Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: Mapuche-kansan soturilegendat (16.12.2019 klo 22:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
13.07.2020, klo 08:50:17

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483573 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3846 jäsentä. Uusin jäsen: jokisen tapsa
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kotimaiset sarjakuvat ja tekijät
| | |-+  Kari Leppänen- nykypäivän realistisen sarjakuvan mestari
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 41 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kari Leppänen- nykypäivän realistisen sarjakuvan mestari  (Luettu 150617 kertaa)
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 11 024


<><


« Vastaus #30 : 11.10.2009, klo 14:43:57 »

Väri-Mustiksen aloittaessa tuli aika herkkuja Leppäsen Wiggeneitä. Niissä kun taisi olla Leppäsen oma väritys. Näytti hyvältä.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
OM
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 265« Vastaus #31 : 11.10.2009, klo 19:22:35 »Heip,

Minusta ensimmäinen värillinen Mustanaamio lehti joka ilmestyi, ei Agilles Wiggenin kohdalta ollut hyvä. Väri maailma oli liian punaiseen menevä. Minulla on ensimmäinen värillinen Mustanaamio lehti ja juuri tuossa numerossa oli mukana Leppäsen Wiggen. Mutta kuten totesin, sen väri maailma ei ollut kohdallaan alkuunkaan. Mutta sitten muissa numeroissa värien harmonia saavutettiin. Juha Tynnisen erinomaisilta sivuilta löytyy Agilles Wiggenistä kattava indexi. Juhahan on mustis fani ja hänellä on paljon mustanaamioita varsinkin Frew-kustantamon julkaisuja ja taitaa olla kaikki suomessa ilmestyneet mustanaamiot. Joten jos jollakulla jotakin mustis aiheeseen liittyvää, varmasti kannattaa kysyä alan ehdottomalta osaajalta siis Juha Tynniseltä.
tallennettu
jtynninen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 66« Vastaus #32 : 17.11.2010, klo 23:35:11 »

Ovat julkaisemassa Ruotsissa kokoelman Leppäsen scifi tarinoita. Ja vieläpä englannin kielisenä...
http://latestphantomnews.blogspot.com/2010/11/kari-leppanen-sci-fi-collection.html
tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 11 024


<><


« Vastaus #33 : 17.11.2010, klo 23:52:05 »

Toi kuulostaa aika hyvältä.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
OM
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 265« Vastaus #34 : 18.11.2010, klo 08:25:39 »

Heips,

Hienoa että naapurimaa julkaisee tollaisen opuksen ja vieläpä englaniksi, mikä kaikenkaikkiaan oli erittäin hyvä veto heiltä. Englannikielisenä opus saavuttaa aivan varmasti enemmän lukijoita kuin jos se olisi ollut pelkästään taalar du om Svenska.
 Sitten kuvaan mukaan astuu tietenkin seikka, että kuinka he aikovat markkinoida siis mainostaa kyseistä albumia, jotta ihmiset ylipäätänsä saavat tietää tuollaisesta julkaisusta muualla. Ainakin minua huolestuttaa se, että kuinka saan oman kappaleeni tuota ja mistä sen saan tai saadaanko sitä ylipäätänsä lehtipisteistä Suomessa mistään?

Sitten sanon ihan suoraan, että minua hävettää se, ettei meillä Suomessa juuri ole kovin paljoa noteerattu Kari Leppäsen loistavaa sarjakuvallista tuotantoa sen enempää Embarrassed.  Nytkin Ruotsalaiset tekevät aivan loistavan teon julkaistessaan tuon albumin ja se vain kuvastaa heidän arvostustaan Kari Leppäsen taidetta kohtaan. Painan ihan pääni leukaa vasten häpestä,  kuinka eräs nimenomainen Suomalainen kustantamo on kohdellut Kari Leppästä oikeastaan noteeraamaatta häntä millään tasolla muuta kuin sen, mitä Mustanaamiossa on ilmestynyt.  Saman miinus pisteet ansaitsee kyllä myös Suomalainen media, koska en ole nähynt missään Kari Leppäsestä ylipäätänsä mitään haastatteluja. Samalla risut ansaitsee myös Sarjainfo-lehti. koska eivät ole viitsineet tehdä yhtään juttua Kari Leppäsestä . Kaiken maailman muita tikku-ukkojen piirtäjiä, jotka eivät edes osaa piirtää kyllä haastatellaan, ja tehdään tuon tuostakin artikkeleita, mutta sitten unohdetaan meidän sarjakuvamme mestarit Kari Leppänen ja Veikko Savolainen. Vuosien varrella olisi voitu aivan hyvin julkaista yksi tai kaksi hänen sci-fi juttuaan albumina jne. Ainoastaan on tainnut Arktiselta Banaanilta tulla ulos jotain Karin sci-fi juttuja, eikä niitäkään kuin joskus 10-15 vuotta sitten viimeisimmät vai meneekö ajallisesti vieläkin kauemmaksi. Suomessahan tuollainen albumi olisi pitänyt kustantaa. Onhan Kari turkanen sentään Made in Finland ja paras realistisen sarjakuvan piirtäjä Suomessa tätä haavaa. Ja toinen on tietennii Veikko Savolainen. Joten tämä kertoo ainakin minulle jotakin suomalaisesta sarjakuva kustantamisesta-  eikä missään nimessä positiivisella tasolla.

« Viimeksi muokattu: 18.11.2010, klo 09:18:21 kirjoittanut Orjan May » tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 11 024


<><


« Vastaus #35 : 18.11.2010, klo 09:14:36 »

Onhan suomeksi tullut aika paljonkin Leppäsen matskua Mustanaamion ulkopuolella. Ainakin kaksi ellei kolme albumia ja jatkiksia Tähtivaeltajassa ja Portissa.

Sarjainfossakin on ollut ainakin yksi laajempi juttu Leppäsestä.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
OM
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 265« Vastaus #36 : 18.11.2010, klo 09:26:24 »Tiesin tietenkin sen, että Portti lehden avustajana Kari on ollut jo vuosikymmeniä. En ole aivan varma, kuinka paljon Karin jatko-sarjoja Tähtivaeltajassa niitä on ollut, kun vanhoja numeroita ei minulla ole. Mutta veikkaan, että paljon paljoin vähemmän kuin Portissa.  Sanoinkin, että Arktinen Banaani on etupässä Leppästä julkaissut ja niitä on muistaakseni tuo Velin mainitsema 3 kpl. Yksi Achilles Wiggen, sitten sellaisia pieni kokoisia albumeita, joissa oli muilta sarjakuvan tekijöiltä sellaisia pieniä tarinoita.  Mutta yksi laajempi juttu sarjainfossa on todella vähän- aivan liian vähän. Sekin taisi olla joskus 1980-luvulla tai jotain.  Tarkoitin ennenkaikkea albumi rintamaa. Siinä kun vertaa Kari Leppäsen tuotantoa noin yleisesti, on runsaasti sellaista, minkä olisi halunnut nähtävän julkaistuna muutenkin kuin jatkosarjana Portissa.
Joten ei noita nyt niin kovin paljoa kuitenkaan ole loppujen lopuksi julkaistu. Kari is best!
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 917« Vastaus #37 : 18.11.2010, klo 10:08:03 »

Kolme minulla on, Aurinkoalus on vanhoja Sarjiksen sarjoja, Demonia on kauhunovelllien sarjakuvasovituksia ja Achilles Wiggen on se isokokoisin.
tallennettu

Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 11 024


<><


« Vastaus #38 : 18.11.2010, klo 10:21:10 »

Jeps, noihan ne oli. Kaiken kaikkiaan, kun ottaa huomioon, että Leppänen ei työskentele suomalaiselle kustantamolle, hän on ollut paljonkin esillä Suomessa. Mustanaamiossa vuosittain ja on sitä kautta saanut myös erikoisnumeroita. Sitten noi albumit, Tähtivaeltaja ja Portti sekä vielä Amokit.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
tjaa
Vieras
« Vastaus #39 : 18.11.2010, klo 11:52:31 »

Kari Leppänen on kovartasoinen piirtäjä, mutta eikö sen itsensä käsikirjoittamat tekemät jutut ole jonninjoutavaa kalkkuna-scifiä?

Kyllähän äijä tekee asiallista jälkeä silloin kun piirtää jonkun toisen tarinaa. Demonia ja keskenjäänyt(?) Marsin sotavaltias olivat ihan kelpo tavaraa.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 917« Vastaus #40 : 18.11.2010, klo 13:04:38 »

En nyt tiedä kalkkunasta, mutta Wiggenithän ovat selvästi lapsille suunnattua scifiä missä pompitaan aikakaudesta toiseen.

Mieleen tulee Mikin parhaat-kirja 70-luvulta.

Ihan väärässä yhteydessä Tähtivaeltajassa. Vai Portissako se oli?
« Viimeksi muokattu: 18.11.2010, klo 13:07:01 kirjoittanut Jukka Laine » tallennettu

Asko AA
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 750


"I Lost My Heart In A Drive-In Movie"


« Vastaus #41 : 18.11.2010, klo 13:56:40 »

Painan ihan pääni leukaa vasten häpestä,  kuinka eräs nimenomainen Suomalainen kustantamo on kohdellut Kari Leppästä oikeastaan noteeraamaatta häntä millään tasolla muuta kuin sen, mitä Mustanaamiossa on ilmestynyt.

Leuka pystyyn vain.
Kaikenlaista on nimenomaisessakin kustantamossa tehty silloin, kun se on mahdollista ollut. Taiteilija Leppänen itse vain teki selväsanaisen ja maantieteellisenkin pesäeron joskus ennen minun aikaani sekä Suomen kustantajaan että suomalaiseen sarjakuvaan ylipäätään. Siitä asti toimituksella ei ole ollut edes yhteystietoja ja kaikki viestintä on pitänyt ohjata Ruotsin Fantomen-toimituksen kautta. Sitä ennen yhteistyö oli ollut hyvin läheistä ja vilkasta. Hevoshullun ja Mustanaamion ohella kansikuvia, sarjakuvia, ilmoitus- ja vinjettikuvia tilattiin ja saatiin hyvinkin vilkkaasti. Mustanaamion Leppänen-erikoisnumeroita ilmestyi ainakin kaksi.

Itse olin Mustanaamion toimittaja myös sillä hankalalla kaudella, kun kysyntään nähden hintavaa värilehteä pyrittiin epätoivoisesti julkaisemaan Norjassa ja Suomessa edes 12 numeroa vuodessa. Se ei ollut minun eikä toimituksen päätös, ja yhtä stanan helvettiähän se oli vekslata ruotsalaisten holtittomasti kokoamasta 26 numerosta ne numerot, jotka voisimme painaa yhdessä kaikkien kolmen maan kesken. Ja silti, ilman tätä hätäratkaisua suomalainen Mustis olisi varmasti loppunut tuolloin jo Semicin myötä...

Leppänen on kotisivuillaan edelleen katkera siitä, ettei "Kuoleman sormus"-seikkailua ilmestynyt suomeksi, mutta niin olin ja olen minäkin. En taiteilijalle, vaan Ruotsin lehden sekavalle sisällön vaiheistukselle (yksittäisten lehtien jatkosarjat etenivät keskenään ristiin) ja sieltä käsin tulevalle yksisuuntaiselle määräilylle, joka teki mahdottomaksi julkaista juuri niitä numeroita, jotka Suomessa olisivat varmasti saaneet innostuneimman vastaanoton. Leppäsen Xellanat ja tietyt Thorgalit karsiutuivat myös.

En väitä, etteikö Leppästä olisi suonut paremminkin jalustalle nostettavan, mutta Mustanaamion ohella keinomme ja yhteistyön kipinät ovat olleet valitettavan vähäiset.
tallennettu

Asko A. Alanen
Sarjakuvatoimittaja
Sarjakuvaneuvos
Akolinna, Tampereen Tammela
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 773


Kuka mitä häh?


« Vastaus #42 : 18.11.2010, klo 14:50:15 »

Kari Leppänen on kovatasoinen piirtäjä, mutta eikö sen itsensä käsikirjoittamat tekemät jutut ole jonninjoutavaa kalkkuna-scifiä?

No niinpä. Achilles Wiggen Portissa oli, huaa...

On Leppizestä havainto viimeksi Helsingin kirjamessuilta, mutta tiiviisti pitää henkistä Mustis-asua yllään eikä ilmiselvästi häntä huvita töistään rupatella kenenkään kanssa. Ei ainakaan fanien.

t. nimim. En ole fani
« Viimeksi muokattu: 18.11.2010, klo 14:53:11 kirjoittanut VesaK » tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
OM
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 265« Vastaus #43 : 18.11.2010, klo 14:51:44 »

Kiitos Asko A:lle Kari Leppäsen historiaa valottavista ajatuksista. En ole tiennytkään, että Kari Leppänen itse teki pesäeron ja häntä on ollut vaikea tavoittaa.

Mielenkiintoisia ajatuksia mm. siitä, että Kari Leppänen suivaantui kustantajalle ja on edelleen katkera siitä, ettei hänen kuvitusta Mustanaamion jaksoon nimeltä Kuoleman sormus koskaan julkaistu Suomessa. Hienoa tälläinen historian havina menneiltä vuosikymmeniltä. Nyt on hyvä nostaa leuka taas pystyyn näin hienon ja arvokkaan aineiston vuoksi, jota Asko antoi. Kiitos infosta. Grin

Mutta on se Kari vaan niin hyvä piirtämään! Ehkäpä joskus saisimme kirjan nimeltä The Art of Kari Leppänen. Ostaisin heti! Vieläkun kirjassa olisi originaaleja kuvituksia hänen sci-fi jutuistaan samaan tyyliin, kun Al Williamsonista tehtiin se tosi painavan hyvä paksu loistava mahtava kirja. Wink
« Viimeksi muokattu: 18.11.2010, klo 14:55:58 kirjoittanut Orjan May » tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 516« Vastaus #44 : 18.11.2010, klo 15:26:40 »

Eikös Kari Leppänen kieltäytynyt jopa ottamasta Puupäähattu-palkintoa vastaan huomauttaen, ettei tee suomalaista sarjakuvaa.

Taiteilija itse ei siis varmaan ole kovin yhteistyöhalukas toimimaan suomalaisten kustantamojen kanssa, olettaisin siis tämän perusteella.

EDIT: Ja tästähän siis keskusteltiin jo tämän ketjun alussa, huomaan ma, kun haun tein.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2010, klo 15:28:19 kirjoittanut Lurker » tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 41 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: