Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1959 / 100 – Välskärin kertomuksia (03.03.2018 klo 22:57:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.05.2019, klo 20:33:51

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474198 viestiä 10525 aihetta kirjoittanut 7397 jäsentä. Uusin jäsen: seitani
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Netti- ja mobiilisarjakuvat
| | |-+  Verkkosarjakuvia
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Verkkosarjakuvia  (Luettu 138542 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 916


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #210 : 15.09.2017, klo 17:52:48 »

Riitta Uusitalon Enimmäkseen single näkyy olevan verkossa luettavissa. En vielä kerennyt ittekään, mutta haluan silti jo mainostaa täällä. Hyvältä näyttää. Smiley
« Viimeksi muokattu: 18.09.2017, klo 06:44:25 kirjoittanut Curtvile » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Mambrinon kypäri
lukee, myös sarjakuvia
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 581« Vastaus #211 : 18.09.2017, klo 14:12:25 »

Menköön tämä ketju myös pikku-uutisketjusta. Der-Shing Helmerin The Meek voitti Ignatzin (Outstanding Online Comic). Tekijän kommentti ehdokasasettelun johdosta oli mielenkiintoinen.

The Meek oli kuuluisa vuosien mittaisesta yllätystauosta. Minulle tuli yllätyksenä että tauko johtui lakisotkuista.
tallennettu
Mambrinon kypäri
lukee, myös sarjakuvia
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 581« Vastaus #212 : 27.04.2018, klo 11:42:49 »

En tiedä lukeeko kukaan muu paitsi minä tätä Kvaakin aluetta mutta tuorein SMBC on Batman-relevantti enkä keksi parempaakaan ketjua:

Robins
tallennettu
Mambrinon kypäri
lukee, myös sarjakuvia
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 581« Vastaus #213 : 23.07.2018, klo 22:15:15 »

Muistini kertoo että Evan Dahm ja Riisipoika muistaakseni ilmestyi aikonaan suomeksikin, tai ainakin osa siitä?

Miten vain. Dahmin nykyinen projekti Vattu on edennyt tarinankaaressaan sellaiseen käännevaiheeseen että tekee mieleni taas jälleen mainostaa sitä jos en ole jo aiemmin tehnyt niin.

Jos Rice Boy oli huumetrippimäinen omituisuudessaan mutta kuitenkin eeppinen tarina, ja Order of Tales renesessanssiromanttinen, niin Vattu on kuin waltarimaisen tukevasti maahansidottua historiallista fiktiota, paitsi fantasisessa maailmassa. (En ole koskaan lukenut Sinuhea, mutta minusta koko Sahtan imperiumin asetelmassa on jotain samaa mitä Sinuhesta kertovista teksteissä kanavoituu.)
tallennettu
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 054


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #214 : 27.11.2018, klo 11:10:08 »

Lieneekö Kvaakissa ollut puhetta countryball-sarjakuvista, jotka myös Polandball-nimellä tunnetaan? Kyseessä ovat siis tahallisen kömpelösti piirretyt verkkosarjakuvat tai usein enemmänkin yhdestä kuvasta koostuvat meemit, joissa eri kansallisuuksia kuvataan niiden lippujen värisillä pallukoilla. Alkuaan Polandball-jutut keskittyivät lähinnä Puolan ja sen lähimaiden, enimmäkseen Venäjän, ongelmallisiin suhteisiin. Toistuva vitsi on, että Venäjä ja monet muut maat ovat mukana avaruuden valloituksessa, mutta Puola ei.

Myöhemmin Polandball-sarjojen "henkilögalleria" on laajentunut myös muihin maihin ja maanosiin, mutta sarjakuvien ja meemien aihevalinnoista päätellen suosio on suurinta entisen Neuvostoliiton alueella ja EU:hun vuonna 2004 tai sen jälkeen liittyneissä maissa. Näitä juttuja löytää eri kuvapalveluista ja keskustelupalstoilta, kuten 4chanista, Imgurista tai Redditistä.

Countryballit ovat tyyppihahmoja, ikään kuin commedia dell'artessa. Aika usein näissä jutuissa toistetaan kuluneimpia kansallisia stereotypioita, joskus sentään itseironisesti. Puola-pallo on katolinen kaikkia ulkomaalaisia vieroksuva nurkkapatriootti, Venäjä-pallo kiusaa pienempiään, nyky-Saksan sijasta sarjoissa esiintyy usein sotahullu keisarillista Saksaa kuvaava suorakulmio. Suomi-pallokin nähdään välillä, usein karvahattu päässään juomassa kaljaa. Pallojen puhuma "broken English" on sekin itseironinen viittaus joidenkin uudempien EU-maiden asukkaiden ja venäläisten heikohkoon englannin kielen taitoon.

Tämän pienen netti-ilmiön satunnainen seuraaminen on avannut minulle uusia ikkunoita keskustelunaiheisiin, jotka eivät aina saa paljon palstatilaa länsimaisessa mediassa. Esimerkiksi Venäjän eri kaupunkien erityispiirteitä kuvaavissa pallosarjakuvissa näkyy Pietarin ja Moskovan ja muun, provinsiaalisen Venäjän vastakkainasettelu, sinänsä tyypillinen monelle muullekin maalle. Pietari- ja Moskova-pallot nauravat ylimielisesti maakuntakaupunkien köyhyydelle ja huumeongelmille.

« Viimeksi muokattu: 27.11.2018, klo 12:08:06 kirjoittanut Darzee » tallennettu
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 125« Vastaus #215 : 28.11.2018, klo 21:31:56 »

Polandball on tietysti sillä tapaa demokraattinen, että kuka vaan voi ainakin copypasteta palloja, eikä piirtäminenkään ole rakettitiedettä. Joskus tosin niiden vastapainoksi nähdään hämmentävän tarkkaan piirrettyjä taustoja. Joskus homma on vain typerää ja "ihan vain pikkasen" rasistista, mutta onhan joukossa hauskojakin juttuja.


* U8oE9QyrtnBFOIGlOysDQ5qdimcyIqTtaU0tN1bykd4.png (52.72 kilotavua, 820x1776 - tarkasteltu 95 kertaa.)
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 054


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #216 : 29.11.2018, klo 09:14:46 »

Joskus homma on vain typerää ja "ihan vain pikkasen" rasistista, mutta onhan joukossa hauskojakin juttuja.

Polandball-jutuille aika tyypilliseen rasismiin ja seksuaalivähemmistöjen pilkkaan taitaa vaikuttaa tavallisimpien julkaisualustojen yleisesti provosointia suosiva ilmapiiri. Islamilaisia maita kuvaavat pallot ovat joko Eurooppaan muuttavia laiskureita tai terroristeja. Norja-pallolla on öljyrahaa, mutta välillä se ampuu muita.

Mutta kulttuuri-ilmiönä tämä on mielenkiintoinen juuri siksi, että jutut välillä pohjautuvat johonkin puolalaisiin tai venäläisiin julkisiin keskusteluihin, joita ei länsimaisissa tiedotusvälineissä kovin laajasti ruodita. Näkökulma ei tietysti ole kauhean laaja eikä objektiivisuuteen edes pyritä, mutta kivaa kuitenkin.
tallennettu
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 054


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #217 : 04.01.2019, klo 10:50:47 »

Ilman Polandballia olisin jäänyt vaille tietoa Virossa taannoin esitellyistä ideoista muuttaa maan lippu pohjoismaisen mallin mukaiseksi ristilipuksi. Linkki.

Tuosta "sarjakuvasta" asia ei kauhean selkeästi käy ilmi, mutta jatkokysely virolaisille tutuille paljasti, että joskus maassa on tosiaan keskusteltu lippumallin muuttamisesta. Raitalipulla on kuitenkin sen verran vankka asema maan historiassa, että ajatus sen hylkäämisestä on jäänyt enemmän kuriositeetiksi. Ja käyttäähän Viron merivoimat rainelippunaan (kuva löytyy hieman alempaa artikkelista) eräänlaista ristilippua, johon on tosin tainnut vaikuttaa enemmän Union Jack.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2019, klo 10:58:04 kirjoittanut Darzee » tallennettu
Mambrinon kypäri
lukee, myös sarjakuvia
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 581« Vastaus #218 : 10.02.2019, klo 23:37:18 »

Keskustelutahti Kvaakissa ei ole kovin vilkasta " : D " mutta joo Polandball on mullekin tuttu. Joskus seurasin kyseiselle sarjalle omistautunutta Reddit-osiota, ja se on mainittava että siellä ymmärsin pallojen copypasteaminen olevan faux pas. (linkki reddit-Polandballin kanoniseen tyylisäännöstöön, kai tällekin ilmiölle voisi joku kehittää taiteenteoreettisen tulkinnan)

Se muuten missä määrin Polandballien rasismi on rasismia ja mikä etnistä/kansallista stereotypiointa on mielenkiintoinen kysymys. Jokainen pallohan on lippu: tapa hahmottaa maailma kansojen asuttamina kansallisvaltioina tulee siten koko kerronnan annettuna taustaoletuksena. Joskus jopa näkee viritelmiä joissa Lähi-itä ei ole terroristiarabimassaa vaan mukana on yritystä erotella maiden identiteettejä (tosin en nyt muista mitään sen syvällisempää kuin maininnan Irakin/Iranin sodasta).

Parhaat muuten minusta ovat olleet hauskempia kuin hieman samaa genreen kuuluva Scandinavia and the World, joka perustuu suoraan vain yhden tanskalaisen(?) piirtäjän käsityksiin pohjoismaisista ja muista stereotyypeistä.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2019, klo 23:43:05 kirjoittanut Mambrinon kypäri » tallennettu
Sivuja: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: