Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Pikkukaupunkitarinoita (25.05.2019 klo 08:44:10)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.06.2019, klo 12:51:53

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474968 viestiä 10539 aihetta kirjoittanut 7405 jäsentä. Uusin jäsen: fenlan
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Eurooppalaiset sarjakuvat
| | |-+  Tappaja
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tappaja  (Luettu 26861 kertaa)
Ossi Hiekkala
Archipictor
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 1 764


archipictor.com


« Vastaus #105 : 30.09.2011, klo 19:31:54 »

Ei kyllä kauheasti innostanut tämä jatko-osa. Mukasyvällistä pohdiskelua, juoni, joka ei erityisemmin etene, henkilöhahmot, joiden kohtalot eivät voisi vähemmin liikuttaa ja joista ei jaksa luonteinakaan kiinnostua. Kuvat ovat ihan toimivat mutta sisällöltään varsin tyhjä ja pitkästyttävä tekele.
tallennettu

kahvikuppi
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #106 : 07.10.2011, klo 15:46:23 »

Ihan asiallinen päätös. Jos valittamista haetaan niin toimintakohtaukset oli heikkoja eli noihin olisi voinut panostaa enemmän. Myös jonkun verran olisi voinut luoda persoonaa siitä vastapuolesta, eli nyt jäi aika laimeaksi vastustajaksi. Kolme ensimmäistä tarinaa jätti tappajasta nyt hiukan avoimen fiiliksen. Ja nyt kaksi viimeistä osaa ei oikein vienyt tappajaa oikein mihinkään päin. Tarina vietiin lopuksi liian perinteisellä tavalla eli puuttui kunnon lopetus. Kuvitus ja värit oli onnistunutta, paitsi nyt ne toimintakohtaukset. Vaikka hiukan negatiivista kommenttia tulikin niin ihan asiallinen kokonaisuus, johon nyt vain olisi tarvittu loppuun kunnon repäisyä tarinallisesti.

Ps. Kovista kansista ja muutenkin laadukkaasta ulkoasusta luonnollisesti plussaa.
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 995« Vastaus #107 : 07.10.2011, klo 15:50:04 »

...niin toimintakohtaukset oli heikkoja eli noihin olisi voinut panostaa enemmän.

Panostaa enemmän? Mutta panoksiahan kuluu niin paljon, että...
tallennettu
tertsi
Vieras
« Vastaus #108 : 07.10.2011, klo 18:44:18 »

nyt vain olisi tarvittu loppuun kunnon repäisyä tarinallisesti.
Alunperin tämä kirja ei ole mikään yksi kokonaisuus, vaan vain kolmesta eri albumista koottu "sattumanvarainen* " nide. Kirjan loppukaan ei ole varsinaisesti mikään loppu, Tappajan tarinasta on ranskaksi tullut jo vissiin parikin uutta albumia. Tarina jatkuu.

* Sattumanvarainen siinä mielessä että kustantaja olisi voinut yhtä hyvin julkaista neljän tai kahden albumin kokonaisuuksia.
tallennettu
kahvikuppi
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #109 : 08.10.2011, klo 13:58:52 »

Ahaa, jotenkin jäi sellainen fiilis, että tässä tämä oli tarinaltaan.

Ja tuo kuva hyvin kuvastaa eli toimintakohtaukset oli hoidettu tuolleesti joka ei siis sytyttänyt..  police
tallennettu
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 545


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #110 : 08.10.2011, klo 17:48:58 »

Tappajalle ei ollut oikein eduksi että luin samaan aikaan opusta "Like a Sniper Lining Up His Shot", jonka Jacques Tardi on sovittanut edesmenneen Jean-Patrick Manchetten dekkarin pohjalta. Juoni oli melko samankaltainen.
Tardin versio on tietenkin puheliaampi alkuperäismateriaalin takia, mutta myös mustan huumorin perusteella toimivampi. Ilkeä jopa. Lisäksi Suomi-pisteitä: Manchetten tappajahahmon työkaluna on tarinan ratkaisevissa kohdissa Valmetin kivääri, jolle löytyy monenlaista käyttöä. 
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 567« Vastaus #111 : 08.10.2011, klo 20:04:38 »

Modus vivendi on seuraava Tappajan kokonaisuus joka on kolmen albumin mittainen.

Englanniksi se on kuutena lehtenä, ja viimeisen osan lopuksi luvataan jatkoa.

http://www.bdgest.com/preview-303-BD-le-tueur-modus-vivendi.html
tallennettu

kahvikuppi
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #112 : 08.10.2011, klo 20:58:05 »

Tuli tässä mieleen, että tuo tarina hiukan karkasi tuosta palkkatappajan eli jotenkin olisi kuvitellut, että olisi seurattu jampan hommia. Ihan mielenkiintoista olisi ollut nähdä juuri jotain Hitman peli/elokuva ja The Mechanic (1972) tyylistä murhaajan toimia tehtävissä.

Mutta tosiaan aihe nyt oli kiinnostava ja piirros edelleenkin erinomaista niin ne kolme ensimmäistä tarinaa toimii kyllä. Tarina vain karkasi näissä kahdessa viimeisessä tuollaiseen henkilökohtaiseen juttuun, joka vain nyt jäi etäiseksi lukijalle. Kannattaa nyt lukea ehdottomasti kun ei näitä nyt hirveästi ole.

Ps. Mustahuumori olisi ollut varmasti tervetullutta. Ehkä hiukan roisimpi meno noin muutenkin toimisi itsellä vaikka siinä olisikin pilke silmäkulmassa. Odotellaan nyt Valkoisen tiikerin tarinoita samaiselta kustantajalta. Smiley

tallennettu
Hamilkar
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 439


"Y'bthink...h'ehye n'grkdl'lh"


« Vastaus #113 : 10.10.2011, klo 22:04:17 »

En itse kyllä löydä hirveästi valittamista tästä. Jos jatkoa on, niin mielelläni ostan tätä vastaisuudessakin suomeksi.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 543« Vastaus #114 : 18.10.2011, klo 22:14:41 »

Osuipa nyt matkaillessa silmään espanjankieliset laitokset täällä Chilessä, jotka ovat siis kukin julkaistu yksittäisinä kovakantisina ja isokokoisina laitoksina.

Täytyy sanoa, että Apollon integraalit ovat suorastaan elegantteja näihin kolhoihin opuksiin verrattuina. Mikäli Apollon väki miettii jatkossa, kannattaako tarinat pakata integraaleihin, niin minulta nousevat molemmat peukut pystyyn sen puolesta!
tallennettu
Mosabacka
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 669« Vastaus #115 : 21.11.2011, klo 19:09:06 »

En ollut huomannut aikaisemmin koko sarjakuvan ilmestymistä ja hyppäsin vasta nyt Tappajan matkaan kirjaston hyllyltä. Kokonaisuudessaan oikein positiivinen yllätys. Piirrosjälki on hienoa, tarinan kuljetus välillä loistavaa ja vaikka päähenkilö on omalta osaltaan täysin omien moraalisääntöjen vastainen (suoraan sanottuna melkoinen psykopaatti), on sentään rehellisesti se mikä on. Olen samaa mieltä ketjuun aikaisemmin kirjoittaneiden kanssa siitä, että ensimmäinen paketti (osat 1-3) on toista osaa (4-5) mielenkiintoisempi. Varsinkin viitososan loputtomat takautuma-nykyisyys-veivaukset jättivät hieman valjun maun.

Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Tappajalla ei ole nimeä. Tai no on, "Tappaja", mutta siihenpä se sitten jää. Olennaista on myös se, että "Tappajan" tyttöystävällekään ei kerrota missään vaiheessa nimeä. Tietoinen valinta ilmeisesti piirtäjältä. Loistavan tarinanhan tunnistaa ennen kaikkea siitä, että kaikkea ei kerrota ja luotetaan siihen, että lukija joko tajuaa, pähkäilee tai ei edes tajua. Sellaista Tappaja on täynnänsä.

tallennettu

kehittyvä willeristi
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 594


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #116 : 21.11.2011, klo 19:17:46 »

Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Tappajalla ei ole nimeä. Tai no on, "Tappaja", mutta siihenpä se sitten jää. Olennaista on myös se, että "Tappajan" tyttöystävällekään ei kerrota missään vaiheessa nimeä. Tietoinen valinta ilmeisesti piirtäjältä. Loistavan tarinanhan tunnistaa ennen kaikkea siitä, että kaikkea ei kerrota ja luotetaan siihen, että lukija joko tajuaa, pähkäilee tai ei edes tajua. Sellaista Tappaja on täynnänsä.

Minä ajattelen asiaa lähinnä samalla tavalla kuin Veljemme on Nero sarjassa.
Sarjassahan ei koskaan kerrota päähenkilö perheen sukunimeä. Tässä herää ajatus että tuo perhe voi olla siis ketä tahansa perhe jonka tunnemme tai joka on oma perheemme. Tappajassa päähenkilö on siis ketä tahansa palkkatappaja. Ei ketään tietty yksilö. Jos hahmolla olisi nimi, se tuntuisi paljon fiktiivisemmältä. Pelkältä hahmolta.
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 995« Vastaus #117 : 21.11.2011, klo 19:22:50 »

Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Tappajalla ei ole nimeä. Tai no on, "Tappaja", mutta siihenpä se sitten jää.

Tappajasta piti alun perin tulla romaanihenkilö. Matzin romaanihahmotelma oli varmaankin kirjoitettu minä-muodossa, sen verran sarjakuvassakin on päänsisäistä pohdintaa.
 
"Tarinassa oli jotakin sellaista, jota sarjakuva olisi omiaan kuvaamaan: kertomus saisi tiettyä syvyyttä käyttämällä toisaalta ulkopuolista kertojaa, toisaalta kuvia, jotka eivät välttämättä vastaa sitä, mitä henkilö tekee tai ajattelee. Sarjakuva sopisi hyvin kuvaamaan hiljaisuutta, jonka mainitsin aiemmin."

Tuo oli hienosti sanottu: sarjakuvan hiljaisuus.

tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 543« Vastaus #118 : 08.07.2014, klo 23:22:57 »

Onko Apollolla enää jatkosuunnitelmia Tappajan suhteen?

Modus Vivendin Archaija Entertainment jo julkaisi englanniksi, ja sen perusteella voisi sitten katsoa, onko tätä julkaistu espanjaksi miten pitkälle. Apollon kutistettu sivukoko on kyllä sarjalle enemmän kuin passeli, espanjalaiset ovat normikoossa eivätkä edes kokoelmina.

Vesakkarainen teilasi Tappajaa, mutta on patonginpurijoiden toimintaleffojakin mukava katsoa Hollywood-tusinarainojen väliin. Myydään sitä puutavaraakin kakkoslaatuna, eli kaikelle on käyttönsä.

Tappajan tekijöiden, Matzin ja Luc Jacamonin toinen projekti Cyclops vaikuttaa peräti mielenkiintoiselta! Futuristinen sotasarjis.

Kahdeksanosaisen sarjan aloitusosa on ainakin ComiXologyn kautta ilmainen (englanniksi, julkaissut Archaia Entertainment).

En jaksanut tuota kyllä muutamaa sivua enempää. Virtuaalisotaa epäkiinnostavampaa lähtökohtaa on vaikea keksiä. Visuaalisesti hahmot linkittyvät Halo-pelisarjaan – varmasti tässä yhteydessä tarkoituksella – mikä tappoi lopunkin mielenkiinnon.

Kokonaisuuden voisi lukea siis n. 14 dollarilla, mutkun kutkun ja heikun keikun. Kymppi sinne ja kymppi tänne, digikaupoissa on pidettävä halut kurissa ja ostettava vain se mikä oikeasti tulee myös luettua tai hulvattomia summia hupenee ikään kuin huomaamatta.
« Viimeksi muokattu: 08.07.2014, klo 23:26:47 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
pappa-sami
Bedevore
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 848« Vastaus #119 : 09.07.2014, klo 11:01:13 »

Onko Apollolla enää jatkosuunnitelmia Tappajan suhteen?

Ei ole jatkosuunnitelmia. Yhteispainatuksia ei kahden mini-integraalin jälkeen ole järjestetty. Lisäksi sarjan luonne muuttuu toisessa syklissä radikaalisti noirista poliittiseksi fiktioksi: hallitusta horjutetaan, CIA:n kanssa nahistellaan jne.

Aikoinaan sarjan piti loppua 5. albumiin, mutta se myi Ranskassa niin hyvin, että tekijät palasivat astialle. Le tueur on tällä hetkellä bdgest.com:in top 100 -listalla sijalla 28 (Blacksad on ekana, Asterix tokana ja Corto Maltesen sijaluku on 30).
tallennettu
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: