Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Merimies on eri mies (11.04.2020 klo 11:30:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
05.06.2020, klo 20:53:01

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
482797 viestiä 10471 aihetta kirjoittanut 3838 jäsentä. Uusin jäsen: kokkeli
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Muut sarjakuva-aiheet
| | |-+  Sarjakuva-asua Linnanjuhliin 2019
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjakuva-asua Linnanjuhliin 2019  (Luettu 1860 kertaa)
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 486


The Comics be with us...always!


« Vastaus #15 : 07.12.2019, klo 17:16:47 »

No, en niistä naistenkaan villemmistä fantasia-asuista kyllä perusta...
Univormulinjalla menevät tietysti myös jotkut muut ryhmät, kuten piispat, ja tietysti olisi hyvä jos kansallispukuun on joku relevantti yhteys, ettei se mene naamiaisasuksi.

Pukukoodiakin voi venyttää monella tavalla, pikavilkaisulla juhlauutisointii huomasin esim. Michael Monroen joka ei mennyt frakkilinjalla mutta silti tyylillä joka sopii niin kantajalleen kuin tilaisuuteen.

Ja pukukoodien taustallahan on oikeasti sellainen yleinen tyylikkääseen kohteliaisuuteen ja toisten huomioonottamiseen (jotka, myönnetään, taitavat olla vähän epämuodikkaita arvoja) nojaava periaate että kutsuvieras ei yritä varastaa huomiota juhlinnan kohteelta, ja se pätee niin Linnan juhliin kuin sukulaistytön 7v-synttäreihin. Tästä syystä esim. t-paita ja risaiset farkut tapaavat olla huono valinta mihinkään vähänkään muodollisempaan tapahtumaan yhtä lailla kuin jostain Rion karnevaaleista tai oopperaprimadonnalta napatut asut. Jos haluaa olla spektaakkelin keskipiste niin silloin kannattaa järjestää juhlat itse.

Tästä syystä jos pukuvalinta sisältää ajatuksen "haluan herättää keskustelua" tai muuta mielenosoituksellista, niin kannattaisi miettiä uudestaan, tarvittaessa myös sitä haluaako edes osallistua kyseisiin juhliin.

Mutta havaittu on että tämä tyylikkyyden peruspointti on joka vuosi hukassa usealta, ja juhlajournalismi ei mitenkään paranna asiaa...
Olet juuri kirjoittanut niin kuin ajattelen noista puvuista Linnan juhlissa. Siellä pitäisi kunnioittaa juhlien järjestäjää sekä veteraaneja, jonka takia yleensä voimme pitää näitä juhlia vapaassa itsenäisessä maassa.

Siinä mielessä olen iloinen, kun Niinistö on heivannut kaikki suurlähettiläät ja muut kermat pois sieltä parhailta pitopaikoilta ja antanut sen kokonaan veteraaneille. Ja ne osaa kyllä pukeutua juhlaan kunnioittavasti. Saisi nämä turhat julkkikset sun muut tyypit ottaa mallia niistä.

No asialle ei kai voi mitään...pitää vaan kestää!
tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 226



« Vastaus #16 : 07.12.2019, klo 22:46:51 »

Itsenäisyyspäivän juhlakaluja eivät ole erityisesti veteraanit (kansallinen veteraanipäivä on 27. huhtikuuta) eikä varsinkin isäntä, joka on vain meidän kaikkien palkollinen tasavallan ylin vahtimestari (varsinkin nykyään kun oikea valtionpää alkaa olla pääministeri). Itsenäisyyspäivänä juhlivat Suomi, suomalaiset ja suomalaisuus.

Suomalainen itsenäisyyspäivä tuppaa menemään vähän sillä linjalla, että puolustusvoimien paraati, Tuntematon sotilas, dokumentti Simo Häyhästä ja linnan juhlissakin veteraaneja haastatellaan, eli melko toisen maailmansodan henkisellä ohjelmalla, mikä nyt toki on ymmärrettävää, koska kyseessä olivat valtion olemassaolon kohtalonhetket ja sitäpaitsi varsinainen itsenäisyysprosessi ei ole niinkään helposti juhlittava juttu, kun heti kun oli itsenäistytty ruvettiin tappamaan omia.

Suomi on muutakin maa-alue, kyseessä on kansakunta, kieli ja kulttuuri, ja siinä mielessä sankareita nimenomaan ovat kaikki paikalle kutsutut kunnostautuneet taiteilijat. Niinkuin nyt vaikka tämänvuotinen Tommi Korpela, joka 90-luvulla Julmahuvi-ryhmässä kertoi meille, että oikeasti hauskaa TV-viihdettä ei välttämättä tarvitsekaan tuoda Brittein saarilta. (No, löytyi sitä aikaisempiakin helmiä sittemmin)

Ja koska meillä on elinvoimainen ja omalaatuinen sarjakuvakulttuuri, sopii tämmöinenkin vaate Linnan juhliin. Talouden ja politiikan ammattilaiset sitten pukeutukoon jäykemmin jos haluavat, se kuuluu heidän alaansa muutenkin.

tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 409



« Vastaus #17 : 08.12.2019, klo 12:27:19 »

En ole myöskään niin innostunut siitä veteraanien aseman liioittelusta, arvostusta toki suon mutta tänäkin vuonna YLEn uutissivuston otsikkorivi itsenäisyyspäivänä aiheutti taas herrajjestas-reaktion maailmansotafetisismillään...(ja FBn Tänä päivänä -muistojen nostelu taas toi esiin oman kliseisen tavan tehdä korostetusti monikulttuurisia kokemuksia nostavia postauksia itsenäisyyspäivän yhteydessä).
Mutta en ole noita Linnan juhlien kutsukortteja nähnyt mutta ymmärtääkseni niissä ei nosteta mitään yksittäistä ihmisryhmää kunniavieraan asemaan, ei veteraaneja eikä taiteilijoita (jos kutsuja jollain eleellä haluaa jonkun nostaa enemmän esiin, se on kutsujan oikeus, esim. ketkä tulevat ensimmäisinä saliin).

Mutta jos nyt halutaan miettiä niin historiallisestihan juhlat ovat olleet ensisijaisesti valtionjohdon pippalot, ja päivänä 6. joulukuuta liittyy nimenomaan poliittisen hallinnon historiaan, ei mihinkään taiteisiin (joilla tapaa myös muuten olla omat juhlapäivänsä, ja jos ei ole niin sellaisen voi löytää), joten jos välttämättä haluaa yksilöidä henkilöitä niin kyllä ne ovat kutsuja presidentti, pääministeri, eduskunnan puhemies jne, pukeutukoot he kuin Rion karnevaaleihin jos siltä tuntuu (siinäpä teille mielikuva).

Noin muuten olen sitä mieltä että Suomeen mahtuisi useampikin juhla, eri tyyleillä ja painotuksilla, itsenäisyyspäivänä ja muina päivinä (myös tuollaisia frakki- ja iltapuku-gaalajuhlia voisi olla enemmän ettei sen yhden tarvitsisi olla mikään näkyvyydentavoittelukilpailu vaan ihan vaan tyylikäs juhla).
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 568


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #18 : 08.12.2019, klo 12:59:01 »

Sotalehtiä löytyy lehtipisteistä joka lähtöön. Viimeisimpänä oli Talvisodan ristikot. Voi, milloin saamme Talvisodan sarjakuvat.

Max Sarinin asu oli aivan tyylikäs, eikä sitä varmasti olis nähty, ellei sitä olisi Presidentinlinnan puolesta hyväksytty ja sopivaksi katsottu. Turha siitä on sen enempää vänistä.

Timo
tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 253



« Vastaus #19 : 08.12.2019, klo 13:19:37 »

Olihan Sarinin asu tyylikkäämpi ja juhlavampi kuin vaikkapa se Marimekon verhokangas. Henk. koht. en kauheesti välitä siitä mitä ihmiset kulloinkin laittavat päälleen.
Aihetta Twitterissä seuratessani oli kuitenkin mukava huomata että Sarinin "tempaus" on toiminut paremmin kuin hyvin. Se on ollut muutamallekin nuorelle tekijälle ilmeisen voimauttava juttu. Ellen väärin muista 101 piirtäjää pääsi mukaan! Hienoa.

Ai juu. Huomasivatko muut että "tamperelainen kustantaja Seppo Lahtela" oli selostajan mukaan myös mukana juhlissa. Oi voi. Turkulähtöinen Lahtinen kun on tehnyt paljon hienoa työtä sarjakuvankin eteen.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 568


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #20 : 08.12.2019, klo 15:41:36 »

Ai juu. Huomasivatko muut että "tamperelainen kustantaja Seppo Lahtela" oli selostajan mukaan myös mukana juhlissa. Oi voi. Turkulähtöinen Lahtinen kun on tehnyt paljon hienoa työtä sarjakuvankin eteen.

hah, joo. "Tamperelainen" särähti heti korvaan, mutta en huomannut että sukunimikin meni väärin.

Timo
tallennettu

Sivuja: 1 [2] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: