Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1959 / 100 – Välskärin kertomuksia (03.03.2018 klo 22:57:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.08.2019, klo 16:53:54

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
476180 viestiä 10574 aihetta kirjoittanut 7418 jäsentä. Uusin jäsen: Herra Tarkka
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Lännensarjat
| | |-+  Sinitakit
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sinitakit  (Luettu 14829 kertaa)
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 584


Kuka mitä häh?


« Vastaus #30 : 24.12.2018, klo 15:56:06 »

No voih, Sinitakkeja ei sitten tänä vuonna enää ilmestynytkään.

Ehkä huumorin ja sodan yhdistäminen hurtin ironisesti ei sitten ole lukijoiden mieleen. 

Kun lukee Lucky Luken "20. Ratsuväkirykmentti", huomaa sen "pienen" eron Goscinnyn ja Cauvinin välillä... Suomeen on sinitakkeja yritetty kolmesti. Ehkä nyt viimein uskotaan että ei. Jos joku oikeasti sarjasta tykkää, niin ei muuta kun ranskaa tai ruotsia opettelemaan.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 045« Vastaus #31 : 24.12.2018, klo 16:03:53 »

Kun lukee Lucky Luken "20. Ratsuväkirykmentti", huomaa sen "pienen" eron Goscinnyn ja Cauvinin välillä... Suomeen on sinitakkeja yritetty kolmesti. Ehkä nyt viimein uskotaan että ei. Jos joku oikeasti sarjasta tykkää, niin ei muuta kun ranskaa tai ruotsia opettelemaan.

Sinitakeilla vähän sama kuin Blaken ja Mortimerin kanssa, kolmas kerta ei sanonutkaan totta.
tallennettu
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 159« Vastaus #32 : 24.12.2018, klo 16:47:13 »

Mielenkiintoiselta näyttää tämä uusinkin Sinitakit.

Siis hetkinen, en osaa ranskaa, mutta Google Translaten perusteella löytävät karanneet mustan orjan, joka on valkoinen vakooja blackfacessa?

Onko sinitakeissa näkynyt mustia sotilaita? Olen tässä seuranut netistä USAn historiaa käsitellyttä luentosarjaa, ja siinä tuli vastaan usein fiktiossa vähemmälle jäänyt tilasto: mustia, sekä alunperinkin vapaita että sodan kuluessa karanneita orjia, liittyi Unionin armeijaan sankoin joukoin, kunhan Lincoln oli ensin sallinut tämän silloin vuoden alussa 1963 alussa samalla kun vapautti Konfederaation alueen orjat. Yhteensä lähemmäs 180 000 mustaa liittyi armeijaan, mikä on alkaa jo lähestyä kymmenesosaa koko sodan yhteen lasketusta vahvuudesta.*

* hetkellinen kokonaisvahvuushan on eri asia, kun lisää miehiä liittyi tai myöhemmin määrättiin liittymään koko ajan, samalla kun vanhoja kaatui, kuoli tauteihin ja vammautui niin, etteivät ne enää olleet taistelukelpoisia. Käsittääkseni väite, että sisällissodassa kuoli enemmän amerikkalaisia kuin kaikissa muissa sodissa yhteensä, pitää edelleen paikkansa?
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 649« Vastaus #33 : 24.12.2018, klo 18:11:30 »

Blackfacen olen ruotsiksi lukenut, mutta sitä ei ole julkaistu englanniksi. Cinebook on julkaissut tietääkseni 11 albumia ja ruotsiksi tuli vähän enemmän. Tanskaksi reippaasti enemmän.

Blackfacen kohdalla on vähän sama kuin Lucky Lukessa. Cinebookilla ei tykätä mustista henkilöistä. Vaikka Luken hahmot ovat sellaisia stereotyyppejä. Ei niitä Lukessa ole pääosassa, osa pienistä rooleista on muutettu ohuthuulisiksi. Ylös Mississippi-jokea ei ole englanniksi. Siinä on paljon mustia sivuhahmoja.
tallennettu

Secos-Bill
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 774


« Vastaus #34 : 24.12.2018, klo 19:04:44 »

Käsittääkseni väite, että sisällissodassa kuoli enemmän amerikkalaisia kuin kaikissa muissa sodissa yhteensä, pitää edelleen paikkansa?
Wikipedian mukaan ei enää, mutta vain täpärästi.
Taisteluissa kaatuneiden kanssa ei sitten enää mene edes lähellekään.

Erikoisempi tiedonmuru USAn sodista: itsenäisyyspäivän juhlissa on kuollut paljon enemmän ihmisiä kuin varsinaisessa itsenäisyyssodassa, ilmeisesti jopa moninkertaisesti ja lähinnä rattijuoppojen toimesta.

Sinitakeista: omalla tavallaan kiinnostavia ja olisin hankkinut jatkonkin, mutta jos ei tule, niin en kovasti itke peräänkään. Hyllystä löytyy kaksi ja niistä on hiukan vaikea saada otetta, kun ei oikein tiedä mitä tyylilajia ne oikeastaan edustavat. Oli muistaakseni myös turhan paljon kahden päähenkilön varassa, kun sivuhahmoista ei oikein löytynyt henkeä. Ehkä hiukan hätäisesti kirjoitettuja ?
tallennettu
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 159« Vastaus #35 : 26.12.2018, klo 13:33:14 »

Tietysti Lucky Luke on parodia, joten Sinitakit sijoittuu 1860-luvun USA:han keskelle sotaa ja Lucky Luke viihteen villiin länteen, jota ei koskaan ollutkaan. Sen takia Lucky Lukessa voidaan tehdä aika pehmeäkin kuvaus intiaanien ja valkoisten uudisasukkaiden eturistiriidoista, Sinitakit on valmiiksi "tuomittu" siltä kantilta.

Tai siis olisi hauskaa lukea pottunokkasarjaa, missä kuvataan Grantin Overland-kampanjaa, jossa hänen joukkonsa ottivat yhteen Leen armeijan kanssa puolentoista kuukauden aikana "harva se päivä". Jos sivuhahmoista ei meinaa löytää henkeä alpparin alussa, lopussa sitä on vielä vaikeampi löytää, tai vähintäänkin vaikuttavat kokolailla kädettömiltä.Tätä ystävällisen näköistä ranskalaisheppua, Claude-Étienne Minié'tä, saatiin kiittää aivan uudenlaisesta musketinammuksesta, joka yleensä pisti minkä tahansa ruumiinosan, johon se osui, pysyvästi päreiksi ja aiheutti suuren joukon amputointeja, kun taas sekä vartaloon että päähän osuneet kuulat olivat enimmäkseen tappavia.
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
Sivuja: 1 2 [3] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: