Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1959 / 100 – Välskärin kertomuksia (03.03.2018 klo 22:57:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.10.2018, klo 04:54:44

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
467583 viestiä 10409 aihetta kirjoittanut 7321 jäsentä. Uusin jäsen: mikaelblackmoon
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  X-Men ja muut mutantit
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 121 122 123 124 125 [126] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: X-Men ja muut mutantit  (Luettu 284286 kertaa)
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 656« Vastaus #1875 : 03.10.2018, klo 16:05:36 »

Wizardin X-Men-erikoisnumero 1993 kertoo miten Stan Lee loi Äksät.

Martin Goodman sanoi että kehitä toinen tiimilehti Fantastic Fourin lisäksi.

Stan mietti ja sanoi että miten olisi The Mutants. Goodman ilmoitti että ei käy. Karmea nimi. Kukaan ei tiedä mikä mutantti on. Stan sanoi että se selviää sisällöstä. Tässä vaiheessa Stanilla ei ollut sisällöstä mitään hajua. Goodman sanoi että ei käy, keksi uusi nimi. Seuraava ehdotus oli X-Men. Joo, se on parempi. Otetaan se. Ennen kuin Stan sulki Goodmanin huoneen oven perässään, mietti hän että miten lukija voi tietää sitten mikä on x-mies.

Nyt vasta Stan rupesi luomaan X-miehiä. Perustaksi Stan otti koulun. Mutantit ovat koululaisia. Ihmeneloset oli ennemmin perhe ja Kostajat kerho. Kostajia ei tosin oltu luotu vielä tuolloin, joten Stan muistelee omiaan.

Ensimmäinen hahmo oli siivekäs tyyppi. Stan mietti että juuri silloin ei ollut siivekkäitä sankareita. Vaikka DC oli jo herättänyt Haukkamiehen henkiin, ei Stan tätä muistanut tai tiennyt. Eli Enkeli.

Sitten tuli vaikeuksia. Stan perusti kaikki loput hahmot Ihmenelosiin. Toinen luotu hahmo oli Liekin vastakohta eli Jäämies. Seuraavaksi uusi Möykky tai Hulk, mutta puhuu älykkäitä ja käyttää suuria sanoja. Peto. Tyttö joka liikuttaa esineitä koskematta niihin. Marvel Girl. Vielä yksi että ei ole neljää jäsentä kuin Ihmenelosissa. Ai niin, jonkun pitää kärsiä voimistaan. Kyklooppi. Professori X:stä Stan ei sanonut mitään, mutta kai koulussa pitää opettaja olla. Magnetostakaan ei sanottu mitään, ensimmäisen numeron vihollisesta. Mutta jonkinlaista vastakohtaa Xavierille haettiin.

Eli luominen ei mennyt ihan kivuttomasti, kun piti keksiä hahmot äkkiä. Marvel Girl oli varsinkin typerä nimi heti Stanin mielestä, mutta ei ollut aikaa keksiä parempaa.

Kostajien kanssa tuli vielä kiireempi sitten. Bill Everett ei saanut "toiseksi Hämikseksi" kaavailtua Daredevilia valmiiksi kesällä 1963, joten piti tehdä sellaista jota Stan ei olisi halunnut missään tapauksessa tehdä. Eli ryhmä olemassaolevista sankareista. Siitä sitten ehkä toisessa ketjussa joskus.
« Viimeksi muokattu: 03.10.2018, klo 16:07:54 kirjoittanut Jukka Laine » tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 656« Vastaus #1876 : 06.10.2018, klo 22:30:47 »

Samaa julkaisua yhä luen.

Chris Claremont sai 3-4 tappouhkausta kun Phoenix kuoli. Ei hän ottanut niitä vakavasti silloin, mutta kohta John Lennon murhattiin, ja rupesi epäilyttämään. Frank Miller sitten pari vuotta myöhemmin sai samanlaista postia kun Elektra tapettiin. Ne kirjeet menivät suoraan FBI:lle. Eipä uhkailijoista mitään kuulunut myöhemmin.

En sitten tiedä oliko noilla vaikutusta, mutta Claremont suunnitteli Wolverinen tappamista Uncanny X-Menin numerossa 300. Claremontin viimeinen numero oli vain # 279. Oli koko ajan tarkoitus herättää hänet myöhemmin henkiin.

X-Men Foreverissahan Wolverine tapettiin melkein heti, eikä edes herännyt henkiin.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 656« Vastaus #1877 : 06.10.2018, klo 23:14:21 »

Len Weinin piti kirjoittaa X-Meniä Giant-SIze X-Menin jälkeenkin, mutta hänelle tuli muita hommia, ja tilalle otettiin Claremont.

Len Wein olisi poistanut Bansheen sarjasta paljon nopeammin. Mutta Thunderbird olisi jatkanut pidempään eikä todennäköisesti olisi kuollut. Claremont oli sitä mieltä että hahmo on tarpeeton, koska on jo toinen röyhkeä suunsoittaja eli Wolverine.

Muutenkin ryhmän jäsenten oli alusta saakka tarkoitus vaihtua ahkeraan. Ja aina erimaalaisia uusia hahmoja olisi kertynyt.

Dave Cockrum kertoi että kun hän näytti ensimmäiset luonnokset Stormista, olivat Wein ja Roy Thomas sitä mieltä että hahmo näyttää valkoisine hiuksineen jonkun isoäidiltä.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 656« Vastaus #1878 : 07.10.2018, klo 13:24:57 »

Louise Simonson ei ainakaan sanonut saaneensa vihapostia Doug Ramseyn tappamisesta, mutta kuulemma kaikki piirtäjät halusivat tappaa Dougin. Doug kun ei koskaan tehnyt muuta kuin meni piiloon kun muut ottivat matsia vihulaisten kanssa. Supersankareiden piirtäjät tykkäävät tappeluista.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 656« Vastaus #1879 : 07.10.2018, klo 18:44:08 »

Roy Thomas kirjoitti X-Meniä jo 60-luvulla, ja hänellä oli osansa uusien X-miesten luomisessa. Roy halusi jo alkuperäiseen porukkaan japanilaisen nuoren, jonka vanhemmat olisivat olleet atomipommin säteilyn alaisena ennen tämän syntymää. Sitä ei sallittu. Sunfire oli kai se, jota ajateltiin kyseisen hahmon rooliin.

Aikaisemmin oli suunniteltu että paljastettaisiin että kaikkien X-miesten vanhemmat olisivat olleet mukana USA:n ydinkoeohjelmassa. Sitäkään ei tehty, mutta se oli kauan suunnitteilla. En sitten tiedä, miten Enkelin miljonäärivanhemmat ja Jäämiehen takapajuisen kylän asukkivanhemmat olisivat sopineet samaan Manhattan-projektiin. Myöhemminhän Marvel Team-Upissa kerrottiin myöhemmin Pedon isän altistuneen säteilylle, mutta se taisi olla ainoa tapaus.

Roy Thomasin konnista yksi anekdootti: Hän halusi energiavampyyrin Äksien viholliseksi. 60-luvulla Comics Code vielä kielsi vampyyrit, niin Sauronista tuli pterodaktyyli. Lentolisko. Meni läpi, kun ei edes puhuttu vampyyristä mitään.
tallennettu

Sivuja: 1 ... 121 122 123 124 125 [126] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: