Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.02.2020, klo 07:58:59

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
480329 viestiä 10424 aihetta kirjoittanut 3831 jäsentä. Uusin jäsen: ahmatar
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Sarjakuvailmaisu, sarjakuvan estetiikka ja historia
| | |-+  Kristillinen sarjakuva
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kristillinen sarjakuva  (Luettu 34912 kertaa)
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 110


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #30 : 05.09.2018, klo 17:06:32 »

Luin ensimmäiset viisi osaa Left Behind -sarjasta. Se päättyy siihen kuinka antikristus paljastaa itsensä lukijalle, ei vielä maailmalle. Eli Viimeisten päivien vaellus.

Romaanisarjanahan tämä vaikutti ihan jännältä, mutta en ole jaksanut kolmen neljän osan jälkeen kummemmin seurata. Taidan sittenkin jatkaa.

Sarjakuvaversion lisäksi on tehty elokuvia kristilliselle yleisölle ja nuortenkirjaversioita eri näkökulmasta.

Idea on siinä että hurskaat kristityt nostetaan Taivaaseen yhtäkkiä, jäljelle jäävät tajuavat pikku hiljaa että elämme Ilmestyskirjan mukaisia viimeistä seitsemää vuotta. Antikristus on komea nuori kaveri josta tulee kaikkien suosikki esiinnyttyään televisiossa.

Harmillisesti "Jälkeen jätettyjen" sarjakuvaversio ei kata romaanisarjan loppupuolta, joka päättyy hyvin kirjaimellisesti kuvattuun Jeesuksen toiseen tulemiseen. Ei kovin tyylikkäästi kirjoitettua, mutta tavallaan kiintoisaa se on lukea, kun aihetta ei yleensä ihan näin suoraan käsitellä.

Romanialaisen, kommunismia omien kovien kokemustensa pohjalta kylmän sodan aikana vastustaneen pastori Richard Wurmbrandin elämästä on tehty animaatiosarja, muttei ilmeisesti sarjakuvaa, vaikka tällaisestakin minulla oli epämääräinen muistikuva. Kyseessä on kuitenkin varmaan ollut tämän piirretyn mainos missä lie lehdessä.

Wurmbrand kävi Suomessakin puhumassa, mutta hänen erittäin suorapuheinen kommunisminvastainen sanomansa herätti huolta kirkon johdossa ja Kekkosen kansliassa. Yleisten syiden vuoksi Wurmbrandin suunnitellut esiintymiset täällä eivät aina onnistuneet.


tallennettu
Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 781


« Vastaus #31 : 06.09.2018, klo 10:26:03 »

Oho! Tuo animaatio olisi hauska nähdä.
tallennettu
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 110


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #32 : 06.09.2018, klo 12:11:53 »

Oho! Tuo animaatio olisi hauska nähdä.

Se taitaa itse asiassa olla vain yksi jakso kristillisiä merkkihenkilöitä esittelevässä Torchlighters-animaatiosarjassa. Annoin harhaanjohtavaa tietoa. Sarjan aikaskaala on laaja, aina pyhästä Augustinuksesta Lutheriin ja juutalaisia natseilta pelastaneeseen Corrie ten Boomiin.
tallennettu
Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 781


« Vastaus #33 : 07.09.2018, klo 08:42:47 »

Kiitos tiedosta. Täytyy joskus katsastaa, jos tulee tilaisuus. Hengenmiehistä ja -naisista tehdään harvemmin animaatioita tai elokuvia. Jälkimmäisiä on toki jonkin verran niistä kuuluisimmista, mutta usein näkökulma on sellainen että uskonhommeleita on vähennetty tai tasoiteltu. (Tai jos kyseessä on Raamattuun pohjautuva leffa niin on haettu jotakin jännää "omaperäistä" tulkintaa kuten Mooseksesta ja Nooasta kertovissa melko tuoreissa tapauksissa.)

Joten "tositarkoituksella" tehdyt animaatiot voisivat olla kivaa vaihtelua. Saattaa toki olla kökköä yleisölle saarnaamistakin, katsomatta on paha sanoa.
tallennettu
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 110


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #34 : 07.09.2018, klo 10:29:34 »

Kristillistä sarjakuvaa historian hämäristä on myös Treasure Chest.

Tekijöiden joukosta löytyy joukko erittäin tuttuja nimiä...

Treasure Chestin julkaisuja löytyy Internet Archivesta. Aika kuivakoita ovat. Nettitietojen perusteella tämä ei koskaan ollut lehtipistemyynnissä, vaan jakelu rajoittui kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhteisöjen ylläpitämiin kouluihin.

Ote ei siis ole yhtä dynaaminen kuin vaikka DC:n 1970-luvun raamattusarjakuvissa, joista ei tässä enempää, kun Raamatun sarjakuvasovituksille on oma ketjukin. Hyvän esimerkin tarjoaa tämä kommunismin vaaroista varoittava numero, jossa on J. Edgar Hooverin esipuhe.

Tenavien ja Pulterin kristillisyydestä on keskusteltu paljon Kvaakissa ja sen ulkopuolella. Mutta myös Justuksella on jumalinen puolensa. Spire Christian Comics -kustantamo julkaisi 1980-luvulla pitkän rimpsun Justus-tarinoita, joissa on kristillinen sanoma. Ne teki Archie Comicsillekin työskennellyt Al Hartley. Sävy on aika lempeä.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 726« Vastaus #35 : 07.09.2018, klo 15:40:59 »

Koetin lukea Treasure Chestejä, mutta ei oikein pystynyt. Spire-Archiet ovat muuten ihan tavallista Archieta, paitsi kunkin lehden lopussa on pari sivua jeesustelua.

Al Hartleyn tyyliä muut Archie-piirtäjät ovat kopioineetkin, joten sillä alalla mies on ollut alallaan arvostettu. Mutta muistan hyvin kun ostin ensimmäisen Thor-Masterworksin lähes 30 vuotta sitten, ja olin ihmeissäni että mikä äijä tämä on. Aattelin että räpeltäjä sai yhden numeron jälkeen kenkää.
tallennettu

Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 110


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #36 : 01.08.2019, klo 10:44:56 »

Varmaan tästä on ollut Kvaakissa aiemminkin puhetta ja menee vähän aiheen vierestä, mutta DC:n supersankarisarjoissa esiintyvän Maapallon Vartijat (Global Guardians) -nimien superryhmän israelilaisjäsen Serafi (Seraph) on eräänlainen supervoimainen nasiiri Simsonin tavoin. Lisäksi hänellä on profeetta Elian viitta, Mooseksen sauva ja kuningas Salomon taikasormus. Sarjakuvat kuitenkin vaikenevat niistä mahdollisesti käänteentekevistä vaikutuksista, joita Serafin varustuksella olisi eksegetiikalle ja arkeologialle DC-universumissa.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: