Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Thorgal - Suuri viikinkisaaga jatkuu (06.02.2019 klo 21:03:28)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.02.2019, klo 00:40:46

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
471627 viestiä 10487 aihetta kirjoittanut 7362 jäsentä. Uusin jäsen: voma
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Välineet ja oppaat
| | |-+  Opetusmateriaalit
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Opetusmateriaalit  (Luettu 1217 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 843


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« : 16.08.2011, klo 13:26:37 »

Ei oikein löytynyt osastoa tälle. Ajattelin kuitenkin panna tämän tänne materiaaleihin, kun moni piirtäjä kuitenki myös opettaa.

Halusin hieman tilittää siitä havainnostani että yliolanheittäjä on näköjään nyt historiaa. Ainakin opetuskäytössä. Aika monessa oppilaitoksessa nämä apparaatit vetelevät viimeisiään, jos niitä enää edes mistään löytyy.
Sinänsä harmi, sillä kehityksen huipulla olevien digivimpainten (dokumenttikamera ja dataprojektori) resoluutio riittää juuri ja juuri toistamaan piirrokset mössönä ja jopa muutaman ruudun kerrallaan. Eli jos haluaa jotain painettua sarjista oikein demota, pitää kurssille roudata varsinainen julkaisu tai ainakin kopio siitä paperilla.

Konkreettisesti asia näyttäytyy myös siinä että nyt mun pitää vissiin kantaa roskiin noin 10 kiloa kalvokopioita ja alkaa skannaileen matskua. Jos kun menen vielä opettamaan. Toki mulla aika paljon onkin jo digitoituna, mutta sinänsä tyhmää tehdä samaa hommaa kolmannen kerran. (Aloitin diojen kanssa  Cry) Sitäpaitsi inhoan kuvafilejen laittamista esitysjärjestykseen.  Angry
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Jari Lehtinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 055


Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan


« Vastaus #1 : 16.08.2011, klo 13:47:29 »

Kehtaanko sanoakaan käyttäväni innolla 4 gigatavun muistitikkua. Nykyään saa vetoisempiakin tikkuja ja tämä alkaakin olla jo liian pieni. Dokumentääri- ja näytefilmit kulkevat sitten dvd:llä.

Hivenen epäselväksi jäi, mitä tarkoitettiin juuri ja juuri näkyvällä mössöllä. Muistikuvani piirtoheittimistä ovat yksinomaan masentavia. Hyvällä tuurilla piirtoheittimen kuva oli maksimissaan jopa puolet kankaasta, ja alarivi jäi aina jonnekin kätköön. Hyviin tapoihin kuului että luennoitsija kysyi "näkyykö tämä kaikille", mihin vastattiin aina "EI!", mihin luennoitsija vastasi nostamalla kalvoa 0,01 senttimetriä ylöspäin ja sanomalla "no yritetään nyt pärjätä". Värillisiä kalvoja en ole koskaan nähnyt, mutta kyllä niitä jostakin jollain koirankujeella sai.  

Videotykin kanssa ei koskaan ole ollut tällaisia ongelmia.

Toinen etuus. Nykyään oppilaitoksen koneessa on useasti internet-yhteys, joka jopa toimii. Sillä kun kaivaa netin kätköistä valaisevaa materiaalia tykillä kankaalle ammuttavaksi, ei tarvitse edes kuljettaa kaikkea fyysisesti mukana.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2011, klo 13:49:53 kirjoittanut Jari Lehtinen » tallennettu

”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.
[kivi]
Toimittaja
**
Poissa

Viestejä: 1 570


Akvaarious.


« Vastaus #2 : 16.08.2011, klo 16:59:11 »

Halusin hieman tilittää siitä havainnostani että yliolanheittäjä on näköjään nyt historiaa. Ainakin opetuskäytössä. Aika monessa oppilaitoksessa nämä apparaatit vetelevät viimeisiään, jos niitä enää edes mistään löytyy.
...
nyt mun pitää vissiin kantaa roskiin noin 10 kiloa kalvokopioita ja alkaa skannaileen matskua. Jos kun menen vielä opettamaan.

Laita USB-nettikamera esim pöytä-mikrofonitelineeseen kiinni niin saat kätevän episkoopin, jonka alle voit laittaa valkoiselle alustalle vanhat kalvosi, ja presto! ne heijastuvat digiscreenille.

T: Niksi-Pirkka Tongue
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 843


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #3 : 17.08.2011, klo 11:01:04 »

Hivenen epäselväksi jäi, mitä tarkoitettiin juuri ja juuri näkyvällä mössöllä. Muistikuvani piirtoheittimistä ovat yksinomaan masentavia.
Tarkoittaa että tykillä näkyy kerralla noin kaksi sarjakuvan ruuturiviä, jos haluaa että tekstikin erottuu.
Kuten mainitsin, molemmilla tekniikoilla (kalvo, videoprojektori) on puolensa. Kalvot sopii mustavalkoisille sivuille ja projisointi värien esittelyyn, projektori luentosaliin, kalvonheittäjä pieneen improvisoituun luokkahuoneeseen jne.
Ja kyllähän tietenkin dokumenttikameroiden ja tykkien resoluutio sekä valovoima paranee, tosin tuskaisen hitaasti. Mielipiteeseeni vaikuttaa tietenkin omat kokemukset vaikkapa sähköpiuhojen kanssa (joita digisysteemissä on vähintään kolminkertainen määrä) ja se miten on tottunut tunteja pitämään.  Smiley

Enkä minäkään kalvojen roudaamisesta ole mitenkään nauttinut. Vanhat diat silti vielä säästän.  Smiley
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: