Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Netti- ja mobiilisarjakuvat => Aiheen aloitti: Holle - 24.11.2003, klo 08:59:05Otsikko: Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Holle - 24.11.2003, klo 08:59:05
En jaksa käydä joka nettisarjaa erikseen lukemassa, joten imuroin haluamani sarjat iComic-ohjelmalla,samalla kun kvaakkailen.
Mikä on tällaisen toiminnan laillisuus? Tässä nimenomaisessa ohjelmassa käsitin että eräs asianomainen piirtäjä on itse ylläpitämässä toimintaa.
Mutta mitä pykälät sanovat , voiko kuvia edes väliaikaisesti imuroida levylle?
Holle


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Veli Loponen - 24.11.2003, klo 10:47:02
Riippuu vähän, että onko lukemasi sarjat maksullisia vai ei (eli oletko maksanut vain lukemisesta vai kuuluuko maksuun myös imurointi). Copyrighthan niissä on joka tapauksessa, joten levittää niitä et saa.
Mutta käytännössä imuroit ne koneellesi joka tapauksessa, kun niitä luet (välimuisti). Eli vaikka en tässä kohtaa täydellistä lainkohtaa tiedäkään, niin sanoisin, että ihan laillista se on (ainakin lukemisen ajaksi) mikäli jo se lukeminenkin on alunperin laillista (eikä esim. joku sivusto joka esittelee Marvelin ja DC:n uusimmat lehdet skannattuna joka kuukausi).


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Hazart - 24.11.2003, klo 11:34:29
Sellaisen käsityksen olen saanut, että netistä voi "omaan käyttöön" ottaa minkä tahansa kuvan. Oma käyttö tarkoittaa sellaista, että pistät sen taustakuvaksi tai muuta vastaavaa sisäistä käyttöä. Et kuitenkaan saa käyttää kuvaa ulkoisesti missään julkaisussasi tai nettisivullasi. Voin olla väärässä ja poikkeuksena saattaa olla kuvat, jotka on erikseen määritelty maksullisiksi.

Lucky Luke on lakimiesten päämies! Eli päälakimies. Häneltä kannattaisi kysyä ;)


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Juha Kouvalainen - 24.11.2003, klo 13:42:57
Veikkaisin, että tuskin siinä kellään on mitään inisemistä, luitpa sarjat selaimella tai jollain muulla ohjelmalla. Ainoa tappio voi olla, että mainosrahoitteisten sarjakuvasivujen bannerimainokset jäävät sitten näkymättä/klikkimättä, josta syystä välttämättä tällaiset palvelut eivät tästä lukemistavasta pidä.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Jukka Koivusaari - 25.11.2003, klo 15:33:47
Niin "ilmaisen"kin nettisarjan tekijä haluaa yleensä jonkun korvauksen, jos ei muuta niin ainakin huomiota.
 Eli antakaa niiden kävijälaskurien päivittyä ja popuppien popata uppiin, muuten voi ilmaissivu joku päivä olla entinen.

Itse klikkailen joskus ilmaispalvelusivujen mainoksia ihan vaan kannatuksen vuoksi.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Leo - 25.11.2003, klo 16:22:36
Käytän itsekkin ilmaissivuja www.ankallissivut.cjb.net  mutta mieleeni ei ikinä ole juolahtanut että niitä mainoksia pitäisi painella... Pitääkö tuo paikkansa? Tarkoitan että pitääkö mainoksia klikkailla jotta ilmaispalvelin säilyisi?


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: thepanu - 25.11.2003, klo 17:08:07
Kyllä ja ei. Ilmaispalvelimia pyörittävät firmat saavat rahansa mainoksista. Ja useimmiten ne ovat vielä sellaisia että rahaa liikkuu vasta sitten kun mainosta on klikattua. Voi olla jopa myös niin että raha liikkuu vasta sitten kun linkin kautta tullut ihminen ostaa sivulta jotain. Esim. Googlessa olevat mainokset toimivat ensinmainitun periaatteen mukaan.

Bannerit vielä kestää, Pop Uppeihin tehoavat killerit, mutta se että esim. CJB haluaa väen vängällä asentaa gatoria tai jotain muuta spywarea on niin rasittavaa että en hyvin harvoin jaksain sellaisia sivuja katsella. Oli sisältö sitten kuinka hyvää tahansa.

Kun oma domaini ei maksa mitään järjettömiä niin suosittelisin sellaisen hankkimista. Ainakin jos sivujaan tekee yhtään vakavammalla otteella. Kaverien kanssa otimme kesän alussa domainin. www.varastoinsinoorit.com, se maksoi aluksi 18$ ja sen jälkeen 5$ vuodessa. Eli domainin rekisteröinti maksoi 13$ ja vuosittainen maksu on 5$. Ei ole hinnalla pilattu. Tuolta ei kuitenkaan saa kotisivutilaa, eli vain domainin uudelleen ohjauksen. Ja äärettömän määrän sähköpostiosoitteita ja muuta kivaa.

Ai niin ja vielä sellainen. Ei sun itse tartte niinkään murehtia että joku painelee juuri sinun linkkejäsi. Kyse on kokonaisuudesta. Ei kukaan tule ottamaan sinulta sivujasi pois sillä perusteella että kukaan ei ole klikkaillut linkkejäsi. Tai no, kai tälläisenkin voisi määritellä käyttöehdoissa, mutta epäilen että missään tälläistä olisi käytössä.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Leo - 25.11.2003, klo 17:26:40
Ei sun itse tartte niinkään murehtia että joku painelee juuri sinun linkkejäsi. Kyse on kokonaisuudesta. Ei kukaan tule ottamaan sinulta sivujasi pois sillä perusteella että kukaan ei ole klikkaillut linkkejäsi. Tai no, kai tälläisenkin voisi määritellä käyttöehdoissa, mutta epäilen että missään tälläistä olisi käytössä.

Niin, eikä tuossakaan olisi järkeä sillä sivujen tekijä kävisi vain itse mainoksia klikkailemassa jotta omat sivut säilyisivät joten en oikein jaksa uskoa...


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 25.11.2003, klo 19:00:37
Eli domainin rekisteröinti maksoi 13$ ja vuosittainen maksu on 5$. Ei ole hinnalla pilattu. Tuolta ei kuitenkaan saa kotisivutilaa, eli vain domainin uudelleen ohjauksen.
Höö, menee off-topiciksi, mutta mitäs tuo uudelleenohjaus auttaa jos sivu on yhä kuitenkin palvelimella joka tuuppaa pop-upeja ja muuta roinaa jatkuvasti ruutuun?

Timo


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Justus - 25.11.2003, klo 23:06:07
Ihan noista pop-upeista, niitä ei muissa selaimissa enää juuri ole paitsi IE:ssä, joka tosin on valtaselain mutta siihenkin on tulossa vihdoin ja viimein esto-ominaisuus. Itse olen aina syvästi inhonnut pop-uppeja. Olen käyttänyt Mozillaa ja Netscapea vuosia koska en halua poppareita ruudelleni ja varsinkaan selaimen taakse. Samoin tabit ovat ehdottomat.

Tässä voi lukea uutisen aiheesta:
http://sektori.com/uutiset/5185/ie


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: thepanu - 25.11.2003, klo 23:38:42
Eli domainin rekisteröinti maksoi 13$ ja vuosittainen maksu on 5$. Ei ole hinnalla pilattu. Tuolta ei kuitenkaan saa kotisivutilaa, eli vain domainin uudelleen ohjauksen.
Höö, menee off-topiciksi, mutta mitäs tuo uudelleenohjaus auttaa jos sivu on yhä kuitenkin palvelimella joka tuuppaa pop-upeja ja muuta roinaa jatkuvasti ruutuun?

Niinhän menee.

Mutta siis CJB:hän on myös uudelleenohjauspalvelu ja siihen siis otin kantaa. Kotisivu tilaahan nyt saa naurettavan edullisesti muutenkin. Ilman mainoksia esim Mikrobitistä. 50Mb tilaa ja vuositilaus maksaa 65€. Kaupan päälle vieläpä kelpo lehti. Toisaalta samalla summalla saa jo ihan oikeita webhotellipalveluitakin. Niin ja tuleehan nettiyhteydenkin kylkiäisenä yleensä jonkin verran kotisivutilaa.

Mutta pointti oli siis se, että jos kerta aikoo tehdä jotain juttua nettiin edes puolivakavissaan ja toivoo että sivuja joku jaksaisi lukeakkin, niin miksei saman tien sitten panosta tälläisiin perustason juttuihin. Vuositasolla hinta on kuitenkin varsin pieni.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Sihvonen - 26.11.2003, klo 16:07:49
Moi,

Tämä nyt ei periaatteessa liity threadiin, mutta käykääpäs katsomassa  uusi sarjakuvani osoittesta http://viinaralli.com

Sarjakuva löytyy Myrkky -painikkeen alta.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.05.2004, klo 14:36:43
Menkääpäs osoitteeseen http://www.suprnova.org ja klikatkaa comics. Aika uskomattomia tiedostoja ladattavissa. Mm. Batmanit 65 vuoden ajalta.

Imurointiin tarvitsee Bit Torrent -nimisen ohjelman ja sarjakuvien lukuun CDisplay -ohjelman.

Tarttee varmaan hankkia lisää muistia noita Batmaneita varten.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: h00k00 - 21.05.2004, klo 16:55:40
sarjakuvien lukuun CDisplay -ohjelman.
Tuo CDisplay on aika mainio ohjelma, vastaava Linuxille on Comical ja kaiketi Macillekin löytyy omansa. Jos omalle käyttiksellesi ei vastaavaa ohjelmaa löydy, niin siitäkään ei tarvitse huolestua. Noiden ohjelmien käyttämät .cbr ja .cbz tiedostot ovat aivan tavallisia .zip ja .rar tiedostoja eli purettavissa pakkausohjelmilla. Nykyisellään vain lähes kaikki noissa muodoissa liikkuva materiaali on piraattikamaa. Olisihan se hienoa saada samassa formaatissa esimerkiksi loppuunmyytyjä fanzineja (vaikkapa Ankkalinnan Pamauksen Suomi-spesiaali) joko ilmaiseksi tai pienehköä korvausta (esim. vuosikertatilaus) vastaan


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Luikuri - 21.05.2004, klo 17:50:39
juu ja sieltä Suprnovasta saa näköjään pelejä, ohjelmia ja elokuviakin.

normaalia P2P-touhua eli ei kovin laillista. (ei silti, onhan noita tullut koitettua. tai siis en minä mutta pojat.....)


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 21.05.2004, klo 17:58:23
samassa formaatissa esimerkiksi loppuunmyytyjä fanzineja (vaikkapa Ankkalinnan Pamauksen Suomi-spesiaali) joko ilmaiseksi tai pienehköä korvausta (esim. vuosikertatilaus) vastaan

Jaa. Voisinhan minä väsätä noista vaikka PDF:t ja polttaa CD:lle. 10 ekua kipale? 5?

Joo, nuo P2P -jutut on tuolla aivan hämärän rajoilla. Melkeen laitonta, mutta ei ihan - maasta riippuen.
Saisivat vaan olla pikkuisen pienemmissä erissä noi jutut tuolla... Kovalevy täyttyy, ennekun tommosia ehtii polttaa. Siinä isoin syy, miksi en oo tommosiin menny mukaan. Ja onhan se muutenkin vähän arveluttavaa. Kattelu oon, mutta en ole ladannu vielä kertaakaan mitään. :/

Timo


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Luikuri - 21.05.2004, klo 18:15:28
Niin sitä oon tuossa viime aikoina miettinyt että missähän se raja kulkee siinä vaivannäössä, minkä "oikean" sarjakuvan hankkimisen eteen on nähtävä, ennenkuin se on edes eettisesti perusteltavaa imuroida netistä. (oliko tarpeeksi vaikeasti esitetty asia?). Monet sarjikset pitää tilata rapakon takaa ja pitäisi hankkia luottokortti ja maksaa rahdit jne jne.

ihan hypoteettisesti, tietysti.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: JJ Naas - 21.05.2004, klo 18:26:42
Aihetta hieman sivuten,  täältä (http://www.onipress.com/freecomic/) voi ladata ilmaiseksi ja laillisesti Oni Pressin sarjakuvia PDF -muodossa, joista Geisha on lataamisen arvoinen julkaisu. Andi Watson on loistava. ^__^


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.05.2004, klo 18:38:17

Kovalevy täyttyy, ennekun tommosia ehtii polttaa. Siinä isoin syy, miksi en oo tommosiin menny mukaan. Ja onhan se muutenkin vähän arveluttavaa. Kattelu oon, mutta en ole ladannu vielä kertaakaan mitään. :/

Timo

Tunnen itseni melkein rikolliseksi, mutta luin juuri All-Star Squadronin kaksi ekaa numeroa. Olen himoinnut noita pitkään. Teen sitten aiheesta jutunkin Kvaakkiin joskus kun olen kaikki kahlannut. Roy Thomasia olen aina ihaillut ja Rich Bucklerkin piirtää paljon upeammin kuin aikaisemmin Fantastic Fouria. "I'm John Byrne and I want your job", sanoi Byrne Bucklerille.

Verkkokaupasta saa kätevän ulkoisen kovalevyn eli oheislaitteen 40, 80 tai 120 Gb tai enemmänkin saa kuulemma jostakin. Ja kun imurointi on suoritettu, jokainen lehti on omana tiedostonaan jotka voi sitten polttaa kiekolle josta sitten katsoo. DVD-asema mulla jo onkin joten saa yhdelle kiekolle paljon stuffia.

Mutta uutuuksia en rupea. Jos vaan saa painotuotteena, niitä luen paljon mieluummin. Olisivat julkaisseet All-Star Squadronit kirjoina niin en olisi vaivautunut.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Luikuri - 21.05.2004, klo 18:52:01

Tunnen itseni melkein rikolliseksi, ...

Mutta uutuuksia en rupea. Jos vaan saa painotuotteena, niitä luen paljon mieluummin. Olisivat julkaisseet All-Star Squadronit kirjoina niin en olisi vaivautunut.

Niinpä. Jokainen vetää ne omat rajansa.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.05.2004, klo 23:18:09
Niinpä. Jokainen vetää ne omat rajansa.

Eipä nuo nyt niin hyviä olleetkaan kun pidemmälle pääsi. Hehkutusta on netistä luettu; brilliant, awesome, outstanding...

Pari JSA:n vanhaa juttua uudelleenkirjoitettuna ja köyhiä sankareita lisätty soppaan. Ekassa numerossahan oli ensi alkuun kunnon matsi suosikkieni Hawkmanin ja Plastic Manin välillä. Plasia ei sitten paljon nähtykään ja Haukkiskin enimmäkseen puhaltelee haukanmuniinsa.

Mutta lukekaa "Golden Age". James Robinson - Paul Smith.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 22.05.2004, klo 00:37:56
En minä kyllä edes oikein ymmärrä miten tuo BitTorret toimii. Ymmyrkäiseksi menee... ???

Timo


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Palonen - 22.05.2004, klo 08:35:18
Ihan noista pop-upeista, niitä ei muissa selaimissa enää juuri ole paitsi IE:ssä, joka tosin on valtaselain mutta siihenkin on tulossa vihdoin ja viimein esto-ominaisuus. Itse olen aina syvästi inhonnut pop-uppeja. Olen käyttänyt Mozillaa ja Netscapea vuosia koska en halua poppareita ruudelleni ja varsinkaan selaimen taakse. Samoin tabit ovat ehdottomat.

Tai sitten voi olla tylsä ja käyttää IEtä, mutta asentaa siihen noin kolmessa sekunnissa Googlen selainpalkin, joka kanssa tappaa popparit.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Hege - 22.05.2004, klo 10:24:48
Imurointiin tarvitsee Bit Torrent -nimisen ohjelman ja sarjakuvien lukuun CDisplay -ohjelman.

Lisäksi tarvitaan jonkinlainen kaistanrajoitin, ettei BitTorrent ryövää kaikkea ulospäinmenevää kapasiteettia, mieluusti se nopea kuukausimaksullinen nettiyhteys ja runsaasti aikaa tiedostojen latailuun.
Tämän lisäksi on tarpeen vahva selkä-niska-hartia alue kun luet niitä huonossa asennossa näytöltä, sekä kestäviä silmiä, jotta ne jaksavat tuntikausien päätteen katselun. Lisäksi hyvää tuuria, että se runsaasti vapaa-aikaa omaava henkilö, joka nuo skannaukset on tehnyt (ei voi ymmärtää joidenkin intoa tuohon hommaan) on tehnyt sen hyvällä resoluutiolla ja siten, että moirea ei ole (joskus niissä on niin paha moire, että lukeminen jää silleen). Tietysti skannaajat saattavat pitää kesken jännittävimmän juonenkulun muutaman kuukauden skannaustauon, jotta pahiten tarinaan koukutetut ovat pakotettuja ostamaan ko. julkaisua.

Nimim. tuhansia ja tuhansia sivuja lukenut, sitten väsynyt.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.05.2004, klo 12:33:13
En minä kyllä edes oikein ymmärrä miten tuo BitTorret toimii. Ymmyrkäiseksi menee... ???

Timo

Tuliko klikkaamalla Bit Torrent -tiedosto? Jos tuli niin kaksoisklikkaamalla kuvaketta tiedosto alkaa latautumaan.

Lisäksi hyvää tuuria, että se runsaasti vapaa-aikaa omaava henkilö, joka nuo skannaukset on tehnyt (ei voi ymmärtää joidenkin intoa tuohon hommaan) on tehnyt sen hyvällä resoluutiolla ja siten, että moirea ei ole (joskus niissä on niin paha moire, että lukeminen jää silleen).

Joku ainakin on innokas kun on skannannut mainoksetkin. 70-luvun lelumainokset ovat tosin hauskoja mutta ne on nähty jo ennenkin.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 22.05.2004, klo 17:58:29
Tuliko klikkaamalla Bit Torrent -tiedosto? Jos tuli niin kaksoisklikkaamalla kuvaketta tiedosto alkaa latautumaan.

Ei mulla ole koko ohjelmaa vielä kun en tajua mitä pitää tehdä. Mitä ovat nämä vaihtoehdot ohjelmaa uploadatessa:

Submit torrent as:
 - Anonymous submission (your torrents will be moderated)
 - Create an account (your torrents will be moderated till you get approved)
 
Ja pitääkö tässä sharettaa jotain filuja muiden kanssa?

Öh ???


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Rami Selin - 22.05.2004, klo 19:56:50
Ei mulla ole koko ohjelmaa vielä kun en tajua mitä pitää tehdä. Mitä ovat nämä vaihtoehdot ohjelmaa uploadatessa:

Submit torrent as:
 - Anonymous submission (your torrents will be moderated)
 - Create an account (your torrents will be moderated till you get approved)
 
Ja pitääkö tässä sharettaa jotain filuja muiden kanssa?

Öh ???

Kaipa sinun tarvitsee ladata ensin tuo BitTorrent osoitteesta http://bitconjurer.org/BitTorrent/download.html . Asennettuasi sen voi ladata noita tiedostoja ihan normaaliin tapaan(En ole kokeillu, mutta eiköhän se noin toimi).


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.05.2004, klo 08:21:54
Noin se toimii kuin Rami sanoo. Ei mulle tuollaisia kysymyksiä esitetty. Varsin simppeli softa ja äkkiä latautuu.


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: J.Salo - 23.05.2004, klo 12:03:23
Hm. Ja sitten niille joita kiinnostaa, niin Mile High Comics tuntuu hostaavan viikon ajan Marvel Previewsejä, eli tulevia Marvelin numeroiden "betaversioita", jotka ovat muuten samat kuin lopulliset versiot mutta niissä saattaa olla kirjoitusvirheitä.. nämä ovat ns. "arvosteluversioita". Tapauksesta riippuen sivulta löytyy puolet numerosta ellei sitten koko numeroa. Ja jostain olisi jäänyt käsitys että koko homma on Marvelin hyväksymää jos ei tukemaa?

Mile High Comics: Marvel Previews (http://milehighcomics.com/firstlook/marvel/).


Otsikko: Re:Nettisarjojen imurointi
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.05.2004, klo 15:42:44
Noin se toimii kuin Rami sanoo. Ei mulle tuollaisia kysymyksiä esitetty. Varsin simppeli softa ja äkkiä latautuu.

Joo, ei tuossa sitten lopultakaan mitään outoa tai monimutkasta ollu. Oma mieli oli taas todellisuutta koukeroisempi.  ;D

Timo