Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1966 / 100 - Jorma Tiittanen: Titulointia (22.02.2018 klo 21:57:15)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
15.07.2018, klo 23:52:26

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
465336 viestiä 10336 aihetta kirjoittanut 7292 jäsentä. Uusin jäsen: juhop
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Justice Society of America
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Justice Society of America  (Luettu 14652 kertaa)
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 280



« Vastaus #15 : 03.08.2010, klo 22:47:11 »

...mitäs sille keihäälle sitten tapahtui sodan jälkeen, tuostahan voisi saada kiinnostavia jatkokehittelyjä...?
tallennettu
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 559


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #16 : 03.08.2010, klo 23:32:32 »

...mitäs sille keihäälle sitten tapahtui sodan jälkeen, tuostahan voisi saada kiinnostavia jatkokehittelyjä...?

Keihäs on viimeksi nähty Final Crisiksessa, http://dc.wikia.com/wiki/Spear_of_Destiny. Jatkokehittelyjä on ollut kuten näkyy.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 410



« Vastaus #17 : 03.08.2010, klo 23:45:37 »

Lisäksi japanilaisilla oli jonkinlainen viisasten kivi, jolla oli samankaltainen vaikutus. En tiedä onko tuo vilahtanut muualla kuin America vs. the Justice Societyssä.
tallennettu

Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 528


« Vastaus #18 : 03.08.2010, klo 23:57:29 »

Kohtalon keihääksi kerrottu esinehän on oikeastikin olemassa. Taitaa olla jossain saksalaisessa museossa nykyään. Ase on kyllä todettu vasta keskiaikaiseksi.

Kohtalon keihäs on vanha legenda, josta Trevor Ravenscroft kirjoitti 70-luvulla bestseller-kirjan Pyhä keihäs. Kirja on varsin spekulatiivista kamaa, kun se kertoo mitä Hitler ajatteli kulloinkin, ja muutenkin se liioittelee Hitlerin okkulttisia kytkentöjä. Muistaakseni Hitler kuitenkin antoi ryöstää keihään Saksaan ihan oikeasti, ikään kuin "varmuuden vuoksi", jos sillä onkin maagisia voimia.

EDIT: Typoja.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2010, klo 21:50:25 kirjoittanut Satunnainen kävijä » tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 410



« Vastaus #19 : 04.08.2010, klo 00:25:38 »

Täytyypä lukea tuo. Wikipedian mukaan keihäs on ollut mukana Mustanaamiossakin vuonna 2000.
tallennettu

mielonen
Vieras
« Vastaus #20 : 04.08.2010, klo 08:31:24 »

Keihäästähän on tehty myös erinomainen peli, jo melkein 20 vuotta sitten:

Spear of Destiny
tallennettu
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 857


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #21 : 04.08.2010, klo 08:53:16 »

Palatakseni vielä keihäästä takaisin JSA:aan huomautan, että huolimattomuuttani jätin kummastellessani supervoimattomien sankarien poissaoloa Euroopan sotanäyttämöltä huomiotta Tex Thompsonin. Hänet tunnettiin alkuaan Mr. Americana, mutta sittemmin hän omaksui nimen Americommando ja roolin nimenomaan vihollislinjojen takana toimivana supersankarina. Tex kai nähtiin ainakin vilaukselta All-Star Squadronissa, mutta tarkempaa tietoa minulla ei ole. Ilmeisesti keihäs ei kuitenkaan Americommandoon vaikuttanut.

Crisiksen jälkeen Texin näkyvin esiintyminen on varmaan ollut Elseworlds-julkaisu The Golden Age.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 410



« Vastaus #22 : 04.08.2010, klo 10:14:00 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Tex_Thompson

Golden Agessa mainitaan Keihään olevan puppua, sen sijaan siinä on joku mutantti joka neutralisoi super- ja taikavoimat. Americommando tappoi tuon mutantin Golden Agen mukaan, mutta kannessa lukee "Elsewords".
tallennettu

Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 857


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #23 : 04.08.2010, klo 16:22:11 »

Aiemmin tässä ketjussa spekuloin sitä, miksi kulta-ajan sankarit ovat DC:llä olleet niin paljon näkyvämpiä kuin Marvelilla. Google ei ainakaan ensi yrityksillä paljastanut, olisiko taustalla vaikkapa jonkinlainen toimittajaportaan ukaasi. JSA:ta käsittelevän Wikipedia-artkkelin mukaan tällainen koitui JSA:n ensimmäisen Crisis on Infinite Earthsin jälkeisen oman lehden kohtaloksi. Oltiin sitä mieltä, ettei DC:n tulisi keskittyä eläkeikäisiin sankareihin, vaikka lehti oli ainakin nettitietojen mukaan suosittu. Ottaen huomioon Marvelin alkuaikojen (ja osin myöhemmänkin ajan) menestyneimpien lehtien rakentuneen juuri nuorten sankarien seikkailuille voi hyvin kuvitella, että vastaavanlainen linjanveto olisi ollut mahdollinen myös siellä.

Tämä linja onkin DC:llä pitänyt siinä mielessä, että JSA:n myöhemmissä versioissa alkuperäisjäsenistöstä on ollut jäljellä vain muutama tyyppi ja loput ovat olemukseltaan, voimiltaan tai periaatteiltaan kulta-ajan JSA:laisia muistuttavia uudempia luomuksia. Marvel yritti jokunen vuosi sitten hiukan vastaavaa konseptia New Invaders-sarjassa (jossa kulta-ajan hahmot tosiaan saivat näkyvyyttä), mutta porukka ei saanut oikein ilmaa siipien alle.

Toinen syy Marvelin passiivisuuteen kulta-ajan perinnön vaalimisessa voisi olla tämän ajan sankareiden vahvat siteet toiseen maailmansotaan, jotka ajan kuluessa vaativat selittämistä, kun yhdeksänkymppisten naamiomiesten vetreys pitäisi jotenkin perustella.

Alkuperäisen JSA:n kohdallahan tämä ongelma ehti aktualisoitua, mutta ohitettiin viittaamalla siihen, että jossain tarinassa tiimin jäsenet saivat taistelussa taikavoimaista vihollista vastaan itseensä Porvoon mitalla maagista energiaa, joka piti heidät nuorekkaina. Lieneekö tämäkin ollut Roy Thomasin keksintöä? Zero Hour-crossoverin aikana tarinan päävihulainen sitten imi tämän energian pois, muutama sankari kupsahti, eikä JSA:n vanha kaarti olekaan sen jälkeen seikkaillut kovin monilukuisena nykyaikaan sijoittuvissa tarinoissa.

Kolmantena mahdollisena tekijänä nostaisin esiin potentiaaliset jatkumo-ongelmat, joihin Kapteeni Amerikan kohdalla jo viittasin ja joista Jukkakin on tainut Kvaakissa joskus puhua taannoisen, muuten enimmäkseen Maa-2:ta käsitelleen artikkelinsa yhteydessä. Toisaalta Marvelillakin on retconnattu niin paljon kaikenlaista, ettei tilanne muutamasta lisäselityksestä enää paljoa varmaan pahenisi. Satunnainen lukija ei pääse kärryille helposti nytkään.

Edellä esittämäni on pääosin spekulointia, joten varman tiedon haltijat saavat mieluusti jakaa viisauttaan muillekin. Muuten toivon pohdiskelun jatkuvan!
« Viimeksi muokattu: 04.08.2010, klo 16:27:04 kirjoittanut Darzee » tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 410



« Vastaus #24 : 04.08.2010, klo 19:23:37 »

Itse asiassa ensimmäinen Crisiksen jälkeinen JSA-sarja sijoittui 50-luvulle, ja tuo missä seikkaili seniorikansalaisia, oli vasta toinen. Tämän toisen tarkoitus oli pidempikin, kun ensimmäinen oli minisarja. Päätös sen lopettamisesta oli vain tehty ennenkuin oli ilmestynyt yhtäkään numeroa. Tuota ennen hahmot olivat jo nuorentuneet Armageddon Inferno -minisarjassa.

90-luvun lopulla alkoi sitten JSA-lehti joka ilmestyy edelleen, vaikka välillä aloitttiinkin numerointi alusta ja nimeä pidennettiin alkuperäiseen muotoonsa. Siinä on tosiaan monenikäisiä sankareita, mutta vanhojakin on tullut matkan varrella takaisin, kuten Hawkman, Hourman ja Johnny Thunder. Ja uusi versio Dr. Mid-Nitestä on onnistunut, kun Infinity Inc:n versio ei sitä ollut. Ja ovathan nämä aikamatkailleet tapaamassa vanhaa kaartia täysissä voimissaan.

Tänä vuonnahan on alkanut JSA:n nuoriso-osaston oma lehti JSA All-Stars.
tallennettu

Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 857


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #25 : 11.08.2010, klo 15:11:28 »

JSA-asioita pohtiessani yllyin taas päivittelemään, kuinka netti on muuttanut mualimaa. Ennen kuin kotikone kytkettiin verkkoon ei sydänmaiden suomalaispojalla ollut kummoisesti tietoa JSA:sta, vain muutama suomalaisissa DC-julkaisuissa pudotettu tiedonmuru, joiden perusteella saattoi arvata, että maailma on monimutkaisempi kuin miltä se näytti. Ihan vain nostalgian nimissä vaivaan teitä tarinalla matkastani ylös DC-tiedon portaita.

Jukka kirjoitti Kvaakiin taannoin hyvän artikkelin Maa-2:sta ja kartoitti siinä rinnakkaismaailmankaikkeuksien sporadisia esiintymisiä Suomessa. Ensimmäisen kerran kuulin Maa-2:sta, kun pikkupoikana sain käsiini artikkelissa mainitun Batmanin 8/1990, ja ihmettelin lehden johtosarjan höpinöitä värähdystasoista ja vanhemmasta, kuolleesta Batmanista. Jotenkin tulkitsin asian siten, että tarinassa esiintynyt Huntress on Batmanin tytär tulevaisuudesta.

Tämän selityksen itselleni syötettyäni en sitten enää ihmetellytkään, kun divarista summanmutikassa ostamassani Teräsmiehen vuosialbumissa 1984  Teris seikkaili vanhemman versionsa kanssa. Seikkailussa esitetyt lyhyet selitykset rinnakkaismaailmoista suljin mielestäni sellaisella tyyneydellä, jonka vain täydellinen ymmärtämättömyys jostakin asiasta tuo tullessaan.

Ikää karttui, divarivierailut tihenivät ja kotiin tuli kannettua Teräsmiehet 3-6/1989, joissa esitettiin Jim Starlinin ja Berni Wrightsonin minisarja Friikki. Siinä vilahtavat myös Infinity Inc:n Nuklon ja Obsidian. Jonkin numeron kirjepalstalla oli kuva koko ryhmästä ja sen yhteydessä todettiin lyhyesti jäsenten olevan pääosin "alkuperäisten Oikeuden Puolustajien jälkeläisiä". Tämä ei tuolloisissa olosuhteissa paljonkaan valaissut asiaa. Lieneekö tuo viittaus alkuperäisiin Oikeuden Puolustajiin ensimmäinen maininta koko JSA:sta suomalaisissa DC-lehdissä vai mainittiinko ne jo jossain aiemmin? Jukka joskus totesi Maa-2:sta puhutun ikivanhassa Jätissä, mutta niitä en koskaan ole saanut näppeihini. Tuo vuosialbumi 1984 katosi taannoin, joten en voi tarkistaa, oliko siinä mukana muita Maa-2:n sankareita kuin Kal-L.

tallennettu
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 559


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #26 : 11.08.2010, klo 21:58:47 »

Tuo vuosialbumi 1984 katosi taannoin, joten en voi tarkistaa, oliko siinä mukana muita Maa-2:n sankareita kuin Kal-L.

Ei mutta Maa-2sen Lex Luthor (roisto tietenkin) oli ja jonkun muun Maan Ultramies (sattumoisin se Maapallo oli superroistojen planeetta) ja Lex Luthor (sankari) ja Lois Luthor (ja kahden jälkimmäisen lapsella oli sitten iso rooli COIEssa ja ICssa). Ilmeisesti muut JSAt jne (mukaanlukien muut roistot sieltä komannelta planeetalta) olivat muualla kiireisiä etteivät esiintyneet ko. tarinassa.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 410



« Vastaus #27 : 11.08.2010, klo 23:57:22 »

Jätissä kerrottiin että Maa-2 on auringon vastakkaisella puolella. Se oli tietysti outoa, koska ei alkuperäisessä sarjassa niin sanottu. Käsittääkseni ruotsalaisessa käännöksessä oli oikaistu mutkia, ja tuohon aikaan supersankarit käännettiin ruotsista...

Itse Teräsmiehen nimikin on ruotsista käännetty.
tallennettu

Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 857


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #28 : 12.08.2010, klo 09:17:23 »

Sarjakuvarockin avulla yritin jäljittää JSA:n esiintymisiä Suomessa, ja tulin siihen tulokseen, että ryhmä on tosiaan pysynyt meillä erittäin tuntemattomana. Red Tornado vieraili Teräsmiehessä vuonna 1985, mutta oli jo silloin muuttanut Maa-1:lle. Lisäksi joku JSA:nkin riveissä jossain vaiheessa esiintynyt sankari on saattanut vilahtaa vuonna 2001 julkaistuissa Oikeuden Puolustajat-spesiaaleissa, mutta vannomaan en mene.

Valtakunnassa ja voimassahan nähdään sitten muutamia JSA:n jäseniä, esimerkiksi Alan Scott, mutta tietysti rajulla kädellä muokattuina.

Tuo JSA:n näkymättömyys on varmaan osittain onnetonta sattumaa. 70-80-lukujen julkaisupolitiikka ei vaikuta aina olleen kauhean johdonmukaista, ja johonkin vuosialbumiin tai vastaavaan voisi hyvinkin kuvitella eksyneen vaikkapa jonkin JLA/JSA-yhteisseikkailun. Vierailihan Teräsmiehessä loppujen lopuksi yllättävän paljon meillä vähemmän tunnettuja DC-hahmoja. Crisiksen jälkeisissä tarinoissa, joita Suomessa julkaistiin säännöllisesti 1987-1992, ei JSA enää sitten ollutkaan mukana.
tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 864


<><


« Vastaus #29 : 12.08.2010, klo 09:25:55 »

Sarjakuvarockin avulla yritin jäljittää JSA:n esiintymisiä Suomessa, ja tulin siihen tulokseen, että ryhmä on tosiaan pysynyt meillä erittäin tuntemattomana.
Melkein uusin JSA-inkarnaatiohan vieraili DC-spesiaalin sivuilla Teräsmies/Batman -seikkailun sivuillla.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: