Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Black Peider 20 vuotta (16.05.2019 klo 15:25:21)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
27.05.2020, klo 02:10:56

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
482523 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3840 jäsentä. Uusin jäsen: jokiranta
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot
| | |-+  tekijän palkkiot
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: tekijän palkkiot  (Luettu 34740 kertaa)
T.Kokkila
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 057« Vastaus #30 : 03.11.2016, klo 10:36:30 »

Vaikea tietysti antaa mitään ehdotonta neuvoa kun ei tarkemmin tiedä miten laajoista kuvituksista on kyse, ja onko esim. kirjan kirjoittajalla vaateita vai onko asia sovittu jotenkin hänen kanssaan.

Laskun voi lähettää kuvien luvattomasta käytöstä. Sopimuksesta riippuu mitä siellä on sanottu lisäpainoksista, vai onko sanottu mitään.  Sopimus koskee minusta myös uutta kustantajaa kun kerran ovat toiminnan hankkineet, itse tietysti ovat eri mieltä koska eivät halua maksaa. Joskus lisäpainoksista voidaan maksaa esim. puolet alkuperäisestä hinnasta. Sitten taas luvaton käyttö kasvattaa normaalin palkkiohinnan useimmiten ainakin kaksinkertaiseksi.

Noin lonkalta voisi arvella, että voisit laskuttaa ainakin saman verran kuin olet siitä ekasta painoksesta saanut, ja kaksinkertainen vaatimuskin on aivan ok.

Kuvittajat ry ajaa tällaista asiaa varmasti mielellään, vaikka et olisi jäsenkään. Sarjakuvantekijät ry myös, vaikka sarjakuvista ei kyse olisikaan. Molemmat järjestöt ovat Kopiosto ry:n jäseniä, ja sieltä löytyy tarvittaessa myös lakimiesapua.
« Viimeksi muokattu: 03.11.2016, klo 10:43:28 kirjoittanut T.Kokkila » tallennettu
Ossi Hiekkala
Archipictor
Galleriataiteilija
*
Poissa

Viestejä: 1 762


archipictor.com


« Vastaus #31 : 03.11.2016, klo 10:43:07 »

Jep, jos kyseessä on kuvitukset, niin tapaus kiinnostaa Kuvittajat ry:tä. Eli jos kyseessä ovat kuvitukset, niin ota yhteyttä.
tallennettu

T.Kokkila
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 057« Vastaus #32 : 18.11.2016, klo 12:12:17 »

Ei voi kuin harmitella. Nyt kun tuota alkuperäistä kustantajaa googlailin, niin näyttää olevan suoranainen ihme jos olet edes jotain palkkioita saanut. Firma näyttää vedättäneen "asiakkaita" ja työntekijöitä ihan kunnolla. Sieltä taitaa olla turha odottaa mitään.

Mitä tulee tähän nykyiseen luvattomaan kustantajaan, niin tilanne on sikäli selvä että kustannussopimusta heidän kanssaan ei selvästikään ole. Hyvä että Sanasto on ollut yhteyksissä, sillä tavoin sanoma menee ainakin perille ja laittaa toivon mukaan firman miettimään kahdesti ennen seuraavaa painosta tai jonkin toisen kirjan luvatonta julkaisua. Luulisin että yhteydenottoja sitä kautta kannattaa jatkaa, vaikka varsinaiseen oikeusprosessiin ei itse lähtisikään. Vaatimus myynnin lopettamisesta ja lopun painoksen hävittämisestä olisi aivan paikallaan.

Olikohan valokuvaaja kustantajan palkkalistoilla, vai hänkin freelancer? Hänellä voisi olla myös saatavia tästä, ja mahdollisesti oma järjestö jonka kautta olla yhteyksissä.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: