Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Kritiikki ja sarjakuva mediassa => Aiheen aloitti: Jukka Laine - 05.07.2007, klo 08:30:11Otsikko: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.07.2007, klo 08:30:11
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1397453

(http://kuvat2.iltasanomat.fi/iltasanomat/iDoc/1397453-GINR231F.jpg)

Onko Paavo Pesusieni liian raju?
5.7.2007 07:36

Onko Paavo Pesusienen seikkailut sopivaa katsottavaa 3-vuotiaille?

Kainuulaisen kansanedustajan Merja Kyllösen mielestä elokuvan suositusikärajaa K3 pitää tarkistaa ylöspäin.

Kirjallisen kysymyksen videoelokuvien ikärajoista jättänyt kansanedustaja sai vastauksen kulttuuriministeri Stefan Wallinilta.

Hän totesi kesäkuussa antamassaan kirjallisessa vastauksessa, että valtion elokuvatarkastamo tutkii Paavo Pesusieni -elokuvan sisällön ja päättää mahdollisesta ennakkotarkastuksesta.

- Hän oli ihan selkeästi perehtynyt asiaan. Vastauksessaan hän lupasi puuttua asiaan, toteaa ministerin vastaukseen tyytyväinen Kyllönen.

Paavo Pesusieni oli ainoa nimetty animaatiohahmo kansanedustajan kirjallisessa kysymyksessä.

Meren pohjassa elävä sankari oli aiheuttanut ongelmia Kyllösen tuttavaperheessä, jonka 3-vuotiaalle perilliselle isovanhemmat olivat dvd:n hankkineet.

Lapsesta oli tullut aggressiivinen pikkuveljeään ja muita ihmisiä kohtaan. Lopulta isovanhemmat olivat joutuneet ottamaan elokuvan takaisin itselleen.

Elokuvan katsottuaan isovanhemmat olivat todenneet, ettei syytä lapsenlapsen oudolle käytökselle tarvitse kaukaa etsiä. Elokuvassa oli lyöty, puhuttu tappamisesta ja uhattu tappaa.

- Jonkin verran olen sarjaa katsonut ja nähnyt tästä elokuvasta pätkiä. Se on hiukan erikoinen. Miten lapset pystyvät käsittelemään näitä asioita? Elokuvissa he näkevät väkivaltaa ja tappamista. Hetken kuluttua kaverit sitten vain nousevat ylös. Ei niin käy oikeassa elämässä, Kyllönen muistuttaa.

(http://www.iltasanomat.fi/kuvat/iltasanomat/toimittajat/pekka_moliis.jpg)


Otsikko: Re: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Darzee - 05.07.2007, klo 10:12:02
Sehän on oivallista, että edustaja Kyllönen pohjaa näkemyksensä Paavo Pesusienen turmiollisuudesta näinkin laajaotoksiseen tutkimukseen.
Sarjahan on tunnettu absurdista otteestaan elämään, mutta onko leffassa nyt oikeasti muka uhattu tappaa joku? 


Otsikko: Re: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Tuuk42 - 05.07.2007, klo 12:12:27
Aluksi on sanottava että mielestäni Paavo Pesusieni ei lainkaan kuulu aamuteeveen lastenohjelmapaikalle. Ei siksi että lapset saisivat siitä huonoja vaikutteita, vaan siksi, että kuten usein parhaissa animaatiosarjoissa, tässäkin vitsejä kerrotaan myös sellaisella tasolla joita pienimmät taapertajat eivät ymmärrä.
Siksi on sääli piilottaa niinkin hyvä ohjelma noin aikaisin aamuun, josta vanhemmat katsojat eivät sitä näe.

Entäpä tuo pahoille tavoille yllyttäminen? Paavo Pesusieni on ahkera työmyyrä joka nauttii suuresti työstään ja joka on kaikille ystävällinen, myös sille naapurille roikkuvanenäiselle nyrpeälle tyypille. Paavo on aina ensimmäisenä valmis auttamaan kavereita milloin missäkin hommassa, eikä anna edes sen häiritä, että paras kaverinsa on debiili vaaleanpunainen meritähti.
     Enemmän huonoja tapoja oppii kutakuinkin kaikista muista animaatiosarjoista, Teletapit ovat selviä narkkareita joiden elämä pyörii murmelimaisena luuppina, Teini-ikäiset ninjakilpikonnat taas ovat koulutettuja geenimanipuloituja sotilaita, Pokemon kannustaa eläinrääkkäykseen, Simpsoneissa Homer on alkoholisti joka yrittää vähän väliä kuristaa poikansa hengiltä koska tämä kiroilee jatkuvasti....
Paavo Pesusienet rumat tavat ovat kiroileminen käyttämällä sellaisia sanoja kuin "merirokko". Muumeissakin puhuttiin rumempia.

Ainoa asia mikä Paavo Pesusienestä tehdyssä elokuvassa on haitallista, on David Hasselhoffin uran paras roolisuoritus.

Otsikko: Re: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: VesaK - 05.07.2007, klo 12:24:02
En ole nähnyt yhtään Paavo Pesusienen elokuvaa, mutta haluan silti tappaa!

Taavi Hasselhofin paras suoritus on kyllä John Watersin "A Dirty Shamessa", mutta no sot.


Otsikko: Re: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.07.2007, klo 13:00:18
Koko juttu on kainuulaisen toimittajan kesäjuttu kainuulaisen kansanedustajan kesäpuuhista.

Paavo Pesusientä en ole koskaan katsonut. Johtuen Tuukan mainitsemista syistä.


Otsikko: Re: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Tööt - 05.07.2007, klo 16:50:55
On hurjaa miten tuollaista väkivaltaa suvaitaankin näyttää televisiossa, kieltäisivät ennemmin koko ohjelman sen takia että se on hieman... no jotkut ymmärtävät ja jotkut eivät.


Otsikko: Re: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 06.07.2007, klo 21:26:05
Minulle valkeni tämän jutun ansiosta se asia, että VET:n elokuvia koskevat säännöt ovat mielenkiintoisella tavalla symmetriset: Elokuvaa ei tarvitse tarkastuttaa, jos sitä ei voi esittää kenellekään (paitsi täysi-ikäisille) tai jos sen voi esittää kenelle tahansa. Tällöin riittää, että elokuva ilmoitetaan VET:lle. Neliön sisällä oleva 18-merkintä on jo tullut tutuksi mm. keräilijöille suunnatuista DVD-bokseista, mutta sillä on siis myös vastakappaleena neliön sisällä oleva 3-merkintä.

Ja mistä me tiedämme, että elokuvan voi esittää -- emmehän missään nimessä haluaisi levittää kaikille sallituksi merkittynä ja siten suuremman kohdeyleisön tavoittavana sellaista elokuvaa, joka VET:n tarkastuksessa saattaisi saada korkeamman ikärajan -- kenelle tahansa? No, tähän on oivat ohjeet:

Ilmoitus kaikille sallitusta kuvaohjelmasta (http://vet.fi/elokuvat_ilmoittaminen.php)
Osaa kuvaohjelmista ei tarvitse tarkastuttaa, vaikka niitä esitetään tai levitetään alle 18-vuotiaille. Ohjelmista on kuitenkin tehtävä ilmoitus Valtion elokuvatarkastamolle. Kuvaohjlemia, joita saa tarkastuttamatta esittää tai levittää alle 18-vuotiaille on sellaisisia, jotka

[...]

5) jotka sisältävät kaikenikäisille lapsille sopivia animaatio-, leikki-, askartelu- tai muita vastaavia esityksiä; tai [...]


Onko tuossa kenenkään muun mielestä mitään hupsua? Epäoleellista, tai mahdollisesti jopa harhaanjohtavaa?

Mutta järjestelmässä on kyllä jotain vähän enemmänkin vialla, jos saadakseen oikaisun väärin perustein tarkastuttamatta jätetyn elokuvan ikärajaan pitää ottaa yhteyttä kansanedustajaansa, joka tekee kirjallisen kysymyksen kulttuuriministerille, joka sitten pyytää elokuvatarkastamoa tutkimaan asian...


Otsikko: Re: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: J.Salo - 06.07.2007, klo 22:25:42
5) jotka sisältävät kaikenikäisille lapsille sopivia animaatio-, leikki-, askartelu- tai muita vastaavia esityksiä; tai [...][/i]
Studio Julmahuvi! Kreikanmeri, meri Kreikan. Kreikanmeri, meri Kreikan...


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Taru Leutokalma - 14.10.2014, klo 22:00:27

- Jonkin verran olen sarjaa katsonut ja nähnyt tästä elokuvasta pätkiä. Se on hiukan erikoinen. Miten lapset pystyvät käsittelemään näitä asioita? Elokuvissa he näkevät väkivaltaa ja tappamista. Hetken kuluttua kaverit sitten vain nousevat ylös. Ei niin käy oikeassa elämässä, Kyllönen muistuttaa.

(http://www.iltasanomat.fi/kuvat/iltasanomat/toimittajat/pekka_moliis.jpg)

Ei näin Kyllönen. Aivan kuin daami ei olisi koskaan kuullutkaan ns. mustasta huumorista. Eikä Paavo Pesusienet ole sitäpaitsi ihan taaperoille tarkoitettuja vaikkei niissä nyt varsinaisesti olekaan mitään verellä mässäilyä; huumoripuoli kun tuskin aukenee ihan päiväkoti-ikäisille.

Muistaakseni siinä leffassa ei ole mitään kovinkaan järkyttävää...tai olisikohan siinä ollut sellainen kohtaus jossa Patrikilla on melko kurvikkaat sääret ja huorahtavat korkokengät. Paheellista. Hyi. Lapset saavat huonoja vaikutteita.
David Hasselhoff-kohtaus on koko leffan parhain kohtaus (oikeasti näkemisen arvoinen) ja tietenkin varmaan myös se "moraalittomin" scene.

Jokseenkin taas asiasta pauhannut kukkahattutäti.  :laugh: Sietäisi rouvan vilkaista vähän esim. vaikkapa Hopeanuoli tai Weed-sarjoja jos Paavo Pesusienen "väkivalta" kohahduttaa...vaikka ovathan tällaiset "uutiset" tietty aina huvittavuuspisteensä ansainneet.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: hdc - 14.10.2014, klo 22:34:50
Eikä Paavo Pesusienet ole sitäpaitsi ihan taaperoille tarkoitettuja vaikkei niissä nyt varsinaisesti olekaan mitään verellä mässäilyä; huumoripuoli kun tuskin aukenee ihan päiväkoti-ikäisille.

No eikös tuo ole sitten hyvä syy hilata K3-ikärajaa ylöspäin.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Taru Leutokalma - 19.10.2014, klo 19:18:14
Paavo Pesusienen brutaalin makaaberi käytös saa kukkahattutädit edelleenkin hikoamaan ja näkemään punaista. Taistelu Paavoa ja ikärajoja vastaan jatkuu, kas tässäpä ote tämänpäiväisestä Iltasanomista:


"Kansanedustaja huolissaan Paavo Pesusienestä – ”Rajua sisältöä”

Suna Kymäläisen mukaan suositussa animaatiosarjassa Paavo Pesusienessä on väkivaltaa, joka ei sovi kolmevuotiaiden katsottavaksi.

Sami Kilpiö
Julkaistu: 18.10.2014 23:41
   
   

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) ihmettelee, miksi kirpputorit voivat myydä väkivaltaista viihdettä pikkulapsille.
Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) kertoo olevansa huolissaan lapsille suunnatussa väkivaltaisesta mediasisällöstä.

- Meillä on aamuisin aika paljon tv-ohjelmia, jotka eivät sovellu ikäluokalle, joka niitä katsoo, Kymäläinen sanoo Ilta-Sanomille.

Kymäläinen nostaa esiin MTV3:n esittämän Paavo Pesusieni –ohjelman.

- Se on raju sisällöltään, mutta siinä ei ole luokituksia siitä, minkä ikäiselle se sopii. Se ei ole kyllä 3-vuotiaiden ohjelma.

Kymäläisen mukaan Paavo Pesusienessä on kovaakin väkivaltaa, kuten ”maanrakoon hakkaamista”.

Kymäläisen mielestä joidenkin ohjelmien esitysaikaa pitäisi siirtää myöhemmäksi.

- Aamulla on varmasti paljon alle 7-vuotiaita katsomassa tv:tä. Mielestäni iltapäivä olisi ohjelmille parempi aika, sillä silloin pienet lapset ovat päiväunilla.

Kymäläinen ihmettelee myös, miksi joidenkin lastenohjelmien alussa näkyy pienen hetken ikärajasuositus.

- Nykytekniikalla ei olisi temppu eikä mikään laittaa suositusta näkymään koko ohjelman ajan.

Kymäläisen mukaan toinen ikärajavalvontaan liittyvä ongelma on ulkomailta tuotuja dvd:itä ja pelejä myyvät kirpputorit.

- Asian suhteen meillä on villi länsi, koska kukaan ei valvo millään tavalla. Esimerkiksi yksi vanhempi kertoi, että hänen alle 10-vuotias lapsensa oli ostanut kirpputorilta viisi alle 16-vuotiailta kiellettyä dvd-levyä.

Kymäläinen aikoo jättää hallitukselle kirjallisen kysymyksen aiheesta ensi viikon alussa.

Hän tahtoo tietää, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä lähetysaikansa puolesta lapsille kohdennettujen piirrettyjen väkivaltaohjelmien rajoittamiseksi ja niiden siirtämistä iltakatseluaikaan.

Kymäläinen kysyy myös muun muassa, mihin toimiin hallitus ryhtyy ikärajamerkintöjen yhtenäistämiseksi eri peleissä ja niiden eri jakelumuodoissa sekä myynnin tarkastamiseksi myös kirpputoreilla."


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Ares B - 19.10.2014, klo 20:43:19
"Kukaan ei valvo." Sehän se on Suomessa perinteisesti riittävä syy lisätä viranomaisvalvontaa. Kansammehan tarvitsee mittavan byrokratiakoneiston, joka käyttää verorahamme kaikkia hyödyttävään tarkoitukseen. Kysykää vaikka verokarhulta (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2139).

Voisi myös kysyä, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta kansan valitsemat edustajat eivät häpäisisi itseään, puoluettaan, äänestäjäkuntaansa ja valtiovaltaa näillä ulostuloilla.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Lurker - 19.10.2014, klo 20:52:00
Hämmentävää, kuinka kehno medialukutaito joillakin on. Ei mitään ymmärrystä kerronnan tasoista ja vivahteista.

Tyhmyydellä toki voittaa puolelleen tyhmiä äänestäjiä, joilta saa ihan mukavasti ääniä, ei siinä mitään.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Jiksi - 19.10.2014, klo 21:04:54
myynnin tarkastamiseksi myös kirpputoreilla.

Montako miljoonaa laitetaan, että saadaan tämäkin "villi länsi" kuriin.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Ares B - 19.10.2014, klo 21:21:27
Montako miljoonaa laitetaan, että saadaan tämäkin "villi länsi" kuriin.

Kansantaloudellisesti edullisempaa on kieltää kirpputorit, nettikirppikset ja divarit, Kvaakin sarjisdivari mukaan lukien. Koska niissähän voidaan myydä mitä tahansa kenelle tahansa kenenkään valvomatta!


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: KaiketsuZ - 19.10.2014, klo 21:54:55
Lainaus
Kymäläisen mukaan toinen ikärajavalvontaan liittyvä ongelma on ulkomailta tuotuja dvd:itä ja pelejä myyvät kirpputorit.
Kun olisikin tällainen ongelma. Itse en löydä kirpputoreilta kuin niitä Anttilan alennuksesta tuttuja lastenohjelmia, teinikomedioita ja geneerisiä trillereitä. Pitäisi varmaan kysäistä Kymäläiseltä että miltä kirpparilta sitä hyvää kamaa löytyy. Itse hommaan ilman suomalaista julkaisua jääneet elokuvat ulkomaisista nettikaupoista.

Miksi tuossa ylipäänsä koetaan tarpeelliseksi erotella ulkomailta tuodut ja kotimaiset julkaisut toisistaan? Esimerkiksi saksalaiset ja britit merkkaavat ikärajat DVD-kansiin huomattavasti näkyvämmin kuin suomalaiset levittäjät.

TV-ohjelmien pilaaminen vesileimoilla on myös aivan poikkeuksellisen vammainen idea. Seuraavaksi sitten ikärajat aikuisten elokuviin, mieluiten keskelle kuvaa, ettei kukaan 17-vuotias vahingossakaan erehdy katsomaan Seagal-väkivaltaa ja lähde sen seurauksena kaduille ranteita murskaamaan.

Näille jutuille olisi huomattavasti helpompi naureskella, jos valtiovallan harjoittamalla umpimähkäisellä holhoamisella ei olisi Suomessa niin pitkiä perinteitä. Välillä täällä tuntuu menevän läpi mikä tahansa mutu-pohjalta tehty ehdotus, jos mukaan vaan liitetään pyhät sanat eli "lapset" ja "yhteinen hyvä". Muistan vielä hyvin ajan, jolloin VET poisti minuuttikaupalla lähikuvia alieneista James Cameronin Aliensista. Ne oli limaisia ja muutenkin inhottavia! Ei sellaisia sovi kunnon kansalaiselle näyttää.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 19.10.2014, klo 22:29:05
Ensimmäinen ehdokas seuraavaksi kulttuuriministeriksi näkyy ilmoittautuneen.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Dennis - 20.10.2014, klo 09:22:53
SDP=valvonta, ne ovat aviopari aina ja ikuisesti >:D

Lapsikortti heiluu nykyään samaan tapaan kuin ennen heiluteltiin natsikorttia.

Ei yllätä että sossut ovat taas asialla, Huovinen on kiimaisena laittamassa  viinamainontaa kuriin ja viemässä keskaria Alkoon.

Ja nyt tämä punahattutäti....uskomatonta että maa on kriisissä ja Eurooppa tapahtuu niin sossuille joku Paavo Pesusieni on se isoin ongelma  ;D


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Taru Leutokalma - 20.10.2014, klo 10:40:32
sossuille joku Paavo Pesusieni on se isoin ongelma  ;D

Niih, asiat tärkeysjärjestykseen. Eikö Paavo Pesusieni muka ole Suomen tämänhetkisistä ongelmista se suurin ja huolestuttavin?  ;D
Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: CryingBlueRain - 20.10.2014, klo 10:48:17
Tollomaistahan tämä kirppari- ja Paavo Pesusieni -hätä on, mutta en usko kenenkään väittäneen, että Paavo Pesusieni olisi Suomen isoin ongelma.

Tuskin tuo aloite mihinkään johtaa, tai toivottavasti ei ainakaan.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: äyni - 20.10.2014, klo 11:43:19
Minusta tuossa on järjen siemen. Ehkä pieni, mutta jotain siitä huolimatta.

Ihan alkuun todettakoot, että viittaukset kirpputorimyyntiin ja ulkolaisiin julkaisuihin on ääliömäisiä. Sinänsä ainakin itsepalvelukirpputorin myyjällä, sillä joka ottaa rahat, on nykyisellään ymmärtääkseni velvollisuus valvoa myytävien artikkeleiden ikärajoja. Se siitä.

Mutta jokseenkin ongelmallista on, että elokuvan saa laittaa jakeluun kaikille sallittuna ihan vain siksi, että siinä on kivoja animaatiohahmoja. Paavo Pesusienen soveltuvuuteen en ota kantaa. Älytöntä on se, että 16-vuotiaan näkemää sisältöä valvotaan tarkemmin kuin kolmevuotiaan. Nykyisellä S- ja entisellä 3-merkinnällä varustetuissa elokuvissa saattaa olla monesti hyvinkin rankkaa sisältöä, sekä visuaalisesti, että aiheeltaan, jota ei kyllä kovin mielellään alle kouluikäiselle näyttäisi. Taasen k-7 rajoitus saattaa tulla hyvinkin vähällä, mikäli lastenelokuva on tarkastettu.

Lastenohjelmaa taitaa tulla tuutista ulos niin mahdottomia määriä, että kaikkea ei voi tarkastaa*, mutta pelkkä animaatio ei saisi olla tarkastamattomuuden kriteeri. Yksi hyvä esimerkki on minusta Disneyn Prinsessa Ruusunen, jonka lopun lohikäärmekohtaus oli ainakin meidän lapsista erittäin jännä. Liki kaikki Disney-animaatiot on tullut noiden mukuloiden kanssa katottua, ja tuo on ainoa, joka on aiheuttanut painajaisia, ja se on niitä harvoja, joilla on S-luokitus.

Tähän voi tietysti heittää ajatuksen, että tuo on vanhempien vastuulla. Joo, tavallaan samaa mieltä, mutta jos jokainen elokuva pitäisi itse katsoa ennen kun lapselle sitä voisi näyttää, niin siihen kyllä loppuisi meidän perheen yhteiset elokuvahetket. Ei ne sentään niin mukavia ole, että niiden takia viitsisi katsoa elokuvan lyhyelle ajalle kahteen otteeseen.

*Television lastenohjelmista valitettavan suuri osa on kamalaa paskaa, joille kyllä tekisi hyvää joutua kalliin ennakkotarkastuksen kouriin. Tämä ei koske Paavo Pesusientä, josko edelleenkään en ota kantaa sen ikärajan soveltuvuuteen (minulla ei ole oikeasti näkökantaa tuohon).


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: JJalonen - 20.10.2014, klo 17:49:50
Itse en jaksa kirpputoreilla paarustella, mutta kaverien hankintojen perusteella ainakin Turun alueen kirppareilta löytyy silloin tällöin jenkki/euro -tallenteita. Siitä en sitten tiedä, josko kirppareilla myydään 10-vuotiaille Fulci-pätkiä. Youtubessahan noitakin on ihan vapaasti katsottavissa.

Mitä lastenelokuviin tulee, niin mielestäni niissä ykkösvastuu kuuluu vanhemmille.

Kolmevuotias kummityttöni on ainakin vielä niin herkkä, että Rölli-peikkokin on liian pelottava, ja tulee itku. Siispä ensisensuuri on must.

Oman ja vanhempien ajankäytön suhteen pelastava tekijä on, että uusintakatselujen toistot vaikuttavat rajattomilta.

Aikuisten tasolla tehdyt analyysit lastenohjelmien sisällöstä yllä (teletubit) ovat idioottimaisia. Pienet lapset katsovat ohjelmia puhtaan subjektiivisesti omasta maailmastaan käsin. He eivät osaa siirtää katselukokemusta rationaalisiin karsinoihin.

Siksi yksilöity ohjelmisto on suositeltavaa.

Mitä Paavo Pesusieneen tulee, niin eikös nuo Nickelodeon animaatiot ole suunnattu esiteineille ja siitä ylöspäin. Itse en ainakaan näyttäisi jotain Ren & Stimpy -pätkiä alle 8-vuotiaille. Varsinkaan jos skidillä jo lähtökohtaisesti on jo todettu ADHD.


Edit.

Näin jälkeenpäin ajatellen Ren & Stimpy pitäisi oikeastaan kieltää alle 16 vuotiailta. ;D


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Vincent - 20.10.2014, klo 19:32:39
Samoilla linjoilla JJalosen kanssa. Ei tälläisissä asioissa ole yhtä oikeaa toimintatapaa vaan on voimakkaasti yksilökohtainen asia. Ikuisuus siitä, kun ite viimeksi Paavo Pesusientä katoin, joten ei mitään hajua kuinka "rajua" sisältö on, mutta tulin taatusti nuorempana paljon rajummalle populäärikulttuurille altistettua itseäni (mm. GTA3:sta pelasin innokkaasti hyvinkin nuorena) eikä minulle ole koskaan mitään häiriökäyttäytymistä syntynyt. Päinvastoin olin aina porukan hiljaisin ja kiltein, niin koulussa kuin kotona.

Ymmärrän täysin, että eri media vaikuttaa eri ihmisiin eri tavalla, joten ihan hyvin joku voi tv:stä oppia pahoja tapoja, mutta siinä pitäisi aikuisten ottaa itekkin vastuuta eikä jättää kasvatustyötä täysin setä-tv:n murheeksi. Selittäisivät ettei tuollainen touhu oikeassa elämässä käy päinsä ja miksi. Ton kansanedustajan asenne on täysin samanlainen, kuin jonkin ampumavälikohtauksen kauhistelijoitten, jotka keskittyvät vain siihen, että ampuja pelasi videopelejä eivätkä lainkaan pysähdy miettimään millainen tämän kotielämä oikein oli tms.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Secos-Bill - 20.10.2014, klo 23:24:41
Aika paljon luin kommentteja iltapäivälehdistä ja mieleen tuli, että tämä oli monelle vain tilaisuus haukkua poliitikkoa. Itse en uskalla kutsua Kymäläistä kukkahattutädiksi, kun en ole varmaan nähnyt sekuntiakaan PP:tä - ja luulen, että ei ole moni kommentoijakaan... Ties kuinka karmeaa se on, itse olen työpaikalla nähnyt ohimennen minuutin-parin katkelmia piirretyistä, jotka ovat nähtävästi täynnä räjähdyksiä, lasersäteitä, kammottavan näköisiä superkonnia, jotka haluavat tuhota koko maailman jne...
Minun lapsuudessani oli Kylli-täti.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 21.10.2014, klo 15:49:32
tämä oli monelle vain tilaisuus haukkua poliitikkoa

Animaatiot eivät ikinä ole julkisessa keskustelussa relevantteja animaatioina.

Tein aiheesta pakinan Japan Popiin. Haukun poliitikkoja.
PS: Myös sana "viski" esiintyy.


Otsikko: Vs: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
Kirjoitti: Jukka Laine - 03.09.2017, klo 23:09:52
Kymmenen vuotta myöhemmin aloituksen kukkahattuinen kansanedustaja on kukkahattuinen presidenttiehdokas.