Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 407701 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Petteri Oja

  • Juudas itselleen
  • Jäsen
  • Viestejä: 8 145
Re: Luettua
« Vastaus #435 : 26.11.2006 klo 18:21:29 »
Kaisa Lekan Your name is krishangia.

Jos pidit siitä niin suosittelen kovasti myös Lekan uusinta teosta On the Outside Looking in. Komea kovakantinen kirja ja sisältö täyttä asiaa. Vaikutuin. Vuoden parhaita kotimaisia.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 777
Re: Luettua
« Vastaus #436 : 26.11.2006 klo 20:51:03 »
Jos pidit siitä niin suosittelen kovasti myös Lekan uusinta teosta On the Outside Looking in. Komea kovakantinen kirja ja sisältö täyttä asiaa. Vaikutuin. Vuoden parhaita kotimaisia.

Listalla. Kunhan tässä muutama muu tulee ensin luettua...

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Re: Luettua
« Vastaus #437 : 26.11.2006 klo 21:17:41 »
Le Tueur!!! Jeh jeh. Näitä herkkuja on viisi vaikkei sitä uskoisi. Ranskikset osaavat nihilismin jalon taidon.
Jos upposi niin  Tomen ja Meyerin Berceuse assassinet ovat myös aika korkealla listallasi.
Non parlez vouz francois, monsieur!

ja siinä tuli varmaan jo 60% siitä mitä "osaan"... :(

Jostain syystä kukaan ei ole mainostanut Simon Oliverin ja Tony Mooren Exterminatorsia.
Joku numero tuota tuli luettua kun sattui käpäliin (7?) ja oli parempi kuin mitä olin sen epäillyt olevan mutta ei kuitenkaan vielä herätellyt hankintamaniaa.

tertsi

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #438 : 28.11.2006 klo 17:53:39 »
Menin tässä käväisemään Akateemisessa kirjakaupassa katsomassa miten Muëslit ovat myyneet lomani aikana ja kas, siellähän oli vanhaherra Comésin ennennäkemätön albumi, "Dix de Der", vuodelta 2006. Pakkohan tuo oli ostaa.

Toivottavasti albumi on herran aiempien mestariteosten veroinen.

Raporttia luvassa tänne myöhemällä ajalla.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Re: Luettua
« Vastaus #439 : 30.11.2006 klo 23:11:09 »
Dampyr 2 & 3.
Kolmonen oli sekä tarinallisesti ja piirroksellisesti selkeästi heikompi ja tuntui enempi irralliselta välikertomukselta. Kakkosessa Italian Hiltunen vääntää kyllä hienoa jälkeä :)

Pullapoika
Hienoa ja kantaottavaa. Vielä kun ne Voimassa ilmestyneet Rapin mummosta kertovat sarjat kun jossain vaiheessa kerättäisiin alppariksi niin a-vot!

Anssi Rauhala

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 816
  • Aces High!
Re: Luettua
« Vastaus #440 : 02.12.2006 klo 11:43:35 »
Nyt kai pitäisi pikemminkin otsikoida tämä pätkä sanalla "Selailtua", koska kielitaito ei riitä oikeaan lukemiseen... Kuitenkin, terveisiä Istanbulin Istiklal Kitabevi-kirjakaupasta. Mukaan tarttui pari turkkilaista albumia (ihan niin!):

Baskomser Nevzat: Cicekcinin ölümü (Ylikomisario Nevzat: Kukkakauppiaan kuolema)(ja nyt ei löydy tarpeeksi erikoismerkkejä oikeinkirjoitukseen). Kirjoittanut Ahmet Ümit ja piirtänyt Ismail Gülgec. Erittäin "noir" -henkistä tunnelmatarinaa vanhalla Letukallaan ajavasta ylikomisariosta Istanbulin vanhankaupungin sokkeloissa ja Galatan transsukaduilla ja ilotaloissa. Turkkia osaaville löytyy kirja-arvostelu:
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=ktp&haberno=4431

Tübitak. Tekijänä Emrah Ablak. Huumorisarja turkkilaisesta perustallaajasta, joka on töissä ydinlaitoksen vahtimestarina. Teenjuontia, lattianluuttuamista, zombeja, matkoja sisä- ja ulkoavaruuteen ja eroottisia päiväunia.
http://lambiek.net/artists/a/ablak-emrah.htm

Osaisipa lukea oikeasti, mutta ihan kuvinakin toimivat. VesaK, onko teillä ketään kuka suomentaisi turkista? Näissä voisi olla jotain...

Tex Willerin turkkilainen kustantaja kuulemma oli lopettanut, näin kertoi kirjakauppias. Höh.
"The ukulele army grows larger and larger, and soon we will dominate all media. Then you will all pay." (Jonathan Coulton)
http://anssirauhala.blogspot.com/

Matti Karjalainen

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 931
  • Friendly Neighborhood Librarian
Re: Luettua
« Vastaus #441 : 07.12.2006 klo 11:36:09 »
Kirjastosta lainatut Neil Gaimanit tuli luettua yhteen syssyyn viime yönä:

Neil Gaiman & P. Craig Russell: Murder Mysteries
http://www.temp.sfbok.se/kat/img/33202.jpg

Työkaverin kovasti ylistämä fantasiasarjakuva taivaaseen sijoittuvasta verityöstä, jossa Jumalan miekkana toimiva enkeli joutuu tutkimaan universumin suunnitteluosastolla toimivan enkelin murhaa. Mukana kuvioissa on myös aina yhtä kiehtova Luciferin hahmo. Taustakertomuksena toimii englantilaisen miehen oleskelu Los Angelesissa (kaupungin valinta sattumaako vain?), johonka siihenkin sisältyy melkoinen käänne. Gaimanin käsikirjoitus toimii upeasti ja Russelin kuvitus on komeaa.

Työkaveri oli oikeassa. Kiitos, Mikko! Arvosanaksi Hyvä

Neil Gaiman & Michael Zulli: Creatures of the Night
http://www.temp.sfbok.se/kat/img/48267.jpg

Kaksi Gaimanin käsikirjoittamaa ja Zullin tyylikkäästi kuvittamaa, eläimiin liittyvää kauhufantasia-kertomusta, joista etenkin ensimmäinen, mustan kulkukissan ympärille rakentuva The Price, toimii hyvin. Myöskään astetta perinteisempi "pöllön tyttärestä" kertova tarina ei ole hassumpi.

Arvosanaksi Hyvä miinus.
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Re: Luettua
« Vastaus #442 : 07.12.2006 klo 16:26:22 »
Toissapäivänä lukaisin DC:n tuoreen Batman The Spirit crossoverin ykkösnumeron. Tahtipuikkoa heiluttelivat Jeph Loeb ja Darwyn Cooke.

Homma toimi, epäilyistä huolimatta, kaikinpuolin hyvin joskin Cooken jälki ei ollut ihan niin letkeää kuin parhaimmillaan. Hieman kummastutti sellainen massiivinen konnakavalkaadi mikä oli mukaan otettu mutta se oli kyllä juonellisesti perusteltua.

"Who whould've thunk a few days in Hawaii would have the same effect on me as blowing up a school bus load of kids ?! -Jokeri

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Re: Luettua
« Vastaus #443 : 10.12.2006 klo 00:53:26 »
Moore/Sienkiewicz:Brought to Light on kummallinen kuriositeetti joka löytyi  siitä Mechelininkadun loppupäässä olevasta surrealistisesta divarista (ostin myös Sienkiewiczin sketchbookin, Lou Finen kokoelman jostain 40-luvulta, espanjalaisen sgt. Kirk-lehden ja yhden comics journalin, kaikki maksoi n. jallupullon verran yhteensä).

Toinen puoli albumista on tiukan asiallinen selvitys pommiattentaatista hankalaksi käynyttä liittolaista kohtaan kultaisina Reaganin vuosina jolloin USA:n touhut väli-amerikassa olivat, no, samanlaista kuin niiden touhu nykyään.

Mutta Moore/Sienkiewicz on hurjaa dadaa, USAn ulkopolitiikan asiantunteva luento esitettynä sellaisella raivolla että harvoin näkee. Vaikka on itse aiheeseen perehtynyt jollain tasolla niin Mooren faktavyöry on aika musertava. Kuvitus on houreinen mutta sopii asiayhteyteen, tarinan päähenkilöt ovat olleet todennäköisesti melko pihalla itsekin.

Kuukauden iloinen ylläri, minulla ei ollut tästä mitään hajua etukäteen
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

tolppis

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 321
  • Viinissä totuus
Re: Luettua
« Vastaus #444 : 12.12.2006 klo 11:41:57 »
Laitanpa nämä tännekin, retusoituina:

Astronauts in troublea oli GF:n ALE-laarissa 3 alpparia...mutta ei, ne alpparit eivät osoittautuneet voittajiksi Tolppiksen makuun. Luettavia, kyllä, mutta piirroshahmot liian sekoitettavia toisiinsa, tarina lähti liikkeelle kummallisen "keskeltä" ja kuitenkin nihkeän nahkeasti ja en kai vain ole oikein kiinnostunut tämäntyyppisistä avaruusjutuista. Give me Alastair Reynolds anytime.

Voittajasarjis oli kuitenkin DMZ vaikka yhteneväisyydet ideapuolella olivatkin häiritsevät Batman: No man's land - jatkumoon taannoin. Tosin ehkä, vain ehkä, idea OLIKIN alunperin sieltä saatu ja muokattu: yhdellä sivulla seinässä oli Batmanin kuva ja kerran mainittiin Manhattanin olevan nimenomaan No man's land. Kuvitus oli hyvin...100 Bulletsmaista (Rissomaista kai siis) ja tarinointi tylyä ja maailmankuva synkeä mutta silti tai siksi niin kiehtova minulle näin kolkkona "talvena".

Mietin myös että oliko tekijöiden tarkoitus ravistella jenkkilukijoitaan näkemään miltä KOKO kuva näyttää sodan ja pommitusten riepottelemalla alueella raajarikkoisine lapsineen ja propagandistisilla ja tosiasioita vääristelevillä uutisoinnilleillaan ja sotilaiden "kuvaa tuota, älä tuota, kirjoita näin"-ohjeistuksillaan? Se selittäisi myös tuon iänikuisen New Yorkin käytön tapahtumapaikkana, jenkit eivät vain voi kai kuvitella mitään ellei tuhoisten tapahtumien näyttämö oli jenkkien symbolinen pääkaupunki Iso Omena. 

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Re: Luettua
« Vastaus #445 : 15.12.2006 klo 10:16:21 »
Lukasin aamulla uudehkon Spider-Man: Reign -sarjan ykkösnumeron.

Paljon ollaan velkaa Millerin Dark Knightille, mutta kyllähän tätä lukee kun kuvitus ja väritys pelaa ihan kelvollisesti yhteen. Olin itse asiassa sangen skeptinen tämän suhteen ja meinasin jättää hankkimatta, mutta taidanpa seurata sarjan loppuun vaikkei mitään käsittämättömän hienoa olekaan -ei vain odotukset olleet korkealla.

Sijoituu kaiketi 10 vuotta Civil Warin jälkeen ja Parker on vanha gubbe, häviäjä laahustamassa eteenpäin harmaassa arjessa. Veri vetää taas seitin päähän kun tulee ärsykkeitä: sopivasti tuupitaan ja aatuviiksinen vielä vanhempi gubbe kituuttaa rollaattorinsa kera tuomaan mysteerisen kuoren Parkerille...

tertsi

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #446 : 22.12.2006 klo 10:13:42 »
Special Comics: Spårhundarna.
Huono painojälki haittasi ajoittain lukunautintoa, mutta silloin kun Burnsin viivat olivat päätyneet asiallisesti paperille, niin ei voinut muuta kuin ihailla! Eleganttia viivaa ja omaperäisiä asentoja ihmisillä. Taloudellista, matta ah, niin täyteliäistä mustan käyttöä. Holdawayta en pysty imitoimaan, mutta Burnsilta voisin pikkuisen ottaakin vaikutteita.  ;)

Tarinoiden juonet olivat pettymys. Mulla on ennestään Special Comics: Spårhundarna osa 2, siinä on paljon mielenkiintoisemmat stoorit. Mutta tämän sarjakuvan ilmapiiri ja tunelma ovat kuitenkin just tismalleen napakymppi!

Mutta hyvä ostos ja 15 vuoden etsinnän tulos.
Jag är så lycklig.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2006 klo 10:15:53 kirjoittanut Tertsi »

Piber

  • Sopuli
  • Jäsen
  • Viestejä: 618
  • yuubervärkki
Re: Luettua
« Vastaus #447 : 22.12.2006 klo 11:16:22 »
Ihmesarjat 10
Kivaa luettavaa ei mitään erikoista  ennen julkaisemattomat olivat kivoja

Viimeinen Mega!
Hyvä oli mutta viimeiseltä megalta olisi jotain isompaa odottanut.
Ei siltikään mitään isoa valittamista

One Piece 21
Jotain erinlaista tähän trikoo joukon sekaan piti hankkia.
Pitkästä aikaa hyvä One Piece

Sitten kirpparilöytöjen ihmeeliseen mailmaan.

Vallattomat pahkasika spessu IV
Hyvää kamaa en ole ennen lukenut pahkisspessuja odotin peruspahkaa, mutta olikin pelkkäää sarjista.

Vanhoja Madeja.
Mitäs näistä voisi sanoa

Joku X-men kun oli niin halpa.

Anssi Rauhala

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 816
  • Aces High!
Re: Luettua
« Vastaus #448 : 22.12.2006 klo 11:55:40 »
Walthéry, Gos & Peyo: Jacky et Célestin Sur la Piste du Scorpion.

Nyt on luettu. 40 vuotta vanhaa sarjakuvaa, ja paikoin se näkyy; juonessa pelataan hetkittäin 60-luvun sotilasfarssin rajaviivoilla.

Jacky & Célestin ovat nuoriamiehiä, jotka lähetetään selvittelemään vakoiluepäilyjä armeijassa. "Mutta mehän ollaan siviilejä!" Mikrofilmejä, Morse-koodia, kompastelua ja takaa-ajoja niin, että vanhalle tulee poikavuodet mieleen.

http://img80.imageshack.us/img80/9199/jetc01ady5.jpg

Pikku detaljit ovat taas kerran sellaisia, että niitä katsoo mielikseen. Kaupunkitaustassa sivulla 1 on heti mukana strumffi, ja siroa nuorta naista kääntyy silmät valppaasti auki katsomaan pikkupoika, joka on selvästi se Walthéryn myöhempi omakuva Petit Bout d'Chique.

Piirros on vielä selkeästi sitä Peyon studion koulimaa tyyliä (muistetaan, että tätä piirtäessään Walthéry oli 19 - 20 -vuotias, ja koko alkuosa on piirretty vielä armeijassa. Ainakin jeepit, tankit ja helikopterit ovat näköisiään. Mutta polkupyöräkomppanian fillareissa on vaikea uskoa olleen apupyöriä takana...)

Minulle tämä oli sairaspäivän piriste. Ja on se hyvä nähdä, miten vanhat mestaritkin ovat nuorina vielä joutuneet harjoittelemaan piirtämistä.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2006 klo 11:59:20 kirjoittanut Anssi Rauhala »
"The ukulele army grows larger and larger, and soon we will dominate all media. Then you will all pay." (Jonathan Coulton)
http://anssirauhala.blogspot.com/

tertsi

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #449 : 22.12.2006 klo 15:24:55 »

http://img80.imageshack.us/img80/9199/jetc01ady5.jpg

 Ja on se hyvä nähdä, miten vanhat mestaritkin ovat nuorina vielä joutuneet harjoittelemaan piirtämistä.
Kyllä tuo on jo ihan toimiva ruutu. Palaset kohdallaan. Hieman masentaa, että parikymppinen jannu on tuon piirustanut. No, olihan hänellä ainakin melkein maailman parhaat opettajat!

Menen jatkamaan harjoittelua...