Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Sarjakuvien ostaminen ja keräily => Aiheen aloitti: Monkeybone - 02.12.2003, klo 14:27:14Otsikko: Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Monkeybone - 02.12.2003, klo 14:27:14
Olen sarjakuvakauppias - The Good Fellows Ky - ei, ei, ei, GF ei varmaankaan ole se ihanteellinen kauppa. Pari vuosikymmentä olen kuitenkin yrittänyt rakentaa siitä kauppaa, jossa haluaisin itse vierailla/asioida. Tulos on nähtävillä ja jokaisen arvioitavissa.
Sarjakuvakauppa - mielipiteita... mitä kaipaat? - mikä on hyvää/huonoa Suomen kaupoissa - entä ulkomailla?
Parannusehdotuksia? Mitä mieltä olet tuotteiden hinnoittelusta? Vaikuttaako alennukset ostopäätöksiin? Pitäisikö sarjakuvakaupoissa olla myynnissä DVD, tietokonepelit (pelkät sarjakuvakaupat ovat maailmalla katoavaa kansanperinnettä) - ajanvietteenä, flipperit ja limuautomaatit??
Uskon, että kvaakin keskustelupalstoja lukevat myös yrittäjät - mielipiteesi voi vaikuttaa siihen, että Sinun ihanteellinen Sarjakuvakauppa on joskus olemassa...?


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Leo - 02.12.2003, klo 14:40:31
Harmi ettei pelkkiä sarjakuva kauppoja oikein ole... :( Elikkä jos jollakulla on semmoinen niin DVD-kaupat sunmuut kannattaa pitää erikseen... Mitä kaipaisin? Että joku koluaisi jostain vanhoja Aku Ankkoja (esim. 50-luku) sillä yleensä normaaleissa antikvariaateissa on vanhimmat Akut 70-luvulta... Ja että tarjolla olisi esim. hinnoitteluluetteloita joista voisi aina tarkistaa oman kokoelmansa arvon...

P.S. Makedonialla (sarjakuvakauppa) joka oli myöskin hesan sarjisfestareilla oli hyvät kokoelmat Akuja... Kiitos siitä heille :)


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Wilpuri - 02.12.2003, klo 14:49:50
Mmm... huonoin asia suomen sarjakuva kaupoissa on se, että niitä ei juurikaan ole. Kun Kukunor lopetti Tampereella olen joutunut ostamaan sarjakuvani netistä tai reissamaan helsinkiin Fellowsiin... mangaa saan tosin ostettua Tampereen Fantsustakin, joskin aina se mitä haen puuttuu sieltäkin.

Toinen mikä välillä häiritsee on se, että netistä saa joskus postimakuineenkin halvemmalla, kuin Suomesta. Kirjakaupoista saa onneksi Luupäätä ja muuta käännettyä sarjakuvaa.

En tiedä kuuluvatko DVD:t sun muut sarjakuva kauppaan. Jos ne auttavat putiikkia pysymään pstyssä, niin sitten niitä toki kannattaa haalia paikat täyteen... tosin perus Bondeja ja Scary Movieita ei välttämättä kannata pistää hyllyyn, koska niitä ei kukaan osaa tuollaisesta "friikki" paikasta hakea.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Veli Loponen - 02.12.2003, klo 14:52:27
Good fellowsin kotisivulta:
"Keräyspalvelun minimi on viisi lehteä kuukaudessa."
Tähän toivoisin muutosta. En ole jenkkisarjakuvien suurkuluttaja enkä millään keksi viittä kuukausittaista lehteä, mutta kuitenkin olisi pari, jotka haluaisin pistää keräyspalveluun.

"Yksityishenkilöiden tilaukset toimitamme postiennakolla. Minimitilaus viisikymmentä (50,00) euroa."
Tähänkin haluaisin muutoksen. Mahdollisuus maksaa ostokset etukäteen.
Ja ymmärrän kyllä minimitilauksen idean, mutta taas tulee vastaan se, että jos haluaa vain tietyn tuotteen, joka on alle 50 e, niin sitä on puolipakko keksiä jotain muutakin mukaan, että voi tilata. Tosin kympin toimitus/käsittelymaksulla tulee edullisemmaksi, mitä enemmän tilaa...

Nämä koskevat siis nimenomaan postimyyntiä. Syynä tietenkin se, että asun Tampereella ja täältä ei ihan joka viikko viitsi lähteä Helsinkiin (halvempaa on tilata, koska edestakainen junalippu on lähemmäs 20 e).

Liike on kuitenkin ihan kiva. Ilmava ja avara. Lehdet/kirjat löytyy hyvin.
Alennukset on tietenkin aina kivoja, mutta ei välttämättä mun ostopäätöksiin vaikuta hirveästi (ellei ole alennuksessa jotain, mitä oikeasti haluan).


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: thepanu - 02.12.2003, klo 14:58:01
No jokainen kukkarolla ajattelevahan toivoisi halvempia hintoja. Järjen rajoissa toki. Mutta varsinkin nykyään kun dollarin kurssi on pitkään ollut varsin heikko.

Toki mukaan tulee Verot/tullit/Rahdit ja syödäkkin pitäisi, mutta luulisi kurssierojen vaihtumisen päälaelleen vaihtumisen jotenkin vaikuttavan.

Kun valitettava tosiasia on se että monesti esim amazon.co.uk:sta saa varsinkin albumeita samaan hintaan tai vielä edullisemminkin kuin kotosuomesta.

Ja jos utopistiseksi haluaa alkaa niin olisi hienoa jos liikehuoneisto olisi esim tuplat GF:n nykyisestä ja toista puolikasta kansoittaisi kahvilapuoli jossa voisi sitten kahvikupposen ääressä lukea uusimmat ostoksena suurella nautinnolla.

Mieluummin tätä kuin esim flippereitä.

Ja tietokonepeleille on omat kauppansa. Itse ainakin pidän erikoistumisesta. Tietysti jos tilaa riittää niin ei sitten niin paljon häiritse, mutta jos samoihin neliöihin yritetään änkeä kaikki mahdollinen niin se vieraannuuttaa..

Niin ja liikkeen ulkoasulla on paljon vaikutusta. Mua ainakaan ei huvita asioida luolamaisessa ja ahtaassa liikkeessä myi se sitten mitä tahansa. Eli tästä pisteet Good Fellowssille.


Mutta asioin kyllä GF:säkin. On varsin mukavaa kuitenkin kun asiakkaat muistetaan vähintään ulkonältä ja osataan tarkistaa keräyslokero kun astuu sisään. Tulee sellainen olo että ei ihan kuitenkaan olla pelkästään niiden rahojen perään.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Leo - 02.12.2003, klo 15:18:24
Missä GF on? Voisin käydä tsekkaamassa...


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: thepanu - 02.12.2003, klo 15:21:46
www.goodfellows.fi avustaa tässä kysymyksessä. Sieltä löytyy osoitteet ja kartat sun muut.

Ja hei, jonkinlaista oma-aloitteisuutta. Sen lisäksi että GF löytyy kvaakin linkkilistalta on se myös ensimmäisenä linkkinä kun googleen laittaa hakusanaksi good fellows. Näiden asioiden tarkastamiseen olisi mennyt varmasti vähemmän aikaa kuin viestin kirjoittamiseen.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: yrjö alkio - 02.12.2003, klo 15:57:10
kauppa jossa voisi ostaa suomalaisten nuorten/vanhempien underground sarjakuvia. Joka olisi valmis myös myymän omakustanteita ja ehkä jos pinnalle pääsee voi kauppa ottaa piirtäjän "omaksi pojakseen" ja pieni muotoisesti sponsoroida piirtäjää.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Esa - 02.12.2003, klo 16:16:58
Juu, mäkin tykkäisin jos olis omakustannetta myytävänä. Ja vähän tällaista harvinaisempaakin lukemista kuin Aku Ankat. Englannin kielisiä tai muun kielisiä sarjakuvia minä en lue, mutta kyllä niilläkin varmaan on oma lukijakuntansa.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Leo - 02.12.2003, klo 17:03:24

Ja hei, jonkinlaista oma-aloitteisuutta. Sen lisäksi että GF löytyy kvaakin linkkilistalta on se myös ensimmäisenä linkkinä kun googleen laittaa hakusanaksi good fellows. Näiden asioiden tarkastamiseen olisi mennyt varmasti vähemmän aikaa kuin viestin kirjoittamiseen.

Juuh, mutta minäkun luulin kvaakin olevan juuri tälläisiä tilanteita varten... kyllähän kaiken kvaakissa käsiteltävän tiedon löytää joistain kirjoista tai vastaavista jos on aikaa...


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Viltuska - 02.12.2003, klo 17:42:24
Tärkeätä munkin mielestä olisi liikkeen käyttäjäystävällisyys. Esim. sarjisfestareilla tuotti välillä mielettömiä vaikeuksia löytää hakemaansa sarjakuvaa kaikkien niiden pahvilaatikkojen keskeltä (okei, ryysis oli tietysti osasyynä tähän). Tietysti liikkeen ulkoisella/sisäisellä olemuksella on myöskin paljon merkitystä. Tietty levykauppa-tyylinen ratkaisu voisi olla sopiva tässä tapauksessa. Ja niin, tottakai seinät täyteen sarjis-aiheisia julisteita.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: vesa saarinen - 02.12.2003, klo 17:47:23
Hyvään sarjakuvakauppaan kuuluisi tosiaan sarjakuvan monimuotoisuus; sellainen voisi tehdä yhteistyötä erilaisten pienkustantajien kanssa ja myydä heidän tuotteitaan (korkeintaan hyvin, hyvin vähäisellä marginaalilla) hyllyissään, vaikkapa omassa pienkustanneosassaan.

Valikoima kuitenkin on se tärkein juttu. Eikä uuteen sarjakuvaan panostaminen ole mitenkään olennaista; sarjakuvadivaritoimintaa varmasti voisi liike samalla harjoittaa.

Vielä jos tila olisi sisustaltaan miellyttävä ja siellä voisi vaikkaapa välillä istuakin alas, niin mikäpä siinä. Tunnelmallisessa sarjakuvakaupassa on vetelehtijöitä.  :)


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Leo - 02.12.2003, klo 18:31:02
Niin sen unohdin mainita että kauppa voisi sisältää myös ns. sarjakuvamaisia oheistuotteita... Sellaiset hyvin tehdyt on aika kivoja...


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 02.12.2003, klo 18:33:38
Ihanteellista eli täydellistä ei varmaan koskaan tule mistään maailman asiasta, saati sitten sarjakuvakaupasta Suomen kokoisessa maassa.
Mutta jos semmonen tulis, niin tietenkin semmoisesta saisi aina kaiken haluamansa vaikka millä kielellä ja edullisesti. Sitten se ottaisi myyntiin kaikki omakustanteet mitä ikinä kukaan tekee ja ottaa vain 20 prossaa. Sitten se on auki kello kahdeksaan illalla ja siellä saa juoda kahvetta ja turista muiden ihmisten kanssa ja siellä on väljää ja paljon tilaa ja keskellä lorisee suihkulähde ja palmujakin on. ;D

Timo


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Leo - 02.12.2003, klo 18:36:45
Väärin TIMO! Se ottais omakustanteist vaan 10% ;D


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: vesa saarinen - 02.12.2003, klo 18:57:11
Hei, Timohan kiteytti sen täydellisen kaupan tuossa aika hyvin!  :D


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: J.Salo - 02.12.2003, klo 21:16:12
Kävin GF:ssä pari viikkoa sitten, kädessä oli erinäisiä kymppejä rahaa, päässä halu kuluttaa ne sarjakuvaan ja kaverilla olin lukenut uusia WildStormin lehtiä. Ajattelin, että sellaista TPB voisi yrittää löytää, mutta kys. firman (alifirman?) kamat oli sekoitettu DC:n kamojen joukkoon. Kyselin kauppiaalta apua, mutta siksi päiväksi osunut myyjä ei osannut neuvoa.

Tästäpä tulikin mieleeni, että olisiko mitenkään mahdollista saada GF:ään asiakkaiden käyttöön tietokonetta, jossa olisi esim. selainikkuna jossa jonkun sarjakuva-arkiston etusivu (tai vaikka Amatsonin, jos siitä lähdetään). Voisi sitten rauhassa siitä katsoa, mitä WildStormin tuotteita (jos mitään) on julkaistu kokoelmina, tai etsiä jonkun tietyn käsikirjoittajan tekemiä lehtiä jne., mikäli myyjä ei osaa auttaa.

Ainakin itse teen päätökseni aika pitkälti arvosteluiden ja muiden vastaavien avulla. Vaikka ne kotona katsookin, niin kaupassa ei välttämättä ole juuri sitä mitä katsottiin, ja jos haluaa ostaa jotain muuta sen sijaan -- tai haluaa ostaa jotain muuta jo valitun lisäksi -- niin olisi kiva jos jostain voisi hakea virikkeitä, sen sijaan että vain randomina plärää GF:n miellyttävän suurta mutta hiukkasen sekavaa valikoimaa.
Tiedän kyllä että tietokone on sijoituksena melko iso (kai?) mutta kyllä minä tämän tärkeydessä paljon flipperin yläpuolelle pistäisin.
Ja niin, tarjoukset olivat kivat. Kun sarjakuvamessujen (vai miksi niitä kutsutaan) aikana oli niitä "euron kipale" juttuja, niin tuli ostettua ihan turhaakin kamaa. Mutta tietenkään niiden ei tarvitse olla näin halpoja olisi nyt edes pikkuisen halvempi kuin Fennicassa; jos  F:a on edes pikkaisen halvempi, tekee  mieli ostaa sieltä. Ei se kuitenkaan ole niin kovin suuri vaiva kävellä sen parisataa metriä, katsomassa onko hinnoissa eroja. Eli jonkinlaista "kilpailua" tai muuta vastaavaa.
Toinen asia onko se kannattavaa tai järkevää, en tiedä. Ajatus vain tuli äkkiä mieleeni.
Viellä niistä arvosteluista. Olisiko mahdollista saada jonkinlainen "kuukauden kirja" systeemi, että myyjä(t) valitsisivat jotain teoksia joita itse pitävät hyvinä, mutta arvelevat että kaikki eivät tiedä siitä, jotenkin erikseen esille? Tiedättehän, antaisi teokselle sitä huomiota mitä siltä puuttuu, mutta jonka se saattaisi ansaita? Ja ehkä, mikäli mahdollista, antaa tälle jonkinlainen alennus?

Tällä hetkellä GF:n suurin ongelma on omasta mielestäni se, että sinne astuu sisään, niin ei ole mitään kiintopistettä. Paljon on kirjoja, mutta jollei ennestään tiedä mitä haluaa, GF:stä on puolimahdotonta löytää mitään. Jopa silloin, kun tietää mitä etsii, löytäminen on vaikeaa.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Palonen - 03.12.2003, klo 01:47:45
Menkää Fennicaan, se on parhautta. Ahdas kuin Halmeen mieli, mutta myyjäkatras asiansa osaavaa, palvelualtista ja alansa tuntevaa.

On niillä postimyyntikin, mutta mä en tiedä miten se toimii, ainakin niitten kotisivut on yhtä hyvät kuin mun.

Sitä paitti, paikan päällä se Fennican atmosphääri on aistittava, se nuhjaisuus, se kuiskuttelu, se umpihuono animemusiikki.... oho, tuli melkein erektio.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Antti Vainio - 03.12.2003, klo 10:28:42
jos se Lönkan kulmassa oleva kahvila ja GF olisivat samaa kompleksia niin se olisi aika loistava yhdistelmä. Fennicassa on tietysti tyyliä mutta kyllä se snadisti liian klaustrofobinen paikka on. oikeaa sarjsikauppaa tukisi mielellään mutta jos Akateemisesta tai Suomalaisesta löytyy Vertigoalbumi vaikka viisi euroa halvemmalla (näin on käynyt) niin sieltä se tulee ostettua. joten ehkä niitä hintoja olisi varaa tarkistaa.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: thepanu - 03.12.2003, klo 10:43:10
Niin, pitäisi vain olla talous siinä kunnossa että pystyisi ottamaan _Todella_ isoja määriä kerralla. Vaikuttaisi varmasti hintoihin.

Veikkaan että suomalainen tilaa isompia määriä sitä suppeaa valikoimaansa.

Ja en ole varma että ottaako Suomalainen jenkkisarjakuvansa Diamondin kautta vai joltain muulta kirjatukkurilta vai jopa suoraan kustantajalta.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: vesa saarinen - 03.12.2003, klo 14:46:42
Fennicassa minua juuri taas ahistavat nuo mainitut piirteet; ahtaus, hämyisyys, huono animepoppis. En pidä siitä, että liikkeessä pitää varoa jokaisen sentin välein, ettei pudota mitään mitä ei kuitenkaan ole varaa ostaa.

Turun Alfa Antikvassa on vähän sama ongelma, mutta jotenkin siihen ahtauteen on jo tottunut - vähän kuin omassa olohuoneessa kävisi, joten Alfan tilanne hyväksyttäköön.  ;)


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: [kivi] - 03.12.2003, klo 19:05:34
Hm. Mun on häpeäkseni sanottava, että mulla on sarjakuvakauppoihin vähän liian henkilökohtainen suhde. Jos kerran tulee huonoa palvelua, en palaa kauppaan. Tällä hetkellä on tuo sarjakuvien ostelu tällä hetkellä ihan ulkomaiden varassa, sen jälkeen kun Kukunor lopetti tampereen sarjakuvakaupan, ei Suomessa oo ollut muita sarjakuvia myyviä kauppoja joissa kävisin, kuin Fantasiapelit, ja siellä taas tulee käytyä liian harvoin.

Mutta, Jari, kun nyt kerran kysyit, hyvässä kaupassa on:

-koko sarja kerralla hyllyssä
-uutuuksia muutenkin kuin vanhoille keräilijöille takahuoneeseen jemmattuna
-looginen hyllytys
-kaikkea kivaa, fancya ja krääsää
-tarkka ja ajan tasalla oleva kirjanpito

(tähän asti GF on pärjännyt listassa ihan liput liehuen, piikit osoittavat toisaalle)

-halpoja tarjouksia
-käytettyjä
-löytöjä pilkkahintaan
-omakustanteita
-monipuolinen ja suorastaan friikkisyvällinen asiantuntemus
-lahjoja kanta-asiakkaille
-kaupallisuuden sivuuttava/ohittava ilmapiiri

Ja tietty, amerikkalaisissa kirjakaupoissa saa lueskella ja juoda kaffea, mitä mä en itse enää kaipaa, mutta lapsena luin päivittäin Akateemisen Kirjakaupan sarjakuvaosastolla milloin milläkin tikkailla istuen, ja sillä oli suuri vaikutus elämääni. Nyttemmin kaipaisin ehkä enemmän Timon mainitsemia palmuja ja suihkukaivoa, alkaa kirjapöly käydä nenään.

Asiaankuuluvat DVD:t ja pehmokrääsä on ihan kivoja. Eivät todellakaan häiritse. Tärkein kehitys olis mun mielestäni se, että oli asiakkaalla vaikka vain 10 c taskussa, sillä voi ostaa jotain pientä ja kivaa.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: roju - 03.12.2003, klo 20:55:25
Menkää Fennicaan, se on parhautta. Ahdas kuin Halmeen mieli, mutta myyjäkatras asiansa osaavaa, palvelualtista ja alansa tuntevaa.

On niillä postimyyntikin, mutta mä en tiedä miten se toimii, ainakin niitten kotisivut on yhtä hyvät kuin mun.

Sitä paitti, paikan päällä se Fennican atmosphääri on aistittava, se nuhjaisuus, se kuiskuttelu, se umpihuono animemusiikki.... oho, tuli melkein erektio.

... Palonen tossa kiteytti ne syyt miksi minua ei saa Fennicaan kirveelläkään ;)  ... Mukana haju! Sama pätee itse asiassa pornokauppoihinkin. Eipä syyttä naiset käy mieluummin jossain Sin Cityssä jossa on kirkas valaistus ja isot ikkunat auki kadulle saakka. Mutta Fennica on ehdottomasti hyvä olemassa vaikken siellä itse käykään. Puhdasverinen amerikkalainen sarjakuvakauppa. Helsingissä.

Ja Kivin kanssa olen samaa mieltä tuosta palvelusta. Jos minä varaan kirjan ja minulle ei ilmoiteta sen saapumisesta vaan kerrotaan kuukausia myöhemmin sattumalta kaupassa vieraillessani, "ai se vai, no Matti Hagelberg osti sen" niin minusta ei tule kanta-asiakasta. En palaa siihen liikkeeseen. Enkä siihenkään jossa minulle, aikuiselle ihmiselle, tiuskaistiin "Kirjat luetaan kotona" kun olin aikeissa selata hyllystä löytämääni uutta outoa opusta. Molemmista tapauksista on kulunut jo vuosia. Proves my point.

Nykyään ostan sarjakuvani ennenkaikkea ulkomailta, joskus Like-kirjakaupasta, Kiasman kaupasta ja  Akateemisesta, parempaa vaihtoehtoa odotellessa. Valikoimissa on toivomisen varaa, mutta noihin mennäkseen ei tarvitse tuntea olevansa friikki ja palvelusta maksan mielelläni vaikka vähän ekstraakin. Sitäpaitsi Otto muistaa aina imarrella ja flirttailla...

Itse todella todella haaveilen paikasta jossa olis sitä kahvia juu, ehkä jotain pientä näyttely- ja signeeraustoimintaa edes aika ajoin ja jotain panostusta ja entusiasismia kotimaan skenen suhteen (kulttuuriteko- ei kannattavuusmielessä. Mistäs sitä tietää milloin kotimaisen sarjakuvan suosiolle käy kuten kotimaisen elokuvan suosiolle...). Keräilijät toki tuovat kauppaan eniten rahaa, mutta he varmaan tulisivat paikalle vaikka liikkeestä tekisi helpomman lähestyä ihan tavallisenkin kuluttajan ehdoilla? Ja tutkitusti naiset on erilaisia kuluttajia kuin miehet. Jos heidät saisi ostamaan sarjakuvia, olisihan se 50% porukkaa lisää.

Ja muuten. Köyhän opiskelijankin elämässä tulee se päivä kun hän alkaa saada kuukausipalkkaa ja muuttuu nurkissa luuhavasta vastuksesta kiinnostavaksi asiakkaaksi. Hah. Varsinkin jos siltä entiseltä köyhältä opiskelijalta pyydetään suosituslistoja taidekoulujen kirjastojen hankintoihin. Ja paikkoja mistä ne kirjat löytyvät. 2X hah.

t. rojuOtsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Wilpuri - 04.12.2003, klo 09:11:51
Fennicassa en ole koskaan käynyt, joten en tiedä miten siellä viihtyisin. Pieni ja ahdas luola ei kuitenkaan minua häiritse. Tiuskiva henkilökunta voisi ehkä vähän häiritäkin...

Good fellows on ehkäpä edesmenneen Kukunorin jälkeen paras liike missä olen itse käynyt. Pahin miinus liikkeelle tulee korkeista hinnoista... mieluummin nimittäin tilaan sarjakuvani halvalla netistä löhöillen omassa tuolissa, kun raahaudun helsinkiin ja maksan sarjakuvistakin vielä enemmän...


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Hazart - 04.12.2003, klo 16:18:26
Jos käytte Turkkusessa niin poiketkaa Alfa-antikvariaattiin yliopistonkadun päässä. Ahdas koppero, mutta täynnä sarjisaarteita... ja levyjä... ja leffoja... ja... Löytyy vanhoja sarjakuvia ja sitten Usasta ysm. tilattuna uuttakin. Mitään huonokuntoisia nämä sällit eivät ota edes vastaan, joten laatupaikka.

Toinen sarjispaikka turkulaisille on se joku roolipelikauppa yliopistonkadulla. Kolme hyllyllistä sarjiksia on tosi jees. Lähinnä mangaa ja Jenkkilästä tilattua sarjista. Mm. Luupäät sarja englanniksi.

Turku on pop!


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Leo - 04.12.2003, klo 16:42:33
Onko täällä porukat käyneet Makedoniassa? En tarkoita maata vaan sitä divaria joka oli mm. Hesan sarjisfestareilla ja pitää pytinkiä kaiketi Tampereella... Makedoniassa oli mielestäni TODELLA hyvät kokoelmat ainakin Aku Ankkaa (ja näytti siellä olevan paljon kaikkea muutakin mutta en kiinnittänyt huomiota) ja Ankkoja löytyi vuodelta 52:kin...


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: thepanu - 04.12.2003, klo 17:31:55
Sitä ei käy kiistäminen että Makedoniassa on hyvät valikoimat. Mutta hintataso onkin sitten jotain järkyttävvää.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: VesaK - 04.12.2003, klo 17:35:17
Keräilysarjojen ystäville suosittelen Kulku-Katin poikaa.

Asiakaspalvelu tuntuu olevan mielenkiintoista useimmissa sarjiskaupoissa... minkä toisaalta ymmärrän, kun olen itsekin ollut tiskin toisella puolella. "Painukaa siat helvettiin" on ystävällisin kommentti mitä mieleen tulee, kun lauma hopparihousuteinejä tulee lääppimään lehtiä ja kirjoja. Mutta eihän niin saa sanoa, ei.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Yotsuya - 04.12.2003, klo 17:55:14
Keräilysarjojen ystäville suosittelen Kulku-Katin poikaa.

Jep, tuolla käy todella mielellään, hienosti  ylläpidetty kauppa ja palvelu ehkä Helsingin mukavinta, enkä nyt tarkoita vain sarjisliikkeitä. Alfaan tottuneena alunperin vierastin GF:n siisteyttä ja Helsingissä suosin lähinnä Fennicaa mutta nykyään käyn fiiliksen mukaan jommassa kummassa kun importkamaa tarvitsen. Käytettyjen import-sarjisten huono tarjonta vähän ihmetyttää eli sitä puolta voisi ehkä kehittää. Uusi sarjakuva ei niinkään kiinnosta joten mahdollisimman paljon klassikoita hyllyyn mutta tämä puolihan onkin GF:llä hallussa.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Petteri Oja - 04.12.2003, klo 20:04:57
Keräilysarjojen ystäville suosittelen Kulku-Katin poikaa.
Jep, tuolla käy todella mielellään, hienosti  ylläpidetty kauppa ja palvelu ehkä Helsingin mukavinta, enkä nyt tarkoita vain sarjisliikkeitä.

Joo, enpä muista missään divarissa saaneeni niin hyvää palvelua (ja niin hyviä alennuksia jo ensikertalaisena).

Alfaan tottuneena alunperin vierastin GF:n siisteyttä

Heh heh. Alfa on kuitenkin Suomen paras divari sikäli, että siellä on niin hemmetin laajat valikoimat.  Sieltä löytää aina jotain ehdottoman-pakko-saada -kamaa, etsi sitten sarjakuvia, levyjä tai kirjoja. Ja yleensä sopuhintaan.

Toiveena import-sarjakuvakaupalle kuten GF ei mulla henk.koht. juuri muuta ole kuin että merkkiteoksia olisi aina hyllyssä. Yleensä kun jotain lähden ostamalla ostamaan kyse on kirjahyllystä uupumaan jääneestä klassikosta. Muita tulee hankittua enemmän sattumalta.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: thepanu - 04.12.2003, klo 21:03:40
Keräilysarjojen ystäville suosittelen Kulku-Katin poikaa.

Pitää paikkansa. Enkä kyllä kotimaista tavaraa juuri muualta ostakkaan. Palvelu on loistavaa ja hinnatkin ovat kohdallaan.

<OT>
Tulin muuten kateelliseksi päivänä muutaman tuolla vieraillessani kun eräällä toisella asiakkaalla oli siinä tiskillä valehtelematta 20cm korkea pino albumeita. Voikun joskus olis rahaa niin että vois ostaa ihan puhtaasti fiilispohjalta.
</OT>


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Wilpuri - 05.12.2003, klo 09:08:57
Onko täällä porukat käyneet Makedoniassa? En tarkoita maata vaan sitä divaria joka oli mm. Hesan sarjisfestareilla ja pitää pytinkiä kaiketi Tampereella...

Sieltä ostin melkein kaikki Luupääni...

Millerin Sin Cityä ja muuta vastaavaa saa myös aika hyvin. Makedoniasta onnistuin bongaamaan myös metsästämäni X-men lehden...


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Izzy - 05.12.2003, klo 10:17:44
Makedonia on lempipaikkani Tampereella, varsinkin sen jälkeen kun Kukunor otti ja lähti. Siellä tulee yleensä tehtyä 360 asteen kiepahdus ja huokailtua kaikkia, mitä ei juuri sillä kerralla saa ostettua.

Vähän kalliinpuoleiselta tietysti vaikuttaa, mutta siltähän se aina näillä varoilla tuntuu... :P (ihan niinkuin Kukunor olisi varsinainen halpis-halli) Ainakin Makedoniaan kuskaamiani Sarjisekstroja on myyty paljon hintavimpina kuin itse sain korvausta. (no, vali vali)

Se vanha kunnon Kukunor oli kyllä "se hyvä sarjakuvakauppa", sanon minä. GF on myös tietty erittäin mainio, sieltä haen ulkomaalaiset sarjani. Vaikkakin tekee tiukkaa ja harventaa tilauksia se 50 euron vähimmäistilausmääre.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Gamma - 05.12.2003, klo 12:54:05
Vaikka Makedonia onkin hinnoistaan kuuluisa, en muista yhtään kertaa, ettenkö loppupeleissä olisi saanut tingittyä ihan mukavasti.

Enpä tosin kovinkaan usein Tampereella käy. Säännöllisesti kyllä, mutta en usein...


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Leo - 05.12.2003, klo 12:58:30
Myönnän että Makedoniassa hinnat ovat paikoin kovia, mutta löysin minäkin sieltä siistin vuoden -58 numeron ja maksoi vain 2€ :) Tosin olihan siellä niitä 200€:kin numeroita  :P


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Palonen - 05.12.2003, klo 16:18:16
Kaikille Fennican vihaajille iloisia uutisia, kuulin juuri tänään kun kävin sinne tuhlaamassa 55Neuroa. Se muuttaa isompiin tiloihin, entisiin Fennica Recordsin tiloihin, parin viikon sisällä.

Sit ei voi enää kuin inhota hielle haisevia myyjiä ja animepoppia. Toisaalta, tänää siellä soi Rammstein.

Toisaalta, alanko mä nyt vierastamaan Fennicaa? Tuleeko siitä Good Fellows II, jossa pitää piipertää ja olla fiini, jutella sarjakuvista punaviinilasi kädellä pikkurilli töröllään? Meneekö tämä koko touhu sitten nysväämiseksi? Pitääkö mun ostaa baskeri ja alkaa taiteelliseksi ja tiedostavaksi?

Vanhaa Fennicaa puolustan kyllä henkeen ja vereen, ihan sama loistavuutta henkivä phiilis siellä on kuin esim. Tavastialla ja Semissä ja kyllä, myös siinä edesmenneessä Lepakossa. Sama nuhjaisuus, tunkkaisuus ja pölöyisyys, se on sitä rockia.

Mä lähen juhlimaan kihlausta, musta tuli aikuinen.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: VesaK - 05.12.2003, klo 16:32:36
Onnittelut vain kihlauksen johdosta.

Goof Fellowsissa en ole kyllä viiniä juonut, Tampereen Kukunorissa kyllä aikoinaan, silloin kun oli jotkut näyttelyavajaiset.

Galleriaa ei ole kukaan ideaalikauppaan vielä ehdottanut, vaikka sellainenkin oli joskus sekä Kukulla että GF:lla.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Leo - 10.12.2003, klo 20:09:45
No niin nyt tuon taas julki sen että olen vasta 12 kysymyllä että mikseivät  isot sarjakuvakaupat ota  kaikkia (edes hieman säädyllisiä) omakustanteita myyntiin? Jos kauppa kuitenkin saisi tästä voittoa ja jos tilaa riittää... Kertokaa se minulle minä olen aivan ??? pihalla :P


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: J.Salo - 10.12.2003, klo 21:58:05
Ystävällinen kauppias olisi jo jotain. Kävin viikko sitten GF:ssa taas, ja myyjä vaikutti lähinnä vihaiselta että häiritsin ystäväni kanssa hänen rauhallista olotilaansa. Ei erityisesti tule tervetullut olo, kun myyjä vain tuijottaa vihaisesti kun kysyy paljonko lehti maksaa euroissa (kun hintalappua ei ollut).

Sanottiin Fennicasta mitä tahansa, niin ainakin myyjät palvelevat ja saavat tuntemaan, että sinusta välitetään. Good Fellowsissa olo on lähinnä, että sä et oo tervetullut.


Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: mestarituukka - 10.12.2003, klo 23:06:35
Ei kyllä mulla ole ollut tuollaisia tuntemuksia Good Fellowsissa koskaan.  Hyvää palvelua olen saanut ja muutenkin homma on toiminut. Hinnoistahan voi aina valittaa, mutta se ei liene kohtuullista myyjiä kohtaan. Suurin osa hinnankorotuksista lienee "ulkoisten tekijöiden syytä".

Kuriositeettinä mainittakoon, että etsin kerran Good Fellowsista erästä albumia kuumeisesti. Tarvitsin sitä kovasti erästä juttua varten ja kyselin herra myyjältä. Albumi oli totaalisen loppu, mutta kiltti myyjä lainasi OMAN kappaleensa minulle! Loistavaa!

Parannusehdotuksia? Jaa... vaikea sanoa. A-oikeudet? No joo, ehkä tuollaisen "vaihtoehtosarjakuvan" valikoimat ovat hieman suppeat (kaikissa suomalaisissa liikkeissä). Mutta en sitten tiedä, onko jollain hiemankaan omalaatuisemalla sarjakuvalla kysyntää. Eihän niitä kannata hyllyyn mätänemäänkään ostaa.Otsikko: Re:Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: veevee - 12.12.2003, klo 13:28:03
Minua ainakin välillä sarjakuvakaupoissa ärsyttää sama juttu mikä usein risoo myös roolipeli- ja levykaupoissa, eli se että myyjät tuntuvat keskittyvän juttelemaan liikkeessä nähtävästi ikuisesti majailevien tuttujensa kanssa. Tiskille joutuu hipsimään melkein anteeksipyytelevällä tavalla: "Anteeks anteeks että tulen häiritsemään teidän tärkeitä ainaisia pölinöitänne".

Ehkä joillekin sitten parin tunnin pälätyssessiot erinäisissä liikkeissä kuuluvat päiväohjelmaan ja silleen, mutta vähän häiritsevää se silti on. Liekö taustalla sitten suomalaiskansallinen kateus (toiset ne vaan työkseen juttelee mukavia kavereitten kanssa)  ;D


Otsikko: Vs: Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Lurker - 18.02.2020, klo 18:57:36
Hmm... kyllä sarjakuvakaupassa käyntiin kuuluu pieni juttutuokio myyjän kanssa. Mutta hyvät tavat tässäkin kunniaan, eli ei nyt mitään puolen tunnin pulinoita tiskin tukkona.

Nyt oikeastaan kun asiaa miettii, niin divarit ovat ainoita kauppoja, joissa yleensäkään tulee juteltua mitään myyjän kanssa, joskus jopa toisen asiakkaan kanssa.


Otsikko: Vs: Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 17.04.2020, klo 15:42:16
Kävin tänään hieman tuulettumassa. Rosebudin Kolmen sepän liikkeen veroista valikoimaa ei ole saatu aivan esiin Makkaratalon alakertaan, Citycenterin myymäläkö se on... On siellä kuitenkin paremmin sarjiksia kuin vaikka Suomalaisessa kirjakaupan lippulaivassa Aleksilla.
Isompi juttu on se että Fantasiapelit on avannut oikein kunnon kaupan vastapäätä sitä Rosebudia. Lienee sekin muuttanut sieltä entisen suomalaisen kirjakaupan kellarista(?)


Otsikko: Vs: Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: Darth Mika - 17.04.2020, klo 16:13:12
Kävin tänään hieman tuulettumassa. Rosebudin Kolmen sepän liikkeen veroista valikoimaa ei ole saatu aivan esiin Makkaratalon alakertaan, Citycenterin myymäläkö se on... On siellä kuitenkin paremmin sarjiksia kuin vaikka Suomalaisessa kirjakaupan lippulaivassa Aleksilla.
Isompi juttu on se että Fantasiapelit on avannut oikein kunnon kaupan vastapäätä sitä Rosebudia. Lienee sekin muuttanut sieltä entisen suomalaisen kirjakaupan kellarista(?)
Ai se remontti on sitten nyt alkanut. Toivottavasti Rosebud pääsee remontin jälkeen siine entisen Suomalaisen kirjakaupan tiloihin. Se oli hyvällä paikalla siinä. Se vuokranantaja vaan haluaisi siihen jonkin ravintolan tai menomestan...toivottavasti kukaan ei haluu siihen. Toi paikka on tarkoitettu mun mielestä vain kirjakaupaksi...ei ruveta ryssimään sitä miksikään ravinteliksi. No ehkä ravintoloilla menee nyt sen verran kurjasti, että Rosebud pääsee takaisin ykköspaikalle.

Täytyykin mennä kattoo Rodebud ja Fantasiapelit, kun meen keskustaan.


Otsikko: Vs: Ihanteellinen Sarjakuvakauppa
Kirjoitti: OM - 17.04.2020, klo 22:20:50
Minusta Fantasia pelin ja Rosebudin sijainti on hyvä. Mutta kyllä se Suomalaisen kirjakaupan tila oli mukava ja tilava Rosebudille. Sarjakuvat olivat erittäin hyvin esillä kirjahyllyssä ja aina löytyi etsimänsä nimike. Ja pidän avarasta miljööstä.

Olenkin enemmän  huolissani tämän viheliäisen korona epidemian vaikutuksista kyseisiin liikkeisiin ja moniin muihinkin, sillä kun oli ihan pakko mennä keskustaan,  vältän turhaa matkustelua koronan aikana, koska kuulun riskiryhmään, niin kylläpä hyvin hiljaiselta näytti kaikki  citycenterin putiikit. Ja uskoakseni citycenterillä on kovat vuokrat yrittäjiltä. Pahaa pelkään, että jos epidemia jatkuu, niinkuin todennäköisesti tapahtuu pitkälle kesään ja jopa ensi vuoden kesään saakka jos ennusteisiin uskoo, niin riittääkö todella noihin liikkeisiin riittävästi asiakkaita?  Todella hiljaista. Sanoisin että 0 asiakasta iltapäivällä tuossa kahden hujakoilla. Ja molemmilla mainituilla liikkeillä melko laajat liiketilat. Toivotaan parasta.

Mietin viellä samalla, että onko tämä valitettava tilanne vaikuttanut muihinkin sarjakuva liikkeisiin asiakaskatona esimerkiksi Kallion ja Hämeenkadun liikkeisiin? Siellähän ovat erinomaiset mustan kanin kolo, fennica sekä tyylikäs Turun  sarjakuva kauppa.

Vaikkei tämä liitykkään nyt sarjakuvakauppoihin sinänsä,  niin Stockmannin yläkerroksissa ei ollut myyjän myyjää tänään kun kävin nostaan rahaa 8 kerroksen automaatista. Kävin katsomassa mittaa, kun olen nyt ollut enemmän kotona ja alkanut itse leipoa kaikenlaista hyvää, niin ei ollut kerroksessa yhtään myyjää. Tiedustelin missä myyjät ovat, niin sanottiin, että lomautettu. En tiedä kuinka kauaksi aikaa. Oli outoa vaeltaa käytävillä, kun vain pari ihmistä eikä myyjiä lainkaan. Tosi aavemaista kuin maailman  lopun edellä.