Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Porissa juhlitaan sarjakuvaa toisen kerran (16.04.2018 klo 22:20:07)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
27.05.2018, klo 07:59:55

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
463874 viestiä 10305 aihetta kirjoittanut 7272 jäsentä. Uusin jäsen: villeraju
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kritiikki ja sarjakuva mediassa
| | |-+  Sarjakuvapoliisit
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvapoliisit  (Luettu 37459 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 625


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #120 : 14.04.2018, klo 18:37:29 »

Onko muilla samoja kokemuksia?
Pakko tunnustaa että mulla ei ole mitään hajua videoiden volyymista. En edes tiedä mistä sen näkisi tai miten sitä voisi säätää tai arvioida. Korvakuulolta yleensä tietsikalla teen. Audacityssä on joku desibelimittari, mutta ei sekään kauheesti kerro. Ehkä pitäis säätää tietsikan ääni jonnekin 50%:iin ja koettaa tehdä sillä... Kuuntelen kyllä ite yleensä kaikki tubevideot samoilla asetuksilla, eli täysillä. Mutta nuo koneen kajarit ei tietenkään mitkään ihmeelliset oo.

Raatteen tien äänipuoli on tällä kertaa otettu suoraan kameran mikillä. (Ratkaisu toiminut aika hyvin Helsingin ja Porvoon festareilla) Koskela puhui ohi mikin ja sitä koetin hieman vahvistaa. Lukkarisella taas oli koneessa mökäöljyä tai jotain, hieman sammalsi. Pitäis tietenkin tekstittää, mutta eihän sitä hullukaan jaksa (varsinkaan näillä katsojaluvuilla) tehdä.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
SkTV
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 485« Vastaus #121 : 14.04.2018, klo 20:23:47 »

Kommentteja ja kokemuksia.

Mulla on Lehtosaaren vanhat Ruutu-lehdet. Tai ainakin lehdissä lukee "Pekka Lehtosaari". Onko eri vai sama Pekka, en tiä.

Tabletilla ei pystynyt kuuntelemaan tuota klippiä, liian hiljaista oli. Kuulokkeilla pystyi. Aika paljon oli kohinaa, mutta äänen tasoa vois varmaan nostaa n. 15  prossaa ilman että kohina käy sietämättömäksi. Näin sanat vois erottua paremmin.

Lopun kommenteista. Lukkarinen kertoi, että ei juurikaan lue sarjakuvia. Tämä on näkynyt joissain sarjakuvateoksissaan: Kuvat hienoja, kuvakerronta ontuu. Raatteen tietä en ole vielä lukenut. Kiva oli kuulla hänen piirtämismetodistaan. Itsellekin sopii parhaiten tuollainen ilman luonnoksia piirtäminen, mutta varsinkin jos piirtää tussilla, vähänkin monimutkaisempiin kuviin kuluu aikamoisia paperimääriä eli aivan liikaa. Tietsikalla asia on sitten täysin toinen.

Lehtosaari äityi hiukan liian vauhdikkaaksi kuvaillessaan 15-vuotiaan piirtäjän käsikirjoitus- ja piirtämisvalmiuksia. Olis voinut lähestyä asiaa positiivisen kautta. Nyt meni riidanhaastamisen puolelle. Olen kuitenkin hänen ajatuksistaan lähes sataprosenttisesti samaa mieltä. Samoin Lukkarisen. Päämääränä pitäisi olla ammatillisen tason saavuttaminen, ei nälkärajalla tapahtuva apurahapuuhastelu.

MUTTA olen ymmärtänyt, että Suomen taideapurahajärjestelmä ei tähtää ammattilaisten tuottamiseen, vaan tarkoitus on vaalia maamme omaleimaista kulttuuria. Sepä antaakin sitten liikkumavaraa ihan kivasti rahojen jakajille.

Kiinnostavaa oli myös kuvaus kansainvälisen levittäjän kriteereistä: Vain varmoista tuotteista ollaan kiinnostuneita. Aikaa ei tuhlata turhanpäiväiseen.« Viimeksi muokattu: 14.04.2018, klo 21:21:06 kirjoittanut SkTV » tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 625


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #122 : 15.04.2018, klo 13:02:37 »

Kattelin tota Raatteen tien videoo, mut piti laittaa kajarit ihan täysille. Ääni oli tosi hiljainen tossa.
Tabletilla ei pystynyt kuuntelemaan tuota klippiä, liian hiljaista oli. Kuulokkeilla pystyi. Aika paljon oli kohinaa, mutta äänen tasoa vois varmaan nostaa n. 15  prossaa ilman että kohina käy sietämättömäksi. Näin sanat vois erottua paremmin.
Testasin nyt itsekin vielä ipadilla kuului jotenkin puolella äänenvoimakkuudella ja täysillä ääni tuli kaiuttimesta melkein liian lujaa. Telkkarissa taas riitti (chromecastin kautta) ihan samat volyymit kuin muutenkin telkkua katsellessa. Eli kyllä se suurin ongelma tuossa on nimen omaan äänen suttuisuus (osin hiljainen tai mumiseva puhe ja äänentoistosta kaikua päälle). Kokeilin nyt vielä jälkeen päin sitä audiota viritelläkin, mutta taidot ei riitä, tai sitten se on sama kuin kuvan kanssa, eli suttuisesta et saa skarppia vaikka mitä tekisit. Suttuisuuteen auttaa kyllä useampi kuuntelukerta, mutta harmihan tuo on.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
SkTV
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 485« Vastaus #123 : 15.04.2018, klo 13:39:44 »

Mun Huawein tabletillani ongelma oli nimenomaan äänen voimakkuus tai pikemminkin sen puute. Suttuisuus ei sekään tietenkään parantunut kuuntelukokemusta. Mutta kuulokkeilla volyymi täysillä kuului riittävän hyvin. Mielenkiintoinen klippi.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 625


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #124 : 24.04.2018, klo 12:57:59 »

Esko Valtaoja valitsi tänä vuonna Sarjakuva Finlandian voittajan. Palkintojenjakotilaisuudessa hän kertoi myös omasta sarjakuvaharrastuksestaan ja luonnehti kymmentä kilpailun finaaliin osallistunutta kirjaa.

Nappasin mukaan myös pätkän jonkun oikean toimittajan tekemistä kysymyksistä (ja Valtaojan vastauksista).

Tässä siis vain Valtaojan osuus, ei voittajien puheenvuoroa. Kesto reilut 15 minuuttia.

 police
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
[kivi]
Toimittaja
**
Poissa

Viestejä: 1 541


Akvaarious.


« Vastaus #125 : 01.05.2018, klo 12:30:07 »

Pakko tunnustaa että mulla ei ole mitään hajua videoiden volyymista. En edes tiedä mistä sen näkisi tai miten sitä voisi säätää tai arvioida. Korvakuulolta yleensä tietsikalla teen. Audacityssä on joku desibelimittari, mutta ei sekään kauheesti kerro. Ehkä pitäis säätää tietsikan ääni jonnekin 50%:iin ja koettaa tehdä sillä...

Ei noin. Täysi volyymi on 0 dB mittarissa, eli se arvo jossa järjestelmän signaali-kohinasuhde on optimissa.

Tarvitset plugeja. Audacity on destruktiivinen (eli prosessoi alkuperäistiedostoa, tekee pysyviä muutoksia), sen prosessointi vaatii liikaa tietoa lopullisesta kokonaisuudesta, että se olis oikein hyvä tähän. Joku muu ohjelma on parempi.

Ensin siivotaan äänestä turhat kohinat pois (samalla varoen ettei hengitysäänet puheen alusta ja välistä katoa), sitten ajetaan se sopivaan kompressori-plugiin hitaalla attackilla, puristussuhde noin 2:1. Jos ei peakit vielä osu nollaan, lisätään toinen kompressori nopealla attackilla, eikä väännetä ekaa isommalle. Sitten laitetaan perään brickwall-limitteri (puristussuhde ääretön) ja sen nollakohta -0,3dB kohdalle koska parhaimmillakin limittereillä on sen verran overshootia joka digimaailmassa kuuluu rumasti särönä.

Omilla korvilla ja kaiuttimilla kuunnellaan sitä, saako kaikesta selvää, eikä äänentasoa. Jos kuuluu liian hyvin, laita pölynimuri käyntiin samassa huoneessa, ja katso kuuluuko kaikki vielä sen yli - pitäis kuulua, jos on tehty oikein Cheesy

Sori, mentiin mun toisen ammattini erikoisalueelle, pakko oli avautua Cheesy mutta...

...mutta fakta: Kyllä se siitä, pidä sisältö mielenkiintoisena ja leikkaa tylymmin löysiä pois niin ihan sama millä soundilla ja kuinka kovaa se tulee. Jokaisella on kyllä ihan oma volyyminappula kotonaankin Cheesy

Kivi
« Viimeksi muokattu: 01.05.2018, klo 12:33:28 kirjoittanut [kivi] » tallennettu
SkTV
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 485« Vastaus #126 : 01.05.2018, klo 14:03:07 »

Ja: parempi liian kovalla kuin liian hiljaisella (kunhan ei tuu ihan tolkuttomasti säröä).
tallennettu
[kivi]
Toimittaja
**
Poissa

Viestejä: 1 541


Akvaarious.


« Vastaus #127 : 01.05.2018, klo 15:08:46 »

Ja: parempi liian kovalla kuin liian hiljaisella (kunhan ei tuu ihan tolkuttomasti säröä).

Peak-tason eli äänen kovimpien huippujen tulee olla 0dB tasossa, tarkalleen, enempää ei voi olla, koska digisärö ei toimi sillä tavalla että sitä saisi olla. Ja vähempää ei tietenkään kannata olla, koska silloin näytteiden bittisyvyys ei tulisi täyteen, ja äänen laadulle ei ole tekijöitä joista lukea.

Sitten se kuinka "kovaa" on ääni RMS-tasollaan (keskiarvona, sellaisena jota aikoinaan c-kasettidekkien mittarit näyttivät), on jotain mitä kutsutaan dynamiikaksi.

Dynamiikka taas on työkalu siinä missä lattasivellin tai hiusterä, ekspressionismi tai prerafaeliittinen tyyli, ligne claire ja fotorealismi. Erilaisilla dynamiikka-alueilla saa erilaista tulosta. Se prosessointi jota mä edellä tarjosin pyrkii luonnollisehkoon äänikuvaan, sellaiseen kuin elokuvissa ennen 1970-lukua. Ettei korvat väsy. Joku muu pyrkii sitten johonkin muuhun, sitä on kehitys ...ja Skrillexin musiikki* Cheesy

(* Muistutuksena siitä, ettei uutta asiaa välttämättä tarvitse pystyä mittaamaan tai edes ymmärtämään aikaisemman kehityksen pohjalta.)
« Viimeksi muokattu: 01.05.2018, klo 15:45:11 kirjoittanut [kivi] » tallennettu
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: