Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Nuori Voima -palkinto Vihan ja inhon internetille (01.06.2018 klo 14:19:37)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
20.08.2018, klo 15:48:29

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
466092 viestiä 10343 aihetta kirjoittanut 7303 jäsentä. Uusin jäsen: omenarosvo
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Ihmissusi yössä
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ihmissusi yössä  (Luettu 15079 kertaa)
Chemo
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 641« Vastaus #30 : 21.06.2010, klo 13:59:23 »

Suomalainen versio oli mustavalkoinen.

Hyvä, kiitokset. Hetken jo mietin että voinko muistaa noin väärin tuon  Cheesy
tallennettu

Päätän raporttini ulkoavaruudesta tähän.
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 493« Vastaus #31 : 21.06.2010, klo 21:10:15 »

Werewolf by Night oli siis se värillinen? Ja Frankenstein & Ihmissusi mustavalkoinen, vai muistelenko nyt ihan pieleen?

Suomessa kummatkin mäiskivät vihollisiaan harmaasävyissä. Frankenstein otti yhteen mm. Raivopään kanssa!

Teorianne kauhuhahmojen projisoinnista supersankarien diskurssiin on mielestäni ollut oikea.


* Frankenstein.jpg (160.63 kilotavua, 550x815 - tarkasteltu 419 kertaa.)

* Matsia.jpg (79.7 kilotavua, 550x464 - tarkasteltu 1444 kertaa.)
tallennettu
Nikopol
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 253« Vastaus #32 : 16.08.2010, klo 10:41:26 »

"Yippee-ki-yay, motherfucker", tulipahan tämäkin tekele luettua. Piirrosjäljestä ei pahaa sanaa sanottavana, mutta se juoni, voi voi, ehkä tämä olisi ala-asteella iskenyt, mutta ei mennyt läpi enää edes nostalgisten lasien läpi katsottuna. Voiko kyseessä ehkä olla historian onnettomin ihmissusi. Tämähän ottaa lukua joka matsissa, vaikka vastustajina on pääasiassa ihmisiä ja tarinan pääpointtina tuntuu olevan päästä aina seuraavaan matsiin. Oliko Stan Lee tosiaankin näin yksioikoinen tekijä, tästähän tulevat mieleen ihan Hulkit ja Hämähäkkimiehet, joissa vastustajan tasosta huolimatta sankarin on aina otettava pataan tietty määrä ruutuja, ennen kuin päihittää pahiksen. Kaikkein huvittavinta tässä on se, että ihmiset ovat yleensä jo melkein piesseet ihmissuden kanveesiin, kunnes tajuavat taistelevansa yliluonnollista oliota vastaan. Tällöin pelko ottaa voiton ja ihmissusi saa kerättyä risaiset luunsa nurkasta ja iskettyä ainakin yhden ihmisvastustajansa kurkkuun. Kyllä tästäkin aiheesta kunnon moraalittoman sarjakuvan nykypäivänä saisi kyhättyä, mutta tällaisenaan arvostan tämän lähinnä kalkkunana. Tyhmä kun olen saatan kuitenkin ostaa vielä mahdolliset tulevatkin julkaisut.
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 493« Vastaus #33 : 16.08.2010, klo 10:56:17 »

Olen huomannut saman "ongelman" muissakin vanhoja sarjakuvalehtiä yhteen niputtavissa kokoomissa.

Tuo pakollinen turrikkataisto per lehti toimi ihan hyvin silloin, kun sen aviisin sai käteen kerran kuussa. Mutta kun koko vuosikerran, ja usein vähän päälle, lukee peräjälkeen, niin tautologinen tuhovaikutus on varma.
tallennettu
Niksu2000
Piirtelijä
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35


« Vastaus #34 : 16.08.2010, klo 19:20:05 »

Ihan hyvähän tuo oli Grin
tallennettu

-WANHALA-
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 357« Vastaus #35 : 14.11.2010, klo 10:15:31 »

Marvel on juuri julkaissut uutta Werewolf by Night -materiaalia mustavalkoisessa antologialehdessä Tomb of Terror.

Lehden tarinat ovat ilmeisesti lyhyttarinoita, jotka eivät siis jatku lehdestä toiseen. Ihmissudelle kuuluu vain neljännes lehdestä, jossa loput kolme neljännestä kuuluu muille Marvelin kauhuhahmoille.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 479« Vastaus #36 : 14.11.2010, klo 11:26:39 »

Eivät jatku, eivät. Tomb of Terror on vain hallowe'enin kunniaksi julkaistu nostalginen oneshotti 70-luvun mv-magazinejen tyyliin.
tallennettu

Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 465


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #37 : 03.12.2010, klo 14:29:43 »

Apropoo. Heitän huvikseni tämänkin* Sarjainfo-arvosteluni tänne, koska sitä oli vähäsen lyhennetty tilanpuutteen vuoksi.

Gerry Conway - Mike Ploog: Ihmissusi yössä
EGMONT 2010


Värjyvä, mutta lyhyeksi jäänyt kauhubuumi suomalaisessa sarjakuvalehdistössä herätti 1970-luvun puolivälin tienoilla pahennusta peräti eduskunnassa asti. Kauden lehdistä muistetaan etenkin Shokki, joka sai komean uusintajulkaisunsa kovakantisena kirjana viime vuonna.
Toki muitakin alan lehtiä tuolloin julkaistiin. Yksi oli vuosina 1973-76 ilmestynyt Frankenstein ja Ihmissusi, jossa nämä kauhuviihteen perushahmot seikkailivat pitkissä jatkotarinoissa. Tämä 224-sivuinen uusintakooste sisältää myös suomeksi aiemmin julkaisemattomat Ihmissusi yössä (Werewolf by Night) -sarjan avausjaksot.
Shokki julkaisi lähinnä Warren-yhtiön tuottamia, EC-yhtiön tyyliin tehtyjä, lyhyen napakoita 6-8-sivuisia kauhunovelleja lopun yllätystvistillä. Marvelin 1960-luvulla lanseeraama tyyli oli pitkien, lähes eeppisiä tasoja saavuttavien, numerosta toiseen jatkuvien tarinoiden käyttö. Juuri tällainen on Ihmissusi yössä.
Marvelin käsikirjoittaja ja toimittaja Stan Leen hyvä oivallus oli yhdistää useita genrejä yhtiön repertuaarista. Supersankareihin liitettiin nuorisodraamaa, rikosdraamaa, melodraamaa, aineksia yhtiön romanssi-, kauhu- ja hirviölehdistä. Niin syntyivät X-men, Hämähäkkimies, Hulk ja muut 1960-luvun mainstreamsarjakuvan suurmenestyksistä.
Stan Leen valvovan toimitustyön alla syntyi myös tämä Gerry Conwayn Roy ja Jeannie Thomasin perusidean pohjalta käsikirjoittama Ihmissusi yössä. Siinä onkin paljon Leen luomista sarjoista tuttuja teemoja.
Päähenkilö Jack Russel on Hämähäkkimies/Peter Parkerin tapaan aikuistumisen kynnyksellä oleva epävarma nuori mies, jonka perhe-elämä on rikkonaista ja jolla varsin ikävä henkilökohtainen salaisuus. Myös Hulkista tutut perusasetelmat löytyvät sarjasta, ihmissudeksi muuntautunutta nuorukaista pidetään vaarallisena hirviönä ja ajetaan takaa, vaikka tämä haluaa vain olla rauhassa.
Leen tapaan tarinan rungoksi on rakennettu mahtipontisen draamallisia jännitteitä, sankariparkaa revitään kohtalon, vastuun ja syyllisyyden ristivedossa. Kaiken taustalla on kauhistuttava perhesalaisuus, kun siihen liitetään kuolevalle äidille vannottu lupaus, kieron isäpuolen juonittelut ja sisko, joka kuvittelee ihmissuden tappaneen Jackin ja siksi vihaa tätä, on vasta osa sopasta kasassa.
Sarjakuvan teksti tasapainoilee korkean draaman ja täyden korniuden välillä, kuin hurjimmissa Vincent Pricen leffoissa. "Jälleen kerran tunsin vereni vellovan punakuumeisena, lihasten kiristyvän niskassa ja rinnassa, huulten käpristyvän eläimelliseen ärjähdykseen".
Stan Leetä voinee pitää sarjakuvien Roger Cormanina, keski-iän ylittänyt, vanhahko mies, joka kuitenkin haistoi helposti mikä voisi nuoreen yleisöön vedota. Hyvän elokuvatuottajan tapaan hän löysi juuri oikeat tekijät oikeille paikoille. Ihmissuden tekijät ovatkin varmasti nähneet aikakauden (1972) eksploitaatio-elokuvia - mootoripyöräjengit, okkultismi ja muut niistä tutut aiheet ovat löytäneet sarjakuvan sivuille.
Mike Ploogin rehevä, voimakkaasti mustaan tukeutuva piirrostyyli luo sarjalle hyvän tunnelman. Ploogin tyyli kestää hyvin mustavalkoisenakin. Jos ei tietäisi, ei arvaisi, että nämä sarjat painettiin USA:ssa alkuaan värillisinä. Oppi-isän Will Eisnerin vaikutteet näkyvät kuvastossa selvästi synkeissä kaupunkinäkymissä, melankolisessa vesisateessa, aistillisissa naisissa ja rumissa konnissa.

Timo Ronkainen
-------
Se toinenhan oli uusimmat Pikot.
tallennettu

Miqz
Avustava Slemmy
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 345


Riipivä jännityspommi!


« Vastaus #38 : 08.01.2015, klo 23:12:18 »

Onko mihinkään listattu mitä alkuperäisjulkaisuja Ihmissusi & Frankenstein ja myöhemmin Frankenstein & Ihmissusi lehdessä julkaistiin? Jos joku voi osoittaa linkin tai vaikka indeksoida omistamansa lehdet niin olisin kiitollinen Smiley
tallennettu

"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"
Antti Peltola
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 442


Vol. 4


« Vastaus #39 : 09.01.2015, klo 01:16:25 »

Onko mihinkään listattu mitä alkuperäisjulkaisuja Ihmissusi & Frankenstein ja myöhemmin Frankenstein & Ihmissusi lehdessä julkaistiin?

Ihan tarkkaa listaa ei taida olla. Mutta täällä on tietysti kansikuvat ja alkuperäislehdet yleisesti. Niiden perusteella voisi arvuutella suunnilleen sellaista, että Frankenstein olisi ehkä kokonaan, Werewolf by Night johonkin numeroon 29 asti ja Monsters Unleashed! -lehden tarinoita voisi myös olla koko ilmestymisajalta. Vuoden 2010 kokoelmahan on täällä.
tallennettu

Miqz
Avustava Slemmy
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 345


Riipivä jännityspommi!


« Vastaus #40 : 09.01.2015, klo 07:23:19 »

Ihan tarkkaa listaa ei taida olla. Mutta täällä on tietysti kansikuvat ja alkuperäislehdet yleisesti. Niiden perusteella voisi arvuutella suunnilleen sellaista, että Frankenstein olisi ehkä kokonaan, Werewolf by Night johonkin numeroon 29 asti ja Monsters Unleashed! -lehden tarinoita voisi myös olla koko ilmestymisajalta. Vuoden 2010 kokoelmahan on täällä.
Ok, kiitokset Antti! Osaatko sanoa, aloitettiinko siis werewolf by Night #1:stä? Tilailin noita essentialeja tuon 2010 jatkoksi, pitää tarkastaa kaverin kokoelmasta mitä ne sit vastaa. Ainakin muutamassa 68-sivuisessa lehdessä on ollut parikin ihmissusi-tarinaa kansien perusteella, jolloin niitä olisi pitänyt tulla yli 30 asti (oletan siis että Spotlight-lehtien juttuja ei ollut, 2010 kokoelman kansitekstien mukaan). Lisäksi lehdessä kuulemma tuli Dossier Negro -nimisen Espanjassa ilmestyneen kauhusarjiksen täytejuttuja.

Kommentit: http://blogi.egmontkustannus.fi/2010/06/21/ihmissusi-yossa/
« Viimeksi muokattu: 09.01.2015, klo 07:28:50 kirjoittanut Miqz » tallennettu

"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"
Antti Peltola
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 442


Vol. 4


« Vastaus #41 : 09.01.2015, klo 17:31:55 »

Osaatko sanoa, aloitettiinko siis werewolf by Night #1:stä?

Moogin arkistossa on muutama numero ja jos nelosnumerossa on Frankenstein 4 ja Werewolf 4, niin ehkä noin voisi olettaa.

Lainaus
Ainakin muutamassa 68-sivuisessa lehdessä on ollut parikin ihmissusi-tarinaa kansien perusteella, jolloin niitä olisi pitänyt tulla yli 30 asti

Ehkä, viimeisessä suominumerossa on kuitenkin Werewolf 29:n kansi ja myöhempiä kansia ei esiinny. Niissä numeroissa olisikin ollut Kuuritaria ja viimeisissä jopa Daredevil ja Rautamies.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 479« Vastaus #42 : 09.01.2015, klo 17:33:01 »

Kuuritarin ensiesiintyminen oli Ihmissuden tarinassa. Parissa viimeisessä vähän testailtiin että olisiko Jackista supersankariksi, ja Rautamies vei hänet Kostajien kartanoon.

Jarvis oli viehättynyt Jackin muutosprosessista. Gayy...
« Viimeksi muokattu: 09.01.2015, klo 17:36:04 kirjoittanut Jukka Laine » tallennettu

Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 558« Vastaus #43 : 11.06.2015, klo 18:43:58 »

Muistaakohan kukaan missä numerossa oli Edgar Allan Poen Musta Kissa sarjakuva,  piirtäjänä oli joku Esteban Gomez tai jotain sinne päin?

Muistan sen että  se oli jossain Ihmissusi & Frankenstein lehdessä!
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 551


« Vastaus #44 : 11.06.2015, klo 19:38:38 »

Dennis: Tuo juttu löytyy Egmontin kirjasta "Shokki - Tekijänä Bernie Wrightson". Tekijänä siis Wrightson. On se kyllä saatettu julkaista myös Ihmissusi & Frankensteinissa, en tiedä yhtään siitä.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: