Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: Entistä rohkeampi Valiant (27.09.2019 klo 23:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
13.07.2020, klo 08:13:19

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483573 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3846 jäsentä. Uusin jäsen: jokisen tapsa
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Netti- ja mobiilisarjakuvat
| | |-+  Longbox - digitaalisen sarjakuvan kauppa
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Longbox - digitaalisen sarjakuvan kauppa  (Luettu 2899 kertaa)
Tero Ykspetäjä
sarjakuvaharrastaja
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 64« : 24.06.2009, klo 12:47:56 »

Comic Book Resources uutisoi Longboxista, joka on myöhemmin tänä vuonna avattava digitaalisen sarjakuvakaupan ja dedikoidun lukuohjelman yhdistelmä. Tavoite on siis olla sarjakuvan iTunes.

Vaikuttaa kiinnostavalta tavalta tutustua uusiin sarjakuviin ja seurata heikommin saatavissa olevia sarjoja ja mahdollisesti myös sellaisia, jotka haluaa ostaa myöhemmin albumeina. Toivottavasti saavat kustantajia mukaan.

Jos kauppaehdot sallivat myös ulkomaisten pienkustantajien mukaan lähtemisen, mahdetaankohan tuolla nähdä myös suomalaista sarjakuvaa jossain vaiheessa? Lähtisitkö itse tekijänä mukaan? (Ostajana olisin ainakin kiinnostunut.)
tallennettu
janne luokkanen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 517« Vastaus #1 : 24.06.2009, klo 14:12:10 »

Kiinnostava idea todellakin. Aion ainakin kokeilla, mutta kuvissa tuo käyttöliittymä näytti aivan hirveältä. Miksei voisi vain ostaa tiedostoa jonka voi sitten katsoa koneeltaan rauhassa. Ärsyttää tollaset härpäkejärjestelmät.
tallennettu

echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 237« Vastaus #2 : 24.06.2009, klo 16:18:15 »

Luultavasti suojelee oikeuksiani kuluttajana oikein innolla ja lämmöllä. Mitenkähän staattisen kuvamateriaalin kopiosuojauksessa oikein onnistutaan? Ollaan niin approved contenttia, niin approved contenttia, että printscreenin käyttö estetään ja myöskin varmistetaan, ettei softa pyöri virtuaalikoneessa?
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
Tero Ykspetäjä
sarjakuvaharrastaja
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 64« Vastaus #3 : 25.06.2009, klo 09:19:57 »

Miksei voisi vain ostaa tiedostoa jonka voi sitten katsoa koneeltaan rauhassa. Ärsyttää tollaset härpäkejärjestelmät.
Kun esikuvaksi on nimeltä mainittu iTunes, eiköhän tuossa tavoitella samaa kuin siinä, eli käyttäjälle mahdollisimman yksinkertaista tapaa hallita hankittua sisältöä ja lukea sarjiksia tarvitsematta välittää sellaisista käsitteistä kuin tiedosto tai hakemisto. ITunes on osoittanut konseptin toimivaksi, vaikka siitäkin monet alemman tason kontrollia haluavat jaksavat valittaa, joten ajatus ei _välttämättä_ ole susi. Paljon riippuu tietenkin toteutuksesta ja siitä, onko se riittävän hyvä riittävän suurelle yleisölle.
tallennettu
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 237« Vastaus #4 : 25.06.2009, klo 12:44:26 »

Kun esikuvaksi on nimeltä mainittu iTunes, eiköhän tuossa tavoitella samaa kuin siinä, eli käyttäjälle mahdollisimman yksinkertaista tapaa hallita hankittua sisältöä ja lukea sarjiksia tarvitsematta välittää sellaisista käsitteistä kuin tiedosto tai hakemisto.

No niin, iTunesin sisältä kai kumminkin löytyy nykyään ihan tavallisia mp3-tiedostoja. En ole itse kokeillut, mutta Amarok toimii palttiarallaa samalla tavalla. Sille riittää musiikin ilmestymiseksi kirjastoon, että soitettavaa mediaa tuodaan sen tuntemaan musiikkihakemistoon, mutta lisäksi siinä on sisäinen verkkokauppa.

Tässä on tietysti se on ongelma, että oikeudenomistajat haluavat varmaan jotakin kopiosuojauksia, jotten levittelisi ostamiani fileitä ympäri maailmaa, mutta toisaalta se rampauttaa koko konseptin siinä määrin, että en minä kyllä halua niistä rahaakaan maksaa. Mauttoman isolla kuvakoolla täytetyt cbr-tiedostot olisivat sitten toinen asia (mauttoman isolla lähinnä siksi, että luultavasti niitä kuitenkin joudutaan skaalailemaan).
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
janne luokkanen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 517« Vastaus #5 : 25.06.2009, klo 12:59:50 »

Toisaalta kai se on pakko jotain palvelun mukana tulevaa selausohjelmaa käytettävä, jos siellä on seassa ääretöntä kangasta hyödyntäviä sarjakuvia. Parhaiten kait tuo palvelu toimii siinä, kun haluaa lukea jonkun ikuisuussarjan nopeasti kiinni nykyhetkeen. Varsinkin jos se on kunnon könttäpaketti minkä sieltä sais. Monet aasialaiset sarjakuvat ja supersankarijutut jää mulla ainakin tämän takia kaupanhyllyyn.

Voisin kait sitä omatkin tuotokset tuonne laittaa. Riippuu tietenkin miten ne meinaa rahastuksen hoitaa. Hankalaksi tosin menee jos pitää raha-asioitaan ulkomaisten pankkia kanssa hoitaa, luulisin. Eipä tuo palvelu näillä näkymin tue kuin isoja tekijöitä tai amerikkalaisia.
tallennettu

zcotty
Vieras
« Vastaus #6 : 15.07.2009, klo 03:19:55 »

Tää on nyt uusin villitys. Luetaan sarjakuvat iphonella tai koneella. Itse en ole millään tottunut siihen.

Mutta... hyvä idea se on. Itse asiassa se on mahtava. Hinnat tule alas, joten asiakkaat ovat tyytyväisiä ja ulkomaalaiset saa helpommin noita USAlaisia sarjoja. On ollut puhetta, että mahdollisesti ulkomaalaisetkin tekijät saavat lehtensä/albuuminsa sinne myytäviksi. Olen ollut yhteydessä heihin ja ovat tosi "indie" ystävällisä. Mahdolliisesti saan omani sinne.

Oon seurannut pitkään näitä eri digitaalisia sarjakuva kauppoja ja aion ehdottomasti kokeilla Longoboxia.

Ja mitä maksuun tule...Paypal on luultavasti yksi vaihtehto.
tallennettu
JV
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 055« Vastaus #7 : 21.07.2009, klo 15:34:27 »

Rantz Hoseley Comic Geek Speak -podcastin haastateltavana.

Pitkä haastattelu antaa suurimpaan osaan keskeisistä kysymyksistä pätevät vastaukset. Mistään haihattelusta tässä ei todellakaan ole kyse.

Täytyy sanoa, että erittäin lupaavalta kuulostaa!  Indie-tekijät tulevat hyötymään, digitaalisiin sarjakuviin upotetut käännökset lisäävät kansainvälistä vaihtoa, ja ehkä edullinen hintataso tuo sarjakuville uusia lukijoitakin. Saa nähdä miten käy, mutta mahdollisuudet ovat suuret.
tallennettu

zcotty
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9« Vastaus #8 : 18.08.2009, klo 15:37:08 »

Uusimpien tietojen mukaan, näyttäisi, siltä ettei indie-tekijät pääsekään kovin helposti mukaan. Vain suurempien indie- kustantajien (kuten Image) lehdet otetaan.

tallennettu

Blade Runner meets Elysium by way of every Raymond Chandler novel.
http://www.agrainofsand.net/cybernetic-punk/
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: