Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Tintti Kuussa (20.07.2019 klo 22:17:40)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
22.08.2019, klo 02:32:52

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
476305 viestiä 10577 aihetta kirjoittanut 7418 jäsentä. Uusin jäsen: Herra Tarkka
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Piirtäminen, tekstaus, väritys ja skannaus
| | |-+  Kvaakin oma sarjakuva-albumi
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kvaakin oma sarjakuva-albumi  (Luettu 22786 kertaa)
Mara
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 513« Vastaus #75 : 15.04.2011, klo 19:11:31 »

Tein oman juttuni pysty-A4:ksi, kolmeen ruuturiviin. Mietiskelen vielä että miten sen saisi skannatuksi leikkelemättä originaalia...

Ei aleta vielä kuoppaamaan hanketta kokonaan. Jonkinlaiset alkuvalmisteluthan on ainakin tehty ketjun alkupäässä, eli lehti pitäisi syntyä suhteellisen helposti sen jälkeen kunhan sarjakuvat saadaan kasaan.

Eli piirtämään ihmiset!
tallennettu

Blogi: markkumujunen.tumblr.com
Marko K
Vieras
« Vastaus #76 : 20.04.2011, klo 11:08:02 »

Joo ei tätä kuopattu ole. Itsellä on tässä parikin ideaa ja kunhan pääsen vauhtiin niin kyllä se siitä etenee. Piirtämään vaan joo.
tallennettu
Tero Mäntylä
Peliohjelmoija?
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 109« Vastaus #77 : 20.04.2011, klo 12:41:24 »

Teitkö Mara sarjakuvasi a4 formaattiin?
Alkuinnostuksen jälkeen tämäkin osio taisi lopahtaa, tosin enpä itsekkään ole saanut sivun sivua tehtyä. Kattellaan.
Tein oman juttuni pysty-A4:ksi, kolmeen ruuturiviin. Mietiskelen vielä että miten sen saisi skannatuksi leikkelemättä originaalia...

En itse näe tuota kahden rivin A5:tä vaakaa pakolliseksi kun lehtiä voi olla useampi. Näen ainoan yhteisen päätettävän asiana sen, että niistä saa koottua A4 kokoisen julkaisun sitten jos ja kun se on tarpeellinen. Nettijulkaisua varten käsittääkseni näistä ei oltaisi julkaisemassa yhtä lehteä vaan useampi julkaisu sitä mukaa kun olisi valmiita sopivan mittaisia tarinoita.

Ainoa missä koolla on väliä mihin lopulliseen julkaisukokoon tekee. Nettiä varten vaaka formatti on toki parepi ja tekemällä kahden rivin vaaka sivuja on toimiva ratkaisu. Tai siis tekemällä pysty sivun, joka on jaettu kahteen osaan joista yhdessä osassa on normaalisti kaksi riviä, mutta toki voi käyttää koko vaaka tilaa hyväkseen esim isompiin ruutuihin. Tulikohan tarpeeksi monimutkaisesti selitettyä? Tarttis jonkun yleisnimen tälle tavalle tehdä sivu...

Mutta itse näen tosiaan mahdollisena myös muunlaisten lehtien teen Kvaak lehtinä, enkä näe mitään varsinaista muuta syytä tähän formaattiin, kuin helpon luettavuuden netissä.

Mutta itse siis olen nähnyt erilliset lehdet lähinnä yksittäisinä tarinoina tai jatko tarinoina, joita tekee tiimi, johon kuuluu toimittaja, käsikirjoittaja, piirtäjä ja taittaja. Muitakin rooleja voi olla ja sama henkilö voi vastata useammasta roolista. Tiimi päättää keskenään lehden oikeuksista tms. ja tässä vaiheessa ei vielä tartte välittää muista oikeuksista.

Kun näitä julkaistaan, tavalla tai toisella tarinaan lätkäistään kvaak-albumi logo (kansi) ja sitten jokin taho päättää missä järjestyksessä julkaistaan ja Kvaakkiin laitetaan linkki tarinaan. Joka siis tarkoittaa, että Kvaakin kanssa ei tarvitse sopia mistään.

Kun tarinoita on tarpeeksi, niin näistä kootaan jonkin sopivaan sarjistapahtumaan jonkun henkilön / ryhmän johdolla antologia. Siinä vaiheessa sitten sovitaan yksittäisten julkaisijoiden kanssa oikeudesta julkaista sarja A4 kokoisessa julkaisussa.

Minä en siis näe järkeä julkaista netissä kaikkea kerralla yhtenä antologia lehtenä. Netissä ei kuitenkaan sellaista jaksa lukea.

Lehden tekijälle hyöty olisi siinä, että tätä kautta julkaisu saisi huomiota ja niin haluteessaan mahdollisesti julkaisun lehtenä.

Tää siis vaan yleisesti miten mä näkisin järkevänä tehdä tämä.
tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 594


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #78 : 20.04.2011, klo 20:33:15 »

Minulla on jo pitkään ollut mielessä Kvaak aiheinen fantasia tarina teemana avatarit. Vähän niin kuin semmoinen että miltä The Social networkin olisi pitänyt näyttää. Olisi mukavaa, jos tuolle saisi piirtäjän ja saisi tuohon Kvaakin omaan lehteen. Sopisi sinne kuin nakutettu.
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
judea
Vieras
« Vastaus #79 : 06.06.2011, klo 15:32:56 »

Tää on tainnut vähän unohtua, tässä taisi olla vain uutuuden viehätystä. Smiley
tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 594


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #80 : 06.06.2011, klo 23:36:24 »

Tehdäänkö vai eikö tehdä? Uhottiinko vain?  Wink
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
tertsi
Vieras
« Vastaus #81 : 12.06.2011, klo 23:02:50 »

Eiköhän jotain ilmesty vuonna 2013.
tallennettu
Marko K
Vieras
« Vastaus #82 : 13.06.2011, klo 08:40:13 »

Kokeillaankos tehdä sitten vaikka semmoinen tarina jossa seuraava jatkaa siitä mihin edellinen tarinan jätti? Tästä taisi olla jo aiemminkin ketjussa jotain kommenttia. Tarinasta voi tosin tulla aikamoinen mutta liekö tuo haittaa mitään, kunhan siinä jonkinlaista jatkuvuutta on?

Valmiit sivut voisi sitten lähetellä omaan ketjuunsa ja pitäskö siitä sitten järjestää äänestys, että mitä otetaan lopulliseen tuotokseen tai, jos jotain tarvisi piirtää uudelleen? Kynnys osallistua on varmasti sopivan matalalla...

Tai sitten käsikirjoittajan taitoja omaavat voivat tietysti laittaa ehdolle tarinoita ja tehdään sitten porukalla valmiiksi.

Muita ehdotuksia?
tallennettu
Tero Mäntylä
Peliohjelmoija?
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 109« Vastaus #83 : 13.06.2011, klo 09:56:07 »

Kokeillaankos tehdä sitten vaikka semmoinen tarina jossa seuraava jatkaa siitä mihin edellinen tarinan jätti? Tästä taisi olla jo aiemminkin ketjussa jotain kommenttia. Tarinasta voi tosin tulla aikamoinen mutta liekö tuo haittaa mitään, kunhan siinä jonkinlaista jatkuvuutta on?

Tämmöisenhän voi tehdä tästä albumista riippumatta ilman että tarttee vielä miettiä tuleeko se johonkin albumiin tms. Ei tarvitse kuin aloittaa. Voisi myös toimia useammalla aloituksella, joista sitten jatketaan jotain.
tallennettu
von Iesus
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 25« Vastaus #84 : 30.08.2016, klo 20:20:41 »

Olisikohan nyt, viisi vuotta myöhemmin aika kypsä Kvaak sarjakuva-albumille?

Vai onko kukaan enää kiinnostunut tästä, jos on niin yhdessä lehdessä voisi olla yksi pidempi ns. kansitarina (tarina joka pääsee kansikuvaan) ja 3-5 lyhyempää muutaman sivun tarinaa. Eri genreille olisi omat lehtensä, voisi julkaista vuorotellen. Aluksi kannattaa julkaista digitaalisena ja jos materiaali on tasokasta, voidaan miettiä oikeata julkaisua.

Jos tästä tulee mitään, niin jokaisella lehdellä olisi yhtenäiset kannet, kuten esimerkki kannessa: 1. Kauhistuttava sanan tilalle tulisi sen lehden aihe mitä siinä olisi, esim. Lännen, Toiminta, Seikkailu. 2. Yläreunassa olisi Kvaak logon ankka aina teemaan sopivan näköisenä (esim. kannessa on Halloween Aku) 3. Lehden nimi, esimerkissä Kvaak Sarjakuva. 4. Vasemmalle tulisi tarinoiden nimet 5. Sitten kansikuva

Voisi vaikka kokeilla ensiksi kauhu / sci-fi / fantasia lehteä. Siihen luulisi keksivän
aika helposti muutaman sivun tarinoita.

Minä voin julistautua Diktaattori Päätoimittajaksi ja valita tarinat lehteen ja ruoskia teihin vauhtia, että saataisiin jotain aikaiseksi tällä kertaa.
Itse voin tehdä käsikirjoituksia. (ja en ole piirtänyt kansikuvaa, vaan editoin hieman netistä otettua valokuvaa)

Tässä olisi liitteenä äkkiä kirjoitettu Kalman väki nimisen tarinan alku (älkää välittäkö kielioppi virheistä, vaan pelkästä juonesta) halukkaat voisi piirtää luonnos sivun/kuvan ja laittaa niitä tähän ketjuun.


* kauhu_kvaak.jpg (253.54 kilotavua, 761x1176 - tarkasteltu 232 kertaa.)
* kauhu_kvaak_kalmanvaki.txt (3.1 kilotavua - ladattu 106 kertaa.)
tallennettu
tertsi
Vieras
« Vastaus #85 : 30.08.2016, klo 20:38:40 »

Olisihan se aivan mahtavaa että tuollainen yhteisprojekti toteutuisi, mutta minusta olisi korrektia jättää kannesta sana "kvaak" pois.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 986


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #86 : 30.08.2016, klo 21:16:18 »

Minä taas, hankittuani ruotsalaisen Seriemixin, aloin miettiä että kannattaisikohan yrittää peräti kansojenvälistä yhteistyötä? Seriemix on juurikin ruotsalaisen, Kvaakia vastaavan, foorumiporukan lehti.

Ihan kiva, ei kuitenkaan mielestäni edes yhtä laadukas kuin aiemmat jossain määrin Kvaak-vetoiset kotimaiset yritykset Säilä ja Müesli. Molemmat hiipuivat noin 5 numeron jälkeen. Seriemix 2 piti ilmestymän kai jo pari kuukautta sitten, mutta ei ole näkynyt. En ole ehtinyt kauheesti tähänkään perehtyä, mutta hieman kuitenkin. Kespan kässäämä Heavy Metalissa ja Tähtivaeltajassa ilmestynyt juttu löytyy muuten tuosta ekasta numpasta.

von Iesusuksen ehdotelma teemoineen muistuttaa myös jonkin verran jo olemassolevaa Sarjaria sekä Turun tai Joensuun vuosi-albumeita. Ne kaikki pyörivät teemojen ympärillä. ...Ja listaan voisi lisätä  vielä vaikka Jyväskylän sarjakuvaseuran lehdet. Kaikkea on luonnollisesti tällä saralla kokeiltu ja kaikki on mennyt moneen kertaan mönkään. Siis siinä mielessä että lehdet eivät mene kaupaksi. Lienen tämän jo aiemminkin jossain täällä todennut, mutta tulkoon nyt taas, kaikkein suurin työ ja ongelma näissä hankkeissa on lehden myyminen. Kaikki muu lehtityö onnistuu yleensä paremmin ja on siihen verrattuna helpompaa, halvempaa sekä paljon hauskempaa.

Se mitä minusta olisi hauska vielä kokeilla on jonkun hahmon (seikkailujen) ympärille kasattu lehti. Onhan näitäkin toki meillä väsäilty, mutta vähemmän.  Smiley

Seriemixin FB
Lisätietoa myös kustantajan kotisivulla
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
kespa
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 826


Iron Knights - Tulossa maaliskuussa 2014


« Vastaus #87 : 30.08.2016, klo 23:22:30 »

Lainaus
Ihan kiva, ei kuitenkaan mielestäni edes yhtä laadukas kuin aiemmat jossain määrin Kvaak-vetoiset kotimaiset yritykset Säilä ja Müesli. Molemmat hiipuivat noin 5 numeron jälkeen. Seriemix 2 piti ilmestymän kai jo pari kuukautta sitten, mutta ei ole näkynyt. En ole ehtinyt kauheesti tähänkään perehtyä, mutta hieman kuitenkin. Kespan kässäämä Heavy Metalissa ja Tähtivaeltajassa ilmestynyt juttu löytyy muuten tuosta ekasta numpasta.
Käsittääkseni kakkosnumero ilmestyy joskus loppuvuodesta. Tällä kertaa kokonaan mustavalkoisena, jotta saavat tehtyä halvemmalla. Omilleen ruokaan lehti ei siis ole päässyt. Kolmannessa numerossa ilmeisesti on taas värit ja olen itsekin mukana.
tallennettu

JPH
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 59


« Vastaus #88 : 28.09.2016, klo 10:42:00 »

En tiedä kuinka moni foorumilla on jo "julkaistu piirtäjä", mutta tää sarjakuva-albumi tai -lehti kuulostaa musta hyvältä idealta harrastelijoille, joiden töitä ei ole julkaistu missään (niinkuin minä), saada omia töitänsä esille.

Joten mä ehdottaisin et tää lehti ois kokoelma eri piirtäjien lyhyitä sarjakuvia, ei välttämättä edes samasta aiheesta.  Rahoitushan hoituis niin et jokainen maksais sen oman "palsta-tilansa". Ok, tuo malli karsisi lehdestä noitten jo julkaistujen piirtäjien sarjikset, siis niitten jotka jo saa rahaa juttujensa julkaisuista eikä päinvastoin. Mutta tää olisi kanava saada töitänsä esille pääasiassa niille piirtäjille jotka ei ole juttujansa saanut julkaistua, tai on vasta tiensä alussa.

Ja markkinointi tarkotuksissa "palstojen"/sivujen hinnat sen verran korkeaksi että saadaan joku tunnetumpi piirtäjä piirtämään vaikka aloitus stoorin, niin sen mm. sen nimellä voidaan promota tota Wink
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 986


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #89 : 21.11.2016, klo 12:36:53 »

JPH esitit yhden mallin rahoituksesta, mutta paljon sitä suurempi haaste on lehtien levittäminen elikäs myyminen. Mistä siihen löytyisi sitoutunutta, innostunutta ja pystyvää väkeä?

Lisäksi Suomen postilaitos on kehittynyt siihen suuntaan että lehden toimittaminen postitse alkaa olla melkoisen hankalaa. Useimmiten se maksaa jo vähintään yhtä paljon kuin lehden painaminen.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: