Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Sarjakuvaneuvos Timo Reenpää on poissa (12.06.2020 klo 15:12:49)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
08.07.2020, klo 04:23:19

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483477 viestiä 10477 aihetta kirjoittanut 3846 jäsentä. Uusin jäsen: 246173vwouasteq
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Luomistyö, käsikirjoittaminen ja kääntäminen
| | |-+  Kerro sarjakuvaideasi!
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kerro sarjakuvaideasi!  (Luettu 49476 kertaa)
Tero Mäntylä
Peliohjelmoija?
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 108« Vastaus #135 : 04.07.2011, klo 17:21:22 »

Kissoillahan on seitsemän elämää

Täytyy hieman ihmetellä tätä, koska suomalaisittain ja käsittääkseni maailmalla yleisempi sanonta on "kissoilla on 9 elämää." Joissakin maissa sanonta tosiaan on "Kissoilla on 7 elämää." Ilmeisesti ainakin Italiassa ja Intiassa. 7 elämää on kuitenkin ainakin minulle huomattavasti vieraampi, joten olisi kiva tietää mistä tämä määrä sinulle tulee, vai onko tässä sanonnassa eroja Suomessakin?

tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 592


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #136 : 04.07.2011, klo 22:32:08 »

Kissojen maan tulisi myös olla mielestäni erottuva. Onhan Kissojen valtakunta jo nähty. Hyvä asenne Kissojen maata piirtäessäsi voisi olla, että miltä sinun mielestäsi kissojen asuttaman paikan pitäisi näyttää?
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
TyhjäSointu
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 6« Vastaus #137 : 05.07.2011, klo 14:25:37 »

Itse olen kuullut kys. sanonnasta kahdenlaista versiota, joista tuo seitsemän on jotenkin tuntunut tutummalta. Mutta mikäli tuo 9 on suomalaisille tutumpi käsite niin ehkä sitten hyödynnän sitä Smiley Kiitos!

Ja mitä kissojen maahan tulee niin omissa mielikuvissani se lähentelisi ulkomuodoltaan enemmänkin kaatopaikkaa kuin pastellisväyisiä palatseja. Tuskinpa myöskään käytän tuota "kissojen maa" -sanaparia itse sarjakuvassa, vaan keksin paikalle ihka oikean nimen Cheesy Itselleni tuo vain oli helpoin ilmaisu asian esilletuomiseksi.
tallennettu

"Sleep baby don't you cry
Daddy's got a worn out lullaby..."
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 592


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #138 : 24.10.2013, klo 10:46:56 »

Tämä tarinan aloitus syntyi kun kävimme kaveriporukalla keskustelua Johnny Deppin uudesta kampauksesta. Keskustelu äityi siihen, miten syrjäytyneisyys, huumeet, kuolema, vankila, rikollisuus, okkultismi, suklaa, hiustenleikkuu ja alkoholi esiintyvät miehen leffoissa turhan usein. Keskustelussa tuli esiin myös Tim Burton. Vannoin, että pystyisin kirjoittamaan kaikista näistä aiheista paremman elokuvan kuin Burton/Depp tiimillä viime vuosina. Tarkoitus oli kirjoittaa yhden kappaleen pituinen "synopsis", jossa parodioitiin myös viikon muita uutisaiheita. Mutta sainkin aikaiseksi ihan sarjakuvanakin kelvollisen tarinan alun. Mutta miten jatkaa tarinaa? Mitä sen lukuisista teemoista yms. pitäisi valoittaa enemmän? Tässä itse tarina:

Käsikirjoitus Facebookin avulla keksittyyn Sci-Fi tarinaan

Eletään tarkemmin määrittelemättömän tulevaisuuden maailmassa, jonka johto on prostituutio bisneksen ansiosta kaikkien aikojen rikkain hallinto. Maailman jossa on aina ja kaikkialla talvi eikä taloissa ja rakennuksissa ole ikkunoita, ainoan sivitynyttä yhteiskuntaa muistuttavan kaupungin katujen yläpuolella on valtion rakentama dollarinkuva signaali, parlamenttitalon katolla on valtava ritsa jolla on pelastuttu alieneiden invaasiolta, ja lyhtypylväissä roikkuu oravien luurankoja, jotka muistuttavat maailman johdon vallasta. Maailman johtajat ovat kaiken aikaa humalassa ja vailla järkevää työtä, ja syntyvät timanttitutti suussa ja jalassaan pierun hajun poistavat kalsarit, ja jokainen joka ei ole näin syntynyt, on arvoton. Pitääkseen maailman väestön miniminä he vaihtavat lapsia Iphoneihin jotta voivat sitten laittaa nämä uuniin.

Maailmassa populaarikulttuuri, porno ja kadulla virtsaaminen on kielletty kuoleman rangaistuksen uhalla, ja prostituutio on vakavaa globaalia kaupallista ja muovista bisnestä, ja naisella ei ole ruumiillista arvoa, ja naiset on kaikki pakotettu kissapukuihin. Jokaisen miehen tulee kantaa mukanaan karttaa, joka näyttää parhaimmat paikat löytää nainen.  Sanan- ja ilmaisunvapaus on ehdottoman kielletty, ja vankilatuomio tulee, jos sanoo mitä tahansa negatiivista. Ainoa työvaihtoehto on juosta juoksupyörässä ja ruokaa saadaan ja syödään vessanpöntöstä. Fyysisiin sairauksiin käytetyt lääkkeet ovat kielletty lailla, sillä lääketiede kehitti viimeisimpänä lääkkeenä lääkkeen, joka tekee ihmisestä elävän kuolleen, eli zombien, joka syö ihmislihaa.

Supersankarit ovat tämän vuoksi arkipäivää, ja kapinoivat kadulla vallanpitäjiä vastaan. Heitä johtaa homoseksuaali lepakoksi pukeutunut entinen näyttelijä, elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Davis W. Dillinger, joka kulkee pinkillä cadillacillä pitkin katuja, käsissään tietokone, jolla lähettää itsestään kertovia rivoja elokuvia maailman pääkaupungin keskustassa sijaitsevaan valtavaan näyttöön. He suunnittelevat vallankumousta suklaa/makeistehtaalla, jossa tekevät huumausaineita, joita lähettävät kissojen ja lintujen avulla vankiloihin vapaustaistelussa vangituille.

Tarinamme päähenkilö on parturin urasta haaveileva suklaaseen pakkomielteytynyt laivan ruuman perunakellarissa koko lapsuutensa asunut yksinäinen mies nimeltä Edward S. Grape, joka itkee joka kerta kun hänelle luettelee aakkoset. Hän metsästää entisaikojen merirosvojen aarteita miekkanaan valomiekka ja apunaan superpiilolinssit.

Hänen ainoan ystävänsä, lemmikkipapukaijan, kuoltua, hän yrittää ruumasta löytämänsä okkultistisen kirjan avulla herättää lemmikkinsä henkiin. Tehdessään rituaalin, hänelle avautuu salainen ikkuna joka paljastaa painajaiset, pelot, inhot ja helvetin. Siellä itse paholainen näyttäytyy hänelle Grimmin satuhahmojen muodossa. Paholainen sanoo, että ei voi palauttaa lemmikkipapukaijaa normaalissa muodossa.

Edward kuitenkin haluaa lemmikkipapukaijansa eloon, ja lupaa paholaiselle aivonsa vastineeksi kuoltuaan. Paholainen palauttaa papukaijan espanjalais-italialaisena australialaisena aborginaalina, joka kertoo nimekseen Don Juan Sancho Quixote. Hyvin ritarillinen aborginaali aiheuttaa laivalla kaaosta kääntäessään ruoria kohti maita, joista löytää parhaiten nuoria prostituutio neitoja pulassa, lopulta onnistuen upottamaan laivan.

Edwardin kirotessa ystävänsä, Don Juan lopulta lupaa, että hän auttaa tätä pääsemään parturiksi. Edward on mielissään, mutta ihmettelee, että miten he pääsevät laivan kappaleilta kaupunkiin. Aborginaali paljastaa voivansa matkustaa ajassa ja paikassa sauvansa avulla. He päättävät kinastelun jälkeen matkata suurkaupunkiin, jossa he tulevat oppimaan, kasvamaan ja rakastamaan.
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Juuso Laasonen
Space Mongol
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 96


Khan of khans, master of the skies!


« Vastaus #139 : 04.01.2014, klo 01:28:05 »

Sopivasti nostettiin tätä ketjua, juuri ajattelin etsiä jotain tällaista.

Mielessäni on pyörinyt vähän aikaa tehdä jonkinlainen lyhyehkö mustavalkoinen  sivuprojekti pidemmän sarjani ohessa. Tarina olisi aihepiiriltään historiaa ja fantasiaa sekoittava juttu nuoresta maagin/velhonkisällistä Ranskan ja Saksalais-roomalaisen keisarikunnan välisissä sodissa 1500-luvun Italiassa. Tarina olisi kaavaltaan melko yksinkertainen kasvutarina jossa kyseinen päähenkilö liikkuisi palkkasotilasjoukon ja oman mestarinsa mukana kohti piiritystaistelua jossa hänen taitojaan tarvitaan. Kyseiset taidot liittyisivät golemien(maagisia olioita kuten tässä testikuvassa:http://penuser.deviantart.com/art/Unleash-the-golems-Sketch-424409553) hallintaan. Ehkä jotain paikallisia sivuhenkilöitä ja sotilaita olisi menossa mukana, ehkä muita maageja/velhoja. Tapahtumien yksityiskohdat eivät ole selvillä alkua lukuun ottamatta, tosin niitähän nyt voi miettiä jos pohja on kunnossa.

Mutta mitä mieltä on kvaakin yleisö tällaisesta historia/fantasiasekoituksesta tarinapohjana?
tallennettu
Tina DeMona
Pervo Örvelö
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 1 646« Vastaus #140 : 04.01.2014, klo 01:35:46 »

Minustahan tuo kuulostaa oikein mainiolta. Just tuollaista kamaa ainakin itse kaipaisin enemmänkin hyvin toteutettuna ihmisten ilmoille... etenkin Suomalaisten toimesta. Goolemit on muuten cooleja mytologisia hommia. Kannattaa oikeasti tutkia niitä kaikkia taruja että miten niitä pitää väsätä ja hallita yms. Tulee varmasti hyvää väriä stooriin.
tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 592


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #141 : 06.01.2014, klo 04:39:51 »

Mielessäni on pyörinyt vähän aikaa tehdä jonkinlainen lyhyehkö mustavalkoinen  sivuprojekti pidemmän sarjani ohessa.

Vaikka tuohon suhtautuisi vain pienenä tarinana, jokainen pienikin tarina on suuri ja se tarinan maailma vie mukanaan. Anna mielesi vapaasti lentää tarinan maailmaan lisättävien elementtien suhteen, ja hylkää sopimattomia vasta lopuksi, ja oman mielesi mukaan.

Muista myös varautua väreihin, mikäli maailma lähtee kasvamaan. Ja muista:
Paras lähtökohta on aina se fantasiassa, että mikä sinusta fantasiasta puuttuu ja mikä siinä on huonoa ja miten sen voit laittaa omaan työhösi.

Tarina olisi aihepiiriltään historiaa ja fantasiaa sekoittava juttu nuoresta maagin/velhonkisällistä Ranskan ja Saksalais-roomalaisen keisarikunnan välisissä sodissa 1500-luvun Italiassa.

Jos sijoitat tarinan menneeseen, muista, että joudut aikalailla tutkimaan kyseistä aikakautta, ja mahdolliset virheet voivat tuottaa päänvaivaa itsellesi myöhemmin. Omaan maailmaansa sijoittaminen on fantasiassa sallittua, mutta ei toki pakollista.
Eikä se, että onko se maailma oikea, tee itse tarinasta vähemmän oikeaa.

Yleensä fantasiassa on kiehtovampi meno silloin, kun lukija ei tiedä tarkalleen, missä ajassa ollaan. Minulle ei tule mieleen 1500-luvun italiasta mitään erityistä mieleen tuolta pohjalta. Mutta ehkä sinulle tulee? Ota selvää, kuinka hyvin tunnet käsittelemäsi ajan.

Tarina olisi kaavaltaan melko yksinkertainen kasvutarina jossa kyseinen päähenkilö liikkuisi palkkasotilasjoukon ja oman mestarinsa mukana kohti piiritystaistelua jossa hänen taitojaan tarvitaan. Kyseiset taidot liittyisivät golemien(maagisia olioita kuten tässä testikuvassa:http://penuser.deviantart.com/art/Unleash-the-golems-Sketch-424409553) hallintaan.

Oletan, että puhumme juutalaisten Golem:ista?
Niitä ei ole paljon käytetty fantasiassa. Eli hyvä valinta.
Golemien luomisesta on monta versiota.
Niihin kannattaa perehtyä. Voi saada ideoita.

Sitten on tuo hallinta teema:
Ja se sopii hyvin tuohon kasvutarinaan.
Onko maagi myös vastuussa golemistaan?
Pitäisikö hänen päästää tuo vapauteen?
Onko tämmöinen hallinta oikeutettua?
Onko maagi itse käskynalaisena kuten goleminsa?
Jne.

Pohdi näitä mahdollisia teemoja päässäsi, ja katso, mitkä sopivat tuohon maailmaan.

Ehkä jotain paikallisia sivuhenkilöitä ja sotilaita olisi menossa mukana, ehkä muita maageja/velhoja. Tapahtumien yksityiskohdat eivät ole selvillä alkua lukuun ottamatta, tosin niitähän nyt voi miettiä jos pohja on kunnossa.

Fantasiassa on minusta erityisen tärkeää, että jokaisella siinä olevalla hahmolla on jokin rooli. Kun hahmolla on nimi, sillä on jo identiteetti. Älä heitä sitä hukkaan. Myöhemmin kadut.
« Viimeksi muokattu: 06.01.2014, klo 04:42:51 kirjoittanut M. B. Rudyard Greysma » tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: