Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Pilakuvanäytelmä Karista (05.12.2019 klo 22:43:23)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
09.12.2019, klo 13:16:05

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
478555 viestiä 10404 aihetta kirjoittanut 3831 jäsentä. Uusin jäsen: Skorpio
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kotimaiset sarjakuvat ja tekijät
| | |-+  Kultainen nuoruus- suomal. sarjakuvan 100 -vuotiskisan voittaja-albumi.
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kultainen nuoruus- suomal. sarjakuvan 100 -vuotiskisan voittaja-albumi.  (Luettu 79542 kertaa)
[kivi]
Toimittaja
**
Poissa

Viestejä: 1 570


Akvaarious.


« Vastaus #120 : 11.08.2016, klo 11:12:45 »

Jouko,

Kultainen nuoruus 2 kuuluu kyllä niihin albumeihin joita odotan kovasti, ja jotka on mulle tän vuoden festareiden pakkohankintoja. Se aika ei välttämättä silloin ollut kovin nastaa, ja aivan varmasti kaikkien hermoja koettelevia hetkiä koettiin niin omassa kotona kuin meidän sivullisten silmiin, mutta näin jälkeenpäin kiinnostaa kyllä lukea miten asiat koet ja mitä jäi kertomatta.

Pisteet rehellisyydestä, ja jaksamista. Festareilla tavataan,
Kivi
tallennettu
Reijo
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 761


Haddadaa


« Vastaus #121 : 19.08.2016, klo 18:09:31 »

Toisen osan arvio etusivulla.

Aika kultaa

tallennettu

Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #122 : 21.08.2016, klo 13:10:14 »

Kiitän asiallisesta arvostelusta Reijoa.
Pientä fiilausta numeraaleihin vain: "19-22 vuotias..." olin...aikoina 1983- ja kesänloppuun 1986. Joulukuun 13. (perjantai) on aina synttärit!! Wink

 Albumissa on seuraavissa osissa enemmän avattavia kohtia, jotka voivat osin tuntua omituisilta tai jopa mitenkään asiaankuulumattomilta (hehe!). Festareilla myynnissä myös Soundtrack-CD'eitä, mm. Best of Jack ( Jouko Nuora) King 2015 ja 2016!!!

 Dear Kivi, me tutustuttiin VASTA 1993/4/5, kun mä näytin sulle käyntikorttipiirroksiani ravintola Ilveksessä jossain jatkoilla tai etkoilla... eikä seuraavissakaan albumeissa päästä kuin vuosiin 1986 ja 1987, ehkä 1988. Mut samoja teemoja ja epävakaita aikoja, olet "päässyt" myöhemmin todistamaan ja Sarjainfon mukaan olit Espanjassa pari vuotta MUN jälkeen... 1988! Wink Joten en usko että olisimme sielläkään tavanneet(?). Mut Tsadin festareilla höpistään lisää!! Smiley

*korj. typot*


* JACK1HKVAAK.jpg (120.83 kilotavua, 369x369 - tarkasteltu 207 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: 26.08.2016, klo 12:37:34 kirjoittanut Jouko Nuora » tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #123 : 02.09.2016, klo 08:16:27 »

Tänään PE 2.9. klo 14-20 huomenna LA klo 11-20 ja SU klo12-18 PeneLopez tiskillä Helsingin sarjakuvafestareilla,  juuri valmistyuneet messuspessu painokset ja Soundtrack albumi Kultainen Nuoruus osa 2. !!!! Tervetuloa moikkaan ja karikatyyriki piirretään jos nätisti pyydetään! Wink

 Superturusen ja Daadan kanssa samalla pöydällä!!!
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 114« Vastaus #124 : 08.09.2016, klo 11:09:29 »

Allekirjoitan Reijon arvostelun oikeastaan kaikilta osin. Ekan neljänneksen jälkeen olin vakuuttunut että tämä on ylivoimaisesti paras Nuoran työ (olen julkaistut joitain stribejä, hustleria ja kai yhtä varhaista Nania lukuun ottamatta lukenut), mutta Reijoa lainaten:
"Varhainen aikuisikä tuntui kuluvan saman kaavan toistamiseen." mikä valitettavasti teki kirjasta tylsemmän kuin tekijä arvaakaan. Kakkososan puutteet ja ansiot ovat mielestäni pitkälle samat kuin ykkösosassa. Lopulta pidän kuitenkin ykköstä karvan verran parempana (omilla jaloillaan seisovana teoksena) ja jotenkin rehellisempänäkin. Siinä myös taidokkaat kuvat toimivat vielä hetkittäin sarjakuvallisina jatkumoina, nyt kerronta on likunut yhä kuvakirjamaisempaan tyyliin, eli tekstiä tukeviksi välähdyksiksi. Teksti on onneksi parasta Nuoraa, mitä olen lukenut, 97 prosenttisesti sujuvaa jutustelua.
Lisäksi tätä kakkosta lukiessa oli epämääräinen epämiellyttävä tunne, että minähän luin tämän jo, miksi samat vuodet on tässä kakkososassa uudelleen? Vaikka tekijä käy vuotensa läpi (tuskaisesti) viikko viikolta, vuosien vaihtuminen hämärtyy lukiessa. Jouko on kyllä yrittänyt selventää ja onkin selventänyt tätä, mutta silkka teksti- ja kuvamassa sekä punaisen langan puute juonessa sumentaa silti ajan kulumista.

Ykkösosan tragikoomiset hahmot, isä ja äitipuoli jäivät harmittavasti tässä osassa täysin taka-alalle.

Reijo kirjoitti:  "Tyylilajin tarjoamia mahdollisuuksia on muun muassa uskotuminen lukijoille ja muistelun tekeminen näkyväksi. " Tyylilajin karikoita sen sijaan ovat asioiden selittäminen omalta kannalta parhain päin sekä tekijän terapiana toimiminen, vuodattamisen eli tilityksen muodossa. Samaan hengenvetoon totean vielä että tyylilaji on haastavampi kuin luulisi. Yksittäisten taphtumien valikoiminen, niiden nostaminen merkityksellisiksi ja sitominen edes jotenkin tolkulliseksi juoneksi on asia jonka harva osaa. "Nausgardista" en tiedä, mutta Henrik Tikkanen oli tässä mestari. Tosin pelkällä tekstillä operointi on NIIN paljon helpompaa... No, nyt meni jo omaksi terapoinniksi. Miespuoliset lukijat voivat Joukon albumia lukiessa muistella omia kaatoja (ja naimatta jättämisiä), mutta mitä kirja mahtaa antaa naislukijalle? Voiko graafinen muistelus ja -sekoilu tuoda lukijan mieleen jopa masentavia muistoja?

Joukolle toiveena, että jos ja kun homma jatkuu, kannattaisi ottaa enemmän lukijaa huomioon ja muistaa lukijan näkökulma. Se on lopulta aika pienestä kiinni. Kuvamatskun kaivelua ajankuvan osalta.  Smiley Nyt historiatäkyjä esiintyi melko harvakseltaan ja niistäkin iso osa tekstissä.

Teoksessa viitataan joihinkin kuuluisampiin muusikoihin. Tiedän mainitut, mutta useimpien heistä musiikkia en erikoisemmin fanittanut ja niinpä setti jäi siltä(kin) kohtaa itselle aika ulkokohtaisiksi. Ensi-ihastumisen jälkeen mielessäni jotenkin falskiksi muuttunut Tom Waits sopii kyllä tähän Nuoran esitykseen kuin kettu koloon. Molemmat näyttävät vähän jääneen oman äänensä vangeiksi.
Yhtenä vertailukohtana voisi olla Moogin muistelukirja, jossa musan ja sarjakuvien läpikäyminen nivoutuu kokonaisuuten ja tulee mielestäni perusteltua paremmin, ehkä Moogin oman "historian" takia ne eivät jää pelkiksi viitteiksi.

Mielenkiintoinen ratkaisu on myös valokuvien liittäminen mukaan kokonaisuuteen. Pitkään pohdittuani sanoisin että ne jollain tavalla rikkovat pääasian eli sarjakuvan taikapiirin ja "uskottavuuden". Palvelevat kuitenkin tirkistelyä. Tekijä taas varmasti näkee valokuvaliitteen hyvinkin oleellisena?

Työmäärä on ollut valtava ja sitä luonnollisesti kunnioitan. Tässä tuli aika kriittistäkin tekstiä, mutta eiköhän tekijä tämän kestä.  Smiley Kollegana katselen duunia varmaan aika eri silmin kuin rivilukija. Toivottavasti motivaatio projektiin säilyy ja matkalle riittää myös tsemppiä pyrkiä yhä parempaan lopputulokseen, eihän tässä hommassa muuten mitään järkeä ole.

« Viimeksi muokattu: 08.09.2016, klo 11:11:18 kirjoittanut Reima Mäkinen » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #125 : 09.09.2016, klo 09:11:39 »

 Kiitän Reimaa jälleen rehellisestä arvioinnista, omista lähtökohdistaan ja - kuopistaanhaan me kaikki operoidaan. Yritän olla selittelemättä liikaa, mutta selvennän ehkä jotain ratkaisuja, tämähän on sarjakuvanlukijoiden ja -tekijöiden oma foorumi, joten...
  tämä oli ELÄMÄNI vaikein albumi tehdä, eikä siinä tahi niissä vuosissa ollut juuri mitään järkeä, siksi tulkinnat sekoilusta osuvat oikeaan. Raskas ja tuskainenkin kerronta on tarkoituksenmukainen ja valittu. Tosin MÄ nauroin ääneen vielä kolmen vuoden  väännön jälkeenkin KUN kirjoitin kaikki tekstit "puhtaaksi" 8 viikossa huhti-toukokuussa 2016.
 Tiedän että olisin saanut kirjasta "luettavamman ja historiaanmenevämmän" panemalla enemmän ajankuvaa ja taloja ja katukuvia, MUTTA mä en pidä taloista, enkä niiden piirtämisestä, (niin paljon kuin vaimoni onkin arkkitehti! Wink ). Tekstiä tuli niin paljon, mutta karsin siitä kaiken(?) epäoleellisen ja siirsin monia sivuja seuraavaan kirjaan, sekä poistin muutaman jo tussatunkin sivun.
 Loppupään seksiaktien korostuneisuus johtui vain siitä että sitä seksiä oli paljon, 22 vuotiaan libidollekin.
 Tämä kirja oli sarjakuva joka mun oli PAKKO piirtää, terapiaa on piirtäminen AINA, ja hyvä niin. Seuraavat osat tulevat parin vuoden sykleissä (näillä näkymin) toiseen niistä mulla on jo 15 vuotta sitten tehty kuvakäsis, joten syntynee hiukka nopeemmin ja jäseentyneemmin. Ja kyllä MÄ mielestäni teen AINA sarjakuvani MUILLE luettavaksi, jos ne olis vain mulle, en julkasis niitä. Näin henk. koht. asioissa on myös ihan henk. koht. viestejä ja "haista sinä vittu"-tason psykologiaa. Kuten kirjassani todetaan tämä kakkososa on neliosaisen trilogina pakollinen kakkososa, tämänkin kirjan jutut selkiintyvät seuraavissa osissa esittyjen uusien faktojen valossa, pitää vain jaksaa odottaa 4 vuotta, lisää. Tein kaikkeni saadakseni näin rankoista aiheista luettavan ja hauskankin albumin, mutta huumori on vaikea asia, kun se on jokaiselle erilainen kokemus.

 Murtsin, jonka tunsin hyvin vuodesta 1995 ja kävin 2 kertaa moikkaamassa Lissabonissakin missä viimeiset vuotensa asui, viimeks 2010;  kuoleman jälkeisenä päivänä kaikki tuntuu kovin vähäpätöiseltä, joten totean että elämä on hyvää ja kuten seuraavista albumeista voi lukea, kovin pienestä kiinni, kenet kuolo korjaa, ja miksi. Murtsi jatkoi mun ( sairauksien takia jättämiäni duuneja ) mm. City-lehden kuvittajana ja Panttilainaamo-strippisarjan piirtäjänä Keräilyn Maailma lehteen. Molemminpuolinen kunnioitus ja sarjisdiggailu ja ikävuosikertamme yhdisti. Syvästi surullinen ja hyvää miestä kaipaamaan jäävä olen. RIP.

 ( Kuvaliitteessä ollaan  Murtsin kaa Lissabonissa 2001, safkanjälkeisillä kahveilla ja olusilla. )
(  *'edit typot* 9.9.'16)


* Murtsi1AKvaak1.jpg (148.21 kilotavua, 444x305 - tarkasteltu 170 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: 09.09.2016, klo 19:15:12 kirjoittanut Jouko Nuora » tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 114« Vastaus #126 : 09.09.2016, klo 12:42:51 »

MÄ nauroin ääneen vielä kolmen vuoden  väännön jälkeenkin KUN kirjoitin kaikki tekstit "puhtaaksi" 8 viikossa huhti-toukokuussa 2016.
Unohtui kehua loistavaa albumin loistavaa tekstausta. Sanoisin jopa että paljolti sen ansiosta lukukokemus on kokonaisuudessaan miellyttävä. Harakanvarpaat tai joku tylsä fontti olisivat tehneet tuosta aika hankalan lähestyttävän.  Smiley

Molemminpuolinen kunnioitus ja sarjisdiggailu ja ikävuosikertamme yhdisti.
Jep. Viime vuosituhannella, Jukan vielä asuessa Suomessa helsingin skene oli vielä kauempana periferioista (joissa asuin) kuin nyt. Mutta kuten Murtsi-ketjussa totesin. Posti sentään kulki.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #127 : 24.09.2016, klo 16:09:13 »

Antinatsikuva piirros vuodelta 2013, tän päivän mielenosoitusten hengessä.
Hävetkää natsit. Ja kaikinpuolinen näköalattomuus, pikkusieluisuus, ennakkoluuloisuus ja  epätasa-arvoisuus.
Kohti parempia aikoja, eikä niitä vanhoja huonoja aikoja!


* JANINE1A.jpg (150.48 kilotavua, 539x758 - tarkasteltu 188 kertaa.)
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #128 : 19.10.2016, klo 13:11:32 »

Pientä elämää, kuolemien ja tyhjien patterieden ja takkien jälkeen havaittavissa Forzza cityssä, aloitin tekeen Kultainen Nuoruus osa 3'sta eli tuttavallisemmin "Espanjalaista saunaretkeä", tämä on se kirja jonka piirtämistä olen odotellut 30 vuotta(!!) ja nyt olen tarpeeksi rohkea hyökätäkseni sen kimppuun. Ainakin perspektiiviä on tullut hankkittua, haha!! Smiley
Liitteenä ekat parikyt sivuu amerikanvalloitusta....!

 Kakkosen ilmoitin Finlandiakisaan just myös......... katsellaan mitä mieltä raati on. Kolmososa ois tarkotus tehä kahes vuodes painovalmiiks, ja hoitaa espanjalainen kustantaja mukaan; 90 % albumista kun ollaan Espanjassa, vuonna 1986. Verkot veteen ja matoa koukkuun. "Ahterix Hispaniassa" on työnimi, if you know what I mean...hehe!! Cheesy


* KN3T4.jpg (275.37 kilotavua, 616x663 - tarkasteltu 219 kertaa.)
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 114« Vastaus #129 : 02.11.2016, klo 10:36:51 »

aloitin tekeen Kultainen Nuoruus osa 3'sta eli tuttavallisemmin "Espanjalaista saunaretkeä", tämä on se kirja jonka piirtämistä olen odotellut 30 vuotta(!!) ja nyt olen tarpeeksi rohkea hyökätäkseni sen kimppuun. Ainakin perspektiiviä on tullut hankkittua, haha!! Smiley
Odotettavissa siis järkäle. Tulee mieleen ihan se Murtsin Amazon-projekti, joka ei koskaan valmistunut. Varmaan kaikilla on näitä hankkeita, joiden aloittamista panttailee ja mehustelee mielessään. Toivotaan että saat paperille sen paperille tyydyttävällä tavalla, mielikuvaa vastaan piirtäminen on aina haastavaa, kun tulos voi lopulta olla jotain muuta kuin ajatuksen taivaanrannan maalaus.  Smiley
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #130 : 02.11.2016, klo 12:38:50 »

Ja vitut, näillä ei oo mitään tekemistä toistensa kanssa, aika epäasiallista verrata johonkin MIKÄ ei ikinä valmistunut. Etenkin KUN mä olen piirtänyt ja julkaissut tätä "järkälettäni" jo kaksi kirjaa ja 180 sivua. Tätä Espanjalaista saunaretkeäkin oon tänään tehny jo 50 kpl A3 arkkia (katso liite!!).
 Mä yritän vähä selventää, en ole pantannut, vain etsinyt oikeaa aikaa ja paikkaa tehdä tämä seuraava albumi. Kakkososa OLI vaan pakko tehdä alta pois. Tämä kolmososa kirjoittaa itse itseään, eikä mua AHDISTA tehä tätä, päinvastoin saan taas nauraa, innostua itselleni ja itsekseni, kunnes opus on painettu ja myytävänä 2018.  Mua ällöttää KAIKKI tyypit jotka kelailee kuinka ne "tekee just seuraavaks sen suuren teoksen/gradun/ keksinnön tjms." joka ei ikinä ilmesty. Mä olen toiminnan mies ja käsityöläinen, tykkään että käsillä on puuhaa. Piirtämispäivän jälkeen paukutan rumpuja ja kitaraa ja teen OMIA biisejä, koko ajan. Tänä vuonna syntyny 50 biisiä. Sillä ei ole MULLE hevonvitun väliä nouseeko ne ikinä listoille, tai nousenko mä ikinä lavoille,( taas).
 Murtsi oli frendi muttei mikään läheisin sydänystävä, se että hän kieltäytyi netistä, kännykästä ja DUUNEISTA, ja mitä niillä olis saanu, jne, oli hänen omaa tyhmyyttään ja jääräpäisyyttään. Ikävä kyllä Murtsi oli vielä sitä sukupolvea joka ajatteli että fattaan meno olisi suuri ja kauhea häpeä, pureskeli sit lyijykyniä mielummin, kuin porkkanaa. Mä olen ollu fattan asiakas 17 vuotiaasta, ja jos on tarve niin sinne vaan, vaikken siitä ylpeä olekaan. Mä en kanssa ole osannut ENNEN hakea apua, nyt menee paremmin kuin 12 vuotta sitten kun oli ihan lintsillä, vuoden. En mä hakeutunut asumaan kadulle, mä jouduin sinne. Siinä on se pieni ero, näihin syvästi oikeamielisyyttä tunteviin seikkailijasarjakuvamatkailjoihin jotka lähtee reppuselässä "kauheisiin maihin kokemaan syvästi kurjuutta ja pulaa".   Elämänkertaani en  kokenut tarpeeksi "jännittäväklsi ja rajuksi" kunnes eräs ammattiauttaja totesi mulle : "Sulla on kyllä ollut rankka elämä, (vuonna 2008)". Siksi tässä on "mennyt" 30 vuotta ennenkuin OLEN ollut valmis piirtämään Espanjalaisen saunaretken ja sitä seuraavan Sunnuntai savukkeet, koska KUKAAN muu ei usko mun seikkailuihin, ellen niitä sarjakuvassa kerro.
 Murtsi jäi odottelemaa että joku maksaisi hälle myös Portugalisarjakuvakirjan mitä "suunnitteli", toisin ku mä joka sisuunnuin ja aloitin julkasemaan omat kirjani, KUN vihdoin tajusin painokulujen todellisuuden ja julkaisutalojen sekä välittäjien ahneuden. Taistelu oikeudenmukaisuuden ja totuuden puolesta, on mun duunini. Tarinankerronta ei ole mun agendani, totuus on. Toki uusi albumi kulkee enemmän dialogin kautta kuin edeltäjä, emmä niin tyhmä ole etten ottais mistään opiksi! Smiley
Ikuisesti VOI kehittyä, kaikessa. Myös sinä, Reima! Smiley
(*korjattu typot*)
 


* ESP86.jpg (183.22 kilotavua, 420x974 - tarkasteltu 147 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: 02.11.2016, klo 21:48:35 kirjoittanut Jouko Nuora » tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 114« Vastaus #131 : 02.11.2016, klo 13:15:25 »

Jep kehittyä yritetään, ei tässä mulle muuten olisi mitään mieltä. Siis jauhaa vaikka vuodesta toiseen jotain strippiä, joka ei saa muuttua koska lukijat... Siinä suhteessa usko alkaa kyllä loppua, että pystyykö Kvaakiin enää mitään niin neutraalia kirjoitusta kehittämään, etteikö joku siitä vetäisi poroja kolviinsa.  Smiley

Yritin myös viritellä keskustelua aiheesta pitkään kypsytellyt jutut. Varmaan syitä "pitkään kaareen" tai jopa tapahtumattomuuteen, kunnes tapahtuu, on yhtä monia kuin tekijöitä.
Ja selvennykseksi. Tarkoitus ei ollut verrata sun ja Murtosaaren projekteja vaan kertoa syntyneesta mielleyhtymästä. Siitä jatkoin sitten tähän laajempaan teemaan "ikuisuusprojektit". Muita samantapaisia mitä olen viime aikoina miettinyt on Tapen Mämmilä sekä Savolaisen Joonas ja Joonaksen poika. Leppäseltäkin jäänyt mm. joku Wiggen-proggis kesken... Osa isoista hankkeista toteutuu ja osa jää jotenkin vain roikkumaan.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #132 : 01.12.2016, klo 00:00:20 »

Joukon perinteisen traditionaalinen joulukalenteri visa alkaa 1.12.'16 Facebookissa Kultainen Nuoruus sivuilla. Kansien alla luuraavaan julkisuuden hahmon, oikein arvanneelle ILMAINEN sarjakuvani, toivottavasti jo ennen joulua! 
 Joka päivä yksi "luukku" avataan ja aiemmista viisastuneena, vain yksi arvaus  per nenä / vrk. Onnea ja hyviä olotiloja matkalla jouluun,
 kaikille hyville!


 Tuhmille piiskaa, kuten tapana on. Evil


* JOULU1KV.jpg (267.95 kilotavua, 383x356 - tarkasteltu 172 kertaa.)
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #133 : 11.12.2016, klo 15:35:07 »

Perinteinen joulukalenterivisa päättyi juuri, oikeaan arvaukseen: Javier Gurruchaga! Jonka kaikki tunnemme espanjan parhaan bändin, Orquesta Mondragonin pääjehuna!! Wink
Onnea Jaakolle Espooseen, lahjakirja lähtee huomenna. Ensi vuonna uusi kisa Kultaisen Nuoruuden facebook-sivuilla...
 nyt siellä jatkuu kolmoskirjan luonnosten esittely edelleen. 123 kpl vaaka A3 arkkia jo piirretty ja lisää tulee kesään asti.
 Mukavia jouluja ja uusia vuosia jo toivottelen!! Smiley


* ORQ1KVAAK.jpg (75.74 kilotavua, 363x374 - tarkasteltu 134 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: 11.12.2016, klo 15:37:23 kirjoittanut Jouko Nuora » tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #134 : 30.12.2016, klo 15:44:33 »

Oikein hyvää uutta vuotta 2017!!! Erityiskiitokset menee Tonttukummun kaikentietäväiselle joulutontulle ja uuden lempinimenkeksijälle!!
Kultainen Nuoruus osa 3./Espanjalainen saunaretki jatkuu lisäsivuin tammikuussa:  Madridissa asutaan kadulla, yöllä on jo viileätä, syksyllä 1986, oi niitä aikoja.
 Facebookissa VOI tarkkailla kehitystä ja juonenkulkua etukäteen ja jälkikäteen Kultainen Nuoruus-sivuilla .
Kohti valoisia aikoja!


* FABIO4KVAAK.jpg (44.87 kilotavua, 329x411 - tarkasteltu 132 kertaa.)
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: