Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1959 / 100 – Välskärin kertomuksia (03.03.2018 klo 22:57:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.03.2018, klo 10:35:26

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
461841 viestiä 10284 aihetta kirjoittanut 7249 jäsentä. Uusin jäsen: Laskuvarjo
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10

 41 
 : 17.03.2018, klo 18:28:41 
Aloittaja Lurker - Uusin viesti kirjoittanut EetuT
En ole ikinä nähnyt kustantajan sidosta missä olisi Lumikki, jouluparaati ja Näytenumero. Olen kyllä kuullut useasti, että sidoksia olisi tehty kustantajan toimesta muutama kappale joissa nuo lehdet olisi mukana.

Äkkiä katsottuna lehdet näyttäisi olevan sijoitettu oikeille ilmestymis paikoilleen. Mikä viittaisi siihen, että kaikki lehdet on laitettu sidokseen samanaikaisesti. Eikä niin, että nämä kolme lehteä olisi lisätty sidokseen jälkijunassa.

Hiukan tietenkin ihmetyttää miksi tässä on käytetty samaa kantta kuin normi sidoksissa, jos tätä on tehty vain 5 kappaletta? Eikä käytetty esim. Näytenumeron kantta? Toki nuo sidoksien kovat kannet ovat saattaneet olla tehtynä valmiiksi ja idea 5 kappaleen erikoissidoksesta on tullut jälkijunassa.

Keskustelin erään henkilön kanssa jolla on omien sanojensa mukaan myös kustantajan sidos joka sisältää nuo kolme lehteä. Hänen kappaleensa eroaa kansiltaan tästä kappaleesta. Uskoisin, että hänen kappaleensa on varmasti kustantajan sidos. Olettaen, että kumpikin kappale on kustantajan teettämiä sidoksia kansien eroavaisuus on selitettävissä sillä, että tämä ei huutonetissä myynnissä oleva sidos on teetetty kustantajan arkistokappaleeksi ja myynnissä oleva on teetetty lahjoitettavaksi/myytäväksi.

Kyllä tuo pitäisi saada käsiinsä ennen kuin sen ihmeemmin voisi ottaa kantaa, että onko vai ei. Silittelyn ja hypistelynkin jälkeen kyseessähän olisi vain mielipide.
 42 
 : 17.03.2018, klo 18:24:20 
Aloittaja Timo Ronkainen - Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi
Taikaviitta-seikkailu oli mielestäni tarinana kohtuullisen viihdyttävä, vaikka en tunne kaikkia hahmoja (en edes tiedä, mitä ”Teekoo” tarkoittaa ja mitä eroa sillä on tavalliseen Taikaviittaan). Hyvä tietää, että joidenkin tapahtumien viittaukset olivat hämäriä siksi että niitä ei ole edes näytetty Suomessa. Vauhtia ja tietoisia kliseitä löytyi. Taide oli minusta laadukasta, mutta leveitä ja kapeita vaakaruutuja, joissa näkyy vain kaistale kasvoja, oli hivenen liikaa. Väritys oli erinomainen.

Jotkin juoniainekset kyllä olivat huterat:

Jos heittää lonkalta arvion, että DuckTales TV -sarja voisi pyöriä amerikkalaisissa vastaanottimissa vaikkapa neljä tuotantokautta ja koko sen ajan ilmestyisi kaksi tarinaa sisältävä sarjakuvalehti 12 kertaa vuodessa, niin materiaalia olisi Suomen joka kuukausittaiseen lehteen suunnilleen 15 tarinaa per vuosi.
Tällä määrällä DuckTales ilmestyisi meillä kuusi vuotta ennen kuin materiaalikato koituisi lehden kuolemaksi.

Veikkaus, että Suomessa julkaistaan vuodessa keskimäärin vain 15 DT-tarinaa 24:stä, tuntuu perustellulta arviolta tämänhetkisen julkaisutahdin perusteella: toistaiseksihan suomalaisessa lehdessä on julkaistu ainoastaan yhden kerran kaksi tarinaa samassa numerossa. Aineiston säästäminen on ymmärrettävää kuten sanoit lehden säilymisen kannalta, mutta tavallaan on outoa, että itse nimisarjaa on joka numerossa niin vähän ja että lehti toimii niin vahvasti julkaisukanavana ihan muille sarjoille. Sisällön puolesta lehden nimi voisi nyt olla yhtä hyvin Taikaviitta.

Vaikka en ole pitänyt DuckTales-tarinoista, minusta on kyllä kiva, että ne kaikki julkaistaan kun kerran niitä ylipäätään edes julkaistaan suomeksi. Saas nähdä, julkaistaanko älypesukonejuttua muualla kuin tilaajalahjassa.

 43 
 : 17.03.2018, klo 17:34:51 
Aloittaja hdc - Uusin viesti kirjoittanut hdc
Sevrin & Dellisse - La carte d'Afrique

Satunnaislöytöjä, tää on ilmestynyt joskus 90-luvulla A Suivressa...
ja, no, ei tämä kauhean kummoinen ole, tuntui kuin että tämä olisi ollut sarjan toinen osa, mutta ilmeisesti näin ei ole, henkilöihin ei kuitenkaan niin päässyt kiinni joten kohtalonsakaan eivät niin kiinnostaneet.
Piirrostyyli oli ihan kivaa, ligne clairen rennompaa muotoa jossa perspektiiveillä ei ole niin väliä. 

 44 
 : 17.03.2018, klo 17:14:48 
Aloittaja Janne - Uusin viesti kirjoittanut Janne
Korkkari 2/1963 on mielestäni paras Prattin korkkareista. Ehkä parhaita korkkareita ikinä. Mutta kyllä tämä myynnissäkin oleva hyvä on, joten ei muuta kuin huutamaan, niin saa kokoelmalle hyvän alun.

 45 
 : 17.03.2018, klo 16:04:43 
Aloittaja Kojocci - Uusin viesti kirjoittanut Tuipal
En onnistunut päivittämään Manga Studiota, joten tilasin Clip Studio Paint EX CD:n.

Tilaus 8/3, sain sen 16/3.

Cd:n tarjoushinta 57 €, rahti 25 € ja tulli 20 = 102 €. Tullasin itse. 46 
 : 17.03.2018, klo 12:14:58 
Aloittaja Jukka Laine - Uusin viesti kirjoittanut Jukka Laine
Haw! Wanha koulutoverini Mika Wallenius oli facebookissa innoissaan Ossianista.

 47 
 : 17.03.2018, klo 11:41:27 
Aloittaja Anssi Rauhala - Uusin viesti kirjoittanut Jouko Nuora
Nyt kun KAIKKI puhuu Stormy Danielsista ja Trumpista, niin muistin, että mullahan on keskeneräinen vesivärityö vuodelta 2014 (!!!) sarjaani Enkeleitä ja Piruja (Forssassa tai missä kaupungissa näyttelyoriginaalit liikkuukaan, mm. Tamperella on olllut!), jossa mallina toimi Stormy Daniels (ja Tommy Gunn). Tämä kaunis ja jumalainen kuva on jäänyt viimeistelemättä, kun sarjakuvakirjoihin menee kaikki aika, mut ehkä nyt teen tän loppuun syyskuussa ja rahastan miljoonia joltain dorkalta presidentiltä!! Wink
 Tampere kuplissa on myytävänä myös muita eroottisen taiteeni "klassikoita"(!!), olen Pienlehtipöydällä LA ja SU, siellä sit enempi ja vähempipukeisia neitojakin myytävänä!! Smiley
 Sensuroimaton versio kuvasta näkyvissä kotisvuillani osoitteessa: http://www.nuora.com/blogit-2018/

 48 
 : 17.03.2018, klo 11:14:15 
Aloittaja Antti Peltola - Uusin viesti kirjoittanut Gothicus
Liian aikaista päätellä mitään tuon sarjan osalta, toinen osahan on edelleen myynnissä.
Joo ja ensimmäisen ja toisen osankin välissä aikaa kului vaikka kuinka kauan, joten eiköhän sarja jatkune. Hitaasti ilmestyy, mutta haitanneeko tuo...

 49 
 : 17.03.2018, klo 10:16:28 
Aloittaja maffafa - Uusin viesti kirjoittanut Ördög
Professori Timo Vihavainenkin tykkää Mutista ja Jehvistä.

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2018/03/jussi-juonion-nauru.html
Lainaus
Jotenkin tuntuu, että sarjakuvat olivatkin 1950-luvulla ylivertaisia nykyisiin verrattuna. Voihan siihen ikäkin vaikuttaa, mutta en taida olla yksin tällä kannalla. Katsokaapa vain vaikkapa Sarjakuvalehti-nimistä julkaisua ja sitten nykyisiä alan tuotteita.

No, joka tapauksessa muistan, miten eräässä sarjassa Matti Mainio kuuli äkkiä Jussin nauravan hillittömästi ja meni katsomaan, mistä on kysymys. Hän huomasi ystävänsä ja huonetoverinsa seisovan silityslaudan ääressä edessään kuuma rauta ja palaneet housut.

Matille Jussi selitti, kun naurultaan sai puhutuksi, että on huomannut, miten paljon mukavampaa on nauraa kuin itkeä. Itku taas tuli siitä, että Jussi oli tullut polttaneeksi Matin housut.

Argumentaatio, jossa ei ollut sinänsä mitään vikaa, ilmeisesti vain raivostutti Matin, sillä seuraavassa kuvassa Jussi istui lattialla silmä mustana ja tähtiä katsellen. Vähän aikaa hän oli aivan ymmällään.

Seuraavassa kuvassa kuitenkin näemme hänen taas nauravan hillittömästi.
Mitä me tästäkin opimme, en tiedä. Selvää joka tapauksessa on, että Jussi, jossa kaiketi oli aika lailla intellektuellin vikaa, pyrki radikaalisti hallitsemaan emootioitaan. Sitä paitsi hän pyrki ns. positiiviseen ajatteluun.

Voidaan sanoa, että koko yritys meni farssiksi, kun siitä koitui vain selkäsauna. Mutta entäpä jos nuo emootiot, jotka liittyivät mielentilan ilmauksiin (nauraminen, itkeminen) olivatkin aitoja? Ehkä Jussi siis todella myös tunsi mielihyvää nauraessaan?

Siinä tapauksessa hänestä olisi tullut niin sanottu uusi ihminen ja sehän on asia, johon radikaalit ovat pyrkineet jo pari sataa vuotta. Silloin lupaus uudesta uljaasta maailmasta olisi jo miltei lunastettu ja voisimme horjumattomalla uskolla jatkaa eteenpäin Jussi Juonion viitoittamaa tietä.

 50 
 : 17.03.2018, klo 10:14:51 
Aloittaja K. Penttilae - Uusin viesti kirjoittanut K. Penttilae
Hei,

Ostaisin kyseiset kirjat 25€ / kpl + postikulut. Kyseessä siis nämä uudehkot kirjat, joissa kansien välissä ko. vuosikerta.


Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10