Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Kotimaiset sarjakuvat ja tekijät => Aiheen aloitti: Leo - 26.04.2004, klo 18:07:17Otsikko: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Leo - 26.04.2004, klo 18:07:17
En löytänyt haun avulla tällaista aihetta.

Mauri Kunnaksen sarjakuvaurasta en tiedä paljoa, mutta tämän  varjolla onnistuin ujuttamaan aiheen tähän foorumiin.

Ensimmäisen Kunnaksen kirjan sain 4-vuotiaana, mutta palapeliä kokosin jo kolmen ikäisenä. Silti Mauri oli minulle vain "yksi monista", kunnes n. viikko sitten kävin  kyseisen taiteilijan kotisivuilla. Täältä "Seitsemän koiraveljestä" -kirjan "tutoraalia" lukiessani tajusin kuinka tarkkaa työtä jokainen kirja on. Luin muutamassa päivässä ne vaivaiset 7 kirjaa, jotka omistan ja innostuin aloittamaan keräilemisen. Nyt kun olen kerännyt kaikki taskarit niin minulla alkaa innokas Mauri Kunnas -kirjojen keräileminen (B. Virtaset täytyy myös kerätä!). Olen lukenut lähes jokaisen kirjan ,jonka Mauri on tehnyt, mutta onhan omistaminen kuitenkin vallan eri juttu. Kirjat vain ovat normaalisti peijakkaan kalliita, joten keräilemiseen menee varmasti piiiiiitkän aikaa.

Teen tällä hetkellä myös esitelmää Maurista, jonka esitän huomenna, toivottavasti Mauri tuo onnea. Kirjojen hienon värityksen kannustamana päätintänä  iltana aloittaa ihan käsin värittämisen harjoittelun. Saisi vähän luonnollisempaa jälkeä. Myös jonkinlaisen teksti-kuva -tarinan ajattelin tehdä jonkun ajan kuluttua. Tästä sen taas  näkee mitä kaikkea seuraa piirtäjän nettisivuista. Tuli taas omien sivujen ulkoasun muuttaminen mieleen hienoista kotisivuista. Jospa sitä domainia toivoisi synttärilahjaksi...

Mitäköhän  muut kvaakin lukijat ajattelevat kirjoista tai sarjakuvista? Myös kaikenlaista "triviatietoa" saa tarjota

P.S. onko Mauri kupla.net:in piirtäjät listalla? Minä en löytänyt :-P tsemppiä Maurille tulevienkin kirjojen tekemiseen!
Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 26.04.2004, klo 18:22:21
Kunnashan on paitsi nero, myös hieno ihminen. Nyt kipin kapin kaivamaan esille Suomen sarjakuvaseuran julkaisema strippikooste "Kotlant Jaarti", Kupla-lehden numero kuutonen, Helmiä sioille -lehdet, Helsingin hulinat -lehti, "Hyvinkää-Riihimäki, kuoleman talousalue" - lehti, Nyrok City Kollektion, Mac Moose ja Jakke Migreenin tapaus -albumi, Apu-lehden vuosikerrat 90-l. alusta (Kunnaksen piirrossivu joka numerossa v. 1995 asti, muistaaxeni), Jauhot suuhun-pilapiirroskokoelma ja se toinen pilakuva- kollektio myös, ei tule nimi nyt mieleen, Joulupukki ja Noitarumpu-piirroselokuva (jonka teossa avittivat myös mm. Kari Korhonen ja Juba). Lastenkirjojaan en milään muista kaikkia, mutta Suomalainen tonttukirja oli niistä eka.

Näistä pitäisi jo kohtuullinen esitelmä syntyä.

Mauri Kunnaxen (http://www.turunsanomat.fi/osasto/?ts=1,10,0,0,156942,2004-03-27) suht tuore haastattelu Turun Sanomien Extra-liitteessä.

Toinen Kunnas-haastelu (http://www.ranska.org/kirjallisuus/mauri_kunnas.php)


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Leo - 26.04.2004, klo 18:51:02
Hyviä haastatteluja, kiitti Vesa!
Esitelmän olen silti jo tehnyt. Näin ala-asteella ihanne aika on 5 minuuttia, mutta esitelmä venyi 7 minuuttiin. Maurista itsestään en kerro muuta kuin alussa vaan keskityn "Seitsemän koriaveljestä" kirjan tekemisen vaiheista (jotka kaikki voi lukea Maurin kotisivuilta).


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 26.04.2004, klo 18:54:27
"Hyvinkää-Riihimäki" ei ole Kunnaxen.  Vaan Ossian Saarmanin. (alias Olavi Saarinen?)
Mutta Kunnaksen omat sivut tuovat paljon kivaa tietoa:
http://www.maurikunnas.net/

Keskittyy kuvakirjoihin, mutta klikkaa "kaikki Maurista" ja sieltä sitten vielä "leluverstaalta kirjailijaksi" -juttu, niin saat lukea Maurin omaa tekstiä koko urasta.

Timo

EDIT: taas olin liian myöhässä... pöh...


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 26.04.2004, klo 20:11:59
Plääh. Tarkoitin sittenkin tätä:

Tapaus "Keuruu" : dosentti NN:n ihmeelliset seikkailut Suomessa ja Neuvostoliitossa / text Oittinen - Tuomisto ; piirt. Salmi - MK... - [Helsinki : Taideteollinen oppilaitos, Viskom-laitos, 1972]. - 41 s. ; 28 cm. - (Karju sarja : no commercial comics.) *** Tekijät: Vesa Oittinen, Timo O. Tuomisto, Hannu Salmi ja Mauri Kunnas. - Painos 200 kpl.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Justus - 26.04.2004, klo 20:52:53
Kuriositeettinä elvistelen, että kaverini äiti on syntynyt Vammalassa ja ollut Maurin kanssa samalla luokalla. Siksi heillä oli paljon Koiramäen kirjoja, joitain jopa omistuskirjoituksella. Vammalassa järjestetään kirjallisuuspäivät vuosittain.

Mauri Kunnas rahoitti albumillaan sen Tyrvään kirkon (Tyrvää = nyk. Vammala) katon kun sen kirkonpolttajat(.net) poltti. Eli siis local hero.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Leo - 26.04.2004, klo 21:01:05
Mauri Kunnas rahoitti albumillaan sen Tyrvään kirkon (Tyrvää = nyk. Vammala) katon kun sen kirkonpolttajat(.net) poltti. Eli siis local hero.
Totta. Kyseessähän oli Koiramäen joulukirkko (http://www.maurikunnas.net/default.cfm?template=bookview&firstbook=184&cd=1003). Hieno teko Maurilta :'(

Vesan alkuperäinen (muokkaamaton) viesti oli "Ronkainenkin meni vipuun" tms. ,mutta tällä kertaa se ei toteutunut, tsemppiä Vesa! ;D


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 26.04.2004, klo 21:05:53
Kyllä vielä kamppaan Ronkaisen joskus (tiedollisesti). Ulkomuisti ei tässä muuttohössäkän keskellä vaan pelaa niinkuin sen pitäisi.

Kuka possu omistaa (luvattomasti) Nyrok City-originaaleja? Kunnashan ei silloin muinoin niistä kovasti piitannut, ja moni päätyi "rosvojen rasvaisiin näppeihin". Kupla kuutosessa on muuten mainioita esimerkkejä kuinka aikuisempi Kunnas sensuroi Kotlant Jaarti-strippejään.

"Kuka veltomman nojatuolin tekee, se saa noopelin palkinnon. Siinä teidän suuri viisautenne.. helkatin pöllöt."


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Leo - 27.04.2004, klo 14:28:41
Esitelmä tuli pidettyä ja opettaja heitti  pistemääräksi 16/15 (10+) ;D

Saman esitelmänhän voisi pitää jossain muualla   kun se noin hyvä kerran oli. Ainut mistä tuli sanomista oli, että  luin suoraan paperista :P

Suositelkaa hyviä Maurin (lasten)kirjoja, sillä virallisen keräilyn aloitan viikonlooppuna ostamalla jonkun kirjan.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: JJ Naas - 27.04.2004, klo 14:57:37
Kunnaksen piirokset sen kuin paranevat kirja kirjalta; piirostyyli on tiukkaa ja värit kylläisiä ja yksityiskohtien määrästä ei ole tingitty. Hankala sanoa mikä on paras kirja... Joulupukki -kirjastahan kaikki alkoi, ja se on klassikko.

"Hyppäis säynävä suuhun."


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Aura - 27.04.2004, klo 15:27:20
Hyviä kirjoja... kaikkia en ole edes nähnyt, ja ehkä parhaaksi kirjaksi helpoiten luokittelee sen, missä on eniten nostalgiaa? Öö... Koiramäki-kirjat on itsellä vahvimmin jääneet mieleen.... Voisi melkein väittää, että kaikki ne Kunnaksen kirjat ovat hyviä, vaikkei kaikkia ole edes nähnyt. ;)

Herra Hakkarainen on paras. ;D


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Hanna - 27.04.2004, klo 15:34:39
ehkä parhaaksi kirjaksi helpoiten luokittelee sen, missä on eniten nostalgiaa?

Ainakin mulla se menee just noin. Niinpä Kunnaksen kirjoista (ja ylipäänsä kaikista lapsuuteni kirjoista) mulle rakkaimpia ovat jo aivan repaleiseksi luettu Joulupukki sekä ziljoonia katselukertoja kerännyt Suuri urheilukirja.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Zippo - 27.04.2004, klo 15:53:25
Meilläkin tuo "Sir Hakkarainen" jyrää muut.

Kun itse on näinkin vanha niin kyllä se "Suomalainen tonttukirja" on se rakkain Kunnaksen teos. Sitten tulee Joulupukki ja Koiramäet.

Seitsemän koiraveljestä on myöskin tuore klassikko.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: FreakyMike - 27.04.2004, klo 17:40:04
Minun suosikkini on "Koiramäen lapset kaupungissa" juuri sen lapsuusnostalgian takia. Sain kyseisen kirjan yhteiseksi syntymäpäivälahjaksi kaksoisveljeni kanssa joskus alle kouluikäisinä sillon 80-luvun alussa ja se on tullut selattua läpi varmasti lukemattomia kertoja. Tosi hienoa kuvausta 1800-luvun loppupuoliskon kaupunkilaiselämästä.
Löysin sen itse asiassa viime hiihtolomalla kirjahyllyn kätköistä ja paikkailin repeytyneitä/irronneita sivuja kasaan, ja kirja on taas ihan luettavassa kunnossa.

http://www.maurikunnas.net/default.cfm?template=bookview&firstbook=183&cd=1003


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Viltuska - 27.04.2004, klo 18:52:12
Pienempänä, ehkä siinä kymmenvuotiaana Mauri Kunnas oli ihan ykköslukukohde, vaikka ovathan ne kirjat nykyäänkin itsellä kohtalaisen kovassa käytössä. Eniten tuli fanitettua kunnaksen avaruuskirjoja, jotka loivat pohjaa scifi-innostukseen. Kaikkien aikojen avaruuskirjahan oli kaltaiselleni kymmenvuotiaalle esipuberteettiselle nörttipojalle kuin raamattu Star Warsin ohella.
Paras kohta taisi kirjassa olla Calliston kosmosten väliset tikanheittokisat, jonka kohdalla tikkaa heittävästä mustekalahirviöstä todetaan: "Siriuksen Ilgur Isopää näkyy saaneen jo yhden tikan tauluun."


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: litiumtomu - 27.04.2004, klo 19:32:48
On myönnettävä, että olen aina pitänyt Mauri Kunnaksen kirjoista. Tosin vasta näin hieman vanhempana osaan antaa hänen tekeleilleen sen arvostuksen, jota ne kaipaavat.

Kunnas on pikkutarkka mies työskennellessään. Pohjatyöt tehdään huolella ja pieniä yksityiskohtiakin viilataan viimeiseen asti.

Iso käsi ja paljon respektiä. Ja seuraavalla onnistun vielä suuttuttamaan jonkun, mutta Mauri Kunnas on Suomen Don Rosa.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Esa - 27.04.2004, klo 20:01:19
Apua, merirosvoja oli tosi kova juttu kun olin pieni. Muistan lukeneeni (tai siis katselleeni kuvia) sen kymmeniä kertoja. Tätä pidän parhaana, juuri sen nostalgisuuden takia. Suuri urheilukirja ja Hurjan hauska autokirja ovat myös parhaimmistoa. En ole ikinä oppinut pitämään näistä Koiraveljes-jutuista. Enkä myöskään Kuningas Artturin ritareista tai Puhveli-Billin lännensirkuksesta.

Kun olin pieni otin aina kisoja kuka löytää ensin Herra Hakkaraisen tai Harri Hämähäkin kuvasta. Se ei ole helppoa sillä ne ovat niin tarkkaa työtä ja täynnä yksityiskohtia. Kunnaksen kirjat ovat melkein kuin sarjakuvia.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: peetee - 27.04.2004, klo 20:01:55
Historiasta pitävälle suosittelen ehdottomasti visiittiä Koiramäen taloon perinnetapahtuman aikaan.

http://www.koiramaentalo.fi/ajankohtaista.htm

Mainostanpa vielä sen verran, että vaimon pappa on kaivanut Koiramäen talon sudenkuopan. :)


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Ville - 28.04.2004, klo 14:40:56
Ensimmäinen Kunnas-kirjani oli "Hurjan hauska autokirja" ilm. 93 ja sain sen vuonna 1994. Siinä oli niitä perinteisiä tarinoita väännettynä niin hyviksi Mauri -versioiksi... ;D


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Leo - 28.04.2004, klo 15:00:55
Apua, merirosvoja oli tosi kova juttu kun olin pieni. Muistan lukeneeni (tai siis katselleeni kuvia) sen kymmeniä kertoja.
Minunkin ensimmäinen Kunnas -kirjani :D

Joulupukki -kirjastahan kaikki alkoi
Ööh... Sinun kohdallasi vai Maurin? Maurin ensimmäinen kirjahan oli "Suomalainen tonttukirja"

Suuri urheilukirja ja Hurjan hauska autokirja ovat myös parhaimmistoa. En ole ikinä oppinut pitämään näistä Koiraveljes-jutuista. Enkä myöskään Kuningas Artturin ritareista tai Puhveli-Billin lännensirkuksesta.
Suuri urheilukirja on niitä joita en pienempänä ikinä jaksanut lukea loppuun. Hurjan hauska autokirja OLI hurjan hauska ja luin sen monesti pienempänä vaikken sitä omistakkaan ;D

Koiraveljes  -"juttu" ja Koirien kalevala ovat tosi "in" koska niissä on tavallaan monta ulottuvuutta. Muut kirjat ovat "pelkkiä" lastenkirjoja, vaikka nekin ovat loistavia.

Seuraavalla onnistun vielä suuttuttamaan jonkun, mutta Mauri Kunnas on Suomen Don Rosa.
Minut ainakin >:( arvostan Kunnasta enemmän, koska hän loi oman (tai omat) maailmansa. Rosa piirsi vain vanhoja keksittyjä hahmoja, joten eihän hänkään tavallaan ole tarinoidensa ainoa käsikirjoittaja, koska hahmot ovat vanhoja (näin minä sen ajattelen). Toisaalta, Kunnaksen kirjat ovat kirjoja ja Rosan sarjakuvat ovat sarjakuvia (Kunnaksen sarjakuvia en ala vertaamaan Rosaan).

Montako Kunnaksen "maailmaa" muistatte?  Itselleni tulee ensiksi mieleen, Koiramäki, Tassula, Joulupukin maailma (ei tosin alkup. Kunnaksen) ja Rikun, Roopen ja Ringon (vai ovatko he Tassulasta)


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Hanna - 28.04.2004, klo 16:00:01
Montako Kunnaksen "maailmaa" muistatte?  Itselleni tulee ensiksi mieleen, Koiramäki, Tassula, Joulupukin maailma (ei tosin alkup. Kunnaksen) ja Rikun, Roopen ja Ringon (vai ovatko he Tassulasta)

Suuressa urheilukirjassa oli myös Koiraporin kaupunki, josta oli kotoisin moni urheiluseura.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: litiumtomu - 28.04.2004, klo 19:04:14
Minut ainakin >:( arvostan Kunnasta enemmän, koska hän loi oman (tai omat) maailmansa. Rosa piirsi vain vanhoja keksittyjä hahmoja, joten eihän hänkään tavallaan ole tarinoidensa ainoa käsikirjoittaja, koska hahmot ovat vanhoja (näin minä sen ajattelen). Toisaalta, Kunnaksen kirjat ovat kirjoja ja Rosan sarjakuvat ovat sarjakuvia.

Molemmat herrat kuitenkin tekevät julmetun pohjatyön ennen varsinaisen työn aloittamista ja sisällyttävät tarinoihinsa mitä mielettömämpiä yksityiskohtia. Myös muita yhteneväisyyksiä herroista löytyy, mutta nuo kaksi mielestäni suurimmat.

Tuohon pohjaan rinnastukseni. Hm...liikunkohan heikoilla jäillä  ::)

Sitten vielä Kunnaksen kirjoista.

Ensimmäinen tuttavuus oli "Hui kauhistus", josta osasin tarinat ulkoa. Rusinamörkö oli henkilökohtainen suosikkini ja hyvänä kakkosena esille sai koikkelehtia Luuranko-Leo ilman sääriluutaan.

Sitten tuli "Yökirja - mitä kaikkea tapahtuu öisin". Myös loistavaa viihdettä ja Herra Hakkaraisesta muotoutui uusi ykköshahmo.

Myös kaikki (tietääkseni) muut kyseisen kirjailian teoksista on tullut luettua. Viimeisin hankinta oli luonnollisesti "Seitsemän Koiraveljestä", eikä hankitaa ole vielä tullut kaduttua.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Antero - 28.04.2004, klo 20:54:20
Kunnaksen pilapiirrokset Iltasetissä olivat myös hyviä.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Wade - 30.04.2004, klo 23:21:40
Kunnaksen Puhvalo pillin villin lännen sirkus on sikahy´vä. on koiraveljekset paremmat.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Leo - 02.05.2004, klo 19:36:34
Pitää vielä tähän  lisätä, että jokaisen kannattaa/täytyy käydä Kunnaksen omilla kotisivuilla (http://www.maurikunnas.net). Itselläni on jo sieltä otettu taustakuva ja herra Hakkarainen näytönsäästäjä 8) myös Herra Hakkaraista saa etsiä Tassulan kaupungista pelissä. Sivuilta löytyy myös tutoriaali siitä kuinka Mauri tekee  kirjansa ja tietenkin paljon muutakin tietoa.

Huomenna ostan jälleen Maurin kirjan ;D Toivottavasti en pety (jos edes mahdollista). Yritin tehdä jotain Maurin sivujen tyylistäitselleni, mutta on niin taitavaa jälkeä etten millään onnistunut :( .


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: annabella - 11.12.2004, klo 00:27:59
Olen jollain ihmeen konstilla saanut hyllyyni Kunnaksen lehtisen "Helmiä sioille, epäsosiaalista sontaa jne." Olisiko joku kiinnostunut ostamaan?


En löytänyt haun avulla tällaista aihetta.

Mauri Kunnaksen sarjakuvaurasta en tiedä paljoa, mutta tämän  varjolla onnistuin ujuttamaan aiheen tähän foorumiin.

Ensimmäisen Kunnaksen kirjan sain 4-vuotiaana, mutta palapeliä kokosin jo kolmen ikäisenä. Silti Mauri oli minulle vain "yksi monista", kunnes n. viikko sitten kävin  kyseisen taiteilijan kotisivuilla. Täältä "Seitsemän koiraveljestä" -kirjan "tutoraalia" lukiessani tajusin kuinka tarkkaa työtä jokainen kirja on. Luin muutamassa päivässä ne vaivaiset 7 kirjaa, jotka omistan ja innostuin aloittamaan keräilemisen. Nyt kun olen kerännyt kaikki taskarit niin minulla alkaa innokas Mauri Kunnas -kirjojen keräileminen (B. Virtaset täytyy myös kerätä!). Olen lukenut lähes jokaisen kirjan ,jonka Mauri on tehnyt, mutta onhan omistaminen kuitenkin vallan eri juttu. Kirjat vain ovat normaalisti peijakkaan kalliita, joten keräilemiseen menee varmasti piiiiiitkän aikaa.

Teen tällä hetkellä myös esitelmää Maurista, jonka esitän huomenna, toivottavasti Mauri tuo onnea. Kirjojen hienon värityksen kannustamana päätintänä  iltana aloittaa ihan käsin värittämisen harjoittelun. Saisi vähän luonnollisempaa jälkeä. Myös jonkinlaisen teksti-kuva -tarinan ajattelin tehdä jonkun ajan kuluttua. Tästä sen taas  näkee mitä kaikkea seuraa piirtäjän nettisivuista. Tuli taas omien sivujen ulkoasun muuttaminen mieleen hienoista kotisivuista. Jospa sitä domainia toivoisi synttärilahjaksi...

Mitäköhän  muut kvaakin lukijat ajattelevat kirjoista tai sarjakuvista? Myös kaikenlaista "triviatietoa" saa tarjota

P.S. onko Mauri kupla.net:in piirtäjät listalla? Minä en löytänyt :-P tsemppiä Maurille tulevienkin kirjojen tekemiseen!

Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 11.12.2004, klo 02:14:37
Tsjaa, mitähän moisesta pyydetään hintaa? Missä kunnossa onpi lehtinen? Enimmässään 25 euroa sijoitan minä, en enempää.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 14.12.2004, klo 04:35:04
(http://koti.phnet.fi/otaku/random/loiri.jpg)

Euroviisukarsintakin on pian taas ajankohtainen.

(http://koti.phnet.fi/otaku/random/frederik.jpg)

Nyrok City 1980/1981. Minusta tämä on aina ollut Parasta Kunnasta.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.12.2004, klo 07:26:16
Noi Nyrokit voi vilahtaa yli kaalin nuoremmilta mutta kyselkää vanhuxilta ajan ilmiöistä.


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: ponsse - 11.01.2005, klo 20:44:44
En löytänyt haun avulla tällaista aihetta.

Mauri Kunnaksen sarjakuvaurasta en tiedä paljoa, mutta tämän  varjolla onnistuin ujuttamaan aiheen tähän foorumiin.

Täällä vammalassa on ainakin uudehko Tuulivoimala jossa on Mauri Kunnaksen "lasten satuhahmo" herra Hakkaraisen kuva.  Löytyy myös :) oma herra Hakkaraisen kauppa/museo tai jokin:)


Otsikko: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 11.01.2005, klo 21:56:18
Juu. Kunnasmaista ohjelmaa on esillä myös Tampereen Henki ja elämä-kirjallisuustapahtumassa la 12. helmikuuta Finlaysonilla. Ravintola Bravo Plazassa "Herra Hakkarainen kävelee unissaan" klo 11 - 16.30.
Kunnaxella itsellään on nyt niin kiirus tulevan opuxensa kanssa että hän ei paikalle ehtine. Muita sarjisihmeisiä ym. paikalla kyllä on, ks. uutiset etusivulta.


Otsikko: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Antti Vainio - 29.04.2005, klo 00:45:54
en ole sen ihmeemmin keräillyt Mauri Kunnasta vaan uskollisena fanina ostanut aina mitä se tekee. olin vaan yllättynyt että esim. Kotlant Jaarti jota sarjakuvaseura möi pilkkahintaan on noussut arvoon arvaamattomaan. minun kysymys on kuitenkin siitä Kuplan numerosta jossa oli Kunnaksen kansi ja sarjakuva (en ole ko. lehteä ikinä nähnyt) :onko se sarjakuva hyvä vai jotain jota tekijä häpeilee vieläkin?  mitä sellaisesta joutuisi maksamaan?


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 29.04.2005, klo 01:26:46
Saattaa niitä Kuplan numeroita jostain nurkista löytyä, en tiiä? Sarjis on Kotlant Jaartin tasoista tai vieläkin hötömpää seikkailua. (ja Kotlant Jaarti-läsyähän on edelleen seuran varastossa viljalti) Ihan hauskahan se Kuplan juttukin on kun siinä on muistaakseni Jerry Kottosen lisäksi Taika Jim ja Lothar pääosissa. Myös akkarivaikutteet ovat todella näkyviä, muutama ruutu on aika suoraan ankasta. Kuplan parempaa antia on ainakin minusta kummin lehden sini-pinkki-musta kansi ja Nuortimon Pentin Kunnasta käsittelevä laaja artikkeli.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Kananjalka - 29.04.2005, klo 19:50:35
Monella eri kielellä oikein Mauri Kunnaksen tarinoita on julkaistu ympäri maailmaa?

Näin akateemisessa  Mauri Kunnaksen albumin joka oli käännetty varmaan japaniksi, tai kirjaimet olivat semmoset hauskat tikut.  Taitaa olla japaniksi.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 30.04.2005, klo 12:28:13
Saattaapi olla että vain Kunnas tietää tai sitten Otava. Enemmän kumminkin kuin Arto Paasilinnaa. Kustantaja on Mauriin ilmeisen tyytyväinen, Otavan sisäpihalla on nähtävissä seinänkokoinen Koiramäki-maalaus, ei aivan halpa työ, jo pelkät maalit kuulemma maksoivat 80.000 markkaa... 


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Zippo - 30.04.2005, klo 14:36:24
Monella eri kielellä oikein Mauri Kunnaksen tarinoita on julkaistu ympäri maailmaa?

Tästä saa vähän osviittaa. Tosin taitaa olla listaa päivitetty viimeksi 2002.   >:( Hyi Mauria. Sivut ajantasalle.

http://www.maurikunnas.net/default.cfm?cd=2029&depth=2&dept0=2000&dept1=2029


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 30.04.2005, klo 19:12:57
En löytänyt haun avulla tällaista aihetta.
Kannattaa aina hakea myös Kvaakin artikkeleista. Se haku on parempi kuin ihmisen muisti...
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=269


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: lasse - 17.05.2005, klo 15:13:32
Rakastan Kunnaksen kirjoja, ja piirrostyyliä. Paras miehen tekemä kirja onJoulupukki ja noitarumpu. Ehdottomasti paras Kunnaksen kirjoista.Sain sen itselleni tuossa maaliskuun lopulla viimeinkin monen vuoden metsästyksellä hankittua.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Vapaapudotus - 18.05.2005, klo 09:39:21
Itse olen tykännyt Kunnaksen tyylistä pikkulikasta saakka..
ne eläinhahmot on vain niin hauskoja.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: mohkofantti - 31.05.2005, klo 08:47:56
Omgz, iskä tehny Mauri Kunnaksen saunan  ;D


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.10.2005, klo 21:07:48
http://www.ess.fi/keyword.jsp?kw=59&category=27&main=21

Kunnaxesta juttua Netlarissa.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 12.10.2005, klo 10:18:32
Sitten kaikki yli 18-vuotiaat Helsinkiin heilumaan Vanhalle Ylioppilastalolle 28.10 klo 20 alkain. Kirjamessubileissä (vapaa pääsy!) esiintyvät tuolloin:

"Ilta Vanhalla on avoin kaikille ja sisäänpääsymaksua ei ole. Lavalle nousevat Annikki Tähti säestäjänään Erik Lindström, lisäksi Tumppi Varonen, Nyrok Dolls sekä Revolution Soul Band avec Tuomari Nurmio, Marjo Leinonen ja Roni Martin."


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Irene - 16.03.2006, klo 16:36:48
Nyrok Cityjäkin on tullut luettua, mutta minusta ehdoton helmi on Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus! Olen lukenut sen ties kuinka monta kertaa ja sille nauraa joka kerta. Toisin kuin yleensä, sille nauraa joka kerta ENEMMÄN kuin edellisillä kerroilla, viime kerralla taisin nauraa jo joka ruudulle.

Pelkästään Rolling Stonesin hahmot ovat niin hillittömiä, erityisesti yhdistettynä tähän salapoliisikeitokseen. Vaikkapa se kohtaus jossa Jagge ja Kiith bingoavat ja Jagge suunnittelee voittojen antamisesta joululahjaksi vaimolleen... eeh, eihän näitä edes voi selittää, kun ovat siinä sarjakuvassa niin mainiosti kuvattu jo valmiina!


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: lasse - 25.11.2006, klo 13:54:10
Oli kyllä mielenkiintoinen se torstaina tullut Kunnas-dokkari(telkkari-ketjussa oli juttua), kun näytti esim. sitä, kun Mauri soittaa skittaa. Tulihan sieltä Get On:in riffikin ;)

Seurassa oli mainos, että Nyrok Dolss on nyt julkaissut joulu-levyn! Pitää käydä ostamassa.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Tinca - 25.11.2006, klo 14:00:28
On ne Mauri Kunnaksen kirjat olleet kyllä aina sydäntä lähellä. Pienempänä lainasin kirjastosta aina jonkun kunnaksen kirjan ja nykyään on tullut ihan omia ostettua. Mahtava tyyli sillä!


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Kulmalan kaveri - 26.11.2006, klo 01:12:20
Ei ole kukaan vielä Etusivun juttua maininnut, hauska opus sekin. Kertoo lehtitoimituksen arkipäivästä. Kirjan mukana tulee vieläpä sanomalehti, jota tarinassa on tehty! Tommoset jutut oli siistejä silloin pienenä... ja miksei vieläkin


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 26.11.2006, klo 01:49:53
viisi pistettä niille jotka muistavat ko. lehden sarjakuvantekijät!


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Kulmalan kaveri - 26.11.2006, klo 01:54:48
Siis Etusivun jutun sarjakuvantekijät? Ääh... muistaisin nyt edes minkälaisia ne sarjat olivat. Luntatahan ei saa, enkä voisikaan, kirjakaupat menivät boseen melkein 8 tuntia sitten.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Monitor - 26.11.2006, klo 22:23:38
Muistaakseni oli ainakin pilapiirtäjä Sakari Saamelainen.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Darzee - 26.11.2006, klo 23:43:12
Muistaakseni oli ainakin pilapiirtäjä Sakari Saamelainen.

Kyllä, siili, joka muistutti Karin pilapiirrosminää. Muistan kuinka ylpeä olin, kun tajusin vitsin jo kirjaa pienenä lukiessani :D Sitä lehteä ei taida olla enää tallessa, mutta yksi sarjakuvista oli ainakin Tri Kennel, tekijää en muista.

Sen sijaan mieleen tulevat hakemattakin lehden hulvattomat pikkuilmoitukset: "Hevoshuijareiden vuosikokous Kaakkilan raviradalla", "Tuomari V.I. Lunki. Ulosotot ovat iloni" ja "Lak.lis.Kupru. Veloitamme tyhjästä". Lienevätkö kaksi viimeksi mainittua olleet alitajuisesti inspiroimassa opiskelualan valintaa...


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Pässi - 27.11.2006, klo 02:09:23
viisi pistettä niille jotka muistavat ko. lehden sarjakuvantekijät!
Virtahepo nimeltä Jope Viänänen.
Right?


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 27.11.2006, klo 12:08:59
Ei ihan.
"Sarjakuvapiirtäjä Jeppe Viänänen tuo ensi viikon sarjakuvat toimittaja Tölväselle.
- Kai ne kelpaavat? kysyy Jeppe.
- Heko, heko, vastaa Tölvänen."

Virtahepo on Tölvänen, Viänänen taas nököhampainen metsämyyrä tms.

Lehden sarjikset ovat Bonzo, Tri Kennel ja Zombie-Tauno.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Wade - 05.12.2006, klo 18:34:52
Kunnakset olivat pienenä tärkeitä. Hyllystä löytyy vieläkin monia. Pitäiskiöhän joulun kunniaksi käydä lukemassa Kunnaksen Joulupukki?


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Matti Karjalainen - 05.12.2006, klo 21:03:16
Helsingin Sanomien uudessa kuukausiliitteessä on juttua Mauri Kunnaksesta. Lehdessä mietiskellään, voisiko lastenkirjailija tehdä seuraavaksi oman tulkintansa esimerkiksi Linnan Tuntemattoman sotilaasta (kirjan nimi olisi luonnollisesti Tuntematon koira) kun muina kirjan aiheina ovat olleet sellaiset suomalaisuuden ydinteokset kuin Seitsemän veljestä ja Kalevala.

Kunnas on piirtänyt artikkelia varten oman versionsa teoksen kenties tunnetuimmasta kohtauksesta, jossa Lehto ja kumppanit seisovat kovennettua. Luonnollisesti kuvaan on sovitettu myös Herra Hakkarainen...


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Wade - 09.12.2006, klo 16:21:17
Helsingin Sanomien uudessa kuukausiliitteessä on juttua Mauri Kunnaksesta. Lehdessä mietiskellään, voisiko lastenkirjailija tehdä seuraavaksi oman tulkintansa esimerkiksi Linnan Tuntemattoman sotilaasta (kirjan nimi olisi luonnollisesti Tuntematon koira) kun muina kirjan aiheina ovat olleet sellaiset suomalaisuuden ydinteokset kuin Seitsemän veljestä ja Kalevala.


Kunnas sanoi, että hän pilaisi kansalliseepoksen, jos Tuntemattoman murren väsäisi. Onhan Mare tehnyt myös Kalevalasta. Sekö ei ole kansalliseepos?


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: echramath - 09.12.2006, klo 21:14:47
Kunnas sanoi, että hän pilaisi kansalliseepoksen, jos Tuntemattoman murren väsäisi. Onhan Mare tehnyt myös Kalevalasta. Sekö ei ole kansalliseepos?

Olisikohan tässä semmoinen idea, että Kalevala ei mennyt pilalle. Sehän on tarukokoelma, tarinoita, jotka ovat kiertäneet suusta suuhun (ja joista Lönnrot kehitti edes jotenkin koherentin kokonaisuuden) ja jos sitä alkaa kuvittamaan, joutuu joka tapauksessa luomaan oman näköisensä teoksen. Se on kirjoitettukin "kalevalamitassa", joka nykylukijalle, ainakin minulle, tuo vähän koomisen yleisvaikutelman.

Tuntematon sen sijaan, se on realistista proosaa edustava romaani lähihistorian ajalta, niin läheltä, että edelleen elää ihmisiä jotka muistavat nämä tapahtumat. Kaiken lisäksi se sijoittuu sotaan, jota ainakin yleensä pidetään aika traagisena tapahtumana, jos kohta jo ekaluokkalaisetkin yritetään saada täälläpäin uskomaan, että isänmaan puolesta kuoleminen olisi oikeasti ns. "kova juttu".

Saan aika häiritseviä visioita, kun yritän miettiä, miltä näyttäisi, jos Kunnas tosiaan lähtisi Linnan jalanjäljille kuvatessaan suomalaisten historiaa. Ensin Koiramäen Kille osallistuu sisällissotaan punaisten puolella, myöhemmin hänet ammutaan järven jäälle. Sitten seurataan koirakomppanian matkaa jatkosodassa.

Kranaatit sinkoilevat ympäriinsä, irtonaisia käsiä ja jalkoja tippuu juoksuhautoihin, mutta herra Hakkarainen kävelee ympäriinsä vahingoittumattomana. Kunnaksen tavaramerkkihämähäkki kurkistelee ruumiskasasta ja muutenkin sattuu hassua. "Sotamies Tossavaisena päivä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla", toteaa lakoninen kuvateksti, kun vihollinen (jota kuvattaisiin kissoilla? karhuilla? krokotiileillä?) losottaa miehen läpi Degtjarevillä.

Äärimmäisen mustan huumorin vaihtoehtona olisi tietenkin pehmentää sotaa niin, että kukaan ei sitten kuolekaan. Tämä onnistuu vanhojen tarujen kanssa ihan hyvin ja merirosvoistakin on aika romanttinen kuva jo seikkailuelokuvien myötä, mutta toinen maailmansota on "vähän eri juttu". Olen tosin kuullut, että Titanicistä on tehty lastenanimaatio, jossa kukaan ei hukkunut laivan mukana, mutta...

Kummastakin versiosta olisi kyllä mielenkiintoista nähdä näyte. Ehkä voisi käydä katsomassa löytäisikö tuon kuukausiliitteen jostakin.

Seitsemän veljestähän on semmoinen aika lämminhenkinen ja koominen tarina vähän hölmöistä veljeksistä ja sen vuoksi taipui Kunnas-muottiin kerrassaan hyvin.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Curtvile - 09.12.2006, klo 21:30:07
Olisikohan tässä semmoinen idea, että Kalevala ei mennyt pilalle. Sehän on tarukokoelma, tarinoita, jotka ovat kiertäneet suusta suuhun (ja joista Lönnrot kehitti edes jotenkin koherentin kokonaisuuden) ja jos sitä alkaa kuvittamaan, joutuu joka tapauksessa luomaan oman näköisensä teoksen.
Tuntematon sen sijaan, se on realistista proosaa edustava romaani lähihistorian ajalta, niin läheltä, että edelleen elää ihmisiä jotka muistavat nämä tapahtumat. Kaiken lisäksi se sijoittuu sotaan, jota ainakin yleensä pidetään aika traagisena tapahtumana, jos kohta jo ekaluokkalaisetkin yritetään saada täälläpäin uskomaan, että isänmaan puolesta kuoleminen olisi oikeasti ns. "kova juttu".

Seitsemän veljestähän on semmoinen aika lämminhenkinen ja koominen tarina vähän hölmöistä veljeksistä ja sen vuoksi taipui Kunnas-muottiin kerrassaan hyvin.

ymmärrän näkökohtasi vaikka en sitä jaakaan.
Se Kiven Seitsemän veljestä jonka minä luin ei ole lämminhenkinen eikä mukava tarina.
Vaika tarueeposhan se siinä on missä tuntematon ja kalevalakin.

kaikki kun ovat fiktiota.

Siloittelihan Kunnas lemminkäisen ja ainonkin kohtalot.
Selvennetään sen verran että nautin Kunnaksen lastenkirjoista. eiköhän se seuraava Kunnas-klassikko ole Sinuhä, epygtiläinen.
Maurin tuoreita sarjakuvia tuskin näemme enää, valitettavasti.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 09.12.2006, klo 22:11:27
Tarkistetaanpas nyt vähän tuota kansalliseepoksellisuusjuttua. Ilkka Malmbergin kirjoittama juttu on kirjoittajalle ominaiseen tyyliin pikkuisen sekava, eli rivien välejä pitää tilkitä sekä tulkata. Siis se menee näin:

Lainaus
Kunnas epäilee, ettei hänen (vanhan pilapiirtäjän) tyylinsä ehkä tekisi oikeutta Tuntemattomalle. Kansalliseeposta ei oikein sovi lyödä läskiksi, mutta toisaalta se houkuttelee.
(Kunnas:) "Siinä on niin paljon hauskoja juttuja. Mutta sitten yht(')äkkiä huomaa, että hei perhana, mistä tässä on kysymys."
Kuolemasta.
(...) (Kunnas:) "Sota, tää meidän sota on eri juttu."


Maurin tuoreita sarjakuvia tuskin näemme enää, valitettavasti.

Never säy Ossopucco ägin!
Kunhan nyt ensten nährään uurestas niitä vanhojakin, joissa mm. Jeff Cotona ihmettelee kun dinosauris syä puuseen...(Helmiä sioille). Siitä kohkauksesta Spiilperikin sai irean mammutti-vilmiin mutta saiko Mauri rojaltteja Jurasikailusta puistossa... Tuskin.
Vastineex Spiilerikeeper vois kloonata Kunnaxen, et jatkossa toinen M tekis sarjakuvia ja toinen M kuvakirjallisuuta, kun siä jenkeis on kumminkin pelit ja vermeet semmoiseenkin.   


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.01.2007, klo 19:39:51
Otavalta on tulossa tänä vuonna kirja "Mauri Kunnaksen varhaisia töherryksiä". En tiedä yhtään mitä se sisältää.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 12.01.2007, klo 19:42:45
Otavalta on tulossa tänä vuonna kirja "Mauri Kunnaksen varhaisia töherryksiä". En tiedä yhtään mitä se sisältää.

Etkö lue Sarjainfoa? Voe voe sitten vaan. Sarjainfon lukijat tietävät.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.01.2007, klo 21:02:01
Enpä ole paria viimeistä vielä kirjastosta lainannut.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 12.01.2007, klo 21:10:02
Enpä ole paria viimeistä vielä kirjastosta lainannut.

Tsaijai. Kannattaisi tilata. Esmes pian ilmestyvään S-infoon tulee tietoja joista ei vielä ole tietoakaan.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.04.2007, klo 17:09:04
Varhaiset töherryxet (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=818) arvosteltu.


Otsikko: Re: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 08.05.2007, klo 13:04:20
Sama sensurroundattu versio on Kotlant Jaartista "Varhaisissa töherryksissä" kuin mitä oli Suomen sarjakuvaseuran julkaisussa. Kaksi stribbee on poissa ja muutamaa "Panjonsoittajan ropleemi" -tarinan kohtaa on pehmennetty.
Raakuuxien ja poliittisesti epäkorrektin Kotlantin haikailijat joutuvat etsimään käsiinsä Oulun sarjakuvaseuran julkaiseman Kuplan numero 9 (http://www.kvaak.fi/naytauutinen.php?articleID=269).

"No niin demooni. Nyt tuli semmonen manaaja että se tappaa just ny."

"Kiitetty olkoon poliisikunnan luodinkestävä kiikarilasi."

"Luuletteko te lättähatun prskeleet että meillä on joka päivä tilaisuus pamputtaa. Sillon hakataan kun saadaan..."

"No olkoon sitten niin. Idealistit ja pasifistit olkoon rauhassa. Ei tästä tule kova ottelu. Meillä on ylivoima."

"Siinä sinulle laaki pikku paskaposki!"

"Tunnusta. Hampaat ovat jo uponneet puoli tuumaa." 


Otsikko: Re: Luettua
Kirjoitti: rama - 15.08.2007, klo 18:32:26
Eilisellä Helsingin-pikareissulla tarttui Otavan myymälästä mukaan Kunnaan The Best & the Wörst of Nyrok City. Pelkkää parhautta ;D


Otsikko: Re: Luettua
Kirjoitti: Lönkka - 15.08.2007, klo 21:30:50
Olikos tossa Best & the Wörst -kokoomassa nyt ne kaikki Nyrok City stoorit?

Muistatko Rama mihis hintaan ne alppua siellä Otavalla kauppasivat?


Otsikko: Re: Luettua
Kirjoitti: rama - 15.08.2007, klo 23:06:25
Olikos tossa Best & the Wörst -kokoomassa nyt ne kaikki Nyrok City stoorit?

Muistatko Rama mihis hintaan ne alppua siellä Otavalla kauppasivat?

Ei, en usko että on kaikki koska materiaalia on vuosilta 1975-86 mutten mene vannomaan. Varmaankin joku toinen osaa vastata tuohon.
Hintalapun ehdin jo poistaa, eli menee arvauksen puolelle, mutta olisko ollut 26€? Esm AdLibriksestä varmaan irtoaa halvemmalla...


Otsikko: Re: Luettua
Kirjoitti: Lönkka - 15.08.2007, klo 23:37:06
Siis lähinnä oli tarve tietää onko tuo täydellisin kokooma.

Mulla on kakkosalppari niistä Otavan aiemmista Kolectioneista mutta ykköstä ei ole löytynyt.

Ah, googlettamalla pääsee mysteerin ytimeen:
http://www.helsinki.fi/~lakoma/comics/nyrok_city.html


Aadlibriksiä tms en ole tavannut käyttää mutta alkuvuodesta tuota Best & the Wörstiä taisi saada tarjouksesta 15 egellä.


Otsikko: Re: Luettua
Kirjoitti: rama - 16.08.2007, klo 09:12:23
Siis lähinnä oli tarve tietää onko tuo täydellisin kokooma.

Aadlibriksiä tms en ole tavannut käyttää mutta alkuvuodesta tuota Best & the Wörstiä taisi saada tarjouksesta 15 egellä.

Saksaus Otavan sivustolta: ”Tähän albumiin on koottu aikamoinen annos tätä elähdyttävää kultti-sarjakuvaelmaa. Kolmannes sisällöstä on "uutta" tavaraa, kaksi kolmannesta on muinaisuudessa julkaistu kahtena Nyrok City kollektion-alpumina.”


Nyt näkyisi AdLibriksen hinta olevan SEK 189 eli noin 20€ (ainakin ruotsinkielisillä sivuilla...)


Otsikko: Re: Luettua
Kirjoitti: Jukka Laine - 16.08.2007, klo 10:30:13
Ei siinä ole kaikkia. Minulla on lehdistä leikeltynä kaikki puuttuvat, jotka luovutan kyllä käyttöön jos Otava aikoo joskus julkaista täydellisen laitoksen, jos se puuttuvista näytteistä on kiinni.

Olen vaan kuullut että eräs Kansan syvien rivien suosima suomalainen laulaja ei ole yhtään pitänyt häneen kohdistuvasta pilkasta usemmassakin Nyrok-sarjassa.

EDIT: Eipäs olekaan kaikkia, "Ossopucco" puuttuu. Mutta siinä jäikin Maurilta jatkis kesken.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 09.01.2008, klo 13:14:01
Tänään ilmestyneessä Ankassa (2/08) oli Kunnaksen lyhyestä Ankka-urasta uusi paljastus. Muutamia kuvia ruotsinkielisestä pikku kuvakirjasta Kalle Anka på diamantjakt. Näyttää USAssa aikoinaan hyvinkin suositulta Big Little Booksilta. Vain puolet kirjan kuvista Maurin (piirsi uudelleen jonnekin kadonneet kuvat)... lukekaa itse vaikka lehtipisteessä.

EDIT:
Big Little Books -listauksista löytyi Ankan jutussa mainittua opusta vastaava amerikkalaiskirja (kirjoittajaksi jutussa mainitaan Fallberg):

Lainaus
MW48a    5756      DONALD DUCK THE FABULOUS DIAMOND FOUNTAIN                                              4.00       8.00     16.00

Big Little Book 5700 Series®;  First Printing;   1973 reissue of #2009 (1967).  Soft cover.  Size, 3 5/8" x 4 3/4" x 5/8";  4-color illustrations;  256 pages.  Author: Carl Fallberg.  Artist: Carl Barks.  COLLECTOR'S NOTE: The first printing is identified by not having a price on the cover.

MW48b    5756      DONALD DUCK THE FABULOUS DIAMOND FOUNTAIN                                            3.00       6.00     12.00

Big Little Book 5700 Series®; Second Printing;  1974 reprint. COLLECTOR'S NOTE: The second printing is identified by a 39¢ price on the cover and a back cover ad that begins with Mickey Mouse, otherwise it is identical to MW48a.

Timo

Ainakaan tämä kuva ei ole Barksia, vaan Stroblia:


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Antti Peltola - 09.01.2008, klo 18:21:22
Muutamia kuvia ruotsinkielisestä pikku kuvakirjasta Kalle Anka på diamantjakt.

Inducksista löytyi pari muutakin saman sarjan kirjaa (http://coa.inducks.org/publication.php?c=se%2fRC&pg=img).


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.01.2008, klo 19:02:51
Minulla oli nuo molemmat, ja neljäntenä vaaleansinikantinen Hessu-kirja. Siitä ihmettelin kun Hessun nimi oli Jan Långben, kun Minä Mikki Hiiressä erikielisten nimien kohdalla luki vain Långben.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 09.01.2008, klo 19:11:41
Heitin kysymyksen kansainvälisille areenoille, jos löytäisin tuon opuksen - kuriositeetti tai ei -  jostain. Väsäsin vielä tommosen:

http://www.perunamaa.net/ankistit/Diamantjakt.html

Timo


Otsikko: Mauri Kunnas
Kirjoitti: samsoni - 20.01.2009, klo 22:54:08
Nythän näköjään Tampereen Ratinaan saapuu kesäkuussa kuuluisa amerikkalainen iskelmätähti konsertoimaan. Kyseisen nuoren nuorekkaan ja lupaavan muusikon kirjahyllyssä on myös englanninkielinen versio Kunnas korporationin Joulupukki -kirjasta. Klassikkoteoksella oli omalta osaltaan vaikutusta jopa viime kesän Helsingin konsertin biisivalintoihin.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 21.01.2009, klo 07:21:40
Kunnaxen tuotantoon ei voi välttyä törmäämästä maailmalla, ja fanikunta kasvaa teos teokselta. Silti, syön hatullisen mustaa maggaraa, jos Bruse ottaa Nyrok Dollsit lämppärikseen...


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Irene - 25.04.2009, klo 13:25:36
Uusimmassa Talouselämä-lehdessä on hyvä juttu Mauri Kunnaksesta. Valitettavasti eivät näköjään nettiin asti ole saaneet sitä laitettua.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.04.2009, klo 16:51:07
Piti mainita samasta asiasta, ja Mauri on kannessakin. Sisäsivuilla näytetään kirjahyllyä, joka on täynnä satukirjoja. Mauri seisoo sarjakuvien edessä kuvassa.

Uudessa Hanoi Rocks -kirjassa on mustavalkoisina kaikki kolme Hanoi-aiheista Nyrok Cityä, paitsi kolmannesta on toinen sivu pudonnut pois. Ilmeisesti vahinko. Tosin siinä kettuillaan Hanoiden suomen kielen ääntämisestä, joten olisko sittenkään vahinko...

Nyrok kakkos-kolleksoonista löytyy kokonaan ja väreissä kunnon koossa.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: örkki - 27.04.2009, klo 20:15:34
Nähtyäni tämän otsikon tuli mieleen, että voisin vinkata siitä samasta aiheesta :D Vaan löytyy se juttu nyt myös internetistä: http://www.talouselama.fi/henkilokuvat/article277669.ece


Otsikko: Vs: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: IPE - 25.09.2009, klo 11:38:59
Hei,
Mihin on joutunut Herra Hakkaraisen näytönsäästäjä !!!
Se oli kunnaksen omilla kotisivulla, mutta nyt näyttää oheinen linkki olevan enkun kielinen markkinointi ja ulkomaanvientisivusto Kunnakselle !
Tutkin kaikki muut kotimaiset puuhasivut, mutten löytänyt !


LAINAUS: Pitää vielä tähän  lisätä, että jokaisen kannattaa/täytyy käydä Kunnaksen omilla kotisivuilla (http://www.maurikunnas.net). Itselläni on jo sieltä otettu taustakuva ja herra Hakkarainen näytönsäästäjä 8) myös Herra Hakkaraista saa etsiä Tassulan kaupungista pelissä. Sivuilta löytyy myös tutoriaali siitä kuinka Mauri tekee  kirjansa ja tietenkin paljon muutakin tietoa.

Huomenna ostan jälleen Maurin kirjan ;D Toivottavasti en pety (jos edes mahdollista). Yritin tehdä jotain Maurin sivujen tyylistäitselleni, mutta on niin taitavaa jälkeä etten millään onnistunut :( .
[/quote]


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: MD - 15.10.2009, klo 14:56:06
Vinkki: Kunnaksesta on tulossa elämäkerta! Nimenä "Minä, Mauri Kunnas"
http://www.otava.fi/kirjat/tieto/2009/fi_FI/mina_mauri_kunnas/ (http://www.otava.fi/kirjat/tieto/2009/fi_FI/mina_mauri_kunnas/)Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jora - 26.12.2009, klo 21:27:40
Sain joululahjaksi Kunnaksen elämäkerran. Hieno kirja, joka kannattaa lukea. Paljon taustatietoa ja kuvia taiteilijan varhaiselämästä sekä tarkka kuvaus miehen urasta. Jokaisen julkaisun synnystä ja niiden saamasta vastaanotosta on yllättävän mielenkiintoista ja mukavaa lukea.

Kunnas tuntui olevan samaa mieltä kanssani siitä, että Koirien Kalevala on suuri kulttuurityö. Luin sitten senkin uudestaan ja tulihan se taas todetuksi.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: OM - 26.12.2009, klo 21:41:25

Joo. Mauri Kunnaksesta julkaistu elämänkerta oli oikein hyvin koottu kokonaisuus. Selailin sitä Suomalaisessa kirjakaupassa samalla kun olin sarjakuva ostoksilla. Tosin mitään ei nyt irronnut mukaan kaupan hyllyltä. Mukavaa kirjassa oli se, että siinä näytetään kuinka Mauri tekee kuvitus sivun.Tälläisistä asioista minä erityisesti pidän, jotta itsekkin oppisin joka päivä jotakin uutta, jotta sitten joskus voisin valloittaa maailmaa :laugh:
Kirja piti sisällään mielenkiintoisia kuvia Maurin taipaleen varrelta. Taitaapi Mauri Kunnaksen vaimollakin olla oma osansa, jotta kuvitus sivut syntyvät kustantajalle. Kirja on siis kuvitukseltaan  ja kerronnaltaan hyvin moniulotteinen.Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: judea - 04.01.2011, klo 12:57:53
Taitaapi Mauri Kunnaksen vaimollakin olla oma osansa, jotta kuvitus sivut syntyvät kustantajalle. 


Mauri Kunnaksen vaimo Tarja Kunnas ei piirrä kuvia mutta värittää kylläkin ja melkeinpä jokaisen kirjan ensimmäisillä sivuilla lukee ''kiitokse Tarja Kunnaalle,
työn värittämisestä'' jotain tähän tyyliin.  :D


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Pässi - 05.01.2011, klo 00:10:00
Miten sattuikin, että juuri tänään telkkarista tuli dokumentti Kunnaksesta (vuodelta 2006). Tarja Kunnasta ja hänen vesivärityksiään voi ihailla myös Areenan kautta:
http://areena.yle.fi/video/1586981


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 05.01.2011, klo 10:22:18
Kirsi Kunnas riimittää.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Irene - 08.01.2011, klo 10:32:15
Kirjamessujen aikaisessa haastattelussa Mauri Kunnas mainitsi piirtävänsä tällä hetkellä Beatles-aiheista sarjakuvaa. Voi että olisi mahtavaa, jos sen imussa saataisiin uusintapainos "Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus" -albumista. (ks. http://sbrunou.blogspot.com/2009/04/mauri-kunnas-mac-moose-ja-jagge.html)

Jos uusintapainosta ei tule, niin minulle voi edelleen myydä tuon albumin vanhana painoksena, kitoos. :)


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 08.01.2011, klo 10:59:41
Hän on piirtänyt sitä jotain kymmenen vuotta, että ehkä vielä joskus uusi Beatles-albumi tulee juu.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Irene - 08.01.2011, klo 12:09:32
Hän on piirtänyt sitä jotain kymmenen vuotta, että ehkä vielä joskus uusi Beatles-albumi tulee juu.

:D No ehkä en sitten odota sitä vielä tämän vuoden puolella ilmestyväksi...


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 16.05.2011, klo 00:17:12
Kirjamessujen aikaisessa haastattelussa Mauri Kunnas mainitsi piirtävänsä tällä hetkellä Beatles-aiheista sarjakuvaa.

Joo, jee! Lopultakin! Tulee!

Lainaus
Mauri Kunnas
Beatles


Tajunnan räjäyttävä sarjakuvatapaus! Virtuoosimaisen
piirtäjän hillittömästi rokkaava nelivärialbumi
liverpoolilaiskoltiaisten uran alkutahdeista
Twist and shout, twist and shout. Cmon cmon, cmon, cmon, baby, now…
Koe pala 60-luvun kulttuurihistoriaa! Lyöttäydy muutaman
rokista hullaantuneen brittipojan mukaan ja sukella pikkuklubien
ja Hampurin kautta maailmanmaineeseen.
Suomen legendaarisin sarjakuvapiirtäjä on tehnyt albumin
maailman legendaarisimmasta bändistä. Albumi on täydellinen
lahja paitsi rokkivaareille ja -mummoille myös populaarikulttuurista
ja rokin historiasta kiinnostuneille nuorille.
Hullun huumorin siivellä tarjoillaan tarkasti tutkittua tietoa
suosikkibändin ensi vaiheista.

NoiN 80 sivua / 240 x 285 mm / 4-värikuviTus / klk 85.32 /
isBN 978-951-1-25542-0 / marraskuu


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jena Baran - 16.05.2011, klo 09:07:07
Beatles-albumin sivunäytteitä löytyy Otavan syksy 2011 (http://www.otava.fi/fi_FI/ou2011_kevat/_files/85481115791851981/default/huumori_sarjakuvat_elokuvatarinat_ou11_syksy.pdf) -sarjakuvaesitteestä (PDF-tiedosto, kiitos Antti Peltolalle (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6599.msg337674.html#msg337674)).


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Mara - 16.05.2011, klo 11:33:45
Kunnas tekee sarjakuvaa + Beatles = pakko-ostos


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.05.2011, klo 14:16:08
Mauri Kunnas on tehnyt miljoonia, sarjakuvia piirtämällä? Totta Mooses, jos Talouselämän (http://www.talouselama.fi/uutiset/article628599.ece) juttua on uskominen.

Beatles-sarjakuva ja Nyrock Cityn (sic) uusintapainoskin tuovat lisämiljoonia.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: tertsi - 19.05.2011, klo 14:30:22
Mauri Kunnas on tehnyt miljoonia sarjakuvia piirtämällä? Totta Mooses, jos Talouselämän (http://www.talouselama.fi/uutiset/article628599.ece) juttua on uskominen.

Beatles-sarjakuva ja Nyrock Cityn (sic) uusintapainoskin tuovat lisämiljoonia.
Taas on toimittaja kirjoittanut jutun aiheesta, josta ei mitään tiedä. Huoh.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Petteri Oja - 20.05.2011, klo 02:40:58
Voi että olisi mahtavaa, jos sen imussa saataisiin uusintapainos "Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus" -albumista.

Pitäis varmaan lukea tuo uusiksi. Muistikuvani on että kovin kauaksi siinä jäätiin Nyrok Cityn nerokkuudesta.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 20.05.2011, klo 10:09:37
MInulle Mac Moose oli valtava pettymys. Ei siksi että se olisi ollut huono, mutta odotin uutta Nyrokkia.

Markkinointi & Mainonta -lehdessä oli tänään sama juttu kuin Talouselämässä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: tertsi - 20.05.2011, klo 11:38:58
MInulle Mac Moose oli valtava pettymys.
Ei iskenyt tuo minuunkaan. Luettu albumin vain yhden ainokaisen kerran.

Vois ehkä antaa tuolle vielä toisenkin mahdollisuuden. Ei ollut Kunnaksen jälki edukseen harmaasävyisenä, värillisen version ostamista harkitsisisn, jos sellainen olisi
joskus saatavilla.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: puro - 20.05.2011, klo 12:56:24
Mauri Kunnas on tehnyt miljoonia sarjakuvia piirtämällä?

Mitenkäs muuten niitä tehdään kuin piirtämällä?  ;D


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 20.05.2011, klo 13:31:25
Niin, ajatteles ihan käsin piirtämällä ja vielä miljoonia sarjakuvia.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.05.2011, klo 09:50:09
I stand corrected.
Minä seison korjattuna.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 22.05.2011, klo 16:59:30
On se kamalaa kun lapsuuden, nuoruuden ja nykyisyyden sankari Mauri Kunnax aikuistuu. Teki Piitles-albumiakin kauemmin kuin Beetelkät oli edes yhes koossa! Hartautta ilmassa.

Nyt kun joku jostain saisi kaivettua sen Nyrok-jakson jossa Kikkelomaa ja sammakkomiehensä Kimmo pullistelee ja laittaisi sen nettiin... olisi ajankohtaista kuin lauantaimaggara sunnuntai-ehtoona.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.05.2011, klo 05:47:36
Ei se ollut Kimmo vaan Keke. Ja se muija oli rouva Mato. On mulla se mapitettuna, eikö sitä ole kirjoissa?


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 23.05.2011, klo 06:20:13
Oli millä nimellä sarjassa vaan, mutta kaikki kyllä tietävät keitä tarkoitetaan. Ei ole kirjoissa ei.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.05.2011, klo 07:41:25
Luulen että Keket ja Kiket olivat jääneet unholaan kun albumeja koottiin ja siksi tuo on jätetty pois. Mutta onhan tuo pirun hauska ja tosiaan taas ajankohtainen. Täytyy muistaa skannata kun olen skannerin äärellä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 23.05.2011, klo 09:30:43
Lisäksi kyseessä on normaaliakin "rennommin" rutaistu Nyrokki, että siksikään Kunnas ei ole sitä valinnut mukaan, oletan. Olen lukenut vain pari kertaa enkä siksi muista mitä "nimimerkkejä " tässä käytettiin.
Syksyllä tulee kovakantinen Nyrok-kollektio, mutta siinä ei kai ole täydennystä pehmeäkantiseen vastaavaan. Harmi, koska sarjan alkupäästä löytyisi vielä muutama ajan patinoima mutta homeeton rokkijakso... Ja vaikka originaalit ovat mennyttä ei sekään olisi nykykitikaalitekniikalle ongelma.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.05.2011, klo 09:48:53
Syksyllä tulee kovakantinen Nyrok-kollektio, mutta siinä ei kai ole täydennystä pehmeäkantiseen vastaavaan.

Odotan hartaana käjet ristissä ja itku kurkussa kompleet-kokoelmaa. Jospa se vielä joskus.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 23.06.2011, klo 12:50:19
Tämmöinenkin kohta putkahtaa:

http://vkp.kotisivukone.com/uutiset.html?8


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.09.2011, klo 23:40:14
Kunnaxelle oli tullut joskus palautetta joistakin hahmoista, joiden esikuvat eivät ole olleet täysin tyytyväisiä tulkintoihin.

Ehkä Elomaatkin? En tiedä, mutta Suomen komein ja paras isgelmälaulaja Känsä nyt ainakin on ollut vihastunut. Gänsiä ei taida olla kirjan kansien välissä. Kollektion kakkosessa on yksi ruutu parhaasta Känsä-sarjasta.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 20.09.2011, klo 06:55:15
Ei ole ekstroja. Kovat kannet vain.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Antti Peltola - 07.10.2011, klo 20:15:36
Beatles-albumi

Beatles on peruttu (https://www.akateeminenkirjakauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=10052&productId=9410701&langId=-11&contractId=).


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 07.10.2011, klo 21:01:17
Beatles on peruttu (https://www.akateeminenkirjakauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=10052&productId=9410701&langId=-11&contractId=).

Mistä on kyse? Rupesiko Kunnas epäröimään? Iskikö Beatles ja Apple Corps kimppuun?

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 07.10.2011, klo 23:12:00
Ei vissiin ehtinyt saada valmiiksi. No, vastahan tätä on kymmenen vuotta tehty.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.10.2011, klo 06:39:45
Odottamalla tätäkin odotin ja pelkäsin pettyväni. Petyin sitten tähän viimeiseen tietoon.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 08.10.2011, klo 21:09:49
Odottamalla tätäkin odotin ja pelkäsin pettyväni. Petyin sitten tähän viimeiseen tietoon.

Beatles-sarjakuvan julkaisu vaikuttaa jonkinlaiselta haihypyltä... Like teki semmoisen muinoin, Kunnas ei nyt sitten vielä tehnyt, mutta lohduksi Sammakko julkaisee ensi keväänä Baby in black:in, joka on saksamankkaversio Stu Sutcliffen ja Biitleksien vaiheista Hampurissa.

http://youtu.be/gYDcJsXMkRg


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.12.2011, klo 12:53:27
Uusin tieto on että Beatles ilmestyy ensi vuonna. Aku Ankan juhlanumero tuli juuri ja niin se sanoo.

Mukana on Maurin Aku-sarja 70-luvulta. Hahmot ovat vähän kömpelöitä, mutta muuten kiva sarja.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 07.12.2011, klo 13:12:25
Eipä nuo Maurin hahmot sen kömpelömmiltä näytä kuin monien muidenkaan, vaikkapa joidenkin hollantilaisten tekemät. Kunnaksen olisi pitänyt koittaa tarjota töitään hollantiin, Daan Jippes ei ollut ihan vielä 1973 art director, mutta melkein. Olisi varmaan mennyt joidenkin korjauspyyntöjen jälkeen läpi.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.12.2011, klo 13:19:22
Joo, olen nähnyt kömpelömpiäkin. Mutta oliko Hollanti tuolloin merkittävä Disney-sarjakuvien tuottajamaa?


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 07.12.2011, klo 13:40:27
Ei ihan siinä määrin kuin myöhemmin. Hollannissa oli tehty susi ja Hiawatha -tarinoita jo 1960-luvun puolivälistä (tilattu Toonderin studiolta). 1970-luvun alussa Hollannin Ankka alkoi julkaista vanhoja Barkseja kiitos Jippesin (ja Thom Roepin), joka tuli kuvioihin, ja siitä alkoi eräänlainen renessanssi. Jippes oli piirtänyt lehteen jo 1972, mutta 1974-75 hänestä tuli art director ja omien sarjojen tuotanto alkoi toden teolla. Ed Luckas oli piirtänyt hollantilaiseen ankkalehteen jo 1950-luvulla kansia ja lyhyitäkin tarinoita.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 09.10.2012, klo 14:18:47
Beatles on peruttu (https://www.akateeminenkirjakauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=10052&productId=9410701&langId=-11&contractId=).

No nyt ainakin kansikuva ja varausmahdollisuus on olemassa:

(http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/book/book/image5/piitles-kunnas_mauri-14295055-frntl.jpg)


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 09.10.2012, klo 14:54:19
Nysse on seiniin kirjoitettu että Helsingin kirjamässyille eli merjakissuille tulee Piitlekset esiintymään Kunnaxen kirjan välityksellä. Kustantajan edustaja on tälleen Kiven ja Kännön kautta vannonut.

Johanneksen ohjelmailmestyskirjassa seisoo mustaa valkealla näin:

Mika Waltari - suuret kertojat - lava

Su 28.10 klo 15.00
Mauri Kunnas: PIITLES
Lyöttäydy rokista hullaantuneiden brittipoikien mukaan ja sukella pikkuklubien ja Hampurin kautta maailmanmaineeseen. Legendaarinen bändi kohtaa legendaarisen sarjakuvapiirtäjän. Huumorin siivellä tarjoillaan tutkittua tietoa suosikkibändin vaiheista. Esa Nieminen haastattelee. 


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 09.10.2012, klo 16:43:29
Aah! Tuo Piitles tulee olemaan kevyesti vuoden ykkösjulkaisu kotimaisissa (ja koko maailmassa!). Saa nähdä kuinka käy Finlandiassa?! HS:n previkka lupasi jo niin paljon...


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Petteri Oja - 09.10.2012, klo 16:53:51
Aah! Tuo Piitles tulee olemaan kevyesti vuoden ykkösjulkaisu kotimaisissa (ja koko maailmassa!). Saa nähdä kuinka käy Finlandiassa?! HS:n previkka lupasi jo niin paljon...

Niinkö? Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus oli aikanaan niin kova pettymys, että itse en tohdi nostaa odotuksia kovin korkealle.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.10.2012, klo 19:11:27
Jagge MIgreeni oli hätäratkaisu. Möykkäel Jaksonista piti albumi alunperin tulla, mutta Miihkali sotkeutui skandaaleihin lasten kanssa.

Tätä Kunnas on suunnitellut vuosia. Ja on keskittynyt Piitlesiin tekemättä samaan aikaan lastenkirjoja joista tulee €€€.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 10.10.2012, klo 10:00:54
Tätä Kunnas on suunnitellut vuosia. Ja on keskittynyt Piitlesiin tekemättä samaan aikaan lastenkirjoja joista tulee €€€.

Öh?

http://www.otava.fi/kirjat/lasten_ja_nuorten/kunnas/fi_FI/aarresaari/


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jouko Nuora - 10.10.2012, klo 10:09:06
niin samaa mä ihmettelin, että Mauri sanoo pitäneensä taukoa lasten kirjoista ja SAMAAN aikaan ilmestyy Aarresaari?!?

 todistaa vain sen että noita lastenkirjoja VOI piirtää kuukaudessa yhen, toisin ku sarjakuvaan meneekin se yks jos toinenki vuosi.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 10.10.2012, klo 10:37:23
No heh: lastenkirjassa on noin 40 kuvaa, sarjakuva-albumissa about 500 - 800 kuvaa.  ;D

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.10.2012, klo 11:11:20
Jostain lehdestä luin että Kunnas ei ole tehnyt lastenkirjaa Piitlesin kanssa samaan aikaan. Ihan itse hän niin sanoi.

Käsittääkseni juuri tuon takia Jagge Migreeni meni vähän mönkään.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 10.10.2012, klo 12:16:52
Lukekaa täältä  (http://www.hs.fi/english/article/Beatles+fan+draws+the+early+history+of+the+Fab+Four/1329104895406) suoraan hevosen suusta:
Lainaus
"A couple of years ago I decided I was probably so long in the tooth that if I ever intended to do something about The Beatles, it would have to be now or never. I resolved to take a sabbatical year from making children's books."


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 10.10.2012, klo 12:50:04
Sitten se sapetusvuosi on ollut aiemmin, sillä Kunnaksen Piitlesin piti ilmestyä jo viime syksynä.

Nyt alkaa jammailu Tursaan puutarhassa!

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9511255428&utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=fifi_42&utm_campaign=FIFI_42


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: seppo-setä - 20.10.2012, klo 20:42:05
Piitles hankittu ja luettu. Pakkorako vanhalle Nyrokfanille. Päällimmäisenä tällä hetkellä on mielikuva fanin tekemästä (hyvin) pikkutarkasta historiasta suunnattuna muille Piitlesin faneille. Tämä lienee ollut osin tarkoituskin, mutta mietin, kuinkahan tämä uppoaa täydelle Piitlesummikolle, Nyrocitymäiset vitsit olivat saaneet seuraa myös varsin karusta elämän realiteettien esittelystä. Rakkaus aiheeseen paistaa joka käänteessä ja vääntää aluksi hieman hitaasti liikkeelle lähtevän albumin voiton puolelle. Komea ja kovakantinen...


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 21.10.2012, klo 13:39:00
Toistaiseksi tutkailin vasta kirjakaupassa ja Iltalehden jutusta käsin. Ei syvällisempää sanottavaa vielä, mutta fontti, fontti! Olkoonkin että on tehty Kunnaksen omien kirjainten pohjalta. Tuntuma oli hieman outo kun opus näyttää käännösalbumilta.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Curtvile - 21.10.2012, klo 13:46:05
Itsellä vielä kovempi rasti: diggaan Mauri Kunnasta ns. kympillä, Beatlesiä taasen en kuuntele vapaaehtoisesti sen enempää kuin muutakaan hissimuzakia.
Luettua teos tulee varmasti jossain välissä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.10.2012, klo 14:21:49
Elä Curt höpöttele. Beatles keksi hevinkin.

http://www.youtube.com/watch?v=aMfkVGCU_BA

Piitlesin laitoin tilaukseen.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Miha - 21.10.2012, klo 14:33:38
Ei syvällisempää sanottavaa vielä, mutta fontti, fontti! Olkoonkin että on tehty Kunnaksen omien kirjainten pohjalta. Tuntuma oli hieman outo kun opus näyttää käännösalbumilta.

"Mitä tästä opimme?"
"Kauneus on katoavaista mutta rumuus senkun lisääntyy."


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: tertsi - 21.10.2012, klo 14:36:19
Piitlesin laitoin tilaukseen.
Ennen omaa ostopäätöstä odotan Kvaak-arvostelua ja näytekuvia.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Curtvile - 21.10.2012, klo 14:49:10
Elä Curt höpöttele. Beatles keksi hevinkin.

http://www.youtube.com/watch?v=aMfkVGCU_BA


elä itse. Tiedän Helter skelterin ja piitleksen tuotannon. Minulle on sekin ihan sama vaikka Alice, Lemmy ja Ozzy vannovat Beatleksen nimiin niin minun ei tarvitse nakata ulostetta soitinyhtyeestä.
Ennemmin  ajatellen omalla päällääni enkä mene sopulilauman mukana kun trendikästä on.
Kuuntelenhan minä megadethiakin mutta Dave Mustainen huuruisat mielipiteet ovat asia erikseen, niitä en allekirjoita.
Heavyn historia on bluesille ja Link Wraylle sekä Dick Dalelle velkaa.

Minä olen niitä joille Hendrixin kuolema oli tragedia maailmalle Lennonin kuolema se ja sama.

Se että Kunnas on fani antaa lisäpontta itse teokselle. Rakkaudentunnustuksissa on aina enempi pontta vaikkei lukija rakkaudenkohdetta jakaisikaan.
Vrt. BWS ja Erik Larsen


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 21.10.2012, klo 15:36:38
Olkoonkin että on tehty Kunnaksen omien kirjainten pohjalta. Tuntuma oli hieman outo kun opus näyttää käännösalbumilta.
Saattaa olla helppolukuisempi noin, jos on paljon tekstiä. Ja tosiaan, ehkä kustantajalla on käännösalbumin tekeminen mielessä!?


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Curtvile - 21.10.2012, klo 15:39:57
käsittääkseni Kunnaksen Koiramäki-kirjoista on käännösversioita ja vaikken minä beatlesfani ole on niitä ruåtsi, saksa ja englantia möngertävät maat täynnä.
Ei niitä Elias Lönnrot voisi vähempää kiinnostaa mutta Liverpoolin poppoo? ihan eri juttu.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 21.10.2012, klo 15:49:49
Joo, Piitles-albumista on jo tehty engelskankielinen versio. Nyrok sityssä oli myös aika ajoin paljon tekstiä mut haittasiko sen huolellinen textaus lukemista? No ei. Nyt ladottu teksti näyttää oudolta. Esmes Mämmilässä fontti ei haittaa mutta tässä pistää silmiin - eikä minusta ainakaan helpota lukemista.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.10.2012, klo 16:00:23
Eiköhän Piitles julkaista niillä kielillä joilla Kunnaxen lastenkirjojakin on julkaistu.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Miha - 21.10.2012, klo 16:21:53
Joo, Piitles-albumista on jo tehty engelskankielinen versio. Nyrok sityssä oli myös aika ajoin paljon tekstiä mut haittasiko sen huolellinen textaus lukemista? No ei. Nyt ladottu teksti näyttää oudolta. Esmes Mämmilässä fontti ei haittaa mutta tässä pistää silmiin - eikä minusta ainakaan helpota lukemista.

Johtui kai siitä että nyrokin joka suuntaan venyvä gäsin textaus tuki paukkuvaa piirrostyyliä, noissa piitlesin kuvissa se näyttää ehkä vähän keinotekoisen upotetulta.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 21.10.2012, klo 17:50:13
Se on tottumiskysymys tietysti. Piirrostyö on yhä rentoa, joten ladonta tasapaksuin kirjasimin ei sulaudu siihen mutkattomasti.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 25.10.2012, klo 13:12:10
Mauri Kunnas TV-haastattelussa (http://yle.fi/uutiset/piitles-sarjakuvakirjan_julkaissut_mauri_kunnas/6345771) ja "vuoden odotetuin" albumi Piitles.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.10.2012, klo 21:40:53
Jossain jutussa jo sanottiinkin että Paul näyttää tässä albumissa Paulalta. Kyllä Nyrok Cityssä esiintynyt Mäkikartano oli osuvampi.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Em - 25.10.2012, klo 22:02:10
Itsekin tykkään Kunnaksen sarjakuvista, mutta tämä on niin fanin tekemää, että jännittää miten pääsee sisään, kun ei itse Piitlesejä tunne hittejä kummemmin. No siinähän oppii tuntemaan, hyvältä ainakin omaan silmään opus näytti kun kaupassa selailin.

Kvaakin arvostelua odotellessa.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.10.2012, klo 12:22:50
Enpä sitten tiedä miten varsinkaan maailmalla sopii Kunnas-brändiin että Brian Epstein on tuossa niin umpihomo.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: seppo-setä - 27.10.2012, klo 13:45:26
Enpä sitten tiedä miten varsinkaan maailmalla sopii Kunnas-brändiin että Brian Epstein on tuossa niin umpihomo.

Käsittääkseni Epsteinin homous on ollut jo pitkään yleisesti tiedossa ollut asia, jopa tällaiselle vähemmän Beatlesiin perehtyneelle


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.10.2012, klo 15:25:34
Niin on, mutta olisiko sitä tarvinnut noin korostaa että homot hilluvat iltaisin yleisissä vessoissa. En minä homoutta paheksu, mutta ulkomaiset kustantajat voivat nyrpistää nokkaansa.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Curtvile - 27.10.2012, klo 15:36:46
Niin on, mutta olisiko sitä tarvinnut noin korostaa että homot hilluvat iltaisin yleisissä vessoissa. En minä homoutta paheksu, mutta ulkomaiset kustantajat voivat nyrpistää nokkaansa.

nyt voi mennä väärin mutta siis liittyykös tämä siihen että Epsteinhän pidätettiin tällaisen läheltä silloin aikoinaan?
En ole Piitlesiä lukenut vielä mutta siinä vaiheessa kun kaltaiseni Beatlesia välttelevä tapauskin tietää tuon ei siinä ole mitään arvottamista tai tuomiota.
Kunnas vaan on tehnyt taustatyönsä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reijo - 30.10.2012, klo 09:51:46
Kunnaxesta kunniatohtori. Uutinen etusivulla (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1833).


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 30.10.2012, klo 10:28:27
Fanfaari Maurille!

http://youtu.be/SmSl49bTI1A


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Divine - 30.10.2012, klo 12:08:34
Tuo kaveri opetti minullekin obladin ukulele-soinnut!


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: wertyqa - 02.11.2012, klo 23:07:36
Helsingin Kirjamessuilta ostin pari kappaletta Piitles:iä (yksi itselle ja toinen lahjaksi). Omistuskirjoitukset jäi saamatta kun kustantajan edustaja pisti jonon poikki juuri ennen minua. Tietääkö kukaan kuinka taiteilija suhtautuu yhteydenottoon ja mahdolliseen kirjojen lähettämiseen nimmareita varten?


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 03.11.2012, klo 03:53:21
Tietääkö kukaan kuinka taiteilija suhtautuu yhteydenottoon ja mahdolliseen kirjojen lähettämiseen nimmareita varten?

Huonosti. Parempi kun alat tarkkailla esim. Akateemisen kk sivuja, Kunnas tod. näk. käy signeeraamassa ennen joulua. Sama pätee Turun Kansalliseen kirjakauppaan, siellä Kunnas on käynyt joka vuosi keikalla joulukuun alkupuolella.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Ili88 - 03.11.2012, klo 13:54:23
Piitles tuli luettua. Itse olen lukenut lähes kaiki mahdolliset Beatles-kirjat ja osaan levyt ulkoa joten tämä oli ihan mielenkiintoinen lisä kaikkeen tuohoin materiaaliin. Mietin vaan minäkin lukiessani että miten tähän suhtautuu sellainen joka oikeasti lähtee puhtaalta pöydältä lukemaan? Jaksaako kiinnostaa tarinana ilman fanitaustaa?


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Petteri Oja - 03.11.2012, klo 14:17:53
Mua ainakin uuvutti jo selailun perusteella. Pirusti tekstiä. Jossain vaiheessa otan silti lukeakseni.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 03.11.2012, klo 17:44:53
Seura-lehdessä 42/12 on juttu "Beatles pelasti Mauri Kunnaksen".

Neljän sivun aikana sana "sarjakuva" mainitaan tasan yhden kerran.
Mielenkiintoinen saavutus. Älä turhaan lausu jne.

Apu-lehden 42 / 12 Kunnas-juttu on kiinnostavampi, joskin siitä on nypätty kanteen vain kommentti "en osaa tuhlata rahojani" tjsp. Se taas ei varsinaisesti liity artikkeliin mitenkään.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 03.11.2012, klo 19:02:56
Mua ainakin uuvutti jo selailun perusteella. Pirusti tekstiä. Jossain vaiheessa otan silti lukeakseni.

En minäkään kerralla jaksanut lukea. Nyrokfanien kannattaakin vähän selailla ennen ostopäätöstä. Ei ole läheskään yhtä kreisiä, vaikka on tässä muutama hauska herja.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 14.11.2012, klo 13:05:44
Kunnaxen Piitles arvosteltu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1842). On se ihan OK. Ei mitään ihan ehottoman räkähauskaa nyroksitiläisittäin.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 14.11.2012, klo 13:12:15
Kunnaxen Piitles arvosteltu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1842). On se ihan OK. Ei mitään ihan ehottoman räkähauskaa nyroksitiläisittäin.

Se on tuommoista kun yyperfani tekee palvontakirjan taapernaakkelinsa täytteeksi. Mutta kohderyhmää takuulla osuu silmään.
Arvostelu on asiallinen ja ottaa kantaa siihen mihin kuuluukin.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 14.11.2012, klo 21:49:27
Kahkah. Ainakin Akateemisesta kk on saatavilla spesiaali Piitles paketti. Albumi pahvikotelossa plus signeerattu painokuva Piitleksistä. Hintaa paketilla oli 10 senttiä vaille kuuskymppiä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.11.2012, klo 09:23:28
Kahkah. Ainakin Akateemisesta kk on saatavilla spesiaali Piitles paketti.

Aivan. Sitä mainostettiin Ilta-sanomien Beatles-sepessulehdessä. En maininnu arvostelussa, kun ajattelin että lipsahtaapi mainoksen puolelle.
Apropoo samassa lehdessä mainostettiin kolmen cd:n pakettia suomalaisista Beatles-käännöspiiseistä. Kannet Juho K. juntunen (http://store.mtv3.fi/mtv3/kaikkien-aikojen-the-beatles-suomennokset-3cd/5099901703429/dp), mutta siitä enemmän toisaalla (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6078.msg385865.html#msg385865).

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 15.11.2012, klo 11:48:02
Kahkah. Ainakin Akateemisesta kk on saatavilla spesiaali Piitles paketti. Albumi pahvikotelossa plus signeerattu painokuva Piitleksistä. Hintaa paketilla oli 10 senttiä vaille kuuskymppiä.
Ma kattelin tota jo kirjamessuilla ja pelästyin että tämmönenkö se lopputuote nyt on. Kyllähän sieltä sitten löyty myös pinkka paljasta sarjakuvakirjaa. Painokuva näytti ihan mustesuihkutulosteelta. Jotensakin hieman tummat ja sammuneet värit.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Irene - 17.11.2012, klo 17:32:02
Kunnaxen Piitles arvosteltu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1842). On se ihan OK. Ei mitään ihan ehottoman räkähauskaa nyroksitiläisittäin.

Timo

Minä pidin Piitlesistä kovasti. Minusta se ei ole tarkoitettukaan räkähauskaksi, vaan kuten alussa todetaan, tyylilajina on "auktorisoimaton elämäkerta".


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Lönkka - 17.11.2012, klo 18:17:19
Lukaisin pari päivää sitten ja tykkäsin kovasti.
Mukana on kyllä ihan kivasti sellaista Nyrokcityn mieleen tuovaa Kunnasmaista anarkiaa.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Mara - 17.11.2012, klo 22:15:18
Vallan mainio albumi! Pidin tästä jopa enemmän kuin Nyrok Cityistä. Piirrosjälki on sopivan huoletonta, muttei kuitenkaan niin hutaistun näköistä kuin nyrokeissa. Konevärityskin on onnistunut.

Ja luultavasti ensimmäistä kertaa konefontti ei häirinnyt minua lainkaan! Eipä kai tässä voi muuta sanoa kuin että tästä ei sarjakuva voi paljoa parantua. Toivottavasti Kunnas tekee vielä lisää sarjakuva-albumeita lähivuosina.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Lönkka - 18.11.2012, klo 14:13:23
Niin joo, konefontti.

Ihan aluksi kävi silmään hieman liian hoikkana (siis kirjaimet olisivat voineet olla karvan verran pulskempia), mutta eipä tarvinnut pitkälle lukea niin tuota ei enää huomannut.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.12.2012, klo 09:43:02
Mauri Kunnas on MTV3:lla NYT.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 04.12.2012, klo 10:09:21
Kerkesin just mukaan. Mukava on suoratoistopalvelu, saa netin takaa katsoa.
Kysymys: tuleeko Piitles-kirjalle jatkoa kun tämä päättyy, kun kaikki oikeastaan vasta alkaa?
Vastaus: En tiedä, mää kuvittelin tekeväni Beatlesista koko jutun, mutta uuvuin tässä kohtaa. Toisaalta mussa elää aina pieni kauppamies. Toisaalta olen tällä hetkellä kiinnostuneempi Lennonista ja Yoko Onosta.
"Sanon että teen molemmat", sanoi haastattelija Veijalainen (joka myös kerskaili olleensa Abbey Roadin studiossa 60-luvulla).

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 21.12.2012, klo 23:12:17
Viimeinkin sain käsiini Piitlesin (3.painos!) ja luin.
Fontti unohtui het kättelyssä. Nauratti ja itketti. Niin elävää ja puhdasta sarjakuvaa että ihan liian harvoin näkee. Varmasti aivan järettömän työn tulos. Hahmot elivät, ja tietoisuus Beatlesista kasvoi vaikka se ei ollut pääasia.
Siis ihan kiva opus. Vaikka onkin vain sarjakuvaa, onhan Beatleista tehty oikeitakin kirjoja. Mutta ei ne oo näin hyvejä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: jonilaht - 25.12.2012, klo 11:25:15
Onko minun joululahja-Piitlesissä joku painovirhe kun aukeamalla 1 tai 2 pientä ruutua, muuten ihan tyhjää?


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 25.12.2012, klo 11:36:33
Onko minun joululahja-Piitlesissä joku painovirhe kun aukeamalla 1 tai 2 pientä ruutua, muuten ihan tyhjää?

Ilman kuvaa paha sanoa mutta oudolta kuulostaa.
Tekstiä on paljon per kuva, mutta onneksi kuvatkaan eivät huku sen alle.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: jonilaht - 25.12.2012, klo 11:47:51
Tuollainen tämä koko kirja on.

(http://www.imgur.com/gz7Ru.jpeg)


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: T.Kokkila - 25.12.2012, klo 12:02:58
Taisi Joulupukille tulla kiireessä pieni virhe, ja paketissa olikin oheistuote, eli Piitles muistikirja (http://www.otava.fi/kirjat/lasten_ja_nuorten/kunnas/fi_FI/piitles_muistikirja/)?

Oikeasta kirjasta yksi mallisivu ainakin tuolla:
http://www.kouvolansanomat.fi/Kulttuuri---Kirjat/2012/11/15/Uutuudet+kumartavat+rokkareille%2C++supersankarille+ja+mestaripiirt%C3%A4j%C3%A4lle/2012214533706/54 (http://www.kouvolansanomat.fi/Kulttuuri---Kirjat/2012/11/15/Uutuudet+kumartavat+rokkareille%2C++supersankarille+ja+mestaripiirt%C3%A4j%C3%A4lle/2012214533706/54)


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: jonilaht - 25.12.2012, klo 12:13:03
Vähän haisee rahastus kyllä tuossa, mutta joo.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 25.12.2012, klo 12:19:10
Juu tuo on muistikirja.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: petteri tikkanen - 25.12.2012, klo 22:46:04
Luin Kunnaksen Piitles-kirjan. Minun makuuni tämä on paras Kunnaksen sarjakuva koskaan. Nyrok Cityn "kreiseily" loisti poissaoloaan ja tekijä keskittyi kertomaan tarinan, tietysti mukavasti näkemyksellään höystäen.

Ne kerubit oli ainoa asia mikä tuntui turhalta.

Tekstaus tuntui luontevalta, vaikka olikin hieman siellä täällä pikselöitynyt. En huomannut sitä konefontiksi ennenkuin tarkastelin tätä palstaa. Pienistäkin ruuduista ja tekstauksesta sain selvän. Koneväritys ei haitannut.

Kokemus oli vahvasti myönteinen. Baby's In Black -sarjakuvan albumin luin ennen tätä ja hyvä niin. Molemmat väkeviä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: J Lehto - 26.12.2012, klo 14:04:36
Piitlesi 4.p tuli pukinkontissa tännekin, ja ahmittua kertaheitolla.  Rollarikerupit sekä ajoittaiset hallitut lapasestalähdöt a la Nyrok tuntuivat vähän irrallisilta, mutta tuiki tyypilliset länsipirkanmaalaisen topakat toteamukset istuivat oikein hyvin jutun ilmeeseen.

Hilpeän fasadin alla kulkee kontrapunktina hikinen työn tuntu ja peittelemätön elämän paskamaisuus, joka alleviivaa ettei menestykseen ponnahdeta kovin kevyesti. Ramaattis-taiteellisessa miälessä Piitles joxeenkin siis nousee tekijänsä aiempien saavutusten yläpuolelle.

Periaatteessa eepos on kokonaisuus, mutta en varmaan ole ainoa jonka mieltä jää hivenen kaihertamaan kysymys siitä mitens tämän Piitles bändin mahtoi sitten käydä? Saako mauri, tähän kohtaan johdatettuaan vielä mennä? Nälkä kasvaa syödessä...


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: hdc - 26.12.2012, klo 15:24:31
Piitlesin uran loppupuolella on kyllä paljon hienoa tolkuttomuutta joka ansaitsisi tulla Kunnaksen käsittelyyn, Nyrok City -henki taitaisi tulla väitsämättä mukaan.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 26.12.2012, klo 15:42:06
Piitlesin uran loppupuolella on kyllä paljon hienoa tolkuttomuutta joka ansaitsisi tulla Kunnaksen käsittelyyn, Nyrok City -henki taitaisi tulla väitsämättä mukaan.

Se olisi väistämätöntä. Teema esitti juuri tänään Magikaali Mämmi Tourin (1967), joka kertoo kylmän selkeästi miten psykedeelit ja maailmanfilosohviat ja poikkidaideellinen kilikalipimpom-musiikki yhdistettynä brittijunttiuteen korjaa satoa. Hauskaa? Ei. Taiteellista? Ehkä? Ajan syömää? Muu paitsi pari biisiä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reijo - 30.12.2012, klo 19:52:41
Kunnax on Radio Suomessa Lähikuvassa 20:09 tänään. Yhdeksään asti jutustelevat Tero Lietteen kanssa.


Areenassa (http://areena.yle.fi/radio/1704642).


edit: Areena-linkki.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: T.Kokkila - 15.01.2013, klo 11:20:26
Särkänniemi repäisee (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194788455411/artikkeli/vuosikymmenen+suurin+investointi+tassa+on+sarkanniemen+uutuus.html) ensi kesänä.

Kunnas vierailee ilmeisesti Tampereella myös ensi viikonloppuna, Tampere Beatles Happeningissä (http://www.beatles.fi/).


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 15.01.2013, klo 13:06:47
No nyt on Kunnas Walttia!

Biitlesi-häpyningissä huutokaupataan originaalitaidetta. Ei köyhille, veikkaan.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288532063816.html

Niin ja tuommoinenkin tieto tuli:

Lainaus
Kunnaksen kirjoja on painettu Suomessa lähes kuusi miljoonaa ja maailmanlaajuisesti yhteensä lähes kahdeksan miljoonaa kappaletta. Kirjoja on käännetty 29 kielelle ja julkaistu ulkomailla kaikkiaan 31 maassa. Viime syksynä ilmestynyttä suosikkia, Piitles-kirjaa on painettu yli 60.000 kappaletta ja se ilmestyy maaliskuussa 2013 englanniksi Will Mooren käännöksenä.
Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 15.01.2013, klo 14:27:23

Piitles 60,000 kpl alle puolessa vuodessa - kotimaisen sarjakuvan myyntiennätys yhden teoksen osalta, ainakin jos Muumeja ei lasketa? Listan kärkisijoilla varmaan joka tapauksessa.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 15.01.2013, klo 19:15:26
Ei köyhille, veikkaan.

Ilmeisesti edes paikalle pääsyyn vaaditaan vähintään 37,50 € päivälippu, joten kyllä, kuluja kertyy.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 16.03.2013, klo 13:35:06
Kunnaxen Piitles tiämmä palkittiin vuoden kauneimmat kirjat skabassa (http://www.kauneimmatkirjat.fi/sarjakuvat/). Onhan se aivan oivallinen sarjakuva, mutta kirjaesineenäkö kaunein sarjakuva-albumi? Eh? Ihan normi sarjisalppari. Monia hienompiakin olis ollu. Toinen palkittu olikin Kaisa Lekan ja Cristoffer Lekan kirja. Itse tiedotteessa ei kumpaakaan mainittu nimeltä.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Ville Manninen - 17.03.2013, klo 12:59:45
Kunnaxen Piitles tiämmä palkittiin vuoden kauneimmat kirjat skabassa (http://www.kauneimmatkirjat.fi/sarjakuvat/).
Ihmettelin tota vähän itsekin. Kisaan osallistuakseen pitää varmaan maksaa joku osallistumismaksu, niin se varmaan karsii jo alkuunsa suurimman osan pois. Jäljelle jää käytännössä Lekat, jotka oikeasti panostaa julkaisujensa ulkoasuun ja haluavat graafikkoina olla mukana kisassa sekä suuret kustantamot, joille mukana oleminen on on osa markkinointia. Eli todennäköistä on, ettei siellä muita ehdokkaita ole ollut edes mukana.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: hdc - 17.03.2013, klo 19:34:55
Samaa ihmettelin minäkin, en huomannut mitään erityistä koukkua jolla tuo ansio tulisi. Onko palkinto sitten tullut vain siitä että oli korkean profiilin sarjakuvajulkaisu...


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.05.2013, klo 15:39:38
Hesarissa tänään 19.5. on juttua  Mauri Kunnaksen lapsuudenkodista, jossa asustaa nykyään taiteilijaperhe Aino Havukainen ja Sami Toivonen lapsineen.

Lastenhuoneen hyllyssä näkyy olevan aika määrä uudehkoja Disney-kirjoja.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: T.Kokkila - 30.08.2013, klo 08:08:32
Piitlesistä näyttää sitten ilmestyneen englanninkielinen käännöskin. Kyllähän tuolle luulisi löytyvän ostajia ulkomailtakin, hieno kirja.

http://www.beatleswithana.com/


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Petteri Oja - 30.08.2013, klo 08:33:06
Lokakuussa ilmestyy Piitlesin innoittamana uusi painos albumista Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 25.09.2013, klo 14:03:29
Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto (http://www.hs.fi/kulttuuri/a1379988810070?jako=7f70c632891005dc20834c87fe9da3c0&ref=og-url) Maurille.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 08.03.2014, klo 02:49:52
Jagge Migreenin tapauksesta tuli väriversio juu. Kovin vähän uskaltavat suomalaiset kustantajat itse tehdä muunkielisiä julkaisuja, koska oikeasti ainoa tapa saada kirjaa kunnolla myytyä muille meille on hankkia samanmaalainen kustantamo kumppaniksi.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Lurker - 25.03.2014, klo 19:12:16
Seiska: Selostaja Kaj Kunnas tunnetusta sukulaisestaan: Maurikin on vähän hörhö! (http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Selostaja-Kaj-Kunnas-tunnetusta-sukulaisestaan-Maurikin-on-vahan-horho/1037657)


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: T.Kokkila - 09.10.2014, klo 14:16:39
Mauri Kunnas ei jouda eläkkeelle (http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/241548-mauri-kunnas-ei-jouda-elakkeelle-kateellisena-katson-kun-kaverit-pelaavat-golfia). Juttu Keski-Uusimaa -lehdessä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Taru Leutokalma - 23.10.2014, klo 00:03:49
Mauri Kunnaksen Koiramäet ovat tuttuja lapsuudesta. Harmi ettei niistä muista nykyään muuta kuin Herra Hakkaraisen. Parhaiten on jostain syystä jäänyt mieleen Koirien Kalevalan Väinön & Ainon uinti/soutuvenekohtaus (hehheh, vähän paremmin lukijakunnalleen soveltuva versio). Joulupukki ja Noitarumpu oli lapsuuden klassikkopiirrettyjä Dianne Jacksonin Lumiukon ohella.

Sitten tutustuin Kunnaksen sarjiksiinkin. Koska kasvoin varhaisteininä The Beatlesia kuunnellen niin totta kai Piitles on mielestäni todella hyvä alppari. Karmean pikkutarkka, maurikunnasmaisen omaperäinen ja yksityiskohtia täynnä. Hilpeä meininki on ehkä kaikista plussista se suurin plussa. Piitles on kaikin puolin mainio teos.
Periaatteessa eepos on kokonaisuus, mutta en varmaan ole ainoa jonka mieltä jää hivenen kaihertamaan kysymys siitä mitens tämän Piitles bändin mahtoi sitten käydä? Saako mauri, tähän kohtaan johdatettuaan vielä mennä? Nälkä kasvaa syödessä...
Itsekin jäin miettimään tuota samaa. Piitles 2 olisi huikea vaikka Piitles toimii ilman jatko-osia. Koko Beatles-historia sarjiksena a'la Mauri Kunnas olisi ajatuksena mielipuolisen suurenmoinen mutta tuskinpa Kunnas lähtee tuohon (jos Piitles-alpparinkin tekeminen kesti niin kauan). Kukapa jaksaisikaan lähteä tuollaiseen hankkeeseen.

Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus on ollut lukemistani Kunnas-sarjiksista se paras. Mielikuvituksellinen, hervoton ja veikeän absurdi. Monta lukukertaa kestävä. Täynnä metkaa huumoria. Loistava. Suosikkikohtaukseni taitaa olla se, missä sinivuokkoarmeija jahtaa keltaista taksia. Hitsi miten mahtava.

Nyrok City tuli myös luettua jokunen aika sitten silkasta uteliaisuudesta. Koska sillä on kova maine niin totta kai sitä halusi yleissivistää itseään. Valitettavasti on todettava Nyrok Cityn kolahtavan paljon paremmin vanhemmille lukijoille jotka ovat eläneet ja nähneet vuodet 1975-1986. Onneksi siitä löytyi kuitenkin melko mukavastikin viittauksia jotka jopa tällainen pentu tunnisti ja joille sai nauraa makeasti mutta oli kyllä vaivan takana selvittää tietyt henkilöt tai asiat joita Nyrokissa viljellään ja koettaa hoksata vitsin vitsi. Esim. vaikkapa Holle Holopainen ja Maukka Perusjätkä. Sorry, ikinä kuullutkaan moisista.

Jotta Nyrok City imaisisi täysin mukaansa, se vaatii vain sen että on hyvin perillä mitä kaikkea tapahtui sarjiksen tekovuosina. Itseäni se nauratti (kun tunnisti viittauksen) ja ärsytti (kun ei tunnistanut viittausta) suunnilleen vuoronperään. Jäi siis ristiriitaiset fiilikset vaikka onkin myönnettävä taustat huomioon ottaen että kyllä se ansaitsi klassikon leiman ja Puupäähatun. Siltikään Nyrok ei nouse todellakaan omaksi lemppari-Kunnaksekseni.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: tertsi - 23.10.2014, klo 00:17:11
Kunnakselta kannattaa lukea myös teos: Kotlant Jaarti (Kustantaja: Suomen sarjakuvaseura).
Varsinkin ensimmäinen tarina on aivan mahtavan loistava. Toisessa stoorissa Kunnakselta hiipuu into kun lähestytään ratkaisun hetkiä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: J Lehto - 23.10.2014, klo 17:14:39
Kunnakselta kannattaa lukea myös teos: Kotlant Jaarti (Kustantaja: Suomen sarjakuvaseura).
Varsinkin ensimmäinen tarina on aivan mahtavan loistava. Toisessa stoorissa Kunnakselta hiipuu into kun lähestytään ratkaisun hetkiä.

Olen päinvastaista mieltä. Panjonsoittajan probleemi on koko Kunnaksen
tuotannosta suosikkini.  Lopussa toki piirrosten laatu alkaa huojahtelemaan
kiireen takia, mutta siinä on ihan pätevä juoni kaiken hauskuuden
ohessa.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.10.2014, klo 18:20:40
Prismassa näkyi olevan myynnissä kovakantinen albumi Mauri Kunnaksen Apu-lehden pilapiirroksista.

Mauri otettiin aikoinaan Olavi Hurmerinnan tilalle tämän vetäydyttyä eläkkeelle. Ei Mauri noissa saanut irroitella samalla tavalla kuin Nyrokissa. En raaskinut kaupassa ostaa, nyt vähän kaduttaa. No kerkeäähän tuon.

Tarulle vielä: Kunnas sanoi esipuheessaankin jossain Nyrok-albumissa että nuoremmille ja ei-yhtään [ajan] populaarikulttuuria tunteville 90 % sarjoista vilahtaa yli kaalin.

Myös Apu-lehden piirrokset viittasivat ajankohtaisiin aiheisiin. Jos ei muista mihin viitataan, niin ei voi mitään.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Clavia Z - 24.10.2014, klo 19:27:21
Minulta löytyy 37 Apu-lehdistä leikattua Kunnaksen pilapiirrosta (ja muistan vielä jokusen lisää joita en saanut talletettua omiin kokoelmiin) ja kyllä ne minusta parhaimmillaan yltävät ihan Nyrokmaiseen riehakkuuteen. Huonoimmillaankin päihittävät Karlssonin ja Terhon kevyesti. Tuohon kokoelmaan (http://maurikunnas.net/teokset/yhta-juhlaa/) voisin hyvin sijoittaa. Pääsisi kirjahyllyssäni arvoiselleen paikalle Jauhot suuhun- ja Pelit seis -kokoelmien viereen.

Kuka muistaa vielä Kauko Juhantalon konnankoukut 90-luvun alussa?


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.10.2014, klo 21:43:49
"Lakkaa kalkkuna kiljumasta"?

Joo, menen huomenna hakemaan kaupasta tuon. Hinta oli 16,95.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: tmielone - 25.10.2014, klo 13:26:27
Todellisten Kunnas-fanien pitänee myös investoida Hurriganes-kaljaan. Tölkin kupeessa kun töllistelee Kunnaksen kunnioittava tulkinta Remusta.


Otsikko: Vs: Re:Mauri Kunnas
Kirjoitti: J Lehto - 19.07.2015, klo 01:02:56
Tapaus "Keuruu" : dosentti NN:n ihmeelliset seikkailut Suomessa ja Neuvostoliitossa / text Oittinen - Tuomisto ; piirt. Salmi - MK... - [Helsinki : Taideteollinen oppilaitos, Viskom-laitos, 1972]. - 41 s. ; 28 cm. - (Karju sarja : no commercial comics.) *** Tekijät: Vesa Oittinen, Timo O. Tuomisto, Hannu Salmi ja Mauri Kunnas. - Painos 200 kpl.

Ikinä en ole tätä nähnyt, Libriconissa maksaisi 50 egee...

Onko kellään lukukokemusta? Tekijätietojen perusteella
tämä tuntuisi olevan aikamoinen anomalia Kunnaksen tuotannossa.

Tuomisto ja Oittinenhan tekivät hellyttävänkriittisen "Erkki ihmemaassa"
-läpyreen, mutta kukas tämä Hannu Salmi sitten onkaan?


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.07.2015, klo 01:14:58
Hannu Salmi taitaa olla nykyinen kulttuurihistorian proffa Turun yliopistossa.
Tuota ko. kirjaa en ole päässy lukemaan.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 19.07.2015, klo 22:56:25
Klopit kaivakaa kvariaatista Kupla-kuvasarjalehden Kunnas-numero. Siinä on muualla julkaisemattoman Jeff Cotona-tarinan lisäksi pari sekä Sarjakuvaseuran julkaisusta että Kunnaxen varhaisia töherryksiä -kokoelmasta pois jätetyt pari sensuroitua / muokattua strippiä. Polliisisedät saavat Kotlant Jaartin äijiltä turpaansa perusteellisemmin ja Lupsu-koiran kuulustelumetodit ovat terävämmät kuin jäljemmissä julkaisuissa.

"Siinä sinulle laaki, pikku paskapöksy!"


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.12.2015, klo 11:40:07
Ei kestä enää kauaa kun piljonäärien kokoelma on täällä. EDIT: Löytyy Kvaakin Facebook-sivulta albumeista.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.09.2016, klo 10:21:38
Mauri Kunnas on tänään joissakin ilmaisjakelulehdissä. http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/430287-miksi-mauri-kunnas-onnistuu-nain-suosikkikirjailija-selittaa-menestystaan


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: echramath - 21.03.2017, klo 16:59:34
Kunnas oli Tampere Kupliissa kunniavieraana ja molemmat kunniavierasohjelmat (haastattelu ja paneeli sarjakuvataitelijoista lastenkirjantekijöinä, mukana myös Tuuli Hypén ja Jarkko Vehniäinen) olivat suosittuja. Ensimmäisen ongelma oli vain lyhyt kesto, sekä Kunnas että yleisö olisivat mielellään viettäneet toisenkin tunnin, kansallistaitelijalta riitti muistoja pitkältä uralta.

Kieltämättä näin kaikkien vuosien jälkeen on jännä ajatella mistä kansansuosio on tullut. Tonttukirja tuli pihalle vuoden sen hollantilaisten tonttukirjan jälkeen (Kunnaksen kirjassa ei ollut isotissisiä tonttuja alasti >:(), mutta entä seuraava? "Nyt sitten voisi tehdä menestyksekkään lastenkirjan" "Mistäpä aiheesta?" "Maatalon elämää 1850-luvulla". Kaikesta huolimatta itsekin pidin siitä jo pienenä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 21.03.2017, klo 21:02:24
Kunnaksen tontut seikkaili Pikku Kakkosessa, kaikki kansa sen sieltä hoksasi ja tykästyi.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 22.03.2017, klo 12:59:19
Kunnaksen tontut seikkaili Pikku Kakkosessa, kaikki kansa sen sieltä hoksasi ja tykästyi.

Silloin oli teeveessä esiintyminen vielä varma menestystekijä.

Tampereella Kunnas vastasi myös kysymykseen mistä kirjoistaan hän tykkää vähiten. Hakkarais-kirjoja hän ei tekisi enää, ennen muuta siksi, että on vaikea keksiä toimintaa hahmolle joka on koko ajan umpiunessa. Kansa kuitenkin tahtoisi lisää, ja kustantaja tietysti...
Muut syyt olla pitämättä omistaan ovat henkilökohtaisempia fiilistelytunteita. Suuressa avaruuskirjassa esim. "on niin paljon mustaa".

Kehuja "historillisen Suomen ja esimerkiksi Seitsemän veljeksen tarinan elossa pitämisestä nykypolvelle" vaatimattomana esiintyvä herra Mauri otti nöyrästi vastaan: "jaa jaa, no, voi olla..." Itse työ, se että saa kertoa tarinoita on kuitenkin Kunnakselle kaikkein tärkein juttu. Ideoita on maailman tappiin asti, myös sellaisia joita hän itse ei voi toteuttaa. Kuten "Lasten suuri gangsterikirja", Al Caponet jne. kun eivät mitään hassunhauskoja tyyppejä ole. Eivät ainakaan sovi Kunnaksen linjaan. 

Seuraavassa Kunnas-kirjassa on teemana "Suomi 100 vuotta", kuinka ollakaan...  


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 25.09.2017, klo 13:03:47

Kahvipöytäjutustelussa Kunnas kertoi Tampereella semmoisen detaljin sarjakuvatöistään, että piirsi 90-luvun alkupuolelle saakka perinteisellä siveltimellä, mutta vaihtoi sitten samanlaiseen patruunatäyttöiseen huopasivellinkynään, kuin mitä Jouko Innanen (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,17961.0.html) käytti. (Jouko on käyttänyt samaa työkalua ilmeisesti koko pilapiirrosuransa). Tällä hän piirsi sitten Jagge Migreeni -albumin ja loput Apu-lehden  piirrossivut. Ilmeisesti sama työkalu oli Piitlesissä.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Jiksi - 04.12.2017, klo 02:26:24
Koiramäki on menestystarina (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/gTUc3nYT), kirjoittaa Kauppalehti.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 16.06.2018, klo 20:05:18
Aamulehti teki saman jutun nyt puoli vuotta myöhemmin. Muistutuksena... Kunnaksen Tampere Kupliin haastattelu löytyy SarjakuvaTV:stä kahdessa osassa.
Osa 1 (https://www.youtube.com/watch?v=jdXeioxzBLE)
ja osa 2 (https://www.youtube.com/watch?v=1fG3u6G9s-0)


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 07.09.2018, klo 11:51:19
Tänään ilmestyneessä Ankassa (2/08) oli Kunnaksen lyhyestä Ankka-urasta uusi paljastus. Muutamia kuvia ruotsinkielisestä pikku kuvakirjasta Kalle Anka på diamantjakt. Näyttää USAssa aikoinaan hyvinkin suositulta Big Little Booksilta.

Eikä mennytkään, kuin 10 vuotta kun lopulta sain tämän opuksen itselleni. Sarjakuvafestareilla oli SSLibriconilla pitkät euron laarit, joiden seassa tämä pikku kirjanen oli.

Tämän kirjan tarina tuntuu olevan todella paljon sotkuisempi kuin Aku Ankka -lehdessä aikanaan oli kerrottu. Netistä löytyvien näytekuvien perusteella tarinan teksti näyttäisi olevan Fabulous Diamond Fountain -kirjasta, mutta alkupään kuvat aivan eri kirjasta. Sattumalta löysin senkin netistä samalla kun hain Diamond Fountainia.

Alkupuolen kuvat sivulle 63 saakka on napsittu kirjasta Luck of the Ducks.* Mutta siitäkään ei ole otettu mukaan aivan kaikkia. Typerintä on, että näin kuvat ja teksti eivät sovi yhteen lainkaan. Tekstissä puhutaan Roope-sedästä, jota ei kuvissa näy ollenkaan. Aivan alussa kerrotaan, miten Aku ja pojat alkavat katsoa televisiota, mutta kuvissa Aku saa jonkin kirjeen, Hannu on alkupään kuvissa mukana, mutta katoaa sitten selittämättömästi jne...

Vielä oudompaa on, että englanninkielisestä Diamond Fountain -kirjasta löytyy ainakin yksi sama kuva, jonka Mauri Kunnas väitää piirtäneensä. Amerikkalainen kirja vuodelta 1967, ruotsalaisessa kirjassa ei vuosilukua(!).

Joka tapauksessa ruotsalaiselta kustantajalta typerän välinpitämätöntä käytöstä lukijaa kohtaa, "sehän on vaan lapsille, pistetään vaan jotain kuvia jostain. Kyllä ne ostaa."

EDIT: No nyt pitäis enää saada halvalla Fabulous Diamond Fountain ja The Luck of the Ducks. Onks kellään? :D

EDIT 2: Onhan noissa ruotsinkielisen ja englanninkielisen version kuvissa pieniä eroja, joten Kunnaxella lie ollut alkuperäinen kirja mallina? Miksei sitten alkupäänkin kuvia piirretty sen pohjalta??

*Edit 3: Eli mun silmiini noitten alkusivujen piirtäjä on Frank McSavage (1-63) ja siitä eteenpäin sitten on Mauri Kunnas kopioinut Tony Stroblia. Kirjassa on 160 sivua.

Timo


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: VesaK - 07.09.2018, klo 13:11:45
Tuo mieleen vähän kiinalaiset Akut.

Kun ei ole ollut painofilmejä eikä digivehkeitä tietenkään, niin on pitänyt piirtää mallista uusiksi.

Oletan vahvasti, että Kunnaksen osuus on päättynyt valmiiden kuvien luovuttamiseen. Sitten toimittaja tai taittaja mikälie on plätkinyt kuvat määrättyihin paikkoihin, piittaamatta siitä onko niillä mitään tekoa tekstin kanssa.


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Petteri Oja - 08.09.2018, klo 13:18:25
Alkupuolen kuvat sivulle 63 saakka on napsittu kirjasta Luck of the Ducks.* Mutta siitäkään ei ole otettu mukaan aivan kaikkia. Typerintä on, että näin kuvat ja teksti eivät sovi yhteen lainkaan. Tekstissä puhutaan Roope-sedästä, jota ei kuvissa näy ollenkaan. Aivan alussa kerrotaan, miten Aku ja pojat alkavat katsoa televisiota, mutta kuvissa Aku saa jonkin kirjeen, Hannu on alkupään kuvissa mukana, mutta katoaa sitten selittämättömästi jne...

Olen jotain 70-luvun Disney-kirjoja ostellut kirppareilta ja niissä on tämä sama ilmiö. Ekalla aukeamalla esitellään kirjan sankarit, mutta puolet heistä eivät enää sen jälkeen ole mukana kun kuvia kirjaan on napsittu sieltä sun täältä...


Otsikko: Vs: Mauri Kunnas
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 12.09.2018, klo 20:39:32
Tästähän tuli ihan blogiteksti.
Kalle Anka på Diamandjakt, joka on Mauri Kunnaksen piirtämä, vai onko?
http://ankkalinnanpamaus.blogspot.com/2018/09/mauri-kunnaksen-timanttijahti.html (http://ankkalinnanpamaus.blogspot.com/2018/09/mauri-kunnaksen-timanttijahti.html)

Timo