutskaa *. Siis eihän tossa oo oikeesti mitään vitsii. Aika kömpelö jutska ja tolleen. Mitä se tollakin siis oikeesti yrittää ilmasta?"
- "No niitä on netissä kaikenlaisii kaheleita. Ootsä nähny senkin videoklipin ku yks äijä tunkee koko munansa muijan kurkkuun? Voi muuten tuntuu muijasta aika kivalta sekin."
"Joo varmaan jotaki samaa osastoo... mut hei, otetaan tää ketju ja tulostetaan se ja laitetaan luokan seinälle! ** Oisko vähän niinku siistii hei!"
- "No siis totta helvetissä! Mut hei, ope, mitä sä tykkäät tästä meitin sarjakuvasta ja sen aiheuttamasta polemiiksit? Siin on vissiin ainesta ku siit noi pal kauhiast jutellaan, maar?"
- "Niin no, tietysti saattaa olla että noittenkaan kommettien antajilla ei ole ollut sillä hetkellä oikein muutakaan tekemistä. Näyttääkin siltä että osa viesteistä on kirjoitettu vähäsen silleen sisäpiirimeiningillä ja pilke silmäkulmassa.
Kuinka moni teistä on muuten rekisteröitynyt tuonne ja antanut kommenttinsa? Tollaset julkiset debatit ja itse asiassa kaikki muutkin julkiset tapahtumat on aina hyviä tilaisuuksia mainostaa omaa tuotantoaan. Muistakaa aina se, että huonoa julkisuutta ei ole olemassakaan.
Mä en rupee nyt enempää selittämään mitä kaikkia temppuja on olemassa, saatte selvittää ne ihan itse, mutta sekin on periaatteessa mahdollista että toi Jippokengurukin on joku tämän koulun oppilas. ***
 Nimimerkin taakse voi kätkeytyä ihan kuka vain, sarjamurhaajaperverssistä johonkin kovan luokan ammattilaiseen, joka haluaa anonymiteetin avulla selvittää massojen mielipiteitä ja ehkä samalla pitää vähän hauskaa."


* = kirjoitin Telajärven Ammattioppi Laitos -juttuni eilen ihan itse, näine hellin pikku kätösin.
Telajärvi taas ei ole omaa keksintöäni, eikä myöskään noitten sivujen ylläpitäjä ole sama henkilö kuin minä, mikä kaiken varalta mainittakoon.

** = olen melko varma että Limingan taideoppilaitoksen joltakin seinältä löytyy ainakin osa tästä viestiketjusta.
Ihmisillä on outo pakkomielle tulostella netistä kaikenlaista hauskaksi kokemaansa; mikäli vielä oma työpaikka tai oppilaitos satutaan mainitsemaan epätavallisessa yhteydessä niin nopeasti se löytyy taukotuvan seinältä.

*** = en muuten ole. Piti itse asiassa oikein kartasta tarkistaa että missä koko Liminka edes sijaitsee. (Oulun lähistöllä.)
Päätin vain hieman aiheuttaa spekulaatiota, jos siellä vaikka on kahvitauoilla puheenaiheet vähissä. Tai #Kvaakin irkkikanavalla.

Juorut ne ovat elämän suola.
tallennettu

POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari
Jukka
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 843« Vastaus #47 : 02.10.2004, klo 11:50:34 »

ihme kohu tästä on näköjään noussut. Sinänsä hyvä että asioista keskustellaan, mutta joiltakin on näköjään kadonnut suhteellisuudentaju.

Itse ostin kyseisen julkaisun jo kesällä, eikä se nyt niin huono ole. Tietysti joukossa on kamaa joka ei toimi mutta niinhän on aina. On naurettavaa, ettei edes yritetä yksilöidä vaan niputetaan kaikki tekijät kylmästi samaan nippuun. Esim. Mauri Sakon stripithän ovat suorastaan nerokkaan hervotonta kamaa ja Jyrki Nissinen jatkaa absurdia linjaansa loistavasti.

Skannaahan pjr se jeesuspuolikin piakkoin niin saadaan lisää moraalista närkästystä kehiin.

Ja se Limingan taidekoulun kritisoinnin yritys meni ainakin minulta täysin ohi.
Miksi tällaista p*skaa tehdään  Angry Grin
tallennettu

Kapteeni Kenguru
Groupie
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 562


¿Cuándo se come, aquí?


« Vastaus #48 : 02.10.2004, klo 12:44:28 »

Miksi tällaista p*skaa tehdään

Jaha, huomaan että olen taas ollut koneen äärellä perjantaina... näihin vehkeisiin pitäisi saada jonkinlainen promillelukko, että jos viinakset tuoksuvat niin nettiin et mene.

En muuten yrittänytkään kritisoida mitään Limingan taidekoulua. Joskus olen kuullut että sellainen on olemassa, enkä siitä muuta tiedä. Tietääkseni siellä ei harrasteta ihmiskauppaa, huumeiden valmistusta ja myyntiä, bordellitoimintaa, aseiden salakauppaa tai harrasteta sotateknologista tutkimusta, joten miksi sitä pitäisi minun mennä kritisoimaan.
"Vapauttakaa piirtäjät! Limingan taidekoulu pitää piirtäjiään vankeina pienissä verkkokopeissa ja valmistaa niitten nahoista matkalaukkuja! Pois tuollaiset raakuudet! Piirtäjilläkin on oikeus elämään! Liminka boikottiin! Älkää ostako mitään Limingassa valmistettuja tuotteita!"
Noin, siinä tuli vähän rakentavaa kritikkiä.

Kunhan vain yritin pitää vähän hauskaa siellä opiskelevien kiihkeiden nuorten miesten kustannuksella, että he ehkä saattaisivat saada lisää inspiraatiota ja sitten sillä inspiraation voimilla tekisivät lisää sarjakuviaan. Sellaisia, ettei tarvitsisi isona sinne Mäkkärin tiskin taakse mennä duuniin.
"Näytetään sille et osataan me muutaki ku vetää Karhua naamariin!"
Eikä mulla ei ollut tuolloin kirjoitushetkellä muutakaan tekemistä.

Ai muuten, siinä vaimonhakkausjutussa on kyllä potentiaalia.
tallennettu

POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari
Sanjo
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 321


hölömö


« Vastaus #49 : 02.10.2004, klo 13:23:54 »

Aloitetaanpa ns. "off-topic" -tyylisellä kysymyksellä:

Ihan aidosta mielenkiinnosta, ilman mitään sarkasmia: mitä nuo kartoittajaksi valmistuvat sitten isona työelämässä tekevät, mikäli pääsevät koulutustaan vastaavaan työhön? Piirtelevätkö he karttoja?
Kuullukaan koskaan että tuommoinenkin koulutushaara olis olemassakaan... mutta kaipa se sitten jonkun pitää niitä karttojakin piirrellä, eivät ne itsestään ilmesty paperille.


Kartoittajan tutkinto on siis maanmittausalan perustutkinto, kartoittajan koulutus on piirtäjän ja mittaushenkilöstön tehtäviin valmentavaa.
Alempana kuin Teknikko/AMK-insinööri mutta aika pitkälle samoissa tehtävissä.

Erilaisten mittauslaitteiden ja alan ohjelmistojen hallinta on koulutuksen ydin.

Matemaattista lahjakkuutta ei varsinaisesti vaadita joskin siitä on huomattavaa etua, mutta minkään sorttiselle huolimattomuudella ei taas ole sijaa vaikka muuten onkin lunkia hommaa.
Opiskelijoista karsiutuu aika moni heti kun opetuksessa on päästy vauhtiin.  Tongue

Alan teknisestä luonteesta huolimatta naisimmeiset muodostavat melko suuren osan kartoittajista verrattuna muihin teknisiin aloihin.

Kartoittajat ovat usein myös usein niitä työmaalla mittoja ja koordinaattitietoja toimittavia häärijöitä, ja kunnallisen sekä valtion hierarkian kätyreitä jotka mittailevat moottoritien paikkaa juuri sinunkin mummosi punaisen tuvan ja perunamaan tilalle.  8)

Joskin on mainittava että kaikkein vanhimmat mittamiehet tosin tekevät töitä lähinnä ilman koulutusta, ainoastaan vuosikymmenien työkokemuksella.

Kartoittajat myös keräävät pisteitä viilaavalla tarkuudella maastosta tietoa jonka sitten muokkaavat kartoiksi, tai herrojen insinöörien, arkkitehtien ja pamppujen kaavoitussuunnitelmien ym. vastaavan materiaaliksi.

Kartat piirretään CAD-ohjelmilla maastosta kerätyn koordinaatti tiedon pohjalta,
omana aikanani koulutukseen sisältyi vielä myös antiikkista valopöydällä mustekynillä paikkatiedon muuntamista graafiseksi esitykseksi, eli kartan piirtoa.

Itse kartan piirtäminen millä tahansa välineellä vaatii kyllä jonkin verran "esteettistä" silmää niissä tapauksissa missä maallikonkin on kyettävä lukemaan lopputulosta.

Koko homman ydin on tiedon keräämisessä ja käsittelyssä  ja muokkaamisessa. Tietoa siis joko kerätään maastosta (esim. tarkistusmittauksia ja aineiston keräämistä) tai viedään maaston (esim. rakentajien tarpeisiin tai tonttikauppoja varten)

Työllisyysnäkymät ovat hyvät, alalle ei ole tunkua, palkat eivät päätä huimaa.

Suurin osa maastotöistä on kesällä ja toimistotöistä talvella.
« Viimeksi muokattu: 02.10.2004, klo 13:27:09 kirjoittanut Sanjo » tallennettu
Pjr
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 152


:)


« Vastaus #50 : 02.10.2004, klo 15:16:45 »

nyt löytyy jeesus puolikin osoitteesta http://lutka.tk Smiley Smiley Smiley Smiley
tallennettu

Tuuk42
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 239


"En pidä minään"


« Vastaus #51 : 02.10.2004, klo 21:13:36 »

Tuo Jeesus puoli kyllä nost julkaisun tasoa. Jutut olivat paljon hauskempia, tosin nytkin mukana oli muutama juttu jota en ymmärtänyt. Tai ei vain naurattanut.
Tässä oli käytetty enemmän luovuutta, Jeesuksen kohdalla kun joutuu miettimään enemmän miten vetää alta lipan. Eli kääntöpuoli oli ehkä turhan helppo aihe kun oli sorruttu menemään siitä mistä aita on matalin ja shokeerausarvo korkein. Jeesus puolella shokeeraamisen sijasta juttujen ideaan oli selvästi panostettu enemmän.
Tai sitten jumalanpilkka vain on hauskempaa kuin naisten halveksuminen ja seksuaalispainoitteinen irstailu. Grin


tallennettu

"Art Kills Creativity." - Douglas Adams Paint it Black!
Janne Kuusinen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 919


I.L.S.J.K.P.(R)


« Vastaus #52 : 02.10.2004, klo 22:55:33 »

 Eiköhän Jeesusta ole ruoskittu ihan tarpeeksi, helppoa kun on nykypäivänä tuo. Mutta tehkääpä pojat seuraavaksi Muhammed/Huora, niin taitaa tulla paskat housuun, kun alkavat fatwat ropista. Mutta sivutuotteena tulee toki respect, ainakin täältä!
tallennettu

Axuz
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 416


Kvaak!


« Vastaus #53 : 03.10.2004, klo 04:19:18 »

Jeesus-puoli oli kieltämättä jo parempi esitys.
tallennettu
HEsko
Vieras
« Vastaus #54 : 03.10.2004, klo 14:17:37 »

Lainaus
Kunhan vain yritin pitää vähän hauskaa siellä opiskelevien kiihkeiden nuorten miesten kustannuksella, että he ehkä saattaisivat saada lisää inspiraatiota ja sitten sillä inspiraation voimilla tekisivät lisää sarjakuviaan.

Ihan vain korjauksen vuoksi: Me oltiin viime vuonna
limingassa, mutta tänä syksynä poppoo hajosi ympäri
suomen. Yhteyttä toisiimme yritämme kyllä pitää...

Lainaus
Ai muuten, siinä vaimonhakkausjutussa on kyllä potentiaalia.

Eikö vain? Oma mielipiteeni on, että Pekko on oman
alansa nero, ja toi Larin karu piirrostyyli tukee koko
hommaa. (Suosikkini Jeesus/Lutka -lehdestä).

Lainaus
nyt löytyy jeesus puolikin osoitteesta http://lutka.tk

Pekko, ei oo reiluu panna toisten juttuja nettiin,
kysymättä lupaa!!! Jos mulla olis enemmän lehtiä
jäljellä, voisin jopa suuttua! Angry
Lisäksi meidän suuri ja mahtava asiakaskunta saattaa
hiiltyä huomatessaan, että tämä sama paska julkaisu
mihin he törsäsivät kalliit 3 euroaan, löytyy nyt ilmaiseksi
internetistä.

Sitä paitsi olit pannut Jeesus puolen keskiaukeaman
väärinpäin. Sen koko idea kaatuu!

Lainaus
Eiköhän Jeesusta ole ruoskittu ihan tarpeeksi, helppoa kun on nykypäivänä tuo. Mutta tehkääpä pojat seuraavaksi Muhammed/Huora, niin taitaa tulla paskat housuun, kun alkavat fatwat ropista. Mutta sivutuotteena tulee toki respect, ainakin täältä!

Pannaan korvan taakse.  Grin

Lainaus
Jeesus-puoli oli kieltämättä jo parempi esitys.
Lainaus
Tuo Jeesus puoli kyllä nost julkaisun tasoa.

Päätoimittajan kiitokset... 8)
Omasta mielestäni Lutka puoli oli kokonaisuutena
parempi. Ehkä te pääsitte meidän ajatusmaailman
sisään vasta kun luitte enemmän. Wink

tallennettu
Pjr
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 152


:)


« Vastaus #55 : 03.10.2004, klo 15:00:35 »

Lainaus

Pekko, ei oo reiluu panna toisten juttuja nettiin,
kysymättä lupaa!!! Jos mulla olis enemmän lehtiä
jäljellä, voisin jopa suuttua! Angry
Lisäksi meidän suuri ja mahtava asiakaskunta saattaa
hiiltyä huomatessaan, että tämä sama paska julkaisu
mihin he törsäsivät kalliit 3 euroaan, löytyy nyt ilmaiseksi
internetistä.
Ei kai sillä oo niin väliä. Tuskin vähentää lehden myyntiä.
Pääasia on, että mahdollisimman moni saisi nauttia upeasta taide elämyksestä jonka me suuressa hyvyydessämme heille tarjoamme. Ja onhan se mukavaa lukea suoraa palautetta täältä.
 Sori siitä keskiaukeamasta, muutan sen välittömästi.
tallennettu

danny boy
Vieras
« Vastaus #56 : 03.10.2004, klo 20:19:00 »

Nyt on jo daadankin sivuilla juttua jeesus-lutkasta... sana leviää.
tallennettu
Ruzaccho
Teol. yo, medianomi
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 85


Et in Arcadia ego...


« Vastaus #57 : 03.10.2004, klo 22:11:55 »

Tekotaidetta, tekohuumoria.

Äh, ei pitäisi tuomita hyvää tarkoittavia tenavia.

Hyvää yritystä, mutta puuduttaahan se, kun sitä samaa "angstia" lukee sivutolkulla. Ei todellista rankkuutta eikä juonta. Irtonaiset välähdykset väkivaltaa ja/tai seksiä eivät koskaan tee vaikutusta. Vasta niiden sitominen johonkin kylmään ja julmaan kerronnalliseen kontekstiin syventää jutun juurta. Palsahan sen osasi, "Eläkeläinen muistelee" on kokonainen sarjakuvaromaani.

Mikäli tavoitteena oli ruoskia tekopyhyyttä, niin suosittelisin avaamaan vanhoja Pahkasikoja, joissa mm. Ari Pirttisalon teokset käsittelivät teemoja huomattavassa määrin suuremmalla intensiteetillä (vai sanoisinko: "insestiteetillä"?).

Ja, hei vaan, eikö Ari Pirttisalo juuri ole tällainen "kartoittaja" siviiliammatiltaan? Missäs hänestä juuri oli juttua?

Pahkasika-lehti repi 80-luvulla auki paljon syviä, pinnallisesti arpeutuneita viktoriaanisia haavoja. Sen jäljiltä miltei mikään huumoripläjäys ei ole kyennyt tuomaan uutta viestiä kentälle.

Se ei tietenkään tarkoita, ettei saisi yrittää, mutta suosittelisin kuitenkin, että kun pyörää lähdetään uudelleen keksimään, katsottaisiin kuinka se keksittiin pari vuosikymmentä sitten viimeksi.
tallennettu
Justus
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 941


Ralf on Kuningas


« Vastaus #58 : 04.10.2004, klo 10:40:30 »

Heh, kovana ateistina täytyy sanoa että Jeesus-osio oli hyvä. Tuollaista tekisin itsekin jos osaisin. Ehkä. Emt. Osa oli muuten varsin taidokkaasti piirrettykin, mikä nyt tietenkään ei ole itseisarvo. Miehet ristillä oli kyllä hauska. "Vitun julkkis, saat olla keskellä".
tallennettu
Hazart
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 187


YARRRR!


« Vastaus #59 : 04.10.2004, klo 12:08:22 »

Hesko

Ymmärrän vielä uskovaisten typeryyksien pilkkaamisen, mutta Jeesuksen pilkkaamiselle en oikein löydä sarjiksistasi perusteita. Todennäköisesti idea on vain järkyttää niitä, joille kyseinen henkilö on merkittävä vai...? Teette pilaa henkilöstä, joka teki elämässään enemmän hyvää kuin kukaan meistä ja antoi erityisen hyväksynnän myös kaikkein vähäosaisimmille. Jeesus antoi myös kyytiä silloisille uskonnollisille tekopyhäilijöille. Tätä taustaa vasten on vähän vaikeuksia hahmottaa sarjojanne ja motiiveja niiden takana. Toisaalta on selvää, että sarjakuvakirjaseesi piirtäneet henkilöt eivät ole perillä piirtämästään henkilöstä ja sovittavat häneen ominaisuuksia, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Ehkä laitatte seuraavaan kirjaseen herjaa äiti Teresasta, Gandhista ja vaikkapa siitä ukosta, joka jakaa ruokaa niille kadun miehille jouluisin... Tulee vain mieleeni sellainen ajatus, että olisiko paikallaan suunnata turhaisuutensa johonkin, josta on jotain hyötyä, eikä nuijia niitä harvoja, jotka tässä maailmassa saavat jotain hyvää aikaiseksi. Ymmärrän sensuurin siltä osin tapahtumassa, että näissä sarjiksissa ei ole mitään rakentavaa. Päin vastoin ne loukkaavat isoa ryhmää ihmisistä. Mutta tekijöilleen tällaiset asiat eivät ilmeisesti merkitse mitään. Vai merkitsevätkö?

Minusta voi tehdä huumoria Jeesuksesta ja mukamas pyhistä ja puhtoisista ihmisistä, mutta hyvällä maulla. Elämä ja ihmistehän ovat täynnä hupaisia juttuja, mutta toisten alentamisella ja sitä kautta itsensä ylentämisellä naurattaminen on minusta alhaista hommaa.

Nimimerkillä "Kukkahattutäti"

PS: En tunne sinua henkilökohtaisesti, enkä myöskään muita tekijöitä. Sen tähden en halua kohdistaa hyökkäystäni persoonaasi vastaan, vaan sarjiksesi sisältöä, jonka pistit näytille. Saattaapi olla, etten myöskään tavoittanut kaikkia ajatuksiasi sinun tarkoittamallasi tavalla.

Peace!
tallennettu

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: