Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
11.08.2020, klo 21:58:14

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483904 viestiä 10427 aihetta kirjoittanut 3836 jäsentä. Uusin jäsen: fastback
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kotimaiset sarjakuvat ja tekijät
| | |-+  Kari Leppänen- nykypäivän realistisen sarjakuvan mestari
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 41 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kari Leppänen- nykypäivän realistisen sarjakuvan mestari  (Luettu 152957 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 305« Vastaus #435 : 05.02.2014, klo 18:07:36 »

Leppänen tuottaa kiitettävään tahtiin materiaalia Kvaakissa jauhettavaksi.  Smiley Sarjakuva-arvostelut jatkuvat, nyt on vuorossa teos, josta Kvaakissa kirjoitettiin mm. näin:
Kuvitus oli hätäistä, pikselistä ja ei-sarjakuvamaista. Ostamatta jäi. Ihan sama onko se keskellä kirjakauppaa tai TV-mainoksissa.
ja Näin:
Ensi alkuun albumissa häiritsivät pahasti kaksi tyyliseikkaa: tietokoneella ladotut fontit sekä samaisella värkillä tehdyt liukuvärit (vai mitä ne ovat, semmoiset tasaisesti himmenevät harmaat pinnat yms.). Rosoisen piirrosjäljen ja sileiden konepintojen sotkeminen ei mielestäni toiminut. Ja niin se vain on, että albumit pitäisi ehdottomasti tekstata käsin. Hieman puuduttavalta tuntui sekin, että kyse oli selkeästi romaanisovituksesta eikä "puhtaasta" sarjakuvasta: puhekuplia ja dialogia oli hyvin vähän, enimmäkseen juonta kuljetettiin tekstilaatikoissa. Pikkuhiljaa kun juonessa päästiin vauhtiin tarina kuitenkin imaisi helposti mukaansa, ja loppujen lopuksi Ronkoteuksen mytologian luki aivan mielikseen. Piirrosjäljestä tykkäsin, siitä ei ole motkottamista.
Ja...
Ronkoteuskin taitaa olla seikkailusarjakuva, mutta sekin kärsii pahasta puisevuudesta...
sekä
Taitava piirtäjähän Lukkarinen on, siitä ei pääse mihinkään. Mutta silti en ole ollut ylettömän ihastunut niihin pariin sarjikseen jota olen ehrralta lukenut. Ronkoteuksessa tietokonejälki näytti jotenkin häiritsevältä, en tiedä miksi. Ehkä se ei vain istunut siihen kiiltäväpintaiseen paperiin, jota kirjassa käytettiin. Eikö se häirinnyt ketään muuta?? Oli jotenkin tosi raskasta lukea niitä sivuja.
Leppänen kynäilee edelleen samaan kärkevään tyyliinsä, mutta mitä veikkaat onko hän samaa vai eri mieltä edellisten esimerkkien kanssa?

Valitettavasti Ronkoteuksella ei ole omaa ketjua, joten aiheesta voinee jatkaa vaikka Lukkarisen sarjat -ketjussa. Itse käytin hakua noiden kommenttien löytämiseksi (muitakin olisi ollut hujan hajan, mutta en jaksanut kaikkia hakutuloksia käydä katsomassa). Lopuksi täytyy todeta, että on hienoa että näinkin "vanhaa" sarjakuvaa joku vielä nostaa keskusteluun.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 305« Vastaus #436 : 08.02.2014, klo 11:18:48 »

Jaahas. KTL heitti hanskat tiskiin. Bloki jää tauolle. Olen ymmärtävinäni tuosta seuraavaa. Koska sohaisu tähän muurahaispesään ei häntä enää huvita hän pidättäytyy vastaisuudessa kommentoimasta Kvaakin tekstejä. Syynä on myös täällä esiintynyt "suoranainen loukkaushalu". (Samaa voisi joku Leppäsen arvostelun kohteeksi joutunut sanoa hänen blokissaan esittämistään mielipiteistä.) Teoksen tai ajatuksen asiallisella kritiikillä ja henkilöön menevällä arvostelulla tosiaankin on ero.

"Useaan kertaan toistetut korjaukset hänen väitetyistä asenteistaan" eivät myöskään mene täällä läpi. Kvaak ei ole yksimielinen yhteisö. Ei mistään asiasta. Sen on jokainen täällä pyörinyt saanut havaita. Ja hyvä niin.

Leppänen kirjoittaa:
Lainaus
Koska vain Jouko Nuora kaikista maamme ammattilaisista viitsii kirjoitella kyseiseen portaaliin, on minustakin parasta noudattaa samaa ylenkatseellista tapaa olla piittaamatta sarjakuvaharrastelijoiden välisistä chattailuista.
Nuoran kirjoittelu Kvaakissa tosiaan erottuu muusta "lapsellisesta jutustelusta". Muka-ammattilaisia täältä kyllä Leppäsen mukaan kuitenkin löytyy.

Itsekään en ole enää viime aikoina jaksanut kommentoida Leppäsen lausuntojen ristiriitaisuuksia. KTL:n sivujen viimeisimmästä keksinnöstä, sarjakuva-arvosteluiden kimarasta ilmenee että se mikä on huutava vääryys toisen tekemisessä ei sopivan "ammattilaisen" kohdalla sitten enää haittaakaan ollenkaan.

Leppäsen vahvuus tuntuu olevan sarjakuvien tekeminen pikemmin kuin kritiikkien kirjoittaminen. Siksi onkin hienoa jos hän jatkaa kirjoituksissaan painotusta
Lainaus
sarjakuvieni esittelyyn ja niihin liittyviin tiedonmurusiin.
Tämä on se mitä moni muukin kuin minä tervehtii varmasti ilolla. Se että tiedonmurusia ei voi jakaa (muodikkaaseen nykymeininkiin) vuoropuheluna on tietenkin harmi, mutta käyhän se noinkin.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Lurker
Valvoja
***
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 543« Vastaus #437 : 08.02.2014, klo 13:26:20 »

Jaahas. KTL heitti hanskat tiskiin. Bloki jää tauolle.

On poistamassa myös ne sarjakuva-arvostelut: "Huvitukseen kyllästyneenä poistan piakkoin nämä  sarjakuva-arvostelut hyvin  onnistuneena kokeena.  Jokainen asiasta kiinnostunut pohtikoon, mitä kyseinen koe mahtaa tarkoittaa. Joka haluaa tallentaa ne ennen kuin ne katoavat kokonaan, tehköön niin."
tallennettu
Kreegah Bundolo
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 576


« Vastaus #438 : 08.02.2014, klo 13:32:25 »

Älä lannistu Kari! Juttujasi puidaan Kvaakin ohella aktiivisesti myös Facebookissa.
tallennettu

Lurker
Valvoja
***
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 543« Vastaus #439 : 08.02.2014, klo 13:42:41 »

Kari! Kari! Kari! Kyllä sä jaksat. Tsemppiä! Kvaakissa sulla on yleisö, joka välittää sarjakuvista.

No, leikki sikseen.

Minusta se Mustanaamio gladiaattorina -tarina (kelttisoturi Cernwulf), alaotsikkona Rooman legendat, voitaisiin julkaista kovakantisena integraalina. Siinä taisi olla kolme osaa. Taide oli aivan samaa tasoa kuin Alixit ja vastaavat, ihan parasta seikkailusarjakuvaa.
tallennettu
OM
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 271« Vastaus #440 : 08.02.2014, klo 13:52:47 »

Kari! Kari! Kari! Kyllä sä jaksat. Tsemppiä! Kvaakissa sulla on yleisö, joka välittää sarjakuvista.

No, leikki sikseen.

Minusta se Mustanaamio gladiaattorina -tarina (kelttisoturi Cernwulf), alaotsikkona Rooman legendat, voitaisiin julkaista kovakantisena integraalina. Siinä taisi olla kolme osaa. Taide oli aivan samaa tasoa kuin Alixit ja vastaavat, ihan parasta seikkailusarjakuvaa.


Totta Lurker. MInustakin tuo KTL:n GLADIAATTORI tarina on huippu makea. Kaikki rekvisiitasta taustoihin on hyvin aitoa ja piirrosjälki laadukasta. Ainoa asia mikä minua hieman närästää tuossa Mustanaamiossa julkaistussa tarinassa  ovat värit. Ne latistavat kokonaisuutta ja tekevät jotkut sivut tukkoisen oloisiksi. Tämä on siis värien syy, jotka tehdään ties missä. Kait tätä nykyä jossain reprossa Ruotsissa käsittääkseni.

Olenkin miettinyt, jos hankkisi nuo jossain välissä Australiasta Frew- The Phantom numeroista, joissa ruudut ovat isommat kuin Suomalaisessa vastineessa ja musta-valkoisena, jolloin taide pääsee edukseen tuossa tarinassa.
Suomessahan tuo ilmestyi tosiaan 3 numerossa joista yksi muistaakseni oli sellainen paksumpi numero, jossa oli upea kansikuva.

Kvaakin MUSTANAAMIO osiosta sivulla 34 löytyy Lurkerin sinne laittama sivu tarinasta Gladiaattori.

Frew The Phantom lehden kansikuva minusta ei ole Kari Leppäsen piirtämä. Kuten ei juuri muutkaan kansikuvat Australian The Phantom lehdissä. Frew-lehden kansikuvat minusta ovat  keskinkertaisia ja osa suorastaan surkeita kun vertaa 1970-1980 luvun hienoihin kansiin, jotka olivat lähes kaikki sinisellä pohjalla. Ne olivat minusta jotenkin yksinkertaisen tyylikkäitä kuin nuo nykyiset värien sinfoniaa ilmentävät kannet.* Gladiaattori.jpg (99.34 kilotavua, 550x484 - tarkasteltu 286 kertaa.)

* ThePhantomFrewPublications1557.jpg (75.15 kilotavua, 420x589 - tarkasteltu 199 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: 08.02.2014, klo 14:12:19 kirjoittanut Orjan May » tallennettu
Ville Tietäväinen
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 30


« Vastaus #441 : 08.02.2014, klo 14:38:35 »

Hyvä Kari Leppänen,

En tiedä minkälaista keskustelua toivoisit blokisi herättävän, mutta kirjoituksistasi käynnistynyt rikas ja kaikkea muuta kuin yksimielinen diskurssi on sekä ammattilaisten että harrastajien mielestä kiinnostavaa ja tärkeää. Harva tekijä millään taiteenalalla avaa tuntojaan yhtä vilpittömästi ja antaa kollegojen työstä yhtä kursailematonta palautetta. Toivon blokillesi pitkää ikää.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 305« Vastaus #442 : 08.02.2014, klo 15:03:46 »

Totta Lurker. MInustakin tuo KTL:n GLADIAATTORI tarina on huippu makea. Kaikki rekvisiitasta taustoihin on hyvin aitoa ja piirrosjälki laadukasta.
...
 musta-valkoisena, jolloin taide pääsee edukseen tuossa tarinassa.
Taas on pakko olla eri mieltä. Leppäsen nykytyyli, joka sisältää paljon pientä piperrystä ei minusta toimi kovin hyvin mv:na. Hahmot hukkuvat taustoihin ja kuvat ovat kontrastien puutteessaan aika latteita. Syy tähän on tietenkin se että ne on tehty alun perin väritettäväksi. Mustavalkoiseksi tuotetuissa jutuissa ei tätä ongelmaa ole! Käytännössä värit selkiyttävät ruutuja sekä luovat tunnelmaa. Siinä määrin, että mustavalkoisena lukeminen on rasittavaa (ks. Rahotepin legenda). Koska käsikirjoitus ja ne värit(kin) ovat Egmontin omaisuutta ainoa mahdollinen julkaisija on kyseinen firma. (ellei joku sitten tee piraattia  Smiley )

Kvaakin MUSTANAAMIO osiosta sivulla 34 löytyy Lurkerin sinne laittama sivu tarinasta Gladiaattori.
Ja sivulta 32.  Smiley

Frew The Phantom lehden kansikuva minusta ei ole Kari Leppäsen piirtämä. Kuten ei juuri muutkaan kansikuvat Australian The Phantom lehdissä.
En tiedä onko? En usko että on... Postasin Kuin kaksi marjaa -ketjuun esimerkin uudellenpiirtämisestä aussityyliin. Tekihän Gohs vähän vastaavaa, mutta ei kuitenkaan ripannut toisten töitä vaan loi kansista omaa kollaasitaidetta.

Edit: Rolfin nimi oli väärin!
« Viimeksi muokattu: 08.02.2014, klo 16:22:30 kirjoittanut Reima Mäkinen » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Secos-Bill
Galleriataiteilija
*
Poissa

Viestejä: 805


« Vastaus #443 : 08.02.2014, klo 15:19:52 »

En tiedä, mitä vihamielistä ja loukkaushalua KTL Kvaakissa löytää, mutta jos oma pakolaiskommenttini Mustisketjussa osaltaan aiheutti tämän, niin pahoittelut ja ihmettelyt.
Kyseisen kommentin voi halutessaan tulkita loukkauksena ( hymiöstä huolimatta ), mutta tosiasiassa minua vain huvitti Leppäsen puheiden ja Mustanaamion periaatteiden välinen ristiriita. Mitään vihamielisyyttä kommentissani ei ollut, vaikka herkkänahkainen niin voisi luullakin, enkä muutakaan loukkaukseksi tulkittavaa Kvaakista  löytänyt. Joka tapauksessa itse loukkauksia joka puolelle heittelevän pitäisi kestää edes huumoria.
Jatkoa ja pitkää ikää blokille toivoen, mutta Käytöstavat kunniaan Wink
tallennettu
Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 616


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #444 : 08.02.2014, klo 15:59:32 »

Tällaista ihan yleistä nousi tästä ja parista muusta samaa aihepiiriä liippaavasta keskustelusta nyt mieleen:

Maailman vääjäämätön muutos lietsoo helposti vihaa ja katkeruutta, jota tulee sitten netissä usein purettua. Kun omia suosikkeja/kokemusta/ammattia/tietotaitoa ei vähitellen arvostetakaan niin kuin ennen, syntyy tarve etsiä tähän syyllisiä, vaikka sellaisia ei olisi olemassakaan.

Nykyisin ihmiset vain eivät halua lukea perinteisiä seikkailusarjakuvia olivat ne sitten kuinka hyvin tahansa tehtyjä. Trendi on ollut jo pitkään ilmassa ja näkynyt ympäri maailman. Ei siinä auta kustantajan ja toisten piirtäjien haukkuminen - jos vain muutama sata ihmistä haluaa sarjakuvaa lukea sitä tuskin kannattaa kaupan hyllyille kantaa.

Ja sama toisinpäin: se, että ihmiset haluavat juuri nyt ostaa lähinnä sanomalehdistä tuttuja huumoristrippejä tai nk. taidesarjakuvaa on aikamme ilmiö. Ehkä olisikin siis syytä iloita niiden tekijöiden puolesta, jotka ovat tällä saralla onnistuneet menestymään. Ei se ole keneltäkään muulta poissa - päinvastoin, menestys yleensä leviää laajemmalle, kun kiinnostus jotain alaa kohti kasvaa (vrt. esim. pohjoismainen dekkaribuumi).

Joku voi henkilökohtaisesti kokea kehityksen nurinkurisena, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että näin todellisuus makaa. Eikä siihen löydy syytä toisista piirtäjistä, Sarjakuvaseurasta tai Kvaakkiin kirjoittavista harrastajista.

Maailma kannattaa katsoa avoimin ja vastaanottavaisin silmin, ei poteroiden pohjalta käsin. Se on huomattavasti antoisampaa.

Silti en suostu halaamaan ensimmäistäkään puuta. Se on rock ja punk! Rööki ja kalja!

PS. Ja olen yhä sitä mieltä, että Kari Leppäsen sarjakuvataide on maailmanluokassakin ihan kirkasta ykköskastia.
tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 640


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #445 : 08.02.2014, klo 18:10:50 »

Koska käsikirjoitus ja ne värit(kin) ovat Egmontin omaisuutta ainoa mahdollinen julkaisija on kyseinen firma. (ellei joku sitten tee piraattia  Smiley )

No mutta jos Ruotsin Egmont kerran myy julkaisuoikeuksia Australian Frew-yhtiölle, voi se yhtä hyvin samaan tapaan myydä niitä jollekin toiselle suomalaiskustantamollekin(?).

Timo
tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 305« Vastaus #446 : 09.02.2014, klo 13:57:20 »

No mutta jos Ruotsin Egmont kerran myy julkaisuoikeuksia Australian Frew-yhtiölle, voi se yhtä hyvin samaan tapaan myydä niitä jollekin toiselle suomalaiskustantamollekin(?).
Tuskin myy. Ainakaan niin kauan kun kilpailee omilla tuotteillaan Suomen markkinoilla. Frewin sopimus lienee pitkäaikainen ja koskee nimen omaan lehtituotantoa. Yksittäisen albumin oikeudet (muutama euro) tuskin Ruotsissa liikuttaisivat ketään. Loppuun pitää vielä lisätä perinteinen, vaikka mistä minä mitään tiedän.  Smiley

Leppäsen tämän päivän kontribuutio arvostelut, sivun lopusta:
Lainaus
9.2.2014    Tähän saakka on jo esiintynyt  naurunalaiseksi joutuneita valittelijoita,  yksi jopa vieraskirjastani ja toinen, joka oli luvattomasti kaivanut esiin sähköpostiosoitteeni. Kyllä huvitti. Jotkut eivät siedä arvostelua ellei se noudata nykyistä medialinjaa.
Kohta: Bloki oli poistunut sivujen valikosta. Epäselväksi jää mitä Leppänen tarkoittaa "nykyisellä medialinjalla", mutta eipähän se ole ainoa kohta hänen kirjoituksissaan joka vetää ihmisen ymmyrkäiseksi.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 180


« Vastaus #447 : 09.02.2014, klo 16:39:27 »

Harmi kun blogi poistui taas, mutta suurin osa sarjisarvosteluista on onneksi jäljellä, ainakin tällä hetkellä.

En tiedä, mitä vihamielistä ja loukkaushalua KTL Kvaakissa löytää, mutta jos oma pakolaiskommenttini Mustisketjussa osaltaan aiheutti tämän, niin pahoittelut ja ihmettelyt.

Ei se pakolaiskysymyksesi varmaankaan vaikuttanut. Todennäköisesti Leppästä ei vain enää huvittanut se, että hänen lausuntojaan ruodittiin niin tarkasti ja kriittisesti täällä.

Pakolaisista kyllä tulee mieleen, että Leppäsellä voisi olla hyvin kannatusta erään tietyn puolueen ehdokkaana, jos hän lähtisi politiikkaan.

No mutta jos Ruotsin Egmont kerran myy julkaisuoikeuksia Australian Frew-yhtiölle, voi se yhtä hyvin samaan tapaan myydä niitä jollekin toiselle suomalaiskustantamollekin(?).

Jossainhan luki, muistaakseni juuri Leppäsen blogissa, että Egmont väittää, että sillä on yksinoikeus Mustanaamion julkaisemiseen Pohjoismaissa. Kuulostaa aika erikoiselta. Jos olisin kustantaja ja kiinnostunut Mustiksen julkaisemisesta, varmistaisin asian Bullsilta.

MUOKS: Typo.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2014, klo 16:45:06 kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi » tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 543« Vastaus #448 : 09.02.2014, klo 17:01:18 »

En usko, että Egmontilla on ensiyön oikeutta muuhun kuin noihin Team Fantomenin tuottamiin tarinoihin.

Onhan Fantomia julkaisu Suomessa mm. Jalavan kustantamassa antologiassa Suuri sarjakuvakirja 1.
tallennettu
Gothicus
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 826« Vastaus #449 : 10.02.2014, klo 09:32:30 »

Toivottavasti mahdollisimman moni kuitenkin ehti lukea arvostelun Jouko Nuoran palkitusta "Nuoruus-albumista". Olisin niin halunnut nähdä, olisiko sekin kirjoitus saatu väänneltyä tällä palstalla jotenkin taianomaisesti täysin päälaelleen.
tallennettu

"Ihminen on ihmiselle kettu."
Sivuja: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 41 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: