Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Viides torni (26.01.2019 klo 21:20:30)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
22.02.2019, klo 05:22:36

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
471778 viestiä 10488 aihetta kirjoittanut 7363 jäsentä. Uusin jäsen: onnimanni
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Sarjakuvien ostaminen ja keräily
| | |-+  Aku Ankka nro 1/1952 sekä 11/1952,harvinaisempia kuin lumikki ja näytenumero?
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Aku Ankka nro 1/1952 sekä 11/1952,harvinaisempia kuin lumikki ja näytenumero?  (Luettu 4371 kertaa)
Chessman
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 120« : 23.05.2014, klo 23:23:59 »

Mode-sedät/tädit lopettakoot alkuunsa tämän aiheen,jos keskustelua ei synny.

Minua on jo pidempään "häirinnyt" se,että aina kun puhutaan ns. hankalista ankoista,niin lumikki ja näytenumero mainitaan hankalimpina.

Uskallan väittää oman kokemukseni pohjalta, että nro 1 ja 11/1952 ovat vaikeampia saada TÄNÄPÄIVÄNÄ (isolla siksi,että joskus on ollut toisin)

Lumikkia ja näyttistä näkee myynnissä aina välillä,mutta näitä kahta muuta mainittua ei oikeastaan koskaan.

Jotenkin tuon nro ykkösen hankaluuden ymmärtää,mutta miten ihmeessä tuo nro 11 on niin hankala? Alhaisempi painosmäärä muihin numeroihin verrattuna?

Mitäs mieltä muut ankistit ovat väitteestäni?

Ja ei ei,kuuma päivä ei ole sekoittanut kuuppaani,vaan tarkoitus on ollut kirjoittaa
tästä jo aiemmin.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan kommentteja(varsinkin EetuT ym.)

Itse kun olen aktiivinen keräilijä,niin tiedän tarkkaan mitä markkinoilla liikkuu. Eli ns. perspektiiviä asian tiimoilta löytyy runsaasti.

Esim.tässä vuosien aikana minulla olisi ollut mahdollista saada useampi lumikki/näyttis,mutta vain yksi kappale näitä muita (jotka onnekseni omistan)

Kertonee jotain..
« Viimeksi muokattu: 24.05.2014, klo 00:59:51 kirjoittanut Chessman » tallennettu
Hill Street
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 103


« Vastaus #1 : 25.05.2014, klo 19:55:38 »

Osapuilleen sama havainto. Itsekin meinasin avautua samasta asiasta alkuvuonna, kun laskin jossain vaiheessa ehtineeni puolen vuoden aikana nähdä eri yhteyksissä seitsemän(!) kertaa myynnissä eri Näytenumeron. Vastaavassa ajassa numeroa 1/1952 oli osunut kohdalle vain kahdesti ja nekin molemmat olivat sidotuista vuosikerroista irroitettuja kappaleita (=reunat leikattu ja sidoksesta irroittamiseen viittaavia vikoja). Eli niitä ei voi noteerata. Flyygelikantistakaan ei näkynyt kertaakaan vastaavassa ajassa.

Numerot 1 ja 11 oli kylläkin hankalia jo ennen internettiäkin, mutta Näytenumerosta vaikuttaa tulleen ihan bulkkikamaa. Ehjän, siis edes kaikki sivut sisältävän, Lumikin harvinaisuutta en ihan ehkä nykykäsitykselläni kuitenkaan haastaisi. Erilaisia "Lumikiksi" kutsuttuja reliikkejä tosin liikkuu.

Noita sidottuja 1952-vuosikertojahan näkyy usein myynnissä, joten se voi selittää Näytenumeron ja Lumikin pysymistä jalustalla: itse pohdin tätä niin, että hyvin monelle "semi-" (lue: ei HC eikä varsinkaan hifistelijä) keräilijälle ehkä riittää vuosi 1952 kustantajansidoksena ja siksi kaikkien sen vuoden irtonumeroiden todellinen harvinaisuus ei pääse seuloutumaan ja korostumaan, kun 1 ja 11 eivät ole pakkohankintoja kaikille.

Samaa asiaa olen pohtinut Ankka Lampisen kohdalla. Lampisia "vilisee riesoiksi asti" parin-kolmen vuoden välein, mutta kuinka usein näkyy saman sarjan ykköstä ja kolmosta? Sanoisin parin-kolmenKYMmenen vuoden välein ennemminkin. Matti Mainiosta ja Jussi Juoniosta ei löydy edes netistä googlaamalla kuvaa. Makedonian/Moogin sivuillakin vihkosesta on kirjoitettu asiantuntevan oloisesti täysin paikkaansa pitämättömät tiedot. Noh, tässä tapauksessa täytyy tietysti muistaa että harvinaisuus ja kohteen haluttavuus on eri asioita. Itselleni kaikki kolme ovat kuitenkin yhtä tärkeitä. (Jos nyt lehtiä voi tärkeiksi sanoa, mutta siis oman kokoelman ja keräilyn kannalta yhdenvertaisia.)
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 196« Vastaus #2 : 25.06.2018, klo 18:10:15 »

Aku Ankkojen arvosta hehkutetaan taas Iltasanomien uudessa liitelehdessä.
https://www.is.fi/asuminen/art-2000005732213.html?utm_campaign=tf-IS&utm_term=3&utm_source=tf-other

Ei muisteta sanoa että taskukirjojen muut kuin ekapainokset eivät ole kovin arvokkaita. Nyt jengi yrittää kaupata Ritari Pelottomia sikahintaan.
tallennettu

Hill Street
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 103


« Vastaus #3 : 25.06.2018, klo 19:36:48 »

IS:
"– Vuoden 1953 ykkösnumero on harvinainen, mikä on osin mystistä.
Leppälä arvelee lehtien ykkösnumeroiden harvinaisuuden ja arvokkuuden syyksi sitä, että jos lehtiä niputettiin vintille tai kellariin, niin ykkösnumero pantiin usein pinon päälle ja se vaurioitui, haalistui ja meni pilalle helpommin kuin nipun muut numerot."

Hyvä ajatus. Tosin jos tuota nimenomaista 1953 ykköstä miettii, niin siitä ei oikein liiku narujen hiertämiä heikkojakaan versioita. Luulisi että joskus edes näkyisi nipunpäällysversioitakin, jos syy todella olisi naruniputus (jota meilläkin muistan harrastettaneen aikakausilehdille purevilla ohuilla paperinaruilla). Toisaalta samalla logiikalla vuosikertojen viimeiset numerot olisivat myös menneet heikompaan happeen ja kokeneet samaa kohtaloa. Itse olen joskus miettinyt 1/53:n harvinaistumisen syyksi sellaista vaihtoehtoa, että aikoinaan ei ole ollut itsestään jatkuvia tilauksia ja monelle ensimmäisen vuoden tilaajalle - kuten ehkä myös kustantajalle - on harjoitteluvaiheessa tullut yllätyksenä että tilaus onkin päässyt katkeamaan vuoden vaihteessa. Tilauksen uusiminenkaan kun ei ammoin tapahtunut sormia napsauttamalla, vaan ideasta tilauksen voimaantuloon meni helposti viikkoja. En tiedä kuinka kaukaa haettu selitys, mutta mahdollinen. Tässä tietysti auttaisi, jos tietäisi numerotasolla lehtien painosmäärät ja levikit.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 196« Vastaus #4 : 25.06.2018, klo 21:48:39 »

Jouluparaatit ja muut joulunumerot olivat vuoden viimeisiä numeroita, ja tuolla sanottiin että ne ovat harvinaisempia.
tallennettu

_tex_
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 177


Oman kielen OSAAJA!KvAak terroristi!AiNiAaN! Q=<>


« Vastaus #5 : 25.06.2018, klo 22:25:31 »

On pikkasen yläkantissa hinnat MINUSTA.Myin näyttiksen 7k:lla ja oli Kivekkään kpl,oli 3 ostajaa 2 oli sen jo hankkinut ja 3 osti sen.Nyt uskon realihinnan olevan 4/5k luokkaa PRIIMAN kiitos lataamon ja nettiajan,enää en saisi 7k:ta vain 4/5k€.Olisin maksanut siitä 7k lumikista 10k heti mutta tiesin hintojen laskusta ja jätin väliin.Muutoin olisin sen ostanut ja tehnyt tilin mut ei ole osajia kaikki UKKOONTUU ja nykynuorilla EI ole varaa sitä ostaa.Laturia olen manannut alimpaan *******iin ja siitä osin hinnanlasku johtuu voi lukea tabletil ja läppäril jne.Siksi jos jotain hankin ostan ankkatauluja,heti kun sen suunnittelen ja kaveri raamittaa saisin tuplat ostohintaan.Tonnin Rosakansista uskoisin saavani jo 10k:ta mut ei kiinnosta kun joka tenavalle oma tyyli.TOIVON että jos ja KUN MAALLINEN VAELLUKSENI päättyy osaavat myydä tai pitää muistona siitä KY****STÄ isäukosta joka ne heille hommasi.UGH olen puhunut!  :=)

Paolo Muttoran öljyväritaulua outellessa!!  x)

Q=<>
tallennettu
Hill Street
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 103


« Vastaus #6 : 25.06.2018, klo 22:27:40 »

Jouluparaatit ja muut joulunumerot olivat vuoden viimeisiä numeroita, ja tuolla sanottiin että ne ovat harvinaisempia.


Jouluparaatit oli tilaajalahjoja, niitä on siksi vähemmän kuin A-sarjaa.

Toisaalta esim vuoden 1952 Jouluparaati ei ole lähelläkään samaa harvinaisuustasoa kuin 1/52 tai 11/52. Siitä kyllä pyydetään ja näkee maksettavankin enemmän, joten joku voi mieltää sen sillä perusteella harvinaisemmaksi. (Sama ongelma kuin tämän aiheen otsikossa.) Samoin vuoden 1953 Jouluparaati ei ole lähellekään yhtä harvinainen kuin vastaavan vuoden numero 1/53. Epäilen että jos muita vuosia miettisi ajatuksella läpi, löytyisi melko monelta vuodelta saman vuoden Jouluparaatia harvinaisempi/a normi-A-numero/ita.
tallennettu
_tex_
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 177


Oman kielen OSAAJA!KvAak terroristi!AiNiAaN! Q=<>


« Vastaus #7 : 25.06.2018, klo 22:30:48 »

MYIN 1952 N:11 TONNILLA PRIIMAN.Halvalla meni mut en KADU KAUPPAA,ovat tuottaneet senverran monta muuta kauppaa.  :=)

Q=<>
tallennettu
Dikudaku
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2


« Vastaus #8 : 26.06.2018, klo 12:26:53 »

Hei tiedoksi, huomasin
1 SARJAKUVALEHTI LUMIKKI JA 7 KÄÄPIÖTÄ V.1952   
KANNESSA YLÄNIITIN KOHDALLA PIENTÄ REPYTYMÄÄ   
KELLASTUMAA JA TUMMENTUMAA SIVUJEN REUNASSA   
SEKÄ NIITTIEN YMPÄRILLÄ

Tällainen oli Helsingin, Pantin huutokauppalistalla 
Tänään  ti 26.6.19.
Aloitushinta 2500€
tallennettu
Hill Street
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 103


« Vastaus #9 : 28.06.2018, klo 20:29:03 »

Lumikki on pudonnut keräilypiireissä vähän jalustalta. Mutta greater fool theorya noudattavat lobbarit huolehtii vielä sen hinnan pysymisestä nelinumeroisena. Tosin aina vaan joutuvat tekemään enemmän töitä löytääkseen ostajan. Joku saattaa tyytyä equaliinkin, kun huomaa että lumikkimarkkinat jatkaa vaan saturoitumistaan. Lumikin putoamista en laittaisi ukkoutumisen piikkiin. [Ukkoutumisella syyttäminen on muutenkin vähän kyseenalaista, koska eiköhän ne kaikkein kovimmatkin hinnat ole juuri niiden hyvätuloisten ukkojen aikaansaamia. Ei niitä opintotuilla ole koskaan ostettu. Nykyiset ukot sattuu vaan olemaan hintatietoisempia high-end kohteissa.] Mutta niin itse mietin asiaa niin, että kova hinta ja sen rummutus erilaisissa, varsinkin valtamedian artikkeleissa painaa nyt hyvin herkästi kaikki vinttilöydöt tarjolle. Osa ei-keräilijä-löytäjä näyttää jäävän hautomaan omaansa oletuksella että hinta palaa niihin summiin joita joskus on kuultu maksettaneen, mutta silti lopulta tarjontaa on kuitenkin vaan suhteessa liikaa, koska selvästikin säilyneiden numeroiden lukumäärä ei olekaan "vain muutamassa kymmenessä" niin kuin joskus arveltiin ja joka oikeutti silloin vanhat hinnat. Käy kuin Roope-Sedän kruunukorkeille. (...oliko niitä aluksi vain kuusi vai kahdeksan ;)

Jos järjellä miettii, niin kyllä ne on ihan eri Disneyt joista oikeasti kannattaisi latoa Rahaa tiskiin. Varsinkin jos haluaisi että oma kokoelma erottuisi massasta. Vaikka Kolmen pienen porsaan uudet seikkailut tai Elefantti Elmeri. Tai vaikka sitten Lumikki, mutta Big Little Book -versiona. Eivät tule vastaan ihan joka vuosikymmen.
tallennettu
_tex_
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 177


Oman kielen OSAAJA!KvAak terroristi!AiNiAaN! Q=<>


« Vastaus #10 : 30.06.2018, klo 04:14:20 »

Kohdallani tämä EI pidä PAIKKAANSA.Silti ostan 13k€ patsaan.Aina ei voi voittaa edes joka jako toi jäi kyllä jo flopissa mulle.

Q=<>


* Aika hyvin natsas.jpg (243.2 kilotavua, 1438x1032 - tarkasteltu 109 kertaa.)
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: