Kirjoittaja Aihe: Ihmissusi yössä  (Luettu 21345 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 556
  • Kuka mitä häh?
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #15 : 19.06.2010 klo 11:03:19 »
Oi oi ei enää tehdä tämmöistä! (Nykyisin ei osata piirtää noinkaan hyvin ja lörtsätään loputkin pilalle liukuväreillä.) Voi "Jack Russellia" hä hä...

http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Russell_Terrier
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Chemo

  • Jäsen
  • Viestejä: 622
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #16 : 21.06.2010 klo 09:52:49 »
Eihän tuo varsinainen kauhusarjakuva olekaan. Perusidea on sama kuin Hulkissa ja hassut viholliset vainoavat. Karvainen supersankari.

Mielenkiintoinen pointti - tuotahan tämä juuri onkin. Eipä tullut oivallettua tuota skidinä Frankenstein & Ihmissusi-lehtiä lukiessa.

Ihmissusi yössä oli mainio nostalgiapläjäys. Tämmöistä lisää, mä ostan kyllä.
Päätän raporttini ulkoavaruudesta tähän.

Dennis

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 752
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #17 : 21.06.2010 klo 10:17:54 »
Ei toi väritys ole niin paha, itse asiassa toimii hyvin. Tässä on vähän tämmöistä "petervonbach"-ilmiötä jossa hänen käsityksensä elokuvista on se, että mustavalkoinen elokuva on hyvä ja värielokuva paha.

Sama tuntuu olevan joillekin sarjakuvaihmisille. "Hyvä sarjakuva on aina mustavalkoista"!
Je suis alle kuuden euron pizza!

Chemo

  • Jäsen
  • Viestejä: 622
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #18 : 21.06.2010 klo 10:45:52 »
Tässä on vähän tämmöistä "petervonbach"-ilmiötä jossa hänen käsityksensä elokuvista on se, että mustavalkoinen elokuva on hyvä ja värielokuva paha.

Ei mut hei, kyllä tähän se mustavalkoisuus vaan kuuluu, mun mielestäni. Samoin kuin vaikkapa Shokkiin. Mustavalkoisuus tuo oman tylyysaspektinsa, ja näissä se toimii. Ja nostalgiamielessä on tietysti sitä parempi mitä lähempänä ollaan alkuperäistä. Akkari oli kiva ja värikäs, Shokki ja Frankenstein & Ihmissusi sitten jotain ihan muuta.

Genrepuritanismia en siltikään kannata, ja uusia asioita tehtäessä pitää toki voida käyttää lajin koko keinopalettia.
Päätän raporttini ulkoavaruudesta tähän.

JM

  • Jäsen
  • Viestejä: 21
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #19 : 21.06.2010 klo 11:46:26 »
Egmont

Dennis

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 752
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #20 : 21.06.2010 klo 11:55:36 »
Jep en minäkää kaipaa tätä nykyajan tietokone-digiväritystä! Se on yäk yäk!

Niin lisää tätä kamaa, kyllä on ihana lukea näin kesällä näitä lapsuden sarjiksia.
Je suis alle kuuden euron pizza!

Chemo

  • Jäsen
  • Viestejä: 622
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #21 : 21.06.2010 klo 12:01:27 »
Shokin ja Ihmissuden ero oli tietysti siinä, että jälkimmäinen on julkaistu alunperin värillisenä.

Werewolf by Night oli siis se värillinen? Ja Frankenstein & Ihmissusi mustavalkoinen, vai muistelenko nyt ihan pieleen?
Päätän raporttini ulkoavaruudesta tähän.

Chemo

  • Jäsen
  • Viestejä: 622
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #22 : 21.06.2010 klo 13:59:23 »
Suomalainen versio oli mustavalkoinen.

Hyvä, kiitokset. Hetken jo mietin että voinko muistaa noin väärin tuon  :D
Päätän raporttini ulkoavaruudesta tähän.

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 059
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #23 : 21.06.2010 klo 21:10:15 »
Werewolf by Night oli siis se värillinen? Ja Frankenstein & Ihmissusi mustavalkoinen, vai muistelenko nyt ihan pieleen?

Suomessa kummatkin mäiskivät vihollisiaan harmaasävyissä. Frankenstein otti yhteen mm. Raivopään kanssa!

Teorianne kauhuhahmojen projisoinnista supersankarien diskurssiin on mielestäni ollut oikea.

Nikopol

  • Jäsen
  • Viestejä: 253
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #24 : 16.08.2010 klo 10:41:26 »
"Yippee-ki-yay, motherfucker", tulipahan tämäkin tekele luettua. Piirrosjäljestä ei pahaa sanaa sanottavana, mutta se juoni, voi voi, ehkä tämä olisi ala-asteella iskenyt, mutta ei mennyt läpi enää edes nostalgisten lasien läpi katsottuna. Voiko kyseessä ehkä olla historian onnettomin ihmissusi. Tämähän ottaa lukua joka matsissa, vaikka vastustajina on pääasiassa ihmisiä ja tarinan pääpointtina tuntuu olevan päästä aina seuraavaan matsiin. Oliko Stan Lee tosiaankin näin yksioikoinen tekijä, tästähän tulevat mieleen ihan Hulkit ja Hämähäkkimiehet, joissa vastustajan tasosta huolimatta sankarin on aina otettava pataan tietty määrä ruutuja, ennen kuin päihittää pahiksen. Kaikkein huvittavinta tässä on se, että ihmiset ovat yleensä jo melkein piesseet ihmissuden kanveesiin, kunnes tajuavat taistelevansa yliluonnollista oliota vastaan. Tällöin pelko ottaa voiton ja ihmissusi saa kerättyä risaiset luunsa nurkasta ja iskettyä ainakin yhden ihmisvastustajansa kurkkuun. Kyllä tästäkin aiheesta kunnon moraalittoman sarjakuvan nykypäivänä saisi kyhättyä, mutta tällaisenaan arvostan tämän lähinnä kalkkunana. Tyhmä kun olen saatan kuitenkin ostaa vielä mahdolliset tulevatkin julkaisut.

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 059
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #25 : 16.08.2010 klo 10:56:17 »
Olen huomannut saman "ongelman" muissakin vanhoja sarjakuvalehtiä yhteen niputtavissa kokoomissa.

Tuo pakollinen turrikkataisto per lehti toimi ihan hyvin silloin, kun sen aviisin sai käteen kerran kuussa. Mutta kun koko vuosikerran, ja usein vähän päälle, lukee peräjälkeen, niin tautologinen tuhovaikutus on varma.

Niksu2000

  • Piirtelijä
  • Jäsen
  • Viestejä: 35
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #26 : 16.08.2010 klo 19:20:05 »
Ihan hyvähän tuo oli ;D
-WANHALA-

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #27 : 14.11.2010 klo 10:15:31 »
Marvel on juuri julkaissut uutta Werewolf by Night -materiaalia mustavalkoisessa antologialehdessä Tomb of Terror.

Lehden tarinat ovat ilmeisesti lyhyttarinoita, jotka eivät siis jatku lehdestä toiseen. Ihmissudelle kuuluu vain neljännes lehdestä, jossa loput kolme neljännestä kuuluu muille Marvelin kauhuhahmoille.

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 293
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #28 : 03.12.2010 klo 14:29:43 »
Apropoo. Heitän huvikseni tämänkin* Sarjainfo-arvosteluni tänne, koska sitä oli vähäsen lyhennetty tilanpuutteen vuoksi.

Gerry Conway - Mike Ploog: Ihmissusi yössä
EGMONT 2010


Värjyvä, mutta lyhyeksi jäänyt kauhubuumi suomalaisessa sarjakuvalehdistössä herätti 1970-luvun puolivälin tienoilla pahennusta peräti eduskunnassa asti. Kauden lehdistä muistetaan etenkin Shokki, joka sai komean uusintajulkaisunsa kovakantisena kirjana viime vuonna.
Toki muitakin alan lehtiä tuolloin julkaistiin. Yksi oli vuosina 1973-76 ilmestynyt Frankenstein ja Ihmissusi, jossa nämä kauhuviihteen perushahmot seikkailivat pitkissä jatkotarinoissa. Tämä 224-sivuinen uusintakooste sisältää myös suomeksi aiemmin julkaisemattomat Ihmissusi yössä (Werewolf by Night) -sarjan avausjaksot.
Shokki julkaisi lähinnä Warren-yhtiön tuottamia, EC-yhtiön tyyliin tehtyjä, lyhyen napakoita 6-8-sivuisia kauhunovelleja lopun yllätystvistillä. Marvelin 1960-luvulla lanseeraama tyyli oli pitkien, lähes eeppisiä tasoja saavuttavien, numerosta toiseen jatkuvien tarinoiden käyttö. Juuri tällainen on Ihmissusi yössä.
Marvelin käsikirjoittaja ja toimittaja Stan Leen hyvä oivallus oli yhdistää useita genrejä yhtiön repertuaarista. Supersankareihin liitettiin nuorisodraamaa, rikosdraamaa, melodraamaa, aineksia yhtiön romanssi-, kauhu- ja hirviölehdistä. Niin syntyivät X-men, Hämähäkkimies, Hulk ja muut 1960-luvun mainstreamsarjakuvan suurmenestyksistä.
Stan Leen valvovan toimitustyön alla syntyi myös tämä Gerry Conwayn Roy ja Jeannie Thomasin perusidean pohjalta käsikirjoittama Ihmissusi yössä. Siinä onkin paljon Leen luomista sarjoista tuttuja teemoja.
Päähenkilö Jack Russel on Hämähäkkimies/Peter Parkerin tapaan aikuistumisen kynnyksellä oleva epävarma nuori mies, jonka perhe-elämä on rikkonaista ja jolla varsin ikävä henkilökohtainen salaisuus. Myös Hulkista tutut perusasetelmat löytyvät sarjasta, ihmissudeksi muuntautunutta nuorukaista pidetään vaarallisena hirviönä ja ajetaan takaa, vaikka tämä haluaa vain olla rauhassa.
Leen tapaan tarinan rungoksi on rakennettu mahtipontisen draamallisia jännitteitä, sankariparkaa revitään kohtalon, vastuun ja syyllisyyden ristivedossa. Kaiken taustalla on kauhistuttava perhesalaisuus, kun siihen liitetään kuolevalle äidille vannottu lupaus, kieron isäpuolen juonittelut ja sisko, joka kuvittelee ihmissuden tappaneen Jackin ja siksi vihaa tätä, on vasta osa sopasta kasassa.
Sarjakuvan teksti tasapainoilee korkean draaman ja täyden korniuden välillä, kuin hurjimmissa Vincent Pricen leffoissa. "Jälleen kerran tunsin vereni vellovan punakuumeisena, lihasten kiristyvän niskassa ja rinnassa, huulten käpristyvän eläimelliseen ärjähdykseen".
Stan Leetä voinee pitää sarjakuvien Roger Cormanina, keski-iän ylittänyt, vanhahko mies, joka kuitenkin haistoi helposti mikä voisi nuoreen yleisöön vedota. Hyvän elokuvatuottajan tapaan hän löysi juuri oikeat tekijät oikeille paikoille. Ihmissuden tekijät ovatkin varmasti nähneet aikakauden (1972) eksploitaatio-elokuvia - mootoripyöräjengit, okkultismi ja muut niistä tutut aiheet ovat löytäneet sarjakuvan sivuille.
Mike Ploogin rehevä, voimakkaasti mustaan tukeutuva piirrostyyli luo sarjalle hyvän tunnelman. Ploogin tyyli kestää hyvin mustavalkoisenakin. Jos ei tietäisi, ei arvaisi, että nämä sarjat painettiin USA:ssa alkuaan värillisinä. Oppi-isän Will Eisnerin vaikutteet näkyvät kuvastossa selvästi synkeissä kaupunkinäkymissä, melankolisessa vesisateessa, aistillisissa naisissa ja rumissa konnissa.

Timo Ronkainen
-------
Se toinenhan oli uusimmat Pikot.

Miqz

  • Avustava Slemmy
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 801
  • Riipivä jännityspommi!
Vs: Ihmissusi yössä
« Vastaus #29 : 08.01.2015 klo 23:12:18 »
Onko mihinkään listattu mitä alkuperäisjulkaisuja Ihmissusi & Frankenstein ja myöhemmin Frankenstein & Ihmissusi lehdessä julkaistiin? Jos joku voi osoittaa linkin tai vaikka indeksoida omistamansa lehdet niin olisin kiitollinen :)
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"