Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Suomen kuningaskokelaana (22.06.2020 klo 22:30:28)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
12.08.2020, klo 03:53:35

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483906 viestiä 10427 aihetta kirjoittanut 3836 jäsentä. Uusin jäsen: fastback
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Manga ja anime
| | |-+  Ivrea ja lyhytjulkaisut
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ivrea ja lyhytjulkaisut  (Luettu 47026 kertaa)
VNaomi
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 272


Aarresaari


« Vastaus #90 : 08.12.2017, klo 22:01:11 »

Laskeskelin äsken omistamani Ivrean pokkarit hyllyssä ja yllätyin, että niitä on niinkin monta kuin 43 (kaikki uuden tulemisen jälkeisiä, ei siis Kekkaishia yms.). Kun mukaan lasketaan myös sellaiset, mitä en ostanut, niin heidän julkaisujensa kokonaismäärä on paljon isompi, kuin mitä olisin ensin veikannut. Ei huono saavutus, joten sääli, että toiminta on taas kuihtunut.
tallennettu

haplo
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 415« Vastaus #91 : 09.12.2017, klo 08:12:46 »

En nyt tiedä, onko syy niinkään siinä, että Ivrea on julkaissut ns. brändisarjoja. Kuten VNaomi kirjoitti, onnistui Ivrea julkaisemaan montakin pokkaria ennen uutta hiipumista.

Jos ajatellaan, että Tammen tyylin mukainen strategia on parempi siksi, että markettimangan ostaja ei näitä brändejä tunne, niin ei kai ole väliä, oliko sitä "nimeä" sarjalla alun alkaenkaan. Luulen, että ostajien suhteen molemmat strategiat ovat Suomessa samalla viivalla ja erityisesti sisältö ratkaisee, kuinka sarja myy.

Aoha Riden kohdalla Ivrea varmaankin - valitettavasti - teki erheen. Turvallisempaa olisi ehkä ollut ottaa julkaisuun jokin pidempi shonen kolmetoistaosaisen teinirakkausshojon sijaan. Brändin tai sen puutteen sijaan ratkaisevaa tässä siis nimenomaan on sisältö, joka Aoha Riden kohdalla oli Suomen oloihin rohkea veto.

Tähän kun vielä yhdistää sen, että Ivrealla ei tainnut olla haluja usean pitkän sarjan yhtaikaiseen julkaisuun, niin yksi huti vaikuttaa paljon. Mutuna myös on vaikuttanut sille, että Suomen toimintaa on pidetty vain sivubisneksenä vailla pidemmän ajan toiminta-ajatusta. Todellisen sitoutumisen puuttuessa yksikin huti voi vaikuttaa suuresti koko toimintaan, kun kuitenkin isommat rahat saadaan muista maista.

Joitain samankaltaisuuksia Ivrean hommassa tuntuu olevan RW-kustannuksen toimintaan Suomessa. Sillä erolla tosin ainakin, että RW:n toiminnasta on Suomessa viestitty kiitettävästi, vaikka aina ei olekaan ollut tietoa, mitä Italiassa suunnitellaan ja mistä kenkä on milloinkin puristanut.

tallennettu
Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 798


« Vastaus #92 : 11.12.2017, klo 09:01:14 »

Se, että mangasarja tahi brändi on tunnettu, on vain hyvä juttu. Mutta on huomioitava tämä: Vaikka jok'ikinen hardcore-otaku tietäisi, se ei vielä tarkoita, että merkittävä osa heistä ostaisi. Moni on jo lukenut piraattiversion, ostanut jenkki- tai muun julkaisun, tykkää lähinnä animesta tms. Siksi en itse olisi koskenut Madokaan tai Kill la Killiin. No, Madoka saattoi vielä olla voitokas, koska sisällöstä huolimatta se näyttää söpöltä taikatyttösarjalta.

Eli mieluiten sellainen teos, joka voisi herättää myös ei-harrastajan kiinnostuksen, kiitos. Toki sisällön on oltava kelvollista myös harrastajain näkökulmasta, ja tämä porukka on mangamarkkinoilla elintärkeä tukiranka. Mutta yritän olla laskematta menestystä pelkästään jommankumman joukon varaan. 
tallennettu
PTJ Uusitalo
Mediaholisti
Valvoja
***
Poissa

Viestejä: 913« Vastaus #93 : 30.12.2017, klo 01:14:08 »

Aoha Ride 8 ehti näemmä tosiaan kauppoihin nippa nappa tämän vuoden puolella. Ei kyllä jäänyt paljosta kiinni...
tallennettu

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: