Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: MAAPALLO TARVITSEE SHOKKIA! (13.05.2018 klo 11:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
26.03.2019, klo 13:16:32

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
472618 viestiä 10494 aihetta kirjoittanut 7378 jäsentä. Uusin jäsen: Apsa
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Alternative ja omakustanteet
| | |-+  Omenapuu-kokoelma - Kotimainen epäkorrektiuden ylistys nyt omakustanteena
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Omenapuu-kokoelma - Kotimainen epäkorrektiuden ylistys nyt omakustanteena  (Luettu 3537 kertaa)
Tuukka Virtaperko
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 13


« : 29.08.2011, klo 12:54:09 »

Olen nyt julkaissut paperilla nämä stripit, jotka pistin nettiin vuonna 2005. Ne saavuttivat sittemmin jonkinlaisen valikoituneen underground-maineen. Käsittääkseni teokseni eivät ole hirveän tunnettuja painettuun sarjakuvaan erikoistuneiden tahojen keskuudessa. Tätä mieltä oltiin myös pari vuotta sitten kvaak.fi:n foorumipostauksessa, jossa minua kutsuttiin "internetin Jyrki Nissiseksi". (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,10962.0.html) Varsinainen lehdistötiedote, jossa kerrotaan lisätietoja albumistani, on tässä: http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14076.0.html

Yleisesti ottaen sanoisin, että albumini on vastalause poliittista korrektiutta kohtaan. En pyri hyökkäämään "kaikkea" vastaan, koska olen aika elämänmyönteinenkin ihminen, mutta pyrin purkamaan yleisiä tabuja. Totta kai yleviä tavoitteita voi aina ilmoittaa, mutta kun sarjakuvat tuntuvat naurattavan ihmisiä, niin niiden voisi kuvitella myös toimivan tarkoitukseensa.

Tärkein esikuvani on ollut Kalervo Palsa. Ilman häntä en olisi välttämättä ryhtynyt minkäänlaiseksi taiteilijaksi, tai ymmärtänyt, kuinka syvä henkilökohtainen merkitys taiteella voi ihmiselle olla. En pyri imitoimaan Palsaa, eivätkä sarjakuvani imitoi oikeastaan mitään, minkä itse tuntisin. Jos kuitenkin luonnehtisin sarjakuviani, niin sanoisin että niissä on samankaltaisuuksia Perry Bible Fellowshipin ja electric retardin kanssa.

Perry Bible Fellowship: http://www.pbfcomics.com/
electric retard: http://www.electricretard.com/

Eräs OAMK:n opiskelijalehden kirjoittaja väitti minun olevan "Suomen nerokkain nettisarjakuvittaja". En ymmärrä ilmausta "nettisarjakuvittaja", sillä olen sarjakuvan tekijä enkä kuvittaja. Artikkelin kirjoittaja väitti sarjakuvieni olevan parempia kuin Fingerpori ja Kiroileva siili. Ehkä, mutta Fingerpori on suomalaisista sarjakuvista se, joka naurattaa minua eniten, ja annoin Milla Paloniemen "Tassutellen"-sarjakuville viittä tähteä aukea.netissä ennen kuin hänestä oli moni kuullut. Se, etten saanut kustannussopimusta, ihmetyttää itseänikin, mutta vaikka minulla tähän artikkeliin nojaten olisi löyhä ulkoinenkin validaatio dissata koko maailmaa, ei sellaisessa ole minusta mitään mieltä. Toki opiskelijalehden artikkeli oli silti kovin imarteleva. Artikkelissa on sikäli vanhentunutta tietoa, että olen aloittanut sarjakuvien piirtämisen uudelleen.


« Viimeksi muokattu: 29.08.2011, klo 13:01:57 kirjoittanut Tuukka Virtaperko » tallennettu

Marko Raassina
Galleriataiteilija
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 120« Vastaus #1 : 29.08.2011, klo 13:01:32 »

Nerokkain strippisarjakuva Perry Bible Fellowshipin ohella, on tullut tosissaan naurettua pitkin vuosia sun sarjiksille. Outoudessaan parhautta.
tallennettu

markraas.tumblr.com
twitter.com/MarkoRaassina
Tuukka Virtaperko
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 13


« Vastaus #2 : 30.08.2011, klo 14:55:45 »

Hauska kuulla! Sarjakuvanideointimenetelmäni on äärimmäisen epäsuunnitelmallinen ja vaikeasti kuvailtava. Sanoisin, että ideat vaan tulevat jostakin. Antiikin Kreikan taiteilijat puhuivat muusasta, joka on taiteilijan ulkopuolinen ideioita antava henkiolento. Ymmärrän, mitä he tarkoittavat - en koe että ideointi olisi tietoisessa hallinnassani. Se, mikä on tietoisessa hallinnassani, on pikemminkin kriittistä kuin luovaa ajattelua. Tyyliin: "onko tämä idea hauska vain minusta, vai onko siinä jotain yleispätevästi hauskaa/kaunista/kiinnostavaa?"
tallennettu

Tuukka Virtaperko
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 13


« Vastaus #3 : 31.08.2011, klo 20:08:55 »

Nettikaupan ulkoasu oli vielä vähän vaiheessa lehdistötiedotteen tekohetkellä, mutta nyt se vaikuttaa olevan valmis. Taustakuvan tehnyt SkorpiusVision.

http://kauppa.tuukkavirtaperko.net/#ecwid:category=906093&mode=product&product=3647261
tallennettu

pertti jarla
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 981« Vastaus #4 : 31.08.2011, klo 22:59:29 »

Ai katos vaan, täältä on siis lähtöisin mm. hieno saunan päätteeksi-sarjakuva. On joo helmiä joukossa, addiktoivaa luettavaa.
tallennettu

Myötätunto ja huumori pois vakavasta asiasta!
-Huolestunut äiti
Omenapoika
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 10


« Vastaus #5 : 04.09.2011, klo 16:03:31 »

Ooh, mainiota. Arvo, luonnonystävä ja biologikin lienee Virtaperkon sarjakuva? Siinäpä hieno tekele.
On tullut vuosia törmäiltyä niihin siellä täällä ilman tekijän nimeä ja muistan aluksi luulleeni niitä yksittäisiksi kouluvihkosuherruksiksi jotka joku oli laittanut nettiin.

Onnea ja menestystä!
tallennettu
Tuukka Virtaperko
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 13


« Vastaus #6 : 05.09.2011, klo 18:58:57 »

Hmm! Arvio siitä, etten ole painetun sarjakuvan piirissä niin tunnettu, saa vahvistusta. Kvaak.fi:hän taitaa keskittyä enemmän painettuun sarjakuvaan, vaikka netissä onkin.

Pertti Jarla, jos haluat tutustua uusimpaan tuotantooni, niin sitä löytyy täältä. Jos vanhat trendit jatkuvat, useat näistä päätyvät Naurunappulaan, mutta toistaiseksi siellä ei ole kuin muutama.

Ja kyllä, Omenapoika, Arvo, luonnonystävä ja biologi on minun tekeleeni. Smiley Lähes kaikki sarjakuvastripit itse asiassa onkin luonnosteltu lukion oppitunnin aikana. Mutta ei tussattu. Niihin aikoihin halusin kuvataiteilijaksi, ja piirsin sarjakuvia vain huvikseni. Taulujen maalaaminen oli kuitenkin paljon hitaampaa, eivätkä ne varsinaisesti olleet sarjakuvia parempia. Kiitos onnentoivotuksesta!
« Viimeksi muokattu: 05.09.2011, klo 19:24:56 kirjoittanut Tuukka Virtaperko » tallennettu

Tuukka Virtaperko
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 13


« Vastaus #7 : 19.09.2011, klo 12:19:20 »

Ensimmäinen painos loppuunmyyty. Varusteleka ja Turun sarjakuvakauppa saattavat pystyä vielä myymään hyllystään ekaa painosta. Harkitsen uutta painosta, koska sata kappaletta meni vähän yli kahdessa kuukaudessa. Myin ilmeisesti noin 45 albumia Helsingin sarjakuvafestivaaleilla pienlehtitaivaassa. Suurkiitokset Tarmo Thorströmille, joka piti pöytää pystyssä kun olin juomassa kahvia ja puuhailemassa muuta, ja jonka palkitsin tästä albumilla.
tallennettu

Tuukka Virtaperko
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 13


« Vastaus #8 : 25.10.2011, klo 22:16:42 »

No niin, tämä ei olekaan sitten enää omakustanne.

Varusteleka kustansi 500 kappaleen painoksen albumia, ja sitä on myynnissä tietysti heidän sivuillaan. Tämä on ehkäpä paras mahdollinen juttu, mitä saattaa tapahtua. Jos Varusteleka myy näitä, niin en pidä tätä puuhaa edes liiketoimintana, vaan se on sitä että siistit tyypit tekevät hauskoja asioita yhdessä.

Kyseessähän on siis Euroopan suurin armeijatavaran erikoisliike. Luultavasti tuttu jo aika monille. Varusteleka on siirtymässä mainstreamiin Leka-looks -muotisivustollaan, ja heillä tuntuu yleisesti ottaen menevän aika lujaa. Huom, minä en edusta Varustelekaa millään tavalla, tai jos edustan, niin minulla ei silti ole lupaa siihen. Tämä asia on jo etukäteen sovittu - toivottavasti ja luultavasti molempien parhaaksi!

Sellaisen diilin kuitenkin sain, että minä olen se, joka tätä albumia pääasiallisesti markkinoi.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 341« Vastaus #9 : 02.11.2011, klo 12:38:31 »

Arvostelu:
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1672
tallennettu

kultakisu
elämännautiskelija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 400


ei ramase ennää...


« Vastaus #10 : 02.11.2011, klo 20:27:20 »

Mielenkiintoista.Olen ostanut Varustelekasta entisen Itä-Saksan armeijan peltirahisevia pyyhkeitä saunapeppujen alle, mutta en vielä sentään sarjakuvaa.Nämä nyt ovat niitä armeijan mokujen huumoripläjäyksiä, heitähän nyt naurattaa jo se kun näkevät toistensa naamat aamuisin,saati sitten kesto pa....huumori.Huohhh zzzzz sleepy

ps. Ilahduttavaa sekin että näin yllättävä taho julkaisee sarjakuvaa,
myönteistä kehitystä tosiaan.Koskahan se Kakkonen julkaisee jotain...mielenkiintoista.
tallennettu

Lady on aina Lady helmineen ja eriparisine villasukkineen
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: