Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasankarit => Aiheen aloitti: Korro - 09.09.2007, klo 11:05:12Otsikko: Hulk
Kirjoitti: Korro - 09.09.2007, klo 11:05:12
WWH on aika loppusuoralla jenkkilässä,olen itse väähän pettynyt koko juttuun.
Koska samaa 'Hulk tulee Hulk sitä tätä jne' on nähty jo vanhoissa Hulk lehtisissä.
Kiinnostaisi tietää mitä mieltä olette olleet koko jutusta? mielestäni New avengeri numerot ovat olleet reilusti parempia kuin tämä hehkutettu WWH,muttamutta
jos luet suomalaisten HUIMAA tahtia Marveleita niin voi melkeenpä skipata koko WWHoon koska tuskinpa hirveitä muutoksia tulee mihinkään.(Tarkoitan samalla tavalla kuin Civil Warrissa)


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.09.2007, klo 11:48:55
Samaa mieltä. Joka numerossa Hulk lyö eikä mitään kummempaa. Voi huoletta jättää väliin.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: Jiksi - 09.09.2007, klo 12:35:21
Juonellisesti mitään olennaista siinä tuskin tapahtuu, mutta pääsarjan parin numeron perusteella se on juuri sellainen tarina, mikä Hulkille olisi pitänyt kirjoittaa aikoja sitten: vedetään lättyyn keskeisiä Marvel-hahmoja John Romita JR:n massiivisen kuvituksen säestämänä. Pääsarjaan liittyvät oheistarinat olen jättänyt täysin väliin, mitä nyt Hulkin omaa lehteä olen seurannut, mutta sekin vain siitä syystä, että olen seurannut sitä Planet Hulkin alusta asti. Toivottavasti WWH ei lopussakaan muutu juonivetoiseksi, vaan samaa turpakäräjöintiä jatketaan loppuun asti.

Tätä edeltänyt Planet Hulk oli myös sinänsä OK, mutta planeetalla olisi voitu seikkailla pidempäänkin. Nyt moni oleellinen kohta mentiin juoksuvaihteella ja oikeutuksen hakeminen koko WWH:lle oli hivenen kömpelöä.

Grek Pak on kirjoittajana uusi tuttavuus, joka jättää hyvän vaikutelman ja jopa sarjakuvan tämän hetken kenties huonoin, korkean profiilin Marvel-hahmoja kirjoittava Daniel Way onnistui kokkaamaan kelvollisen alustuksen Planet Hulkille.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: Korro - 09.09.2007, klo 13:56:26
On ollut pitkään tavotteena lukea Planet Hulk mutten ole koskaan saannut itseäni niskasta kiinni tarpekeesi koska planetti on aikas pitkä kun juonta luodaan jo noin 4numeroa ennenkuin Hulk huijataan menemään siihenihme sukkulaan millä Hulkki sitten katoaa cveen ajaksi.Civil warrista olisi voinnut tulla hieman erillainen jos Hulkki olis  ollut maisemissa,varmaankin WWhoon tapainen mutta olisipa Cweessä ollut enemmän nyrkkitoimintaa.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: Jiksi - 09.09.2007, klo 14:24:26
Civil warrista olisi voinnut tulla hieman erillainen jos Hulkki olis  ollut maisemissa

Eiköhän Hulk poistettu Civil War -kokonaisuudesta, että saadaan seuraava vastaava crossover, eli WWH, markkinoille siten, ettei uuteen CV-kuvioon tarvitse pahemmin kajota.

Civil Warissa hahmoja oli enemmän kuin oli tarpeen, eivätkä hahmot saaneet tarpeeksi tilaa. Siksi oli vain hyvä, että Hulkia säästettiin toisella planeetalla tovin aikaa.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: Lönkka - 09.09.2007, klo 15:04:50
Kolmosnumero tuli justiinsa eli ei se nyt mielestäni niin kovin loppusuoralla ole.

Mutta Surfin Joe kiteytti sangen hyvin sarjan ja sen tason.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: J-Viilee - 11.09.2007, klo 19:50:33
X-miesten osuus WWHulkissa oli Suomeksi julkaisemisen arvoinen, muuten on ollut vaisua menoa.
Sopisi helposti yhteen Ryhmä-X lehteen.
Palstalle sitten muut juonikuviot.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.09.2007, klo 20:03:47
Kolmen numeron World War Hulk: X-Men on kuitenkin vain sivulehti ja olisi outoa jos se tulisi suomeksi muttei päätarinaa. Eikä se taida vaikuttaa Äksien omiin juonikuvioihin millään lailla.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: trendkiller - 11.09.2007, klo 21:43:39
Kolmen numeron World War Hulk: X-Men on kuitenkin vain sivulehti ja olisi outoa jos se tulisi suomeksi muttei päätarinaa. Eikä se taida vaikuttaa Äksien omiin juonikuvioihin millään lailla.

Yep. Ja onhan tuolla julkasematonta kunnon matskua jäljelläki. Uncannya ja Ashtonisia. Lisäksi Endangered Species ja sitä seuraava Messiah Complex.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: J-Viilee - 12.09.2007, klo 08:21:55
Missähän lehdessä tuo päätarina sitten julkaistaisiin? X-men toimisi juuri sen takia että on irralllinen kokonaisuus ja sopii pieneen tilaan.
Eikä tosiaankaan ole mikään este julkaisulle jos ei vaikuta suuremmalti juonikuvioihin, tärkeämpää on että ihmiset viihtyy lehden ääressä. MInä ainakin olen aina tykännyt tarinoista jossa sankarit ottaa osumaa kunnolla.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: Korro - 21.09.2007, klo 17:36:15
Tuli luettua X-men wwh 3 ja wwh4  numerot,kumpaankin olin pettynyt Xmenin wwhoo numerot oli ihan paskaa kuvituksesta juoneen täysin turhia.Wwh4 oli pettymys odotin jotain ihmeellistä supertappelua kuin Dr.Srange skitsahti kunnolla mutta lopputulos olikin ihan kökkö.Viimeistä wwh numero en edes odota aika ennalta arvattava kun Sentry tulee mukaan pippaloihin.


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: Korro - 23.01.2008, klo 15:05:18
Aamupäivällä vuoden ensimmäinen Spider-Man tipahti luukusta. Egmont on panostanut lehteen jälleen ja nyt se onkin painettu laadukkaalle paperille, jossa kuvituskin pääsee loistamaan. Hieman pettynyt olen, ettei Captain America #25:sta nähdä Suomessa, mutta ei voi mitään (täytyy sitten ostaa TPB:nä).

Palstalla vihjataan siihen, että WWH olisi tulossa Suomeksi.
WWH holy shit!


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: X-men - 23.01.2008, klo 19:55:45
WWH holy shit!

Vaihtoehtoja on 2: Kovakantinen ala Nelkkujen loppu jne tai sitten spessu ala dc-spessu. Jos ylipäätään tulee.


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: Iso Hulk - 23.01.2008, klo 19:59:04
Jos WWH tulee, niin sen täytyy tulla IN Loppu kaltaisena.


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: Petteri Oja - 23.01.2008, klo 22:44:28
Piti tarkistaa Googlella mikä on WWH. Ilmeisesti joko Women in World History tai World War Hulk...


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: Antti Peltola - 23.01.2008, klo 23:04:57
Piti tarkistaa Googlella mikä on WWH.

Huolestuttavaa.

Mutta eipä palstalla niin sanota, että se tulisi suomeksi. Jo maininta joskus myöhemmin riittää siihen, että asiaan palataan. Olisihan se tietysti hienoa, jos 220-sivuinen erikoisjulkaisu toteutuisi.

Käytinpä muuten puoli tuntia ja klikkailin ComicBookDB.comin Hämis-indeksin (http://comicbookdb.com/title.php?ID=13226) jatkumaan siitä, mihin Sarjakuvarock jää.


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: Jaakko Pehkonen - 24.01.2008, klo 09:57:40
Mahdollisuudet on olemassa leffan myötä. Onhan puhetta ollut että luxusalbumi-sarja saattaa jatkua.


Otsikko: Vs: World war Hulk (WWH)
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.01.2008, klo 17:48:02
Olisihan pääsarja ihan sopiva julkaistavaksi omana tradenaan. Mättöä niille jotka mätöstä pitävät. Sellaisellahan uutta porukkaa on ennenkin saatu Marvelin pariin.

Muuten olen siitä samaa mieltä kuin ketjun alussakin.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 01.06.2008, klo 22:37:54
Hulkilla oma blogi:
http://incrediblehulk.blogspot.com/

Pienet ihmiset, lukemaan Hulkin blogia. Tai Hulk lyö.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 02.06.2008, klo 20:58:33
Hulkilla oma blogi:
http://incrediblehulk.blogspot.com/

Pienet ihmiset, lukemaan Hulkin blogia. Tai Hulk lyö.

Hyvin oli värit valinnut (kas kun ei oikein tumman vihreetä ollut valinnut) ja eipä ole vähään aikaan päivitetty.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 02.06.2008, klo 22:14:35
Etusivulla on artikkeli (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1075) Hulkista.

Hulk-tarinoita kannattaa metsästää lähinnä divarista ja toivoa, että Herb Trimben kuvittamat tarinat otetaan Ihmensarjan julkaisuohjelmaan tulevaisuudessa. Leen 1960-luvulla kirjoittamat tarinat keikkuvat siinä määrin scifin ja campin rajamailla, etteivät ne oikein maistu ilman Trimpen kuvitusta.

Divarikierroksella suosittelen etsimään Peter Davidin 1990-luvulla julkaistuja tarinoita, niitä kun on suhteellisen helppo löytää. Samoin Dale Keown kuvittamat, Suomessa julkaisemattomat Hulk-tarinat ovat kelvollista luettavaa. Sen kummemmin en kuitenkaan Davidin Hulkeja suosittele alkuperäiskielellä etsimään. Hän kirjoittaa sujuvia tarinoita, mutta vaatii kyvykkään kuvittajan tuekseen. Yksin tarinan varassa hänen kirjoittamansa lehdet harvoin toimivat.

Bruce Jonesin tarinat olivat enemmän minun mieleeni. Kauhusävyt ja Bannerin nostaminen etualalle olivat toimivia ratkaisuja. Jonesin tarinoita julkaistiin Megan numeroissa 4, 6/2003 ja 2/2004. Näiden jälkeen Bruce Jonesin tarinat säilyttävät tasonsa pitkään, kunnes taso notkahtaa numerosta 55 alkaen rajusti. Vaikka myöhemmin taso jälleen nousee, paras veto loppui siihen.

Vastaavasti pidin Greg Pakin Planet Hulkista, vaikkei miehellä vielä pysynytkään niin pitkä tarinakokonaisuus kunnolla hyppysissä. Pak on kuitenkin kypsynyt kirjoittajana. World War Hulk, lehtihyllyiltä edelleen löytyvä uusin Ryhmä-X (Feenixin joutsenlaulu) ja The Incredible Hercules ovat olleet vetäviä.

Berni Wrightsonin Maximum Marvel: Hulk ja Möykky on myös hupaisa, mikäli se osuu divarissa käteen. Vähemmän hupaisa on Jeph Loebin ja Tim Salen Gray-minisarja. Se on hieman tapahtumaköyhä, yhden idean tarina, mutta menettelee jos tekijöiden muut työt ovat mieleen.

Mikäli käytätte rahojanne alkuperäisjulkaisuihin, huomioikaa Marvelin raivostuttava tapa numeroida lehteä 1990-luvun lopusta lähtien. Tuolloin lehden numerointi aloitettiin alusta. Lehden infolaatikkoon merkittiin ”vol. 1”, mikä ei käynyt järkeen, mitä nyt lehden nimi oli ykskantaan ”Hulk”. Kun numerosta 12 lähtien kanteen lisättiin jälleen tuttu ”The Incredible”, infolaatikossa säilyi itsepäisesti ”vol. 1”, kunnes koko määre jätettiin numerosta 66 alkaen ilmoittamatta.

Soppa tästä tietenkin syntyi, kun näihin lehtiin viitataan usein selkeyden vuoksi ”vol. 2”. Näin tekee myös Perunamaa (http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/hulk/hulk.html). Toisinaan käytössä on vielä ”vol. 3”, mikä viittaa lehtiin 12 ja siitä eteenpäin. Tämä merkintätapa on levinnyt Handbookin (http://www.maelmill-insi.de/UHBMCC/HULK4.HTM#S42) kautta mm. Wikipediaan. Handbook tosin viittaa myös määreellä ”vol. 3” uusimpaan, Loebin kirjoittamaan punaiseen Hulkiin.

Tällä kertaa keskityin lähinnä ilmaisun selkeyteen, toivottavasti se näkyy lukijalle. Ellei sisältö herätä ajatuksia, voi tekstiä ja sen kirjoittajaa ruotia yleisemmällä tasolla myös täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,7925.0.html). Palautetta teksteistä tulee niin vähän, että kunnon haukutkin piristäisivät päivää.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 02.06.2008, klo 23:10:10
Oli jäänyt pois inkarnaatio, jossa Banner pystyi muuttumaan Hulkiksi halutessaan, ja jota nähtiin suomeksi 1983-84 kakkostarinana ja Salatuissa sodissa.

Tämä on siitä merkittävä, että silloin päättyi yli 15 vuotta kestänyt pisin inkarnaatio, eli "tyhmä ja lapsellinen Hulk".


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 02.06.2008, klo 23:48:52
Jonkin verran oikaisin mutkia. Pahiten mielestäni jäi peittoon aika 1970-luvun puolivälistä 1980-luvun puoliväliin, mikä kattaa juuri tuon Salattujen sotienkin ajan.

Peter Davidin osuudet puolestaan ylikorostuvat, tosin sekin tarkoituksella. Rajasin suhteen Bettyyn ulos samoin kuin olin tehnyt Rickin ystävyyden ja Leonard Samsonin terapiaistuntojen kohdalla. Samoin mm. Hulktar jäi pois.

Jäikö pois jotain muuta, mikä tuntuu olennaiselta?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 03.06.2008, klo 08:24:40
Tämä ensimmäinen "älykäs Hulk" oli keskeinen käännekohta, vaikka itse tilanne ei kestänytkään kovin kauaa, eikä se ollut tekijöiden tarkoituskaan. Entiselleen Hulk ei muuttunut tuosta oikeastaan ikinä, lukuunottamatta joitakin viittauksia Hulkin eri persooniin.

Peter Davidin Hulk olisi ollut varsin erilainen ilman tätä episodia. Viittaan David/Keownin kohtaukseen jossa Doc Samson tajusi, että Hulkilla/Bannerilla voi olla useampia persoonallisuuksia kuin kaksi.

Aikaisempi muutos häijystä lapsenmieliseksi oli tullut pikkuhiljaa, ehkä jopa tiedostamatta. Essential ykkösessä ja kakkosessa ei ole mitään selvää käännekohtaa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 03.06.2008, klo 19:59:59
Tämä ensimmäinen "älykäs Hulk" oli keskeinen käännekohta, vaikka itse tilanne ei kestänytkään kovin kauaa, eikä se ollut tekijöiden tarkoituskaan.

Artikkelia tehdessä laskin nämä lyhyet kaudet samaan kategoriaan kuin mm. sen, että Rick Jones oli hetken aikaa Hulk. Koska hahmon kaikkia vaiheita ei ollut tarkoitus listata, rajasin ulos kaikenlaista.

En tiedä, näkyykö se lopputuloksessa, mutta pyrin sovittamaan käsittelyn mahdollisimman pitkälle otsikkoon. Ydinasia on siis tämä Jekyll ja Hyde -dualiteetti, mitä höystettiin hieman ajankuvalla. Atomiaika otsikossa viittasi tietenkin gammapommin ja ydinaseiden yhtäläisyyksiin. Marvelillahan on ollut enemmänkin vastaavia versioita tosimaailman vastineistaan. Niissä esiintyy mm. katala öljy-yhtiö Roxxon ja mutanttiviha on vain rotuvihaa höystettynä teini-iän muutoksiin omassa kehossa.

Jekyll ja Hyde -kuvion vuoksi nimenomaan Davidin Hulk oli artikkelin keskeinen aihe, koska David toi taustalla pitkään velloneet psykologiset elementit kunnolla pinnalle. Vastaavasti tässä mielessä Davidin älykäs Hulk ansaitsi paikkansa, koska se oli linjassa valittuun rajaukseen.

Mainitsemasi ensimmäinen, fiksu Hulk olisi toki ansainnut maininnan, koska keskityin Suomessa julkaistuihin numeroihin, mitä nyt aivan lopussa summasin hahmon tuoreet kuulumiset. Loikkasin vuodesta 1985, jolloin Semicin julkaisema lehti lakkasi, aina vuoden 1989 asti ja erikoisjulkaisuihin, vaikka tuossa välissä nähtiin Salatut sodat Hämähäkkimiehen jatkosarjana.

Tuon lyhyen kauden merkittävyyden suhteen olen eri mieltä, koska Salattujen sotien jälkeisissä numeroissa Hulk taantui raivoavaksi hirviöksi, jonka Tohtori Outo lähetti toiseen ulottuvuuteen.

EDIT: Tehdyistä valinnoista ainoastaan Bill Mantlon sivuuttaminen oli asia, jota pohdin pitkään. Rajasin hänen kautensa kuitenkin ulos, niitä kun ei juuri Suomessa nähty.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.06.2008, klo 05:36:46
Fiksu Hulk oli siinä mielessä merkittävä ajanjakso, että se oli ensimmäinen kerta, jolloin käsikirjoittaja muutti tietoisesti Hulkin persoonallisuutta. Kuten hyvin tiedetään, sitä on menestyksekkäästi muutetltu jatkossakin edestakaisin, ja tämä on auttanut omalta osaltaan Hulkin pysymiseen kiinnostavana hahmona.

Jekyll-Hyde-puolta siinäkin näytettiin, kuvaamalla kuinka Banner ei loppujen lopuksi onnistunut pitämään  hirviön raivoa sisällään.

Mantlon seuraava versio oli sitten se eläimellinen Hulk, jota nähtiin vielä John Byrnen lyhyeksi jääneenä kautena suomeksikin. Olen jäänyt käsitykseen, että Mantlo oli kypsynyt Hulkiin, ja halusi kokeilla kaikenlaista. Hänhän rahoitti opintojaan kirjoittamalla Marvelille, ja valmistuminen alkoi jo lähestyä.

Peter Davidilla taas oli alkuaikoinaan mielenkiintoinen kokeilu kahdella Hulkilla yhtä aikaa. Välillä jopa toinen Hulk sai oman numeronsa ja Banner oli sivuosassa. Luin noita ihan tuoreeltaan silloin. Ainakin kuvittelin, että lukijoita testataan, kumpi Hulk säilyy ja kumpi siirtyy sivuun. Kausi jäi sen verran lyhyeksi, että ehkä lukijat tuomitsivat Rick Jones -Hulkin armotta. Sehän oli käytännössä sama tyhmä Hulk, nyt vain Rick Jonesina. Minusta olisi pitänyt kokeilla tätä niin, että Banner on samaan aikaan vain sivuhahmo, eikä itse ollenkaan Hulk. Eli siinä toteutus ei ollut kovinkaan onnistunut.

Eli David ei ollut ensimmäinen uudistaja, vaan Mantlo. Erona lisäksi että Mantlo oli vuosikaudet kirjoittanut Hulkia päähahmon uudistumatta lainkaan. David toi sitten uudistuksia ensitöikseen roppakaupalla enemmänkin mukaan, ja uudestaan koko ajan kun kirjoitti Hulkia.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 04.06.2008, klo 17:30:33
Sehän oli käytännössä sama tyhmä Hulk, nyt vain Rick Jonesina.

Olihan sillä hurja letti...


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.06.2008, klo 09:10:12
Olihan sillä hurja letti...

Muistan kun tuohon aikaan Marvel Agessa vaadittiin pitkätukkaisia (mies)sankareita. Ja sellaisia jotka kuuntelevat heviä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Lönkka - 05.06.2008, klo 16:57:01
Eilen tuli luettua tuore King-Size Hulk 1 ja tulipa vedätetty tunne.

Tuhdissa alpparissa on Arthur Adamsin taitelleman punainen Hulk vastaan Wendigo ja Frank Chon piirtämän She-Hulk vastaan sama punainen kaveri lyhäreiden lisäksi Herp Trimpen aika heikkotasoinen Abominaatio stoori. Kaikki ovat vain 8 sivuisia.

Loppu lehdestä on täytetty reprinttimatskulla. Hulkit 180-181 vielä jotenkin ymmärtää vaikka tuo Wolverinen ensikontakti Hulkin kanssa onkin taidettu julkaista jo sangen moneen kertaan, mutta Avengers 83:n mukanaolo kyllä ihmetytti.

Lehden paras anti, josta vastaa luonnollisesti Frank Cho, on tarjolla heti kannessa (kts ohessa)

Kandee jättää väliin.


Vastaavaan tapaan samaan aikaan kovasti myöhässä ilmestynyt King Size Astonishing X-Men 1 oli myös pettymys. Kaiketi paketti on kursittu kasaan vauhdilla sillä Cassadayn jälki näyttää tavallista huomattavasti hapuilevammalta.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 05.06.2008, klo 22:39:55
Loppu lehdestä on täytetty reprinttimatskulla. Hulkit 180-181 vielä jotenkin ymmärtää vaikka tuo Wolverinen ensikontakti Hulkin kanssa onkin taidettu julkaista jo sangen moneen kertaan, mutta Avengers 83:n mukanaolo kyllä ihmetytti.

Lehden paras anti, josta vastaa luonnollisesti Frank Cho, on tarjolla heti kannessa

No tuota ensikohtaamista on muisteltu aika monessa lehdessä joten täytynee olla kohtuutuore lukija (joka ei omista vanhoja lehtiä) ellei ole nähnyt ko. tarinaa (siis pääkohtia tarinasta).

No juu näemmä paras anti on kannessa, onko tuo kuva koko kannen kokoinen vai rajasitko sen?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Lönkka - 06.06.2008, klo 17:10:23
Epäoleellisuudet tuli tosiaan rajattua pois  :P

Täällä on kokonaisena:
http://www.marvel.com/catalog/?id=8766 (http://www.marvel.com/catalog/?id=8766)


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 06.06.2008, klo 21:06:22
Epäoleellisuudet tuli tosiaan rajattua pois  :P

Totta sillä harvaa kiinnostaa mitä Hulktar tekee kannessa. Milloinkas Hulktar on muuten siirtynyt noin piukkaan asuun?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.06.2008, klo 22:46:17
Onko sillä joskus ollut ei-piukka asu? Mutta tässä (http://tn3-1.deviantart.com/fs15/300W/f/2007/102/b/e/She_Hulk__Atomic_Bombshell_by_Gillbob316.jpg) kaikille She-Hulkin ihailijoille alastonkuva Jenniferistä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 07.06.2008, klo 20:30:16
Onko sillä joskus ollut ei-piukka asu? Mutta tässä kaikille She-Hulkin ihailijoille alastonkuva Jenniferistä.

Aina ollut piukka mutta ainakin Ihmenelkuissa ja Kostajissa ja Salatuissa Sodissa (se eka) olleet asut eivät sentään olleet ihan noin tiukkia. Olen nähnyt parempiakin kuvia alastomasta Hulktaresta mutta niitä ei voi postata tänne.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.06.2008, klo 20:39:30
Tässä (http://goodcomics.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2008/06/158ul3-2.jpg) 80-luvun Marveliksi aika uskallettu kuva. Byrne väittää että nännit teki tussaaja Kim de Mulder, eikä kukaan huomannut etukäteen. Niin kai.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 07.06.2008, klo 20:45:12
Tässä (http://goodcomics.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2008/06/158ul3-2.jpg) 80-luvun Marveliksi aika uskallettu kuva. Byrne väittää että nännit teki tussaaja Kim de Mulder, eikä kukaan huomannut etukäteen. Niin kai.

Tuosta kuvasta taidettiin keskustella tissit ja peput sarjakuvissa-ketjussa (vai mikä se ketjun nimi nyt onkaan) ja vaikea tuosta nyt on sanoa että näkyykö mitään vai ei.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Kingiss - 07.06.2008, klo 21:03:14
Ihan hyviähän noi hulk sarjakuvatkin on. Ensi viikolla leffaa katsomaan  :D .


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Eksa - 08.06.2008, klo 14:55:46
Tässä (http://goodcomics.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2008/06/158ul3-2.jpg) 80-luvun Marveliksi aika uskallettu kuva. Byrne väittää että nännit teki tussaaja Kim de Mulder, eikä kukaan huomannut etukäteen. Niin kai.

Nättiä  >:D


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.07.2008, klo 11:03:22
Uusi Hulk-lehti muuttuu "split-bookiksi" numerosta 7 alkaen. Frank Cho piirtää punaisen Hulkin seikkailuja ja Art Adams vihreän. En tiedä sitten jatkuuko tätä enempää kuin kome numeroa. Adams taitaa olla liian hidas tuohonkin pidemmän päälle.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Korro - 27.07.2008, klo 21:21:49
Mielestäni Hulkit ovat aina olleet ihan täyttä paskaa PAITSI 90 luvulla en muista kuka kirjotti oisko ollut Peter David?) siis sellasia numeroita mitä Suomessakin nähtiin..


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 28.07.2008, klo 21:39:19
Mielestäni Hulkit ovat aina olleet ihan täyttä paskaa PAITSI 90 luvulla en muista kuka kirjotti oisko ollut Peter David?) siis sellasia numeroita mitä Suomessakin nähtiin..

Davidin töitä täällä nähtiin pääasiassa ja Harmaan Hulkin seikkailuissa nähtiin myös McFarlanen töitä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Lönkka - 28.07.2008, klo 22:19:25
Adams taitaa olla liian hidas tuohonkin pidemmän päälle.
Molemmat ne on kovin hitaita...

Eri messevä uutinen, mutta McGuinnessin (myös hidas) olisin edelleen suonut jatkavan punaisen Hulkin parissa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Gothicus - 29.07.2008, klo 11:42:19
Hulkin hahmo on kiinnostava ja siinä olisi paljonkin potentiaalia, mutta jotenkin Hulk-sarjakuvat eivät vain ole silti koskaan oikein innostaneet.

Miksi muuten Hulktar säilyttää "söpöt" kasvonpiirteensä, kun taas Hulk kuvataan usein pärstältään enemmän tai vähemmän vähämielisen näköisenä Cro Magnonina. Olisipa mielenkiintoista nähdä kerrankin vastaavanlainen luisuotsainen Hulktar.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 29.07.2008, klo 11:55:06
Davidin töitä täällä nähtiin pääasiassa ja Harmaan Hulkin seikkailuissa nähtiin myös McFarlanen töitä.
Jos en ihan väärin muista, niin McFarlane ei tainnut Hulkia kirjoittaa, vaan vain piirsi. Eli nekin olivat Davidin kirjoittamia.

Miksi muuten Hulktar säilyttää "söpöt" kasvonpiirteensä, kun taas Hulk kuvataan usein pärstältään enemmän tai vähemmän vähämielisen näköisenä Cro Magnonina. Olisipa mielenkiintoista nähdä kerrankin vastaavanlainen luisuotsainen Hulktar.
Ehkä syynä on se, että Hulktar ei ole saanut yhtä isoa säteilyannosta (ja samalla tavalla) kuin Hulk. Lisäksi gammasäteily ilmeisesti vaikuttaa eri henkilöihin hieman eri tavoin. Muuttuihan tri Samsonillakin vain hiukset vihreiksi ja se Johtaja (vai mikä lie) sai vihreän ihon lisäksi hervottoman pään.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Gothicus - 29.07.2008, klo 12:05:51
Säteilyannoksen vähäisempi määrä kuulostaa ihan hyvälle selitykselle. Hulktarhan on muutenkin säilyttänyt ihmismäiset ja sopusuhtaiset mittasuhteet (pituutta ja painoa lukuunottamatta), toisin kuin Hulk.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.07.2008, klo 12:11:22
Todellinen syy on mitä Guy Gardner sanoi. "An ugly super-heroine, who's never heard about that?"


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Gothicus - 29.07.2008, klo 12:24:47
Heheheh... tuohan se taitaa tosiaan olla se oikea perimmäinen syy. Mutta kyllähän tarkkaavaisen lukijan täytyy saada asioille jonkinlainen sarjakuvatodellisuuteenkin sopiva tyydyttävä selitys ja tässä tapauksessa se voisi olla vaikka just tuo säteilymäärä. Sarjakuvissa keskeisissä rooleissa olevat naiset ovat kutakuinkin aina kauniita, olivatpa he sitten sankarittaria tai konnia.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 29.07.2008, klo 20:59:49
Sarjakuvissa keskeisissä rooleissa olevat naiset ovat kutakuinkin aina kauniita, olivatpa he sitten sankarittaria tai konnia.

Naismöykky ei kyllä ollut nätti eli oli se poikkeus joka vahvistaa säännön.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Gothicus - 30.07.2008, klo 11:51:16
Naismöykky ei kyllä ollut nätti eli oli se poikkeus joka vahvistaa säännön.

Häntä en muista nähneenikään. Harmi. "Naismöykky" kuulostaa hienolle ja laittaa mielikuvituksen heti liikkeelle. Ekana nousee mieleen Möykky jolle on sutaistu huulipunaa ja päälle joku piukka marveltypyjen peruskostyymi. Hmmm...

No googlen kuvahaullahan se sieltä löytyi. Oikeassa olit, ei ollut mikään kovin hemaiseva ilmestys. No, sisäinen kauneus on tärkeintä, niinhän sitä sanotaan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 30.07.2008, klo 21:57:46
Häntä en muista nähneenikään. Harmi. "Naismöykky" kuulostaa hienolle ja laittaa mielikuvituksen heti liikkeelle. Ekana nousee mieleen Möykky jolle on sutaistu huulipunaa ja päälle joku piukka marveltypyjen peruskostyymi. Hmmm...

No googlen kuvahaullahan se sieltä löytyi. Oikeassa olit, ei ollut mikään kovin hemaiseva ilmestys. No, sisäinen kauneus on tärkeintä, niinhän sitä sanotaan.

Täällä häntä ei nähty kuin muutamassa Nelkkujen Marvelissa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Curtvile - 01.12.2008, klo 20:49:48
Edeltävien parin sivun keskustelu Hulktaren ja muiden sarjisnaisten ulkonäöstä ei ole vain kvaakin yksinoikeus.
Marvel pistää ulos uuden lehden 4. joulukuuta
Hulk Family

että mikä? lastensarjis? ei enemmän kuin sopranot gammasäteilyllä.

tämä sivu (ja kansi )voitti minut puolelleen:
(http://img216.imageshack.us/img216/5813/hulkfamily11at8.jpg)

siinä on sukupuuta.

(http://img219.imageshack.us/img219/9796/hulkfamily1cvg8.jpg)

ja siinä perhepotretti.

Mutta siis Hulkilla on kolmen eri naisen kanssa lapsiakin. Eikä Betty Rossia ole mainittu missään.
Todistaa lausekkeita pahojen poikien vetovoimasta, jos kohta vesittää sen Incredible Hulk-elokuvan "not even a little exited?" kohdan aika perusteellisesti.
Tietenkin jos loogisesti ajattelee eri emrkityksissä lausetta "mitä vihaisemmaksi Hulk tulee sitä isommaksi ja vahvemmaksi Hulk tulee!"...

niin.

isommaksi ja vahvemmaksihan tulee... niin...niinpä.
tiesin että on jokin syy miksi pidän Hulk-sarjakuvista.

kuvat © marvel


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 01.12.2008, klo 21:05:15
Edeltävien parin sivun keskustelu Hulktaren ja muiden sarjisnaisten ulkonäöstä ei ole vain kvaakin yksinoikeus.
Marvel pistää ulos uuden lehden 4. joulukuuta
Hulk Family

että mikä? lastensarjis? ei enemmän kuin sopranot gammasäteilyllä.

Hulktar taitanee olla sen verta nuori vielä eikä välttämättä sopivaa kumppaniakaan ole löytynyt että olisi jälkikasvua edes harkinnut. Yleensähän suuri annos säteilyä tekee lapsettomaksi (ja vaikea saada enemmän säteilyä kuin Tri Banner sai vuoskymmeniä sitten ja sen jälkeen erilaisissa tapahtumissa) mutta Hulk näyttää olevan poikkeus. Bettyn lapsettomuuteen voi olla yhtenä syynä että ei halua saada pikku-Hulkkeja.

Jäämme muuten odottamaan Hulk ja poika/tytär-leffaa/leffoja, takuuvarmoja flop......... hittejä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Curtvile - 01.12.2008, klo 21:28:34
ok

 katsos:

     .

missasit sen.

Mutta "Hulktar on sen verta nuori"?  surullista kyllä joudun kertomaan ettei jälkikasvu synny varsinaisesti harkinnasta johtuen.
Fixit kaudesta voi olla vielä oma ...laskeumansa jos säteilyteemassa pysytään.

Skaar on itse asiassa ihan hilpeä veikko myös omassa lehdessään.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 02.12.2008, klo 20:29:27
Mutta "Hulktar on sen verta nuori"?  surullista kyllä joudun kertomaan ettei jälkikasvu synny varsinaisesti harkinnasta johtuen.

Ei synnykkään harkinnasta mutta tuskin Hulktarella paljon olla edes aikaa parisuhteilulle. Harmittavasti tuota "perhettä" ei taideta julkaista täällä niin sais kotimaisetkin lukijat jotain tolkkua Hulkin jälkeläisistä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 03.12.2008, klo 07:02:56
Sensational She-Hulk # 4:ssä Jennifer kertoi itse iäkseen 31 vee.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Tarkkis - 03.12.2008, klo 11:12:51
Yleensähän suuri annos säteilyä tekee lapsettomaksi (ja vaikea saada enemmän säteilyä kuin Tri Banner sai vuoskymmeniä sitten ja sen jälkeen erilaisissa tapahtumissa) mutta Hulk näyttää olevan poikkeus.

Tuota, synnyttääkö suuret säteilyannokset sitten normaalisti vihreitä supersankareita / hirviöitä?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 03.12.2008, klo 20:12:03
Tuota, synnyttääkö suuret säteilyannokset sitten normaalisti vihreitä supersankareita / hirviöitä?

Ei tässä todellisuudessa. Säteilyn saamista olisi voinut käyttää hyvänä tekosyynä lapsettomuudelle mutta Marvel näemmä päätti ettei näin olekkaan.

Sensational She-Hulk # 4:ssä Jennifer kertoi itse iäkseen 31 vee.

Ja milloinkas muka naiset eivät ole valehdelleet ikäänsä?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Curtvile - 19.12.2008, klo 17:28:06
Vaikka tarjonta vähäistä suomessa onkin toivoisi että Skaar ei jäisi näilläkään pohjolan perukoilla vieraaksi.
Yhdistäkää Hulkin voimat nuoren Conaniin niin ollaan melko lähellä.
Skaar #6 Heroes and Monsters sivu kertonee saman sujuvammin:
(http://img75.imageshack.us/img75/7278/skaar63hb8.jpg)

Ja tässä tapauksessa klassinen "kerro minulle isästäsi.." saa uuden merkityksen.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Tarkkis - 19.12.2008, klo 18:40:17
Tuli tänään bongattua sen Ferrignon tähdittämän Hulk-sarjan kaksi ensimmäistä kautta dvd-bokseina anttilassa, notta kaikki kunnon naurut halajavat kipin kopin lähikauppaan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 19.12.2008, klo 19:48:26
Tuli tänään bongattua sen Ferrignon tähdittämän Hulk-sarjan kaksi ensimmäistä kautta dvd-bokseina anttilassa, notta kaikki kunnon naurut halajavat kipin kopin lähikauppaan.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/21/Ferrigno_as_Hulk.jpg)

Hiukan laihan oloinen Hulk.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: ErämaanJorma - 23.01.2009, klo 23:25:59
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/21/Ferrigno_as_Hulk.jpg)

Hiukan laihan oloinen Hulk.
 
Liian laihan oloinen Hulk. Olen minäkin katsonut noita ja kyllä naurut on tullut :laugh:


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 24.01.2009, klo 05:10:16
Lainaus
Liian laihan oloinen Hulk.

"Laihan oloinen" lienee lievä ilmaisu. Entäs koko sitten? Tuskin tuo on edes 180cm, ja 2m pitäisi kuitenkin vähintään olla. Entäs hiukset sitten? Ja väri?

Ei, ei tuo ole Hulk...tuo on yksi Wellsin ohjaaman Aikakone elokuvan morlokeista vaalean vihreäksi väritettynä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 24.01.2009, klo 18:57:46
"Laihan oloinen" lienee lievä ilmaisu. Entäs koko sitten? Tuskin tuo on edes 180cm, ja 2m pitäisi kuitenkin vähintään olla. Entäs hiukset sitten? Ja väri?

Wikin tiedot enemmän tai vähemmän rakastetusta Vihreästä Hirviöstä:

Pituus: 176 cm (Banner), (tyhmä Hulk) 213-243 cm, (harmaa Hulk) 197 cm, (Viisas Hulk) 228 cm

Erikoisinta on että Banner-Hulk voi olla lyhyempi kuin vanha Vihreä Hulk vaikka näyttää pidemmältä, tosin vanha Hulk harvoin piirrettiin täysin suoraksi seisoessaan. Bannerkin oli aika pitkä vaikka ei siltä näyttänyt noissa tosi vanhoissa tarinoissa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Gothicus - 26.01.2009, klo 15:24:16
Wikin tiedot enemmän tai vähemmän rakastetusta Vihreästä Hirviöstä:
Pituus: 176 cm (Banner), (tyhmä Hulk) 213-243 cm, (harmaa Hulk) 197 cm, (Viisas Hulk) 228 cm
Lou Ferrigno 195 cm... (wiki)


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 26.01.2009, klo 20:06:09
Lou Ferrigno 195 cm... (wiki)

Juu Ferrigno on yhä iso mies vaikka on luopunut vihreän monsterin esittämisestä aikoja sitten.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 26.06.2009, klo 08:55:07
Peter David muistelee vanhoja töitään CBR:n tuoreessa haastattelussa (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=21760).

Monesta muustakin kuin Hulkista on Kvaakissa puhuttu.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 26.06.2009, klo 21:41:08
Peter David muistelee vanhoja töitään CBR:n tuoreessa haastattelussa (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=21760).

Monesta muustakin kuin Hulkista on Kvaakissa puhuttu.

Lainaus
When Marvel asked you to take over the writing on “The Hulk,” did you have any idea going in that you would have such a lengthy run with the character?

No. I figured six months. A year at most. That’s why it breaks me up that Marvel puts out collections called “Peter David: Visionary.” As if I had the faintest idea what I was doing.

Aikamoista vähättelyä sillä tuskin hän olisi hommiin päässyt jos ei olisi tiennyt mitä oli tekemässä.

Tuo Hulktaren kansi on mennyt lähes överiksi, kuin olisi jostain aikuissarjakuvasta karannut.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 27.06.2009, klo 19:55:09
Tuo Hulktaren kansi on mennyt lähes överiksi, kuin olisi jostain aikuissarjakuvasta karannut.

On Hulktar nähty pahemmissakin, ja paljon vähäpukeisemmissa poseerauksissakin.
Hulktaria on ainakin 90-luvusta asti pidetty jostain syystä nörttiteinien märkänä unena. Onhan tuo ollut välillä ihan vetävänkin näköinen, mutta en minä silti tuota ymmärrä. Hämiskin vitsaili joskus 90-luvulla Hulktarin seksiobjektiivisesta vaikutuksesta. Hulktar tuntuu olevan jonkinsortin Marvel universumin supersankareiden Pamela Andersson tai vastaava...


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 28.06.2009, klo 20:41:30
On Hulktar nähty pahemmissakin, ja paljon vähäpukeisemmissa poseerauksissakin.
Hulktaria on ainakin 90-luvusta asti pidetty jostain syystä nörttiteinien märkänä unena. Onhan tuo ollut välillä ihan vetävänkin näköinen, mutta en minä silti tuota ymmärrä. Hämiskin vitsaili joskus 90-luvulla Hulktarin seksiobjektiivisesta vaikutuksesta. Hulktar tuntuu olevan jonkinsortin Marvel universumin supersankareiden Pamela Andersson tai vastaava...

On varmaan mutta tuo on kyllä sieltä pahemmasta päästä kun tuo mieleen jonkun kehonrakentajattaren jolla on isot silikonit tuomassa muotoja rintäkehän kohdalle.


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: X-men - 24.07.2009, klo 19:32:19
Wolverine Enemy Of The State/Agent Of The S.H.I.E.L.D. ja World War Hulk.

Vieläkin ihmettelen miksi nämä jätettiin suomentamatta. Ei olisi paljon taustoja tarvinnut selittää ja molemmat olisi ollut yleisöön uppoavaa tavaraa. WWH:ssa oli paljon hahmoja mutta se tuskin olisi haitannut ketään. Näyttävämpää sarjakuvaa sai hakea...

WWH olisi vaatinut myös Planet Hulkin, Enemy of State olisi mahtunut yhteen spessuun mutta saimme sen sijaan Weapon-X:ää.


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: Korro - 25.07.2009, klo 10:47:24
Ostin pelkän WWH:oon kun ajattelin että Planetti oli aika yhden tekevä,kaverini on kyllä kehunut Planettia.


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: X-men - 25.07.2009, klo 20:07:48
Ostin pelkän WWH:oon kun ajattelin että Planetti oli aika yhden tekevä,kaverini on kyllä kehunut Planettia.

No PH oli pohjustus WWH:lle mutta ei ihan pakollinen kun erittäin "kiitettävästi" kertasivat PH:n päätapahtumia lähes joka lehdessä.


Otsikko: Vs: Spider-man - Hämähäkkimies
Kirjoitti: Tha Man - 27.07.2009, klo 15:04:34
WWH olisi vaatinut myös Planet Hulkin

Ei olisi tarvinnut, Planet Hulkin tapahtumat olisi ollut helppo selittää yhdellä sivulla. Stoorina PH on parempi kuin WWH (ja ehkäpä yksi parhaimmista Hulk tarinoista ylipäätänsä), silti Hulk pieksemässä marvel-universumin sankareita JRJR:n kuvittamana olisi ollut todella hieno veto albumimuodossa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 27.07.2009, klo 20:12:57
Ei olisi tarvinnut, Planet Hulkin tapahtumat olisi ollut helppo selittää yhdellä sivulla. Stoorina PH on parempi kuin WWH (ja ehkäpä yksi parhaimmista Hulk tarinoista ylipäätänsä), silti Hulk pieksemässä marvel-universumin sankareita JRJR:n kuvittamana olisi ollut todella hieno veto albumimuodossa.

Kuten sanoin niin PH:n perustaa kerrattiin aika hyvin WWH:n sivuilla. Hyviä stooreja kummatkin mutta WWH oli hiukka liikaa venytetty kun piti saada kaikki keulakuvat mukaan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.11.2009, klo 22:27:14
Varmaan kaikki jo tietävät, että rapakon takana ilmestyy monta Hulk-lehteä, eli Hulk, The Incredible Hulk ja Son of Hulk.

Uutena alkaa tammikuussa Red Hulk. Juhlistamaan uutta Hulk-eventtiä Fall of the Hulks. No, se on vain neljän numeron minisarja.

Ja ihan kuin se ei riittäisi, maaliskuussa alkaa The Savage She-Hulks. Eli monikossa.
Siitä en sitten tiedä kuinka pitkään se jatkuu.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 06.11.2009, klo 23:04:10
Varmaan kaikki jo tietävät, että rapakon takana ilmestyy monta Hulk-lehteä, eli Hulk, The Incredible Hulk ja Son of Hulk.

Uutena alkaa tammikuussa Red Hulk. Juhlistamaan uutta Hulk-eventtiä Fall of the Hulks. No, se on vain neljän numeron minisarja.

Ja ihan kuin se ei riittäisi, maaliskuussa alkaa The Savage She-Hulks. Eli monikossa.
Siitä en sitten tiedä kuinka pitkään se jatkuu.

Missäs lehdessä Hulktar seikkailee?

Mistä lehdestä Ruotsi otti Hulk-tarinansa 80-luvulla kun siinä Hulk oli älykäs ja muuttui Bannerin ja Hulkin välillä ihan tahdonvoimasta ja asui jossakin hieman futuristisessa talossa. Suomessa kun nähtiin sitä vähemmän älykästä Hulkkia samaan aikaan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: gerber - 06.11.2009, klo 23:51:35
Mistä lehdestä Ruotsi otti Hulk-tarinansa 80-luvulla kun siinä Hulk oli älykäs ja muuttui Bannerin ja Hulkin välillä ihan tahdonvoimasta ja asui jossakin hieman futuristisessa talossa. Suomessa kun nähtiin sitä vähemmän älykästä Hulkkia samaan aikaan.

Tämä aikakausi alkoi Incredible Hulk # 277:ssä ja kesti vajaat kaksikymmentä numeroa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 07.11.2009, klo 02:50:50
Uutena alkaa tammikuussa Red Hulk. Juhlistamaan uutta Hulk-eventtiä Fall of the Hulks. No, se on vain neljän numeron minisarja.

Eipä tuo muuttaisi touhua paljonkaan. Fanipojut käyttävät Hulk lehdestä nimeä Red Hulk jo nyt. Sitten se olisi vain virallista.

Ja ihan kuin se ei riittäisi, maaliskuussa alkaa The Savage She-Hulks. Eli monikossa.
Siitä en sitten tiedä kuinka pitkään se jatkuu.

Yhtä kauan kun jotakuta kiinnostaa vielä tiedää punaisten Hulk-hyypiöiden henkilöllisyyttä = Ikuisuus.

Missäs lehdessä Hulktar seikkailee?

Alkuperäinen?
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.11.2009, klo 08:23:02
Eipä tuo muuttaisi touhua paljonkaan. Fanipojut käyttävät Hulk lehdestä nimeä Red Hulk jo nyt. Sitten se olisi vain virallista.

Hulk-lehti jatkaa samaan aikaan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 07.11.2009, klo 22:39:06
Tämä aikakausi alkoi Incredible Hulk # 277:ssä ja kesti vajaat kaksikymmentä numeroa.

Ja ilmeisesti on lakaistu maton alle kaanonista.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.11.2009, klo 23:40:56
Tuosta alkoi Hulkin jatkuva muuttuminen. Tärkeä käännekohta.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: bats - 18.11.2009, klo 16:16:55
Varmaan kaikki jo tietävät, että rapakon takana ilmestyy monta Hulk-lehteä, eli Hulk, The Incredible Hulk ja Son of Hulk.

Uutena alkaa tammikuussa Red Hulk. Juhlistamaan uutta Hulk-eventtiä Fall of the Hulks. No, se on vain neljän numeron minisarja.

Melkein repesin. "Fall of the Hulks" kuulostaa jotenkin naurettavalta. Ja tuo lehtien määrä on jo oikeastikin naurettavaa. :D


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 18.11.2009, klo 17:30:16
Melkein repesin. "Fall of the Hulks" kuulostaa jotenkin naurettavalta. Ja tuo lehtien määrä on jo oikeastikin naurettavaa. :D

Minusta Planet Hulk on aina kuulostanut ideana idioottimaiselta. World War Hulk kuulostaa jo mielenkiintoiselta, lienee kunnon mättöä. Tarkoituksena olisi lukea molemmat.

Juuri päinvastoin. Planet Hulk oli aivan loistava kokonaisuus. Pituutta (nrot 92-105) ja henkilöitä tarinassa riittää, mutta meno ei pitkästytä eikä junnaa paikallaan missään vaiheessa. Taasen WWH on pelkkää aivotonta mätkimistä ja loppuratkaisu aivan totaalinen floppi.

Toivottavasti enimmistä Hulk-lehdistä päästään eroon ja myös Rulkista. Alkaa muistuttaa Hämiksen kloonisaagaa, ja kun käsikirjottajana on Loeb, niin eipä paljoa kannata odottaa. Vieläkin itkettää Loebin Wolverine-tarina (50-55). Niin paskaa Wolvista ei liene tehny kuin Liefeld.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 18.11.2009, klo 20:55:00
Melkein repesin. "Fall of the Hulks" kuulostaa jotenkin naurettavalta.

Se on viittaus 80-luvun Fall of the Mutants -eventtiin.

70-luvulla Hulkissa oli taas kerran otsikko They Shoot Hulks, Don't They? Se taas oli viittaus mihin?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 18.11.2009, klo 21:15:12
70-luvulla Hulkissa oli taas kerran otsikko They Shoot Hulks, Don't They? Se taas oli viittaus mihin?

They shoot horses, don't they?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 18.11.2009, klo 21:22:07
Googletti.

Mutta Fall of the Hulksin jälkeen alkaa World War Hulks. Monikossa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 19.11.2009, klo 21:04:46
Mutta Fall of the Hulksin jälkeen alkaa World War Hulks. Monikossa.

Missä noin sanottiin?
Onko se sitten joku Hulkkien välinen sota?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.11.2009, klo 21:13:37
Wizardista luin, mutta näkyyhän tuota olevan pitkin nettiä.
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=22214


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.02.2010, klo 00:51:00
Barry Windsor-Smithin piti tehdä jo 25 vuotta sitten Hulkista erityinen tarina, jossa paljastetaan Bruce Bannerin isän käyttäneen pikku Brucea hyväkseen kun tämä oli noin 10-vuotias.

Vastaava tarina julkaistiin The Incredible Hulk # 312 (http://www.secretwarsii.com/reviews/incredible_hulk_312.htm):ssa, mutta ilman BWS:iä. Asialla olivat vakituiset Hulkin tekijät Bill Mantlo ja Mike Mignola.

Barry Windsor-Smith ei kuitenkaan antanut asian olla, ja nyt näiden vuosien jälkeen hän on saamassa valmiiksi oman 300-sivuisen albuminsa Monsters. Tarina ei tietenkään kerro Hulkista, mutta yhteys on selvä.

http://www.barrywindsor-smith.com/monsters/monstersmenu.html

Ihailkaa taas grafiikkaa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Curtvile - 26.07.2011, klo 22:23:47
Mutta syksyn tullen vihainen vihreä mies alkaa taas numerosta yksi, nyt vaan Banner ja Hulk ovat kaksi eri henkilöä ja Hulk ei ole tarinan paha tyyppi. No mutta Tohtori Jekyll, tehän muistutatte serkkuanne Victoria...

Mutta parasta kaikessa on tiimi. Itse pidän Marc Silvestrin kynänjäljestä, mukavan neuroottisen pikkutarkkaa viivaa minusta.
itselle isoin juttu on käsikirjoittaja.
Jason Aaron.

(http://i52.tinypic.com/ml31g2.jpg)

on se söpö.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: JJalonen - 26.07.2011, klo 22:56:45
WAU! Frazetta-suonikohjut niinkuin potenssiin 10. :laugh:


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 27.07.2011, klo 22:49:50
Ruma kuin .............


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Gothicus - 28.07.2011, klo 09:22:13
WAU! Frazetta-suonikohjut niinkuin potenssiin 10. :laugh:
Suonikohjut?Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 29.07.2011, klo 01:43:03
*juoksee vessaan yrjöämään*

Tosin DClläkin Teris oli yhteen aikaan tuon tapainen.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 30.07.2011, klo 13:33:52
Onko silmissäni vikaa, vai näyttääkö Hulk siltä että hänellä olisi kädet väärinpäin? Tai siis Olkavarsi/Kyynärvarsi alue väärinpäin. Siis jos nämä yläraajat vaihtaisivat keskenään paikkaa olisivat ne oikein päin, paitsi itse kädet. Minä en ole hyvä ihmisen anatomiassa kanssa, mutta tämmönen kuva minulla tulee.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: JJalonen - 30.07.2011, klo 17:01:27
Suonikohjut?

No joo …

Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisikö näihin huumorilohkaisuihin liittää jonkinlainen alaviite tyyliin:
Ei-kliininen tai Ei-vakavastiotettava tjms.

Kun ei tuo hymiökään tunnu riittävän, vaan ymmärretään joko tahallaan väärin tai sitten …

Kehonrakentajien vaskulaarisuus on aivan tuttu ilmiö, joten olisi kait sitten pitänyt kirjoittaa tylsästi vain ”Frazetta-suonikkuus”.

Oi voi ja aih. ;)

...

Kuvan Hulkin anatomiassa ranteet näyttäisivät kääntyneen hieman liikaa sisälle päin. Kuten figuureilla joiden kädet pyörivät vapaasti ranteista.Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 15.11.2011, klo 08:50:28
Ohhoh, Jenkinsin Hulk-kauden (Hulk 12-33) 2. osa Past Perfect (21-33, Annual 2001) julkaistaan vihdoin tradena. 1. osahan Dogs of War julkaistiin jo kauan kauan sitten (12-20). Tästä sitten Hulk jatkuikin Bruce Jonesin tarinoimana.

http://www.amazon.com/Incredible-Hulk-Perfect-Paul-Jenkins/dp/0785162143 (http://www.amazon.com/Incredible-Hulk-Perfect-Paul-Jenkins/dp/0785162143)


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 16.12.2011, klo 02:06:54
Sain vihdoin luettua Red Hulk-saagan. Oli kyllä aivan helvetisti pitkitetty tarina, joka olisi toiminut puolet lyhempänä. Nyt ekan ja viimeisen osan välissä on paljon joutokäyntiä ja vain siksi, kun Loebin piti samaa juonta raahata kolmisen vuotta eli sopimus loppuun. Loppua kohti parani, kun tilanteet kehittyivät ja alkoi tapahtua isoja asioita. Hahmoina Punaperseet ovat melko turhia. Rulk on vain yksi patrioottipökäle lisää, joka jo otettiin Kostajiin totta kai. She-Rulk on taas totaalinen turhake, jolla ei ole mitään käyttöä. Hulktar riittää. Bettyn paluu omana itsenään olisi jotain muuta ja ehkäpä siitä saisi hyviä juoniakin vielä. Tarinan kuolleet/muuttuneet hahmot eivät varmaan tuollaisina kauaa pysy (rulkit poissalukien), joten eipä tästä voi kuin 2/5 antaa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Korro - 16.12.2011, klo 08:19:30
Peter Davidin Hukit on olen lukenut, ne iski hyvin. Viimevuosina JHulkki on mennyt niin vastenmieliseksi etten näe syytä tutustua. Kun kummallisia 'punaisia Hulkkeja' on ilmestynyt, en tajua. Hulk oli mielenkiintoisempi yksin. Uniikki oma itsensä,eikä monia samanlaisia ketkä eivät osaa muutakuin tehdä tuhoa. (Toisaalta Hulkin juonet kierrättävät samaa juonta.Toisaalta eikö se ole vähän joka lehden ongelma?)

Todella mielenkiintoista.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 16.12.2011, klo 16:07:16
Minä en niin ota kantaa tuohon Red Hulk kuvioon, kun en ole siihen niin paljon panostanut huomiotani. Mutta Incredible Hulk lehden meininki oli jo 600. numerosta asti ihan hyvää. Spider-Man hyvää. Ei mullista erityisemmin mielestäni supersankari sarjakuvien maailmaa, mutta hyvää tarinointia jatkuvaan lehteen. Uusi Incredible Hulk on myös hyvää samalla tasolla. Hulk on mielestäni yksi Marvelin parhaimmista hahmoista, juuri ehkä sen takia että hahmo soveltuu kaikkeen. Siis ihan kaikkeen. Lisäksi hahmon luonne on moniulotteinen, mikä mahdollistaa ailahtelun.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 14.05.2013, klo 20:03:16
Olen kirjoittanut tästä aiemmin jo Marvel NOW -ketjuun (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14859.msg389651.html#msg389651), mutta vinkataan aivan erikseen Hulkin ystäville, että Indestructible Hulk on mainio tuttavuus.

Sarja alkoi erinomaisen mielenkiintoisista lähtöasetelmista, mutta rullaavien alkunumeroiden jälkeen merten syvyyksiin sijoittuvat osuudet laskivat kokonaispisteitä.

Numerosta 6 alkaen kuvittajan kenkiin astui Walt Simonson, mutta ko. numero oli kumman kankeaa jälkeä, ikään kuin Erik Larsen olisi kuvittanut sen kovassa krapulassa.

Numero 7 on kuitenkin se varsinainen syy, miksi naputan tätä viestiä. Simonson on omalla tasollaan ja Mark Waid iskussa. Lehdykäisessä on mukana myös oivaltavin ja hauskin kohtaus, mitä pitkiin aikoihin supersankaritarinoissa on nähty: Hulk nimittäin "nostaa" Thorin vasaran...

Kun vasaran omistaja on nokikkain Hulkin kanssa, alkaa jo kummasti hymyilyttää. Pointsit kotiin siitä, että tästä ei seurannut väkinäistä kaksi sankaria mättävät toisiaan -kohtausta, vaan koko homma otetaan huumorilla.

EDIT: Lehti todellakin on nimeltään Indestructible Hulk, lipahti vanha nimi...


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Curtvile - 14.05.2013, klo 20:37:25

Numerosta 6 alkaen kuvittajan kenkiin astui Walt Simonson, mutta ko. numero oli kumman kankeaa jälkeä, ikään kuin Erik Larsen olisi kuvittanut sen kovassa krapulassa.

Numero 7 on kuitenkin se varsinainen syy, miksi naputan tätä viestiä. Simonson on omalla tasollaan ja Mark Waid iskussa. Lehdykäisessä on mukana myös oivaltavin ja hauskin kohtaus, mitä pitkiin aikoihin supersankaritarinoissa on nähty: Hulk nimittäin "nostaa" Thorin vasaran...

... vaan koko homma otetaan huumorilla.

Saadaanko me eri painokset?

En minä Simonsonin jäljessä mitään kankeutta normaaliin huomannut kummassakaan numerossa.

Sovitaan sitten että huumorilla. Minä odotan SBHn käsittelyä (tai kotimaisella IHK)


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.05.2013, klo 21:47:01
Minä luin ekat numerot Indestructible Hulkista. Incredible oli se aikaisempi.

Mutta luin vasta ne joissa Hulk oli SHIELD:n agentti.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Curtvile - 14.05.2013, klo 22:42:47
Minä luin ekat numerot Indestructible Hulkista. Incredible oli se aikaisempi.

Mutta luin vasta ne joissa Hulk oli SHIELD:n agentti.

eli tuo sama, Indestructable Hulk, josta nyt puhutaan.
Ihan vasemman pohkeenikin takia odottelen Mateo Scaleran kuvitusvuoroa #9sta eteenpäin.

Naisella on tatuoituna käteen Thor, minulla taasen jalkaan nakutettuna Indestructible Hulk 9-10 Blind rage- tarinan parivaljakko:
 vihertävä vihanhallintaongelmainen ja kaikkien teini-ikäisten ninjamutanttikilpikonnien  sokea alkulähde, lakimies jolla on punaiset trikoot.
 
näytettä:
(http://25.media.tumblr.com/d8ea656ab95fd19cbe30f1777a376de4/tumblr_mmt00sVeW81qj34j2o1_1280.jpg)


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 01.11.2014, klo 16:08:24
Minusta taasen Indestructible Hulk on aivan älytöntä jöötiä. Ihmetellä täytyy, miten Waidin Daredevil on niin timanttia ja Hulk taasen todella pökkelöä. Ainakin vihulaiset olivat todella luokattomia möhköfantteja ja Bannerin tiedetiimi ja Shield-status eivät tarinoita parantaneet. Waid onneksi lähti uuden Hulkin nelosnumeron jälkeen, joten toivoa on tasonnoususta. Sitävastoin Aaronin "minisarja" toimi mahtavasti. Vanhaa kunnon hulk-meininkiä, eikä tuhansia hulkkeja pilaamassa tarinaa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.12.2014, klo 07:50:11
Stan Lee väitti itse että Bruce Bannerin nimi vaihdettiin tv-sarjassa koska Bruce kuulosti homolta.

Väärin. Tuottaja ei halunnut alliteratiivista nimeä, koska ne kuulostavat automaattisesti sarjakuvanimiltä.

Tv-sarjalla ei sitten hirveästi yhteistä sarjakuvalehden kanssa ollutkaan. Vihreä hirviö, jota ei kai edes kutsuttu sarjassa Hulkiksi.

Stan Lee sai sentään estettyä tuottajan toiveen että Hulk olisi punainen. Raivon värinen, ei kateudesta vihreä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 06.04.2015, klo 15:37:45
Viimeinen Waidin rustaama tarina Who shot Banner? luettu ja ihmetellä täytyy, miksi aikaisempi meno ei ollut tälläistä. Toimintaa löytyi entiseen malliin mutta erilaisia juonenkäänteitä riitti ja toi mieleen Jonesin tarinat. Harmi, että Waid tuhlasi 20 ekaa numeroa pökkelöön sontaan ja panosti vasta epilogiin. Saa nähdä, miten tästä jatketaan (Original sinin jälkeen).


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 06.04.2015, klo 20:34:43
Saa nähdä, miten tästä jatketaan (Original sinin jälkeen).

Ylä- ja alamäkeä (ja vierailut muissa lehdissä), toki loppuhuipentuma ennen SWtä on vielä tulematta.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 21.06.2015, klo 18:24:29
Ohhoh, Jenkinsin Hulk-kauden (Hulk 12-33) 2. osa Past Perfect (21-33, Annual 2001) julkaistaan vihdoin tradena. 1. osahan Dogs of War julkaistiin jo kauan kauan sitten (12-20). Tästä sitten Hulk jatkuikin Bruce Jonesin tarinoimana.

http://www.amazon.com/Incredible-Hulk-Perfect-Paul-Jenkins/dp/0785162143 (http://www.amazon.com/Incredible-Hulk-Perfect-Paul-Jenkins/dp/0785162143)

Eipä menny kauan, että hankin kokooman. Kaksijakoiset fiilikset. Ensinnäkin kokoomassa oli liikaa fillereitä eli n. puolet. Loput tarinat olivatkin sitten ihan kunnon kamaa ja todella tärkeitä jatkumon kannalta Ensimmäisessä käytiin läpi Banner vs. Abomination ja Bettyn kuolema sekä totuus Professori Hulkista. Toisessa oli kyseessä Banner vs. Devil Hulk, jota aloitettiin jo edellisessä kokoomassa. Päätös tarinassa Banneria parannettiin ALSista Johtajan suunnitelman avulla. Hyvin rakennettuja tarinoita, joihin oli ympätty vielä hyvät loppuyllätykset. Kuvituskin kohdallaan, kun JRJR ja Joe Bennett hoitelivat vastuun ja Kyle Hotz oli jätetty penkille. Suosittelen alennettuun hintaan.


Otsikko: Vs: Huuto.netin hurjat!
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.07.2016, klo 21:34:28
Myin omani jenkkipojalle 35€ hintaan. Sieltä löytyy kuulemma keräilijöitä, jotka keräävat vieraskielisiä Marvelin 1:1 numeroita.

The Incredible Hulk # 377 on oikeasti avainlehti. Siinä paljastettiin Bannerin monet persoonat. "Professori" Hulkin ensiesiintyminen oli siinä myös, vaikka vasta viimeisellä sivulla, eikä vielä annettu ymmärtää mistä on kyse. Professoriahan julkaistiin pitkä rupeama suomeksi.

Kumma ettei normihulkissa 377:tä tullut suomeksi. Ehkä se hokattiin jälkikäteen ja tehtiin tämmöinen eripainos.

Paul Jenkins koetti kumota koko Professori Hulkin, mutta ei siitä tullut oikein mitään. Pitäisi varmaan lukea nuo uudestaan.


Otsikko: Vs: Huuto.netin hurjat!
Kirjoitti: X-men - 23.07.2016, klo 20:07:57
Paul Jenkins koetti kumota koko Professori Hulkin, mutta ei siitä tullut oikein mitään.

No tuossa ennen NOWta Hulk (kun kaikki Hulkit olivat yhtenä ryhmänä) oli kyllä älykäs mutta kumminkin Banner oli se jolla ne aivot oikeasti oli ja NOWssa mentiin sitten lopulta Proffa Hulk potenssiin x.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 26.07.2016, klo 00:55:51
Oho, huomasimpas yllätyksekseni, että uutta Peter Davidin Hulk-saagaa on julkastu viime vuojesta alkaen. Olikos siinä 6 vuoden tauko välissä. Ennen kokooma kulki nimellä Hulk visionaries, nyt Epic collection. Nyt ollaan päästy numeroon 406 asti.

Ja sanottakoot vielä, että ennen Secret warsia Hulkissa tehtiin se, mitä täytyi eli pistettiin loppu tälle hulk-hulluudelle. Seuraavaksi toivon, että on vain yksi Hulk. Se olisi jo iso parannus.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.07.2016, klo 12:47:54
Joo, Epic collectionissa tuli yksi Davidin kokoelma. Uusin Hulkin Epic collection on vol 1 eli ihan alku. Seuraava joskus ensi vuoden alussa on sitten taas Davidin juoksua, Maestroa tulee.
Epic collection on siis Marvelin "päivitetty" Essential-formaatti eli 400-500 sivua ja väreissä. Erona Essentialeille Epic collectioneissa hypitään siellä täällä eli osat eivät tule aikajärjestyksessä, mutta tarkoitus on, että joskus vuosikymmenten (?!) jälkeen olis kustakin sarjasta täydellinen ja kronologinen kokoelma.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 26.07.2016, klo 16:37:44
Kiitokset infosta. Tässähän on sitten toivoa, että pääsee lukemaan Suomessa julkaisematonta Hulkia lähivuosina. Kronologisesti edettiin Pantheonin hajoamiseen eli numeroon 425. Sitten tuli kymmenen numeron hyppy ja Maestro tarina julkastiin ja kaikki päättyi suureen räjähdykseen (Mega-Marvel 1/97).


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.07.2016, klo 16:56:24
Näköjään olisi tuo tulossa tammikuussa ja sisältää nää:
INCREDIBLE HULK (1968) 407-419, ANNUAL 20; HULK: FUTURE IMPERFECT 1-2; INCREDIBLE HULK ASHCAN EDITION; MATERIAL FROM MARVEL HOLIDAY SPECIAL 3


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 26.07.2016, klo 19:48:10
Seuraavaksi toivon, että on vain yksi Hulk. Se olisi jo iso parannus.

Ei tule tapahtumaan. Red Hulk on herätetty ns. henkiin ja ei nuo muutkaan välttämättä unohdettu ole.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 01.09.2017, klo 21:20:12
Tales to astonish #62ssa Betty Rossia kutsuttiin muutaman kerran Betty Brantiksi, tiedä sitten menikö se Stan-sedän piikkiin vai tekstittäjän piikkiin.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 02.09.2017, klo 09:26:57
Ensi tammikuussa Epic collection sarjassa saadaan Suomessa julkaisematonta Hulkia eli juurikin tuo kymmenen numeron loikka ennen Maestro-finaalia.

COLLECTING: VOL. 21: TALES TO ASTONISH (1994) 1, INCREDIBLE HULK VS. VENOM 1, INCREDIBLE HULK (1968) 420-435


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Gothicus - 28.09.2017, klo 12:17:13
Stan Lee väitti itse että Bruce Bannerin nimi vaihdettiin tv-sarjassa koska Bruce kuulosti homolta.
Homer Simpson syytti jossain vanhassa jaksossa homomiehiä siitä, että he ovat korvamerkinneet itselleen periamerikkalaisen ja miehekkään nimen Bruce.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.09.2017, klo 21:02:28
Macho urheilusankari Bruce Jenner on nykyään Caitlyn Jenner.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Caitlyn_Jenner

Homer Simpsonkin on kuvitellut olevansa mahdollisesti homerseksuaali.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Gothicus - 29.09.2017, klo 07:53:23
Homer Simpsonkin on kuvitellut olevansa mahdollisesti homerseksuaali.
Heh, tuo onkin hyvä! Homerseksuaalisuuteen kuulunee mm. harvakseltaan suoritettu esileikitön yhdyntä vaimon kanssa peiton alla pimeässä. (Ok, kurkkasin googlesta; Homer-sexual oli pilapuheluvitsi Moen baariin. Heh.)

Ja ettei menisi niin off-topiciksi; Hulk voi... voi... vaikka... vaikka mitä. Hulk voi hypätä avaruuteen, mutta Hulk ei voi toteuttaa homerseksuaalista aktia, vaikka se olisi ainoa keino pelastaa planeetta x täydelliseltä tuholta. 


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 12.10.2017, klo 19:40:24
Clay Quartermain oli kuin hammastahnamainoksesta otettu kun teki esiintymisensä Hulkissa.

Abomination ja Rhino törmäsivät toisiinsa yrittäessään murskata Hulkin ja Rhino häippäsi sitten myöhemmin (meni Hämistä kiusaamaan) mutta Abomination jäi kuoppaan kunnes paljon myöhemmin Ross ja kumpp. pakottivat Abomination palvelukseensa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 26.10.2017, klo 20:20:09
Tuntuu että aina kun Leader palasi takaisin Hulkkiin niin hän heitti veivinsä sitten muutaman numeron päästä kunnes taas tuli takaisin jonkin enemmän tai vähemmän hölmön selityksen kera.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 26.10.2017, klo 22:39:42
Se johtuu siitä kun Leader on oikeasti hölmö hahmo, mutta aina kun kirjoittajat vaihtuvat, niin se tuodaan aina takaisin.

Pitäisi tehdä sellainen juonikuvio että Glenn Talbot olisi oikeasti Leader koska ne ovat saman näköisiäkin, ja tämä menee naimisiin Bettyn kanssa. Vai onko noin jo tehty?


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Darzee - 27.10.2017, klo 11:11:19
Se johtuu siitä kun Leader on oikeasti hölmö hahmo, mutta aina kun kirjoittajat vaihtuvat, niin se tuovat sen aina takaisin.

Pitäisi tehdä sellainen juonikuvio että Glenn Talbot olisi oikeasti Leader koska ne ovat saman näköisiäkin, ja tämä menee naimisiin Bettyn kanssa. Vai onko noin jo tehty?

Ei kai sentään. Ultimate-universumissa Pete Wisdomista tulee Johtaja, tavallaan. Mutta tuo olisi ihan kelvollinen idea vaikka elokuvaan. Samuel Sterns kyllä esiintyy edellisessä Hulk-elokuvassa, mutta jatkumoahan voidaan aina haluttaessa vähän rukata.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 07.11.2017, klo 20:12:15
Nyt kun olen päässyt Megalith-tarinaan saakka (tai oikeastaan ohi) niin täytyy sanoa että aika valikoivasti täällä julkaistiin Hulkkeja kun joskus tulee ns. uppo-outoja tarinoita ja sitten taas mennään muutaman numeron ajan täällä nähdyillä tarinoilla.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 07.11.2017, klo 21:35:24
Onhan Hulk yleisestikin Suomessa aika kehnosti julkaistu hahmo. Peter Davidin juoksua on julkaistu eniten, eikä sitäkään kokonaan (joo, Byrnen eka juoksu julkaistiin kokonaan, mutta se olikin vain kuusi numeroa).
Vähintäänkin olisi kiva saada Suomeksi Kirbyn ja Leen kuusi ekaa Hulkia, jotka on oikeasti hyviä. Mutta on se kiva, että suomeksi kuitenkin nähtiin edes jonkin verran noita Herb Trimpenkin Hulkeja.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 08.11.2017, klo 09:47:03
Davidin Hulkin keskeytymiseen saattoi vaikuttaa se, että 1996 vuoden jälkeen julkaisusuunnitelmat tehtiin Tanskassa. Uutta yritystä tehtiin Bruce Jonesin Hulkeilla mutta ne eivät myyneet.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 08.11.2017, klo 11:49:55
Mun mielestä Davidin juoksun keskeytyminen oli ihan hyvä juttu. Ainakin sen perusteella, että se viimeinen (oliko se jo sitten Mega Marvelissa?) suomeksi tullut oli aika onnetonta menoa. Tosin johtui paljolti kuvituksen laadun heittelemisestä. Siinähän oli ollut pitkä kausi upeaa taidetta, kun Keown ja Frank kuvittivat Hulkia.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.11.2017, klo 11:53:48
Mail-Man Ky:n aikaisessa Hulkissa tuli Marvel Super-Heroes-uusintajulkaisulehden materiaalia. MSH jätti joitakin Incredible Hulkin tarinoita väliin ja lyhensi järjestään niitä jotka julkaisi. Tästä valitettiin aikoinaan palstallakin.

Kannetkaan eivät yleensä olleet samoja kun ensimmäisissä julkaisuissa.

Peter Davidin juoksun viimeinen suomeksi tullut numero oli tosiaan vähän heikko. Monet varmaan huomasivat että ennen sitä oli jo hypätty pitkä pätkä yli. Ne olivat vielä heikompia. Kun Pantheonin tarina saatiin loppuun, ei PAD oikein keksinyt mitään uuttakaan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Darzee - 08.11.2017, klo 12:00:17
Onhan Hulk yleisestikin Suomessa aika kehnosti julkaistu hahmo.

Mjoo, keskeisyyteensä Marvel-maailmassa nähden varmasti näin, varsinkin jos vertaa Hämähäkkimieheen ja mutantteihin. Mutta Marvelin ihan ehdottoman eturivin hahmoistakin moni on jäänyt vielä vähemmälle huomiolle noin historiallisesti, esimerkiksi Rautamies, Thor ja Kapteeni Amerikka.

Peter Davidin juoksun viimeinen suomeksi tullut numero oli tosiaan vähän heikko. Monet varmaan huomasivat että ennen sitä oli jo hypätty pitkä pätkä yli. Ne olivat vielä heikompia. Kun Pantheonin tarina saatiin loppuun, ei PAD oikein keksinyt mitään uuttakaan.

Fiksulle Hulkille ei tosiaan oikein Pantheon-saagan loputtua löytynyt järkevää tekemistä. Sitten heti Davidin lähdettyä Hulk taas tyhmistyykin.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 08.11.2017, klo 15:42:32
Mutta Marvelin ihan ehdottoman eturivin hahmoistakin moni on jäänyt vielä vähemmälle huomiolle noin historiallisesti, esimerkiksi Rautamies, Thor ja Kapteeni Amerikka.
Totta. Kyllähä Hulk tosiaan on nuo peitonnut julkaisumäärässä. Ihan liian pienelle julkaisumäärälle on jäänyt myös Kostajat.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Darzee - 08.11.2017, klo 16:39:13
Totta. Kyllähä Hulk tosiaan on nuo peitonnut julkaisumäärässä. Ihan liian pienelle julkaisumäärälle on jäänyt myös Kostajat.

Siinä olet kyllä oikeilla jäljillä, että Marvel-hahmojen yleisen tunnettuuden lisääntyminen elokuvien myötä ei ole paljon Hulk-suomennoksien lisääntymisenä näkynyt. Ang Leen elokuvan sarjakuvaversio vielä tuli silloisen tavan mukaan (ja tuolloin Hulk toki palasi tauon jälkeen Mega-Marveliinkin), mutta vuoden 2008 leffaa ei sarjakuvakäännösrintamalla mitenkään huomioitu.

Onhan Hulkia sitten muissa kuin omissa seikkailuissaan nähty säännöllisen epäsäännöllisesti ihan viime aikoinakin, mutta silloin tietysti enemmän muiden siivellä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Curtvile - 08.11.2017, klo 16:45:33
Fiksulle Hulkille ei tosiaan oikein Pantheon-saagan loputtua löytynyt järkevää tekemistä. Sitten heti Davidin lähdettyä Hulk taas tyhmistyykin.

Suomessa. Jenkeissä BannerHulk fuusio palasi framille ja nykyinen Totally Awesome Hulkhan on eri henkilö, teininero Amadeus Cho.

Kostajat ja Hulk ovat vain osa aliedustettua kaartia näillä raukoilla rajoilla.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 08.11.2017, klo 20:02:58
Sinällään Hulkissa oli ideoiden kierrätystä kun Doc Samson psykoterapoi Hulkkia 1970-luvun jälkimmäisellä puolella ja sitten taas 1990-luvun alussa (ja Awesome Hulkissa nuori Jean Grey teki samaa nykyiselle Hulkille).


