Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1966 / 100 - Jorma Tiittanen: Titulointia (22.02.2018 klo 21:57:15)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.05.2019, klo 16:33:37

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474193 viestiä 10525 aihetta kirjoittanut 7397 jäsentä. Uusin jäsen: seitani
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Uusi DC 52, kaikki alkaa alusta *spoiler*
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 55 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Uusi DC 52, kaikki alkaa alusta *spoiler*  (Luettu 122547 kertaa)
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 948« Vastaus #15 : 30.08.2011, klo 16:00:37 »

Hmm, otetaanko digikopioiden myynti mukaan myyntilukuihin?

https://comics.comixology.com/#/dc_store

Sikäli mikäli oikein muistan jostain lukeneeni, Marvel ei ole julkistanut digikopioiden myyntilukuja. Toisaalta, ne ovat ilmestyneet vasta jälkijunassa, eivät samana päivänä kuin paperilehdet.
tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #16 : 30.08.2011, klo 16:51:43 »

Hmm, otetaanko digikopioiden myynti mukaan myyntilukuihin?
Ei. Viralliset myyntiluvut ainakin vielä ovat pelkästään Diamondin välittämiä tilauksia jälleenmyyjille (eli eivät siis kerro todellisesta myynnistä muuta kuin mitä korkeintaan on mennyt).
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 948« Vastaus #17 : 30.08.2011, klo 18:25:03 »

Ei. Viralliset myyntiluvut ainakin vielä ovat pelkästään Diamondin välittämiä tilauksia jälleenmyyjille (eli eivät siis kerro todellisesta myynnistä muuta kuin mitä korkeintaan on mennyt).

Uskoisin, että samana päivänä samalla hinnalla tapahtuva myynti on ennen pitkää pakko ottaa mukaan myyntitilastoihin. Onhan se DC:tä kohtaan epäoikeudenmukaista, jos digilehteä alkaa mennä hyvin... Myynti kun lisää myyntiä.

tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #18 : 30.08.2011, klo 18:46:40 »

Uskoisin, että samana päivänä samalla hinnalla tapahtuva myynti on ennen pitkää pakko ottaa mukaan myyntitilastoihin. Onhan se DC:tä kohtaan epäoikeudenmukaista, jos digilehteä alkaa mennä hyvin... Myynti kun lisää myyntiä.
Ei siinä mitään epäoikeudenmukaista ole. Diamond dominoi printtisarjakuvien jakelua ja myyntitilastot perustuvat Diamondin antamiin tietoihin. Tilastoissa ei näy esimerkiksi lehtipistemyyntiä tai suoratilausmyyntiä lainkaan, vaikka molemmat ovat mahdollisia. Ja huhujen mukaan erityisesti Archie on ollut lehtipistemyynnissä edelleenkin hyvin aktiivinen ja menestyksekäs, niin että kilpailee ilmeisesti DC:n ja Marvelin kanssa myydyimmistä sarjakuvista, vaikka Diamondin lisalla onkin niitä loppupään kustantajia.

Tietenkin joku taho voi alkaa itsenäisesti koota muitakin kanavia menevät tuotteet (ja esimerkiksi kirjakauppamyynnistä tällainen virallinen lista onkin), mutta se on kiinni sitten kiinnostuksesta ja halukkuudesta. Ongelma tällaisessa kootussa tilastossa on se, että kustantamot ovat usein kitsaita ilmoittamaan myyntilukujaan. Mutta jos esimerkiksi toi comixology alkaisi listata vaikka kuukauden top-300 ja ilmoittaisi ladatut määrätkin, niin se ja Diamondin lista olisi suht helppo yhdistää.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 948« Vastaus #19 : 30.08.2011, klo 18:57:06 »

Ei siinä mitään epäoikeudenmukaista ole.

No, on se.

Musiikissa tämä kaikki jo tapahtui. Digitaalinen myynti otettiin mukaan TOP-listoihin jo kauan sitten. Se tapahtuu vielä sarjakuvillekin, tietty. Kunhan aikansa ihmettelevät. Suoramyyntimarkkinoita ja digitaalista kauppaa ja nettikauppaa ollaan nyt jo nitomassa yhteen...

Digital and the Direct Market: Retailers chime in
« Viimeksi muokattu: 30.08.2011, klo 19:00:57 kirjoittanut Lurker » tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #20 : 30.08.2011, klo 19:25:30 »

No, on se.
Se olisi epäoikeudenmukaista, jos Diamondia vaadittaisiin lisäämään muiden kanavien kautta jaetut ja myydyt tuotteet heidän listoilleen. Loppujen lopuksihan Diamondin lista kertoo kuitenkin siitä, miten hyvin Diamondilla menee.

Lainaus
Musiikissa tämä kaikki jo tapahtui. Digitaalinen myynti otettiin mukaan TOP-listoihin jo kauan sitten. Se tapahtuu vielä sarjakuvillekin, tietty. Kunhan aikansa ihmettelevät.
Olet kai tietoinen siitä, että Diamond on yksittäinen jakeluyhtiö ja nykyiset myyntitilastot perustuvat yksinomaan Diamondin antamiin lukuihin? Siinä ei näy lehtipiste- tai kirjakauppamyynti, kuten ei digitaalinen myyntikään. Kaikki nämä ovat Diamondin alueen ulkopuolella. Kuten mainitsin, niin Comixology voi alkaa julkaista omaa top-300-listaa Diamondin hengessä. Olettaisin, että jos näin kävisi, niin aika nopeasti joku taho (icv2, Comics chronicles tms.) yhdistäisi nämä listat tai ainakin vertailisi niitä keskenään. Samaan tapaanhan myös kirjakauppamyyntiä tarkastellaan kirjakauppatilastojen valossa.

Eli se, mitä haet on jotakin, mitä ei tällä hetkellä ole olemassakaan, eikä voi tullakaan niin kauan kuin kustantajat pitävät myyntitiedot salassa.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 594


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #21 : 30.08.2011, klo 22:11:22 »

Olisiko kenelläkään enää mitään sanottavaa otsikon mukaisesta aiheesta?

Minulla olisi varmasti pari sanaa, mutta veikkaan ettei ketään kiinnosta kun keskustelu tempoilee. Minun mielestäni tämän ketjun voisi jakaa "Marvel vs. DC...oikeasti?" ketjuun, ja Päivän planeettaan jos tässä nyt jotain jaettavaa on.

Sanonpa vielä kuitenkin viimeisen sanani aiheesta, eli tässä lehdet, jotka tarttuvat minun koriini (mukana perustelut):

JUSTICE LEAGUE #1
-Geoff Johns ja Jim Lee ja taustavoimana Scott Williams. Nämä ovat syyt miksi teen vihdoin poikkeuksen, ja otan luettavaksi uutta/nykyistä Justice Leagueta. Lisäksi uusi tiimi vaikuttaa hyvältä, ja kiinnostavalta.

WONDER WOMAN #1
-Vaikka Brian Azzarellon viimeisin työ, Flashpointin tie-in Batman mini-sarja ei ollutkaan niin hyvä, on Azzarello silti yhä erittäin hyvä kirjoittaja ja yksi parhaimmista moderneista Batman kirjoittajista. Kuten myös yksi parhaimmista moderneista DC kirjoittajista. Vaikka kuvitus ei vetoa minuun valtavasti ainakaan kuvittajasta päätellen, se on silti aiheeseen sopivaa. Ehkä vihdoin saamme taas nauttia Wonder Womanista joka hakkaa natseja ja näyttää mistä nainen todella pissii.


AQUAMAN #1
Brightest Day osoitti, että Geoff Johns tietää mitä tekee kirjoittaessaan Vesimiestä, ja se myös palautti hiukan kiinnostusta hahmoon joka oli koko 90-luvun etsimässä suuntaa, niin kuin se on etsinyt jo pitkän aikaa. Ja kuvituksesta vastaa Ivan Reis, joka on yksi Johnsin parhaimmista työpareista.

THE FLASH #1
-Francis Manapul oli mukana Geoff Johnsin Flash rupeamassa, joten huippusarjan laatu ei ehkä laskekaan. Lisäksi Manapul on nousevia uusia tekijöitä, ja niille tulee antaa mahdollisuus. Lisäksi on mielestäni aika vähän hetkiä, jolloin Flash tarinoissa olisi menty pieleen.

THE FURY OF FIRESTORM #1
-Ethan Van Sciver on mielestäni oikea kameleontti, mitä tulee sarjakuviin. Hän hallitsee piirtämisessä lähes kaikki tyylit, ainakin siltä tuntuu. Käsikirjoittajana haluan antaa hänelle myös mahdollisuuden. Lisäksi mukana on yksi historian parhaimmista naiskäsikirjoittajista, nainen joka pisti Wonder Womanin potkimaan natseja persuksiin, Gail Simone, joka tietää miten hahmoja tulee käsitellä.

THE SAVAGE HAWKMAN #1
-Batman kirjoittaja Tony S. Daniel ei ole ehkä parhaimpia kirjoittajia alalla, mutta ei mielestäni missään nimessä huonoimpia. Philip Tanin kynänjälki on myös miellyttävä. Ja ennen kaikkea hahmo kiinnostaa.

GREEN LANTERN #1
-Sama tiimi ja sama setti, ei mitään syytä lopettaa lukemista.

BATGIRL #1
-Gail Simone tekee saman Batgirlille minkä teki Wonder Womanille? Pakko lukea ja ottaa selvää.

ANIMAL MAN #1
-Jeff Lemire käsikirjoittamassa ja Travel Foreman ja Dan Green piirtämässä. Mahtavaa settiä ihan varmasti.

FRANKENSTEIN, AGENT OF SHADE #1
Jeff Lemire käsikirjoittaa ja upea Alberto Ponticell vastaa kuvituksesta. Mahatavaa settiä. Flashpoint tie-in näytti myös hyvältä.

ACTION COMICS #1
Grant Morrison ja Rags Morales, aivan fantastinen tiimi. Ja kaikki näyttää muutenkin lupaavalta.

SUPERMAN: THE MAN OF TOMORROW #1
-George Perez kynän päässä jälleen. Ja vielä Supermanin kanssa. Nyt näyttää hyvältä.

Seuraavat sarjat otin listalle puhtaasti hahmojen vuoksi. Minulla on hyviä kokemuksia hahmoista ja niiden historiassa olleista tarinoista, tai sitten minulla on vain kiintymys suhde hahmojen lehtiin. En kiistää, etteikö osassa voisi myös käsikirjoittaja olla hyvä, mutta se ei minuun vedonnut, vaan puhtaasti hahmot. Näistä osa saattaa myös pudota listalta lukukokemusten myötä:

BLUE BEETLE #1
SUPERGIRL #1
SUPERBOY #1
RED LANTERNS #1
BATMAN #1
BATMAN & ROBIN #1
NIGHTWING #1
RED HOOD AND THE OUTLAWS #1
BATWING #1
SWAMP THING #1
JUSTICE LEAGUE DARK #1
TEEN TITANS #1
ALL-STAR WESTERN #1
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 508« Vastaus #22 : 31.08.2011, klo 14:33:54 »

Uusi Justice League ei kovin hyvältä vaikuta. Jim Lee tuskin jatkaa pitkään.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Ensimmäinen arkki on uusi origin, ja tapahtuu noin viisi vuotta ennen nykyaikaa. Teräsmiehessä kuulemma Action Comics tapahtuu Kal-elin nuoruudessa ja Superman-lehti nykypäivässä.

tallennettu

Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 948« Vastaus #23 : 01.09.2011, klo 13:48:17 »

Hollywood Reporterissa on hyvä kooste eri arvosteluista: 'Justice League' No. 1: The Reviews Are In.

Laidasta laitaan löytyy.

Ilmeisesti kerrontaa on suoraviivaistettu, dialogista tehty nohevan "nasevaa" ja yksittäisistä ruuduista on tehty sopivia myös elektronisiin lukulaitteisiin. Niissähän voidaan lukea sarjakuvasivuja ruutu kerrallaan.

tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #24 : 01.09.2011, klo 14:03:41 »

Uusi Justice League ei kovin hyvältä vaikuta. Jim Lee tuskin jatkaa pitkään.
Se nyt varmaan on odotettavissa, vaikka voihan se yllättää. Ajattelin jossain vaiheessa tutustua tähän, kunhan tulee kokoelmana. Edellinen versio (Meltzerin ja Benesin aloittama) oli mielestäni hyvä ja sitä mulla onkin aika pitkälle.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
hatinufer
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 329


« Vastaus #25 : 03.09.2011, klo 11:39:50 »

Itse odottelen, josko Swamp Thing nousisi takaisin entiseen loistoonsa.

Dc:llä on tukuttain hyviä piirtäjiä(Manapul oma suosikkini); ja Grant Morrison( joka on ollut X-Men-kautensa, Marvel-aikansa jälkeen kyllä mulle pimennossa). Silti (= Bendis ja Brubaker)Marvel on supersankareissa paree, kaiketi  52:n ykkösnumeron jälkeenkin. Eli ei Geoff Johns paina papereissani paljoakaan...

Mutta kenen idea olikaan aloittaa 52 lehteä ykkösestä ? Muutama lehti on joukossa, jonka lento ei voi montaa numeroa kantaa. Aquaman ei ole ainakaan omia suosikkeja...
tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 594


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #26 : 03.09.2011, klo 22:03:06 »

Aquaman ei ole ainakaan omia suosikkeja...

Vesimies ei ole koskaan ollut kovin suosittu, lähinnä siksi että sitä pidetään lamena hahmona. Lähinnä voimien vuoksi. Ja ulkonäön. DC on yrittänyt kuitenkin moneen kertaan tehdää siitä vähemmän lamea.
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 187


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #27 : 04.09.2011, klo 20:06:50 »

Vesimies ei ole koskaan ollut kovin suosittu, lähinnä siksi että sitä pidetään lamena hahmona. Lähinnä voimien vuoksi. Ja ulkonäön. DC on yrittänyt kuitenkin moneen kertaan tehdää siitä vähemmän lamea.

Yhdessä vaiheessa oli samanlaista angstia tjsp kuin Namorilla on aina välillä. Eipä tuokaan vaihe tainnut kauaa kestää.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 594


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #28 : 04.09.2011, klo 20:24:26 »

Uusi Justice League ei kovin hyvältä vaikuta. Jim Lee tuskin jatkaa pitkään.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Hö. Oletpas sinä nyt negatiivisella päällä. Minä taas sen sijaan pidin tästä. Upeaa kuvitusta, ja uudistetut hahmot näyttää upealta. Kieltämättä tämä "Koko maailma on meitä vastaan" on jo nähty. En kiellä, etteikö lehti saattaisi hyvinkin pudota Jim Leen lähdettyä, mutta toisaalta, tiimi vaikuttaa hyvältä, vaikken aluksi pitänyt siitä että Kyborgi kuuluu tiimiin. Tämä on kuitenkin hyvä aloitus, ja herättää välittömästi kiinnostuksen lehteen.
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 508« Vastaus #29 : 04.09.2011, klo 22:26:07 »

Katsotaan nyt puolen vuoden päästä miten tämä uusittu universumi toimii. Voi se toimiakin. Flashpointissa oli takaportti, jolla vanhan status quon voi palauttaa.
tallennettu

Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 55 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: