Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Aku Ankka ja kumppanit => Aiheen aloitti: coaster - 09.01.2005, klo 03:04:49Otsikko: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: coaster - 09.01.2005, klo 03:04:49
Nämä Aku Ankka kansiot ovat aivan surkeita! Kun laittaa viimeisiä lehtiä paikalleen, niin lehden ylä- ja alakulmaan tulee herkästi ryppyjä. Oletteko samaa mieltä? Onko hyviä vinkkejä aiheeseen liittyen?


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.01.2005, klo 07:41:28
Näin on. Olen itsekin ruikuttanut täällä asiasta ennen.


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 09.01.2005, klo 15:26:58
Samaa mieltä. Mahoton pujottelija pitää olla että homma onnistuu. "Säilytä lehtesi ehjinä" Hah...

Mulla on kyllä yksi Ankan kansio, jossa lehdet laitetaan kokonaan toisella tavalla paikoilleen kuin muissa omistamissani AA:n kansioissa. Tekniikka on siinä mielestäni paljon parempi. Siinä on 26 irrallista metallilankaa jotka menevät tukevan metallialustan alle ja pitävät lehden mukavasti kiinni, tuntuma täydessä kansiossa on lahes sidotun kirjan oloinen. Ja lehdet on todella helppo laittaa paikoilleen. Tämmösiä kansioita ei ole tullut muita vastaan.
Oheinen pikapiirroskuva selittänee lisää kansion mekaniikasta. Toivon niin.
(http://www.perunamaa.net/ankistit/kaavio.jpg)

Öhh.. EDIT: miksei tommosia kansioita enää tehdä? Puhkoivatko piltit silmänsä lankoihin?


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: verneri - 09.01.2005, klo 15:35:15
Joo. Kolme, neljä viimeistä lehteä on melkein mahdoton saada ehjänä paikoilleen. Eikä tuo kansiotten hintakaan niin kovin halpa ole.


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Tuuk42 - 09.01.2005, klo 16:55:58
Tuossa kun viime vuonna laitoin lähemmäs 10 vuoden aku ankat kansioihin niin tuli kyllä kiroiltua varsin kovaäänisesti. Muutama viimeisen lehden kanssa saa tapella vaikka kuinka pitkänä että ne saa sivuja ruttaamatta laitettua kansioon. Joissain lehdissä ulkoselkään niitatut mainoslirvakkeetkaan eivät ainakaan helpota asiaa. Ne rautaiset pidikkeetkin menevät ikävästi solmuun keskenään kun lehtiä laittaa kansioon.
Onhan se kätevää kun lehdet eivät ole irrallaan pitkin nurkkia tai kaapissa muutaman metrin korkuisina pinoina vaan kätevästi yksissä kansissa, mutta kyllä sen pitäisi helpomminkin onnistua.  
Kyllähän ne lehdet pysyvät kunnossa sitten kun ne on sinne kansioon saanut.
Silloinkin on aikamoisessa pulassa jos on joku numero jäänyt välistä laittamatta.


nim."vanhentunut muutamalla vuosisadalla AA-kansioiden takia"

8) PeaceOtsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.01.2005, klo 18:45:56
Tuo Timon kehuma kansiomalli on ihka ensimmäistä kansioerää 70-luvulta. Minulla on kuusi kpl noita.

Mutta en usko että nykyiset vuosikerrat mahtuisivat noihin. Nykyään joka lehdessä on neljä sivua enemmän ja silloin tällöin tulee erikoispaksujakin numeroita. Lisäksi säilytän joka liitteen mikä on Ankan välissä. Silloin ei niitäkään ainakaan näin paljoa ollut kuin nykyään.

Nykymallissa on hyvääkin: Kannet ovat tukevat. Viimeinen keltakansioerä vasta lötkö olikin.


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 09.01.2005, klo 21:24:36
Tuo Timon kehuma kansiomalli on ihka ensimmäistä kansioerää 70-luvulta.
Mutta en usko että nykyiset vuosikerrat mahtuisivat noihin. Nykyään joka lehdessä on neljä sivua enemmän

Ahaa. Mutta tekniikka on ylivertainen. Samalla tyylillä tehdyt kansiot voisivat olla vain sitten selästään leveämpiä. Eihän näihin nykyisiinkään mitään saa mahtumaan.

Timo


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: pasoleati - 10.01.2005, klo 08:11:16
Kansioissa on yksi toinenkin ongelma. Itse pidän vuosikerrat joko pienissä pahvilaatikoissa joita ennen sai Anttilasta halvalla (niitä taiteltavia kannellisia) mutta niitä ei viimeksi näkynyt niin kymmenkunta vuosikertaa pakkasin 3 kg pakastepusseihin. Päädyn kun teippaa kiinni niin suojaavat ihan hyvin ja paketista ei tule liian tiivis eli ilma vaihtuu ja voi pinota useita pinkkoja päällekkäin eikä pino kaadu. Niin, itselläni oli useita Ase&erä vuosikertoja heidän kansioissa ja niissä ne langat hapettuivat ajan myötä ja jättivät ikävän koko langan mittaisen jäljen lehden taitteeseen ja jopa tarttuivat kiinni paperiin.


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: jonecky - 13.01.2005, klo 20:02:37
Ostin itse tuossa satsin 1974-2003 kaikki Ankat kansioissa, ja kunnon suhteen täydellisyyteen pyrkivänä friikkinä voin todeta, että vaikka myyjä oli useimmat lehdet laittanut kansioihin lukemattomina aikuisiällä, niin kun kansiot olivat olleet normaalisti pystyasennossa vuosikausia hyllyssä, olivat lehtien alaosat "pehmenneet", samoin n. puolet koko erästä olivat priimojen keräilijälle käytännössä vessapaperia, koskapa nuo rautalangat tekevät tuon jo edellämainitun ylä- ja alaosan ruttaantumisen lisäksi sen, että selkämys pyöristyy väkisellä suuntaan jos toiseen (olipas helvetillisen pitkä lause).

Sen lisäksi moni myös priimoja keräävä sanoi, että kansioissa lehdet menevät pilalle, joka onkin totta kuten itse sain havainnollisesti todeta. No, eikun irrottelemaan lehtiä yksitellen ja painon alle. Ja voin kertoa, että se taas on aivan persehommaa, kun nuo kansiot on pultattu kiinni, joten eihän noita lehtiä saa fiksusti ulos kansioista muuten kuin rikkomalla kansiot, olisivat nyt keksineet edes jonkun mekanismin, jolla rautalangat saa irti joko ylä- tai alapäästä ilman, että koko helkkarin kansiota tarvitsee rikkoa saadakseen lehden jonkinnäköisessä kunnossa pois kansiosta, prkl. No, tein tuota puukotushommaa, kunnes vastaan tuli näitä uusia punaisia kansioita, jotka on jo tehty pomminvarmoiksi: niitä et saa edes rikki ilman, että myös lehdet kärsivät. Tekisi mieli sanoa, että Aku Ankka -kansioiden kanssa puuhastelu on hom.... hommaa!

Vai vielä säilytä lehtesi siististi ja kunnossa, "happamia" sanoi kettu pihlajanmarjoista!  >:( >:( >:(


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Arttu - 14.01.2005, klo 02:16:37
Sivuleikkureilla langat poikki ylä ja alapäästä voisi olla paras ratkaisu?


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 14.01.2005, klo 02:59:39
olisivat nyt keksineet edes jonkun mekanismin, jolla rautalangat saa irti joko ylä- tai alapäästä ...

Jonkun aikaa kansioissa oli tuommoinen. Ks. kuva aik. viestissäni.

Timo


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Coaster - 15.01.2005, klo 23:14:51
jonecky:
Mitä, jos säilyttää kansiot vaakatasossa ja laatikoissa?


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Eebo - 18.01.2005, klo 10:29:09
Osaatteko sanoa mistä noita "virallisia" kansioita voisi ostaa?

Aku Ankan nettisivuilla näyttäisi olevan, mutta posti- ja käsittelykuluineen ne tulevat aika kalliiksi.

Mielelläni kävisin ostamassa jostain liikkeestä pääkaupunkiseudulla tai Tampereen alueella.

Kiitos.


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: jonecky - 19.01.2005, klo 18:31:25
jonecky:
Mitä, jos säilyttää kansiot vaakatasossa ja laatikoissa?

Niin, tuo vaakatasossa säilytyshän ei auta muuhun kuin siihen, että ylä- tai alakulmat eivät vääntyile samalla tavalla mutta lehdet kyllä "räjähtelevät" ja pyöristyvät seläkmyksestään rautalankojen takia säilytitpä niitä kansioita miten tahansa, ts. ovat syvältä paikasta minne aurinko ei koskaan paista  ;D


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Kivik - 19.01.2005, klo 20:25:48
Aku Ankka kansiot Onko hyviä vinkkejä aiheeseen liittyen?

Kansioiden käyttö on aivan yksinkertaista: aina kun asettaa uuden lehden irrottaa kuparilangan yläpäästä, asettaa keskiaukeaman kohdalta avatun akun paikalleen ja kiinnittää koukun uudestaan. Jos haluaa voi jälkikäteen säädellä pihdeillä puristaen koukkua, jolloin lehdet saa "istumaan" kansiossa ryhdikkäämmin ja tasaisemmin. Itsekin aikoinaan yritin pujotella lehtiä paikoilleen kunnes hiffasin konstin.  


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.01.2005, klo 22:16:50
Osaatteko sanoa mistä noita "virallisia" kansioita voisi ostaa?

Vanhassa Sanomatalossa Ludviginkadulla oli talon kivijalassa myymälä josta sai näitä ostaa. En tiedä onko enää. Vai onko siinä uudessa talossa jotain mahdollisesti kauppaa.


Otsikko: Re:Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: vesa saarinen - 30.01.2005, klo 10:22:10
Vanhassa Sanomatalossa Ludviginkadulla oli talon kivijalassa myymälä josta sai näitä ostaa. En tiedä onko enää. Vai onko siinä uudessa talossa jotain mahdollisesti kauppaa.

Sarjakuvatoimituksen tiloissa, Helsingissä, Höyläämötie 1:ssä on myös myymälä. Alakerran putiikista voi ostaa Disney-tuotteita, mukaanlukien kansiot. Se on avoinna arkisin virka-aikoihin (tosin nyt en ulkoa muista, oliko maanantait suljettu).


Otsikko: Uusi alku aku ankan kansioille!!
Kirjoitti: ponsse - 26.03.2005, klo 11:54:46
Moi kaikille! Aattelin aloittaa uuden aiheen tästä aku ankan kansioiden jutusta koska on mielestäni erittäin huono juttu. Joo,siis itselläni meni aikoinaan niin paljon hermot noihin liiteankkoihin kun niitä kansioon laitoin että meinas itku tulla, ja tulin siihen lopputulokseen että nyt riitti! No siitä sitten aloin suunnittelemaan ja sain suunniteltua sellaisen muovitaskun joka on mielestäni toimiva juttu: eli se on vaan yläpäästä auki joten ankkoja voi lueskella, jos haluaa (helppo ottaa pois muovitaskusta) tässä muuta plussaa: ankat säilyy sata vuotta, kansiokiinnitys normaaliin kansioon, yhteen kansioon  mahtuupuolet vuosikerrasta, riippuen kansiosta (helppo etsiä lehti ja vaihtaa jos on tarve/jos myy niin voi myydä puolikkaan vuosikerran!) Pinkoista saa tasapaksut norm. kansioilla kun laittaa esim. joka toisen kansion lappeelleen toistappäin ja toisen tietenkin toistappäin. Pystyssäkin olen säilyttänyt niitä mutta en itse luota siihen että pidemmän päälle lehdille  se tekisi hyvää (roikkuvat hieman)  hinnat muoveineen ja kansioineen eivät tule ankka-kansioita juurikaan kalliimmiksi ja varmasti on parempi ratkaisu, eikun suunnittelemaan!Ankkakuvioita niihin ei saa ellei itse printtaa mutta onko se pääasia keräilijälle, ei ainakaan minulle, vaan se että lehdet säilyvät hyvin! Itse niitä olen tilannut 10 000kpl ja niitä keräilijöille välittänyt sekä omat 3000kpl ankkoja niissä on juuri näin säilytettynä vaatehuoneen ylähyllyillä hienoissa pinoissa ja poissa jaloista muttei silmistä:) Laittaakaa ongelmianne/kehitystä juttuuni ja ps: Muovitaskujen materiaalin kanssa tarkkana sillä jotkut paksummat muovit imevät musteita, käyttäkää pp/pvc:ta. Vinkkinä hinnoista, kansiot 2,5e (tarjous/isompi määrä) muovitaskut 10c-20c riippuen materiaalista ja paksuudesta sekä tilattavasta määrästä! Jos tulee yksityisiä kysymyksiä laittakaa mailia tumppi.r@kopteri.net pääsiäisen jälkeen vastailen norm. maileihin. ::)


Otsikko: Re: Uusi alku aku ankan kansioille!!
Kirjoitti: Tootsi - 28.03.2005, klo 17:01:35
Moi kaikille! Aattelin aloittaa uuden aiheen tästä aku ankan kansioiden jutusta koska on mielestäni erittäin huono juttu..
Joo tuo on muutes tosi kätevä juttu! Pitää kokeilla :)


Otsikko: Re: Aku Ankan kansiot ovat huonoja!
Kirjoitti: mikki - 19.01.2006, klo 20:21:45
näissä kansioissa ei muuten ole mitään vikaa, paitsi että pinnejä joihin lehdet kiinnitetään on liian paljon. lehdet myös roikkuvat ja lehden pohja menee muusiksi. kun laittaa viimeistä lehteä, niin tulee muutama kirosana...  >:(


Otsikko: AA kansiot
Kirjoitti: pasoleati - 16.02.2007, klo 20:59:23
Onko kukaan tilannut näitä uudempia punakantisia AA:n kansioita? Ovatko miten tukevarakenteisia?


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: J-Viilee - 17.02.2007, klo 14:09:10
Onko kukaan tilannut näitä uudempia punakantisia AA:n kansioita? Ovatko miten tukevarakenteisia?
Tilattu on ja aika jämäköita ovat.

Vertailua edellisiin on vaikea tehdä kun ei ole vanhoja käsillä nyt, mutta muistelen että keltaiset oli paljon lötkömpiä.


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Wade - 18.02.2007, klo 08:39:25
Tilattu on ja aika jämäköita ovat.

Vertailua edellisiin on vaikea tehdä kun ei ole vanhoja käsillä nyt, mutta muistelen että keltaiset oli paljon lötkömpiä.
Ovatko minkä hintaisia? Ja mistä niitä saa?


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Jukka Laine - 18.02.2007, klo 10:21:28
http://www.akuankka.fi/ankkalinnankauppa/kategoriat/kansiot/


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Wade - 18.02.2007, klo 10:45:06
Tack. Täytyy hommata


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: noutsi - 20.02.2007, klo 13:01:24
Itsekin kun minä laittelen akkareita kansioihin tulee ryppyjä lehteen. Mutta joskus kun laitan vähän varovaisemmin ei niitä ryppyjä tule. Eikä se miulle ole niin vakavaa jos tulee ryppyjä...


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: pasoleati - 02.03.2007, klo 18:01:30
No niin, ensimmäinen 5 kappaleen koe-erä tulla tupsahti. Kansiot ovat paljon parempia kuin ne vanhat keltaiset. Lehtien rypistymisenkin välttää aika hyvin kunhan vain malttaa taiteilla viimeisten kanssa. Ja pieni vihje: lankojen sotkeentumisen välttää avaamalla lankoja sitovaa teippiä vain vähän kerrallaan eli irrottaa nipusta vain yhden langan kerrallaan. Ensimmäinen kansio tuli täytettyä langat vapaana ja hermot meinaisi mennä. Toinen sujuikin jo paljon juoheammin kun piti langat nipussa.Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Wade - 02.03.2007, klo 18:25:58
Kiitos, Paso vinkistä!


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Tive - 05.05.2007, klo 22:22:50
Itse käytän tätä kivik:n tapaa, eli irrotan kuparilangan yläpäästä, asettelen lehden paikoilleen, kuparilanka kiinni ja valmis! Eikä tule ryppyjä.


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.05.2007, klo 09:50:20
70-luvun lopun/80-luvun alun kansioissa (ei noissa Timon mainostamissa vaan seuraavassa versiossa) menee kansion yläosasta se muoviosa, johon lehdet on kiinnitetty, muusiksi lehtien painosta, jos kansiot ovat pystyasennossa. Avasin yhden kansion kun etsin tiettyä juttua, ja lehdet tippuivat pois.

Sain sen jotenkin korjattua, mutta taitaa olla monessa muussakin sama juttu.


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Ruupert - 28.05.2007, klo 12:07:06
Tere!
Ajattelin tässä vähän aikaa sitten että pitäisi laitaa noi 7 vuoden lehdet joneekin muualle tuosta kirjahyllystä. Ne on olleet siinä nätissä pinossa ja ihmeen suorina ja hyväkuntoisina ovat pysynyeet.

Tuli ostettua 4 kansiota (30e meni sitten) ja rupesin laittaamaan niitä ja puoleen väliin olen pässyt eka kansiota ja hermot menee!! Sitten satuin huomaamaan täällä aiheen niistä ja yllätys, yllätys nehän ovat oikeasti huonoja. Nyt ketuttaa oikeasti. Ne on niin hyvässä kunnossa että pahaa tekee laittaa niitä. Taidan myydä ne jollekkin ja keksiä paremman säilytys vaihtoehdon. Vaikka pahvilaatikkoon. Vai mitä kannattaisi tehdä?


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.05.2007, klo 15:25:43
Meneväthän ne keräilijöille kelvottomaan kuntoon jo kansioon laittaessa, saati sitten siellä säilytettäessä. Mutta on niistä mukavampi lukea.

Mintit nykyakkikset saattavat olla ihan keräilytavaraa tulevaisuudessa.


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Wade - 28.05.2007, klo 16:14:50
Ruupertti, paliolla myyt kansiot?


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Ruupert - 29.05.2007, klo 07:47:16
Minä nyt kuitenkin laitoin ne niihin, kun on kerta ostettu. Eilen illalla huokasin ja rupesin vaan laittamaan niitä tuskasta huolimatta ja meni semmoset 3 tuntia tuonne yhteen asti, että en kyllä ihan heti halua uudestaa tehdä moista.

Vielä kaiken lisäksi ostin vain 4 kansiota kokeilimisen vuoksi ja vielä pitäisi ostaa joku 6 että saisin kaiken mahtumaan, mutta taidan kyllä säilöä jotenkin muuten.


Otsikko: Re: AA kansiot
Kirjoitti: pasoleati - 30.05.2007, klo 19:58:58
Äläs nyt hermostu. Lehtien laitto niihin kansioihin on paljon helpompaa, kunhan noudatat aiempia ohjeitani.


Otsikko: Vs: AA kansiot
Kirjoitti: Fauntleroy - 08.09.2008, klo 21:28:30
Sori että nostan mutta on pakko heittää asiantuntijoita kysymyksellä:

Miten akkarit kannattaa säilyttää? Kansioissa vaiko vaikkapa laatikoissa pinossa? Kansioissahan (tässäkin ketjussa jo todettu) alaosa menee muusiksi.


Otsikko: Vs: AA kansiot
Kirjoitti: marko70 - 08.09.2008, klo 21:40:24
Sori että nostan mutta on pakko heittää asiantuntijoita kysymyksellä:

Miten akkarit kannattaa säilyttää? Kansioissa vaiko vaikkapa laatikoissa pinossa? Kansioissahan (tässäkin ketjussa jo todettu) alaosa menee muusiksi.
Pinottuna kannetvastakkain vai miten se sanotaan.


Otsikko: Vs: AA kansiot
Kirjoitti: öpilöti - 11.09.2008, klo 17:04:43
Riippuu aika paljon siitä, miten paljon niitä aiotaan lukea. Omat havainnot indikoivat, että jos niitä luetaan ahkerasti, on kansiosäilytys paras vaihtoehto.


Otsikko: Vs: AA kansiot
Kirjoitti: ville872 - 11.09.2008, klo 17:33:57
Miten akkarit kannattaa säilyttää? Kansioissa vaiko vaikkapa laatikoissa pinossa? Kansioissahan (tässäkin ketjussa jo todettu) alaosa menee muusiksi.

Jos säilytät kansiot pystyssä, siten että lehdet roikkuvat omalla painollaan kansion sisällä niin ei ne mene juuri miksikään.. Akkarikansiot menevät (joidenkin) arkistolaatikostojen lisäksi mitoiltaan täsmälleen myös (joihinkin) vetoketjulla suljettaviin nailonkasseihin.

Paras tapa säilyttää on yksittäin mylar muovissa tai taustapahvitetussa muovipussissa.


Otsikko: Vs: AA kansiot
Kirjoitti: saavaan - 24.04.2009, klo 09:09:15
Tietäisikö joku minä vuosina erilaiset kansio mallit ovat olleet markkinoilla?
Varsinkin keltaisten vaihtumis aika kiinnostaa.


Otsikko: Vs: AA kansiot
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.04.2009, klo 10:33:14
Mulla on vuosikerrat punaisissa kansioissa vuodesta 2000 alkaen, eli veikkaisin että kuosi vaihtui nimenomaan vuosituhannen vaihtumisen kunniaksi.


Otsikko: Vs: Re: AA kansiot
Kirjoitti: Duke Duck - 28.04.2009, klo 22:04:17
Itse käytän tätä kivik:n tapaa, eli irrotan kuparilangan yläpäästä, asettelen lehden paikoilleen, kuparilanka kiinni ja valmis! Eikä tule ryppyjä.
Minäkin käytän samaa tyyliä, luin sen noin vuosi sitten joltain foorumilta ja heti ärsytti etten ollut sitä ennemmin tajunnut, koska se on tosi hyödyllinen. Uudet lehdet kyllä saa aika hyvin taiteiltua ilman vanhinkoja, mutta kerran ostin 91 vuoden kaikki lehdet ja ajattelin laittaa ne kansioihin, mutta ne olivat liian hauraita kansioon laitettavaksi. Silloin oli pakko käyttää tuota irrotusmekanismia.


Otsikko: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: PeisosKronnonen - 16.09.2016, klo 13:52:20
Onko täällä sisäpiiriläisiä tai muita hyvin perilläolevia, jotka osaisivat selittää AA-säilytyskoteloiden törkeän hinnan? Vaikuttaa todella oudolta, että kohtuullisen yksinkertaiselle laatikolle on saatu hinnaksi liki kympin kipale. Valmistuskustannukset rahteineen ovat tuskin euroakaan. Jos hinta olisi luokkaa 3,00 - 3,50 €/kpl, ostaisin heti.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Dennis - 19.09.2016, klo 19:10:08
Itse ostin noita uudempia  koteloita yhden satsin (2 kpl) ja hinta on kyllä kova 19,80 euroa, siihen postit 4,90 euroa päälle, mutta mielestäni toimivat paremmin kuin perinteiset kansiot.

Olet asian ytimessä. Kyllä ihmettelen pahvisten koteloiden kovaa kpl-hintaa, en tiedä mikä maksaa, postien kanssa yli 12 egee/kpl.

Otsikko: Vs: AA kansiot
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.06.2017, klo 11:41:59
Aku Ankan kaupasta ovat kansiot loppu. Tarkoittaakohan se, että kokonaan vai miten?

EDIT: Piti soittaa. Sanoivat että vielä tulee, mutta ei tiennyt milloin, ehkä ensi kuussa. Pahvisia yksittäisten lehtien koteloita ei enää saa.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2017, klo 13:10:55
Ovatpa uudet kansiot sitten entistäkin paskempia. Samat viat, mutta vielä on hankaloitettu lehtien sujuttamista lankoihin.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 27.09.2019, klo 02:29:50
Keltaisia klassikko-kansiota (https://kauppa.akuankka.fi/aku-ankka-lehden-keltainen-kansio.html) on taas saatavilla.

Toimitus kertoo tuotetiedossa seuraavaa:
Lainaus
HUOM! Toukokuun 2019 lehtiuudistuksen jälkeen kerran kuussa ilmestyy yksi 68-sivuinen Aku Ankka –lehden jättinumero. Nykyiset kansiomallit on mitoitettu 36-sivuisille Akkareille, joten tuhdimmat lukupaketit vaativat aiempaa enemmän säilytystilaa. Kaivatun lisälukemisen myötä yksi Aku Ankan vuosikerta asettuu näppärimmin kolmeen, komeaan kansioon!

Myyntikikka tai ei, itse ajattelin tilata pari tuollaista keltaista kansiota Aku Ankka Klassikko-lehdille.

Muutenkin olen tykännyt kikkailla lehtien säilytyksen ja kansioiden kanssa.
Minulla on ennen vuosituhannen vaihdetta ilmestyneet Aku Ankat keltaisissa kansioissa. Sen jälkeen ilmestyneet lehdet olen laittanut säilöön punaisiin kansioihin.
Ekstrat ovat myös punaisissa. Aluksi 2 vuosikertaa/kansio ja vuodesta 2008 alkaen 1,5 vuosikertaa/kansio.

DuckTales-lehdet olen säilönyt kahteen mustaan design -kansioon. 8 lehteä ja 7 lehteä + tilaajalahjakirja.
Taikaviitta2000-lehdet yhteen samanlaiseen.

ErikoisAkuille (ABC, Finnair, Tokmanni tms.) minulla on sellainen pahvinen kansio, missä lehtiä pystyy säilyttämään irrallisina.

Jos tämä nyt ketään kiinnosti... :-[


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Darth Mika - 27.09.2019, klo 11:41:52
Lainaus
Aku Ankka -lehden keltainen kansio   

Aku Ankka -lehden keltainen ja kotimainen klassikkokansio on taas saatavilla uudella etu- ja takakansikuvituksella! Yhteen Aku Ankka -kansioon mahtuu 27 normaalikokoista, 36-sivuista lehteä. Kätevä pinnimekanismi ei tee reikiä lehtiin.
Mites mahtuu kansioon 27-lehteä, kun on tullut se "Paksu-Aku". Tuossahan ilmoituksessa sanotaan "mahtuu 27 normaalikokoista 36-sivuista lehteä" . Sanomien pitäisi nyt kyllä suurentaa kansioita, että nämä "Paksu-Aku" lehdetkin mahtuu sinne mukaan.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 27.09.2019, klo 12:31:58
Niin siis tuossa nettikaupasta poimimastani lainauksessa toimitus juuri kertoo, että lehtiuudistuksen myötä vuosikerta mahtuu nyt järkevämmin kolmeen kansioon.

Siihen, miten lehdet tulisi jaotella kolmeen kansioon tasaisesti ei oteta kantaa. 


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Darth Mika - 27.09.2019, klo 13:03:07
Niin siis tuossa nettikaupasta poimimastani lainauksessa toimitus juuri kertoo, että lehtiuudistuksen myötä vuosikerta mahtuu nyt järkevämmin kolmeen kansioon.

Siihen, miten lehdet tulisi jaotella kolmeen kansioon tasaisesti ei oteta kantaa. 
Menee kovasti rahaa, kun pitää vuosikerta laittaa kolmeen kansioon...nooh hyvin ne on irrallaankin säilynyt...olen teipannut ne semmoisiksi paketeiksi, jotka on helppo avata. Mulla on maalla kaikki mun akkarit, extra/klassikot ja Roopet (melkein kaikki Roopet...muistelen, että mun kellarissa olisi yksi loota Roopeja vielä)...pitäisi niille joku kirjahylly hankkia. Nyt ne on laitettu kahteen järkyttävän isoon pahvilaatikkoon odottelemaan. Aku Ankan taskukirjat on kyllä semmoisessa kirjahyllyntapaisessa.

Yllättävän paljon tilaa vie tämä sarjakuvaharrastus...eikä voi muuttaa asumaan uusiin kerrostaloihin, kun siellä on niin paljon ikkunoita, että seinäpinta-ala on minimissä.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 02.01.2020, klo 22:15:03
Ohhoh!
Olen aina pitänyt Sanoman myymiä Aku-kansioita suomalaisen toimitusporukan suunnittelemina tuotteina (en kyllä tiedä miksi, ei kukaan ole koskaan sanonut minulle, että ne olisivat), mutta nyt internetin ihmeellisestä maailmasta tuli vastaan valokuva saksalaisen ankkaharrastajan kirjahyllystä ja siellähän komeilee liuta tismalleen saman näköisiä kansioita kuin mitä meillä suomessa on ollut myynnissä: https://forum.fieselschweif.de/attachment.php?aid=759


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 03.01.2020, klo 01:12:43
Mikäli nyt jotain ymmärrän, niin selkämyskuva on Kari Korhosen piirtämä. Kai nää on Suomessa tehty ensiksi. Matkivat. (Niitä keltaisia ei kai ainakaan näy missään ulkomaan versioina?)

Timo


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 23.01.2020, klo 22:56:28
Mites mahtuu kansioon 27-lehteä, kun on tullut se "Paksu-Aku". Tuossahan ilmoituksessa sanotaan "mahtuu 27 normaalikokoista 36-sivuista lehteä" . Sanomien pitäisi nyt kyllä suurentaa kansioita, että nämä "Paksu-Aku" lehdetkin mahtuu sinne mukaan.

Aku Ankan nettikaupassa tarjoiltiin aiemmin seuraavanlaista ratkaisua:
Lainaus
HUOM! Toukokuun 2019 lehtiuudistuksen jälkeen kerran kuussa ilmestyy yksi 68-sivuinen Aku Ankka –lehden jättinumero. Nykyiset kansiomallit on mitoitettu 36-sivuisille Akkareille, joten tuhdimmat lukupaketit vaativat aiempaa enemmän säilytystilaa. Kaivatun lisälukemisen myötä yksi Aku Ankan vuosikerta asettuu näppärimmin kolmeen, komeaan kansioon!

Mutta ovat päättäneet uusimmissa kansioissa ottaa huomioon kasvaneen sivumäärän:
Lainaus
Aku Ankka -lehden UUDISTETTUUN PUNAISEEN entistä tilavampaan kansioon mahtuvat Aku Ankka -lehden normaalikokoiset 36-SIVUISET sekä kerran kuussa ilmestyvät 68-SIVUISET tuplanumerot. Kätevä pinnimekanismi ei tee reikiä lehtiin.

Linkki Aku Ankan verkkokauppaan (https://kauppa.akuankka.fi/aku-ankka-lehden-levea-punainen-kansio.html)


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Darth Mika - 23.01.2020, klo 23:17:25
Aku Ankan nettikaupassa tarjoiltiin aiemmin seuraavanlaista ratkaisua:
Mutta ovat päättäneet uusimmissa kansioissa ottaa huomioon kasvaneen sivumäärän:
Linkki Aku Ankan verkkokauppaan (https://kauppa.akuankka.fi/aku-ankka-lehden-levea-punainen-kansio.html)
Oikeastaan tuo vika ilmoitus on hyvä. Parempi suurentaa kansioita, kuin että joutuu ostaa kolmannen extrana. Olisi alkanut viedä liian suuren tilan kirjahyllystä.
Tietysti kansion hinta kyllä kallistuu tästä johtuen.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.01.2020, klo 23:32:46
Onkohan se "kätevä pinnimekanismi" yhä se semmonen, jossa joutuu pujottelemaan lehden sen metallilangan alta, jolloin vaurioriski on suht iso?

Timo


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 23.01.2020, klo 23:59:11
Ei ole vaurioriskiä kun ottaa pinnin pois, asettaa lehden kansioon ja laittaa pinnin takaisin paikalleen siten, että lehti jää pinnin alle(Minne muuallekaan!?).

Toimivaksi havaittu ratkaisu jo usean vuoden ajalta.
Pinnin irroitetun puoleinen mutka hieman vääntyy, mutta pitäisin sitä sarjakuvalehteen verrattuna melko arvottomana asiana.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Darth Mika - 24.01.2020, klo 00:09:13
Ei ole vaurioriskiä kun ottaa pinnin pois, asettaa lehden kansioon ja laittaa pinnin takaisin paikalleen siten, että lehti jää pinnin alle(Minne muuallekaan!?).

Toimivaksi havaittu ratkaisu jo usean vuoden ajalta.
Pinnin irroitetun puoleinen mutka hieman vääntyy, mutta pitäisin sitä sarjakuvalehteen verrattuna melko arvottomana asiana.
Insinöörimieli alkoi raksuttamaan! Mietin tämmöistä. Pinnithän on semmoisessa taskussa. Mitäpäs jos sen pinnitaskun saisi sekä ylähäältä, että alhaalta toisesta päästä auki. Se olisi jollain lukkosysteemillä kiinni kansiossa tai nepparilla. Pinnit voisi siten saada helposti pois sieltä taskusta ja takaisin, ilman että lehdet vaurioituisi. Ei varmaan hirveen vaikea olisi toteuttaa...niin no taas hinta tietenkin kasvaisi kansioilla.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 24.01.2020, klo 00:12:27
Ei muuta kuin myyt ideasi Sanomalle. ;D


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Darth Mika - 24.01.2020, klo 00:16:33
Ei muuta kuin myyt ideasi Sanomalle. ;D
Ja ideasta palkkio on vino pino Aku Ankka klassikoita, joissa paljon Carl Barksia ja Don Rosan uusintaa. Joo ei innosta!


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 24.01.2020, klo 01:41:05
Ketjun alkupäässä kerroin omistamastani kansiosta:

"Mulla on kyllä yksi Ankan kansio, jossa lehdet laitetaan kokonaan toisella tavalla paikoilleen kuin muissa omistamissani AA:n kansioissa. Tekniikka on siinä mielestäni paljon parempi. Siinä on 26 irrallista metallilankaa jotka menevät tukevan metallialustan alle ja pitävät lehden mukavasti kiinni, tuntuma täydessä kansiossa on lahes sidotun kirjan oloinen. Ja lehdet on todella helppo laittaa paikoilleen. Tämmösiä kansioita ei ole tullut muita vastaan.
miksei tommosia kansioita enää tehdä? Puhkoivatko piltit silmänsä lankoihin?"

On kuulemma aivan ensimmäisiä kansioita 1970-luvulta.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Darth Mika - 24.01.2020, klo 11:14:24
Ketjun alkupäässä kerroin omistamastani kansiosta:

"Mulla on kyllä yksi Ankan kansio, jossa lehdet laitetaan kokonaan toisella tavalla paikoilleen kuin muissa omistamissani AA:n kansioissa. Tekniikka on siinä mielestäni paljon parempi. Siinä on 26 irrallista metallilankaa jotka menevät tukevan metallialustan alle ja pitävät lehden mukavasti kiinni, tuntuma täydessä kansiossa on lahes sidotun kirjan oloinen. Ja lehdet on todella helppo laittaa paikoilleen. Tämmösiä kansioita ei ole tullut muita vastaan.
miksei tommosia kansioita enää tehdä? Puhkoivatko piltit silmänsä lankoihin?"

On kuulemma aivan ensimmäisiä kansioita 1970-luvulta.
Tämmöisiä en ole nähnytkään. Olisiko langat olleet liian heikkoja ja menneet poikki kovassa käytössä.
Toivoisin myös, että takakannen sisäpuolella olisi ns. muovitasku, johon voisi laittaa sen Aku Ankan jossa on se tilaajalahja (Joulumanteli). Sehän on kääritty muoviin. Itse olen avannut sen muovin varovaisesti ylhäältä ja lukukokemuksen jälkeen sujauttanut Aku Ankan ja joulumantelin takaisin muoviin. Tätä muovissa olevaa Aku Ankkaa ei voi laittaa niiden nippeleiden väliin...siksi toivoisin muovista sisätaskua kansioon.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 24.01.2020, klo 14:44:52
Ikään kuin joissakin kansioissa olis tommonen ollu. Mene ja tiedä.
Mutta ehkä sopivan kokoisia muovitaskuja voi ostaa ja kiinnittää semmosen kaksipuoleisella teipillä kansion sisäkanteen?

Timo


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 24.01.2020, klo 15:31:08
1980-1990-luvun taitteen kansiossa oli sisätakakannessa muovitasku, mikä oli kaiketi tarkoitettu vuosittaisen 52B numeron säilyttämiseen.

Myöhemmin kun B-numero alkoi ilmestyä milloin missäkin kohtaa vuotta, tasku korvattiin yhdellä ylimääräisellä kiinnikepinnillä. Siksi kansiossa on ollut tilaa 27 lehdelle vaikka puoli vuosikerta kattaa vain 26 lehteä. Toki toukokuinen 32 sivuinen liitelehti on ajanut B-numeron asiaa jos sen on halunnut irroittaa emoehdestä.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.01.2020, klo 16:07:48

On kuulemma aivan ensimmäisiä kansioita 1970-luvulta.

Mulla on kuusi kappaletta noita.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 17.02.2020, klo 00:17:20
Tämmöisiä en ole nähnytkään. Olisiko langat olleet liian heikkoja ja menneet poikki kovassa käytössä.

Tämän näköinen. Jämerä kansio, ei mee rikki eikä katkea pinni, kun ei sitä edes näy. Sen saa kuitenkin iisisti irti, kun siitä ottaa kiinni lehden keskiaukeaman kohdalta. Irtoaa siis kokonaan päästäen samalla lehden siististi sitä rikkomatta.

Timo


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 17.02.2020, klo 00:41:10
Minäkään en ole tuollaista kansiota koskaan nähnyt.
Jos tuo kerta on kaiken kehumisen arvoinen niin eikö joku - kellä tuollaisia kansioita on - voisi laittaa viestiä ja kuvitusta toimitukseen perustelujen kera, että miksi kansio on parempi kuin nykyiset.

Sen osaston väki kuka vastaa näiden suunnittelusta voi hyvin olla niin nuorta, etteivät he edes tiedä tuollaisten kansioiden olemassa olosta. Tai sitten eivät muuten vaan ole niihin törmänneet. Jos se havaitaan tarpeeksi hyväksi niin miksei vastaavanlaisia kansioita voisi alkaa tekemään uudestaan?
Toisaalta miksi noista on alunalkujaankaan luovuttu? Kenties vastaavanlaisilla kansioilla oli jo patentti jollain muulla firmalla tai sitten sen valmistaminen on ollut kalliimpaa?!?! Nämä nyt ovat vain todella lonkalta heiteltyjä ajatuksia.

Minä olen ollut ihan tyytyväinen näihin nykyisiin kun en muusta tiedä. Ehkä mieleni muuttuisi jos pääsisin kokeilemaan toisenlaista kansiota.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 17.02.2020, klo 11:26:09
Arvelen, että lapset ovat satuttaneet itseään noissa irtoavissa metallilangoissa. Ne kun tosiaan lähtevät kokonaan irti ja niiden päät saattavat olla vähän teräviä. Ei ne kyllä tosin ihan helposti/itsestään sieltä lähde, mutta pikkuriiviöt voivat saada aikaan mitä vain.

Timo


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kujis - 17.02.2020, klo 12:21:57
Kyllä noita kakarana revittiin irti kotelosta ja suoristeltiin päitä. Ja miksei niillä ollut kiva tökkiä sisaruksiakin aina välillä. Se oli sitä villiä 90- lukua. Nykyään kaikki "kiva" on kiellettyä ja holhottua.


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Kääk13 - 17.02.2020, klo 13:15:36
Kyllä noita kakarana revittiin irti kotelosta ja suoristeltiin päitä. Ja miksei niillä ollut kiva tökkiä sisaruksiakin aina välillä. Se oli sitä villiä 90- lukua.
Näillä saatesanoilla suosittelen lähestymään Sanomaa.  ;D


Otsikko: Vs: Aku Ankka -säilytyskotelot ja -kansiot
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.02.2020, klo 00:46:20
Tuossa kansiomallissa ei tarvitse noita päitä suoristaa, langat ovat ihan tikkuja.

Timo