Muistaakseni se kun Hulk kohtasi "Kapu Nautiluksen" eli Kapu Omenin kohtaaminen tuli täällä "myöhään" eli vasta sen jälkeen kun Banner oli Jenkeissä taas hallitseva persoona Hulkissa ja alunperin tarina tuli jo 1970-luvulla.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.11.2017, klo 21:02:31
Captain Omenin tarina oli käsittääkseni valittu Suomeen vanhoista ruotsalaisista julkaisuista, kun Hulk lopahti siellä puoli vuotta ennen kuin täällä, eikä siihen aikaan enää ollut yhteispainatusta.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 09.11.2017, klo 20:34:40
Ja täällä ei Hulkia Bannerin mielellä nähty kuin vissiin kuin pari numeroa (pl. Beyonderin SW) ja Hulk vs Thor Nykin liikennetunnelissa nähtiin vasta lehden loppumisen jälkeen ja samoiten Hulkin ja Bannerin erottaminen toisistaan.

Hulkin armahdusjuhlissa nähtiin Lumilintu jolla piti olla vielä tuohon aikaan olla sidos kotimaansa kamaraan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 09.11.2017, klo 21:40:17
Tykkään eniten juuri tuosta Davidin proffa-Hulkista, joten mukavaa, että Epic collectionissa ensi vuonna päästään jo Maestro-tarinoiden porteille.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.11.2017, klo 07:55:53
Muistaakseni on jo kerrottu täällä että Lumilinnun side Suureen Valkeaan Pohjolaan ei ollut vielä tuolloin tullut esiin. Lumilintua ei siis ollut New Yorkissa. Se oli ilmeisesti näyttelijä. Yhdessä ruudussa kaukaa nähtynä.

Anne Murray: Snowbird (1970)
https://www.youtube.com/watch?v=x0oc3IR4qGQ

Tuosta tulee Snowbird-nimi ja Anne-nimi.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.11.2017, klo 07:58:59
Tykkään eniten juuri tuosta Davidin proffa-Hulkista, joten mukavaa, että Epic collectionissa ensi vuonna päästään jo Maestro-tarinoiden porteille.

Se tuli jo tänä vuonna.
http://marvel.com/comics/collection/60900/incredible_hulk_epic_collection_future_imperfect_trade_paperback


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 10.11.2017, klo 22:23:52
Muistaakseni on jo kerrottu täällä että Lumilinnun side Suureen Valkeaan Pohjolaan ei ollut vielä tuolloin tullut esiin. Lumilintua ei siis ollut New Yorkissa. Se oli ilmeisesti näyttelijä. Yhdessä ruudussa kaukaa nähtynä.

Ei oltu Alpha Flightissa vielä päästy Guardianin/jne "kuolontarinaan" saakka eli ei ollut sidos tiedossa ja kyllä Lumilintu näkyi aika monessakin kuvassa (mm. aukeamakuvassa tämä oli lentämässä), myös AFn kaksoset oli normaalista poikkeavat kun molemmilla oli valkeat hiukset.

Harmittavasti Marvel ei käyttänyt Blackdawnia kuin kymmenkunta vuotta, hänestä olisi voinut tulla vaikka Falconin vihulainen tai sitten Hämiksen lentävä "lintuvihulainen" Korppikotkan lisäksi.

Rakkaassa länsinaapurissa tulleessa Hulkissa (omistan 1 numeron) oli yhdistetty 2 lehteä osittain ja jätetty pois Hulkin vierailu mahd. tulevaisuudessa jossa tämä tapasi Soldierin ja sitten näytettiin kokonaan Abominationin vapautus MODOKin toimesta ja An kidutus Mn toimesta.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.11.2017, klo 06:31:03
Ei silloin ollut Alpha Flightin omaa lehteä vielä alkanutkaan. Hahmojen alkuperät olivat vielä hämärän peitossa. John Byrne niitä takaumissaan sitten esitteli lehden ensimmäisen vuoden aikana.

Machine Manissa kaksoset esiintyivät, ja siinäkin niillä oli valkoiset hiukset.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 11.11.2017, klo 21:25:27
Ei silloin ollut Alpha Flightin omaa lehteä vielä alkanutkaan. Hahmojen alkuperät olivat vielä hämärän peitossa. John Byrne niitä takaumissaan sitten esitteli lehden ensimmäisen vuoden aikana.

Machine Manissa kaksoset esiintyivät, ja siinäkin niillä oli valkoiset hiukset.

MMn kannessa (by wikia) ovat blondeja ja Xissä (#120) ennen MMää ja MTIOta olivat tummahiuksisia eli tieto ei kulkenut tekijältä toiselle ja muut "puusilmät" eivät huomanneet asiaa (toki kun on vasta 1 esiintyminen takana niin ei sitä voi odottaa että kaikki menee oikein eri tekijöillä).


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 20.11.2017, klo 19:46:45
Hulk lähti Beyonderin kemuihin ja tuli takaisin sortsit jalassa mutta itse kemuissa oli sitten ne repaleiset housut.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.11.2017, klo 11:57:47
Hulk lähti Beyonderin kemuihin ja tuli takaisin sortsit jalassa mutta itse kemuissa oli sitten ne repaleiset housut.

Tuonpuoleinen korjasi asioita jotka eivät olleet "oikein". Jälkikäteen keksitty selitys, mutta se on virallinen, ja kerrottu Byrnen Ihmenelosissa Secret Wars II:n aikana.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 21.11.2017, klo 15:49:27
Tuonpuoleinen korjasi asioita jotka eivät olleet "oikein". Jälkikäteen keksitty selitys, mutta se on virallinen, ja kerrottu Byrnen Ihmenelosissa Secret Wars II:n aikana.
Niin, eikö tää ollut se selitys, minkä Byrne antoi sille, että tohtori Doom saattoi olla ensimmäisissä Salatuissa sodissa, vaikka oli juuri sitä ennen (näennäisesti) kuollut? Tuonpuoleinen olikin kaapannut Doomin toisesta ajasta ja myös palautti hänet sinne, mistä ottikin.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 21.11.2017, klo 16:43:47
Niin, eikö tää ollut se selitys, minkä Byrne antoi sille, että tohtori Doom saattoi olla ensimmäisissä Salatuissa sodissa, vaikka oli juuri sitä ennen (näennäisesti) kuollut? Tuonpuoleinen olikin kaapannut Doomin toisesta ajasta ja myös palautti hänet sinne, mistä ottikin.

No melkein, Beyonder alunperin toi Doomin toisesta ajasta (muistaakseni ei 616-jatkumosta) ja sitten vuosia myöhemmin kun alkup. Doc Doom tuli takaisin toisessa kehossa  niin Beyonder kokosi Doomin kuolleen kehon uudelleen (alunperin ei pystynyt siihen mikä sinällään on kumma juttu) ja siirsi tämän mielen siihen ja lähetti tämän kokemaan kemut ensi kertaa ja ympyrä sulkeutui ja aika-avaruusjatkumo oli turvattu ja tuo Doom-epäkohta retconnattu.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.11.2017, klo 23:18:19
Professori X:n pyörätuoli oli myös asioita jonka Tuonpuoleinen korjasi, vaikka ei professori sitä enää myöhemmissä numeroissa käyttänytkään.

Muistaakseni joskus oli puhetta, että Shooter ei halunnut ottaa Kittyä mukaan. Ei se niin ollut, vaan Claremont ei halunnut, koska Kitty oli mukana Uusien Mutanttien tarinassa samaan aikaan.

Mike Zeck oli ehtinyt piirtää jo kannen ja aukeaman kaikilla sankareilla, ja Kitty oli niissä mukana. Kannesta vain kumitettiin Kitty pois, koska hän oli äärivasemmalla. Aukeamaan korjattiin Ampiainen Kittyn tilalle, ja pyyhittiin pikkuinen lentävä Janet pois.

Zeckille oli vaan sanottu, että piirrä Hämis, Hulk, Ihmeneloset, Kostajat ja X-miehet. Ilmeisesti projekti alkoi vähän hosuen.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 21.11.2017, klo 23:24:00
Zeckille oli vaan sanottu, että piirrä Hämis, Hulk, Ihmeneloset, Kostajat ja X-miehet. Ilmeisesti projekti alkoi vähän hosuen.

Ei sentään ollut piirtänyt Nelkkujen ainoaa naisjäsentä kanteen (tai mistä sitä tietää vaikka piirsikin mutta näkymättömänä).


Eräs lukija oli käynyt katsomassa DCn Supergirlin ja kertoi että yhdessä kohtauksessa näkyi piilotettu Hulk-lehti.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.11.2017, klo 23:26:26
Ehkä tiesi että Sue oli raskaana, ja vaikka hänestä olisi etukäteen sanottu.

Mutta mistä se tiesi ketkä Kostajat ovat mukana, jos oli vain sanottu että piirrä Kostajat. Mutta noin Zeck muisteli kuten sanoin edellisessä viestissäni.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 21.11.2017, klo 23:31:24
Mutta mistä se tiesi ketkä Kostajat ovat mukana, jos oli vain sanottu että piirrä Kostajat. Mutta noin Zeck muisteli kuten sanoin edellisessä viestissäni.

No kaikki silloiset Kostajat eivät olisi edes mahtuneet kanteen ilman pienempia hahmoja.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.11.2017, klo 08:55:43
Kostajat olivat melko hajallaan ennen Sotia. Juuri sopivasti oli kokoontuminen ja bileet Haukansilmän naimisiinmenon kunniaksi. Puolet silloisista Kostajista jäi kyydistä katsomaan kun osa meni Sotiin.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 22.11.2017, klo 20:13:03
Kostajat olivat melko hajallaan ennen Sotia. Juuri sopivasti oli kokoontuminen ja bileet Haukansilmän naimisiinmenon kunniaksi. Puolet silloisista Kostajista jäi kyydistä katsomaan kun osa meni Sotiin.

Juu-u. Jos SW #1sen kanteen olisi piirretty ed. kuun Avengers-lehdessä olleet jäsenet niin ei olisi kannessa ollut muuta kuin kaikkien SWhen osallistuvien pärstät.

Nyt olen päässyt Byrnen aikaan eli Banner ja Hulk on erotettu ja Hulk tekee tuhojaan New Mexicossa (tuntuu jotenkin tutulta, ai niin ed. Hulkin ja Bannerin erottaminen vuosia (lähemmäs 10 vuotta) ennen Byrnen aikaa oli aika samaa tavaraa). Täällä on vissiin nähty kummatkin erottamiset (muutaman vuoden sisällä toisistaan).

She-Hulk tuli katsomaan Brucea sairaalaan ja paidan avonaisuus herätti kysymyksen että olikohan Byrne piirtänyt tämän ilman rintaliivejä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Curtvile - 22.11.2017, klo 20:15:19
She-Hulk tuli katsomaan Brucea sairaalaan ja paidan avonaisuus herätti kysymyksen että olikohan Byrne piirtänyt tämän ilman rintaliivejä.

Olen melko varma, Byrne yleensä piirtää ilman rintalivejä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Darzee - 27.11.2017, klo 11:04:28
Se johtuu siitä kun Leader on oikeasti hölmö hahmo, mutta aina kun kirjoittajat vaihtuvat, niin se tuodaan aina takaisin.

Palataan vielä Johtajaan ja Hulkin vihollisten hölmöyteen tai innovatiivisuuteen yleisemminkin. Johtajan ideahan on simppeli, eli kyseessä on anti-Hulk. Kun Bruce Banner muuttuu nerokkaasta tiedemiehestä kankeakieliseksi mutta väkivahvaksi hirviöksi, tulee jokamies Samuel Sternsistä gammasäteilyn tielle sattuessaan superälykäs, mutta fyysisiltä voimiltaan vaatimaton Johtaja.

Jos Johtajaa pidettäisiin toivottoman tylsänä hahmona, ei sitä jaksettaisi tuoda takaisin pelkän nostalgian nimissä kerta toisensa jälkeen. Vailla mitään takamustuntumaa vahvempaa näyttöä esitän, että lukijoista on hauskaa seurata, kuinka superfiksu Johtaja aina jää kakkoseksi Hulkin rymistelylle.

Tämä on yksi Hulkin viehätysvoiman ulottuvuus. On eräällä tavalla eskapistisen vapauttavaa seurata, kuinka Hulk suuttuessaan panee paikat päreiksi ja loikkii muualle rauhoittumaan, eikä sitä tiukan paikan tullen pysäytä edes superaivojen punoma ylimaallisen kiero suunnitelma. Silkka paha sisu vie lopulta voittoon.

Samaanhan perustuu Hulkin ja Kuvotuksen välinen klassinen asetelma: Kuvotus on vahvempi kuin Hulk ja säilyttää alkuperäisen persoonallisuutensa muodonmuutoksestaan huolimatta. Koska Hulkin voimat kasvavat kiukun myötä, ei Kuvotuksen terävämmin leikkaavasta päästä lopulta kuitenkaan ole apua.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 27.11.2017, klo 20:04:45
No kohta on sitten edessä Michelinen kausi jossa Leader taas tulee takaisin.

Harmittavasti tyhmä-Hulk ja Juggernaut eivät koskaan kunnolla kohdanneet (lyhyt yhteenotto 1970-luvulla joka ei kauaa kestänyt) ja ei niitä myöhempiä kohtaamisiakaan paljoa ole.

Herculeksen Hulk päihitti kevyesti, Thoria vastaan oli pikkasen ongelmia (kunnon selvyyttä ei ole saatu) ja Abominationin päihitti moneen otteeseen, jopa silloin kun tämä oli boostattu Galaxy Masterin toimesta.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Darzee - 28.11.2017, klo 11:34:32
No kohta on sitten edessä Michelinen kausi jossa Leader taas tulee takaisin.

Michelinien ja Todd McFarlanen tulkinta Johtajasta avaa tietä aiempaa monisyisemmälle suhteelle Hulkin ja Johtajan välillä, jota sitten Peter Davidin kaudella kehitetään edelleen. Toki Johtaja on edelleen ennen kaikkea Hulkin vihollinen, mutta olosuhteiden pakosta he joskus päätyvät samalle puolelle. Alkutahdit tälle kehitykselle soitellaan jo Johtajan sen kertaisen paluun yhteydessä, kun harmaa Hulk auttaa häntä muuttumaan taas gammaneroksi.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 28.11.2017, klo 21:13:40
Alkutahdit tälle kehitykselle soitellaan jo Johtajan sen kertaisen paluun yhteydessä, kun harmaa Hulk auttaa häntä muuttumaan taas gammaneroksi.

Juu tuo nähtiin på finska.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 19.12.2017, klo 20:08:53
Hulk on vissiin ainoa yksittäishahmo joka antanut turpaan molemmille X-Factoreille ja kaupan päälle vielä Freedom Forcelle ja samoiten Ryhmä-Xlle.

Muistaakseni täällä kun nähtiin Bettyn ja Marlon seuraavana aamuna kohtaus rankan juhlimisen jälkeen niin suomentaja oli suomentanut Bettyn sanomaksi että tämä muuttuu Hulkiksi kun oikeasti sanoi että muuttuu Harpyksi.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.12.2017, klo 20:36:41
Harpya ei oltu nähty Suomessa. Vaikka kännipäissään Betty ja Marlo siitä puhuivatkin.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 20.12.2017, klo 20:14:55
Harpya ei oltu nähty Suomessa. Vaikka kännipäissään Betty ja Marlo siitä puhuivatkin.

Ei olekkaan kun jäi tiettävästi yhdeksi esiintymiseksi (eikä täällä ole nähty edes Red She-Hulkia) ja täällä julkaistut Hulkit valikoitiin miten sattuu.

Punisher viittasi Hulkissa vieraillessaan että Hulk olisi ottanut aiemmin yhteen Doc Ockin kanssa mutta ainoa yhteenotto ennen Doc Ockin Las Vegasin lomaa oli kaiketi Secret Warsissa (josta Castlen ei pitäisi tietämän mitään) ja kun Hulk oli pistänyt Doc Ockin pakettiin niin vaikutti että llonkerot olisivat hiukan rutistuneet jonka pitäisi oleman mahdotonta kun lonkeroiden pitäisi oleman adamantiumia.

Peter David kutoi monta juonenpätkää jotka jäivät pätkien asteelle esim. tämä uusio-Hitler (386-387).


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 20.12.2017, klo 21:24:54
Hulk on matsannut Mustekalan kanssa ennen Las Vegasin lomaa Spider-Man # 19:ssa vuonna 1992.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 21.12.2017, klo 20:06:46
Hulk on matsannut Mustekalan kanssa ennen Las Vegasin lomaa Spider-Man # 19:ssa vuonna 1992.

No sitten selvisi mihin Castle viittasi mutta Doc Ockin lonkeroiden pistäminen pakettiin on asia erikseen kun niiden pitäisi oleman adamantiumia (toki yhteen aikaan ne oli Docin kropassa kiinni tai ainakin vaikutti siltä).


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 28.12.2017, klo 19:33:17
Jos laskisi kaikki DC-viittaukset Peter Davidin Hulkeista niin siinä loppuisi sormet ja varpaat kesken muutamaan otteeseen, olipa jopa Doomsday Hulkin ja vissiin Atalantan holotreenaussessiossa mukana.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.12.2017, klo 23:58:45
En tiedä mistä saakka lonkerot ovat olleet adamantiumia, mutta aika tuore juttu se on.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 29.12.2017, klo 03:04:14
En tiedä mistä saakka lonkerot ovat olleet adamantiumia, mutta aika tuore juttu se on.

Juu, eihän se ollut kuin vasta 1993, kun ne Suomessa julkaistiin...

(Joo, huumorilla minä sen heitin, varmaan ne ovat monta eri kertaa vaihtuneet.)


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.12.2017, klo 16:32:15
Vanhin viittaus jonka hokasin, oli Superiorin aikaan. No, eivät kirjoittajat ole olleet ennenkään aina kartalla näissä.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 29.12.2017, klo 20:18:00
Muistaakseni Doc Ockin lonkerot olivat adamantiumia sen jälkeen kun tämä sai uudet tilalle sen jälkeen kun Hämis repi wanhat pois kun Doc Ock oli piessyt Black Catin sairaalakuntoon (ennen Hämiksen lähtöä Beyonderin juhliin). Marvel Fanfare #22 adamantiumlonkeroilla on ensimaininta mutta koska tuo on post-Beyonderin juhlat niin ei eka esiintyminen.

Se onko Doc Ockin lonkerot kiinni tämän kehossa vai ei tuntuu vaihdelleen vuosien saatossa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.12.2017, klo 21:17:04
On jo sanottu että Marvel Fanfarea ei lasketa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 30.12.2017, klo 20:01:18
On jo sanottu että Marvel Fanfarea ei lasketa.

Sano se Wikian käyttäjille.

No kumminkin eka ei-Fanfare maininta adamantium-lonkeroista on Spider-Man Vol 1 #19sta ja tietääkseni Docilla ei ollut syytä uusia lonkeroitaan sen jälkeen kun sai uudet wanhojen tilalle  Spec Spider-Man #75 ja Marvel Fanfare #22/tuon yllämainitun Hämiksen välillä.

Kummastelee miksi Hämiksen vihulaisesta keskustellaan Hulk-ketjussa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 12.01.2018, klo 20:06:50
Romita (Jr, Sr taisi olla jo eläköitynyt) tuli Hulkkiin ja Abominationilla ei sen jälkeen ollut enää housuja eikä myöskään munaskuita (eipä niitä tainnut olla Hulkillakaan yhdessä ruudussa). Tiedä sitten kenen päätös oli tehdä Abominationista sukupuoleton monsteri kun kumminkin käytiin läpi tämän menneisyyttä ennen muuttumistaan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Darzee - 12.01.2018, klo 21:19:10
Romita (Jr, Sr taisi olla jo eläköitynyt) tuli Hulkkiin ja Abominationilla ei sen jälkeen ollut enää housuja eikä myöskään munaskuita (eipä niitä tainnut olla Hulkillakaan yhdessä ruudussa). Tiedä sitten kenen päätös oli tehdä Abominationista sukupuoleton monsteri kun kumminkin käytiin läpi tämän menneisyyttä ennen muuttumistaan.

Tällaiset kysymykset on tapana sivuuttaa siveästi. Paitsi Vartijoissa, jossa sinisenä hohtavalla Tri Manhattanilla on myös sinisenä hohtavat sukukalleudet. Perinteisestihän Kuvotuksella on siniset simmarit, joihin sitten kätkeytyvät kehon intiimeimmät osat. Tuskinpa muutoksen taustalla on toimituksellinen linjaus, vaan kyseessä lienee taiteilijan tulkinta.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.01.2018, klo 21:40:42
Kummastelee miksi Hämiksen vihulaisesta keskustellaan Hulk-ketjussa.

Valita sille joka aloitti.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 13.01.2018, klo 20:33:21
Valita sille joka aloitti.

Eikun valitan modelle.


No itse asiaan: Abomination tuntui myös saaneen kyvyn hengittää veden alla kun tämä ilmeisesti tuntikausia pähkäili elämäänsä meren pohjassa. Myöhemmissä Hulkeissa (esim. kun eri Hulkit ja Rick Jones Abomination muodostivat ryhmän) tuntui että 90% mitä noita ennen tapahtui on unohdettu.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Lurker - 13.01.2018, klo 20:36:14
Eikun valitan modelle.
--

Senkus jatkatte.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 18.01.2018, klo 21:36:11
Kummallisia ideoita kässärit saavat joskus, Abominationin vaimo oli tullut Jenkkilään ja tuosta sitten jonkun ajan kuluttua Banner ja Mrs Blonsky olivat lyhyessä suhteessa (toki Leaderin (jonka piti Davidin juoksussa olla sen toisen isopäisen gammamutantin päässä ja sitten Inc. Hulk vol 2sen alkupuolella piti siirtymän tietoisuuden ylemmille tasoille) johtaman salaisen järjestön avittamana) eli voisi sanoa että Banner kosti Abominationille (joka edelleen kuljeskeli ilman housuja, jos olisi ollut häntä niin olisi voinut olla Fin Fang Foomin veli) sen että tämä tappoi Bannerin vaimon makaamalla Abominationin vaimon kanssa, pisteenä iin päälle Ms. Ross/Mrs. Banner oli hengissä (taas vaihteeksi) ja Absorbing Manillä oli yhtäkkiä psyykkisiä kykyjä (jonkinsortin telepatiaa/mielensiirtoa). Toki myöhemmin on sitten retconnattu että mitään mitä tapahtui Davidin juoksun jälkeen ei ole välttämättä tapahtunut vaan se on ollut Nightmaren ja Daydreamin tekosia.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 26.01.2018, klo 20:48:09
Nyt sitten on päästy Planet Hulkin (ja selvisi miten Hulk oikeastaan päätyi sinne avaruuskapseliin kun flashbackeissä se jäi epäselväksi hiukan) ja WW Hulkin ohitse ja Rulkin ohitse (ja Arthur Adamsin taiteen ohitse joka sopisi minusta paremmin hieman eri lehtiin) ja 600sta eteenpäinkin on aika tuttua tavaraa.

Peter David on muuten joko ilkeä lukijoille tai nero, hieman ennenkuin Hulk/Banner kohtasi Nightmaren ja Daydreamin niin numero päättyi siihen kun Banner oli lukittuna pehmustetussa sellissä ja Doc Samson sanoi että Banner on ollut siellä Pantheonista lähdön jälkeen (eli Davidin ed. juokaun lopusta lähtien) ja sitten seuraavassa numerossa asioiden oikea tila selvisi.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 07.06.2018, klo 23:26:26
Bruce Jones on nimensä puolesta syntynyt kirjoittamaan Hulk-tarinoita.

Tulipa palattua sähköisesti siihen 2000-luvun alkuvuosien kokonaisuuteen, mistä nähtiin aloitus Suomessakin. Ihan varma en ole, minkä verran olen tätä aikanaan paperilta lukenut. Olisiko ehkä kirjastosta tullut lainattua tai jotain.

Kuvittajat tässä sopivat hyvin valittuun kauhutunnelmaan, joskin näytöltä olisi kiva välillä lukea muutakin kuin pelkkää yökohtausta putkeen.

Tarina oli varsin toimiva, mutta jossain vaiheessa menee kiinnostus kun kaikki ovat kuolemattomia ja varsinkin tarinaan kirjoitetut naiset siinä määrin samankaltaisia että menee jo työlääksi sen seuraaminen, että kuka tekee mitäkin.

Työläs ja digi eivät vain sovi yhteen.

Herb Trimpe varmaan toimisi sähköisenä loistavasti. Olen niitä välillä silmäillyt, mutta ehkä sitten siihen samaan syssyyn kun luen kaikki Kirbyt, Ditkon Tohtori Oudot ja muut sitten joskus -sarjat.

En ole varmaan ennen digiaikaa tajunnut, kuinka tajuttoman paljon yksistään Marvel on julkaissut sarjakuvaa. Kun joskus on kuvitellut lukeneensa kaiken, niin nyt vain jää ihmettelemään, että onko tällaistakin julkaistu näin paljon.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 11.06.2018, klo 20:56:23
Bruce Jones on viimeisin kunnon Hulk-kirjoittaja. Nautin kovasti hänen tarinakaarestaan. Sen jälkeen lyhyempiä huippuja ovat olleet Pakin Planet Hulk ja Jason Aaronin Incredible Hulk vol. 4. Loebin Red Hulk alkoi lupaavasti mutta sitten se päätettiin paisuttaa kuin kloonisaaga, ja lopputulos on mieletön sekasotku vailla päätä ja häntää. Kaikista Banneriiin sidoksissa olevista henkilöistä tehdään voimakkaampi superörkki, jotka lyövät Hulkia turpaan taukoamatta. Nerokasta. Nykyisin sarja on pilattu Amadeus Cholla, joten parempi lukea uudestaan Davidin runia.

Ja olinpa unohtanut, että tämän vuoden puolella on ilmestynyt uusi Davidin Epic collection, jossa nähdään klassinen Pantheonin loppu ja sen jälkeiset seikkailut, jotka hypättiin Suomessa yli ja jatkettiin Maestron megajytkyllä, johon myös Suomessa lopetettiin Davidin kirjoittamat seikkailut.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: kespa - 11.06.2018, klo 23:09:10

Ja olinpa unohtanut, että tämän vuoden puolella on ilmestynyt uusi Davidin Epic collection, jossa nähdään klassinen Pantheonin loppu ja sen jälkeiset seikkailut, jotka hypättiin Suomessa yli ja jatkettiin Maestron megajytkyllä, johon myös Suomessa lopetettiin Davidin kirjoittamat seikkailut.
Itsekin tuon luin juuri äskettäin, vaikka kaikki nuo yli hypätyt tarinat tuli aikanaan irtojenkkilehtinä kerättyäkin. Aikanaan pidin ihan älyttömästo Liam Sharpin jäljestä, mutta nyt eivät enää iskeneet taiteen puolesta niin hyvin, eikä kyllä tarinankaan. Omasta mielestäni Davidilla oli tuossa vaiheessa vähän kuivempi aikakausi ja hyvään meininkiin päästiin taas Deotaton ja Kubertin kanssa. Marvelin Epic-linja on kyllä kaiken kaikkiaan ollut itselleni mieleinen. Pystyy nostalgian nälässä keräämään hyllyyn toivottavasti aikanaan täysiä sarjoja suosikkilehdistä ja kokeiltua vähän jotain uutta (vanhaa).


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 11.06.2018, klo 23:32:52
Sen jälkeen lyhyempiä huippuja ovat olleet Pakin Planet Hulk ja Jason Aaronin Incredible Hulk vol. 4. Loebin Red Hulk alkoi lupaavasti mutta sitten se päätettiin paisuttaa kuin kloonisaaga, ja lopputulos on mieletön sekasotku vailla päätä ja häntää.

Tämän olen varmaan aiemmin kuitannut, että Planet Hulk oli parhautta, ja Red Hulk vettyi McGuinnessin kuvituksesta huolimatta aika nopeasti.

Aaronin kokonaisuuteen en ole tutustunut, johtuen vastenmielisyydestä vanhojen Image-kuvittajien nykytyyliä kohtaan (Silvestri & Portacio). Tyyli siis on sama, mutta oma maku ei tosiaan ole. Aaron kyllä on kirjoittanut sen verran hyviä pätkiä, että täytynee tuohonkin tutustua, sitten joskus.

Itsekin tuon luin juuri äskettäin, vaikka kaikki nuo yli hypätyt tarinat tuli aikanaan irtojenkkilehtinä kerättyäkin.

Oli kyllä aika ylihypättävää materiaalia, kun joskus vuosia myöhemmin tutustuin tähän pätkään.

Oli sitten mitä tahansa mieltä siitä, miten Suomen lehtihyllyille koostettiin julkaisuja Marvel-materiaalista niin kyllä ne vain aika tehokkaasti seuloivat ne paremmat jutut sieltä Atlantin takaa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 11.06.2018, klo 23:51:19
Oli sitten mitä tahansa mieltä siitä, miten Suomen lehtihyllyille koostettiin julkaisuja Marvel-materiaalista niin kyllä ne vain aika tehokkaasti seuloivat ne paremmat jutut sieltä Atlantin takaa.

Toki mutta tuli myös tauhkaa esim. Maximum Carnage ja 1980-luvun Hulkissa oli paljon tarinoita jotka olisi voitu skipata (tokipäätökset tehtiin muualla).


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: J-Viilee - 13.06.2018, klo 22:53:00
Maximum Carnage oli itseasiassa aika hyvä tarina. Raaka ja mieleenpainuva aikanaan.
Siitä tehtiin pelikin, jota en koskaan päässyt läpi, yksi niistä harvoista.

Silloin tehtiin miehistä miehiä kun oli vain kaksi continueta, tai ei ollenkaan ja aloitit pelin aina alusta uudelleen..


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 16.06.2018, klo 21:44:15
Sanotaan, että ihmisen tulisi luottaa maku- ja hajuaisteihinsa. Jos nämä ilmoittavat tuotteen olevan pilaantunutta, ei sitä pitäisi koettaa järkeillä syötäväksi sillä perusteella, ettei viimeinen myyntipäivä ole vielä käsillä.

Kaikki merkit sanoivat, että Jason Aaronin 15 numeroa vuosilta 2011–2012 oli kuraa, mutta kuitenkin piti mennä järkeilemään itselle, että Aaronin Thor ja vaikka mitä on ollut laatuviihdettä.

Tämä on kuitenkin huonointa Hulkia koskaan. Ihan kuin erottaisin jonkinlaisen teeman, mutta se sitten väistämättä lipeää. Ihan viime metreillä Aaron koettaa kääntää tästä kolarista vielä karusellin, mutta ei tuota alkupuolta voi väittää huumoriksi millään.

Jos Whilce Portacion kuvituksella jokin arvo enää nykyään on, niin se on käsikirjoituksen banaaliuden korostaminen.

Tähän ei saatu ilmeisesti väkipakollakaan kiinnitettyä yhtä kuvittajaa, vaan kuvittajat vaihtuvat koko ajan. Eipä sillä, kuka tahansa kelpaa Whilcen jälkeen, mutta on tämä myös toimituksellisesti yhtä huono kuin taiteellisesti, vaikka jälkimmäisen sanan kirjoittaminen koskee tässä yhteydessä sorminiveliin.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 17.06.2018, klo 19:25:42
Samoilla linjoilla Jiksin kanssa. Tuo on sittemmin taidettu pyyhkiä maton alle.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 18.06.2018, klo 21:32:40
Tuli näitä aiemmin kirjoitellessa mieleen Incredible Hercules -sarja.

Tämä seurasi Planet Hulkin päättävää World War Hulk -tapahtumaa ja sitä julkaistiin punaisen Hulkin rinnakkaissarjana 2008–2010.

Olin ilmeisesti kategorioinut sarjan "hyvää luettavaa" -karsinaan, vaikken ollut lukenut sitä kuin Secret Invasion -numeroihin saakka. Tämä on ykkössettiä, jonka tosiaan voi lukea joskus uudestaan.

Greg Pak ja Fred Van Lente kirjoittavat ykköstason viihdettä, joka jälleen kerran poikkeaa perussapluunasta. Jälleen kerran tähän myös perustuu koko sarjan tenho.

Kirjoittajakaksikko on viisaasti jättänyt antiikin luonnevikaisen sankarin tasoittelematta. Lähdemateriaalissa on tosiaan käänteitä kerrakseen. Kummasti tämä viinaan ja naisiin menevä Hercules toimii myös supersankarina.

Sarja heilahtelee draaman ja komedian rajan yli puolelle tai toiselle. Olipa riemastuttava juttu sekin, jossa Hercules teeskentelee olevansa Thor.

Nimikkohenkilö kantaisi jo yksin kokonaisuutta, mutta oiva sivuhahmo Amadeus Cho tasapainottaa ja nousee monesti ratkaisijan, ja sankarin, rooliin.

Tämä toimii kaikkein parhaiten ilman mitään viittauksia ympärillä tapahtuviin Marvel-juttuihin. Onneksi edes Ares, jonka ruutuaika tuli Dark Reign -kauden jutuissa täyteen, ei tässä paljoa julmistele.

Kuvittajista ei yksikään jäänyt sen suuremmin mieleen, mutta huonoja ei mukaan mahtunut. Kaikkein helpoin tehtävä ei ole esittää pikkuruudussa sanotaan nyt vaikka vuoren nostamista, joten varmaan siinä on päätä välillä jouduttu raapimaan. Sellainen tehdään vaan -fiilis on näissä vahva.

Ilahduttavasti väritys sopii hyvin näytölle, paljon levollisempaa ja tasapainoisempaa kuin sellainen silmille hyökkäävän aggressiivinen väritys mikä vaivasi saman kauden Deadpool-sarjaa.

Olen joskus muistellut kuinka mukavia olivat ne toimituksen pikku laatikot, joissa selvitettiin minkä lehden tapahtumiin milloinkin viitattiin. Se oli tosiaan sitä aikaa kun juttuja ei vielä luettu diginä putkeen monta kymmentä numeroa. Eipä tosiaan kiinnosta tapahtumat julkaisuissa, joita en varmasti ikinä tule lukemaan.

Toinen juttu mikä ilahduttaa pitkän matkaa, mutta ylikäytettyinä väsähtävät, ovat äänitehosteet.

Oivaltavimmillaan tehosteet ovat osa kuvakerrontaa. Esimerkiksi lattia sortuu alta ääniefektin TRRRAAAAP (trap) säestämänä. Tällöin lukija tietää ansan laukeavan. Kun laitteesta lähtee ääni "DETHTRPPP", tietää että olisi voinut käydä pahasti (deathtrap).

Koska äänitehosteet ovat varsin yhdentekevä ja lukiessa helposti sivuutettava visuaalinen juttu, en tiedä moniko ehti mennä alkuvaiheessa ohitse. Kerran kun näihin kiinnittää huomiota, ei niitä enää voi jättää huomioimatta vaikka yrittäisi. Tämä on ongelma, kun kaikki eivät ole yhtä oivaltavia.

Kun näitä viljelee joka sivulla, siitä menee nopeasti teho. Thor iskee maahan "WHATAMANNNN", Hercules yllättää Thorin iskulla "SUKKKAPUNCH" ja Thor antaa vastaiskun "THORRRRULEZ".

Lohikäärme puhaltaa tulta SMAAAUG (Tolkien-viittaus) saa hymähtämään, mutta iskujen kuvaaminen tyyliin "CLUBWAKK" ja "MACEINDAFACE" kuluvat nopeasti loppuun.

Huonoimmistoon kuuluvat esim. "KRACKAHUMMMMAA", joka kertoo rutattavan auton olevan Hummer. Varsin moni jymähdys perustuu nimeen, turpiinvetäjän asemaan tai kamppailijoiden keskinäiseen suhteeseen. Sellaiset eivät ole kovin hyviä.

Kuitenkin mukana on kymmenittäin yllättäviä, peräti hyviä äänitehosteita, joten tähän kannattaa tarttua jos niiden käyttöä sarjakuvissa tahtoo tutkia.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 22.06.2018, klo 22:27:23
Toisinaan olen miettinyt, että oliko se Planet Hulk oikeasti hyvä. Se ei jättiläishyönteisineen näytä kovin vetovoimaiselta.

Kuitenkin siihen palatessa on selvää, mikä siinä aikanaan kolahti. Tarina kerrotaan neljän – ei siis jo tuolloin tyypillisissä kuuden – numeron pätkissä.

Tästä syystä tarina etenee reippaasti, ja kokonaisuudessa on jotain samaa kuin vaikka 60-luvun parhaissa Marvel-sarjoissa, jolloin suurimmatkin tarinat esitettiin kahdessa numerossa. Ei tämä mitenkään paranisi sillä, että välissä olisi kaksi numeroa nurkassa murjottamista.

Tarkoitus oli vain silmäillä, mutta luin kokonaisuuden kahdessa illassa oikein ajan kanssa.

World War Hulk oli sekin ihan kelpo rytistys. JR JR tuntuu oikein nauttivan, kolme numeroa on todella herkullista katsottavaa, jos miehen luita ruhjovasta tyylistä pitää. Olisiko gladiaattoritaistelu innostanut vähemmän vai aikataulut painaneet päälle, mutta samaa paloa ei kahdessa viimeisessä sitten oikeastaan ollutkaan.

Jos täällä olisi keskikesän juhla, tämä sopisi siihen ihan just.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 23.06.2018, klo 10:49:07
Planet Hulk oli tosiaan aika hyvä. Jotenkin tuntuu, että tällaiset normiympäristöstä poisotetut jutut toimii helposti paremmin kuin yritykset tehdä jotain samankaltaista status quon sisällä.
World War Hulk oli myös jatkona alkuun hyvä, mutta lopetus oli taas Marvelin eventeille tyypillinen tyhjiin raukeaminen. Lopun osalta tuli mieleen, että oliko tässä jopa haukattu ihan liian iso pala tai lähdetty tekemään tarinaa enimmäkseen hyvän alkuidean tuoman innostuksen varassa. Sitten, kun tositoimiin piti päästä, tulikin realiteetit vastaan, eikä homma johtanutkaan mihinkään. Ainoana lopputuloksena taisi olla, että saatiin Hulk taas maan kamaralle.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 23.06.2018, klo 19:19:12
WWHn lopputulos oli a. Hulk takaisin maapallolle ja b. Hulkin voimat eivät olleet enää worldbreakerin tasolla.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jussi Tyni - 27.06.2018, klo 15:45:16
Planet Hulk on mun mielestä paras Hulk-tarina ikinä. Tottakai se Peter Davidin pitkä, suurelta osin suomennettukin juoksu on huikea, eeppinen ja parasta ikinä. Mutta siitä on hankala erottaa mitään tiettyä yksittäistä tarinaa. Muutenkin olen sitä mieltä, että jatkuvien eventien ja cross-overeiden sijaan Marvel kaipaisi lisää Planet Hulkin
(ja Born Againin, Guardian Angelin, Kraven's Last Huntin, Infinity Gauntletin, Asgardian Warsin, jne jne ) tyyppisiä selkeitä klassikkotarinoita. Yhdessä kokoomassa Planet Hulksissa on alku, keskikohta ja loppu. Juoni pysyy tiiviinä, vetävänä ja dramaattisena koko ajan ja kuvitus on vaihtuvista kynäilijöistä huolimatta tarpeeksi yhtenäistä.

Loistava, koskettava kokonaisuus, joka löytyy omasta kirjahyllystä ja johon tulee parin vuoden välein palattua uudestaan ja uudestaan.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 28.06.2018, klo 02:43:22
Skaar, Son of Hulk on lisää Greg Pakia ja Planet Hulkia.

No joo, ei se nyt ihan ole, mutta lähelle päästään yhden käden sormien verran. Hopeasurffarin liittyessä mukaan mennään lörinällä alaspäin.

Kaksitoista numeroa jaksoin, sitten annoin periksi. Ei sitä montaa numeroa enää olisi, mutta kun ne eivät ole enää Pakin käsikirjoittamia, niin että antaa olla.

Olen koettanut joskus aikanaan tuota Jeph Loeb & Ed McGuinness -juoksua punaisen Hulkin parissa lukea, mutta en koskaan ole saanut läpi saakka.

Tällä kerralla en edes yrittänyt lukea, katsoin vain kuvat. McGuinness saa aikaan kelvollista muskelipornoa, mutta lööppiä en jaksa lääppiä.

Käsikirjoitus on täysin sisällytyksetöntä höpöä, ja sitten tulee Fall of Hulks ja World War Hulks. Molemmissa jengi kokoontuu kasaan, koska en muista mitä tapahtui ja sitten en muista kuka löi ketä, enkä muista mihin se lyöminen päättyi. Surullisinta tässä on, että tuskin muistan edes välttää tätä ja palaan unohtamaan tämän joskus kymmenen vuoden kuluttua uudestaan.

No jäi tuosta ensimmäisestä crossoverista mieleen, etten koskaan ole nähnyt JR JR:n kynästä huonoa jälkeä, mutta nyt sitten on nähty. Lapsuuden sankarit, joo.

Punaisen Hulkin kanssa oli samalla sivusilmäiltävä incredible-sisarjulkaisua numerosta 600 alkaen.

Joopa joo, mitäpä jos toimituksesta olisi sanottu Pakille, että tässä parikymmentä numeroa, kirjoita rauhassa uusi Planet Hulk. Nähdään parinkymmenen numeron päästä ja jos hyvin myy, niin sitten taas parinkymmenen numeron päästä.

Sen sijaan tässä on nyt kourallinen eri julkaisuja, kaikki samaa höyryävää läjää.

Tarkoitus oli jatkaa sieltä täältä lukien Waidin Indestructible-sarjaan, jonka muistin ainakin alkaneen hyvin, mutta ei näillä tuntumilla hetkeen taas tee mieli Hulk-julkaisuihin tarttua.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Veli Loponen - 28.06.2018, klo 08:53:24
Olen koettanut joskus aikanaan tuota Jeph Loeb & Ed McGuinness -juoksua punaisen Hulkin parissa lukea, mutta en koskaan ole saanut läpi saakka.

Tällä kerralla en edes yrittänyt lukea, katsoin vain kuvat. McGuinness saa aikaan kelvollista muskelipornoa, mutta lööppiä en jaksa lääppiä.

Käsikirjoitus on täysin sisällytyksetöntä höpöä, ja sitten tulee Fall of Hulks ja World War Hulks. Molemmissa jengi kokoontuu kasaan, koska en muista mitä tapahtui ja sitten en muista kuka löi ketä, enkä muista mihin se lyöminen päättyi.
Mä jaksoin noi lukea. Loebin käsikirjoituksissa on se hyvä puoli, että ovat tosiaan sitä sisällytyksetöntä höpöä, jonka lukee alta aikayksikön. Menee mulla semmoisena "kun ei muutakaan ole" -lukemistona. Toisaalta olen aika kuvittajavetoinen lukija ja siksi tähänkin tartuin alun perin juuri tuon muskelipornon takia.
Incrediblessä oli muuten noihin aikoihin hyviä kuvittajia myös. Gary Frank, Dale Eaglesham ja Paul Pelletier.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jiksi - 28.06.2018, klo 18:01:28
Gary Frank, Dale Eaglesham ja Paul Pelletier.

Kuvittajat näissä ovat kyllä kohdallaan, ei käy valittaminen.

Hieman silmäilin tuota Jeff Parkerin punaisen Hulkin jatkoa, ei siinäkään kuvitus mitään huonoa ole, mutta tuli jo yliannostus Hulkia.

Parker jäi mieleen Thunderbolts-sarjasta, joka ei tietysti jonkun Warren Ellisin jälkeen loistanut, mutta olipa sellainen muikea, itsenäinen kokonaisuutensa.

Olisi tässä vielä sitten jollekin sadepäivälle Pakin Incredible Hulks ja se Mark Bagleyn kuvittama sarja.

Täytyy kyllä sanoa, että näistä viimeksi luetuista isoimmin nyppii se, kuinka jutut on tehty seurattaviksi julkaisujärjestyksessä viikko kerrallaan.

Kun ei tuolla tavoin lue, jäljelle jää paljon julkaisuja, joista ei tahdo ottaa selvää ennalta, joiden välisiä yhteyksiä on vaikea seurata lukiessa ja joista on paha mennä enää jälkikäteen sanomaan, mitä on tullut luettua.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 28.06.2018, klo 19:28:12
Tuhoutumattoman Hulkin ideana oli että Banner halusi tehdä hyvää maailmalle joten hankkiutui S.H.I.E.L.Din palvelukseen tekemään keksintojään ja kun tarvittiin Hulkkia niin sitten Hulkattin siellä missä S.H.I.E.L.D tartti apua ja toki liittyi mukaan sitten noihin crossovereihin eli AoU ja Infinity ja tietenkin otettin yhteen Rautapöksyn ja muiden kanssa.

Oli se ihan mukavaa pöhköä luettavaa.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: trendkiller - 07.07.2018, klo 11:12:30
Tuhoutumattoman Hulkin ideana oli että Banner halusi tehdä hyvää maailmalle joten hankkiutui S.H.I.E.L.Din palvelukseen tekemään keksintojään ja kun tarvittiin Hulkkia niin sitten Hulkattin siellä missä S.H.I.E.L.D tartti apua ja toki liittyi mukaan sitten noihin crossovereihin eli AoU ja Infinity ja tietenkin otettin yhteen Rautapöksyn ja muiden kanssa.

Oli se ihan mukavaa pöhköä luettavaa.

Minä taas en syttyny tälle yhtään. Liian pöhköä ja hapokasta. En ois uskonu Waidistä näin sanovani.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.07.2018, klo 12:18:46
Hulk on hukassa. Pitäisi katsoa joku sellainen tilanne Bannerille joka kesti kauan ja oli ennen menestyvä.

1. Ilkeä Hulk
2. Tyhmä Hulk
3. Professori Hulk

Mutta tärkeintä on että Hulk lyö.


Otsikko: Vs: Hulk
Kirjoitti: X-men - 07.07.2018, klo 20:53:40
Nykyinen Immortal Hulk on sukua tyhmälle Hulkille mutta on viisaampi ja ilkeä, voisi sanoa että sekoitus Grey Hulkkia ja 1980-luvun alun Hulkkia ja She-Hulk on sitten aina vihainen Hulk.