Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Merimies on eri mies (11.04.2020 klo 11:30:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
03.07.2020, klo 20:48:16

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483339 viestiä 10470 aihetta kirjoittanut 3843 jäsentä. Uusin jäsen: ACrockett
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Manga ja anime
| | |-+  Nimi uudelle mangasarjalle
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Nimi uudelle mangasarjalle  (Luettu 21569 kertaa)
Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 795


« Vastaus #30 : 05.07.2016, klo 19:24:24 »

Jenkkiperhanat! Niillä on vakoojia keskuudessamme...!!
tallennettu
haukkuah
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 6


« Vastaus #31 : 06.07.2016, klo 00:58:02 »

Hmmm, eli meneekö nää julkaisut sit niin että suomessa floppaava menestyy paremmin jenkeis ja päinvastoin...
Toisaalta eihän se aina mene niin kuin kustantajat aikovat.
tallennettu
Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 795


« Vastaus #32 : 06.07.2016, klo 08:33:23 »

Tosin Ameriikan-myynnistä ei vielä tiedetä. Mutta noin niinku yleisesti eri markkinoilla voi sama sarja myydä kovinkin erilaisesti. Vampire Knight oli meillä kurja, Saksassa hitti. Ja Fullmetal Alchemist myi Suomessa enemmän kuin Saksassa, vaikka väkiluku siellä on pikkuhimpun verran isompi.
tallennettu
PTJ Uusitalo
Mediaholisti
Valvoja
***
Poissa

Viestejä: 913« Vastaus #33 : 08.07.2016, klo 00:11:44 »

Jenkit on myöskin kohisseet kovasti Verticalin parhaillaan julkaisemasta Nichijousta eli Arjesta, jonka julkaisu meillä lopetettiin kuudenteen pokkariin. Vaikka meillä julkaisu aloitettiin vuosia aikaisemmin, alle vuosi sen vuoden 2011 animesarjan jälkeen.
tallennettu

Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 795


« Vastaus #34 : 08.07.2016, klo 09:19:07 »

Meitin markkinoilla suurin haaste on yhdistelmä "iso maa + vähän väkeä + lyhyt myyntiaika".

Jos haluamme mangapokkarit myyntiin ympäri maata niin, että myös nuoret lukivat saavat ne helposti käsiinsä, Lehtipiste on ainoa vaihtoehto. Ja se onkin varsin kätevä yhteistyökumppani. Mutta siellä myyntiaika on lyhyt, joten ellei kansa löydä sarjaa nopeasti, homma menee pieleen. Kirjakaupoilla ei voi paikata tilannetta, sillä niitä on suhteellisen vähän eikä valtaosa niistä ole niin kiinnostuneita mangasta että pitäisivät hyllyissään edes auttavaa valikoimaa. (Tähän lienee useita syitä, mutta ei siitä nyt enempää.) Nettikauppojen ongelmana on se, että alaikäiset eivät yleensä saa itse ostettua niistä.

Lähes kaikissa muissa mangamaissa pokkarit ovat myynnissä pääasiassa kirjakaupoissa. Eli lukijoilla on aikaa löytää ne eivätkä ne katoa näkyvistä kahden kuukaden kuluttua kuten Lehtipisteistä. Ensimmäisen osan julkaisuajan missaaminen ei ole ongelma, sillä se on saatavilla ihan siinä kakkosen ja kolmosen vieressä.
tallennettu
PTJ Uusitalo
Mediaholisti
Valvoja
***
Poissa

Viestejä: 913« Vastaus #35 : 08.07.2016, klo 13:02:54 »

Kaiholla tulee kyllä muisteltua niitä aikoja, jolloin Suomalaisissa kirjakaupoissa oli vielä mangaosasto. Del Reyn eli Random Housen puskemisella oli vissiin siinä iso merkitys.

Mutta nykyään Suomalaissa ei taida olla aina edes minkäänlaista sarjakuvaosastoa, mangasta puhumattakaan.
tallennettu

KaiketsuZ
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 190« Vastaus #36 : 08.07.2016, klo 22:03:56 »

Kaiholla tulee kyllä muisteltua niitä aikoja, jolloin Suomalaisissa kirjakaupoissa oli vielä mangaosasto. Del Reyn eli Random Housen puskemisella oli vissiin siinä iso merkitys.
Viitsitkö avata tuon jälkimmäisen lauseen ajatusta julkaisumaailman saloihin vihkiytymättömälle? Mangan & animen vaiheet Suomessa nimittäin kiinnostavat.

Suomalaisen Kirjakaupan manga-vuosista muistan hyvin sen, kuinka helvetin nihkeää asiakaspalvelu oli aiheeseen liittyvissä kyselyissä. Mitään ei tiedetty valikoimista eikä edes haluttu tietää tai ottaa selvää, siis ainakaan oman paikkakuntani liikkeessä. Ilmeisesti tästä mangavastaisesta ilmapiiristä oli kiittäminen keski-ikäisiä naisia, jotka kuvittelivat työpaikassaan olevansa jotain korkeakulttuurin temppelin portinvartijoita, vaikka tosiasiassa Suomalaisen valikoimat ovat kirjallisuuden puolellakin olleet lähinnä surkuhupaisat niin kauan kuin minä muistan.

Hämmentävin juttu oli se, kun menin tilaamaan sieltä muutamaa välistä jäänyttä Happy Happy Cloveria. Kassan täti tiuskaisi, että eikös nämä mangat ole enemmän lehtipisteiden juttuja. Vastasin rauhallisesti että olin kyllä tarkastanut Suomalaisen nettikaupasta saatavuuden, minkä jälkeen täti pitkin hampain pisti pokkarit tilaukseen ja läiskäisi tilauskuitin käteeni samalla pistävästi tuijottaen. Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tilasin mangaa Suomalaisen kautta.
tallennettu
Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 795


« Vastaus #37 : 10.07.2016, klo 08:38:02 »

Kuulostaa hilpeältä... Jos tyypillä ei vaan ollut ns. kehno päivä niin ehkä hän oli puodin pomo ja harmissaan siitä, että joutuu tuhlaamaan aikaansa tuotteisiin joista ei saa kummoista katetta. (Kun mangapokkari on kovasti halvempi kuin "oikea" kirja.) Eikä hiffannut sitä myyntihommien perustotuutta että iloinen asiakas on parempi kuin ei-iloinen asiakas.
tallennettu
PTJ Uusitalo
Mediaholisti
Valvoja
***
Poissa

Viestejä: 913« Vastaus #38 : 10.08.2016, klo 13:50:39 »

Viitsitkö avata tuon jälkimmäisen lauseen ajatusta julkaisumaailman saloihin vihkiytymättömälle? Mangan & animen vaiheet Suomessa nimittäin kiinnostavat.

No, aikoinaan Random House alkoi julkaista mangaa englanniksi omistamansa Ballantine Booksin omistaman Del Rey -kustantamon kautta. Vuosi oli Wikipedian mukaan näemmä 2004.

Random Housella on aika paljon muskelia, joten englanninkieliset Gundam Seed, Negima, xxxHolic ja Tsubasa: Reservoir Chronicle ilmestyivät hyllyyn myös Suomalaisissa kirjakaupoissa, eikä mangaa tarvinnut enää ostaa Fantasiapeleistä. Ja ainakin Oulun Suomalaisen sarjakuvaosastolla oli tosiaan siihen aikaan ihan mangahylly, jossa Del Reyn julkaisujen lisäksi oli toki muutakin englanninkielistä import-tavaraa. Tokyopopia, CPM:ää ja Viziä siis.

Del Rey oli aikoinaan hyvinkin merkittävä kustantaja englanninkielisen mangan puolella, ja nimenomaan CLAMPin ja Ken Akamatsun sarjojen menettäminen sille oli Tokyopopille iso isku katalogin kannalta.

Del Reyn mangapuoli lopetettiin vuonna 2010, kun Random House ja japanilainen Kodansha perustivat yhdessä Kodansha Comicsin sen tilalle. Kodansha Comics on jatkanut monia Del Reyn sarjoja uusintapainoksina, mutta ei kaikkia.

Sen tarkemmin en Suomalaisen kirjakaupan hommista tiedä, mutta muistelisin että englanninkielinen manga katosi niiden valikoimista jo ennen tuota. Mutta nykyään ei ole mangahyllyä, ja eipä taida olla enää sarjakuvaosastoakaan.
tallennettu

VNaomi
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 272


Aarresaari


« Vastaus #39 : 01.12.2018, klo 22:15:37 »

Jos harmittaa, että Neiti Koume jäi suomeksi kesken, Seven Seas alkaa onneksi julkaista sitä englanniksi ensi vuoden heinäkuusta alkaen. Aika kauan joutuu odottamaan, että päästään siihen, mihin Suomessa jäätiin, mutta kiva silti.

Ei tainnut Koume myydä Yhdysvalloissa sen paremmin, sillä kohta on kulunut vuosi neljännen pokkarin julkaisusta eikä viidennestä ole tietoakaan.
tallennettu

Sivuja: 1 2 [3] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: