Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: El Pasante (01.01.2020 klo 00:00:01)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
25.05.2020, klo 20:01:47

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
482497 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3840 jäsentä. Uusin jäsen: jokiranta
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Luomistyö, käsikirjoittaminen ja kääntäminen
| | |-+  Ehdotelma: Pantomiimikko, psykiatri ja psykoosi
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ehdotelma: Pantomiimikko, psykiatri ja psykoosi  (Luettu 1855 kertaa)
smarko
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2


« : 10.02.2009, klo 02:45:24 »

Seuraavassa on ehdotelmantapaista sarjakuvassa käytettäväksi. Itseasiassa juuri sen vuoksi tämän ehdotuksen teenkin, josko joku tulisi ammentaneeksi ehdotelmasta ideaa. Olisi mielenkiintoista nähdä millaista jälkeä syntyisi. Hetken seuraavaa luettuasi herännevät assosiaatiot tietynlaisiin laitoksiin, joita on kerronnan kehyksinä ja kulisseina käytetty varmastikin jo monen monen horror-genren sarjakuvan verran.

Eli eli.. virittelin äskettäin nettikeskustelua aiheesta "pelkän psykiatrian kieltäminen lailla". Taustalla siinä oli väittämäni, että pelkällä psykiatrioimisella ei päästä ihmisoliosta riittävään selvyyteen, vaan tarvitaan myös muita tieteitä -- siis oikeita tieteitä, eikä pseudosellaisia. Ei tuosta kirjoituksesta nyt sen enempää, mutta kuvittele seuraavaksi neljä roolihenkilöä:

- pantomiimikko, pitää itseään normaalina
- psykiatri, ei oikeasti edes ole psykiatri, vaan ihan tavallinen tk-keskuksen yleislääkäri, rauhallinen olemus, ylimielinen
- poliisi, toimii saatujen toimintaohjeiden mukaan
- sairaanhoito-opiskelija, opintonsa loppuvaiheilla työharjoittelussa, ideologinen, uskoo voivansa muuttaa maailman paremmaksi

Pantomiimikko on harjoitellut pantomiimikon työtään varten pantomiimiä hyvin paljon. Ehkä liiankin paljon, riippuen keneltä kysytään. Omasta mielestään homma on ihan hyvin hänen hallussaan. Jostain syystä, kenties nimettömän vihjeen perusteella poliisi on saanut käskyn hakea tutkittavaksi. Pantomiimikko ei tietenkään alkuun ole kovin innostunut lähtemään mukaan. Eri vaiheiden kautta hän kuitenkin päätyy muka-psykiatrin juttusille. Jostain syystä tämä lääkäripsykiatri haluaa nähdä kaiken minkä pantomiimikko kertoo, merkkinä psykoosista ja haluaa ottaa hänet suljetulle osastolla jatkotarkkailua varten. On mahdollista, että tämä psykiatri toimii poliisin tavoin liikaa ohjekirjaa seuraten. Voi myös olla, että syy on jokin muukin. Pantomiimikko täyttää helposti kriteerin "näetkö tai koetko näkeväsi sellaista, mitä muut eivät näe". Sairaanhoitajaopiskelija seuraa asioita yleensä hiljaa sivulta, mutta joskus hänellä on omia näkemyksiä, jotka hän haluaisi tuoda esille.

Seuraamuksiin, käytöksiin ja metodeihin johtavia syitä voivat olla esim. a) kuntien yleinen talouden heikko tila, mikä pakottaa säästöihin tai b) orastava dystopia tai c) kyse on satiirista, tutkielmasta, kannanotosta, kauhusarjiksesta..
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: