Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasankarit => Aiheen aloitti: Jukka Laine - 25.12.2004, klo 10:11:46Otsikko: Salama
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.12.2004, klo 10:11:46
Luin tuossa ystäväni ja huonetoverini tri Doomin roudaamia Salaman seikkailuja.

Ei ilmennyt kumminkaan miten Jay Garrick, ensimmäinen Salama palasi takaisin maan päälle. Onko joku sellaista lehteä nähnyt? Justus taisi tietää asiasta kaiken?


Otsikko: Re:Golden Age Flash
Kirjoitti: J.Salo - 25.12.2004, klo 13:02:18
Puhut nyt 90-luvun alusta, vai?


Otsikko: Re:Golden Age Flash
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.12.2004, klo 19:34:56
Justiin Justen eikä Justus, just ennen "Barry Allenin paluuta" Jay Garrick tuli kehiin.

Oliko joku JSA Special tai jotain?

Joan-mummo oli jo etukäteen mesenaatissa kun Wally päätti muuttaa Keystoneen. Flash vol. 2 #1-73 tai jotain.


Otsikko: Re:Golden Age Flash
Kirjoitti: Lurker - 27.12.2004, klo 13:03:08
Ei ilmennyt kumminkaan miten Jay Garrick, ensimmäinen Salama palasi takaisin maan päälle. Onko joku sellaista lehteä nähnyt? Justus taisi tietää asiasta kaiken?

Miksi kysyä ihmisiltä, kun Google on yhtä vikkelä kuin Salama (tässä tapauksessa 0,32 sekuntia hakusanoina "golden age flash")!

Kts.  http://www.hyperborea.org/flash/jay.html (http://www.hyperborea.org/flash/jay.html)
ja http://www.hyperborea.org/flash/keystone-city.html (http://www.hyperborea.org/flash/keystone-city.html)Otsikko: Re:Golden Age Flash
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.12.2004, klo 20:02:34
Niin, onhan noita, ei tuo sivu tuntematon ollut, mutta hokasiko kukaan mikä oli julkaisu jossa Jay Garrick tuli ihmisten ilmoille 90-luvun alussa?


Otsikko: Re:Golden Age Flash
Kirjoitti: J.Salo - 28.12.2004, klo 14:48:31
Muistan itsekin tuota miettineeni, kun luin Wally-Flashin seikkailuja alkaen numerosta yksi tuossa puoli vuotta sitten.

Luulen että kyseessä oli jonkinlainen crossover.  Se mainittiin Sandmanissakin; Odinin luoma mini-Ragnarok, jossa JSA taisteli uudestaan ja uudestaan jättejä vastaan, kuollessaan he aina paranivat.

He muuttuivat vanhaksi vasta Zero Hourissa, joten... umm.. Sen pitäisi olla joku Crisiksen jälkeen ilmestyneistä parista ekasta Crossoverista. War of the Gods, kenties, tai Armageddon 2001?


Otsikko: Re:Golden Age Flash
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.12.2004, klo 15:31:23
Armageddonit olen lukenut, se se ei ainakaan ollut. Ei JSA ollut vielä silloin palannut. Taisi ilmestyä kesällä 1990. War of the Gods vasta seuraavana vuonna. Flash # 55 oli siihen kuuluva osa.

Joulunumerossa 1992 ( # 73) Jay esiintyi ekan kerran Flash V2:ssa, pl. takaumat. Kyllä hänestä kovasti puhetta aikaisemmin oli. Ensin häntä pidettiin kuolleena, sitten kerrottiin että JSA on limbossa taistelemassa ragnarokia ja sen jälkeen taas mainittiin että Jay on kuollut. Ja sitten äijä olikin yhtäkkiä kotonaan viettämässä joulua.

Hieman sekavaa. Mutta ei tuo haettu numero mistään crossoverista tainnut olla osa.


Otsikko: Re:Golden Age Flash
Kirjoitti: J.Salo - 28.12.2004, klo 19:59:39
Jos löydät sen osan, ni kerro toki mullekki.


Otsikko: Salama
Kirjoitti: Lurker - 27.02.2005, klo 17:00:51
Pakko lähettää tämän toimintasankarin kuva kaikkien katsottavaksi:

(http://www.comictreadmill.com/covers/flash115.GIF)


Otsikko: Re: Salama-pulla
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 27.02.2005, klo 20:10:27
Hotlinkkaus ei näytä toimivan. Jospa laittaisit linkin siihen sivuun, jolla tuo esiintyi. Comic treadmillin kirjoittajat myös varmaan arvostaisivat sitä.


Otsikko: Re: Salama-pulla
Kirjoitti: Tatu Junni - 27.02.2005, klo 21:27:26
Luojan kiitos Salaman asu näyttää olevan valmistettu samasta aineesta kuin Hulkin housut ja Ihmenelosten Epävakaatmolekyylitonpop-univormut...


Otsikko: Re: Salama-pulla
Kirjoitti: Lurker - 28.02.2005, klo 19:21:42
Hotlinkkaus ei näytä toimivan. Jospa laittaisit linkin siihen sivuun, jolla tuo esiintyi. Comic treadmillin kirjoittajat myös varmaan arvostaisivat sitä.

Kyse ei ollut sivusta vaan siitä "arvottavasta" kuvasta, joka aina vaihtuu etusivuilla.
http://www.comictreadmill.com/covers/flash115.GIF


Otsikko: Re: Salama-pulla
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 28.02.2005, klo 19:36:08
http://www.comictreadmill.com/covers/flash115.html


Otsikko: Vanhat Salamat
Kirjoitti: Lurker - 05.03.2005, klo 12:44:43
Löytyipä todellinen herkku Good Fellowsin hyllystä.

Aivan heräteostoksena (Natashan Kivinen meri -albumin mukana) oheen hamuttu Barry Allenin paluu kokooma-albumi oli mielettömän hyvä.  Mark Waidin käsikirjoitus oli kekseliäs ja tasapainoili tyyliltään sopivasti supersankarifantasian ja uudemman tapaisen realistisen kuvauksen väilllä. Ja pisteenä iin päällä olivat mukana seikkailemassa Johnny Quick, Max Mercury ja pääkonnana... enpäs paljastakaan.


Otsikko: Re: The Return of Barry Allen
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.03.2005, klo 12:54:18
Olen minä tuon lukenut. Fanipoikaa tuolla kiusattiin. Barry Allen ei oikeasti palaa ikinä.

Barry Allen oli lapsuuteni sankari. Minäkin juoksin tosi lujaa. En tosin pelastanut maailmaa samaan tahtiin.

We've been through
some things together
With trunks of memories
still to come
We found things to do
in stormy weather
Long may you run.

Long may you run.
Long may you run.
Although these changes
have come
With your chrome heart shining
in the sun
Long may you run.

Well, it was
back in Blind River in 1962
When I last saw you alive
But we missed that shift
on the long decline
Long may you run.

Long may you run.
Long may you run.
Although these changes
have come
With your chrome heart shining
in the sun
Long may you run.

Maybe The Beach Boys
have got you now
With those waves
singing "Caroline No"
Rollin' down
that empty ocean road
Gettin' to the surf on time.

Long may you run.
Long may you run.
Although these changes
have come
With your chrome heart shining
in the sun
Long may you run.

(Stills/Young)


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Petteri Oja - 14.04.2005, klo 18:27:48
Suomalaisissa Salama-lehdissä (1971-72) julkaistiin neljän eri Salaman seikkailuja:

Salama (Barry Allen)
Pikku Salama (Wally Allen)
Poika-Salama (Wally West)
Eläke-Salama (Jay Garrick)

Barry Allen on tää meidän Salamamme, ja Jay Garrick on ilmeisesti Maa-2:n Salama. Mutta keitä hittoja nämä kaksi penska-Salamaa ovat? Heillä on erilainen puku, joten kyse ei voi olla vain suomennosvirheestä. Mutta onko Wally suomennosvirhe, pitäiskö sen olla Barry?


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.04.2005, klo 19:54:39
Wally Allenia ei ole koskaan ollutkaan, joten ilmeisesti suomentaja on taas töpeksinyt. Wally West, ent. Pikku Salama / Poika-Salama (Kid Flash) vaihtoi pukuaan siksi että lukijat luulivat häntä isoksi Salamaksi koska hänellä oli samanlainen puku. Wally on nykyinen Salama.

Wally on Barry Allenin vaimon Iris Allenin os. Westin veljenpoika.

Nykyinen Kid Flash on Barryn ja Iriksen pojanpoika.


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Petteri Oja - 14.04.2005, klo 21:17:26
Siis Wally West toimi Poika-Salamana samaan aikaan kuin Barry Allen isona Salamana? Ja myöhemmin korvasi tämän. Mitenkä Wally oli saanut samanlaiset voimat kuin tätinsä miehellä?


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.04.2005, klo 22:33:13
Ihan samoin. Salama kertoi Wallylle labrassa miten sai voimansa ja sitten iski salama. Mikä yhteensattuma. Näin yksinkertaisesti siis pre-crisis-tarinoissa. Mutta Barry oli silloin vasta poikaystävä, ei aviomies.

Post-crisis-tarinoissa on ilmennyt käsite "Speed Force" jota aina yksi nopea sankari hallitsee kerrallaan. Barry Allen hallitsi eläessään ja hänen kuolemansa jälkeen Wally West. Wally oli ollut pitkään sairas ennen Barryn kuolemaa. Mikäli hän käyttäisi voimiaan, se tappaisi hänet vähitellen. Barryn kuollessa hän kuitenkin parani salaperäisesti.

Speed Forcen hallitsija voi siirtää osan nopeudestaan tilapäisesti tai pysyvästikin kelle tahansa. Ja voi ottaa pois. Wally on ottanut Teräsmieheltäkin tilapäisesti supernopeuden pois.

Barry ei tiennyt Speed Forcen olemassaolosta aikoinaan mutta esitetyn teorian mukaan Barry siirsi osan nopeudestaan alitajuisesti Wallylle. Se selittää uskomattoman yhteensattuman.

Ja Barry olisi vielä ollut itse se salama joka iski labraan kun Barrystä tuli Salama. Hän oli vain kuollessaan sirtynyt ajassa taaksepäin ja antanut itse itselleen voimat. Siis sulkenut ympyrän.


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: J.Salo - 14.04.2005, klo 23:30:13
Surfin Joe, luulen että sun selitys oli osittain väärä. Post-crisis on siis Speed Force, josta Salamat (ja heidäntapaisensa) saavat vauhtinsa. Se suojaa heitä kitkalta ja antaa nopeutta. Teräsmies ei ole yhteydessä Speed Forceen; hänellä vain on vahvat jalkalihakset, ja iho niin kova että ei kärtsää.

Teoria kuuluu, että SF on Valhalla, osa Taivasta. Kuollessaan Salama sulautuu SF:ään; SF on jollain tasolla älyllinen; se pyrkii antamaan yhteyden itseensä ihmisille, jotka sen ansaitsevat. Tämän vuoksi "ilkeillä" supernopeuden omaavilla tyypeillä harvemmin on yhteys SF:ään, vaan he saavat sen jotain toista kautta. Professori Zoomilla oli tulevaisuuden tekniikka, Hunter Zolomonin tekniikka perustui ajan pilkkomiseen, SpeedFreakin erillaisiin aineisiin (jotka sekottivat pään, antoi alkeellisen suojan kitkaa vastaan mutta ei estänyt luita kulumasta) jne.

Enivei, SF pyrkii saamaan itselleen edustajia maanpäällä. Garrick ja Allenit (ja Westit) olivat tälläisiä. He pystyivät juoksemaan nopeasti ja tekemään pari temppua.

Vain Wally West ja Avatar voivat sanoa "hallitsevansa" SF:ää. Heidän yhteytensä on suorempi, tarkempi ja sitovampi kuin muilla. Tämän vuoksi he voivat juosta nopeampaa, ja manipuloida toisten yhteyttä voimaan (Avatar blokkasi kerran kaikkien miinus WW:n supervoimat). Wallyn kyky "antaa/poistaa" nopeutta ei liity suoraan Vauhtivoimaan (?) vaan hän "varastaa" toisten nopeuden, antaen sen itselleen, tai vaihtoehtoisesti antaa osan nopeudestaan muille (jolloin hänen oma vauhtinsa hidastuu). Tämä ei liity mitenkään Vauhtivoiman hallintaan, vaan esim. Jay Garrick osaa tehdä sen kanssa. Max Mercury puolestaan on vain niin vanha, että hän tuntee omat rajansa ja kykynsä paremmin kuin muut. Hän on myös miettinyt voimiensa laatua pidempään, mistä johtuu hänen kykynsä tehdä temppuja taidolla, mihin Wally käyttää voimaa (esim. ottamaan yhteyden tuonpuoleiseen).

Wallyn voimiensaanti liittyy Barryyn "viimeisimmän virallisen teorian" mukaan siten, että Barry halusi seuraa, ja Vauhtivoima tarjosi sen hänelle Wallyn muodossa.

Tosin Silver Agella oli myös tarina, jossa Flash sai voimansa toisesta ulottuvuudesta tulleelta velhontapaiselta, mutta hän antoi ne vahingossa väärälle ihmiselle. Hän tajusi virheensä vasta vuosien päästä, ja poistin Barryn voimat. Tarinan aikana Barry todisti, että vaikka osoite oli väärä, hän teki niillä kuitenkin oikein, ja sain voimansa takaisin.


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.04.2005, klo 07:31:15
Koetin selittää selkeästi jotta maallikkokin tajuaisi jotain. Voi olla että jossakin meni metsään, eri käsikirjoittajien tulkinnoista johtuen, mutta ei Teräsmiehen nopeus mistään jalkalihaksista johdu. Ei lentäessä supernopeudella mitään jalkalihaksia käytetä. Eikä Teräsmiehen iho ole kova, hänellä on suojaava aura.

Mutta Flash-lehdessäkin on kerrottu että SF:stä ei tiedetä vielä kaikkea. Siinä on kirjoittaja jättänyt tulevia kirjoittajia varten portin auki mahdollisia tulevia mokia varten.

On huomattava että nopeus ja supernopeus ovat eri asioita. Justen on sen käsittänyt mutta jos joku muu tätä keskustelua ihmettelee.


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: J.Salo - 15.04.2005, klo 10:30:19
Saatoin ymmärtää tässä väärin, mutta muistan kun Byrne joskus aikoinaan teki sen Salama vs. Teräsmies juoksukilpailun, niin Teräsmies nimenomaan valitteli sitä, että lihakset ovat vähän huonossa kunnossa kun normaalisti lennetään.

Ja jeh, Teriksen aura...se pääsi unohtumaan. Olet tietenkin oikeassa. Muistelin vain selitystä Flash v2:n ekoista numeroista.

Tuosta juoksukilpailusta vielä? Sen jälkeen Salaman nopeus on moninkertaistunut (ihan lehdessä selitetty). Onko Teriksen voimien kasvua selitetty missään vaiheessa? Tämä kun on kokoajan hitaampi kuin Salama, mutta ei paljoa.


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Veli Loponen - 15.04.2005, klo 11:02:48
Saatoin ymmärtää tässä väärin, mutta muistan kun Byrne joskus aikoinaan teki sen Salama vs. Teräsmies juoksukilpailun, niin Teräsmies nimenomaan valitteli sitä, että lihakset ovat vähän huonossa kunnossa kun normaalisti lennetään.
Mihis tämä viittaa? Byrne on aika vähän tehnyt Flashia.
Ainoa post-crisis Teris vs. Flash juoksukilpa, jonka minä tiedän on Teräsmies spesiaali 1/92:ssa esitetty Dan Jurgensin tekemä uudelleenlämmitys.
Flashin 80 page gianttia en oo nähny ja siinä oli kai Byrne, joten ehkä se?


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.04.2005, klo 11:56:51
Teris mietti itsekseen että juokseminen on enemmän fyysistä työtä kuin lentäminen. Speed Forcesta ei vielä tiedetty mitään.

Jos tuosta Velin muistamasta tarinasta oli puhe. Minäkään en muista mitään Byrnen tekemää juoksukilpailuja.


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Antti Peltola - 15.04.2005, klo 15:56:57
Tällainenkin (http://www.dccomics.com/graphic_novels/?gn=2836) on juuri ilmestynyt. Ehkä kyseessä on joku noista sisällysluettelossa kerrotuista jutuista.


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: J.Salo - 15.04.2005, klo 19:46:48
Anteeksi, muistin tekijän väärin. Kyseessä oli Adventures of Superman #463, kirjoittanut Dan Jurgens, tuli ulos Suomessa olisikos ollu 1992..?


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.04.2005, klo 19:50:42
Kyllä, vuoden 1992 eka Teris-spessu. Kaivoin tuon esiin juuri tänään aikaisemmin tuota edellistä vastaustani varten.

Kansi oli muuten uusi versio ekasta Supes/Flash -kisalehden kannesta Superman # 199:stä vuodelta 1969.


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 17.04.2005, klo 14:11:31
Tuosta juoksukilpailusta vielä? Sen jälkeen Salaman nopeus on moninkertaistunut (ihan lehdessä selitetty). Onko Teriksen voimien kasvua selitetty missään vaiheessa? Tämä kun on kokoajan hitaampi kuin Salama, mutta ei paljoa.

Asiaa pohjustettiin muistaakseni ainakin Kingdom Comesa (joka tosin on non-canon tarina). Teriksen voimien kasvu johtui ainakin siinä yksinkertaisesti siitä, että auringon säteily on muuttunut vahvemmaksi ja samanaikaisesti maapallolla olevan kryptoniitin säteilyarvot ovat laskeneet. 


Otsikko: Re: Golden Age Flash
Kirjoitti: Lurker - 03.05.2005, klo 17:52:58
Asiaa pohjustettiin muistaakseni ainakin Kingdom Comesa (joka tosin on non-canon tarina). Teriksen voimien kasvu johtui ainakin siinä yksinkertaisesti siitä, että auringon säteily on muuttunut vahvemmaksi ja samanaikaisesti maapallolla olevan kryptoniitin säteilyarvot ovat laskeneet. 

Kuten uusin DC Spesiaali todistaa, Kingdom Come alkaa olla osa kaanonia - tosin ei aivan suoraan vaan hyperajan (niinpä niin) kautta:
  Featuring Kingdom Come’s characters interacting with the present-day DC Universe (breaking the rule against mixing Elseworlds stories with in-continuity tales), the series concluded with the introduction of Hypertime, a concept allowing such interaction in the future (and essentially returning a limited form of the multiple dimensions which abounded prior to DC’s Crisis on Infinite Earths).
  http://www.sequart.com/SequentialCulture20.htm
  [/list]


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: J.Salo - 03.05.2005, klo 18:18:08
  Niin.. mutta sitten tuon 90-luvun alun juoksun jälkeen.. Teriksellä ja Wallyllä aikaa on mennyt kolme vuotta. Itseasiassa, Flashin vauhti saavutti nykyiset lukemat joskus -95. Eli noin puoli vuotta sarjakuva-aikaa. Mietin vain, että ei Teriksen voimat KOKOAIKAA voi kasvaa?
  Ja jossain kohtaa sen oli pakko olla... kun Byrnen tarinoissa Teris on aika helppo iskeä kanveesiin. Joka toinen vihollinen on "näin voimakasta en ole tavannut koskaan!"


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: Jiksi - 03.05.2005, klo 23:25:25
  Itse muistan jonkin juoksukilpailun joka päättyi tasatulokseen, mitään muuta mielikuvaa ei ole, muuta kuin että lehti on todennäköisesti julkaistu joskus 1980-luvulla ja koska englanti ei tuolloin sujunut, kyseessä oli joku Suomessa julkaistu Teriksen numero tai erikoisjulkaisu.

  Eli onko Teris ollut "virallisesti" Salamaa nopeampi ainoastaan kun hänellä oli sinivalkoinen puku ja ne oudot voimat? Viittaan tällä nyt ensimmäiseen JLA:n numeroon ja aivan viimeisiin sivuihin, jossa JLA:n jäsenet testaavat Teriksen uusia voimia.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: Veli Loponen - 03.05.2005, klo 23:35:57
  kyseessä oli joku Suomessa julkaistu Teriksen numero tai erikoisjulkaisu.
  Todennäköisesti tämä on se tarina mistä tuolla aikaisemmin puhuttiin. Eli Teräsmies-spesiaali 1/92.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: Jiksi - 03.05.2005, klo 23:43:58
  Todennäköisesti tämä on se tarina mistä tuolla aikaisemmin puhuttiin. Eli Teräsmies-spesiaali 1/92.

  Ostin nuo 90-luvun Teräsmiehet vasta pari vuotta sitten ja mielikuva on taatusti lähes parinkymmenen vuoden takaa, eli sijoittuu tuonne 80-luvulle. Koska nykyisin minulla on kaikki Byrnen uudistuksen jälkeen julkaistut Terikset, pystyn itse siis toteamaan, että muistikuva on vanhempaa perua. Jälkikäteen en kuitenkaan noita ennen vuoden 1987 Teriksiä ole vaivautunut ostamaan, ellei niiden jatkosarjana ollut Batman-tarinoita, joiden synkkyys vampyyreineen jne. jäi pysyvästi mieleen.

  EDIT: Toisaalta ainahan on mahdollista, että olen selaillut ko. lehteä kaupan hyllyllä ja siksi muistikuva on niin hatara. Pitää kuitenkin oman mielenrauhan takia silmäillä vanhoja Teriksiä divareissa, jos sieltä vaikka löytyisi toinenkin juoksukisa.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: J.Salo - 04.05.2005, klo 00:14:39
  Eli onko Teris ollut "virallisesti" Salamaa nopeampi ainoastaan kun hänellä oli sinivalkoinen puku ja ne oudot voimat? Viittaan tällä nyt ensimmäiseen JLA:n numeroon ja aivan viimeisiin sivuihin, jossa JLA:n jäsenet testaavat Teriksen uusia voimia.

  Pre-crisis Teris oli Flashia nopeampi. Tätä ei taidettu suoraan koskaan mainita (kaikki juoksukilpailut keskeytyivät), mutta hahmojen feateista sen pitäisi olla aika selvää. Eikös Teris lentänyt maailmankaikkeuden ääriin kolmessa tunnissa? Tai jotain sellaista.

  Sinivalkoisessa puvussa Teris ei ollut nopeampi. Salaman piti vain pysähtyä pelastamaan muksuja, kun Teris saapui suorinta tietä (tämä siis jos puhut JLA-spessusta). Nykyään Salaman ja Teriksen nopeuksia on vaikea lähteä mittaamaan. Tuossa 90-luvun alun kilpailussa kummankin huippunopeus kun oli tuommoiset 1000 km/h; nyt Salama juoksee valoa nopeammin ja Teräsmieskin jotain 7/10 tjsp (mikä taitaa olla myös jotakuinkin Jay Garrickin nopeus vanhana herrasmiehenä).


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: Jiksi - 04.05.2005, klo 07:00:17
  Pre-crisis Teris oli Flashia nopeampi. Tätä ei taidettu suoraan koskaan mainita (kaikki juoksukilpailut keskeytyivät), mutta hahmojen feateista sen pitäisi olla aika selvää. Eikös Teris lentänyt maailmankaikkeuden ääriin kolmessa tunnissa? Tai jotain sellaista.

  Nyt olen hataralla pohjalla, mutta eikös tuossa ollut kyse lentonopeudesta ja Salama siis pärjäsi jossain määrin aina kun pidettiin jalat maassa?

  Sinivalkoisessa puvussa Teris ei ollut nopeampi. Salaman piti vain pysähtyä pelastamaan muksuja, kun Teris saapui suorinta tietä (tämä siis jos puhut JLA-spessusta).

  Totta puhut, olisihan tuon voinut itsekin tarkistaa.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: Veli Loponen - 04.05.2005, klo 11:33:23
  Ehkäpä olet nähnyt sen Teräsmies 1/68:n, jossa tuon tarinan alkuperäisversio on ja sitten olet nähnyt tämän uudelleenlämmitetyn version kilpajuoksusta ja siitä on jäänyt mieleen kuva, että juttu olisi vanhempi kuin 90-luvulta. Ainakaan mun eteen ei vielä ole sattunut Teriksen ja Salaman kilpailua 80-luvulta, mutta ihan kaikkia Teriksiä en siltä ajalta olekaan lukenut.
  Ne ois muuten saanu julkaista vertailun vuoksi myös sen 60-luvun kilpajuoksun tuossa Teris-spessussa.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: J.Salo - 04.05.2005, klo 13:50:56
  Nyt olen hataralla pohjalla, mutta eikös tuossa ollut kyse lentonopeudesta ja Salama siis pärjäsi jossain määrin aina kun pidettiin jalat maassa?

  Vanhat kilpailut yleensä järjestettiin avaruuden halki, Salamalla oli joku rata ja Teris lensi. Tuo "mitä jos kummatki juoksis" tuli vasta myöhemmin.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: Jiksi - 04.05.2005, klo 17:24:08
  Ehkäpä olet nähnyt sen Teräsmies 1/68:n, jossa tuon tarinan alkuperäisversio on ja sitten olet nähnyt tämän uudelleenlämmitetyn version kilpajuoksusta ja siitä on jäänyt mieleen kuva, että juttu olisi vanhempi kuin 90-luvulta. Ainakaan mun eteen ei vielä ole sattunut Teriksen ja Salaman kilpailua 80-luvulta, mutta ihan kaikkia Teriksiä en siltä ajalta olekaan lukenut.

  En ihmettelisi vaikka asia olisi täsmälleen näin. Aika hyvin keksitty selitys, oma mielikuvitukseni ei tuohon edes taipunut :)


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: Arttu - 04.05.2005, klo 18:48:34
  kaikki Flash vastaan Teris kilpajuoksut...

  http://www.hyperborea.org/flash/races.html  Otsikko: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 01.08.2005, klo 10:41:35
  Vanhat Teräsmiehet (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=1431.0) -haaran innoittamana ajattelin aloittaa keskustelun vanhoista Salama-lehdistä. Niitähän ehti parin vuoden aikana ilmestyä kymmenkunta. Tarkempi listaus löytyy Sarjakuvarockista (http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/dc/salama.html).

  Yksi mielitarinoistani on aina ollut "Silmänkääntäjä vetää väärästä narusta" (Salama 3/71), joka on taatusti yksi hölmöimpiä Salama-seikkailuja koskaan!

  "Minulla on outo tunne, että olen muuttunut nukeksi." Näissä vanhoissa tarinoissa on jotain sellaista naiivia surrealismia, jota parodia ei voi koskaan tuottaa - sillä tämä on ihan aitoa aikansa supersankarityyliä.

  (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=3947.0;id=893)
  Copyright 1971 National Periodical Publications, Broome/Infantino
  The Flash #133 (joulukuu 1962): Plight of the Puppet Flash


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 01.08.2005, klo 12:02:21
  Olen nuo kaikki lukenut hiljattain alkukielellä. Mitenkäs ne roistojen nimet menivät suomeksi? Silmänkääntäjä oli alunperin Abra Kadabra, mutta oliko muita.

  Salaman roistogallerialle jäävät toiseksi Batmanin ja Hämähäkkimiehenkin vastaavat.

  Tässä listaa englanniksi:
  Trickster
  Pied Piper
  Turtle Man
  Mirror Master
  Gorilla Grodd
  Captain Cold
  Heat Wave
  The Top
  Reverse-Flash
  Weather Wizard

  Captain Boomerang esiintyi Legendoissa Kapteeni Bumerangina.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Veli Loponen - 01.08.2005, klo 14:43:10
  Eiko Grodd ole tosiaankaan esiintynyt Suomessa? Edes jossakin Teräsmiehessä. Mulla on myös se mielikuva, että toi Peilimestari ois kansssa ollut Legendoissa, mutta taidan muistaa väärin. Mikäköhän se oli missä sen näin...


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 01.08.2005, klo 15:08:42
  En muista onko Groddia nähty, mutta ainakin muistaakseni Reverse-Flash, Mirror Master ja Captain Cold. Kattelen kotona nimiä.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 01.08.2005, klo 16:14:38
  Toisesta ulottuvuudesta Salaman ulottuvuutta syömään pyrkinyt Ahmatti oli The Devourer. Siitä näin pienenä painajaisia. Mikä Galactus? Ei sellaista olekaan.

  Ai joo ja Silmänkääntäjä muutti Teriksenkin nukeksi vain pari vuotta sitten.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 01.08.2005, klo 19:38:34
  Tämmöisiä roistoja esiintyy mun Salamoissani:

  Silmänkääntäjä
  Professori Zoom eli Negatiivi-Salama
  Mr. Elementti
  Viuluniekka
  Kapteeni Pakkanen
  Helleaalto
  Peilien Mestari

  Muutama numero multa harmi kyllä vielä puuttuu.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 01.08.2005, klo 22:39:38
  Mr. Elementti? Se on sitten hahmon ensiesintyminen, koska se vaihtoi jo toisessa esiintymisessään seuraavassa numerossa nimensä Dr. Alchemyksi.

  Viuluniekka on ilmeisesti Fiddler, joka oli Maa-2:lta ja Jay Garrickin konna.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 02.08.2005, klo 00:07:38
  Mr. Elementti? Se on sitten hahmon ensiesintyminen, koska se vaihtoi jo toisessa esiintymisessään seuraavassa numerossa nimensä Dr. Alchemyksi.

  Mr. Elementistä kyllä puhutaan tarinassa vanhana hahmona, rikollisena jonka Salama on joskus parantanut. Tässä tarinassa ("Kaikkien aikojen kovin isku") Negatiivi-Salama palauttaa tyypin taas roistoksi ja Mr. Elementiksi. Jutun lopussa hän parantuu taas.

  Voi se toki silti olla hahmon ensiesiintyminen, en mene väittämään. Originaali on The Flash #153 ja suomijulkaisu Salama 2/71.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 02.08.2005, klo 12:23:07
  Tarkemmin asiaa tutkittuani tuo Mr. Element / Dr. Alchemy -suhde on hyvinkin sekava.

  Ensiesiintyminen oli kuitenkin jo Showcase # 13:ssä (1958) ja # 14:ssa sama hahmo vaihtoi Dr. Alchemyksi. Flash # 153 on vuodelta 1965.

  Sitten vaihtoi jossain vaiheessa takaisin Elementiksi ja jossain vaiheessa käytti molempia yhtä aikaa, ja toinen oli hyvä ja toinen paha. Lisäksi hahmo käytti kolmattakin nimeä The Alchemist. Ja että kaikki menisivät aivan sekaisin, muutkin tyypit ovat käyttäneet noita nimiä.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 02.08.2005, klo 14:01:35
  Sitten vaihtoi jossain vaiheessa takaisin Elementiksi ja jossain vaiheessa käytti molempia yhtä aikaa, ja toinen oli hyvä ja toinen paha.

  Kuulostaa ihan loogiselta kun miettii tuota suomennettua tarinaa.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 05.08.2005, klo 14:35:46
  Jossain suomalaisessa Salama-lehdessä vihollisena oli Lucifer (muistaakseni jäi auki, oliko kyseessä ns. aito versio vai jäljittelijä), jonka pikkupiruina toimivat moottorijengiläiset.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 05.08.2005, klo 19:31:45
  Se oli 6/71. Samassa tarinassa on hieno tokaisu Iris Allenilta:

  "Minun mieheni, maailman nopein mies. Myöhässä kuten tavallista."


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 05.08.2005, klo 20:45:12
  Ja Iris sai Barryn salamuuden selville kun äijä puhui unissaan! Mikä tumpelo.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 05.08.2005, klo 21:15:35
  Ja Iris sai Barryn salamuuden selville kun äijä puhui unissaan! Mikä tumpelo.

  Kas kun ei hellien hetkien aikana.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 05.08.2005, klo 21:22:07
  Kas kun ei hellien hetkien aikana.

  "Barry, hitaammin, hitaammin...!"


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 05.08.2005, klo 21:24:41
  "Barry, hitaammin, hitaammin...!"

  Barry käy vaikka kioskilla eikä tyttöystävä huomaa mitään.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 06.08.2005, klo 12:30:16
  Kyllähän se huvitti kun lueskeli vanhoja Salamoita, että tuo tyyppi ei ole kertonut omalle vaimolleen olevansa supersankari. Miten kauan se oikein kuvitteli pystyvänsä salaamaan asian? "Kulta, ei mun poissaolot johdu muista naisista, katsos kun..." Ja on siinä suhde rehdillä pohjalle jos ei noin isosta asiasta pysty avautumaan. Ehkei Iris edes olisi ryhtynyt Barryn vaimoksi jos olisi tiennyt että mies tykkää juoksennella kaupungille punaisissa trikoissa.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: J.Salo - 06.08.2005, klo 12:33:07
  Eikös Iris ollu ihastunu myös Flashiin?


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 06.08.2005, klo 12:39:38
  Sitten ymmärrän Barryn salailun vielä huonommin.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 06.08.2005, klo 19:53:34
  Eihän tuo ole mitään. Vihreän Lyhdyn tyttöystävä Carol oli Lyhdyn pahin vihollinen Star Sapphire.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 06.08.2005, klo 21:14:42
  Eihän tuo ole mitään. Vihreän Lyhdyn tyttöystävä Carol oli Lyhdyn pahin vihollinen Star Sapphire.

  Jassoo. Enää puuttuu että Battiksen hovimestari johtaa Battiksen vastustajia.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Justen (kylässä) - 06.08.2005, klo 21:20:10
  Eikös Alfred ollu supervihu Outsider, joka teki ns. "Shakaalit" ja johti muita vihuja Battista vastaan? Vai oliko tämä ns. retorinen kysymys?


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 06.08.2005, klo 21:54:54
  Salaman vihollisista puheen ollen, kts.
  http://www.proudrobot.com/hembeck/flash.html

  Nauratti.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 06.08.2005, klo 22:17:38
  Salaman vihollisista puheen ollen, kts.
  http://www.proudrobot.com/hembeck/flash.html

  Nauratti.

  Huono.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 06.08.2005, klo 22:24:12
  Alfred oli tosiaan Ulkopuolinen. Ei ollut alkuperäinen ajatus, mutta Alfred piti saada takaisin koska TV-sarjassa piti olla Alfred joka oli "kuollut" pari vuotta aikaisemmin.

  Hembeck naurattaa aina.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 08.08.2005, klo 09:11:06
  <snip>
  Hembeck naurattaa aina.

  Hembeckin blog Fred Sez (http://www.hembeck.com/FredSez.htm) on sekin uskomaton tietolähde amerikkalaisten sarjakuvien ihmeellisen maailmaan - ja hauskaa luettavaa muutenkin. Suosittelen.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 08.08.2005, klo 14:29:48
  Eihän tuo ole mitään. Vihreän Lyhdyn tyttöystävä Carol oli Lyhdyn pahin vihollinen Star Sapphire.

  Tiesikö kumpikaan toistensa alter egoa? Jos tiesivät niin mahtoi olla kivat puheet nukkumaan mennessä: VL: Mitäs sinä huomenna teet? SS: Ajattelin kaapata muutaman rikkaan ja pyytää lunnaita ja aiheuttaa sekasortoa, entäs sinä? VL: Ajattelin pelastaa muutaman rikkaan kaappareilta ja estää sekasortoa. SS: Kiva ehkä me näemme sitten. VL: Ehkäpä. Hyvää yötä. SS: Hyvää yötä.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 08.08.2005, klo 17:06:56
  Carol oli skitso joka ei tiennyt edes itse kuka ja mikä hän oli. Hal kyllä tiesi homman. Mutta eivät ne menneet yhdessä nukkumaan. Haloo, silloin oli 60-luku.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 08.08.2005, klo 17:36:46
  Carol oli skitso joka ei tiennyt edes itse kuka ja mikä hän oli. Hal kyllä tiesi homman. Mutta eivät ne menneet yhdessä nukkumaan. Haloo, silloin oli 60-luku.

  Jaa mitäs silloin 60-luvulla tehtiin? Minä kun en ollut silloin edes syntynyt ja leffoista ei saa kunnon totuutta ja 60-luvun Marvelit/DC:t on harvinaista/kallista tavaraa.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 08.08.2005, klo 17:52:30
  Esim. Barry ja Iris olivat samassa punkassa vasta kun häät oli pidetty. Amerikka on aika puritaaninen maa.

  She-Hulkin albumissa jonka Byrne teki, viimeinen sivu alkuperäisenä versiona näytti Jenniferin ja Wyattin parittelun jälkeisessä tyyneydessä. Julkaistussa versiossa oli tismalleen sama dialogi, mutta pariskunta oli vain punttisalilla. Wyatt hieroi Jenin jalkoja ja Jen sanoi "aah baby, you're the best". Alkuperäinen sivu oli Comics Interviewissä.

  Tuonhan kielsi Jim Shooter joka itse kirjoitti Dazzleria joka harrasti myös jo aikaisemmin ei-aviollisia seksisuhteita. Mutta sehän oli niin että "älkää tehkö mitä minä teen vaan mitä minä sanon".

  Muistaakseni joku hermostui siitäkin kun Lilandra kävi Reedin ja Suen makuuhuoneessa ilmoittamassa että jos Galactus jotain pahaa vielä tekee, on se Reedin vika.

  Näistä jutuista on ollut jossain toisessa ketjussa puhetta ennenkin.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 08.08.2005, klo 20:33:09
  Mutta eivät ne menneet yhdessä nukkumaan. Haloo, silloin oli 60-luku.

  Niin. Tarpeillaankin supersankarit rupesivat käymään vasta 80-luvulla. Siihen asti he pidättelivät.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 08.08.2005, klo 21:02:55
  70-luvulla eräs luokkatoverini oli lukenut Crumbin ulostussarjakuvaa Jymystä tai Huulesta ja oli ehdottomasti sitä mieltä että Amerikassa saa aivan vapaasti julkaista mitä vaan ja kukaan ei paheksu.

  Amerikka vapaa maa, lauloi silloin Pelle Miljoonakin.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 08.08.2005, klo 22:29:34
  Esim. Barry ja Iris olivat samassa punkassa vasta kun häät oli pidetty. Amerikka on aika puritaaninen maa.

  She-Hulkin albumissa jonka Byrne teki, viimeinen sivu alkuperäisenä versiona näytti Jenniferin ja Wyattin parittelun jälkeisessä tyyneydessä. Julkaistussa versiossa oli tismalleen sama dialogi, mutta pariskunta oli vain punttisalilla. Wyatt hieroi Jenin jalkoja ja Jen sanoi "aah baby, you're the best". Alkuperäinen sivu oli Comics Interviewissä.

  Tuonhan kielsi Jim Shooter joka itse kirjoitti Dazzleria joka harrasti myös jo aikaisemmin ei-aviollisia seksisuhteita. Mutta sehän oli niin että "älkää tehkö mitä minä teen vaan mitä minä sanon".

  Muistaakseni joku hermostui siitäkin kun Lilandra kävi Reedin ja Suen makuuhuoneessa ilmoittamassa että jos Galactus jotain pahaa vielä tekee, on se Reedin vika.

  Näistä jutuista on ollut jossain toisessa ketjussa puhetta ennenkin.

  On se aika puritaaninen maa ja silti naisten varustukset senkun kasvaa koko ajan ja uniformut on mitä sattuu (Tigra).

  Ei siinä Comics Interviewissä sattumalta näytetty Hulktarin parhaita puolia?

  Tietääkseni Dazzler ja Onnenpoika eivät ole vihitty.

  Tuo Lilandran vierailu nähtin myös Suomessa muistaakseni.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 08.08.2005, klo 22:34:40
  Muistaakseni joku hermostui siitäkin kun Lilandra kävi Reedin ja Suen makuuhuoneessa ilmoittamassa että jos Galactus jotain pahaa vielä tekee, on se Reedin vika.

  Hermostui siitä että Reed ja Sue nukkuivat samassa sängyssä? Heillähän oli yhteinen lapsi ja toinen tulossa tuossa vaiheessa herran tähden. Mutta toisaalta ainahan kaikesta joku hermostuu.

  Tuo Lilandran vierailu nähtin myös Suomessa muistaakseni.

  MARVEL 1/88.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 08.08.2005, klo 22:46:07
  Mutta toisaalta ainahan kaikesta joku hermostuu.

  Hulkin (harmaa) seikkailuista Las Vegasissa ei pahastuttu vaikka muistaakseni käytti tarjontaa hyödykseen.

  DC:lläkin Lois ja Teris ovat suudelleet niin monesti että niitä ei edes jaksa/pysty laskemaan, eikä tietääkseni ole puristu niistä. Battis on suuteloinut vaikka ketä (mm. Vicki Vale).


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2005, klo 10:39:19
  Ei siinä Comics Interviewissä sattumalta näytetty Hulktarin parhaita puolia?


  Ei, ihan kesyt kuvat, vaikka selvästi näkyi että ovat alasti peiton alla. Mutta jenkeille on jo liikaa tieto siitä että sankarit harrastavat sexiä. Jossain toisessa ketjussa kerroinkin että Länsirannikon Kostajissa Elosalama ja tyttöystävänsä tulivat aamupalalle yöasuissa ja joku kirjoitti paheksuntansa lukijapalstalle. Paikallinen rautkorpi sitten kertoi että vakuutamme että Mona nukkui vierashuoneessa.

  Jossakin Comics Interviewissä kyllä näytettiin naisten parhaita puolia Byrnen piirtämänä. Joku niistä näytti She-Hulkilta (mustavalkoinen) ja Byrne oli kirjoittanut reunaan jotain että "definitely NOT the She-Hulk".


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Veli Loponen - 09.08.2005, klo 11:52:03
  Jossakin Comics Interviewissä kyllä näytettiin naisten parhaita puolia Byrnen piirtämänä. Joku niistä näytti She-Hulkilta (mustavalkoinen) ja Byrne oli kirjoittanut reunaan jotain että "definitely NOT the She-Hulk".
  Melkein muistit oikein
  (http://www.artofjohnbyrne.com/unsorted/images/not_she_hulk.jpg)
  Lisää Byrnen ihanuuksia voi katsastella osoitteessa http://www.artofjohnbyrne.com/ ja sieltä vaikkapa Unsorted Additions, jossa on noita vähäpukeisia ei-sankari olentojakin. Tämän jälkeen varmaan voidaan palata sitten aiheeseen eli Salamaan?
  Näkyyköhän toi kuva...


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 09.08.2005, klo 12:11:43
  Tämän jälkeen varmaan voidaan palata sitten aiheeseen eli Salamaan?
  Näkyyköhän toi kuva...

  Näkyi kuva juu ihan mainiosti. Minun puolesta kyllä voidaan palata.

  Kukas oli Salamien ekat vastustajat? Onko niitä Salamia enemmän kuin 2 (jossain taisi olla vielä Salamapoika)?


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Veli Loponen - 09.08.2005, klo 12:17:00
  Salamia oli aika monta. Alkuperäinen Jay Garrick, sitten Barry Allen (joka alkoi käyttää tätä nykyistä pukua) ja sitten Salamapoika joka peri Barry Allenin manttelin Crisiksessä, kun Barry kuoli. Salamatyttökin taisi olla, mutta oliko se sillä nimellä?


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 09.08.2005, klo 12:22:39
  <snip> Onko niitä Salamia enemmän <...snip>

  Nälkähän tässä tulee.

  Pitäisikö monikon genetiivi taivuttaa Salamoiden ja mon. part. Salamoita?


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 09.08.2005, klo 13:03:11
  Nälkähän tässä tulee.

  Pitäisikö monikon genetiivi taivuttaa Salamoiden ja mon. part. Salamoita?

  Ei koska se ei ole hauskaa. Minusta kyllä Salamia sopii paremmin kysymykseeni mutta voihan noitakin käyttää tarpeen niin vaatiessa.

  Salamia, Salamoita, Salamattomia, Salamiakin, Salamoitakin, Salamattomuus, Salamittomuus jne.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Veli Loponen - 09.08.2005, klo 13:06:13
  Ja Salamiakkia!

  Mutta. Elääkös Jay vielä? Ja jos niin mitä sille kuuluu? Vieläkö juoksentelee?


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Taavi Suhonen - 09.08.2005, klo 13:26:48
  Kyllä Garrickin pappa taitaa JSA:n riveissä vielä juoksennella.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Veli Loponen - 09.08.2005, klo 13:47:00
  Mutta sijoittuuko JSA ihan nykyaikaan, vai onko se golden agella? Mä en oo JSA:ta (vielä) yhtään lukenut ja se on siksi vähän hämärä.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2005, klo 15:06:47
  JSA-lehti sijoittuu nykyaikaan. Jay-Salama, Alan-Lyhty ja Villikissa ovat 40-luvun sankareista ainoat koko ajan mukana olleet. Haukkamies heräsi henkiin (reinkarnoituu aina uudelleen) ja Hourman jonka piti olla kuollut Zero Hourin tapahtuminen johdosta, olikin jossain limbossa josta hän pääsi pois jokin aika sitten. Välissä oli kaksi muutakin Hourmania.

  Kannattaa tutustua, mielestäni paras jatkuva DCU-lehti tälä hetkellä.

  On toki ilmestynyt useitakin minisarjoja JSA:sta jotka sijoittuvat 40-luvulle.


  Otsikko: Re: The Return of Barry Allen
  Kirjoitti: Lurker - 09.08.2005, klo 15:16:46
  Paitsi että juoni on muutenkin kekseliäs, tämä kirja on melkoinen tietopaketti DCU:n "Speed Force" -sankareista (ja osin konnistakin) - joista on paljon kyselty Vanhat Salamat (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=3840.0) -keskustelun yhteydessä.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Veli Loponen - 09.08.2005, klo 17:53:38
  JSA:han tutustuminen on kyllä suunnitelmissa.


  Otsikko: Re: The Return of Barry Allen
  Kirjoitti: Veli Loponen - 09.08.2005, klo 17:57:13
  Chigacon Wizardconissa DC:n pamput sanoivat, että Barry Allen (kuten myös Sue Dibny ja pari muuta) eivät tule palaamaan Infinite Crisiksen jälkeen. Ilmeisesti siis tosiaan Joen sanoin Barry Allen ei oikeasti palaa ikinä.
  Tai ehkä keksivät parin vuoden päästä tehdä Barry Allenin kohdalla GL: Rebirthin kaltaisen jutun.

  Mikseis muuten tätä voinut pistää tuonne Vanhoihin salamoihin?


  Otsikko: Re: The Return of Barry Allen
  Kirjoitti: Veli Loponen - 09.08.2005, klo 18:08:43
  No niinpäs olikin. Taidankin liittää tämän tuohon Salama-ketjuun. Luulisi, että palvelee tarkoitustaan siellä paremmin.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2005, klo 20:32:44
  Näkyi kuva juu ihan mainiosti. Minun puolesta kyllä voidaan palata.

  Kukas oli Salamien ekat vastustajat?

  Alkuperäisen Salaman aloittaessa ei vielä tunnettu värikkäitä superrikollisia, joten vastustajat olivat pelkkiä gangsterinplanttuja.

  Barry Allenin alkuaikoinakaan ei mitään superroistojen vyöryä nähty, kuten vaikka Hämähäkkimiehellä. Ekoja Barryn vastustajia olivat erikoisen näköiset alienit. Science fiction oli kova sana silloin. Mutta Flash Archives # 1:ssä olivat ainakin Captain Cold, Mirror Master ja Gorilla Grodd jo mukana.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 09.08.2005, klo 20:44:56
  Barry Allenin alkuaikoinakaan ei mitään superroistojen vyöryä nähty, kuten vaikka Hämähäkkimiehellä. Ekoja Barryn vastustajia olivat erikoisen näköiset alienit. Science fiction oli kova sana silloin. Mutta Flash Archives # 1:ssä olivat ainakin Captain Cold, Mirror Master ja Gorilla Grodd jo mukana.

  Entäs Punikkeja kuten Marveleissa?


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2005, klo 20:54:05
  Tässäpä Marvelin ja DC:n ero 60-luvulla. Marvelilla oli kommunisteja joka lehdessä, DC:llä ei missään. Ilmeisesti DC:llä haluttiin välttää politiikkaa.

  Sama juttu sodan aikana, eiväthän DC:n sankarit osallistuneet sotaan. Yksi kuuluisa kaksisivuinen sarja on tehty Teriksestä kun hän vie sekä Hitlerin että Stalinin tuomiolle. Ainakin Greatest Superman Stories Ever Told -lehdestä löytyy.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Timo Ronkainen - 09.08.2005, klo 21:22:15
  Sama juttu sodan aikana, eiväthän DC:n sankarit osallistuneet sotaan.

  Ainakin se näkyy. Ihan suomalaisessa Teräsmies -lehdessä (7/88) on jakso v:lta 1943, jossa Teris osallistuu sotaharjoituksiin. Teris kehuu amerikkalaissotilaan lannistumattoman taistelutahdon olevan kaikkein parhain "salainen ase" mitä USAlla on. No huh...  ;D

  Timo


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2005, klo 23:39:26
  Oli niitä natsivakoojiakin joskus kotirintamalla, kun tarkemmin muistelen. Mutta en muista että natseja ja japseja olisivat olleet rökittämässä noin niinkun sotilaallisesti. Kapteeni Amerikka ja Namor taas tekivät sitä koko ajan. Timelyllä (Marvelin edeltäjä) se oli vakiokamaa sodan aikaan.

  Joskus kerrottiin että Hitlerillä oli mystinen Kohtalon Keihäs joka neutralisoi supervoimat lähempää paitsi toisella manterella. Golden Age -minisarjassa se oli vaihdettu saksalaiseen supersankariin Otto Frenziin jonka voima nimenomaan poisti superkyvyt muilta.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 10.08.2005, klo 02:21:31
  Ikänsä puolesta DC:n sankarit kyllä olisivat voineet olla sodassa (tosin Teräspojan seikkailut ajoittuivat n. 50-luvulle tai 60-luvun alkuun tai jopa 20-luvulle).


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 10.08.2005, klo 10:26:08
  Superboyn tapahtumat sijoittuivat aina noin 15-20 vuotta taaksepäin julkaisuajankohdasta.

  Erään 50-luvun lopun Superboyn lukijapalstalla sanottiin että tarinat tapahtuvat noin vuonna 1940. 80-luvun Teräspoikalehdessä kerran taas Clark ja Lana olivat menossa Beatlesin konserttiin.


  Otsikko: Re:Golden Age Flash
  Kirjoitti: Jukka Laine - 11.08.2005, klo 18:48:59
  Jos löydät sen osan, ni kerro toki mullekki.

  Löytyihän tuo viimein. Armageddon: Inferno -minisarja (Ei siis Armageddon 2001) ja viimeinen osa eli # 4 vuodelta 1992. Koko JSA palaa limbosta tai ragnarokista nuorempien sankareiden avuksi. Alkavat kuitenkin vanheta nopeasti. Palaavat takaisin mutta Waverider palauttaa heidät maan päälle ja estää vanhenemisenkin.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: X-men - 11.08.2005, klo 19:51:02
  Milloinkas ilmestyi se missä Teriksellä ja Salamalla oli mittalaitteet tms. kiinni että katsojat pysyivät kärryillä ja eräs rikollinen sai energiaa pahoihin suunnitelmiinsa (jotka kumminkin epäonnistuivat kuten oli arvattavissa)? Ei ollut Byrnen Teris vaan hiukka vanhempaa.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: J.Salo - 11.08.2005, klo 21:29:35
  Toi oli ainakin Teräsmies TASissa. Oli Salaman ensimmäinen esiintyminen. Oisko jakson nimi ollu "speed demons" ei voi muistaa.


  Otsikko: Re: Golden Age Flash
  Kirjoitti: X-men - 11.08.2005, klo 21:30:32
  Toi oli ainakin Teräsmies TASissa. Oli Salaman ensimmäinen esiintyminen. Oisko jakson nimi ollu "speed demons" ei voi muistaa.

  Taisi olla, itsellä saattaa olla se jossakin.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 12.09.2005, klo 10:24:55
  Salama-keskustelut on näköjään yhdistetty yhdeksi suureksi ketjuksi... hyvä niin.

  Tässä teille herkuksi ensimmäinen Suomi-Salama:
  (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=3947.0;id=1191) (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=3947.0;id=1192)
  Copyright DC Comics
  Päätarina on "Vihreä Lyhty on sammunut!" (teksti John Broome, piirros Carmine Infantino). Tarinassa kerrotaan, että voimalyhty on näkymätön - mutta Salama pystyy sen näkemään värähtelemällä oikealla taajuudelle. Lopulta lyhty löytyy ns. varmasta paikasta - hotellihuoneen nurkasta! (Alkuperäisjulkaisu oli The Flash 168).
   
  Sisäkannessa on muuten Poppis-lehden julkaisutiedot, joka sekin oli Kuva-julkaisut -kustantajan lehti!
  Tarina on lukijalle ollut melkoisen vaativa, sillä siinä pitäisi tuntea melkoisen hyvin DCU jotta jutusta saisi jotain tolkkua.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Rmäki - 12.09.2005, klo 11:05:10
  Tarina on lukijalle ollut melkoisen vaativa, sillä siinä pitäisi tuntea melkoisen hyvin DCU jotta jutusta saisi jotain tolkkua.

  Pitää kutinsa. Luin kyseisen Salaman itse joskus 70-luvun alussa, ja tätä ennen ollut mitään DC:tä nähnyt, mitä nyt Batman-pelikortit, ja lukukokemus oli aika  hämmentävä -- mutta samalla myös oudon kiehtova! Ja infantinon kuvitus oli sairaan kaunista!
  Rmäki


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: J.Salo - 12.09.2005, klo 11:36:09
  Kuvittelin että Teräspojan seikkailut sijoittuivat aina 30-luvulle, vaikka Teräsmies itse oli jo paljon pidemmällä.. ilmeisesti olin väärässä.

  Eikö Wonder Woman osallistunu sotaan? Mietin vain kun salainen henkilöllisyys oli töissä armejassa.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 12.09.2005, klo 11:43:21
  Teräspojan seikkailut sijoittuivat aina 15-20 vuoden päähän menneisyyteen. Sekä Teräsmies ja Teräspoika tapasivat presidentti Kennedyn. Teräsvauva ei tainnut keretä.

  Kun Teräspoika alkoi vuonna 1945, silloin tapahtumat sijoittuivat selvästi 30-luvulle.

  Ei Ihmenainen rintamalla ollut, kuten eivät myöskään muut DC:n sankarit. Natsivakoojia kyllä rökitettiin. Ja Teräsmies koulutti sotilaita. Ihmenaisen vihollinen alunperin oli Paula von Günther, josta tulikin sitten Dianan kaveri.

  Tai yhdessä All-Star Comicsin numerossa koko JSA astui palvelukseen siviilihenkilöllisyyksissään, ja joutuivathan he tietysti supersankaroimaankin sodassa. Tuo oli harvoja poikkeuksia. Teräsmies kerran kuljetti propagandasarjassa Hitlerin ja Stalinin Kansainliiton eteen, mutta se ei ilmestynyt sarjakuvalehdessä.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 12.09.2005, klo 19:29:13
  Pitää kutinsa. Luin kyseisen Salaman itse joskus 70-luvun alussa, ja tätä ennen ollut mitään DC:tä nähnyt, mitä nyt Batman-pelikortit, ja lukukokemus oli aika  hämmentävä -- mutta samalla myös oudon kiehtova! Ja infantinon kuvitus oli sairaan kaunista!
  Rmäki

  Tämä on yksi minunkin kokoelmani vanhimpia lehtiä, ostettu divarista joskus 70-luvun alussa. Muistan saman maagisen ihmeen tunnun kun lehteä silloin natiaisena lueskelin.

  Kuten monissa muissakin Silver Age -sarjiksissa, tässäkin numerossa on "lööppikansi" joka näyttää supersankarin jotenkin paljon epäedullisemmassa valossa kuin mitä sitten itse tarinassa.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Taavi Suhonen - 13.09.2005, klo 18:18:06
  Nyt on pakko hehkuttaa että sain hiljattain lähidivarista hyväkuntoiset suomi-Salaman ykkös- ja nelosnumerot kappalehintaan 1,20 € - poimin ne mukaani kysyäkseni hintaa (ei siis oltu hintalapulla tai lyijykynällä pilattu) odottaen jotain ei-opiskelijabudjettiin sopivaa, mutta tulikin iloinen yllätys kun kassalla setä sanoi lehtien hinnan.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Lurker - 13.09.2005, klo 18:42:11
  Nyt on pakko hehkuttaa että sain hiljattain lähidivarista hyväkuntoiset suomi-Salaman ykkös- ja nelosnumerot kappalehintaan 1,20 € - poimin ne mukaani kysyäkseni hintaa (ei siis oltu hintalapulla tai lyijykynällä pilattu) odottaen jotain ei-opiskelijabudjettiin sopivaa, mutta tulikin iloinen yllätys kun kassalla setä sanoi lehtien hinnan.

  Olipa löytö, desimaalipilkku olisi voinut huonolla tuurilla olla yhtä numeroa enemmän oikealla! Itse "kohnaan" mielelläni vähän syrjemmällä olevia divareita - niistä löytää aina jotain mukavaa sopuhinnalla - tuurilla. Olivatko hyväkuntoiset? Täytyy myöntää, että parantelin oman Salamani ulkonäköä Photoshopilla tuntuvasti, naarmut ja pyöristyneet kulmat hävisivät leimasin-työvälineellä.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: X-men - 13.09.2005, klo 19:02:47
  Olipa löytö, desimaalipilkku olisi voinut huonolla tuurilla olla yhtä numeroa enemmän oikealla! Itse "kohnaan" mielelläni vähän syrjemmällä olevia divareita - niistä löytää aina jotain mukavaa sopuhinnalla - tuurilla. Olivatko hyväkuntoiset? Täytyy myöntää, että parantelin oman Salamani ulkonäköä Photoshopilla tuntuvasti, naarmut ja pyöristyneet kulmat hävisivät leimasin-työvälineellä.

  Jep. Yleensä kun jo 80-luvun lehdet maksaa lähemmäs 5 euroa (70-luvun lehdistä en osaa sanoa kun niitä ei näy paljoa) eli nuo 50/60-luvun lehdet luulisi maksavan hunajaa.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 14.09.2005, klo 14:10:52
  50/60-luvun lehdet? Salamat ovat 70-luvulta. 50-luvulla ei Suomessa supersankarisarjakuvalehtiä julkaistu (Lepakkoa ei voine laskea vaikka siellä muutama Batman-strippi olikin). Teräsmiehen poika aloitti -61, sitten Teräsmies -65 ja Batman -66.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 14.09.2005, klo 15:12:33
  50-luvulla oli Sarjakuvalehti jossa seikkailivat Teräsmies ja Kapteeni Marvel.

  Ja jotkut laskevat Mustanaamion ja Mandrakenkin supersankareiksi. Taika-Jim tosiaan esiintyi alkuperäisellä nimellään Sarjakuvalehdessä.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Petteri Oja - 14.09.2005, klo 16:02:02
  En kyllä laskisi Sarjakuvalehteä supersankarilehdeksi yhden Teräsmies-sivun per numero vuoksi. Enkä varsinkaan Mustista tai Mandrakea saati sitten vaikka Kilroyta. Määritelmäkysymys tietysti.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 14.09.2005, klo 17:43:51
  Joo mutta ennemmin se kuin "Lepakko". Ja lehti mainittiin jossakin Marvel-lehdessä jossa lueteltiin Marvel-hahmojen esiintymisiä Suomessa. Vaikka lehdessä ei yhtään Marvel-hahmoa ikinä esiintynytkään.


  Otsikko: Re: Vanhat Salamat
  Kirjoitti: Jukka Laine - 16.09.2005, klo 18:18:06
  Kuvittelin että Teräspojan seikkailut sijoittuivat aina 30-luvulle, vaikka Teräsmies itse oli jo paljon pidemmällä.. ilmeisesti olin väärässä.


  Löysin yhden sarjan joka tukee Justenin teoriaa. Superboy # 168, 1970, sanoo selvästi että 30-luvulla tapahtuu. Taiteesta vastaavat Bob Brown & Murphy Anderson, kuten kuvastakin selviää.

  (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=3947.0;id=1227)


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: kalmakoura - 16.04.2006, klo 18:24:33
  kaksi asiaa
  mitä mieltä olette onko barry vieraillut marvelissa vai ei ?
  http://www.hyperborea.og/flash/quasar.html

  toinen asia eikös salamassa ollut yksi kaikkien aikojen  enimmäisistä avoimesti homoista roistoista ?
  (enkä tarkoita tätä  roistoa http://www.hyperborea.org/flash/rainbow.html)


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: Johannes_sankari - 21.04.2006, klo 13:24:31
  Ensimmäinen julkisesti homoksi julistettu supersankari oli ainakin I. Lagerstedtin mukaan Gay Blade (!), joka esiintyi Wooweekazowie!-lehdessä 70-luvulla.

  Tuntuu, että suuremmat ja puritaanisemmat kustantamot eivät hirveästi viljele homoseksuaalisuutta sivuillaan. Mieleen tulee ainoastaan Marvelilta Alfa Lentueen Pohjantähti ja Pantheonin Hector. Niin ja pitihän DC:n puolella tiukkaotteinen poliisi Maggie Sawyerkin enemmän tytöistä.
  ...
  Enempää ei ainakaan suomalaisista julkaisuista tule mieleen.

  PS: Ylempi linkkisi ei toimi, mutta Kvasaarilla ei loogisesti ajateltuna tunnu olevan kauheasti yhteistä Salaman kanssa.


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 21.04.2006, klo 16:22:09
  Toimiipas: Salamaa muistuttava heppu (http://www.hyperborea.org/flash/quasar.html) tuli Quasar-lehteen mukaan muutama vuosi Salaman kuoleman jälkeen ja osallistui juoksukilpailuun yhdessä myöhäisemmässäkin numerossa.

  Kvasaari oli kaveria Ikuisten (Eternals) Makkarin kanssa ja Makkari oli näitä nopeita tyyppejä. Alunperin Eternals oli Jack Kirbyn tulkinta Olympoksen jumalista ja piti olla irrallaan Marvel-universumista. Makkari oli siis Merkurius (Mercury), jumalten nopea sanansaattaja.

  Tämä on näitä mistä oli puhe toisessa ketjussa. Yhtiöiden välisiä herjoja toisilleen.


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: Johannes_sankari - 21.04.2006, klo 22:34:59
  Hahaa!

  Uskomattoman mielenkiintoista! Tällaiset herkkupalat sitä palauttavat harrastuksen ääreen!
  Tuostahan ei ole mitään epäilystä, Barry Allenhan se on, ehdottomasti! Kiistatta kahden universumin nopein!

  Muistankin lukeneeni (Portti 3/2005), miten Kirby kehitteli Ikuiset irralliseksi osaksi Marvel-univerumista, mutta maaniset toimittajasedät halusivat väkisin mukaan Marvel-elementtejä - tuloksena Hulk, joka olikin Hulk-androidi yms. mukavaa. 

  Vauhtikenttä (vai mikä se nyt oli?) siis näyttää vaikuttavan kummassakin universumissa… Tätä sietääkin pohtia…


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 21.04.2006, klo 22:50:17
  Ei ollut Quasar-lehdessä mitään puhetta Speed Forcesta. Taisi lehti päättyäkin ennenkuin DC:llä siitä mitään oli.


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: J.Salo - 21.04.2006, klo 23:22:32
  JLAvengersin mukaan (joka on kaanonia) Marvel-U:ssa ei ole vauhtikenttää. Tämän vuoksi Salama saa ekalla matkallaan MU:ssa turpaan kun alkaa urputtaa mutantti-lynkkausjoukolle.


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: Lurker - 21.11.2006, klo 15:30:18
  Huomasitteko, että uudessa Aku Ankassa (viime viikolta) oli pastissi Teräsmiehen (Superhessu) ja Salaman kilpajuoksusta... "Salamalla", eli Pollella, oli päässään sellainen kypäräkin kuin vanhalla Salamalla.

  Ja poikakin tajusi että kansi oli Bätmänistä...


  Otsikko: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 30.11.2006, klo 03:05:09
  Pre-crisis Teris oli Flashia nopeampi. Tätä ei taidettu suoraan koskaan mainita (kaikki juoksukilpailut keskeytyivät),

  <Ainakin kerran molemmat tulivat maaliin yhtäaikaa. Teriksen fanit (Batman, Wonder W.sanoivat että Teris voitti ja Salaman fanit (Green L., Elongated M.) että Salama voitti. Maalikamera näytti eri kulmasta tilanteen ja sitten kysyttiin että Arvoisa lukija, kumpiko sinun mielestäsi voitti. Aivan oikein, saat itse päättää.

  Muistaakseni oli viimeinen Teriksen ja Salaman pre-crisis-matsi.


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 17.06.2007, klo 21:28:12
  Viimeisin Salama-lehti päättyy numeroon 13, ja lokakuussa Flash jatkuu aikaisemmasta numeroinnista, eli numerosta 231.

  Ilmeisesti tiedossa on Wally Westin paluu. Jos Barry Allen palaisi, numero olisi 351.


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: J.Salo - 17.06.2007, klo 21:47:18
  Bartissa oli paljon potentiaalia, mutta valitsivat aika paskan käsikirjoittajan+kuvittajan lehteen. Ei kovin hyvin aloitus ottaen huomioon että rebootin idea oli palauttaa Salama yksinkertaisempiin aikoihin.

  ...

  Asiaa sivuten, Pre-Infinite Crisis, tuntui että kaikki DC:n lehdet alkoivat julkaista paskaa, lähtien Batmanin jengisodasta (Batmanin äidinkorvike tappoi Robinin!), useiden kriminaalien tappaminen/muuttaminen (Poison Ivy, Arvuuttaja etc.), Salaman filleritarinat ja häröily uskonlahkojen kanssa, Ihmenaisen seikkailut about Ruckan lopettamisen jälkeen jne..


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: Aukustus - 18.06.2007, klo 15:38:21

  Batmanin jengisodasta (Batmanin äidinkorvike tappoi Robinin!)

  Milloins tuo tapahtui? Missä numeroissa?


  Otsikko: Re: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 18.06.2007, klo 16:07:12
  Milloins tuo tapahtui? Missä numeroissa?

  Tämä ei ole Batman-ketju, mutta tämän kerran:
  Kyseessä oli Stephanie Brown, tyttö-Robin, jonka Black Mask kidutti henkihieveriin. Tri Leslie Thompkins sitten hoiti häntä tahallaan huonosti että tämä kuoli.

  Ainakin tätä mieltä oli Batman. Motiivina oli että Batman tajuaisi ettei ota enää suojatteja.

  Stephie ei ollut enää Robin tuossa vaiheessa. Se tapahtui War Gamesissa, en muista numeroa.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Lurker - 30.04.2008, klo 13:47:34
  Älä lue tätä uutista. Toistan. Älä lue tätä uutista.

  Uutinen sisältää spoilerin.
  NEW YORK DAILY NEWS REPORTS ON DCU #0 (via Newsarama) (http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=155445)


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Veli Loponen - 30.04.2008, klo 14:19:09
  Linkkiä avatessa ajattelin, että vastaan tähän sanalla "taas", mutta sen sijaan vastaankin "oho".


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Lurker - 30.04.2008, klo 14:25:13
  Linkkiä avatessa ajattelin, että vastaan tähän sanalla "taas", mutta sen sijaan vastaankin "oho".

  No niin, luit uutisen vaikka vasiten kiellettiin. "Oho", oli kyllä meikäläisenkin reaktio. Mitähän tästäkin tulee?


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: J.Salo - 30.04.2008, klo 15:07:36
  NEW YORK DAILY NEWS REPORTS ON DCU #0 (via Newsarama) (http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=155445)
  Minun reaktioni oli lähinnä:  "..ok."

  En ole kauhean innoissani. Minusta Bart / Wally-ja-lapset oli oikea suunta varsinkin kun lehden fokus on viimeiset kaksikymmentä vuotta ollut nimenomaan traditio ja jalanjälkien seuraaminen. En tykkää. Tykkään kyttyrää.

  *hikipisara*


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: X-men - 30.04.2008, klo 20:47:53
  Newsrama on nyt alhaalla eli luen uutisen myöhemmin.

  EDIT: Tuli luettua ja ideana ei välttämättä kovin hyvä tosin riippuu minkä takia palaa ja onko pitkäkin visiitti mutta olisi kuolleen nyt voinut antaa maata rauhassa kun kerran on uusi Salama kuvioissa mukana.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Lurker - 31.03.2009, klo 09:25:02
  Newsrama.comissa on hyvä ja suht' lyhyt yhteenveto Salamien, siis Salamojen, öh, Salamain (miten tämä taipuu?) vaiheista. Sisältää spoilereita.
  http://www.newsarama.com/comics/030930-Replacement-Flash.html


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: X-men - 31.03.2009, klo 20:10:09
  Salamien, siis Salamojen, öh, Salamain (miten tämä taipuu?).

  Salamoiden?


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Gothicus - 01.04.2009, klo 15:49:32
  Salamien, siis Salamojen, öh, Salamain (miten tämä taipuu?) vaiheista.
  Salami on hyvää! Pidän myös useiden erilaisten salamien mauista.

  Edit. Sori, on iltapäivä ja väsyttää...


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jiksi - 10.04.2010, klo 17:35:43
  Koska divarista löytyi ensimmäinen Suomessa jullkaistu Salama, sen kunniaksi tässä kaikki Salama-lehden kansikuvat (http://www.comics.org/series/9894/), tosin ruotsalaisten versioina.

  Kyse näyttää olleen jälleen kerran yhteispainatuksesta, joten suomalaiset numerot lienevät tekstiä lukuun ottamatta samat.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Petteri Oja - 11.04.2010, klo 02:50:23
  Suomalaisten Salamien kansikuvat löytyvät tuttuun tapaan Antti Peltolan sivuilta:

  http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/


  Otsikko: Vs: Vihreä Lyhty siellä, toinen täällä, kolmas tuolla!
  Kirjoitti: Lurker - 17.02.2011, klo 09:12:21
  DC on hienosti tuonut Vihreän Lyhdyn esiin "pimennosta" "kirkkaaseen päivänvaloon".

  Salamaa yrittävät nostaa framille seuraavaksi, saas nähdä, onnistuuko.

  (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4990.0;attach=1191)


  Otsikko: Vs: Vihreä Lyhty siellä, toinen täällä, kolmas tuolla!
  Kirjoitti: Jukka Laine - 17.02.2011, klo 09:30:19
  Aikalailla kosmista turpaanmättöähän nuo ovat, mutta sellainen on ihan lystiä loppujen lopuksi. Secret Origin on maanläheisempi, siinä avaruuden örkit tulevat Maahan antamaan Halille lättyyn, ja Hector Hammond on omasta takaa lättykesteillä. (kuuluu Vihreä Lyhty -ketjuun)

  Salamasta tehtiin varsin laadukas tv-sarja 20 vuotta sitten, mutta se jäi yhteen kauteen. Ehkä aika ei ollut kypsä. Puku näytti neuvostoliittolaiselta sukelluspuvulta. Tuottajat olivatkin koko pukua vastaan, mutta DC:ltä sanottiin että ilman pukua sarja on Kuuden miljoonan dollarin mies.


  Otsikko: Vs: Vihreä Lyhty siellä, toinen täällä, kolmas tuolla!
  Kirjoitti: X-men - 17.02.2011, klo 20:43:44
  Salamasta tehtiin varsin laadukas tv-sarja 20 vuotta sitten, mutta se jäi yhteen kauteen. Ehkä aika ei ollut kypsä. Puku näytti neuvostoliittolaiselta sukelluspuvulta.

  Sehän se puku alunperin oli.


  Otsikko: Vs: Vihreä Lyhty siellä, toinen täällä, kolmas tuolla!
  Kirjoitti: Jukka Laine - 17.02.2011, klo 20:46:32
  Niinkös se oli? Muistin että joku oli vain sanonut että se näyttää sellaiselta.


  Otsikko: Vs: Vihreä Lyhty siellä, toinen täällä, kolmas tuolla!
  Kirjoitti: smitty - 17.02.2011, klo 21:22:43
  Ikävä tyrmätä hauska tarina Salaman puvusta, mutta asusteen suunnitelleen Robert Shortin kotisivut (http://www.robertshort.com/tv/tvhighlights.html) sanovat siitä seuraavaa:
  "For the CBS series “The Flash” producers Danny Bilson and Paul DeMeo, asked Short to create a costume that looked like it dashed off the pages of the famous comic book.
  To capture the look Short’s team fashioned a two piece suit made from 30 interlocking foam pieces and then covered with a coating of electrostatic fiber.
  For comfort the actor, John Wesley Shipp, wore a cooling vest underneath the suit."


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 17.02.2011, klo 21:47:22
  Aika lailla oltiin Salaman puvussa tavoiteltu yhteyttä saman ajan Batman-elokuvien kanssa.


  Otsikko: Vs: Vihreä Lyhty siellä, toinen täällä, kolmas tuolla!
  Kirjoitti: X-men - 18.02.2011, klo 23:32:56
  Niinkös se oli? Muistin että joku oli vain sanonut että se näyttää sellaiselta.

  Siis muistaakseni leffapilotissa STAR Labsin nainen sanoi niin, todellisuus on sitten asia erikseen


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 19.02.2011, klo 09:02:31
  Niin se taisi olla. Pilottia on ollut vuokravideona suomeksikin, samoin "Flash II", joka sisältää sarjan kaksi Trickster-jaksoa. Tricksteriä esitti Mark Hamill.

  Britanniassa oli myynnissä videolla myös Flash III, jossa Salama kohtaa 50-luvun eläköityneen supersankarin. Vaikutteita oli saatu vanhoista Jay Garrick -tarinoista mutta näissä kahdessa jaksossa oli kyse ihan eri sankarista jolla ei ole muita yhtymäkohtia DC-hahmoihin. Ehkä sarjan parhaat jaksot.

  Muita tuttuja Flash-konnia sarjassa ollivat Captain Cold ja Mirror Master. Kumpikin oli vain yhdessä jaksossa. Jos sarja olisi jatkunut, niitä olisi varmasti tullut lisää.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 20.03.2011, klo 14:01:46
  DC on hienosti tuonut Vihreän Lyhdyn esiin "pimennosta" "kirkkaaseen päivänvaloon".

  Salamaa yrittävät nostaa framille seuraavaksi, saas nähdä, onnistuuko.

  Viime vuonna aloitettu henkiinherätetyn Barry Allenin uusi lehti The Flash loppuu toukokuussa numeroon 12.

  Mutta jo ennen sitä huhtikuussa alkaa minisarja The Flash: Rebirth. Kukakohan siinä herätetään henkiin. Muut Salamat kun ovat tälla hetkellä elossa.

  Ilmeisesti yritetään toistaa Vihreän Lyhdyn menestys samannimisellä minisarjalla.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: X-men - 20.03.2011, klo 21:15:20
  Mutta jo ennen sitä huhtikuussa alkaa minisarja The Flash: Rebirth. Kukakohan siinä herätetään henkiin. Muut Salamat kun ovat tälla hetkellä elossa.

  Onkos se nopsajalkainen rikollinen joka oli Flashien kiusana ja kuului siihen ö-luokan ryhmään jossa oli mukana joku peilityyppi ja joku kellopää jne? Jos on kuollut niin sehän voitaisiin herättää henkiin (ellei Mustin Yö tehnyt sitä jo).


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 20.03.2011, klo 21:16:57
  Rogues Gallery ei ole mikään ö-luokan ryhmä.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: X-men - 18.07.2011, klo 21:16:41
  Bart Allenilla tuntuu olevan aika syvä ihastus serkkuunsa Jenni Ognatsiin (LSHn XS), ainoa huono puoli asiassa on se että aikaeroa on n. 1000 vuotta eli tapaamiset ovat harvassa.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 19.07.2011, klo 05:07:05
  Ei ihastus, vaan sisarellinen kiintymys. Bartin isä ja Jennin äiti ovat kaksosia (Tornado Twins) ja ovat esiintymisissään olleet aina erottamattomat jo 60-luvulta alkaen. Ei kummallista että heidän jälkeläisensäkin ovat.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: X-men - 19.07.2011, klo 22:41:00
  Ei ihastus, vaan sisarellinen kiintymys. Bartin isä ja Jennin äiti ovat kaksosia (Tornado Twins) ja ovat esiintymisissään olleet aina erottamattomat jo 60-luvulta alkaen. Ei kummallista että heidän jälkeläisensäkin ovat.

  Aika lähellä on kyllä ihastumista.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 10.08.2013, klo 08:00:11
  Uudessa 52:ssa ei ole nähty Wally Westiä ollenkaan. Mies oli sentään oman lehtensä päähenkilö 20 vuotta. Tulee ilmeisesti jossakin muodossa vielä takaisin, mutta historia on pyyhitty täysin pois. Barry Alleninkin historia on lähestulkoon poissa, eihän hän ole nyt ollut ikinä naimisissakaan. Vähän kuten Hämähäkkimies.

  Mutta vuonna 1986, kesken Crisiksen, Wallystä tehtiin uusi Salama pikapäätöksellä. Marv Wolfmanin idea oli että Barryn korvaa ylimielinen japanilainen nainen, joka ei osaa englantia ja jolla on ihan eri voimat. Asiasta oli jo ohimennen mainittu Amazing Heroesin tulevaisuuden juoruissa. Kimiyo Hoshista tehtiinkin sitten uusi Doctor Light.

  Uusi Flash oli vielä alkuun floppi, ja kirjoittaja Mike Baron sai vuoden päästä kenkää. Seuraava kirjoittaja William Messner-Loebs onnistui pelastamaan lehden, mutta Mark Waidin aikana lehti nousi suosioon, ja hänen jälkeensä tullut Geoff Johns pani vielä paremmaksi.

  Ja kun alunperin hätäkorvike Wally West päätettiin viimein ajaa alas, suosio romahti. Impulse toimii Impulsena muttei Salamana. Sitten tehtiinkin tosi vanhanaikaiset: Tuotiin Barry Allen takaisin.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: mlietzen - 03.08.2014, klo 13:39:26
  Täsmäsijoitetaanpa tämä lukukokemus tänne ketjuun:

  (http://i1097.photobucket.com/albums/g358/abobo1/APR110199_zps1db9df1e.jpg) (http://s1097.photobucket.com/user/abobo1/media/APR110199_zps1db9df1e.jpg.html)

  Barry Allen on menossa naimisiin kun Professori Zoom ilmestyy pilaamaan kemut. Aikoo tappaa morsiamen, Fiona jonkun, samalla tavalla kuin on aiemmin tappanut Iris Westin. Barry hermostuu ja niksauttaa vahingossa professorin niskat nurin. Saa syytteen taposta, ja tästä alkaa yli kaksivuotinen THE TRIAL OF THE FLASH (1983-1985). Tarinan alkuosa onkin erinomaista matskua, kasarihenkinen realismi hiipii hiljalleen Central Cityynkin. Kuriositeettina pelastettu morsian Fiona tulee hulluksi (!). Loppupuolella realismi unohtuu ja taannutaan takaisin älyttömiin scifiselityksiin, eikä DC:n omituinen toimituslogiikkakaan auta - kolme numeroa on jätetty välistä pois, minkä vuoksi osa sivujuonista jää vaille ratkaisua. Muutenkin jutun loppupää on hosutun oloista ja töksähtelevää, tuli kai kiire lopettaa lehti kaikenlaisten kriisien takia. Myös: Showcase presents, eli mustavalkoinen puhelinluettelo. Enimmäkseen kuitenkin hyvää matskua, saisi näitä kasari/ysäri-juttuja olla saatavilla enemmänkin. Cary Bates kirjoittajana.

  Sisältää numerot: The Flash #323-327, 329-336, 340-350 (lehti päättyi)


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 06.08.2014, klo 23:34:05
  Numero 328 oli pientä kehyskertomusta lukuunottamatta uusinta Barryn ja Iriksen häistä. Numerot 337-339 taas oli aivan erillinen tarina. Salaman oikeudenkäyntihän alkoi vasta numerossa 340.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: mlietzen - 09.08.2014, klo 10:58:00
  Numerot 337-339 taas oli aivan erillinen tarina. Salaman oikeudenkäyntihän alkoi vasta numerossa 340.

  Kyllä siinä kai sivujuonet jatkuvat vaikka fokus onkin toisaalla. 

  Kuriositeettina luin sattumalta perään Dave Gibbonsin piirtämää Green Lanternia, sama parin sivun kohtaus siinä kuin Flashissa (GL ja Flash tapaavat jossain katolla), samat repliikit mutta eri piirtäjät. Hauska pieni crossover.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jiksi - 24.01.2016, klo 17:55:52
  Kuinka tutustua Salaman pitkään julkaisuhistoriaan? No, ei ainakaan julkaisun The Flash: A Celebration of 75 Years (2015) avulla.

  Julkaisuun on leikattu yksi jakso Crisis on Infinite Earths (kahdeksas osa) ja Flashpoint-minisarjoista (päätösosa). Haloo, DC, mitä järkeä? Mikäli tarkoitus on kannustaa ostamaan vanhoja sarjoja, ei v**tus ole se paras tapa. Hyvä, että tuli tarkistettua sisältö, olisi varmaan harmittanut mikäli olisin rahoja tähän kohdentanut.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 24.01.2016, klo 18:58:44
  Kaikkihan siinä ovat vanhoja sarjoja. 20 noiden kahden lisäksi.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jiksi - 24.01.2016, klo 19:21:43
  Kaikkihan siinä ovat vanhoja sarjoja. 20 noiden kahden lisäksi.

  Toki julkaisun tarkoitus on läpileikata koko julkaisuhistoria. Kuitenkin nuo kokonaisuudesta erotetut minisarjojen yksittäiset osat ovat kyseenalaisia.

  Ei ole tolkkua valita kokoelmaan (saati sitten lukea) minisarjan yhtä jaksoa.

  Teräsmiehen opus on sekin kirvoittanut karvaita kommentteja. Tarinoita on siihenkin leikattu sieltä täältä rajaamatta järkeviä tarinoita.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: X-men - 24.01.2016, klo 19:55:04
  Teräsmiehen opus on sekin kirvoittanut karvaita kommentteja. Tarinoita on siihenkin leikattu sieltä täältä rajaamatta järkeviä tarinoita.

  Sama se on noissa kaikissa juhlajulkaisuissa (Teris, Battis, Salama, Luthor, Jokeri, Lois Lane, jne) eli tarinat on sieltä täältä poimittu ja Lyhdyn opus aloitti Alan Scottista ja Salaman taisi aloittaa Garrickista. Osassa eli Teris, LL, Battis, Jokeri, Luthor on taasen aikalailla samoja tarinoita.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 24.01.2016, klo 21:14:13
  Kyllä vaan nuo minisarjojen osat ovat käännekohtia Salaman historiassa.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jiksi - 24.01.2016, klo 21:56:29
  Kenties nyt, Jukka, menee ohitse se, että opus on huonosti toimitettu.

  Crisis on Infinite Earths ja Flashpoint ovat tarinakokonaisuuksia – ja sellaisina ne tulisi lukeakin.

  Kenties nykyisin järkevintä olisi tutustua tuon sisällysluettelon mukaan tarinoihin sähköisesti. Kiinnostuksen mukaan voi sitten jatkaa lukemista tai jättää siihen.

  Jos kuitenkin olit sitä mieltä, että nuo kokonaisuuksista irti leikatut raapaleet puolustavat paikkaansa tämän kaltaisessa julkaisussa, niin kirjoitan sinulle suosituskirjeen, kun paikka aukeaa DC:n toimituksessa...


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Darzee - 25.01.2016, klo 08:45:41
  Sekä Jiksillä että Jukalla on hyviä pointteja. "Crisis" ja "Flashpoint" ovat hahmon historiassa merkillepantavia kiintopisteitä, mutta yksittäisten jaksojen poimiminen kokoelmajulkaisuihin ei tämmöisten pitkien tarinoiden suhteen kauhean hyvin toimi. Samaan syntiin on kyllä langettu useammassakin kokoomassa, eikä pelkästään DC:n puolella.

  Toimittajan pitäisi pyrkiä valitsemaan tarinoita, jotka voi suuremmitta ongelmitta lukea myös alkuperäisjulkaisun juoksusta erilleen nostettuina. Ainahan niissä on viittauksia muihin lehtiin, mutta osaava toimittaja kokoaa sitten vaikka mahdollisille artikkelisivuille lisälukulistan kiinnostuneille.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 25.01.2016, klo 22:28:15
  The Greatest Flash Stories Ever Told -kirjassa Crisis-osuus selitettiin tekstisivulla. Kirjan julkaisuaikaan ei ollut nettijauhantaa joten en tiedä miten siihen suhtauduttiin silloin.

  Ilmeisesti ei kovinkaan hyvällä, koska tuossa uudemmassa kirjassa on päädytty toisenlaiseen ratkaisuun.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jiksi - 26.01.2016, klo 18:03:59
  Tarkoitus oli vain silmäillä vanhoja Salama-tarinoita, mutta niitäpä tulikin luettua ihan huvikseen. Tarinat ovat sopivassa suhteessa ihmissuhteita ja tieteiskirjallisuudesta vaikutteita saanutta Silver Age -hassuttelua.

  Sanojen ja kuvien suhde on näissä aika lailla kohdillaan. Täytyy aivan miettiä, tuliko ylikirjoittaminen supersankarisarjakuvaan vasta Stan Leen vaikutuksesta. Tämä on todella sujuvaa kerrontaa monessa suhteessa.

  Kuvitus on sekin todella kaunista, ainakin näin digitaalisesti restauroituna, kun mustesuttua ei ole jäljellä. Hyvä esimerkki on vaikka The Flash 113, jonka sivulla 10 vanhempien kasvot kertovat sanottua enemmän. Isä onnittelee poikaansa, kasvot surumielisyyden, kenties huolen tulevaisuudessa näkyessä ryppyinä otsalla kun taas äidin ilme on tarkka, selkeästi poikaansa epäilevä. Tulee mieleen väistämättä Rip Kirby ja aikansa sanomalehtisarjojen kaunisviivainen yleisilme. Sankarit ja sivuhahmot ovat kasvoiltaan poikamaisia, huolettomia miehiä. Onpa mukava lukea tällaista supersankarisarjakuvaa, jossa eivät kasvot ole irveessä koko ajan!

  Hauska sävynsä tässä on, että jälleen kerran aivan alussa luodaan paljon sellaista perusmytologiaa, mikä pysyy hahmon mukana vuosikymmenien jo vaihduttua.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jiksi - 08.03.2016, klo 20:41:03
  Tekisi mieli tutustua uudempaan Salama-tuotantoon. Ovatko tällä listalla lukusuositukset kohdallaan (http://www.thirdeyecomics.com/top-10-flash-graphic-novels-for-fans-of-cws-the-flash/)?

  Olen jo päätöksen tehnyt Rebirth-tarinan suhteen, mutta sieltä löytyisi vielä neljä kokoelmaa tätä uusinta New 52 -osuutta.

  Salama-tarinoista Flashpoint ei ollut lainkaan mieleeni, ja kasaritarinoista se kriisiä edeltävä juonikaari oikeudenkäynteineen on jäänyt melko lailla mitättäänsanomattomana mieleen.

  Kuusikymmentäluvun tarinat ovat kolisseet komeasti, ne kun ovat valovuoden parempia kuin vaikkapa Vihreän Lyhdyn saman kauden tuotanto, jonka lukeminen Chronicles-kokoelmina meni muutoinkin hieman pakkopullaksi joskus aikanaan.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Curtvile - 08.03.2016, klo 21:00:25
  Tekisi mieli tutustua uudempaan Salama-tuotantoon. Ovatko tällä listalla lukusuositukset kohdallaan (http://www.thirdeyecomics.com/top-10-flash-graphic-novels-for-fans-of-cws-the-flash/)?


  Aika pitkälti, Geoff Johnsin kausi kun rullaa suorastaan nätisti.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 08.03.2016, klo 22:01:27
  Aika pitkälti, Geoff Johnsin kausi kun rullaa suorastaan nätisti.

  Lainaus edelliseltä sivulta:
  Uusi Flash oli vielä alkuun floppi, ja kirjoittaja Mike Baron sai vuoden päästä kenkää. Seuraava kirjoittaja William Messner-Loebs onnistui pelastamaan lehden, mutta Mark Waidin aikana lehti nousi suosioon, ja hänen jälkeensä tullut Geoff Johns pani vielä paremmaksi.


  Otsikko: Vs: Salama
  Kirjoitti: Jukka Laine - 30.01.2018, klo 19:40:48
  1940-luvulla oli aika monta nopeaa supersankaria. All-Americanilla oli Flash ja DC.llä Johnny Quick. Timelyllä oli Whizzer. Qualitylla oli Quicksilver. Vähemmän tunnettuja olivat Whirlwind, Blue Streak, The Whip ja Lightning.

  Quality ja kaikki sitäkin pienemmät kustantamot lopettivat ajat sitten, ja kaikkien niiden hahmojen oikeudet valuivat DC:lle. All-American sulautui DC:hen jo melko varhain ja heillä oli siis jo pitkään kaksi speedesteriä.

  Vuonna 1993 DC toi Quicksilverin takaisin, mutta nimi piti vaihtaa Marvelin mutantin takia. Max Mercury oli hahmon uusi nimi, ja nyt paljastettiin että Max oli aikamatkustaja, ja käyttänyt noita ensimmäisen kappaleen neljää viimeksimainittua nimeä jossain vaiheessa.

  Ja nyt Max tulee taas takaisin, kun speedstereitä on DC:llä taas muutenkin paljon. Flash Wars on nimeltään uusi Flash-eventti.