Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Alavirettä kirja- ja sarjakuvamarkkinoilla (23.01.2019 klo 11:50:25)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.02.2019, klo 17:01:57

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
471747 viestiä 10488 aihetta kirjoittanut 7362 jäsentä. Uusin jäsen: voma
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Lännensarjat
| | |-+  Yksinäinen ratsastaja, The Lone Ranger
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Yksinäinen ratsastaja, The Lone Ranger  (Luettu 5974 kertaa)
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 594


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #15 : 07.07.2013, klo 02:22:47 »

Vanha lännen sanonta:
"Jos siinä on Depp, sen on pakko olla hyvä. Jos siinä on Burton tai Dsney, se on pakko katsoa. Jos siinä on Gore Verbinski, en käsitä mitä helkkaria teet kotona! Painu Tennispalatsiin!"
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 442« Vastaus #16 : 28.05.2015, klo 20:40:11 »

Dynamiten The Lone Ranger Omnibus (2013) on huima, yli 600 sivun ja 26 jakson mittainen järkäle. Hurjaa mittaa jo melkein peljästyy, mutta tämä on modernia, juosten luettavaa.

Elokuvan kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, onneksi niin. Alussa käsikirjoittaja Brett Matthews pysyy perusasioissa ja juonenkäänteet rullaavat yllätyksettömästi esiin. En tunne alkuperäistä Yksinäistä ratsastajaa, mutta modernin kerronnan joukossa on sellaisia hassuja päännyökkäyksiä alkuperäismateriaalin suuntaan, että ne sieltä aina hieman häiritsevästikin pistävät esiin.

Olivatpa nämä hahmo alkujaan millaisia hyvänsä, ovat myös intiaanikumppani Tonto ja Silver-ratsukko nimiään myöten perusteltu nokkelasti. Itse yksinäinen ratsastaja on uskottavasti rakennettu hahmo, hieman naivi nuorukainen joka astuu koston tielle. Kostaja hän ei kuitenkaan ole ja Texiin tottuneena sitä jo toisinaan odottaa nyrkkien heiluvan.

Kuvittaja, Sergio Cariello on viimeisen päälle kubertia, mikä riittää antamaan lännenmateriaalille vahvan tunnelman, mutta kuvitusta ei jää oikein missään vaiheessa ihailemaan. Ehkä tuota vaikutelmaa peittämään on värittäjä oikein hyökkäävästi esillä ja monesti juuri Dean Whiten väritysratkaisuja jää tutkimaan. Se on lähes päällekäyvää, estradin valtaavaa. Suuri sääli on, että värittäjä vaihtuu seitsemännestä numerosta eteenpäin, mikä auttamatta vaikuttaa visuaaliseen ulkoasuun. Marcelo Pinto on edeltäjänsä rinnalla maalari (pinto = "minä maalaan" espanjaksi).

Alkupuolella valmistauduin jo virittelemään kuudestilaukeaviani ylistysvirttä varten, mutta kymmenkunta alkuperäisnumeroa hyvin laukkaavaa tarinaa ei siihen riitä. Tarina menettää hirttoköyden kireyden, mihin se alussa viritetään, ennen kokoelman puolta väliä. Tarinaan syötetään löyttä niin nopeasti, että sarja on todennäköisesti saanut keinotekoisesti lisämittaa. Kirjoittajan on syljettävä täyttömateriaalia ennen tarinan päätökseen viemistä.

Harmillisesti loppupuolella etualan valtaa täysin pöljä päävihulainen, johon on yhdistetty kaikkea Kapteeni Koukusta Hannibal Lechteriin.

Kuvituskin muuttuu laiskaksi. Talot ovat sisältä tyhjiä, kuvittaja ei vaivaudu lisäämään yhtään huonekaluja tai muutakaan tarinaan kuulumatonta kulissia. Kubert-hiilikopioidut hahmotkin jo väsyttävät satojen sivujen jälkeen.

Kokonaisuutena hinta-laatusuhde on kuitenkin kohdallaan, joten kritiikistä huolimatta kohtuuhinnalla tälle annetaan varovainen lukusuositus, onhan tuo alku kuitenkin aivan nautittava.
tallennettu
Sivuja: 1 [2] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: