Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Valo, tuska ja aika (17.03.2019 klo 20:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.04.2019, klo 20:19:01

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
473430 viestiä 10509 aihetta kirjoittanut 7386 jäsentä. Uusin jäsen: samtoivo
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Batman: Yön ritari
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 22 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Batman: Yön ritari  (Luettu 91674 kertaa)
Ossi Hiekkala
Archipictor
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 1 764


archipictor.com


« Vastaus #30 : 16.07.2008, klo 11:36:49 »

Löysin Espoon Akateemisesta kirjakaupasta Yön ritarin.Tottakai ostin ja nyt sekin on luettu ja pidin tosi paljon ,jatkoa  odotellessa..

Jatkoa ei kannata odotella, se on (valitettavasti) julkaistu myös suomeksi. Kauheinta kuraa, mitä Miller on pukannut. On suorastaan rikos mainita siitä samassa ketjussa tämän hienon teoksen yhteydessä. Hyi minua.
tallennettu

Korro
Ja kumppanit.
Galleriataiteilija
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 405« Vastaus #31 : 16.07.2008, klo 13:03:15 »

Onko Millerin tekemä Ronin hyvä? en tiedä sarjasta muutakuin nimen eli joku mieluiten kertois.Ja tuliskohan sitä suomeksi?
tallennettu

Kello- viiden- tee.
Antti Peltola
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 540


Vol. 4


« Vastaus #32 : 16.07.2008, klo 13:12:48 »

Onko Millerin tekemä Ronin hyvä? Ja tuliskohan sitä suomeksi?

Tuli jo kolmiosaisena vuonna 1995.
tallennettu

Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 930« Vastaus #33 : 28.07.2008, klo 15:19:17 »

“Whatever Happened to the Caped Crusader?

Onko Bätmänille tulos täys' rebuutti kuten Tulevaisuuden Miehelle?

http://www.newsarama.com/comics/080727-didio-gaiman.html
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 930« Vastaus #34 : 07.05.2009, klo 09:23:18 »

LA Timesissa erinomainen juttu Batmanin kultaisista ajoista...
'Joker' creator Jerry Robinson reflects on Gotham and the golden age
tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 594


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #35 : 27.03.2010, klo 20:39:40 »

Eri mieltä. Vammautuneen ihmisen taskujen penkominen ilman yritystäkään auttaa, on aika psykoottista, samoin kuin sairaalakuntoon piestyn tyypin uudelleenpieksäminen.

Eri mieltä. Kuten on tiedossa, Batman ei ole yksiulotteinen sankari, niin kuin Teräsmies tms. Batman on sankari, jonka on pakko toimia rikollisin tavoin, ollakseen sankari. Tämähän selitettiin siinä Teräsmiehen muistelemassa dialogiassa, joka oli myös Millerin Batman & Ihmepoika Robin teoksessa, jossa se paljastui Vihreän Lyhdyn ja Batmanin väliseksi.

Vihreä Lyhty: "Sinä saat meidät näyttämään rikollisilta."
Batman: (nauraen) Tietenkin me olemme rikollisia. Me olemme aina olleet rikollisia. Meidän täytyy olla rikollisia.

Tämä on se asia, jota muut sankarit eivät Batmanin maailmassa ymmärrä.
Batmanille se taas on itsestään selvää. Ainoa tapa toimia. Ja koska muut sankarit eivät tätä ymmärrä, he ovat siirtyneet syrjään sankarin hommista.

Teknisenäkin suorituksena Yön ritaria voi tarkastella, mutta Miller onnistuu vetämään lukijan mukaansa tunnetasolla, mikä on kirjoittajanlahjojen osoitus jos mikä.

Etenkin alkuvaiheessa kyllä. Sitten "veteraanin viimeinen puhallus" näkökulma muuttuu alleviivaksi, ja lopulta kun se katoaa, sitä jää vähän kaipaamaan. Mutta Yön Ritari on silti alusta loppuun hyvä teos.

Vaan ehkä on turha toive, että joku satunnainen lukija pystyisi sivuuttamaan sen, että kyse on supersankarista ja tarttuisi opukseen.

Minä sain jopa isoisäni lukemaan Yön Ritarin, ja hän piti siitä. Etenkin niille jotka muistavat jotenkin Batmanin nuoruuudestaan, teos sopii erinomaisesti. Isoisäni oli lukenut Batman sarjakuvia joskus 60-70-luvulla, ja katsonut joskun verran sitä 60-luvun tv-sarjaa ja muuta Batmaniin liittyvää, josta hahmo oli tullut tutuksi. Lisäksi Zorron merkin näkeminen luonnollisesti auttoi asiaa. Hän piti ajatuksesta, että sankari vanhenee, siinä missä hänkin.

Sitä ei myöskään tee Yön ritarin maailmaa pohjustava All-Star Batman and Robin Boy Wonder.

Mutta minusta se on silti monella tapaa parempi kuin TDK2.

Jaksojen välisivut ovat myöhempää Milleriä ja tyyliltään todellakin jatko-osan mukaisia. Itsekin hieman harmittelen asiaa, mutta kuittasin asian arvostelussakin niin, että oheismateriaali on merkityksetöntä.

Minusta nuo välisivut näyttävät ihan hienoilta. Kyllä nuo minusta ovat ihan komeita, ja muutenkin parempia kuin monet Millerin omat kannet. Ne tekevät teoksesta vieläkin tuoreemman tuntuisen, ja omat hienoja koristeita.

Uusille lukijoille tämä lienee tajunnan räjäyttävää materiaalia, eikä haittaa vaikkei DC:n hahmoja ennestään tuntisikaan.

Eipä tuossa ole pahemmin Batmanin lisäksi muutenkaan muita DC-hahmoja.
Batmanin oman hahmo gallerian todennäköisesti tunnistaa kaikki vähääkään elokuvia katselleet, ja niiden lisäksi tuossa ei tainnut muuta kuin Teräsmies ja Vihreä Nuoli olla. Jason Toddin ja Dick Graysonin maininta voi lukijan hetkeksi sekoittaa, mutta nuokin voi luntata wikipediasta, eikä noilla ole muutenkaan merkitystä, ellei aio muitakin Batman tarinoita lukea.

Minusta on kuitenkin mielenkiintoista, että kaikki Yön Ritarissa (ja sen jatko-osassa) olleet piirteet lukuunottamatta kutakuinkin Batmanin vanhuutta, on myös nykyisessä Batmanissä, joten Millerin Yön Ritari ja muut Millerin Batmanit on tuollakin tapaa hyvä tapa aloittaa Batmanin lukeminen.

Millerin tyylistä en pitänyt lainkaan, mielestäni yhteistyö Klaus Jansonin kanssa on miehen parasta kautta.

Miller on parasta mustavalkoisena. Sen takia TDK2 ei toimi. Mutta siinäkin huomaa monessa kohtaa, että kyllä Miller piirtää osaa. Otetaanpa esimerkiksi TDK2:sen ensimmäisen numeron viimeinen sivu. Batman on anatomisine yksityiskohtineen upean näköinen. Ronin on kuitenkin osoitus Millerin kynän jäljen parhaimmista puolista.
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
bats
Galleriataiteilija
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 590


« Vastaus #36 : 27.03.2010, klo 20:50:18 »

Onko Millerin tekemä Ronin hyvä? en tiedä sarjasta muutakuin nimen eli joku mieluiten kertois.Ja tuliskohan sitä suomeksi?

Tästä voisi lohkaista omankin ketjun. Itse luin tuon sarjakuvan hiljattain ja kirjoitin siitä lyhyen arvostelun Luettua ketjuun.

Arvostelu

Minä kyllä pidin sarjakuvasta, joten suosittelen. Sarjis on mainio taidonnäyte Milleriltä, osoittaa että herra todella hallitsee välineensä.

Pitäisi muuten hommata tuo Yön Ritari suomeksi. Minulla on vain kolme numeroa alkuperäistä amerikkalaista sarjakuvaa, mikä on sinänsä kiva, mutta tarina on jäänyt minulle varsin epäselväksi.
« Viimeksi muokattu: 27.03.2010, klo 20:55:42 kirjoittanut bats » tallennettu

"He ovat yhdistelleet eri lajeja ja luoneet hengittävää, sosiaalista norsun paskaa, jonka geeneistä on hyötyä ihan käytännössä."

- Jari Tapani Peltonen
Doc Lomapäivä
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 766


« Vastaus #37 : 30.03.2010, klo 13:37:58 »

Tämä on se asia, jota muut sankarit eivät Batmanin maailmassa ymmärrä. Batmanille se taas on itsestään selvää. Ainoa tapa toimia. Ja koska muut sankarit eivät tätä ymmärrä, he ovat siirtyneet syrjään sankarin hommista.
Batmanille se on itsestään selvää, koska hän on psykoottinen. All Starissa Batmanin sairaanloinen väkivallan ihailu on suorastaan vedetty överiksi.
tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 140


« Vastaus #38 : 30.03.2010, klo 14:22:26 »

Toisin kuin usein väitetään, Millerin Batman ei ole Yön ritarissa psykoottinen, pakkomielteinen kylläkin. Vanha mies joutuu käyttämään kovempia keinoja pystyäkseen haastamaan itseään nuoremmat ja vahvemmat. Tämä aspekti näyttää monelta menneen täysin ohi.
Eri mieltä. Kuten on tiedossa, Batman ei ole yksiulotteinen sankari, niin kuin Teräsmies tms. Batman on sankari, jonka on pakko toimia rikollisin tavoin, ollakseen sankari......

Tämä on se asia, jota muut sankarit eivät Batmanin maailmassa ymmärrä.
Batmanille se taas on itsestään selvää. Ainoa tapa toimia. Ja koska muut sankarit eivät tätä ymmärrä, he ovat siirtyneet syrjään sankarin hommista.

Batmanille se on itsestään selvää, koska hän on psykoottinen. All Starissa Batmanin sairaanloinen väkivallan ihailu on suorastaan vedetty överiksi.

mielenkiintoisia tulkintoja.

Itse en osaa mieltää Batmania muuksi kuin psykoottisen pakkomielteiseksi hahmoksi, arkkityypiksi jonka sankaruus on parhaimmillaankin antisankaruutta, vankan Nietschelaisen pyrrhistä sellaista.

Hahmon tausta on kolmekymmenluvulla ja sen aikaisessa pulpissa jonka sosiaalinen kuvasto ei ole ihan niin yksioikoinen kuin se nykyperspektiivista usein esitetään.
Rikollisuuden lähtökohdat ja ympäröivä sosisaalinen rakenne tiedostettiin aidosti paremmin kuin luullaan mutta niihin reagointi on erilaista.

Batman ei ole sankari. Batman on kosto, primitiivireaktio jota sivistys ja "normaali" elämä pyrkii kieltämään.
Batmanin maailma ei ole edes mustavalkoinen moraaliltaan vaan vain yönmusta.
Viattomia ei voi pelastaa mutta syyllisiä voi rankaista.

Väkivalta esitetään usein glorifioituna ja peräti ainoana tapana ratkaista ongelma. Tämä on yhteiskunnallista normiamme vastaan, mutta niin ikävää kuin sitä on sanoakin on asioita ja tilanteita joissa lajimme ei kykene käyttämään älyllistä, keskustelullista ratkaisua.
Mutta siinä missä normaaliyksilö pyrkii tilanteesta pois ja jättämään sen yhteiskunnan voimankäytöstä ja jälkihoidoista vastaaville tahoille Batman on se taho joka tieten tahtoen sukeltaa syvemmälle ongelmiin.

Muita vastaavia masokistisen armottomia hahmojahan ovat Punisher/Tuomari ja Rorschach, joiden maailmankuvan kutsuminen fasistiseksi on minusta aliarviointia.

tämän lohduttomuuden kuvaus on subtekstinä, joka peitetään moniin eri kerroksiin. Batmanissa on yksi sarjakuvan psykologisesti rikkaimpia, jos kohta monista häiritsevän alleviivaavia, hahmogallerioita.
Päähenkilön kokema trauma ja hänen itse aiheuttamansa tragedia ovat olleet monen analyysin kohteena enkä usko että ylempi oma räpellykseni osuu aivan maaliinsa.
Lisäyksiä ja uusia tulkintoja kaivataan lisää. 
tallennettu
Allu
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 121« Vastaus #39 : 30.03.2010, klo 17:56:31 »

Tuohan on vain yksi tulkinta Batmanista. Monia on, ja suosikkini on 90-luvun tv-sarjan Batman. Siinä Batman oli vakavamielinen sankari, joka välitti myös vihollisistaan.

Frank Millerin Batmaniä minun on hankalampi sulattaa.
tallennettu
Niksu2000
Piirtelijä
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35


« Vastaus #40 : 15.08.2010, klo 11:08:37 »

Jatkoa ei kannata odotella, se on (valitettavasti) julkaistu myös suomeksi. Kauheinta kuraa, mitä Miller on pukannut. On suorastaan rikos mainita siitä samassa ketjussa tämän hienon teoksen yhteydessä. Hyi minua.
Joo en itsekkään pitänyt,kauheata kuraa Sad
tallennettu

-WANHALA-
sarja
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #41 : 20.08.2010, klo 17:04:55 »

Pidän paljon 60-70-luvuilla julkaistuista Batman tarinoista. Batman no 6- 7.1969 julkaisija UK-lehdet. Todella kekseliäs kansi. Kantta ei myöskään pilata turhalla tekstillä. Tarina kertoo sokeitten iskuryhmästä. Vaivaa kaksi  asiaa. Kuka kyseisen tarinan piirsi? Miten tarina loppuu? Valitettavasti minulla on tämä ainoa lehti.


Uploaded with ImageShack.us
tallennettu
jussi mäkinen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 198


Kvaak!


« Vastaus #42 : 20.08.2010, klo 17:24:32 »

Pidän paljon 60-70-luvuilla julkaistuista Batman tarinoista. Batman no 6- 7.1969 julkaisija UK-lehdet. Todella kekseliäs kansi. Kantta ei myöskään pilata turhalla tekstillä. Tarina kertoo sokeitten iskuryhmästä. Vaivaa kaksi  asiaa. Kuka kyseisen tarinan piirsi? Miten tarina loppuu? Valitettavasti minulla on tämä ainoa lehti.


Uploaded with ImageShack.us

Piirtäjä taitaa olla Irv Novick ja kirjoittaja Frank Robbins. Nuo ovat kieltämättä hyviä.
tallennettu
Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 046« Vastaus #43 : 20.08.2010, klo 17:52:32 »

Kuka kyseisen tarinan piirsi? Miten tarina loppuu? Valitettavasti minulla on tämä ainoa lehti.

http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/bat/lehdet.html

Jatkoa ei ole julkaistu Suomessa, tuo oli viimeinen Batman-lehden numero sillä erää.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 445« Vastaus #44 : 20.08.2010, klo 17:59:24 »

Showcase Presents Batman # 4 jatkaa Lepakkomiehen ja Robinin seikkailuja tuolta osin. Tuokin numero on mukana.

    * Detective Comics #376-390
    * Batman #202-215
tallennettu

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 22 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: