Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Thorgal - Suuri viikinkisaaga jatkuu (06.02.2019 klo 21:03:28)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.02.2019, klo 15:04:13

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
471638 viestiä 10487 aihetta kirjoittanut 7362 jäsentä. Uusin jäsen: voma
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Eurooppalaiset sarjakuvat
| | |-+  Leo - Aldebaran
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Leo - Aldebaran  (Luettu 6444 kertaa)
Spip-orava
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 541


Pähkinöitä!


« : 28.06.2012, klo 19:53:43 »

Se on tänään 28.6. Leon nimipäivä. Aasinsiltana tuli mieleen kirjoitella euroscifistä Aldebaran ja sen luojasta Leosta. Leo eli Luiz Eduardo de Oliveira syntyi Rio de Janeirossa -44, mutta muutti -81 Pariisiin ja innostuneena eurosarjiksista onnistui saamaan piirustuksiaan Ranskassa lehtiin. Vasta -94 alkoi hänen oman albumisarjansa Aldebaranin Maailmat ilmestyminen. Sarjaa on tähän mennessä tullut kolmeen eri tarinakokonaisuuteen seuraavanlaisesti:

-Aldebaran (5 albumia)
-Betelgeuse (5 albumia)
-Antares (4 albumia)

Näistä ainakin Aldebaran ja Betelgeuse on ranskaksi integraaleinakin tulleet. Cinebook on julkaissut koko sarjan englanniksi. Lisäksi on olemassa Survivant-albumi tuon kaiken tarinakokonaisuuden ulkopuolelta. Aivan tolkuttomasti siis lukemista. Leo sai -04 Angoulêmen festareilla palkinnon sarjakokonaisuudestaan, jota on kyllä mukava seurata. Se osaa yllättää lukijaansa ja etenkin Leon kyvyt tuoda scifiin pioneerimaisuutta ihmisen asuttaessa kaukaisia planeettoja on onnistunutta.


Ihmiskunnan keksiessä miten matkustaa avaruudessa ylivalonnopeudella. 2079 ensimmäiset ihmiset saapuivat Aldebaran tähtijärjestelmään. Sen neljännelle planeetalle asettui 3000 ihmistä, mutta maahan palaava Johannes Kepler alus otti ja katosi. Kaiken lisäksi yhteydet maahan katkesivat yli sadaksi vuodeksi. Kolonisaatio sai pärjätä omillaan ja kohtuu hyvin se sen tekikin. Planeetan luonto vaan oli melko yllätyksellinen; meri saattoi muuntua kiinteäksi hetkessä, petoja löytyi runsaasti, kokonainen kylä tuhoutui ameebamaisen olion hyökkäyksessä. Diktaattorimainen hallinto hiersi vielä lisää albumisarjan päähenkilöiden elämää. Aldebaran osasi planeettana myös palkita, sillä myös ikääntymisensä pysäyttäneitä ihmisiä löytyi.
Tarinassa jätetään paljon selittelemättä. Asioita tapahtuu ja lukijan mielikuvituksen varaan jää moni jatko. Mikä nyt ei ole huono juttu. En tiedä palaako Leo koskaan kovin tarkasti Aldebaranin tapahtumiin, sillä keskeisimmät hahmot ovat matkustaneet jo uusiin maailmoihin Betelgeuse ja Antares. Tähtijoukkoja riittää albumien tapahtumapaikoiksi ja kaikki niistä on kovin erilaisia luonnoltaan. Siinä missä Aldabaran on meren peittämää planeettaa on Betelgeuse aavikkomainen ja Antares lähempänä maapalloa. Kaikissa on hyvät edelletykset ihmiskunnan laajentumiseksi. Lisää aluksia katoaa ja suunnitelmat menee monesti pieleen Leon sarjassa.

Minusta Leon luoma tarinakokonaisuus on erittäin viihdyttävää. Juuri sopivaa kesäluettavaa. Kestää useammankin lukukerran. Cinebook ainakin myy sarjaa edukkaasti englanninkielisenä settinä. Tosin tiettyjä kohtauksia on sensuroitu uudelleen piirtämisellä, vaikka mitään kovin ronskia ei alkuperäisissäkään näytetty. Värimaailma on kaikissa osissa aivan fantastista! Suurin miinus on olo että on liikaa pääosissa olevia hahmoja aina välillä.

Onnea vaan nimppareiden kunniaksi Leo! Sais tätäkin tulla Suomeksi.


* Leo-Aldebaran01.jpg (66.13 kilotavua, 800x312 - tarkasteltu 353 kertaa.)

* Leo-Aldebaran02.jpg (137.36 kilotavua, 800x505 - tarkasteltu 413 kertaa.)
tallennettu
Spip-orava
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 541


Pähkinöitä!


« Vastaus #1 : 17.07.2012, klo 23:16:50 »

Sain läpi luettua samaiselta piirtäjältä Leo:lta kohtuu massiivisen tarinasarjan Kenya. Aldebaranista poiketen tässä on ollut tarinaa kehittelemässä myös Rodolphe. -Ei aavistustakaan kuka hän on. Kenya sijoittuu niinkin erikoiselta kuullostavaan maahan kuin Kenia. Ajallisesti homma lähtee liikkeelle alkuvuodesta 1947, siis heti sotien jälkeen. Britti-imperiumi hallitsee Kenian tasankoja, mutta niissä tapahtuu outoja. Paimentolaisheimot pelkäävät outoja vahvoja petoja, jotka peittoavat hirmuudessaan Afrikan omat pedot. Taivaalla näkyy valoja. X-files tunnarin pitäisi nyt soida taustalla.
Safariretkikunta on tutkimassa maaseutua kun he yhtäkkiä törmäävät esihistorialliseen saurukseen. Elävään sellaisen. Eikä aikaakaan kun yöllä jokin petomainen olio napsii retkikunnan vatsalaukkuunsa, paitti paikalta selviävän jenkkikirjailijan. Valoja taas taivaalla, harhailevaa jenkkiä erämaassa, jne.

Kenya on viiden albumin sarja. Kantavana ideana on seurata nuoren neiti Katherine Austinin matkaa Keniassa ja kuinka hän koittaa selvittää mistä ihmeestä näitä eläviä esihistoriallisia riittää. Leo on tuttuun tapaansa aina välillä vilauttelemassa naishahmojensa paljasta pintaa, mutta muuten tarina on kohtuu romanttisessa seikkailumuodossa tehty. Älyttömän pitkäksi vain se on venytetty. Hahmoja on paljon mukana. Tiettyä samanlaisuutta on Kenyalla Aldebaraan sarjan kanssa lähinnä oliokuvausten kanssa. Tuntuu että aina on suurempi ja vaarallisempi jossain odottamassa tilaisuuttaan.

Dargaud on todellakin pistänyt näitä ulos vuosien 2001-2008 välillä peräti viisi albumillista. Integraalina kaikki yhdessä niteessä tämä vielä menisi, mutta tarina ei nouse lähellekään Aldebaran-Betelgeuse-Antares jatkumon tyyliä.* Leo-Kenia1.jpg (92.56 kilotavua, 800x413 - tarkasteltu 342 kertaa.)
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #2 : 25.01.2015, klo 11:54:17 »

Luin Aldebaranin ensimmäisen tupla-albumin. Mahtavaa tavaraa.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #3 : 13.02.2015, klo 19:35:47 »

Ihmisten kasvot ovat samanlaisia kuin sillä yhdellä supersankareiden piirtäjällä, nimi pakenee. Hulk, Supreme Power, Shazam...
tallennettu

Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 950


<><


« Vastaus #4 : 13.02.2015, klo 20:17:46 »

Gary Frank.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #5 : 13.02.2015, klo 21:55:13 »

Niinpäs olikin.
tallennettu

YokoTsuno
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 79


« Vastaus #6 : 15.02.2015, klo 08:25:30 »

Sain läpi luettua samaiselta piirtäjältä Leo:lta kohtuu massiivisen tarinasarjan Kenya........ Dargaud on todellakin pistänyt näitä ulos vuosien 2001-2008 välillä peräti viisi albumillista. Integraalina kaikki yhdessä niteessä tämä vielä menisi, mutta tarina ei nouse lähellekään Aldebaran-Betelgeuse-Antares jatkumon tyyliä.

Dargaud on julkaissut helmikuun alussa Kenyan integraalina kuten oheisesta linkistä käy ilmi:

http://www.dargaud.com/kenya-integrale/album-7033/kenya-integrale/


Mikäli ranska ei taivu, löytyvät Aldebaran ja Betelgeuze saksankielisinä integraaleina. Esimerkkkinä ohessa linkki Betelgeuze-integraaliin. Mycomics-sivuston kautta voi edelleen etsiä esimerkkisivuista lukukokemuksia.

http://www.epsilongrafix.de/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=97&category_id=18&option=com_virtuemart&Itemid=66

Ed; Myös saksankielinen Kenya -integraali on suunnitteilla kustantamon mukaan.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2015, klo 08:27:26 kirjoittanut YokoTsuno » tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #7 : 21.02.2015, klo 15:40:10 »

Luin ekan Kenyan. Piirrosjälki oli jälleen mahtavaa, eri kirjoittajan vuoksi ollaan silti maan päällä. Esihistoriallisia eläimiä oli siis Kilimanzaron rinteillä vuonna 1947.
tallennettu

KaiketsuZ
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 190« Vastaus #8 : 21.02.2015, klo 16:56:52 »

Sisältääkö Kenya paljon alastomuutta? Vähän pervosetä-kysymys mutta olen huolestunut Cinebookin julkaisujen sensuroinneista. Betelgeuse, toistaiseksi ainoa lukemani Leo, on todella kovaa kamaa mutta harmitti lukea sitä sensuroituna. Alastomuudella on tarinassa kuitenkin oma funktionsa, joka on jotain ihan muuta kuin pelkkä fanipalvelu.

Olen lykännyt trilogian muiden osien ostamista siinä toivossa, että niistä ilmestyisi jostain takavasemalta sensuroimattomat, englanninkieliset julkaisut. Aldebaranin olen selaillut ranskankielisenä läpi ja siinä taisi olla vielä enemmän 'tarvetta' rintsikoiden piirtäjälle kuin Betelgeusessa.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 843


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #9 : 21.02.2015, klo 17:04:34 »

Ainakin tuo Kenyan eka osa on Cinebookilla aika kököstikin sensuroitu abaut 6 ruudun osalta. Tokaa osaa olen vasta silmäillyt ja siinä ei näyttäisi olevan sensuroitavaa. Ans kattoo, kun kerkeän sen lukemaan.

Juoni puolestaan on ekan osan perusteella sen verran köpöä makuuni, että tuskin tulee enempää noita hankittua, eikä englanninnoksessakaan ole hurraamista...

Hinta muuten Angoulemesta hankittuna siedettävä 9,9€ ja olikohan se Fennicassa sitten 4 euroa kalliimpi.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #10 : 21.02.2015, klo 20:22:26 »

Alastomuuttahan on, ne Cinebookin britit ovat asialla taas.

Sanon silti että alastomuus ei ole näissä itseisarvo.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #11 : 25.02.2015, klo 21:09:05 »

Kenyan kaikki viisi albumia on luettu. Jatkosta en tiedä, tarina loppui selvästi. Ja scifiähän Kenyakin oli.
tallennettu

Spip-orava
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 541


Pähkinöitä!


« Vastaus #12 : 27.02.2015, klo 22:49:17 »

Onhan tuon viimeisen Kenya-osan tekemisestä jo monta vuotta. En usko että Leo jatkaa sarjaa. Tämän Kenyan kaikki 5 osaa voi lukea myös Izneon digitaalisina versioina englanniksi.
http://www.izneo.com/kenya-english-version-apparitions-tome-1-A13244
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #13 : 28.02.2015, klo 08:01:23 »

Kenyassa olisi silti mahdollisuuksia jatko-osiin tai vaikka esiosiin.
tallennettu

KaiketsuZ
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 190« Vastaus #14 : 19.09.2015, klo 15:57:36 »Viisi albumia vuosina 2010-2015. Kindle-version previkkaa ihmettelin Amazonilla. Paperille tämä painetaan varmaan sen jälkeen kun Cinebook saa Kenyan viimeisen osan julkaistua.

Juonikuvaus varmuuden vuoksi spoilereihin. Tarina ilmeisesti jatkuu siitä, mihin Kenya loppuu.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
tallennettu
Sivuja: [1] 2 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: