Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Tarinoita tuntureilta (26.08.2018 klo 11:58:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.04.2019, klo 20:03:23

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
473455 viestiä 10509 aihetta kirjoittanut 7386 jäsentä. Uusin jäsen: samtoivo
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvamarkkinat
| |-+  Tapahtumat, näyttelyt ja koulutus
| | |-+  Tampere Kuplii taas 27.-29.3.2009!
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tampere Kuplii taas 27.-29.3.2009!  (Luettu 16248 kertaa)
Matti Karjalainen
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 969


Friendly Neighborhood Librarian


« Vastaus #45 : 30.03.2009, klo 01:39:58 »

No joo. Lauantaina tuli kuplittua. Otto S:n lauantainen sarjakuvakohu-esitys oli helvetin hyvä ja kävin myös todistamassa kun P.A. Manninen otti astraaliyhteyden Kapteeni Kuolioon. Yleisön esittämien kysymysten aikana selvisi ainakin se, ettei Hervannan olemassaolosta ole täyttä varmuutta, mikä tekee ansioluettelostani taas astetta huteramman. Lisäksi sain vahvistuksen epäilykselleni siitä, että Alexander Stubb on "kammottava, ihmisen hahmon ottanut demoni".

Sarjakuvia tuli ostettua aika vähän, mutta nekin olivat sitäkin laadukkaampia: omaan hyllyyn ilmestyivät niin Kallion ja Kovacsin "Onnen lahjat 2" kuin (vihdoin ja viimein) myös Aapo Kukon "U-255":n. Kaikkiin sain tekijöiden omistuskirjoitukset ja -piirrokset, mikä oli hienoa. Uljaimmista parhaimpia oheistuotteita edustivat puolestaan Ornette Birks Makkonen -rintamerkit (ja sivuhuomiona mainittakoon, että Suuren Kurpitsan tiskin takana seissyt myyjätyttö oli tosi söpö).  Smiley

Loppuillan ohjelmisto jäi kokonaan väliin, mikä oli vähän harmi, mutta lohduttaudun sillä että saan kohta ripustaa kämppäni seinälle "Kapteeni Kuolio kertoo kammottavan faktan" -nimisen akryylityön.

Näin about 13-vuotiaan Rorschachin.

Länsimaisista populaarikulttuurin hahmoista tuli bongattua tuli myös suunnilleen samanikäinen Harley Quinn. Lara Croft tai joku hänen kollegansa taisi olla myös paikalla.
tallennettu

"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 111« Vastaus #46 : 30.03.2009, klo 08:10:48 »

Onpas olotila. Nukkuminen meni jostain syystä miten sattuu, joten viime yönä pitikin nukkua oikein antaumuksella. Pitäisi kai ymmärtää iän mukanaan tuomat haasteet ja pidättäytyä nollantena päivänä riekkumasta niin pahoin, että ensimmäinen päivä siitä jo kärsisi.

Huurupiilo ei ehkä ollut ensiluokkaisin valinta epäviralliseen aloitteluun, se on hyvin pieni, ei tunnusta pankkikortteja eikä myy kuin suomalaista lageria. Volyymiakaan ei tarvitsisi ihan niin paljon olla, että väki ei kykene sosiaaliseeraamaan keskenään.  Ulkopaikkakuntalaista tutkimusmatkailijat etsiytyivätkin, vastoin palkkaamiensa alkuasukasoppaiden neuvoja, Semaforin kaltaisiina aikamatkailualan yrityksiin.

Lauantain eroottinen katsaus oli asiallista paneeliohjelmaa, jos nyt ei ehkä aivan legendaarisiin mittoihin yltänytkään. Jope esiintyi toki Jopena normaalilla antaumuksellaan. Sen sijaan Akateeminen Yaoi-esitelmä... no, jos animuille nyrpistelee nenäänsä, sitä pidetään pahansuojavana riidanhaastamisena, jos yrittää kerrankin mennä seuraamaan näiden ohjelmaa, sinne ei tietenkään pääse. Myrkkypaneeliin olisin kaivannut jonkinlaista koherenssia.

Yo-talon iltaohjelman suhteen moitin lähinnä omaa fyysistä kestävyyttäni.

Sunnuntaina viimein möngittyäni paikalle jouduin toteamaan, ettei sarjakuvakilpailua oltu onnistuttu jalostamaan yleisölajiksi. Sääli, se voisi jossakin olla mielenkiintoinen.

Anssi Rauhalan esitelmässä oli innostusta ja asiantuntemusta, mutta ei oikein punaista lankaa. Jonkinlainen tukeva kalvosarja olisi hyvä lisä, varsinkin jos yleisöä pommitetaan sarjalla nimiä kielialueelta, joka ei koskaan oppinut kirjoittamaan kieltään. Pekka A. Manninen sen sijaan on aina Pekka A. Manninen ja tähän festivaali olikin mukava lopettaa.

Kävin tosin kurkistamassa Herttaiseen tussiklubiin, mutta se ei vaikuttanut enää varsinaiselta Tamperee Kuplii -ohjelmalta, vaikka se mainitaankin ohjelmalehtiseltä. Ainakin paikalla ollut väki oli vallan tuntematonta, ja juuri sillä hetkellä koin olevan kahden ja puolen päivän jälkeen sosiaalisessa ähkyssä enkä ainakaan halunnut kehenkään tuntemattomaan tutustua, joten etsiydyin kotiini.

Asialliset kekkerit!
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 719« Vastaus #47 : 30.03.2009, klo 12:02:57 »

- Katti Lallinen -kissasarjakuvalehti.

Minkälainen sarjakuvalehti tuo on, onko näytettä?
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
Otto Sinisalo
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 312« Vastaus #48 : 30.03.2009, klo 12:24:07 »

"Sinisalo löysi hyviä esimerkkejä aivan lähivuosilta. Ville Rannan Muhammed-aiheinen sarjakuva on kohonnut lähes myyttisiin mittoihin, vaikka sitä ei oikeastaan ole julkaistu muualla kuin pienen kulttuurilehti Kaltion verkkoversiossa. Ja tietysti äärioikeistolaisen Suomen Sisun verkkosivuilla, mutta kaikkiaan siis melko pienten piirien lukemistoissa."Ehkä minun pitäisi puhua hitaammin tai jakaa jonkinlaisia yhteenvetomonisteita.

Lehdistön kuullunymmärrysvaikeuksista huolimatta erittäin hyvä show kaiken kaikkiaan. Kävijöitäkin oli huimat lähemmäs 7 000 - osasyyksi tähän veikkaan Finlandia-palkinnon taktisesti siirrettyä julkistusaikaa, jolloin itse tapahtuma sai mainiosti ennakkohuomiota.

Hyvin tehty, Tampere: ensi vuoteen!
tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 495


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #49 : 30.03.2009, klo 14:41:06 »

Ehkä minun pitäisi puhua hitaammin tai jakaa jonkinlaisia yhteenvetomonisteita.

Ei se auta. Ymmärtävät väärin vaikka väkisin. Tai sitten jos vähennät asiaa ja lisäät rautalangan vääntelyä sekä muuta hömppää - vaikka huuliharpun soittoa väliin. Kemissä sitten nähdään ja kuullaan taas.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Kemppuli
diggari
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 22« Vastaus #50 : 30.03.2009, klo 19:38:41 »

Voi tuska että harmitti vietävästi, kun en päässyt kuin pikaisesti piipahtamaan lauantaina Kupliissa tekemässä muutaman hankinnan, vaikka olinkin Tampereella! Ois ollut taas niin mahtava kattaus ja kiintoisa pienlehtimarssi!
On näes niin, että juuri maaliskuun viimeisenä viikonloppuna on säännönmukaisesti Amnestyn vuosikokous ja siihen osallistun niinikään säännönmukaisesti. Kuuleman mukaan kys. viikonloppuna on useammallakin järjestöllä vuosikokous tai vastaava. Toivonkin hartaasti, että ensi vuonna Tampere kuplii järjestetään taas vähän myöhemmin huhtikuussa, kuten kahtena edellisvuonna tehtiin. Eihän sekään aika tietenkään kaikille sovi eikä meikäläisen paikallepääsyllä tai ei-pääsyllä ole yleistä merkitystä, mutta sanoinpa nyt mitä sydämellä oli.
tallennettu

And somewhere in this part of the song somebody gets turned into a loathly worrrrrrrrrrm...(Sandman/World's End)
Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 046« Vastaus #51 : 30.03.2009, klo 21:05:03 »

Toivonkin hartaasti, että ensi vuonna Tampere kuplii järjestetään taas vähän myöhemmin huhtikuussa, kuten kahtena edellisvuonna tehtiin.

Itse asiassa vain viime vuonna Kuplii oli huhtikuussa, nyt palattiin ensimmäisen vuoden aikatauluun. Parempi näin sikäli, että viime vuonna Finlandian jako meni päällekkäin Puupäähatun myöntämisen kanssa.
tallennettu

kyuu
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 13« Vastaus #52 : 31.03.2009, klo 00:26:57 »

En tiedä teistä, mutta meillä päin ainakin pruukataan huolestua, kun sunnuntain Aamulehdessä koreilee 28 x 17 cm kokoinen Otto Sinisalo hymyilemässä keveästi rauhan ja rakkauden puolesta, katsoen kohti taivasta paremman huomisen toivossa. Ehkä tuo ei ole paniikin aihe teillä siellä jossain, mutta meillä Tampereella moinen asia aiheuttaa suuria tunteita. Lapset kummastelevat, aikuiset panikoivat.

Sarjakuvakohuista keskusteleminen ei ole ollut tarpeeksi trendikästä. On ihan hyvä, että se on trendikästä taas kerran, kun maailmalla sensuurihimot muhammed-kuvista yhä kirvoittavat uusia lakeja ja asetuksia.

Olettaen, että Tampereen Kupliminen on osasyy tähän kaikkeen, muistuttaisin osapuolia siitä että kuplien massiivinen määrä tekee niiden valjastamisesta pahaan hyödytöntä. Niitä on aina toisella osapuolella lisää, vaikka kuinka monta kertaa käännät pelikentän ympäri.
tallennettu
Holle
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 311« Vastaus #53 : 31.03.2009, klo 00:39:19 »

Miksi festivaalit oli järjestetty samaan aikaa Wales-Suomi karsintaottelun aikaan. Nyt piti tulla kaukaa asti katsomaan matsia Tampereen baariin. Sunnuntaina löysin pienlehtitapahtuman paikasta jota luulin joksikin kirkon kappeliksi.
tallennettu

Sarjakuvat ja kuvitus
http://www.verikoirat.com
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 495


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #54 : 31.03.2009, klo 07:26:41 »

Miksi festivaalit oli järjestetty samaan aikaa Wales-Suomi karsintaottelun aikaan.

Kieltämättä oli aika rasittavaa kun lauantai-iltapäivänä joka puolella oli yht'äkkiä ärjyviä, enimmäkseen äijäpuolisia tyyppejä, joissa oli jotain samaa kuin cosplayporukassa, mutta ikäryhmä hieman erityyppistä. Eikö moisia kansallispallonpotkintoja voisi pelauttaa vaikka keskiviikko-aamuisin klo 08 - 10, niin enemmiltä häiriöiltä vältyttäisiin?
Aina on hankalaa jopa Suomessa järjestää mitään mikä ei menisi jonkin toisen asian kanssa päällekäin. Kaikkein varminta on järjestää tapahtuma heinäkuun ensimmäisellä viikolla, heti alkuviikosta, koska heinäkuisena maanantaina ei tunnetusti tapahdu yhtään mitään. 
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
PJ
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 330


AG / Punainen jättiläinen


« Vastaus #55 : 31.03.2009, klo 10:50:15 »

Kolmatta kertaa järjestetty Tampere Kuplii keräsi 6733 kävijää (2008 oli 4167 ja 2007 noin 3000 kävijää), joten kävijämäärässä näkyy selvä kasvu! Riittääköhän meillä edes tilat ensi vuonna?!

Tampere Kuplii ry kiittää kaikkia mukana olleita tahoja ja onnittelee Sarasvatin Hiekkaa -teoksellaan Sarjakuva-Finlandian voittaneita Risto Isomäkeä, Petri Tolppasta ja Jussi Kaakista!

Tampereella kuplii taas ensi vuonna (26.-28.3.2010). Luvassa on jälleen monipuolista ohjelmaa, cosplay-kisa, sirkushuveja ja akateemista keskustelua!

Lämmin kiitos kaikille kävijöille!

Antti Grönlund
Tampere Kuplii -sarjakuvafestarin toiminnanjohtaja
tallennettu

Muoto muuttuu, sisältö pysyy.
-Antero Ruusuvuori, 2007
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 111« Vastaus #56 : 31.03.2009, klo 11:11:11 »

Kolmatta kertaa järjestetty Tampere Kuplii keräsi 6733 kävijää (2008 oli 4167 ja 2007 noin 3000 kävijää), joten kävijämäärässä näkyy selvä kasvu! Riittääköhän meillä edes tilat ensi vuonna?!

Millä ilveellä tällaisen tapahtuman kävijät lasketaan yhden tarkkuudella?
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
PJ
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 330


AG / Punainen jättiläinen


« Vastaus #57 : 31.03.2009, klo 13:31:37 »

Millä ilveellä tällaisen tapahtuman kävijät lasketaan yhden tarkkuudella?

Sen perusteella mennään, jonka vänkärit ja vahtimestarit ovat ilmoittaneet (laksentaan annettu samat ohjeet kuin viime vuonna vertailukelpoisuuden takaamiseksi). Eihän se tarkoita, että tämä on absoluuttinen totuus, koska ainahan joku on voinut pujahtaa takaoven kautta. Olipa laskettu miten tahansa, noin roima kävijämäärän lisäys on jo merkittävää.
tallennettu

Muoto muuttuu, sisältö pysyy.
-Antero Ruusuvuori, 2007
Otto Sinisalo
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 312« Vastaus #58 : 31.03.2009, klo 13:45:51 »

En tiedä teistä, mutta meillä päin ainakin pruukataan huolestua, kun sunnuntain Aamulehdessä koreilee 28 x 17 cm kokoinen Otto Sinisalo hymyilemässä keveästi rauhan ja rakkauden puolesta, katsoen kohti taivasta paremman huomisen toivossa. Ehkä tuo ei ole paniikin aihe teillä siellä jossain, mutta meillä Tampereella moinen asia aiheuttaa suuria tunteita. Lapset kummastelevat, aikuiset panikoivat.

Voin ymmärtää, että moinen aiheuttaa voimattomuuden tunteita Tampereen kansassa. Silti, jos joku on ottanut tämän "Aamu-Lehden" talteen, voisin ottaa vastaan yhden kopion ko. julkaisua henk. koht. arkistooni. Minut tavoittaa @gmail.com -osoitteestani.
tallennettu

Kemppuli
diggari
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 22« Vastaus #59 : 31.03.2009, klo 15:03:42 »

Itse asiassa vain viime vuonna Kuplii oli huhtikuussa, nyt palattiin ensimmäisen vuoden aikatauluun
Mjaa, muistin sit ilmeisesti väärin...mut joo, ekana vuonna ei näemmä ollutkaan päällekkäisyyttä ja Kuplimistakin oli vaan se yks päivä.
Mut jos kerran ens vuonna on taas 26.-28.3. niin tiedän jo nyt sanoa, etten pääse. Ketuttaa. Vaikka ainahan näitä päällekkäisyyksiä on ja plaa plaa niin ketuttaa silti.
tallennettu

And somewhere in this part of the song somebody gets turned into a loathly worrrrrrrrrrm...(Sandman/World's End)
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: