Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: MAAPALLO TARVITSEE SHOKKIA! (13.05.2018 klo 11:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.07.2018, klo 05:11:47

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
465481 viestiä 10340 aihetta kirjoittanut 7294 jäsentä. Uusin jäsen: Jari K.
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot
| | |-+  lainauskorvaus
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: lainauskorvaus  (Luettu 10289 kertaa)
heikki jokinen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 78


« : 24.06.2009, klo 20:31:00 »

muualla kvaakissa joku kyseli mitä kuuluu kirjastokorvaukselle. aloitan sille oman aiheen, koska asia tullee olemaan jatkossa aika lailla esillä.

tätä: valtion budjetissa oli siihen vuodelle 2007 2 meu ja vuodelle 2008 3 meu. nämä (ja myöhempien vuosien) rahat jaetaan eta-alueella asuville musiikin, tekstin ja kuvien tekijöille lainauksen mukaisesti.

lainaustietoja on ollut yllättävän hankala hankkia ja niitä on saatu vasta nyt keväällä. kesän mentyä aletaan tiedottaa tekijöille asiasta, viilataan järjestelmä valmiiksi ja pyritään maksamaan ainakin parin ekan vuoden korvaukset vielä tänä vuonna. oikeus korvauksen hakuun ei vanhene heti vaan on voimassa kolme vuotta.

käytännön syistä tekijöiden on aikanaan itse ilmoitettava tietonsa, koska mitään rekisteriä tekijöistä pankkitilien numeroineen ei ole olemassa, paitsi ehkä teostolla joka jakaa musiikin osuuden. systeemin yksityiskohdat eivät vielä ole selvillä, mutta näillä summilla ja kirjastojemme sadan miljoonan lainan määrällä on selvää, että yksittäistä lainaa kohti tuleva korvaus on pieni.

kuvan oikeudenomistajille korvaukset jakaa kopiosto. se tiedottaa asiasta tehokkaasti tekijöille kunhan systeemit on saatu kuntoon. tietoa jaetaan myös perustettavien verkkosivujen ja tekijäjärjestöjen kautta.
tallennettu
heikki jokinen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 78


« Vastaus #1 : 27.07.2009, klo 19:26:38 »

tapahtunut viime viestin jälkeen:

kuvantekijöitä edustaja kopiosto ja sanan tekijöitä edustava sanasto pääsivät kesäkuussa sopimukseen siitä, miten kahden ensimmäisen vuoden lainauskorvaus jakautuu kuvan ja sanan kesken.

ensin koko summasta erotetaan teoston kautta jaettava, musiikin tekijöille menevä osuus. se vastaa musiikin lainausosuutta ja on 11,9 prosenttia koko summasta.

jäljelle jäävä osuus on kirjalainojen siivu. kuvantekijöille tulee siitä vuodelta 2007 15 prosenttia ja sanantekijöille 85 prosenttia. vuodelta 2008 kuvantekijöille tulee 14,5 prosenttia, sanantekijöille 84 prosenttia ja yhdessä jaettaviin kolletiivikorvauksiin 1,5 prosenttia.

loppujen lopuksi puhumme siis muutamien satojentuhansien korvauksista kuvantekijöille. varsinaista rahasadetta siis ei ole odotettavissa.

järjestelmän rakentaminen jatkuu syksyllä ja aikomus on edelleen jakaa vielä tämän vuoden puolella kahden ensimmäisen vuoden korvaukset.

kunhan puitteet ovat kunnossa, asiasta tiedotetaan joka tuutista.

miksikö asiaa seuraan ja tunnen? olen kopioston lainauskorvaustyöryhmän pj ja hyvin paljon mukana systeemin luomisessa.tallennettu
Reijo
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 565


Haddadaa


« Vastaus #2 : 28.11.2015, klo 20:10:08 »

Muistutan sarjakuvantekijöitä hakemaan Kuvaston kautta maksettavia lainauskorvauksia (eivät siis samoja rahoja mitä Sanasto jakaa lainauskorvauksina)

Lainaus
Kopioston lainauskorvaushaku kuvantekijöille on käynnistynyt. Haettavissa on yhteensä 669 000 euroa. Kirjastojen lainaustilastoihin perustuvaa korvausta voi hakea 14.12.2015 saakka.

Haku perustuu vuoden 2013 lainaustilastoihin. Korvaukseen oikeutettua kuvitusta ovat esimerkiksi piirrokset, sarjakuva, kuva taideteoksesta ja valokuva. Kuvituskuvien lisäksi myös kansikuvat oikeuttavat korvaukseen.

Kuvantekijöiden tulee varmistaa Kopioston hakupalvelussa, ovatko oikeutettuja korvaukseen. Kuvantekijät etsivät julkaisulistasta ne omat julkaisut, joista eivät ole vielä aiemmin hakeneet korvausta kuvituksen osalta. Tämän jälkeen tekijät ilmoittavat puuttuvat julkaisut sähköpostitse Kopiostolle, joka tekee lainauskorvaushakemukset kuvantekijöiden puolesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön maksama lainauskorvaus perustuu yleisten kirjastojen lainaustilastoihin. Korvausta voi hakea takautuvasti kolmen vuoden ajan. Kopiosto hallinnoi lainauskorvausta kirjan kuvituksen osalta. Kuvantekijöiden lainauskorvaushaku järjestetään kerran vuodessa.

Linkki julkaisulistaan

Lisätiedot ja ilmoitukset:

Kopiosto ry
Lainauskorvaus, asiakaspalvelu
p. 09 4315 2360
lainauskorvaus@kopiosto.fi
www.kopiosto.fi/lainauskorvaus
tallennettu

Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: