Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Kuvasarjalehti Läskimooses (13.02.2018 klo 21:47:57)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
23.03.2018, klo 16:38:23

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
461990 viestiä 10288 aihetta kirjoittanut 7250 jäsentä. Uusin jäsen: Näkymä2018
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]

 91 
 : 20.03.2018, klo 17:01:40 
Aloittaja Timo Ronkainen - Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen
"Niissä nuorissa, joista tulee kohtuuttomuuksiin meneviä kuvasarjaintoilijoita, on jo ennestään ollut epäterveitä piirteitä."

"Yleensä on päädytty siihen, että parhaat tulokset saavutetaan kuvasarjojen vapaaehtoisella, vastuuntuontoisella, valinnalla, joka ei muodostu sananvapauden esteeksi."

Heh.

Timo

 92 
 : 20.03.2018, klo 16:20:23 
Aloittaja Kreegah Bundolo - Uusin viesti kirjoittanut Curtvile
Digitalisaatiotahan on yritetty ja jotakuinkin jokainen jolta olen kysynyt on kertonut ettei se taloudellisesti ainakaan kannata, myyti on marginaalisempaa kuin painetun.

Mutta vaikken myynnin lajien ylin ystävä ole ymmärrän sitä. Tässäkin näkemykset ovat vanhahtavia tai niitä joissa on nolla summa peli parhaimmillaan kyseessä.

Kirjan tuhoa on paasattu kauemmin kuin sarjakuvan joka oli yksi tavoista joka päättää lukemisen video/tietokone/konsolipelien ohella ja tietenkin videoiden.
Kun aika harvalla VHSlaitetta toimivana on se väite kai suoratoistopalvelut yms.

En usko että sarjakuvakustantamot ovat kuolleet 2038, nykyiset ehkä mutta uusia on tilalla tai osa on luonut nahkansa ja brändätty toisella nimellä.
Eivätkä keräilijätkään, eri asia minkä keräilijät sitten.
Jokaista keski-iän ylittänyttä kyynikkoa kohden löytyy niitä jotka yrittävät vastakin.

Hurmaavia aina nämä koneladonta, fontti, LIIAN PIENI TEKSTAUS jne graafisen alan ininät sarjaamme "taustoja ei ole erikseen piirretty vaan valopöydällä /tietokoneella copypastattu" itkut.
Näin taannoin sivusta kun kirjansitoja kävi Helsingissä alan näyttelyssä eikä löytänyt kuin virheitä esillä olevista alan näytetöistä.
Tuli kvaakin vakioporukka mieleen heti

Ei sen puoleen itselleni noilla ei ole väliä kunhan itse asia julkaistu sarjakuva laadukas ja luettava ja teos jotenkin perusteltavissa. (minäkin  sallin kovakantisuudet jos sivuja on yli 400 vaikka senkin voi toteuttaa kestävämmin ja älykkäämmin kuin juurikin turhalla krumeluurilla)

Itse pidän valtaosaa sarjakuvasta, montaa ns. arvostettuakin turhana paskana sisällöllisesti, mutta hyvä että sitä julkaistaan.
Vaikka digitaalisesti mutta mielluummin niin että se on saatavilla, muualtakin kuin kasvukeskusten erikoisliikkeistä.

Sarjakuva ei katoa, lajimme vaan on huono omaksunnassa.
Kuten yhä mielenmaisemallisesti luulemme että maailma on tasan nolla summa peli ajattelemme yhä samoin pienen kielialueen julkaisupolitiikasta.
Nollasummapeli on se että tulos on vakio ja ylittääkseen nollan tarvitaan sellaisia asioita kuin sodat ja kolonisaatio tai että kustannuskentällä markkina nähdään niin pienenä että jokainen uusi julkaisu syö vanhaa julkaisua.
Ja tämä ajatusmalli elää yhä.

Aivan kuten globaalisti teoria ei päde jälkiteollisella ajalla se tieto ei ole saavuttanut insinöörejä ja merkonomeja ja voidaan siteerata kolmea neljää ennakkotapausta jotka osoittavat ettei mitään kannata julkaista eikä ainakaan mitään uutta ja toisenlaista.
Tuho on varma.

Niin se on kaikessa. Vain kaiken lopullinen ja vääjämätön poistuma on syy tehdä mitään ja tehdä sen odottomiseen kuluva aika mielekkääksi kulttuurin kautta kun voi kokea enemmän  kuin oman rajatun elinkaarensa kautta.

koomiseksi tämän tekee se miten moni kiroaa muotoa ja itse taidetta vaikka isompi ongelma on rakenteissa: sarjakuvaa ankat poislukien ei ole lähikaupoissa, sitä ei tehdä mobiilisovelluksiin valtavilla volyymeilla vaan sitä viedään suhteessa pienempään marginaaliin kuin monesti naureskeltuun jenkkien comicbookshop kaavaan.
Elitistiseksi marginaalituotteeksi josta on pieni painos harva lukuisten keräilijöitten myyttiseksi graalin maljaksi.

Oma elokuvatuotantomme on osoittautunut vuosikymmeniä sitten pääosin kaksiraajahalvauksesta kärsiväksi petoelikoksi joka ei pärjää millään laadullisella mittarilla vaikka itsekin haluaisi vertailussa edes neliraajahalvauksisia laiduneläimiä vastaan.
Sarjakuvalla olisi mahdollisuus pärjätä kansainvälisessäkin vertailussa, huomattavasti paremmin ja se tekeekin niin.
Suurelta osin samoin kuin ne toimivat elokuva-ja musiikkipuolen jutut:
ne jotka tekivät omaa juttuaan jonka EI pitänyt toimia.

Eihän Apollo kustannustakaan ollut 15 v sitten mutta sekin syntyi ja näytti esimerkkiä muille.

Petteri Oja ja muutama muu hitaasti fiksaa rakennetta oieampaan suuntaan, mutta muuhun kaipaavat varmasti taustatukea.

 93 
 : 20.03.2018, klo 15:28:07 
Aloittaja Kreegah Bundolo - Uusin viesti kirjoittanut JAM

Itsekseni juuri tänään olen miettinyt sitä, että romskut ja muut oikeat kirjat selvisivät digitalisaatiosta aika paljon paremmin kuin sarjakuvat (siis lehdet ja albumit). Epävarmuus ja kirjavuus erilaisten julkaisualustojen ja maksamisen kanssa on johtanut siihen, että ylimenokaudesta, sarjakuvan kannalta kaikin puolin järkevään digijulkaisemiseen, tuli liian pitkä. Kaikki, myös yleisön kasvattaminen pitää aloittaa sitten ihan alusta, jos homma joskus hieman tasaantuu. Nyt kyllä vaikuttaa siltä, että ainakaan käsinpiirretyllä sarjakuvalla ei paljon ole kaupallisia mahdollisuuksia tulevaisuudessakaan.

Olen surkutellut tätä suomennetun sarjakuvan digitalisaation puuttumista. Naavaparrat näkevät kaiken digitaalisen uhkakuvana, mutta mielestäni se voisi olla ehdottomasti vetovoimatekijä saada nuoremmat, älylaitteiden kanssa pelehtivät suomalaiset lukijat sarjakuvien pariin. Hesarin Fingerpori sivukin on ilmeisen suosittu, joten potentiaalia löytyy. Pitäisi alkaa jo kiireellä digitalisoimaan suomennettua sarjakuvaa Elisa-kirjaan, kirjastoihin ym. paikkoihin. Tässä ollaan jo hyvin jälkijunassa, kun miettii digitaalisen sarjakuvan suosiota esim. rapakon takana. Jos/kun lukijakunta kasvaisi digitaalisten kirjojen myötä, niin myös painostuotteiden kysynnän voisi kuvitella kasvavan.

 94 
 : 20.03.2018, klo 15:26:36 
Aloittaja Kreegah Bundolo - Uusin viesti kirjoittanut Jiksi
Dark Horsen omistaja totesi viime viikolla, että sarjakuvien tulevaisuus on sitä, että niitä myydään entistä kalliimmalla entistä pienemmälle joukolle harrastajia.

 95 
 : 20.03.2018, klo 14:38:55 
Aloittaja Morgan Kane - Uusin viesti kirjoittanut Herman.
Tosi hemaisevan näköisiä tyttöjä kyllä.

Täytyypä tosiaan yrittää selailla, jos vaikka sattuisi löytymään muitakin Künstlerin Kane kirjan kansiin päätyneitä kuvia. Vielä ei toistaiseksi ole löytynyt muita kuin tuo yksi. Smiley 

 96 
 : 20.03.2018, klo 14:09:17 
Aloittaja Kreegah Bundolo - Uusin viesti kirjoittanut J Lehto
Meikäläisen silmin tarkasteltuna nyt eletään kammottavaa aikaa sarjakuvajulkaisemisen saralla ja mitä nopeammin tämä aika painuu unholaan ja nyt julkaistavat sarjakuvat päätyvät kaatopaikalle, sen parempi. Hirveät tietokoneladonnat, ruma ja ammattitaidoton graafinen suunnittelu, julkaisijoiden päämäärätön julkaisuripuli. Ihan hirveetä paskaa pistetään markkinoille. Koko ajan. Nytkin Tampere kupliin lähestyessä sarjakuvajätteen määrä lisääntyy räjähdysmäisesti. Turhia kirjoja tulee huonosti toteutettuna.

Tämä tarkoittanee pienempiä, sarjakuvaan keskittyviä kustantamoja,
vai kuinka? (Siis oletan etteivät isot talot noteeraa sillä lailla Tampereen
kuplintaan ym)

Silloin herää kysymys, miten nämä pienkustantamot pysyvät pystyssä?
Onko sarjakuvan painattaminen jo niin halpaa, että on varaa roiskia
sinne tänne?

Vai onko sarjakuvien kustannus vain tappiollinen harrastus joillekin,
öh, harrastajille?

 97 
 : 20.03.2018, klo 14:02:25 
Aloittaja Lurker - Uusin viesti kirjoittanut Doc Lomapäivä
En ole tosin saanut minäkään mitään pyytämiäni arvostelukappaleita. Kuvajalta tuli parissa päivässä.
Kiitos, tulitan hartzaa. Kuvaja oli nopea, ja vastasi sähköposteihinkin.

 98 
 : 20.03.2018, klo 13:55:45 
Aloittaja Lurker - Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen
Onko kellään hajua miten sanoma magazinesilta saa arvostelukappaleita? Sirpa Kuvaja ei ole enää talossa ja sähköposteja pallotellaan osastolta toiselle mutta arvostelukappaletta ei kuulu. Viimeisimmän (ja viimeisen) Carl Barksin parhaat sarjat -kirjan tahtoisin.

Sanoivatten että harri.halme[ät]sanoma.com
En ole tosin saanut minäkään mitään pyytämiäni arvostelukappaleita. Kuvajalta tuli parissa päivässä.

Timo

 99 
 : 20.03.2018, klo 13:53:24 
Aloittaja Justus - Uusin viesti kirjoittanut Doc Lomapäivä
Sarjakuva saattaa silloin tällöin nostaa päätään, mutta sarjakuvantekijöiden arvostus on Suomessa alamaissa. Kun tutkailee melkein kenen tahansa kotimaisen sarjakuvantekijän nykytilannetta niin voi todeta saman. Kun näihin hommiin ryhtyy niin viimeistään keski-iässä odottaa saavansa edes jotain tunnustusta. Nuorena voi olla vielä yhtä nöyrä kuin kokematonkin, mutta kun vuosikymmenten jälkeen arvostus on yhä samaa kuin uran alussa, alkaa ymmärtää Kari tee Leppästä ja muita nurisijoita. Suomalaiseen kansanluonteeseen kuuluu että mitään ei sanota ellei ole valittamista.

Valistunut ehdotukseni on että kertokaa fanittamillenne sarjakuvantekijoille että pidätte heidän sarjakuvistaan, ja sarjakuvantekijät ottakaa ystävälliset sanat ylpeinä vastaan. Sekin on hyvin suomalaista että kehuille viitataan vain kintaalla. Kehujen oikeanlainen vastaanottaminen on taito joka tuo hyvän mielen sekä antajalle että saajalle.

Tuli vaan mieleen.

 100 
 : 20.03.2018, klo 13:46:07 
Aloittaja Lurker - Uusin viesti kirjoittanut Doc Lomapäivä
Onko kellään hajua miten sanoma magazinesilta saa arvostelukappaleita? Sirpa Kuvaja ei ole enää talossa ja sähköposteja pallotellaan osastolta toiselle mutta arvostelukappaletta ei kuulu. Viimeisimmän (ja viimeisen) Carl Barksin parhaat sarjat -kirjan tahtoisin.

Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]