Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Strippi- ja sanomalehtisarjakuvat => Aiheen aloitti: tuukka aalto - 31.07.2004, klo 22:34:34Otsikko: Karvinen ym.
Kirjoitti: tuukka aalto - 31.07.2004, klo 22:34:34
garfield sarjakuva lukekaa!


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 31.07.2004, klo 23:35:40
Ei hätää, siirsin ketjun oikealle osastolle, nyt voitte keskustella Karvisesta niin paljon kuin sielu sietää, antaa palaa!


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Kookos - 01.08.2004, klo 10:12:40
Olikohan Tuukan tarkoitus laittaa viestiin linkki tai kuva omatekoisesta karvis-stripistä?


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: jokela - 01.08.2004, klo 19:08:46
Purrr .. lainaus viime päivän Daily Mirror´ista : The best thing about the film is Bill Murray, who voices Garfield. Apart from that, it deserves to sink without trace.

Jos mahdollista, kiertäkää kissan keikailut kaukaa ...  (http://www.mirror.co.uk/atthemovies/atthemovies/tm_objectid=14475169%26method=full%26siteid=50143%26headline=garfield%2d%2dthe%2dmovie-name_page.html)

-- j --


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Justus - 03.08.2004, klo 11:26:02
Kvaakkilaisten kumoamaton mielipide tuntuu olevan se, että Karvinen (sarjakuva) on täysi pas*a. Miksi? Onko täällä koiraihmisiä jotka vihaavat kissoja vai miksi karvista haukutaan? Minusta Karvinen on paljon idearikkaampi kuin Masi tai Pulteri tai Harald. Ei nekään huonoja ole, mutta miksi vain karvinen saa kuivaa? Itse olen kissafani ja Osku-koiran tyhmyys on varsin kuvaavaa. Koirat ovat tyhmiä ja innostuvat kaikesta.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 03.08.2004, klo 11:35:26
Kvaakkilaisten kumoamaton mielipide tuntuu olevan se, että Karvinen (sarjakuva) on täysi pas*a. Miksi? Onko täällä koiraihmisiä jotka vihaavat kissoja

Minä olen kova kissaihminen ja Karvisen latteus on loukkaus kissoja kohtaan. Ennemmin Fat Freddy's Cat tai Krazy tai jopa Felix. Ja tietty Patrick McDonnellin Kamujen Kati.

Timo


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 03.08.2004, klo 11:49:22
Minulla ei ole mitään kissoja vastaan, päinvastoin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että automaattisesti tykkäisin jokaisesta sarjakuvasta jossa on kissoja. Karvinen on huono, ei siinä muuta.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: VesaK - 03.08.2004, klo 11:49:24
Karvinen ei ole mikään kissa vaan sika kissan nahoissa. Ei sukua Wagnerille. Garfield on yhtä kätevä ja hyödyllinen ja sisältörikas teollinen tuote kuin Big Mac.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: J.Salo - 03.08.2004, klo 11:55:57
Minusta Karvinen on paljon idearikkaampi kuin Masi tai Pulteri tai Harald.
Haluamatta olla loukkaamatta ketään, mutta noiden vertaaminen on kuin vertailisi viikon tiellä ollutta roadkilliä ja ripulikakkaa. Toinen varmasti haisee enemmän, mutta ei se siitä toisestakaan mitään uutta muotiparfyymiä tee.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Kookos - 05.08.2004, klo 17:09:11
Minusta Karvinen, Masi, Pulteri ja Harald olivat kaikki ihan hyviä silloin joskus kun oli sellaiset about 10 ja risat.  Itse väsyin noihin hiljalleen ja huomaamatta ja nyt parikymmentä vuotta myöhemmmin ne tuntuvat toudella väsyneiltä kaikki tyynni.

Tuskin mitään strippiä jaksaa ikuisesti nauraa. Jopa Lassi ja Leevi on alkanut puuduttaa aika traagisesti. Nykyään nautin V&W:stä ja Jerestä, kumpaakaan kun en ole lukenut vuosikausia (olen laiska tilaamaan sanomalehtiä). Tosin molempiin pystyn myös samastumaan. Jeren ikä on vielä jotensakin muistissa ja arkipäivä on yhtä Viiviä ja Wagneria. Masi ei oikein vastaa inttikokemuksia ja nuo muut ylimpänä mainitut ei muuten vastaa mitään omassa tosielämässä.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Tuukka - 06.08.2004, klo 14:33:24
Olen ehdoton kissaihminen, mutta Karvista en voi sietää. Hahmo ei näytä kissalta, eikä käyttäydy tippaakaan kissamaisesti. Kaita komppaan: Kaikki edellämainitut sarjakuvat ovat olleet joskus hyviä. Pitäisikin taas kaivaa vanhat suosikit esille.
Olenko muuten ainoa, joka on huomannut Viivin ja Wagnerin tason täydellisen romahduksen  ??? Kaikki tuntuvat yhä ylistävän ko. sarjakuvaa ehdoitta, vaikka huumori on muuttunut alkuajoista täysin. Vanhoissa stripeissä naurettiin ihmissuhteille ja nykyihmisten käytökselle, mutta uusissa ei tunnu aina olevan minkäänlaista vitsiä. Wagner sikailee ja heittää tylyt kommenttinsa kanssaihmisilleen. Aha. Kaikenlisäksi huumori on jatkuvasti ottanut askeleita (huonolla tavalla) absurdimpaan suntaan. Wagner matkaa neljänteen ulottuvuuteen, Wagner joutuu maailmankaikkeuden alkupisteeseen...
Koko kehityskaari alkaa uhkaavasti muistuttaa Simpsonien täydellistä rappiota :P


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Gamma - 07.08.2004, klo 13:00:19
Minun mielestäni Viivi Ja Wagner on ollut alusta lähtien täyttä sontaa  :P

(ja tämän mielipiteen julkituominen tuottaa minulle suurta mielihyvää, vaikka minulla ei muuta sanottavaa olekaan)


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: bgt - 07.08.2004, klo 13:38:42
Paljon enemmän minua risoo esimerkiksi Masi. Miksei ne mene Irakiin?

Njaa, njaa.

(http://www.mortwalker.com/beetleimages/bb072404.gif)

http://www.mortwalker.com/ (http://www.mortwalker.com/)

Ottavat kuitenkin jossain määrin kantaa, mutta Masihan on tarkoitettu enemmän ajattomaksi ja vähemmän ajankohtaiseksi sarjakuvaksi kuin esimerkiksi The Boondocks.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.08.2004, klo 14:30:49
60-luvulla Masin "running gag" oli että Pentagon on unohtanut koko varuskunnan. Siksi ne eivät menneet Vietnamiinkaan.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Leo - 07.08.2004, klo 23:23:43
Kun aloin käyttämään kvaakkia tuli heti selväksi, että moni yleisesti suosittu sarjakuva on kvaakkilaisten mustan listan kärkipäässä. Näihin kuului myös Karvinen, josta itse pidän, joten olin vain ihan hiljaa :). Jos ei mietitä Karvisen nykyistä Leikkaa ja liimaa -muotoa, eikä kaupallisuutta niin siitähän saadaan ihan kelpo sarjis. Älkää ajatelko Karvista kissana, sillä Viivi ja Wagnerhan on hyvä sarjakuva, mutta eivät siat kanniskele mäyräkoiria! Loppujen lopuksi Karvisessa on monia hyviä puujalkoja (olkoonkin studiossa tehtyä), vaikka vanha Karvinen (jossa kissa käveli neljällä jalalla) olikin parempi. Ja itse olen henkeen ja vereen kissaihminen.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Grezen - 08.08.2004, klo 22:05:20
Minäkin olen vähän ihmeissäni tuon armottoman Karvis-vihan kanssa. Ei kai sitä nyt korkeakoulutettujen, post-ironisten, pari-kolmekymppisten ryppyotsaisten sarjakuvakyynikoiden tarvitse lukeakaan, varsinkaan jos inhottaa. Onhan se muutenkin lastensarjakuva. Minulle tuli Karvinen/Garfield-lehti joskus 8-10 -vuotiaana ja tykkäsin paljonkin  :D


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Tuukka - 09.08.2004, klo 00:55:46
Minäkin olen vähän ihmeissäni tuon armottoman Karvis-vihan kanssa. Ei kai sitä nyt korkeakoulutettujen, post-ironisten, pari-kolmekymppisten ryppyotsaisten sarjakuvakyynikoiden tarvitse lukeakaan...

Muttakun se ei voi naurattaa... Vitsit eivät ole huonoja: ne eivät ole edes vitsejä. Huonostakin vitsistä tajuaa mitä on ajettu takaa, mutta Karvisen tapauksessa koko idea jää usein varsin hämäräksi. Jim, mitä oletkaan tehnyt?  :'(

EDIT: Muistan tosin itsekin (uudelle) Karviselle kerran pari repeilleeni. Tällöinkin kyse oli pelkästään kuvallisesta huumorista. (Jos joku sattuu muistamaan "lumiukko"- stripin, jossa Esko löytää ikkunan takaa... öh.. hieman sairaan lumiukon  ::))


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: VesaK - 09.08.2004, klo 09:56:57
Jooh... sen vitsin oli Davisin työryhmä napannut Lassista ja Leevistä... ja lumiukkovitsailun Watterson nappasi Tenavista.... ja Schulz nappasi sen...


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Justus - 09.08.2004, klo 10:02:33
Osasyitä sarjakuvaharrastajien Karvisvihaan taitaa olla nämä:

Se on:
a) Amerikkalainen (eli ei-eurooppalainen)
b) erittäin suosittu
c) erittäin kaupallinen, suorastaan tuote
d) Kiltin huumorin genreä eli ei mustaa huumoria

Itse vihaan noista syistä Tenavia, jossa on vielä kistinuskonnon piilosyöttö lisänä.

Noiden syiden takia Karvinen uppoaa lapsiin kuin häkä. Vaikka tyttäreni (9 v.) pitää Viivistä ja Wagnerista (tyttö ja sika) ja lukee päivät päästäänsä akkaria, on kuulemma Karvinen hänen ehdoton suosikkinsa.

Karvinen ei näytä kissalta? Se on sarjakuva, ei piirretty dokumentti. Näyttävätkö Aku Ankka tai Ankardo Ankoilta tai onko käytös samaa?  Ankardo juo ja polttaa, pitää Columbo-trenssiä ja on upea sarjakuva vaikka ei ole kovin ankkamainen.

Ollessani espanjassa lämmitin lasagnea uunissa ja paikalle ilmestyi viirullinen oranssi pulska kissa. Hiukan nauratti.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: VesaK - 09.08.2004, klo 10:32:41
Itse vihaan noista syistä Tenavia, jossa on vielä kistinuskonnon piilosyöttö lisänä.
Karvinen ei näytä kissalta? Se on sarjakuva, ei piirretty dokumentti. Näyttävätkö Aku Ankka tai Ankardo Ankoilta tai onko käytös samaa?  Ankardo juo ja polttaa, pitää Columbo-trenssiä ja on upea sarjakuva vaikka ei ole kovin ankkamainen.

Karvisen "huumori" perustuu jatkuvasti toisten alistamiseen ja nöyryyttämiseen. (Dogbert on asia aivan erikseen.)

Toistan: Karvinen ei ole kissa, vaan sika kissan nahoissa. Antropomorfiset sarjat vaihtelevat kerrontansa tasolla - Ankardo peilaa ihmismaailmaa, karvinen on olevinaan osa normaalimaailmaa.  

Tenavat ei syötä "kistinuskoa" - Robert Shortin teokset ovat Shortin omia veistelyitä. Tenavien hahmot ovat inhimillisiä, niihin voi samaistua, toisin kuin Karvisen kaksiulotteisiin pahvikuviin.
Tenavat ei ole tekopyhä, toisin kuin Karvinen.
Lukekaa vaikka Esko Valtaojan (http://www.turunsanomat.fi/osasto/?ts=1,8,0,0,174622,2004-08-06) mielipide
   


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 09.08.2004, klo 13:48:04
Justus epäili Karvisvihan taustalla olevan seuraavat syyt:

Lainaus
a) Amerikkalainen (eli ei-eurooppalainen)
b) erittäin suosittu
c) erittäin kaupallinen, suorastaan tuote
d) Kiltin huumorin genreä eli ei mustaa huumoria

Vai ei sarjakuvan harrastajilla ja tekijöillä ole mitään omaa kriittisyyttä vaan karvista vihataan vain näistä täysin ulkoisista syistä???

Omasta mielestäni Vesan kommentti että Karvisen "huumori" perustuu alistamiseen ja nöyryyttämiseen on erittäin osuva ja kuvaava ja kyllä mielestäni moni muu sarjakuva perustuu paljon kiltinpään huumoriin kuin siihen että Karviten sortaa Oskua. Se omistaja (Esko?) kuvataan jälleen kerran maailman suurimpana häviäjänä ja ilmeisesti tarkoitus olisi että tällä täydelliselle elämättömälle häviäjälle naurettaisiin koska se on niin surkea. Lisäksi Karvisen vitsit ovat niin itseään toistavia että melkein voisi laittaa kilpailun pystyy että veikkaa viisi seuraavaa karvis "vitsiä".

Mutta toki ihmiset saavat Karvisesta pitää. Kun kyse kuitenkin on tuotteesta niin totta kai se yrittää jollain tavoin miellyttää suurta yleisöä (amerikkalaista?) Se on tällaisena sarjakuvana joskus jopa onnistunut mutta koko sarja on selvästi kaiken aikaa hiljalleen huonontunut. Mutta pliis elkää perustelko Karvista sillä että se olisi kissa sarjakuva koska siitä se on kaukana.

Jos ihmiset haluavat lukea kissa sarjakuvia niin suosittelen What's Michael?ia (Lisätietoa ainakin http://www.ex.org/2.5/31-manga_michael.html).

Kissasarjakuvilla tarkoitan itse sarjakuvia jossa kissat kuvataan kissoina. Tekemässä kissamaisia asioita. Jossa vitsien idea kissojen (ihmisten mielestä) kummallisen käyttäytymisen seuraamista. Tai edes kissarakkaiden ihmisten neuroottisesta käyttäytmisestä kissojensa hyväksi.

Ja What's Michael? on

a) Ei eurooppalainen (ei tosin amerikkalainenkaan)
b) Erittäin suosittu edelleen.
c) Kai sitä voi kaupallisuutena pitää että siitä on tehty TV sarja? Muusta kaupallisuudesta en tiedä.
d) Erittäin kilttiä huumoria eikä missään mielessä mustaa huumoria.

Varoitus: Vaatii oikeaa kissarakkautta että What's Michael? uppoaa.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Grezen - 09.08.2004, klo 14:02:13
Ok, Karvinen on kyllä vuosien saatossa huonontunut roimasti, mutta tärkein pointti kuitenkin on mielestäni se, että se tosiaankin on lastensarjakuva. Ja jos pääasiallinen kohderyhmä tykkää siitä, niin mikäs siinä sitten. Itsekin luin tosiaankin pienenä Karvisen lisäksi (mulla oli monena vuonna Karviskalenterikin) vaikka mitä kökköjä ja asenteellisia sarjakuvia ja ihan hyvin minulle kävi (luullakseni)! Ai niin, se piirretty tv-sarja oli kyllä lapsenkin mielestä aika huono.

Eikä Karvinen nyt mielestäni pelkästään ilkeään huumoriin perustu. Itse tykkäsin aikoinaan eniten Karvisen laiskuudesta. Monista muista lastentuotteista kuultaa läpi (tai sitten hierotaan avoimesti naamaan) paljon ikävämpiä arvomaailmoja.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2004, klo 15:05:49
Minä en vihaa mitään sarjakuvaa. Jos joku ei kiinnosta niin en sitä sitten lue. Karvisen luen Hesarin sunnuntainumerosta aina mutta niin luen kaikki muutkin sarjakuvat.

Ymmärrän kyllä että sarjakuvaihmisiä ärsyttää joku suosittu sarjakuva, varsinkin jos parempia on vaikka millä mitalla. Gilbert Sheltonkin ilmoittautui Karvisen vihaajaksi. Johtuisiko siitä että hänen Läski-Freddyn Kissansa ei ole päässyt suosiossa lähellekään.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: VesaK - 09.08.2004, klo 15:21:30
Gilbert Sheltonkin ilmoittautui Karvisen vihaajaksi. Johtuisiko siitä että hänen Läski-Freddyn Kissansa ei ole päässyt suosiossa lähellekään.

Onneksi se on sentään sisältönsä tasossa muutaman metrin ylempänä. Kumma käsitys olettaa, että sarjisihmiset väheksyisivät sarjaa, koska se on suosittu, kaupallinen, ei-eurooppalainen eikä edusta mustaa huumoria. Aku Ankka nimittäin täyttää myös nuo kaikki kriteerit, mutta kyllä alkaa vainotulet leimuta jos joku rupeaa selvin päin rinnastamaan Carl Barksin ja Jim Davisin.

And now: the future! Karvisen ensi viikon vitsit lunttaamatta googlella tai millään:

Maanantai (maakuntalehdissä jonakin muutamana päivänä): Karvinen ei suostu nousemaan punkastaan, koska on maanantai ja sataa. Kolmannessa ruudussa osoittautuu, että sade onkin Oskun kuolaa.

Tiistai: Esko kertoo solmineensa kuumat treffit ja Karvinen vähättelee. Kolmannessa ruudussa Esko palaa rispaantuneena ja kertoo deittinsä olleen sokea ja kuuro moottorisaha-jonglööri.

Keskiviikko: Esko esittelee Karviselle kaksi vuoallista lasagnea, joista toisessa on diettilasagnea (kasvis) ja toisessa tavallista. Valitse oikein, minä syön toisen, sanoo Esko. Karvinen syö molemmat.

Torstai: Kainalosauvojen  kanssa kulkeva hämähäkki syyttää Karvista pahoinpitelystä. Karvinen liiskaa hämähäkin.

Perjantai: Karvinen makaa punkassaan ja valittaa, että maanantai on enää kolmen päivän päässä.

Lauantai: Esko puhdistaa perintöhaulikkoa ja ampuu päänsä irti. Karvinen nauraa.  


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: sasi04 - 11.08.2004, klo 10:37:56
Jaa-a, varmasti jokaisella meistä on joku sarjakuva joka ihastuttaa/vihastuttaa, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen.

Minusta Karvinen on ihan ok, luin sitä varsinkin nuorempana paljon, nykyään taitaa tulla luettua vain strippejä joistain lehdistä. Tykkäsin lapsena myös tv:stä tulevista Karvis-piirretyistä. Uuden elokuva-Karvisen voisi joskus vuokrata, mutta en sentään leffalippua siihen aio tuhlata.

Jotkut keskustelivat Viivi&Wagnerista. Kumma kyllä, minä en ole ikinä tästä sarjiksesta perustanut, ehkä minun kalloon ei vaan uppoa sian ja ihmisen välinen parisuhde. Sitäpaitsi liian monet stripit on suoraan sanottuna huonoja, huumori ei ole niin notkeaa kuin esimerkiksi Lassi&Leevissä.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Tuuk42 - 11.08.2004, klo 12:09:44


Omasta mielestäni Vesan kommentti että Karvisen "huumori" perustuu alistamiseen ja nöyryyttämiseen on erittäin osuva ja kuvaava ja kyllä mielestäni moni muu sarjakuva perustuu paljon kiltinpään huumoriin kuin siihen että Karviten sortaa Oskua. Se omistaja (Esko?) kuvataan jälleen kerran maailman suurimpana häviäjänä ja ilmeisesti tarkoitus olisi että tällä täydelliselle elämättömälle häviäjälle naurettaisiin koska se on niin surkea.

Allekirjoitan täysin sen mitä Tero ja VesaK sanoivat.
Karvinen on huono siksi että:
a) On lähtökohdiltaan liian yksitoikkoinen.
b) On ruvennut toistamaan itseään.
c) Nauru on yleenäs ns. yksipuolista.

Jos välillä Osku törkkäisikin Karvisen pöydältä tai muuten osoittaisi ettei ole pelkkä "tyhmä ja kuolaava rakki" niin kuin hänet yleensä esitetään. Toinen asia mikä auttaisi olisi se että Eskollakin kävisi välillä  mäihä.
Aku Ankkaan on helppo samaistua koska hän ei onnistu aina. Mutta Aku ei suinkaan ole täydellinen luuseri kuten Esko, vaan on persoonallinen hahmo joka onnistuu aian silloin tällöin jossain.

Minäkään en vihaa yhtään sarjakuvaa (vihata on hyvin vahva sana) mutta kaikkia en ymmärrä. Ne jotka eivät minua kiinnosta jätän suosiolla lukematta.

ja VesaK: miten niin karvinen on sika kissan vaatteissa? Orson on sika ja varsin symptaattinen sellainen. Jos Karvinen olisi sika niin hän käyttäytyisi paljon paremmin.

 8) Piis aut


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: VesaK - 11.08.2004, klo 12:35:25
ja VesaK: miten niin karvinen on sika kissan vaatteissa? Orson on sika ja varsin symptaattinen sellainen. Jos Karvinen olisi sika niin hän käyttäytyisi paljon paremmin.

Sarjakuvasiat käyttäytyvät yleensä hyvin, ja ovat sympaattisia. Mutta karvinen käyttäytyy kuin OIKEA sika sanan kaikissa pahimmissa merkityksissä.
Menenkin tästä nauttimaan parit porsaanleikkeet.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Tuukka - 11.08.2004, klo 13:11:50
Toinen asia mikä auttaisi olisi se että Eskollakin kävisi välillä  mäihä.

80- luvulla (?) näin kävikin. Esko pääsi treffeille eläinlääkärin (Ana?) kanssa ja yllättäen kaikki sujuikin suht' hyvin. Ensimmäiset karviset sisälsivätkin hyvää huumoria nykypäivän tapahtumista ja jopa jonkinverran kissamaisuuksia. 80- luvulla hahmo alkoi jo haalistua, mutta toimi yhä jotenkuten... Ja kaikkihan tietävät mitä sitten tapahtui  :P


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.08.2004, klo 17:08:10
Mutta Karvis-leffassa Eskolla onnasi eläinlääkärin kanssa.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: kaltsu - 13.08.2004, klo 08:52:25
Maanantai (maakuntalehdissä jonakin muutamana päivänä): Karvinen ei suostu nousemaan punkastaan, koska on maanantai ja sataa. Kolmannessa ruudussa osoittautuu, että sade onkin Oskun kuolaa.

Tiistai: Esko kertoo solmineensa kuumat treffit ja Karvinen vähättelee. Kolmannessa ruudussa Esko palaa rispaantuneena ja kertoo deittinsä olleen sokea ja kuuro moottorisaha-jonglööri.

Keskiviikko: Esko esittelee Karviselle kaksi vuoallista lasagnea, joista toisessa on diettilasagnea (kasvis) ja toisessa tavallista. Valitse oikein, minä syön toisen, sanoo Esko. Karvinen syö molemmat.

Torstai: Kainalosauvojen  kanssa kulkeva hämähäkki syyttää Karvista pahoinpitelystä. Karvinen liiskaa hämähäkin.

Perjantai: Karvinen makaa punkassaan ja valittaa, että maanantai on enää kolmen päivän päässä.

Lauantai: Esko puhdistaa perintöhaulikkoa ja ampuu päänsä irti. Karvinen nauraa.  

Muhahaha! Noihan oli hyviä. Vesa Jim Davisiksi Jim Davisin paikalle! Johan alkais juttujen taso nousta. :D


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Hazart - 13.08.2004, klo 10:31:38
Jep! Loistava veikkauslista VesaK. Jos nuo olisi lukenut sarjakuvana niin ei olisi paljon naurattanut, mutta tästä luettuna kylläkin. Etenkin viimeinen juttu oli hyvä.

Ei minulla ole mitään Karvista vastaan. Onhan Jim Davis onnistunut luomaan jotain, mikä on monien sarjakuvistien haave (hajuton ja mauton sarjakuvako? No ehkä tarkoitin jotain muuta). Ehkä pitäisi kohdistaa kiukkunsa enemminkin niiden toimintaa vastaan, jotka julkaisevat näitä ikuvanhoja sarjoja iankaikkisesti - ja vielä senkin jälkeen.

 8)


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Ville - 13.08.2004, klo 22:53:54
Onkos joku nähnyt tämän karvis elokuvan? Käytiin enkkulassa ja jossain mini teatterissa katsomassa se...  Ei se nyt nii huono ollut, ajatelkaa positiivisesti ;D


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Taavi Suhonen - 13.08.2004, klo 23:23:00
Karvinen toimii kohtuuhyvin, jos lukee vuosien 1978-82 sarjoja. Sen jälkeen taso laskeekin reilusti. Tuli Karvis-lehteä ostettua vielä toukokuussa, sen jälkeen siskon kanssa päätimme ettei sitä enää tarvita (minä olin lukenut sitä jo melko pitkään lähinnä Tenavien vuoksi).


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.08.2004, klo 08:48:53
Onkos joku nähnyt tämän karvis elokuvan? Käytiin enkkulassa ja jossain mini teatterissa katsomassa se...  Ei se nyt nii huono ollut, ajatelkaa positiivisesti ;D

Juu Ville, olen nähnyt. Ihan kivahan tuo oli.
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?board=4;action=display;threadid=362;start=60


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Justus - 14.08.2004, klo 11:29:20
Tuota, tuosta huumorin ilkeydestä. Kaikki vitsit perustuvat siihen, että jonkun kustannuksella nauretaan. Kukaan ei ole onnistunut kertomaan vitsiä, jossa ei loukattaisi ketään. Eräs professori kysyi sitä oppilailtaan ja minä olen kanssa kysynyt sitä monesti.

Eli: Kerro vitsi, jossa ei loukata ketään tai mitään. Ja tulkaa sitten sanomaan että Karvinen perustuu ivaan. Mikä ei?

Varoituksen sana: ns. kysymysvitsit (Miksi kana ylitti tien? Päästäkseen toiselle puolelle) saattavat vastaajan tyhmäksi kun ei arvaa oikein. Mukana on myös yllätys joka on olennainen osa vitsiä. En minä ainakaan arvaa mitä karvinen sanoo tai tekee loppuruudussa vaikka olen sitä lukenut sen ilmestymisen ajan.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: bgt - 14.08.2004, klo 12:06:09
Yllätysmomenttivitsit eivät kaikki perustu jonkun kustannuksella nauramiseen. Esimerkiksi oma vakioni:

"Nopeat syövät hitaat ----- eivät."

jossa siis tauon jälkeen tuleva jatke tuo koko lauseelle eri merkityksen, mikä on yllättävää, absurdia ja hauskaa.

Mutta valtaosa vitseistä kyllä perustuu vahingoniloon.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 14.08.2004, klo 17:04:51
Tuota, tuosta huumorin ilkeydestä. Kaikki vitsit perustuvat siihen, että jonkun kustannuksella nauretaan. Kukaan ei ole onnistunut kertomaan vitsiä, jossa ei loukattaisi ketään. Eräs professori kysyi sitä oppilailtaan ja minä olen kanssa kysynyt sitä monesti.

En ymmärrä mitä tällä on tekemistä keskustelun kanssa. Kukaan ei ole väittänyt että karviset vitsit perustuisivat ivaan vaan sadismiin. Jos ne olisivat ivallisia niin niissä voisi jopa olla vitsiä. Minusta Karviset tapahtumat ovat sadismia. Karvinen rääkkää tyhmää koiraa. Karvinen rääkkää Eskoa. Karvinen rääkkää hämähäkkejä. Ainakaan omasta mielestäni Karvinen ei sinällään loukkaa ketään. Ehkä se nauraa ylilihaville ja saamattomille poikamiehille ja tyhmille kuolaaville koirille.

En myöskään ymmärrä väitettä että ei ole vitsiä joka ei ivailisi jonkun kustannuksella. Väitteenä se on aika ympäripyöreä. Yhtä hyvin voisin epäillä että en voi kirjoittaa mielipidettä Karvisesta ettenkö loukkaisi jotakuta. Tai voisi olla loukkaava jotain tahoa kohtaan. Myös BGT:n esimerkki voitaisiin ajatella loukkaavaksi hitaita kohtaan vaikka tuskin ketään hitaana itseään pitävä tuosta vitsistä loukkaantuisi.

Otetaan oma esimerkki tähän. Avataanpa Lassi ja Leevi albumi satunnaisesta kohdasta. Sivun yläreunassa on seuraava vitsi:

Ruutu 1: Leevi: Mitä teet?

Ruutu 2: Lassi: Kirjoitan omaelämänkertaani.

Ruutu 3: Leevi: Mutta sinähän olet vasta kuusivuotias.

Ruutu 4: Minulla onkin vain yksi liuska paperia.

Mielestäni ihan hyvää huumoria. Loukkaako jotain? Elämänkerran kirjoittajia? Kuusivuotiaita? Lelutiikereitä? Nauretaanko tässä kuusi vuotiaiden kustannuksella? Elämänkerran kirjoittajien kustannuksella?


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Justus - 14.08.2004, klo 17:29:38
En ymmärrä mitä tällä on tekemistä keskustelun kanssa. Kukaan ei ole väittänyt että karviset vitsit perustuisivat ivaan vaan sadismiin.

Sitä viilataan pilkkua.  No, vahingoniloon siis, jonkun henkilön kustannuksella nauramiseen. Siihen huumori, ikävä kyllä, perustuu kun tarkemmin ajattelee.  Se, että karvinen potkaisee oskun alas pöydältä tai tappaa hämähäkin, on ihan kohteiden kustannuksella nauramista. Oikea kissa kyllä söisi hämähäkin, mutta Karvinen(tm) on sarjakuva jos joku ei ole sattunut huomamaan. Sarjakuvan ei tarvitse olla realistinen. Voi hyrkäs jos olisi.


Otetaan oma esimerkki tähän. Avataanpa Lassi ja Leevi albumi satunnaisesta kohdasta. Sivun yläreunassa on seuraava vitsi:

Ruutu 1: Leevi: Mitä teet?
Ruutu 2: Lassi: Kirjoitan omaelämänkertaani.
Ruutu 3: Leevi: Mutta sinähän olet vasta kuusivuotias.
Ruutu 4: Minulla onkin vain yksi liuska paperia.
Mielestäni ihan hyvää huumoria. Loukkaako jotain?

Loukkaa, Leeviä. Hän on tyhmä kun ei tajua heti. Kysymysvitseissä pannaan vastaajaa aina halvalla.  Kysymykset voidaan aina muotoilla: "Tiedätkö, mitä..." ja vastaus on aina en tai väärä vastaus. Usein vielä kysyjää loukataan kun ei tiedä vastausta.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 14.08.2004, klo 17:47:12
Sitä viilataan pilkkua.  No, vahingoniloon siis, jonkun henkilön kustannuksella nauramiseen. Siihen huumori,

Mielestäni en viilaa pilkkua. Tarkoitan että karvinen on vain sadisti. Karvinen itsessään on kusipää. Siksi en pitä Karvisesta. Sillä ei ole mitään tekemistä huumorin kanssa. Minä en nauti sadistisen olennon omahyväisestä käyttäytymisestä. En näe mitään vitsiä siinä että ylilihava ärsyttävä ja omahyväinen olento terrorisoi muita... Eli kun Karvinen potkaisee Oskun pöydältä niin näen vain täysin kusipäisen olennon rääkkäämässä pienempää. En mitään vitsiä. Mukana saattaa olla joku puujalka kommentti joka tekee tästä tapahtumasta ehkä jollain tasolla hauskan. Koska itse näen Karvista lukiessani vain sen Vesan mainitseman sian niin ihmettelen että mitä tekemistä sillä on asian kanssa että huumori muka aina perustuisi jollekin nauramiselle? Ainakaan oma arvosteluni ei perustu Karvisen "vitseille" vaan Karviseen hahmona. Karvinen on sika. Minä en pidä sadistisesta käytöksestä vaikka se naamioitaisiin huonojen puujalkavitsien taakse.

Itse näen että Karvinen on niitä sarjakuvia jossa kaikki hahmot on tehty paljon surkeammiksi kuin Karvinen että tämä "pidetty" päähenkilö olisi niin hieno ja hyvä ja mahtava.Lainaus
Loukkaa, Leeviä. Hän on tyhmä kun ei tajua heti. Kysymysvitseissä pannaan vastaajaa aina halvalla.  Kysymykset voidaan aina muotoilla: "Tiedätkö, mitä..." ja vastaus on aina en tai väärä vastaus. Usein vielä kysyjää loukataan kun ei tiedä vastausta.

Thums. Anteeksi vain. Nyt minä putosin tuolilta. Leeviä ei mitenkään tässä esitetä tyhmänä. Mielestäni. Ehkä olen vain outo ja en ymmärrä.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Markustus - 14.08.2004, klo 18:17:58
Muutama viikko sitten olin näkevinäni karvisessa jo huimaa toimintaa, jopa agressiivisuutta.

Karvinen kävi nimittäin pihalla! Ja palasi punkkaan.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: TeroH - 14.08.2004, klo 18:22:23

Loukkaa, Leeviä. Hän on tyhmä kun ei tajua heti. Kysymysvitseissä pannaan vastaajaa aina halvalla.  Kysymykset voidaan aina muotoilla: "Tiedätkö, mitä..." ja vastaus on aina en tai väärä vastaus. Usein vielä kysyjää loukataan kun ei tiedä vastausta.

Häh? Eikö kysymysvitsien ideana ole ennemminkin, ettei vastaaja koskaan edes voi tietää sitä vastausta, jossa vitsi piilee? Ja koska tämän takia mitään "oikeaa" vastausta ei ole olemassakaan, riippuu ihan siitä vastauksessa olevasta vitsistä loukkaako se ketään. Annetussa esimerkissä ei mielestäni ole kyse loukkauksesta, koska en tulkitse kysymykseen vastaajaa tyhmäksi, mikäli hän ei tiedä vastausta, jota ei alunperinkään voinut tietää.... Mutta kyllä, tämä menee nyt jo niin pahasti semantiikan puolelle, että suljen suuni.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: VesaK - 14.08.2004, klo 19:06:15
Elokuvakarvinen oli huomattavasti sarjiskarvasta sympaattisempi, joskin helkkarin toopen näköinen, koska se oli ainoa varsinainen ei-realistinen hahmo koko filmissä. Mitä hittoa lienevät tekijät ajatelleet, paitsi rahaa. Niin, tuskinpa muuta, säästetään kun tehdään vain Karvinen animoituna...

Juoni oli mikä oli, sopii lapsille ja lapsenmielisille mainiosti.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Justus - 14.08.2004, klo 19:59:25
Häh? Eikö kysymysvitsien ideana ole ennemminkin, ettei vastaaja koskaan edes voi tietää sitä vastausta, jossa vitsi piilee

Miksei voisi? Aikaisemmin, ennen vitsejä, oli arvoituksia. Kysymysvitsit ovat arvoituksista kehittyneitä. Arvuuttelut ja niiden vastaukset ovat nokkelia ja arvauksen keksijä oli fiksu kun oli keksinyt sen ja arvaaja tyhmä kun ei tiedä. Kyselyvitsi on vain yksinkertaistettu arvoitus.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Wilpuri - 14.08.2004, klo 20:44:10
Nyt saivarrellaan oikein olan takaa. Tuo Lassi & Leevi esimerkki ei loukkaa edes Leeviä. Kuka loukkantuu siitä, että kysyy jotain ja saa vastauksen? Justus kenties? Loukkaannunko minä nyt, kun kysyn, että loukkaantuuko Justus siitä, että hän kysyy jotain, mitä hän ei tiedä?

Voinko puhua kenellekään loukkaamatta jotakuta?  ???


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: TeroH - 14.08.2004, klo 21:02:46
Häh? Eikö kysymysvitsien ideana ole ennemminkin, ettei vastaaja koskaan edes voi tietää sitä vastausta, jossa vitsi piilee

Miksei voisi? Aikaisemmin, ennen vitsejä, oli arvoituksia. Kysymysvitsit ovat arvoituksista kehittyneitä. Arvuuttelut ja niiden vastaukset ovat nokkelia ja arvauksen keksijä oli fiksu kun oli keksinyt sen ja arvaaja tyhmä kun ei tiedä. Kyselyvitsi on vain yksinkertaistettu arvoitus.

Miusta kyseessä on enemminkin retorinen kysymys: "Kerro mitä sinä mietit, niin minä kerron mitä minä mietin." Tätä tarkoitin sillä, ettei "oikeaa" vastausta ole olemassa. Mitä jos toinen arvaisikin mitä piti sanoa? Missä se vitsi sitten olisi, kun kysyjä vastaisi vain "Aivan"?

Mutta koko ongelma on puhtaasti näkökulmasta kiinni. Ei miusta vastaaja ole tyhmä vaikkei käsittäisikään kysyjän logiikkaa, tietämätön korkeintaan. Varsinkin kun arvoitukset ja sanaleikit ovat usein nimenomaan tietynlaisia, ja kokemus niitten kanssa merkitsee usein enemmän kuin hoksaaminen sinällään. Siis vähän niin kuin Mensan testit: Hoksaamallakin pärjää, mutta kokemuksella ja harjoituksella pärjää paljon helpommin, eikä itse testi kerro juuri mitään vastaajan tyhmyydestä.

Kuten todettu, ollaan jo kovasti semantiikan puolella. Toki vastaaja voi tietää vastauksen, mutta useimmiten näin ei ole. Eikä siinä miun mielestä ole (useimmiten) mitään loukkaavaa.

Saa olla ihan vapaasti eri mieltä kanssani, en vain usko että kannattaa jatkaa keskustelua kysymysten loukkaavuudesta enää tässä ketjussa, ei oikein kuulu aiheeseen eikä edes tälle alueelle. Uusi ketju tarpeen vaatiessa sekalaisiin juttuihin, jos lisäkeskustelua halutaan?


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Justus - 15.08.2004, klo 00:04:07
Ei kyse ole verisestä loukkauksesta, vaan siitä että hienoiselle tietämättömyydelle nauretaan. Vai millekäs sitten teidän mielestänne nauretaan tuossa Lassi ja Leevi -stripissä? Jos se kerran on hauska? Mikä siinä naurattaa? Vastaukseksi ei kelpaa "se on vaan hauska" tms. koska sellaisessa ei ole perusteltu.

Tyhmän ja tietämättömän ero ei taida olla kovin suuri. Sama asia, mutta toinen termi on vähän loukkaava.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Grezen - 15.08.2004, klo 01:26:15
 ???

Minä hävitin jo tämän ketjun pointin. En ymmärrä enää mitään. Mutta: ikinä en ole pitänyt hyvänä asioiden liiallista vertaamista toisiinsa. Nyt kait puhutaan Karvisesta, ei Tenavista tai Lassista & Leevistä tai edes Billy Binksin (???) ihmerilleistä.

Ja näin folkloristina voisin sanoa, että viihteen tai populaarikulttuurin suhteen ei kannata olla liian nirso. Taide on sitten asia erikseen, sillä on ihan eri funktiotkin. Mun mielestä nyt on kyse vähän samasta jutusta, kuin että joku huippuluokan säveltäjänero lähtisi ristiretkelle Antti Tuiskua vastaan. Miksi vaivautua?


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: JR - 15.08.2004, klo 03:38:46
Ei kyse ole verisestä loukkauksesta, vaan siitä että hienoiselle tietämättömyydelle nauretaan. Vai millekäs sitten teidän mielestänne nauretaan tuossa Lassi ja Leevi -stripissä? Jos se kerran on hauska? Mikä siinä naurattaa? Vastaukseksi ei kelpaa "se on vaan hauska" tms. koska sellaisessa ei ole perusteltu.

Saavuin kaverin polttareista, väsy ei meinaa tulla ja olen luovassa tilassa, joten asetan tämän stripin selittämisen itse itselleni haasteeksi:

Ruutu 1: Leevi: Mitä teet?
- Normaali tilanne, henkilö A (Leevi) saapuu henkilön B (Lassi) luo ja näkee hänen tekevän jotain, jonka luonnetta hän ei voi tarkentaa (Lassi voisi esimerkiksi piirtää, kirjoittaa satua tms), ja haluaa tarkentaa havaintoaan esittämällä Lassille kysymyksen.

Ruutu 2: Lassi: Kirjoitan omaelämänkertaani.
- Normaali tilanne muuttuu absurdiksi. Lassi on tunnistettu lapseksi, joten voidaan olettaa hänellä ei olisi vielä aihetta kirjoittaa elämänkertaa. Tässä vaiheessa kukin lukija tulkitsee tilanteen huumorin omalla tavallaan, jonkun mielestä tässä tilanteessa ei ehkä ole mitään humoristisia piirteitä (esimerkiksi kuusivuotias lukija, joka itse kirjoittaa elämänkertaansa, ei näkisi tässä tilanteessa huumoria). Koettu huumori voi johtua ainakin mainitusta tilanteen absurdiutumisesta ja odotetusta poikkeamisesta (Lassi ei kirjoittanutkaan satua).

Ruutu 3: Leevi: Mutta sinähän olet vasta kuusivuotias.
- Leevi vahvistaa tilanteen absurdiuden itselleen ja Lassille. Ilman audiovisuaalista tietoa emme voi todeta, millä tavalla Leevi esittää tämän vahvistuksen (mahdollisuuksia ovat ainakin pilkkaavasti, toteavasti, kysyvästi, hämmästyneesti [eli hyvän- vai pahantahtoisesti]), mutta (sarjakuvan luonteen tuntien) voimme olettaa kyseessä olevan hyväntahtoisen toteamuksen.

Ruutu 4: Minulla onkin vain yksi liuska paperia.
- Henkilö B trivialisoi absurdiuden tunnustamalla tilanteen poikkeavuuden normeista ja rationalisoimalla tilanteen. Huumori voi (lukijakohtaisesti) pohjautua itsensä alentamiseen, tilanteen käänteistämiseen, poikkeamaan totutusta tai itsensä puolustamiseen itseironialla.

L & L -stripin huumori syntyy kahdesta tekijästä, joista toinen on riippuvainen ensimmäisestä. Ensimmäinen tekijä on poikkeama normista eli tilanteen absurdoituminen. Toinen tekijä on absurdiuden järkiperäistäminen näennäisesti absurdilla, mutta paikkaansa pitävällä toteamuksella. Kuten kaikki muukin huumorin, tämänkään stripin huumori ei välttämättä toimi, jos lukija ei koe ensimmäistä tilannetta muuttavaa tekijää absurdiksi.

Yleissääntö on, että huumori syntyy poikkeamista. Poiketaan jostakin tutusta, oikeasta, halutusta, säännönmukaisesta, tunnetusta, todennäköisestä ja niin edelleen.

Väsy iski, kirjoitusvihreitäkin oli enemmän kuin laki salli, petipunkit laulavat seireenikutsuaan.

Edit 2: kijvorotusvireitä löytyi vielä aamullakin, korjasin löytämäni pois kuleksimasta, muut menkään akuutin lukihäiriön piikkiin.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Justus - 15.08.2004, klo 14:58:40
Olen ehkä pessimisti, mutta minusta Lassi ja Leevi -stripissä Lassin vastaus, "Minulla on vain yksi liuska paperia" tekee tyhjäksi Leevin olettamuksen, ettei kuusivuotias voi tehdä elämänkertaa. Ja etteikö Leevi nyt ymmärrä, että hänellä on vain yksi liuska.

Tuo vitsihän on parodiaa ja ivailua niille nuorille "omanelämänkerrantekijöille" joita varmasti Yhdysvalloissakin on paljon. Suomessa ainakin on. Suurten ikäluokkien alle 60-vuotiaat äijät vääntävät haamukirjoittajan tuella muistelmiaan kirjoiksi jotta saavat (lisää) rahaa Harrikan ostoon.

Ja hei, minä en ole tätä keksinyt. Luin sen muistaakseni Tiede-lehdestä jossain yhteydessä.  Puolustan vain tätä näkökantaa. Minusta huumori pohjautuu aina jonkun kustannuksella nauramiseen.

Kun mies liukastuu banaaninkuoreen ja kaatuu, se on hauskaa? Yksin Kotona -elokuvassa (ja monessa muussa) hauskuus perustuu sille että rosmot saavat koko ajan turpaansa jollain tavalla. Vanhoissa piirretyissä jäädään koko ajan pianon alle ja tullaan littanana pois tai ammutaan haulikolla naamaan.  Lassi ja Leevi ajavat pulkkamäessä päin puuta. Chaplin oli taas surkean hahmon ritari, jonka kustannuksella naurettiin, mutta toisaalta hän antoi kyytiä poliiseille ja muille epäsosiaalisille äijille.

Joitakuita naurattavat rasistiset ja muut sen tapaiset (homo) -vitsit. Ne jos mitkä ovat jonkun kustannuksella nauramista.

Lassi ja leevin huumori saattaa perustua osin onnellisuuteen kuten Kamujenkin. Siksi ne ovat suosittuja. Onnellisuus ei ole vahingoniloista, mutta harvapa nyt nauraa vedet silmissä ollessaan vain onnellinen. Kyllä siihen vahingoniloa tarvitaan, on kamalan työn takana etsiä jotain muuta kuin vahingoniloa huumorista. Pääasiallisesti se pohjautuu siihen, voi muutakin olla. Olemme evoluution tuloksia, emme sille mitään voi. Eräät muutkin apinat kuin ihmiset nauravat.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: VesaK - 15.08.2004, klo 16:36:29
"Some people will laugh at a dead dog on the road, what can you do?" sanoi David Lynch.

Sitten kaikille sateisen sunnuntain ratoksi sanoitus kappaleesta Mad World, elokuvasta Donnie Darko, joka on enemmän kuin selvästi saanut inspiraatiota Lassi & Leevistä... siinä myös keskustellaan mm. Smurffeista...

Artist: Gary Jules
Song: Mad World


All around me are familiar faces
Worn out places, Worn out faces
Bright and early for the daily races
Going nowhere, Going nowhere
Their tears are filling up their glasses
No expression, No expression
Hide my head I want to drown my sorrow
No tomorrow, No tomorrow

And I find it kind of funny, I find it kind of sad
These dreams in which i'm dying, Are the best I´ve ever had
I find it hard to tell you, I find it hard to take
When people run in circles it´s a very very
Mad World, Mad World

Children waiting for the day they feel good
Happy Birthday, Happy Birthday
And they feel the way that every child should
Sit and listen, Sit and listen
Went to school and I was very nervous
No one knew me, No one knew me
Hello teacher tell me whats my lesson
Look right through me, Look right through me

And I find it kind of funny, I find it kind of sad
These dreams in which i'm dying, Are the best I´ve ever had
I find it hard to tell you, I find it hard to take
When people run in circles it´s a very very...
Mad World, Mad World

Enlargen your world

Mad World


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 19.08.2004, klo 18:41:39

Tähän keskusteluun täytyy lisätä seuraava linkki:

http://www.npr.org/programs/npc/2004/040430.jdavis.html

Kuuntele kun itse pääperkele Jim Davis puhuu! Tässä tunnin esityksessä National Press Clubilla Washingtonissa hän kertoo ensin edustamastaan hyväntekeväisyysjärjestöstä ja sen jälkeen vastaa kysymyksiin sarjan tekemisestä.

Varoitus: Karvis-vihaajien kannattaa tätä linkkiä välttää, sillä Davis ei osoita juuri lainkaan demonisia piirteitä vaan perustelee sanomisiaan pikemminkin fiksusti...


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Leo - 19.08.2004, klo 20:53:05
En ota kantaa "jokainen vitsi sisältää pilkkaa" aiheeseen vaan kun Lassista ja Leevistä kaivettiin strippi niin kaivetaan tästäkin.

Ruutu 1:
Esko: Elämää... Sitä tämä on, Karvinen.

Ruutu 2:
Esko: Ei ole muuta luvassa.

Ruutu 3:
Karvinen: Ei jälkiruokaa?

Osoittiko Karvinen sadistinmerkkejä (Karvista ehdittiin jo sadistiksikin haukkua). Jokainen joka pitää jälkiruuasta on itsekäs plösö vai? Pidin tuosta vitsistä, vaikka se saattaa Karvis-sarjassa ollakkin itseään toistava, ja olkoonkin vaikka Clip artilla koottu, mutta viihdyttävä sarjakuvahan se silti on. Onko sillä väliä tehdäänkö sarjakuva 100 tunnissa hikipisaroiden valuessa vai 10 minuutissa jos tulos on sama? Okei, saatan itsekkin arvostaa huhkimista, mutta yhtä viihdyttävää se on silti ja sehän sarjakuvan alkuperäinen tarkoitus onkin.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 19.08.2004, klo 21:49:01
Osoittiko Karvinen sadistinmerkkejä (Karvista ehdittiin jo sadistiksikin haukkua). Jokainen joka pitää

Leo yksi esimerkki ei riitä kumoamaan tuon tyylistä väitettä (Karvinen on / ei ole sadisti). Tosin yksi esimerkki ei riitä todistamaan että karvinen olisi sadisti. Tietenkin voisin sanoa että karvinen on tuossakin itsekäs paskiainen kun ajattelee vain sitä ettei saa jälkiruokaa mutta se olisi saivartelua ja liioittelua. Yksi esimerkki kuitenkin riittäisi todistamaan sen ettei tuo teoria "Kaikki vitsit perustuvat sille että jonkun kustannuksella nauretaan." pidä paikkaansa. Minä en jaksa sellaista etsiä kun sen vitsin kuitenkin pitäisi olla yksisellitteisesti sellainen ettei se loukkaa ketään ja voi olla että sellaisen vitsin etsiminen olisi graalin maljan etsimistä. Vaikka en keksi edes kenen kustannuksella tuossa Leon mainitsemassa vitsissä nauretaan. Ketä siinä sitten pilkataan?

Itse luin taas yhden Karvisen sunnuntai jutun jossa Karvinen potkaisee Oskun pois pöydältä ilman mitään syytä. Koko sarjakuvan Osku vain seisoo paikallaan eli ei mene edes mihinkään Karvisen ovelaan juoneen. En yritä tällä todistaa että Karvinen olisi sadisti. Tämä vain on aika lähellä minusta banaaninkuoreen liukastumisvitsiä ja koska Yksin kotona elokuvasarjakin on ilmeisen suosittu uppoaa tämän tyylinen huumori ihmisiin. Tosin omasta mielestäni huumorista ja Yksin kotona tyylisistä elokuvista ei voi puhua samassa lauseessa. Myönnän että Karvinenkin on hauska niiden rinnalla.

Minä en osaa nauraa banaanikuoreen liukastumisvitseille tai siihen että ärsyttävä saaliseläin esim pudottaa raskaan esineen saalistajan päälle tai siihen että ärsyttävä itseään täynnä oleva pikkukakara kiusaa muutamaa viatonta rosvoa muka ovelilla ansoilla. Maailmassa on ihan riittävästi vitsejä joille nauran. Osa niistä perustuu aivan yksiselitteisesti sille että jonkun kustannuksella nauretaan (Esim. Black Adder). Osassa mielestä ei mutta nekin tottakai voidaan vääntää siihen muotoon että oikein akateemisesti tulkiten niissä nauretaan jonkun kustannuksella.

Mutta minusta tärkeämpää Karvisessa on itse hahmo kuin huumori. Minua ei Karvisen vitsit naurata - ei edes tuo Leon mainitsema - mutta se ei ole syy vihata Karvista. Minä en pinä Karvisesta hahmona. Uskoisin että tämä on myös muiden Karvisvihaajien lähtökohta (en minä muuten vihaa Karvista... minä en vain pidä siitä ja se ei minusta käyttäydy yhtään niin kuin kissa.) Yksin kotona elokuvan hahmoa ja näyttelijää minä vihaan. Jos kadulla tulisi vastaan niin turpaan vetäisin. Jos olisin väkivaltaisempi luonne niin moottorisahalla leikkelisin palasiksi. Jos joku väittää minua tämän perusteella sadistiksi niin ehkä sadisti tuntee sadistin.

Ja Leolla vielä: Minusta on ihan sama vaikka joku vain painaisi tietokoneesta yhtä näppäintä joka generoisi sarjakuvan kuvat nanosekunnissa. Jos hahmo ei miellytä niin se ei miellytä toteutettiin sarjakuva miten tahansa. Vastaavasti jos meillä tuhat strippiä jossa Karvinen potkaisee Oskun pois pöydältä, tuhan strippiä jossa karvinen tappaa hämähäkkejä, tuhat strippiä jossa Esko yrittää puhelimitse tehdä treffejä ja saa taas muka hauskan torjunnan niin ehkä voisi käyttää pari sekunttia enemmän esim. ideointiin. Karvinen on viimeistään kymmenvuotissynttäreiden jälkeen (oman kokemukseni mukaan) jämähtänyt todella tehokkaasti paikalleen. Samoja vitsejä tai "vitsejä" toistetaan tauotta ja en ole vielä törmännyt vitsiin joka olisi alkanut naurattamaan sen jälkeen kun se on kerrottu esim. tuhat kertaa. Toki Karviseenkin voi vielä nykymuodossakin eksyä ihan kelvollisia vitsejä (muistaakseni jokin aikaa sitten luinkin yhden).

Edit: Lisätään vielä tähän tuikitärkeään keskusteluun (itse asiassa pidän tätä äärimmäisen turhana keskusteluna... en tiedä miksi olen vaivautunut kirjoittamaan tähän yhtään vastausta... ehkä siksi että pidin sitä hieman loukkaavana että Karvis kriittisyys johtuisi täysin ulkoisista seikoista kuten sarjakuvan amerikkalaisuudesta tai suosiosta sen sijaan että sarjassa voisi olla oikeasti olla jotain huonoa...) että itse en edelleenkään koe tuon Justuksen väitteen kumoamista mitenkään tärkeänä. Ehkä tuo teoria on oikeassa... Jos siitä joku haluaisi keskustella enemmän niin ehkä sille pitäisi aloittaa uusi keskustelu... se ei kuitenkaan muuta mielestäni muuta mitään Karvisen osalta kuten muistaakseni joskus yritin selittää.  
 Otsikko: Karvinen
Kirjoitti: Zippo - 23.03.2005, klo 14:05:43
Tänään aamukahvilla Etlaria lukiessa mainitsin vaimolle lehden sarjakuvien vaihtelevasta tasosta.

Rakas vaimoni oli liikuttavan samaa mieltä kanssani ja tokaisi, että :
"Karvisen voisi lopettaa". Vastasin tähän jääväni odottamaan sitä strippiä missä piikki annetaan...

Asiaa tarkemmin tuumaillen tuon väsyneen kissavanhuksen voisi todellakin päästää lepoon, niin jäisi vielä suhtkoht mukavat muistot.


Otsikko: Re: Karvinen
Kirjoitti: VesaK - 23.03.2005, klo 14:08:35
Garfieldin 25v. -muistelmateoksen nimi onkin osuvasti "In dog years I´d be dead!" Vaikka kyllä sen pitäs kissan vuosissakin olla jo vainaa.
(http://www.btinternet.com/~scragends/archive/garfield.jpg)


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: echramath - 30.03.2005, klo 01:29:32
Jos välillä Osku törkkäisikin Karvisen pöydältä tai muuten osoittaisi ettei ole pelkkä "tyhmä ja kuolaava rakki" niin kuin hänet yleensä esitetään. Toinen asia mikä auttaisi olisi se että Eskollakin kävisi välillä  mäihä.

Pari strippiä tulee mieleen. Jossakin Esko hiipii salaa lemmikkiensä luo. "Mitähän lemmikkieläimet tekevät kun ne kuvittelevat isännän olevan poissa?" Osku ja Karvinen pelaavat pokeria. Esko: "Uskomatonta" Karvinen: "Niin minustakin. Osku onnistui saamaan värisuoran".

Jossakin stripissä Osku niin ikään muiden ollessa poissa istui nojatuolissa perehtyen venäläiseen klassikkokirjallisuuteen.

Jos tuollaisia olisi enemmän, ehkä Karvisessakin olisi jotakin ideaa.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield
Kirjoitti: lasse - 03.05.2005, klo 19:04:24
Kyllä minä ennen luin Karvista,ja pidin siitä kovasti,mutta ei se enää oikein iske.Kyllä sen aina Kouvolan Sanomista luen,joskus jopa kirpparilta ostin niitä lehtiä,mutta en kyllä enää osta.Jotenkin vaan aika tylsää luettavaa.


Otsikko: Re:garfield
Kirjoitti: Zippo - 03.05.2005, klo 22:39:48
Sitten kaikille sateisen sunnuntain ratoksi sanoitus kappaleesta Mad World, elokuvasta Donnie Darko, joka on enemmän kuin selvästi saanut inspiraatiota Lassi & Leevistä... siinä myös keskustellaan mm. Smurffeista...

Artist: Gary Jules
Song: Mad World

Tää tulee hiukka myöhässä, mutta ihan pakko korjata, ettei vaan jää väärää tietoa roikkumaan.

En usko, että "Mad World" on saanut inspiraatiota L&L:stä, koska sen on Roland Orzabal tekaissut jo vuonna 1983. Löytyy Tears For Fears:in levyltä The Hurting


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield
Kirjoitti: dbc - 12.05.2005, klo 20:11:36
Enpä sano muuta ku HUH HUH!
Nää kvaakin aiheiden alottelut ja aiheen rönsyilyt on ihan hurjia.
Karsikaa bullshit pois. Oikeat asiat oikean otsikon alle.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 15.05.2005, klo 00:34:25
Homma hoitui otsikon editoinnilla.

Minä en pidä Karvisesta koska se on mielestäni sekä piirretty että kirjoitettu vastenmielisellä tavalla. Se on plösö, siinä ei ole särmää elikäs munaa. Se että niin monet pitävät Karvisesta, todistaa että maailma on paha paikka... mikä taas masentaa mielen.  :)
On toki  muitakin sarjiksia joista pidän yhtä vähän, Karvinen on vain helppo maali, sillä siihen törmää tahtomattaan liian usein (esim. oheistuotteissa).

Muistan lukeneeni joskus muutaman onnistuneen Karvisen. Niiden täytyy olla jostain sarjan alkutaipaleelta, sillä piirrostyyli oli erilainen. Muuten en ole juurikaan lueskellut sarjaa . Davis on todennäköisesti ihan fiksu kaveri ja alkuaikoina sarjassa oli räävittömyyttä sen revittelyn positiivisessa mielessä. Aivan kuin sarjan suosion myötä sekä ideat että uskallus sarjan kehittämiseen olisivat kadonneet. (Pitäisi kuunnella se haastattelu tuolta aiemmin esitetyn linkin takaa) Joka tapauksessa Vastakarvaan (get fuzzy?) muistuttaa tässä mielessä ehkä aikas paljonkin varhais- Garfieldia.

Huolimatta siitä, että toisto on yksi huumorin peruspilareita, on sekin onnistuttu tekemään karvisessa tavalla joka vieroo minut sarjasta. Ei se lasagne, tai lihavuus, tai tyhmä koira nyt NIIN hauska asia ole.

Tässäkin ketjussa mainitut What's Michael ja Läski Freddyn kissa ovat minusta mainioita sarjoja vaikka en muuten mitenkään erikoisesti pidä kissoista.

Täällä on mietitty että voiko olla vitsiä joka ei loukkaa ketään. Mielestäni voi hyvinkin. Esim. mainittu Lassi&Leevi voi naurattaa myös koska Lassi on niin fiksu ( koska Leevi on tyhmä!)
Huumori ja komiikka on huimasti monisyisempi juttu kuin "vitsin kertominen". Minäkään en pidä huumorissa jossa jotakuta vahingoitetaan tai muuten kiusataan. Tuntuu kuin sen tuottama nauru (ilo?) olisi jotenkin onttoa ja pohjimmiltaan ikävää. Vahingonilo ei ole parasta iloa. Mieluummin nauran huumorin esittäjien ja kohteiden keralla kuin heidän kustannuksellaan. Ja "jonkun kustannuksella" nauraminen ei aina välttämättä kovin paljon  loukkkaa tätä kohdetta.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Lurker - 15.05.2005, klo 08:37:18
<snip>Huumori ja komiikka on huimasti monisyisempi juttu kuin "vitsin kertominen". Minäkään en pidä huumorissa jossa jotakuta vahingoitetaan tai muuten kiusataan. Tuntuu kuin sen tuottama nauru (ilo?) olisi jotenkin onttoa ja pohjimmiltaan ikävää. <snip>

Karvisen tuottama nauru juontaa jotenkin pelosta. Karvinen on se ahne epäkohtelias sika, jonka me kaikki tunnemme koulusta, työpaikoilta, päiväkodin hiekkalaatikolta ja josta ei koko elämänsä aikana pääse eroon (aina niitä löytyy). Kauheinta on, että naurajat menevät Karvisen puolelle, aivan kuten koulun pihalla tai työpaikan kahvipöydässä mennään kiusaajan selän taakse nauramaan kiusatulle (ettei vain itse joutuisi kohteeksi) - sarjakuvassa sen voi vielä tehdä turvallisesti.

Tenavissa Jaska Jokusta kiusataan. Vaan se onkin vähän toinen juttu. Kun Tellu vetää jalkapallon pois viime hetkellä Jaskan jalan edestä, me emme naura ilkeästi Jaskalle vaan hymyilemme ymmärtäväisesti. Schulz opettaa meille jotakin elämästä ja miten sitä "pelataan", mutta hän kertoo sen lempeällä sydämellä.

Huomasitteko, miten J. Jokunen kehittyi sarjan aikana. Loppuvuosien stripeissä Jaska istui usein nojatuolissa lukemassa, muita korkeammalla, ja katseli sieltä alas muiden hölmöilyä. Kärsimys jalostaa...


Otsikko: Karvis viha
Kirjoitti: OKE OKE - 22.10.2005, klo 18:19:47
Miksi lähes kaikki näyttävät vihaavan karvista ei se niin huono ole (minun mielestä) ???

Ylläpito: Poistin turhia hymiöitä. -Veli


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Veli Loponen - 22.10.2005, klo 18:27:18
Siirsin kysymyksesi tänne, missä Karvista jo aikaisemminkin puitiin. Ehkä tämän ketjun luettuasi tiedät joitakin syitä.


Otsikko: Re: Karvis viha
Kirjoitti: Pässi - 23.10.2005, klo 03:38:25
Miksi lähes kaikki näyttävät vihaavan karvista ei se niin huono ole (minun mielestä) ???

Mielipiteet ovat kuin peräaukkoja: ne kaikki haisevat (paitsi minulla).

Masi, Harald Hirmuinen, Karvinen - kaikkia näitä yhdistää se, että ne olivat alkujaan yhden lahjakkaan taiteilijan luomuksia, mutta niistä tuli liian suosittuja, jolloin sarjakuvien tekeminen muuttui teolliseksi tiimityöksi tai perheyritykseksi. Tuotanto jatkuu yhä, mutta bulkkituotantona. Mikään ei muutu ja samat standardit toistuvat päivästä toiseen. Kun sarjakuvia tuotetaan komiteamietintöjen pohjalta, monesta päästä luulisi syntyvän paljon ideoita. Sen sijaan syntyy vain tympeitä kompromisseja.
Harald ei valitettavasti loppunut Dik Brownen kuolemaan. Nyt sitä "piirtää" hänen lahjaton hippipoika Luuttu, vaikka tiimityötä sekin varmaan on tänä päivänä.

Tenavat, Lassi ja Leevi, Kamut - nämä ovat myös yhden lahjakkaan taiteilijan luomia strippejä, ja sellaisina myös pysyivät. Paradoksaalista onkin, että ne eivät jämähtäneet paikoilleen, vaikka ideoijia on vain yksi. Tenaviin tuli vuosien ajan lukuisia uusia hahmoja ja teemoja. Bill Watersonin mielikuvitus riitti 13 vuoden ajan ja sitten hän katsoi parhaaksi lopettaa ennen väistämätöntä karvistumista. Kamut potkii yhä hyvin, mutta kuinka kauan...


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.10.2005, klo 12:30:25
Karvinen nyt on niin kliseisiin ja samoihin tilanteisiin perustuva sarjakuva. Olen tämän ketjun aloittamisen jälkeen lukenut ensimmäisten viiden vuoden Karvis-sarjat ja jo silloin luotiin seuraavat kliseet joita toistetaan jatkuvasti yhä:

- Karvinen vihaa maanantaita (maanantaille saa aina sarjan kun Karviselle sattuu vahinko ja lopuksi se sanoo: "vihaan maanantaita"
- Karvinen juo kahvia ja syö lasagnea, yleensäkin Karvisen syömisestä ja lihavuudesta
- Karvinen tekee jekun Oskulle joka on niin tyhmä että sattuu
- Maailman söpöin kissanpentu Nekku tulee kylään
- Karvinen katsoo televisiota kaukosäädin kädessään
- Karvinen eläinlääkärillä ja Esko vonkaa aina eläinlääkäriä treffeille
- käydään kylässä Eskon vanhempien luona ja Karvinen kohtaa maatilan eläimiä
- Karvisella on sussu Arlene (mikä se oli suomeksi?) mutta loppujen lopuksi K. on kiinnostuneempi ruuasta
- Karvinen jahtaa hiirtä muodon vuoksi ja yhteisestä sopimuksesta hiiren kanssa
- Karvisen nalle

Yleensä siis huumori perustuu siihen että K. käyttäytyy monessa asiassa kuin ihminen, vaikka onkin lemmikki. Vastaava ei naurata Aku Ankan kaltaisissa eläinsarjakuvissa.

Brownen pojista muuten Robert eli Chance oli se joka oli hippi. Piirtää Liisaa ja Lassea.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: OKE OKE - 23.10.2005, klo 16:53:03
Karvisen piirtäjät eivät yritä mitään tyhmää jolla on hyvät ja huonot puolensa esim.Asterixn uusin taivas putoaa niskaan on tyhmä yritys (en ole Asterixin vihaaja) keksiä jotain uutta tosin kun mitään uutta ei keksitä sarjakuva saattaa muuttua huonoksi mutta karvinen ei ole niin rapistunut (minun mielestä) Kuin Tenavat tai Harald


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Turo - 23.10.2005, klo 17:39:28
Karvisen piirtäjät eivät yritä mitään tyhmää jolla on hyvät ja huonot puolensa esim.Asterixn uusin taivas putoaa niskaan on tyhmä yritys (en ole Asterixin vihaaja) keksiä jotain uutta tosin kun mitään uutta ei keksitä sarjakuva saattaa muuttua huonoksi mutta karvinen ei ole niin rapistunut (minun mielestä) Kuin Tenavat tai Harald

Karvisen piirtäjät eivät yritä mitään tyhmää, koska heillä ei ole tarvetta keksiä mitään uutta. Heille riittää vanhojen vitsien kierrätys stripistä toiseen, sehän myy kumminkin. Karvinen ei ole rapistunut (piirroksilta on), koska jutut ovat samaa tasoa kuin ennekin, eli toistoa. Piirrostyyli on äklöttävän mekaanista, ihan kuin koneen tekemää. Vanha rosoinen ja laiska piirrustustyyli oli mieleeni. En ole lukenut uutta Asterixia ( enkä aiokaan, toivottavasti), en voi sanoa siihen mitään. Eikä sarjakuva muutu siitä huonoksi, jos tulee pohja noteerauksia.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: OKE OKE - 23.10.2005, klo 18:06:16
Karvinen ei aina edes toista itseään jos he käyvät Eskon vanhempien luona maalla siitä ei ole paljon piirretty ja tarinat ovat lähes aina riippumattomia "karvis säännöistä"


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Samuel - 23.10.2005, klo 18:25:13
Mielestäni Karvinen on ihan hyvä ja viihdyttävä sarjakuva, vaikka onkin varmasti totta, että se usein toistaa itseään.

Karvisen sunnuntaistripit eivät taida enää olla erityisen hauskoja. Kaikki hyvät vitsit taitaa olla jo käytetty. Vai mitä mieltä olette esimerkiksi tämän päivän (23.10.2005) stripistä: http://images.ucomics.com/comics/ga/2005/ga051023.gif  :P


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 24.10.2005, klo 12:05:30
Karvinen ei ole rapistunut koska se ei ikinä ole ollutkaan minkään arvoinen. Koneella tehtyä, hengetöntä huttua.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.10.2005, klo 13:00:02
Tuo piti sanoa jo eilen mutta kone meni jumiin juuri kun olin lähettämässä viestiä. Siinä piti myös sanomani että maatilavitsit ovat siirtyneet ilmeisesti Jim Davisin toiseen sarjakuvaan Orson-siasta kavereineen.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: AnkkAntti - 24.10.2005, klo 15:41:05
- Karvisella on sussu Arlene (mikä se oli suomeksi?)
Eiks se ollu Muusa tai joku semmonen.
Mielestäni Karvinen on ihan hyvä ja viihdyttävä sarjakuva, vaikka onkin varmasti totta, että se usein toistaa itseään.

 Vai mitä mieltä olette esimerkiksi tämän päivän (23.10.2005) stripistä: http://images.ucomics.com/comics/ga/2005/ga051023.gif  :P
Hahaa,erittäin hauska(no ei).Mää tykkään enemmän niistä pokkarin kolmen ruudun sarjakuvista.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 24.10.2005, klo 20:19:44
 ;D Bohahhaa:
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4735.0;id=1441)
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4735.0;id=1442)

Pearls Before Swine (Pastis on piirtäjä. Stephan P.) www.comics.com

Timo


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Veli Loponen - 24.10.2005, klo 22:37:09
Toi sarja pyörii Aamulehdessä ja siinä on näköjään enemmänkin tätä toisiin strippisarjoihin viittaamista. Just vähän aika sitten siinä oli semmonen pidempi juttu, jossa viitattiin Tenaviin. Yks noista hahmoista oli masentunut ja eka kävi psykiatrillaan (se tytsy Tenavista), mutta se ei ollu paikalla. Sitten se meni lempikonserttiinsa (no se pianistipoju) ja lopuksi muistaakseni pelaamaan baseballia (tyhjä pelikenttä), mutta missään ei ollu ketään. Lopulta se sai kavereiltaan lahjaksi ilmapalloja, jotka oli kuviotu Jaska Jokusen paidan mukaan.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 25.10.2005, klo 10:45:27
Stephan Pastis on nerokkain viime vuosien uusista sanomalehtisarjailijoista, mutta hänen piirrostyylinsä (tietokoneella tehtyä) on kyllä äärimmäisen järkyttävää. Dilberttikin näyttää luontevammalta.

Edelleen naurattaa kun Helmiä sioille-sarjan Possulta oli anastettu seimikuvaelma, ja niinpä tämä kierteli naapurustoa ovelta ovelle kysyen "Have you seen jesus?"
(http://www.ocf.berkeley.edu/~dhsu/for_you/Comics/pearls_before_swine-schnozz.png)


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: OKE OKE - 30.10.2005, klo 22:19:24
;D Bohahhaa:
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4605.0;id=1441)
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4605.0;id=1442)

Pearls Before Swine (Pastis on piirtäjä. Stephan P.) www.comics.com

Timo
Hah heh hah heh toi oli kyl hyvä  ;D


Otsikko: Karvinen sarjakuva
Kirjoitti: dunkin - 31.10.2005, klo 16:56:34
???Karvinen sarjakuvassa on se Esko. Mikä on sen sukunimi? Vai onko sillä sukunimeä? ???


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 31.10.2005, klo 20:30:33
Eskon nimi englanniksi on Jon Arbuckle. Joku enemmän suomenkielisiä Karvisia lukenut varmaan tietää onko koskaan sanottu sukunimeä suomeksi. Minä en muista että olisi.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 31.10.2005, klo 20:51:18
Minä en muista että olisi.

Siinä tapauksessa se ei varmaankaan voi olla Unohtumaton.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 31.10.2005, klo 22:47:49
Karvisen sunnuntaistripit eivät taida enää olla erityisen hauskoja. Kaikki hyvät vitsit taitaa olla jo käytetty. Vai mitä mieltä olette esimerkiksi tämän päivän (23.10.2005) stripistä: http://images.ucomics.com/comics/ga/2005/ga051023.gif  :P

kyllä tää toimii, jos epämiellyttävät elementit poistetaan, korjattu versio:
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4735.0;id=1520)

 ;D

Timo


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 01.11.2005, klo 10:13:56
Kerrankin hyvä Karvinen. Juttukin parani aivan merkittävästi, siihen tuli suorastaan filosofinen ulottuvuus.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Lurker - 01.11.2005, klo 12:37:29
Tässähän on keksitty uusi taidemuoto...

THIS IS ART
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4735.0;id=1522)

Jere ilman Jereä. Tämähän toimii!


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Pässi - 02.11.2005, klo 18:22:35
Jos minulla olisi Photoshop ja aikaa, tekisin Mämmilän ilman Mämmilää. Kelatkaa miltä se näyttäisi, kun toukohousut elävät vuodesta toiseen arkista elämää tyhjässä tilassa.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Zippo - 05.11.2005, klo 00:00:40
Siinä tapauksessa se ei varmaankaan voi olla Unohtumaton.

Tuo "Esko Unohtumaton" tuntuu kyllä tutulta. Oliskohan se ollut niissä telsussa pyörineissä piikkafilkkojen suomennos?????


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Taavi Suhonen - 05.11.2005, klo 01:40:11
Tuo "Esko Unohtumaton" tuntuu kyllä tutulta. Oliskohan se ollut niissä telsussa pyörineissä piikkafilkkojen suomennos?????

Kyllä sitä aikoinaan sarjakuvassakin käytettiin. Jossain vaiheessa 90-luvulla joku kääntäjä päätti että Eskon sukunimi on Karvinen. Tämä hölmöys on viimeisin näkemäni käytetty sukunimi.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Neittis - 05.11.2005, klo 13:38:58
Esko oli Esko Unohtumaton Karvinen tv-sarjassa, Esko on ollut Esko Karvinen esiintyy enimmäkseen Karvinen lehden sivuilla.


Otsikko: Re: Karvinen sarjakuva
Kirjoitti: Vinku - 05.11.2005, klo 18:43:32

???Karvinen sarjakuvassa on se Esko. Mikä on sen sukunimi? Vai onko sillä sukunimeä? ???


Karvisen 20-vuotisjuhlakirja listasi aikoinaan Top 10:n Arbucle-nimen (Eskon alkuperäisen sukunimen) todennäköistä merkityksistä:

1. Kotlettikeho
2. Ihottuman tartuttaja
3. Taikina-aivoinen
4. Sukkien mies
5. Tanssii lehmien kanssa
6. Hän, joka kikattaa taistelussa
7. O-ou, tuolta hän tulee
8. Kuninkaallinen tylsimys
9. Kylähullu
10.Kissanpieksemä

HAHHAAHHA!

Tiesittekö muuten, että Jim Davis sai Arbucle nimen ikivanhasta kahvimainoksesta? Hän oli käyttänyt sitä opiskeluaikoinaan myös "asiantuntijalähteenään" yliopistolla pitämissään puheissa "luotettavuuden" lisäämiseksi.

Kaikille Karvis-faneille vuonna 1998 julkaistu Karvisen 20-vuotisjuhlakirja on lukemisen arvoinen opus.

Nuorempana olin itsekin suuri Karvis-fani, mutta nyttemmin olen vähän alkanut menettää arvostustani sarjaa kohtaan. Arvostustani alensi mm. se, että sain selville, ettei Jim Davis panee lähes lainkaan tikkua ristiin sarjiksensa eteen. Piirrokset hän juuri ja juuri luonnostelee ja käsikirjoituksiakaan hän ei keksi yksin... Hänen lukuisat apulaisensa tekevät melkoisen osan töistä... Onko muilla sarjakuvapiirtäjillä näin suurta laumaa assistentteja?!


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.11.2005, klo 15:54:40

Walt Disneyn nykyisiä kuulumisia käsitellyt aihe on siirretty alueelle Aku Ankka ja kumppanit (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?board=21).

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=4816.0

Pidetään tämä edes suurinpiirtein aiheessa.


Otsikko: Maailma matkii kvaakkia
Kirjoitti: VesaK - 08.02.2006, klo 19:01:46
Karvisen viisastelut pois, ja hops! Sarja paranee heti 78,3 %!!

http://www.truthandbeautybombs.com/bb/viewtopic.php?t=4997Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Zippo - 08.02.2006, klo 22:48:31
Vau! Mulle tuli noista mieleen alkuaikojen Karvinen.

Muistanko väärin vai oliko silloin alkutaipaleella vähemmän noita "viisastelukuplia"?


Otsikko: Re: Maailma matkii kvaakkia
Kirjoitti: Kapteeni Kenguru - 08.02.2006, klo 23:58:09
Karvisen viisastelut pois, ja hops! Sarja paranee heti 78,3 %!!

Heh! Vilkaiskaapa muuten tuonne edelliselle sivulle, sielläkin löytyy vastaavia.

Tuostapa voisi vaikka joku ideapulasta kärsivä saada idean, että katsotaanpa päivän sanomalehdestä mitä sarjakuvasivuilla tapahtuu ja sitten voi yrittää toteuttaa ne itse ilman sarjan päähenkilöä tai puhekuplia tai molempia. Kun viitsisi vain nähdä vähän vaivaa, niin ei edes jäisi kiinni plagioinnista.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: jokela - 09.02.2006, klo 15:51:43
Satuin saamaan Karvis-pokkarin, "Oothan meille, vanha tuttu" (nr 62.). Luin sen

Luin sen asenteella että "oliskohan se sittenkin parempaa kuin mitä sitä on nykyään haukuttu".

Ei ollut.

Tuhlasin noin puolituntia elämästäni yrittäen löytää jotakin syvempiä viisauksia tuosta teoksesta. En löytänyt. En löytänyt huumoriakaan. Stripit on näemmä vuosilta 2000-2001. Nyt tuhlaan vartin lisää kirjaillessani tätä. Elämää ei sais näin haaskata hukkaan ..

Taidankin katsoa jos kirjahyllystä löytyy Dostojevskij´n "Idiootti". Jotenkin se sopisi tään päivän lukemiseksi paremmin .. ainakin nimekkeltään.

-- j --

p.s. -- pikku varkaus .. (nyt jo poistettu)


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: naka 619 - 10.02.2006, klo 19:41:41
se on kivaa ajan vietettä, karvinen on aivan mainio strippisarja....... :D


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: jokela - 10.02.2006, klo 20:24:40
Eeeh .. jaa kivaa?!? Joskus alkuaikoina, abautt 80-luvulla kai, oli mielestäni Karvisen anti juuri ehkä nuo ylläolevien esimerkkien henki: Siis, kuinka K. sai joka kerta höynäytettyä Eskoa saadakseen syötävää tai jatkaakseen ikuista laiskotteluaan. Jotenkin nihilististä tunnetta. Esko oli pateettinen looseri. Osku oli typerä ja K. aina lätki sitä kalloon ja keksi aina uusia tapoja nöyryyttää tätä koiraparkaa.

Jos näillä suppeilla eväilla sitten tehdäänkin +20 vuotta putkeen strippisarjakuvaa niin eiköhän se jo ala ennen pitkää tuntua saman purukumin jauhamiselta?

Karvisen olemus on nykyää niinkö koulukiusaajan, on pirullisen ilkeä ilman syytä ja melkein perverssisti nauttii omista ilkeyksistään. Esko on edelleen looseri, sama kuin 25 vuotta sitten. Maailma muuttuu, tää sarjakuva ei ..

Ainoaa pysyvää on mielestäni tää: Kukaan ei voi estää Egmont-ia julkaisemasta p****a. Kukaan ei voi estää ketään lukemasta sitä. Kukaan ei voi estää Jim Davis-ia piirtämästä tai monistamasta / rahastamasta siitä ..

Mutta olisi varsin, siis erittäin kunnioitettavaa jos esim Davis, tai vaikkapa sitten Mort Walker Inc. tekisivät ainoan, mielestäni oikean päätöksen niinkö Lassi ja Leevi-n piirtäjä Bill Watterson .. pistää kynät hyllylle koska on jo tullut sanottua/vitseiltyä kaiken mitä haluaa.

Kaikki ei ollut parempaa ennen .. mutta jos sarjakuviin katsoon niin saattapi joiltain osin olla. Ainakin Karvista koskien ..

-- j --

p.s. .. ehe-heee .. eet kai vaan ollut trolli?! .. siinä tapauksessa menin lankaan --


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Crunédain - 12.02.2006, klo 20:10:26
Karvinen... No jos tykkää pokkareista niin kyllä! Sanomalehtien pikku Karvis-stripit tuovat kummaa piristystä päivään. Ja on käynyt muutaman kerran niin, että rupesin ajattelemaan jotain hyvää Karvis-vitsiä vakavassa tilanteessa (NO EI NYT MISSÄÄN HAUTAJAISISSA) ja purskahdin nauruun. Mahtavia nuo Karviset! ;)


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Kojocci - 12.02.2006, klo 20:53:45
Mutta olisi varsin, siis erittäin kunnioitettavaa jos esim Davis, tai vaikkapa sitten Mort Walker Inc. tekisivät ainoan, mielestäni oikean päätöksen niinkö Lassi ja Leevi-n piirtäjä Bill Watterson .. pistää kynät hyllylle koska on jo tullut sanottua/vitseiltyä kaiken mitä haluaa.
Jos sinulla olisi tuottava sarja ja saisit sillä voita leivän päälle, lopettaisitko sen ja olisit vailla tuloja jos tuntuisi että sarja polkee paikoillaan, vai jatkaisitko tekemistä ja turvaisit perheen toimeentulon. Itse piirtäisin vaikka punaista palloa päivästä toiseen jos siitä maksettaisiin hyvin. Silloin kun on itse maksettava vuokra ja elätettävä lapset ym... monet periaatteet joutavat roskakoriin.
Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: jokela - 12.02.2006, klo 23:00:09
Aah .. no mutta. Jos olisikin tullut jo monet kerrat miljonääriksi (niin MONEY´T ettei parit kalliit leivänsärpimet tuntuisi enään missään, vaikka olisivatkin privee-jetilläni tuotua Belugaa ..) polkemalla samoja vitsejä vetistäen (Walker) tai vitsittömyyksiä kopioiden / monistaen (Davis) tekisin varmana mielummin niinkö eräs, ei ehkä kuitenkaan miljonääri (C. Barks?) .. maalailisin tauluja omaksi huvikseni.

Joskus minä myös pidin Karvisesta .. nykyään toinen meistä joutuu meneen huoneesta pois. Barksin Kallen juttuihin en ikinä ole kyllästynyt, strippiä ei ehkä niin voi verrata tarinointiin. Mutta huomio se kuitenkin ..


-- j --


Otsikko: Re: Maailma matkii kvaakkia
Kirjoitti: echramath - 16.02.2006, klo 22:43:06
Karvisen viisastelut pois, ja hops! Sarja paranee heti 78,3 %!!

Jep. Jim Davis ei ole ikinä itse luonut yhtä hykkerryttävää strippiä kuin tämä mestariteos:

(http://home.comcast.net/~mylesw/farm.gif)


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Pässi - 16.04.2007, klo 09:50:32
Esko tappoi Karvisen (http://koti.mbnet.fi/tuuk42/karvinen.png)

Vihdoinkin! On tätä jo odotettu.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: JanneT - 16.04.2007, klo 10:22:33
Esko tappoi Karvisen (http://koti.mbnet.fi/tuuk42/karvinen.png)

...ja seuraavan aamun palaverissa PAWSissa sovittiin että piirakoiden sisukset väritetään vastedes keltaisiksi. Toivon mukaan.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: echramath - 16.04.2007, klo 11:54:44
Mutta mitä ihmettä tuossa stripissä oikeasti pitäisi tapahtua? Kumpi vetää ikkunan alas? Esko? Onko Esko tullut niin katkeroituneeksi, että mieluummin tuhoa piiraan (mielipuolisesti hymyillen?) kuin jättää sen Karviselle?


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: JanneT - 16.04.2007, klo 11:58:41
Mutta mitä ihmettä tuossa stripissä oikeasti pitäisi tapahtua? Kumpi vetää ikkunan alas? Esko? Onko Esko tullut niin katkeroituneeksi, että mieluummin tuhoa piiraan (mielipuolisesti hymyillen?) kuin jättää sen Karviselle?

Eikun piirakan oli varmaan tarkoitus jäädä ikkunan sisäpuolelle kun jekku-Esko sulki ikkunan Karvisen nenän edessä, mutta se jäikin vahingossa ikkunan väliin.


Otsikko: Re: Maailma matkii kvaakkia
Kirjoitti: Leevi - 04.05.2007, klo 23:39:09
Lainaus käyttäjältä: VesaK
Karvisen viisastelut pois, ja hops! Sarja paranee heti 78,3 %!!


Kyllä ne minusta oli paljon huonompia, Karvisen viisasteluthan ne siitä hauskan tekeekin...!


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 05.05.2007, klo 11:15:45
Makuja on. Otaniemen sarjakuvahenkisessä vappulehdessä todettiin vast'ikään, että Karvisfaneja suhteessa Karvisen inhoajiin on 1000 - 1, ja oli miten oli, Jim Davis ei kuitenkaan välitä pätkääkään. Maailma on. 


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 06.05.2007, klo 16:46:01
Menin mukaan hupaan.

http://koti.phnet.fi/otaku/garfield.html

Teksti tarkoitettu niitä lukijoita varten, jotka eivät ole ilmiöstä perillä. Sivun parempi muotoilu näkyy sivuston etusivulla, mutta en viitsinyt säätää nyt enempää.

ED: Hämmästyttäviä Randomizer-lisäyksiä!


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 07.05.2007, klo 10:02:18
Ihastuttavaa tulkintaa! Yes, kids - Garfield is dead, dead, dead.

Karvinen jatkaa tuonpuoleisessa Elviksen lemmikkinä. Yhtenevät elintavat kuoleman jälkeenkin.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 08.05.2007, klo 21:57:09
http://koti.phnet.fi/otaku/garfield/random.html

Älkää kysykö.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: echramath - 08.05.2007, klo 22:15:59
http://koti.phnet.fi/otaku/garfield/random.html

Älkää kysykö.

Hähää, täällä on luultavasti maailman ainoa hauska random-karvisstrippi. (kuva linkkinä kun se ei kumminkaan mahdu)

http://koti.phnet.fi/otaku/garfield/garfield_randomizer_27.gif

Osa kuvista muuten puuttuu.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 08.05.2007, klo 22:23:25
Osa kuvista muuten puuttuu.

Niitä ei vielä ole.

41, 83 ja 99 menee minusta aika lähelle tuota jo mainittua kaikkien suosikkia.


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: ezuli - 09.05.2007, klo 09:10:25
Ei uskoisi näiden olevan täysin satunnaisia:
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4735.0;id=4592)
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=4735.0;id=4595)


Otsikko: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 18.05.2007, klo 16:58:48
Ohh ja hoo, näkyykö sittenkin valoa jossakin päässä. Kirjastossa käydessä huomasin Karvinen -lehden 5/07 ja sen kannessa: Mukana myös Jasso-kissa!
Eikä siinä kaikki! Kannessa seisoi myös: "Uusi sarja: Tassutellen! (http://www.tassutellen.fi/)"


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: bgt - 06.11.2007, klo 10:14:23
Tässä mielenkiintoinen, tuore näkökulma Karviseen, englanniksi

http://www.theonion.com/content/opinion/i_just_discovered_this

Tuon lukee helposti aika ilkeämielisesti, kun on sarjakuvaharrastajatausta, mutta toisaalta, ainakin Karvinen on avannut sarjakuvamaailmaa Hyerdahlin elämään. Ehkä seuraavaksi "kovempiin aineisiin".


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.11.2007, klo 10:18:24
Minusta vaikutti että tuo yritti olla huumoria.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: JanneT - 06.11.2007, klo 10:21:41
Minusta vaikutti että tuo yritti olla huumoria.

Huumoriahan tuo olikin. Saman sivuston muita artikkeleita esimerkiksi tässä:

http://www.theonion.com/content/news/study_finds_working_at_work?utm_source=onion_rss_daily (http://www.theonion.com/content/news/study_finds_working_at_work?utm_source=onion_rss_daily)

http://www.theonion.com/content/news/fancy_man_enjoys_tea?utm_source=onion_rss_daily (http://www.theonion.com/content/news/fancy_man_enjoys_tea?utm_source=onion_rss_daily)


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Dennis - 10.11.2007, klo 18:37:15
Karvinen on parasta strippisarjakuvaa, toki siinäkin on hutinsa, mutta hakkaa mennen tullen kaikenmaailman Dilbertit sun muut p*sk*t....


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: ezuli - 13.11.2007, klo 14:06:29
Nyt petti jo minultakin pokka.
(Randomizer)


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.11.2007, klo 17:58:26
Nyt petti jo minultakin pokka.

Ja oli tuo Randomizerkin aika hauska.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: ezuli - 13.11.2007, klo 18:14:44
Ja oli tuo Randomizerkin aika hauska.
Oikein ymmärretty.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: pertti jarla - 15.01.2008, klo 10:14:21
tässä on tosi hyvä sunnuntai-karvinen! (http://www.riemurasia.net/jylppy/displayimage.php?album=5&pos=9)


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.01.2008, klo 10:54:42
Esko ja eläinlääkäri ovat nykyisin pari.

Muuten olisin sanonut että tuo on hauska koska se on totta.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: J.Salo - 26.02.2008, klo 16:07:37
FUND IT! (http://garfieldminusgarfield.tumblr.com/)

Vakavasti ottaen, Karvinen olisi Hesarin paras sarjakuva jos tämä tehtäisiin.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 26.02.2008, klo 17:46:37
It's real!


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 26.02.2008, klo 18:50:48
FUND IT! (http://garfieldminusgarfield.tumblr.com/)

Vakavasti ottaen, Karvinen olisi Hesarin paras sarjakuva jos tämä tehtäisiin.

Niin totta. Nuo lähentelevät jo neroutta. Kuka olisi arvannut, että Karvinen kätkisi sisälleen näin syvällisen sarjakuvan.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: echramath - 26.02.2008, klo 23:01:02
Jokos te ootte nämä nähneet?

http://www.lasagnacat.com/


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Eksa - 27.02.2008, klo 08:20:26
Mmm Karvinen on tullut jo aika syvälliseksi.  :)


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield
Kirjoitti: samsoni - 01.08.2008, klo 04:17:13
Yhdet innovoivat, toiset keräävät hyödyn... haa haa!

http://travors.com/post/44140339/garfield-minus-garfield-the-book


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: ezuli - 01.08.2008, klo 11:03:21
Luitko kokonaan? Tuohan on ihan yhteisymmärryksessä tehty kirja, eikä mikään naurettava riisto.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: J.Salo - 01.08.2008, klo 11:19:48
Minusta tuossa on ennen muuta huvittavaa tuo PR-angle, jossa kaikki rakastavat toisten työtä. Kuvittelin että Garfield minus Garfieldin lähtökohta oli nimenomaan siinä että täysin paska sarjakuva muuttuu oikein hyväksi jättämällä päähenkilö pois.

Joten miksi tuhlataan aikaa julkaisemalla alkuperäiset stripit vieressä?!

Tietenkin on hienoa että Davis ei vain tehnyt standardia selkärankareaktiota ja lähettänyt fanikirjettä lakimiehen kautta.

Mutta vaikea uskoa että Trevors on fani.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: ezuli - 01.08.2008, klo 12:42:37
Blogista päätellen idea on lähtenyt randomizerista, eikä hän missään vaiheessa vihjaakaan Karvisen olevan täysi paska. Mutta ei se kuitenkaan mikään fanin kunnianosoituskaan ole.

Minä ainakin olen kaipaillut alkuperäisiä ja lukenut vanhoja karviskirjojani vertaillen alkuperäistä ja mykkää tai oletonta karvista. Sama kuin kaikkien parodioiden kohdalla, vitsi on aina hauskempi kun tietää mitä vääristellään.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 01.08.2008, klo 12:43:39
Minusta tuossa on ennen muuta huvittavaa tuo PR-angle, jossa kaikki rakastavat toisten työtä. Kuvittelin että Garfield minus Garfieldin lähtökohta oli nimenomaan siinä että täysin paska sarjakuva muuttuu oikein hyväksi jättämällä päähenkilö pois.
Mutta vaikea uskoa että Trevors on fani.

Davisin goonit ovat seilanneet Irlantiin ja ilmoittaneet Trevorsille että nyt sä tykkäät Karvisesta tai valut verta ja tykkäät. Sitten lakimiehet nuuskivat aikansa toistensa... ...salkkuja, ja tuloksena on taas uusi kivakiva Karviskirja jossa on ihan bränd njuu idea ja kapina on kesytetty ja kaikki tienaa kivasti, varsinkin Scrooge Davis.
Vai että helmikuussa ´08 avattu sivusto ja randomizeristä kekattu oivallus. Psskt, kvaakista on Travers hakenut ideansa - TRONkainen oli jälleen edelläkävijä:
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,4735.msg76384.html#msg76384


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Dennis - 10.08.2008, klo 00:26:31
Minäpä olen kerettiläinen ja ilmoitan että olen aina pitänyt Karvinen-sarjakuvasta.

Tietekin tämä on ns. "väärä mielipide". Minusta sarjan huumori on hyvää  ja samoin piirrosjälki.

"Väärinhän" on dikata "kaupallista" sarjakuvaa (kumma onko sitä sitten muka ei-kaupallistakin olemassa, kaikkihan haluaa lukijoita eli myyntiä).

Mutta "paaveista" ja muista änkyröistä huolimatta pidän Karvis-sarjakuvista.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Pässi - 10.08.2008, klo 07:13:04
Väärinhän" on dikata "kaupallista" sarjakuvaa (kumma onko sitä sitten muka ei-kaupallistakin olemassa, kaikkihan haluaa lukijoita eli myyntiä).
Tämähän ei ole väärä mielipide vaan paska mielipide. Karvisen laadullinen arvostelu sarjakuvan ei liity mitenkään sen kaupallisuuteen vaan ihan muihin asioihin.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 10.08.2008, klo 18:47:09
Vai että helmikuussa ´08 avattu sivusto ja randomizeristä kekattu oivallus. Psskt, kvaakista on Travers hakenut ideansa - TRONkainen oli jälleen edelläkävijä:
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,4735.msg76384.html#msg76384

No ei ehkä "jälleen", vaan "kerrankin". Pitäisikö haastaa oikeuteen...  ;D äh, en  ole amerikkalainen.

Timo


Otsikko: Vs: Re:garfield
Kirjoitti: nastamuumio - 22.09.2009, klo 17:43:16
Jep! Loistava veikkauslista VesaK. Jos nuo olisi lukenut sarjakuvana niin ei olisi paljon naurattanut, mutta tästä luettuna kylläkin. Etenkin viimeinen juttu oli hyvä.

Ei minulla ole mitään Karvista vastaan. Onhan Jim Davis onnistunut luomaan jotain, mikä on monien sarjakuvistien haave (hajuton ja mauton sarjakuvako? No ehkä tarkoitin jotain muuta). Ehkä pitäisi kohdistaa kiukkunsa enemminkin niiden toimintaa vastaan, jotka julkaisevat näitä ikuvanhoja sarjoja iankaikkisesti - ja vielä senkin jälkeen.

 8)
PIM! tuli hyvä idea tos kyl nyt! :o lopetetaan julkaisemasta krvista niin Davis tajuaa ettei suosio ole itsestäänselvyys, ja ehkä,-vain ehkä- saa korotettua sarjojen tasoa1 :laugh:


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 22.09.2009, klo 19:22:54
POHJOLAN SANOMAT: "Karvinen on Kemin ensi toukokuun sarjakuvapäivien keskushahmo. Amerikkalaisen Jim Davisin luomasta kissahahmosta Garfieldista kootaan näyttely.
Kemin 29. sarjakuvapäivät ja Kitacon II järjestetään toukokuun 14.-16.5.2010."


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.09.2009, klo 23:26:46
Jossakin myöhemmässä stripissä sanotaan että Esko on töissä huilutehtaassa. Ei tuostakaan mitään myöhemmin ole mainittu.

Yhdessä Karvis-piirretyssä Esko on edelleen piirtäjä, ja menee Karvisen kanssa "cartoonists conventioniin".


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Dennis - 01.10.2009, klo 00:19:27
POHJOLAN SANOMAT: "Karvinen on Kemin ensi toukokuun sarjakuvapäivien keskushahmo. Amerikkalaisen Jim Davisin luomasta kissahahmosta Garfieldista kootaan näyttely.
Kemin 29. sarjakuvapäivät ja Kitacon II järjestetään toukokuun 14.-16.5.2010."

"Sarjakuvataiteilijoilla" taisi mennä valkoviinit ohi suun kun lukivat tämän. Voi vain arvailla kiukun ja kateuden määrää. No kun toi lähestyy saamme lukeva taas "taiteilijoiden" tuskaa >:D


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Petteri Oja - 01.10.2009, klo 00:39:55
"Sarjakuvataiteilijoilla" taisi mennä valkoviinit ohi suun kun lukivat tämän. Voi vain arvailla kiukun ja kateuden määrää. No kun toi lähestyy saamme lukeva taas "taiteilijoiden" tuskaa >:D

On kyllä helppo uskoa että sulle Karvis-näyttely on suuri ilon juhla ja ensi vuoden ehdoton kohokohta...


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Illodiini - 01.10.2009, klo 16:10:54
On kyllä helppo uskoa että sulle Karvis-näyttely on suuri ilon juhla ja ensi vuoden ehdoton kohokohta...
Vaikka suhtaudunkin Karviseen lähinnä menestyneenä tuoteperheenä, niin tuo vastauksesi Dennisille taisi kyllä todistaa hänen aprikointinsa todeksi. ;)

Illodiini


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Petteri Oja - 01.10.2009, klo 16:31:51
Vaikka suhtaudunkin Karviseen lähinnä menestyneenä tuoteperheenä, niin tuo vastauksesi Dennisille taisi kyllä todistaa hänen aprikointinsa todeksi. ;)

Ei, kyllä se kertoo vain suhtautumisestani Dennisiin ja hänen haluunsa pystytellä raja-aitoja.

Karvis-näyttely Kemissä on niin härski idea, että sille on tullut monet kerrat hihiteltyä.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: PurPur - 01.10.2009, klo 17:34:26
Kieltämättä olen itsekin hihitellyt kun kuvittelen sarjakuvataiteilijoiden kiertävän Karvisnäyttelyä valkkarilasien kanssa. Hemmetti, melkein tekis mieli lähteä Kemiin!


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka - 01.10.2009, klo 17:35:14
Jos Dennistä ei olisi olemassa, sellainen pitäisi keksiä. Kun lähes jokaiseen viestiin saa ujutettu mahdollisimman negatiivissävytteisesti sanan "sarjakuvataiteilija", pitää moiselle ehdottomuudelle melkein hattua nostaa .

Munkin mielestä Karvinen Kemissä on lähes nerokas veto.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Illodiini - 03.10.2009, klo 05:05:34
Jos ei saa päänsärkyä Davisin sapluunakuvista, niin Karvisen menestystarinassa on varmaan opiksi monelle kunnianhimoisemmallekin taiteilijalle. Eihän se ole hullu joka pyytää kovaa hintaa, vaan se joka maksaa. Vaikka minulla on ollut kunnia tavata moniakin kotimaisia suuruuksiamme, joita pidän kaikin puolin parempina sarjakuvanikkareina, niin usein jostain syystä heiltä on puuttunut halua menestyä.
Ja liian usein hyvät piirtäjät uskovat olevansa myös hyviä tarinan/vitsin vääntäjiä. Ja liian usein he eivät ole. Kaksi suomen menestyneintä strippiä(arvatkaa vaan mitkä)ovat nipinnapin edes Karvisen tasoa taiteeltaan. Mutta hyvin ja jouhevasti kirjoitettuja. Miettikääpä sitä!

Illodiini


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Petteri Oja - 03.10.2009, klo 09:19:37
Kaksi suomen menestyneintä strippiä(arvatkaa vaan mitkä)ovat nipinnapin edes Karvisen tasoa taiteeltaan. Mutta hyvin ja jouhevasti kirjoitettuja. Miettikääpä sitä!

Mielestäsi siis Viivi ja Wagnerkin on huonommin piirretty kuin Karvinen? Oikeesti? Ehkä niin jos strippisarjakuvan tavoitteena pidetään hajuttomuutta ja mauttomuutta.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Lurker - 03.10.2009, klo 10:57:58
Kaksi suomen menestyneintä strippiä(arvatkaa vaan mitkä)ovat nipinnapin edes Karvisen tasoa taiteeltaan. Mutta hyvin ja jouhevasti kirjoitettuja. Miettikääpä sitä!

Jos se toinen on Fingerpori, niin täytyy sanoa, että katsoin suu soikeana, kuinka hyvin se oli piirretty tänä aamuna (se Paskahousu pelasti minut (http://www.hs.fi/fingerpori/1135249755721) -strippi). Perspektiivitkin naurattivat "supersankarityylillään". Ja eiköhän näillä meidän eturivin strippimaakareilla ole myös se halu menestyä... Myyvät hyvin, näkyvät hyvin messuilla jne.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Illodiini - 03.10.2009, klo 14:28:34
Fingerpori on itseasiassa poikkeus tuosta säännöstä ja löytää usein visuaalisestikin maalinsa.
Kyllähän siis V&W toimii tyylillään, joka lienee tahallisen karkeaa. Mutta jos siinä ei olisi itua, ei niitä kuvia kauan katselisi.
Enkä minä moittinutkaan näitä nimenomaisia kotosarjoja. Tarkoitin vain että niiden tanakan ammttitaitoinen kirjoitus ylittää huimasti niiden hyvin riisutun graafisen ilmeen. Ok, B.Virtanen on se toinen.

Illodiini


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 03.10.2009, klo 14:31:15
Muistan kun Viivi & Wagner alkoi, ja ensimmäinen ajatus oli että mitä hiivattia, osaahan Juba nyt paremminkin piirtää.

Pian tietysti tajusin, ettei se Juban "parempi" tyyli olisi tuohon sopinut, ja vielä myöhemmin tajusin ettei sillä olisi saanut menestystä.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.01.2010, klo 07:40:52
Karvinen miinus Karvinen tulee suomeksi albumina maaliskuussa.

Mitä seuraavaksi? Paska-ankka?


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Olli T - 30.01.2010, klo 12:43:35
Karvinen miinus Karvinen tulee suomeksi albumina maaliskuussa.

Mitä seuraavaksi? Paska-ankka?
ostaisin   :)


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 30.01.2010, klo 13:54:06
Karvinen miinus Karvinen tulee suomeksi albumina maaliskuussa.

Häh? Kuka julkaisee? Oikein luvan kanssa?

Timo


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 30.01.2010, klo 14:08:04
Eikös ne kaikki ole saatavilla ilmaiseksi netissä? Onko Karviset loppunu julkaistavana kesken? Lieneeköhän tuossa edes liiemmin paljon Suomennettavaa...

Seuraavaksi Barfield ja Piereksivä Muumi?


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: echramath - 30.01.2010, klo 14:12:27
Häh? Kuka julkaisee? Oikein luvan kanssa?

Egmont  ja tietysti luvan kanssa. (Siitähän on jo pitkään ollut virallinen englanninkielinen versio, niin mikäs sitä on kääntäessä). En tiedä onko Jim Davisin "huumorintaju" tässä suhteessa ylittämätön, mutta mies ainakin tietää, että raha ei haise.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 30.01.2010, klo 14:14:23
En tiedä onko Jim Davisin "huumorintaju" tässä suhteessa ylittämätön, mutta mies ainakin tietää, että raha ei haise.

no niinpä tietysti. Nyt se äijä myy samat stripit toiseen kertaan, laittaa apulaisensa pyyhkimään vaan kaikki Karviset niistä pois (ja nauraa matkalla pankkiin).

Timo


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: T.Kokkila - 30.01.2010, klo 16:03:49
Eikös tuo alppari tehty ihan yhteistyössä Jim Davisin ja idean alkuperäisen keksijän kanssa... Hieno veto Davisiltä kyllä.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Olli T - 30.01.2010, klo 18:28:59
Täytyy tosin sanoa, että "idean alkuperäinen keksijä" Dan Walsh joko kopsi idean omiin nimiinsä netissä pyörineistä karvis-muunnoksista (kts. esim. http://roundholesquarepeg.wordpress.com/2008/08/04/garfield-minus-garfield-vs-silent-garfield-which-one-brings-more-of-the-awesome/) tai sitten useammalla ihmisellä tuli sama keksintö eri kautta.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Petteri Oja - 07.02.2010, klo 15:23:23
Hui!


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Juho - 13.02.2010, klo 18:46:27
Hui!

Hahahaa! Ei meikä kyllä niin hajos tolle Karviselle!
(Joo, outo huumorintaju. Tiedän.)


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Eksa - 15.03.2010, klo 23:44:39
Karvinen miinus karvinen on helvetin pelottava sarjis.Oikeasti.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: hdc - 16.03.2010, klo 00:15:06
Jeps, jotenkin siitä Karvinen miinus Karvisesta tulee mieleen Red Meat paitsi että on vieläkin häiritsevämpi...onko yhtään kulttuurituotetta joka pystyy esittämään yhtä viiltävästi eksistentiaalista ahdistusta?

Joskus ennen tuota oli netissä kanssa kone joka arpoi strippejä laittamalla satunnaisia Karvis-ruutuja peräkkäin, ja sekin oli aika villiä jälkeä.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 16.03.2010, klo 13:28:29
ja joskus sattuu ihan yhtä "hyviä" kuin oikeat:


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: hannu lipponen - 19.03.2010, klo 23:19:50
Mulla ei oo tähän mitään muuta kommentoitavaa muuta kuin että olen tavannut Jimbon Indianapoliksessa (Paws inc.) Iso oli huusholli,monta taiteilijiaa vääntämässä erilaista Garfield-käyttögraffaa: strippiä (ideointia Jimin kanssa, osa lyijäristin omia idiksiä), digitaaliartisti (uutta 90-luvulla), yksi galleria-taidemaalari (öljy), about 2 retussimaalaria ja jokunen muukin taiteen sekatyöläinen. Jim itse hurautteli pois Chrysler Viperilla. Tunsin kateuden piston sydämessäni. Mukava heppu muuten, mutta fuckin' ruma poninhäntä.

Mulla on yksi Jimin signeerattu Garfield-alppari, saa tarjota.  ;)


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Dennis - 20.03.2010, klo 10:25:54
no niinpä tietysti. Nyt se äijä myy samat stripit toiseen kertaan, laittaa apulaisensa pyyhkimään vaan kaikki Karviset niistä pois (ja nauraa matkalla pankkiin).

Timo

Ja rahan tienaaminen sarjakuvalla on suuri synti?


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 22.03.2010, klo 15:28:53
Ja rahan tienaaminen sarjakuvalla on suuri synti?

Ei tietenkään, keinot ratkaisevat. Tämä haiskahtaa.

Timo


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jiksi - 24.03.2010, klo 23:01:33
Sarjakuvakansan ykköspuheenaihe, Karvinen miinus Karvinen (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1393), on viimein kaupoissa! Suomessa! Ja arvosteltu Kvaakissa! Ja vielä etusivulla!

Karvinen valloitti maailman jo kauan aikaa sitten, Esko seuraa nyt perässä!

(http://www.kvaak.fi/images/articles/24032010203641-0.jpg)

Lukuvinkki: Lue sarjaa putkeen useampi sivu unohtaen alkuperäiset versiot. Repeät joko nauruun tai sitten sinulta repeää verisuoni.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: VesaK - 25.03.2010, klo 03:33:10
Karvisessa on joskus kaksikin vitsintynkää, Karvinen miinus Karvisessa tasan yksi. Koosteessa on ehkä kymmenisen juttua jotka huvittavat toisenkin lukemisen edestä. Muuten turha teos, hupia vähästä ilahtuville.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: OM - 25.03.2010, klo 09:30:12

Olen samaa mieltä Vesa K:n kanssa- aivan turha julkaisu! No. Kyllä tolle varmasti joitakin ostajia löytyy, onhan Jim Davis yksi parhaista sarjakuva piirtäjistä ja kertojista. Hyvin menee miljönäärillä, sillä sitähän Jim Davis on. Taitaapi olla listattukin johonkin rikkaimpien listaan. En oo ihan varma tosta asiasta, joten suhtautukaa varauksella antamaani informaatioon ???.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jiksi - 25.03.2010, klo 17:35:03
Mutta melkein vannoisin takakannessa olleen painettu hinta 9.95€ eikä 11.95€? Saatoin katsoa väärinkin, mutta muistan kun olin jo melkein ostamassa viimeisellä kympin setelilläni.

Hopsistakeikkaa, Egmontin lehdistötiedotteessa oli hinta väärin, takakannessa hinta on 9,95 €. Korjasin arvioon, kiitos tarkkaavaisuudesta!

Kuinka Suomen sarjakuvakenttä vastaa tähän internetvillitykseen, nähdäänkö kohta Fingerpori ilman Heimo Vesaa?


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Eksa - 27.03.2010, klo 16:21:17
Karvinen valloitti maailman jo kauan aikaa sitten, Esko seuraa nyt perässä!

No ei siitä tullu mitää.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.03.2010, klo 16:29:16
No ei siitä tullu mitää.

Esko-pehmolelut ovat vasta työn alla. Odota vain.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 27.03.2010, klo 18:23:49
Tänään vilkaisin tuota minikokoista alpparia, ja ihan hyvältä vaikuttaa julkaisuna. Minusta se alla olevat alkuperäisruudut oli hyvä idea. Saa ikään kuin kaksi sarjakuvaa kaupan päälle, ja osan vitseistäkin tajuaa paremmin, kun näkee kokonaiskuvan. Mutta minusta silti on osin hölmöä, että samat stripit jotka löytyvät netistäkin (käsittääkseni laillisesti) pitää pistää vielä erikseen alppariksi. Mutta toisaalta näin tämä juttu saa enemmän näkyvyyttä ja englantia osaamattomatkin (kyllä, niitäkin suomessa vielä on) saavat tämän itselleen luettavaksi.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Dennis - 27.03.2010, klo 18:47:26
Hauska kirja, Jim Davis osaa nauraa itselleen ja hahmoilleen, tosikkomaiset taidepiirtäjät eivät tähän pysty.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Olli T - 27.03.2010, klo 20:58:36
Hauska kirja, Jim Davis osaa nauraa itselleen ja hahmoilleen, tosikkomaiset taidepiirtäjät eivät tähän pysty.
Jim Davis nauraa itselleen koko matkan pankkiin.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka - 31.03.2010, klo 15:09:20
Katoavaista on Karvinen
http://www.epuuk.com/epuuk?id=fi.11.17 (http://www.epuuk.com/epuuk?id=fi.11.17)


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Lurker - 31.03.2010, klo 15:18:01
Katoavaista on Karvinen
http://www.epuuk.com/epuuk?id=fi.11.17 (http://www.epuuk.com/epuuk?id=fi.11.17)

Markkana-arvo oli hauska sanaleikki!


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka - 31.03.2010, klo 15:36:06
Markkana-arvo oli hauska sanaleikki!

Korjasinpa tuon. Hyvä huomio.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: hdc - 31.03.2010, klo 15:50:16
Hmpf, miksi korjasit, luulin sen olleen tarkoituksella :)

Muistelisin Millan jossain vaiheessa editoineen blogissaan muutamia strippejä Kiroilevaa siiliä ilman sitä kiroilua...


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: PetriT - 31.03.2010, klo 22:39:18
Kvaakin artikkeli (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1393) synnytti sen verran uteliaisuutta että googlasin netistä Walshin tekeleen... jos ei muuta niin kokeilu toimii ainakin esimerkkinä kerronnan muuttumisesta kun yksi tekijä poistetaan. Sarjan luonne muuttui melkoisesti. Esko näyttäytyy viimeistään nyt täysin säälittävänä, yksinäisenä ja vähän vinksahtaneena hahmona. Samalla Esko on saanut ripauksen inhimillisyyttä.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 22.07.2010, klo 13:23:12
Taas mennään, nyt ei oteta mitään pois vaan lisätään tukeva loraus Lovecraftia. Jopas kulkee.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.07.2010, klo 13:42:09
Kuka tiesi, että Jim Davisin isoisän nimi oli James Garfield Davis?


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.08.2010, klo 11:17:50
Keskustelu siirtyi Simpsoneihin, joten jatketaan siellä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6609.0.html).


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jaana S. - 16.08.2010, klo 15:08:43
Olen kysellyt 7-12 –vuotiailta sarjiskurssilaisilta aina kurssin aluksi että mikä on heidän suosikkisarjakuvansa. Yleensä Karvinen on ollut suosituin. Kun kyselen, että mikä siinä viehättää, niin vastaus on että kun se on vaan semmoinen ja se niin pöhkö se Osku jne. Johtuuko sitten Karvis-leffoista vai mistä. Toki muitakin suosikkeja on, mutta Karvinen on saanut aina eniten ääniä tuon ikäisiltä ainakin minun ohjaamilla kursseilla tässä vuosien varrella. Enää kukaan kurssilainen ei äänestä esim. Nakke Nakuttajan puolesta, mutta sitä tapahtui vielä -90-luvulla. Yksi seitsen-kahdeksanvuotias poika oli innokas Tex Willer -fani. Mitähän siitä pojan vanhemmat tuumasivat.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Dennis - 16.08.2010, klo 17:39:05
Olen kysellyt 7-12 –vuotiailta sarjiskurssilaisilta aina kurssin aluksi että mikä on heidän suosikkisarjakuvansa. Yleensä Karvinen on ollut suosituin. Kun kyselen, että mikä siinä viehättää, niin vastaus on että kun se on vaan semmoinen ja se niin pöhkö se Osku jne. Johtuuko sitten Karvis-leffoista vai mistä. Toki muitakin suosikkeja on, mutta Karvinen on saanut aina eniten ääniä tuon ikäisiltä .....

Hieno homma, mutta täällä taisi muutamilla läikkyä kahvi tai valkkari paidalle kun luki tätä >:D


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: echramath - 16.08.2010, klo 20:45:17
Minäkin pidin lapsena Karvisesta. Ei se kyllä suosikki tainnut olla (olisin mieluummin äänestänyt Tinttiä tai Asterixia), mutta luin niitä kuitenkin kun kirjastossa oli. Ensinnäkin lapsena sitä nyt ei vain ole niin laatutietoinen – esim. mitä tulee copypaste-taiteeseen – ja tyhmemmät vitsitkin naurattavat. Lapsilta puuttuu kerrassaan myös ajallinen perspektiivi eikä tajua miten Jim Davis vain jauhaa samaa pullaansa vuodesta toiseen.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 16.08.2010, klo 20:48:27
Tex Willer kestää isältä pojalle, mutta kai niin tekee jo Karvinenkin. Minulla oli 80-luvun lopulla työkaveri, silloin parikymppinen tyttö, joka oli intohimoinen karvisfani. Minä rupesin vastapainoksi kehumaan koko ajan Aku Ankkaa ja neitiä otti päähän.

Muut vähän ihmettelivät ovatko nuo tosissaan.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: hdc - 16.08.2010, klo 21:07:45
Minäkin pidin lapsena Karvisesta. Ei se kyllä suosikki tainnut olla (olisin mieluummin äänestänyt Tinttiä tai Asterixia), mutta luin niitä kuitenkin kun kirjastossa oli. Ensinnäkin lapsena sitä nyt ei vain ole niin laatutietoinen – esim. mitä tulee copypaste-taiteeseen – ja tyhmemmät vitsitkin naurattavat. Lapsilta puuttuu kerrassaan myös ajallinen perspektiivi eikä tajua miten Jim Davis vain jauhaa samaa pullaansa vuodesta toiseen.

Samoilla linjoilla ollaan, ei Karvinen ollut mikään ykkössuosikki mutta kyllä minä ne kaikki luin, useampaankin kertaan. Puolustukseksi voin lisäksi nostaa sen että tuo tapahtui siis 80-luvulla eli Davis ei ollut vielä kertonut samoja vitsejä 20+ vuotta ja sarjana se oli vielä tuore (onko Karvisessa enää niitä vakisivuhahmoja, Nekkua, eläinlääkäriä, Eskon vanhempia yms...en muista nähneeni hetkeen).

Mutta joo, ajallisen perspektiivin puuttuminen vaikuttaa ja kai niitä lukee eri tavalla. Pidinhän minä Enid Blytonin kirjoistakin, uskaltaakohan joskus kokeilla miltä ne näyttävät aikuisin silmin...


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 16.08.2010, klo 21:15:15
Eläinlääkäri on nykään useammin mukana kuin ennen, koska ne ovat Eskon kanssa pari.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Petteri Oja - 17.08.2010, klo 00:24:37
Lapsena Karvinen oli kova joo. Varsinkin se Halloween-albumi, se mulla taitaa vielä ollakin jossain.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Curtvile - 17.08.2010, klo 00:33:31
ensimmäiset pari Karvis-albumia ovat yhä melko luettavia, minulla on jälkikasvuakin näet.
Karvisen seikkailu kaupungilla, äidin löytäminen ja juurikin ensimmäinen Halloween tarina ovat vertailua kestäviä.

Harva strippisarja, eritoten ne hah-hah-haa-hauskat kestävät aikaa ja välttävät toiston. "koskaan et muuttua saa"
Tenavien runsaus, Lassin ja leevin laajuus antavat paljon enemmän aineksia kuin lihava laiska kissa.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jaana S. - 02.09.2010, klo 15:35:16
Hieno homma, mutta täällä taisi muutamilla läikkyä kahvi tai valkkari paidalle kun luki tätä >:D
Muahahhaa! Tai väkevämmätkin aineet. No, viattomat alakoululaiset eivät ole vielä kvaakista käyneet lukemassa että Karvista saa ja pitääkin haukkua.


Otsikko: Vs: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Ami - 11.09.2010, klo 16:26:26
Sarjakuvakansan ykköspuheenaihe, Karvinen miinus Karvinen (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1393), on viimein kaupoissa! Suomessa! Ja arvosteltu Kvaakissa! Ja vielä etusivulla!

Karvinen valloitti maailman jo kauan aikaa sitten, Esko seuraa nyt perässä!

(http://www.kvaak.fi/images/articles/24032010203641-0.jpg)

Lukuvinkki: Lue sarjaa putkeen useampi sivu unohtaen alkuperäiset versiot. Repeät joko nauruun tai sitten sinulta repeää verisuoni.

Eskon elämähän on arjen zeniä ja tapahtumattomuuden taidetta. Harmillista kyllä, hieno idea vesitettiin täysin ottamalla mukaan myös strippien karviselliset versiot. :(


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.11.2010, klo 13:10:36
Ei haukuttu. Tietysti olisi pitänyt katsoa ettei tuota julkaista veteraanipäivänä.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: hdc - 12.11.2010, klo 13:31:38
Jeps, mennee kategoriaan "todella huono ajoitus".


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 12.01.2011, klo 21:41:13
Viivi ja Wagner -lehti on historiaa. Tilalle lojahti luukusta Karvinen-lehden numero 1/11. Pelkkää Karvista kannesta kanteen.

Kantta voisin kommentoida:

http://www.youtube.com/watch?v=16eeHNcRleM


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 13.01.2011, klo 12:28:26
Kantta voisin kommentoida:

http://www.youtube.com/watch?v=16eeHNcRleM

Vau. Tuo video on ihka ensimmäinen mitenkään Karviseen liittyvää juttu, joka jostain omituisesta syystä naurattaa tai vaikuttaa vähääkään kiinnostavalta. Perhana kun en löytänyt kameraa. Tästä selkeästä Kodak momentista olisi saanut hienon kuvan perhealbumiin.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: echramath - 13.01.2011, klo 13:10:36
Vau. Tuo video on ihka ensimmäinen mitenkään Karviseen liittyvää juttu, joka jostain omituisesta syystä naurattaa tai vaikuttaa vähääkään kiinnostavalta.

Lasagna Cat (http://www.lasagnacat.com/) ei ilmeisesti koskaan päätynyt tänne asti? Tuubissakin on (http://www.youtube.com/user/lasagnacat#p/u/8/RUUNslMcGh8), jos tuo ei toimi.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Heng-man - 06.08.2011, klo 03:13:25
Karvinen on hyvä. Mää tykkään niistä kun KArvinen kiusaa Misua!


Otsikko: Vs: Re: Karvinen/Garfield (aihe rönsyilee, muitakin strippisarjoja puidaan - *joe*)
Kirjoitti: Jukka Laine - 18.08.2011, klo 12:14:54
Esko oli Esko Unohtumaton Karvinen tv-sarjassa, Esko on ollut Esko Karvinen esiintyy enimmäkseen Karvinen lehden sivuilla.

9.8.2011 Subilla esitetyssä tv-sarjan jaksossa Esko oli Kilpinen.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.08.2011, klo 13:35:04
10.8 jaksossa oli Esko Uskomaton.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Hoppi - 19.08.2011, klo 19:17:52
Oletteko te lukeneet sitä Joulu sarjakuvaa jossa on niitä runoja.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Dennis - 19.08.2011, klo 21:47:00
Oletteko te lukeneet sitä Joulu sarjakuvaa jossa on niitä runoja.

Ei sano mittään? Minä vuonna tämä on ilmestynyt?

Ps Tällä viikolla ilm. Karvinen pokkari  oli tosi hyvä, kunnon Karvista 1980-luvulta.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Arzi - 20.08.2011, klo 09:10:41
Musta karvinen oli ennen hyvä mutta ei enäää....


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Hoppi - 22.08.2011, klo 16:19:30

Milloin se Karinen miinus Karvinen toinen osa tulee? Se oli joku Karvinen, Nalle ja Esko miinus Karvinen, Nalle ja Esko.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 01.04.2012, klo 12:14:45
http://www.jpahonen.com/wp-content/uploads/2012/04/vejos.jpg

Raah raah!


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Hoppi - 01.04.2012, klo 12:32:15
Aika hyvä :laugh:


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Kujis - 01.04.2012, klo 14:45:43
Kerrassaan hupaisa tapaus :D


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Pässi - 25.04.2012, klo 16:49:31
Sen nimi on Esko.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.05.2012, klo 11:21:33
Jenkeissä alkoi juuri uusi Garfield-lehti, kirjoittajana tv-piirretyn kirjoittaja ja monitoimimies Mark Evanier ja piirtäjänä Gary Barker, Jim Davisin monivuotinen assistentti. Supersankareita on mukana. Ihan hauska tapaus.

Ensimmäinen numero kuuluu Free Comic Book Dayn lehtiin, joten sen saa jostain ladata laillisesti ilmaiseksi. Itse latasin isommassa paketissa kaikki tämänvuotiset ilmaislehdet, enkä tähän hätään löytänyt erillistä latauslinkkiä.

Tämä strippi ei ole mukana:

(http://www.garybarker.com/garystripresizegif.gif)


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: J Lehto - 16.05.2012, klo 14:14:12
Itse latasin isommassa paketissa kaikki tämänvuotiset ilmaislehdet, enkä tähän hätään löytänyt erillistä latauslinkkiä.

Mistähän tuota pakettia löytäisi?


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 16.05.2012, klo 15:49:33
Mistähän tuota pakettia löytäisi?

Googleta fcbd torrent.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: J Lehto - 16.05.2012, klo 16:07:33
Tnx man.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Aelether - 17.06.2012, klo 10:43:29
Karvinen on aina ollut yksi suosikkisarjakuviani. Kyllähän se paljon toistaa itseään, mutta siitä huolimatta. Tunnistan Karvisen kyynisen ja laiskan elämänasenteen itsessäni, ja myös Eskon pitkästyneisyys ja epävarmuus ovat minulle tuttuja asioita.

En nyt jaksanut lukea tätä koko viestiketjua läpi, sori, mutta mietin että onko Eskolle muuten koskaan annettu suomeksi koko nimeä? Englanniksi hänen koko nimensä on Jonathan Q. Arbuckle.
 


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Curtvile - 17.06.2012, klo 10:50:28
En nyt jaksanut lukea tätä koko viestiketjua läpi, sori, mutta mietin että onko Eskolle muuten koskaan annettu suomeksi koko nimeä? Englanniksi hänen koko nimensä on Jonathan Q. Arbuckle.
 

Muistaakseni niitä sukunimiä on muutamakin lyöty mutta Esko Unohtumaton on se jota taidetaan yleisimmin käyttää.
Kaikkea sitä on näemmä jäänyt syömään omaa muistia...


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: echramath - 20.06.2012, klo 10:57:58
Jossakin Karvinen/Garfield-lehdessä (eikö niissä vaihdellut kumpi on kannessa isommalla) oli jossain numerossa päästy sellaiseen variaatioon, että Esko Karvisella oli kissa, jonka nimi oli Garfield.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Aelether - 08.07.2012, klo 16:19:35
Sainpahan vihdoinkin pitkään himoamani kirjan "Garfield from the trash bin". Siihen on kerätty hylättyjä strippejä ja kaikkia huvin vuoksi piirrettyjä kuvia ym.

Oli se vähän pettymys, ei lainkaan niin "outrageous" kuin mainoksissa lupailtiin... Mutta oli siellä seassa aika hyviäkin juttuja, juuri sellaisia jotka hieman menevät sen rajan yli että mitä koko perheen sarjakuvassa voidaan sanoa.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 11.07.2012, klo 01:11:21
Tuon roskis-piirroskirjan ideankin on Davisin studio pöllinyt Mort Walkerin tiimiltä, jonka burleskit/groteskit suttuvitsit olivat paikoin paljon hauskempia kuin lehteen päätyneet viralliset Masi-stripit. Karvisesta on ulkopuolisten toimesta tehty niin monitasoisia pilkkajuistuja, että tuo Roskis-Karvinen jää niiden varjoon.

Esmes täältä löytyy oleellinen:

http://www.somethingawful.com/d/flash-tub/garfield-comic-generator.php


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Tepe98 - 25.10.2012, klo 17:55:03
Karvine o iha ok sarjis, mut osa stripeistä o aika tylsähköjä : /


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Hoppi - 02.11.2012, klo 14:26:40
Jossakin Karvinen/Garfield-lehdessä (eikö niissä vaihdellut kumpi on kannessa isommalla) oli jossain numerossa päästy sellaiseen variaatioon, että Esko Karvisella oli kissa, jonka nimi oli Garfield.

Olen kuullut. Kovana Karvis fanina veikkaan, että Esko Unohtumaton on yleisimmin käytetty nimi.

Luin jostain, että John Arbuckle nimi tuli siitä, kun Jim Davis näki televisio mainoksessa jonkun John Arbucklen ja alkoi sitten käyttää nimeä.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Hoppi - 12.12.2012, klo 18:03:27
Karvis-lehdet on näemmä uudistettu ja mukaan tuli tarinoita ja Orson.
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14681.0.html (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14681.0.html).


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: nowatar - 04.02.2013, klo 14:33:35
Olin pienenä (ja vähän isompanakin) kova Karvis-fani. Oli jonkinasteinen järkytys parisen vuotta sitten ensimmäistä kertaa huomata yleisesti vellova ns. Karvis-viha. Hui! Ei moiset ajatukset olisi ehkä koskaan tulleet itselle mieleenkään, mutta täytyy myöntää, että hyviä pointteja kyseiseen kattiin nuivasti suhtautuvat osaavat laukoa ilmoille. En ole kyllä pitkään aikaan lukenut, että uusimmasta Karvisesta en osaa mitään sanoa...


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Keuhko - 04.02.2013, klo 21:19:16
Omalla kohdallani Karvisen lukeminen on vähentynyt asteittain, ja yhteys tähän ketjuun on ilmeinen. Liekö hyvä vai paha?


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 23.05.2013, klo 11:23:50
Menestyisiköhän tämmöinen sarjakuva Suomessa?

http://www.theonion.com/articles/i-just-discovered-this-hilarious-comic-strip-calle,11340/?ref=auto


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.05.2013, klo 11:45:28
Aika nuorihan tuo kirjoittaja näyttää olevan. Kummityttäreni kuuli ensi kertaa Abban "Gimme Gimme Gimme" -kappaleen ja närkästyi että kuka oikein matkii Madonnaa. Vaikka onhan Madonnakin ollut kauan pinnalla ja on minua vanhempi.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Migron - 23.05.2013, klo 23:11:33
Onion-artikkeli.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: EO - 24.05.2013, klo 02:00:25
Onion-artikkeli.
Olkoot Onion, mutta tavallaan kaikesta tuosta sarkasmista löytyy iso osa siitä miksi itse todella pidän Karvisesta. Ei ole kaikkin "intellektuellein" sarjis, ei lähellekään, mutta muutamat perusideat ovat hienoja ja niistä pidetään kiinni varsin yhtenäisesti. Oikeastaan ainoa pahe on jatkuvana päivittäisenä strippisarjana pysyminen, joka vaatii joko perusidean laajentamista ajoittain eri suuntiin, tai tässä tapauksessa vanhan tuhotonta toistamista. Markkinatalous ei mahdollista jättää välistä toistostrippejä ja julkaista vain ne oivallisimmat stripit. Ei, se on internetin sarjakuvablogien aikakautta, jotain josta Karvinen on parikymmentä vuotta myöhässä.

Näiden Karvinen miinus Karvinen sijaan olisikin ehkä pätevä bisnes vetää valesarjakuvablogi, johon julkaisisi vain tietyn kynnyksen ylittäviä strippejä sitä mukaan kun niitä ilmaantuu. Rimaa ei saa laittaa irvileukaisen korkealle, niin kyllä siitä kelvollinen seurattava tulisi. Ei taida löytyä Jim Davisilta ja Pawsin porukalta pokkaa vetää tällaista ihan viralliseksi syötteeksi, jota itse kehtaisin kutsua jopa "VIP" tai "premium"-tilaukseksi. Joutuisivat myöntämään, että iso osa on vain täytettä.

Voi kun olisi itsellä kanttia vetää keskinkertainenkin materiaali ideoistani, niin olisi portfoliossa jo monta sarjaa.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.05.2013, klo 04:51:49
Ilmankos uusi Garfield-lehti jenkeissä tuntuu hyvältä kun siinä uskalletaan ottaa enemmän kokeiluja muihin suuntiin. Tosin samat kokeilut on tehty vaikka Disney-sarjakuvissa jo kauan sitten.

Ja Garfield & Friends -tv-sarjassa. Kirjoittajakin on sama Mark Evanier.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 10.10.2013, klo 14:40:13
http://imgur.com/r/Unexpected/xoYq3jN

Kukapa nyt ei Karvista rakastaisi kun se on niin mahoton.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Taru Leutokalma - 26.09.2014, klo 21:27:54
Vastaavanlaiseen Karvis-vihaan en ole törmännyt missään muualla kuin täällä Kvaakissa. Mutta kyllä nuo esille tuodut perustelut olivat hyviä pointteja koko sarjan suhteen...enkä itsekään pidä Karvisesta. Loukkaavaa kissoja kohtaan pitää Karvista kissaeläimenä.  :'(

Lapsena Karvinen oli suunnilleen "melkein yhtä hyvä kuin Asterix". Kaikki koulukaveritkin lukivat Aku Ankan lisäksi Karvista joten miksenpä myös minä? Jutut naurattivat ja koskaan ei tietenkään tullut mieleen kyseenalaistaa niitä puhkikulutettuja "vitsejä". Uskalsin siinä määrin erota Karvisia kuviksen tunnilla piirtelevistä luokkakavereistani että uskalsin myöntää ettei Jim Davis ole hyvä piirtäjä.

No ei ole ei. Onneksi kasvoin tuon vaiheen yli kuten varmaan enemmistö Karvisen entisistä lukijoista.

Karvis-ilmiö on laadittu ikivihreäksi klassikoksi koululaisten, kohderyhmänsä, keskuuteen. Kun tuli puheeksi niin kyselin muutamia viikkoja sitten tuttavani 11-vuotiaalta tytöltä sitä, mitä sarjiksia tyttö lukee. "Aku Ankkaa ja Karvista" kuului vastaus. Kysyin sitten että oliko tyttö kuullut koskaan sellaisesta kun Tintti, Asterix tai Tenavat...pirpanan vastauksesta ilmeni, että typykkä sekoitti Tintin Lucky Lukeen eli ilmeisesti mikään mainitsemistani klassikoista ei ollut tuttu.  :(

Karvinen on rahastava sarjis, kyllä, olen täysin samaa mieltä. Karvinen-ilman-Karvista on mielestäni taas mainiota camp-sekoiluviihdettä. Eskon oli korkea aika päästä estradille.Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Petteri Oja - 27.09.2014, klo 14:59:53
Karvisesta on hienoja oheistuotteita.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Curtvile - 14.07.2015, klo 18:53:47
Karvinen kohtaa Sagan. Molemmat parenevat.

(http://40.media.tumblr.com/422da153e8aad5ba6a635475b64a3f8b/tumblr_nqd1epfOZz1sk9i0co6_r1_540.jpg)
(http://40.media.tumblr.com/5f954235b74c5c95be55301f3c2176b4/tumblr_nqd1epfOZz1sk9i0co2_r1_1280.png)
(http://49.media.tumblr.com/f59c9189937e7bb58e66f1298d1015a9/tumblr_nqd1epfOZz1sk9i0co3_r1_500.png)
(http://38.media.tumblr.com/a8fa03be4b0cde70c84b6b2db814785e/tumblr_nqd1epfOZz1sk9i0co4_r1_540.png)


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Dennis - 25.04.2016, klo 18:55:20
Art-kirjabuumi sen kun jatkuu.....

Jim Davis saa oman art-kirjan:

http://hermes-press.myshopify.com/products/the-art-of-jim-davis-garfield

http://www.amazon.com/Art-Jim-Davis-Garfield/dp/1613451075/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1461598724&sr=1-1&keywords=The+Art+of+Jim+Davis

Alustava ilm.pvm on elokuussa!


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 15.05.2016, klo 15:25:28
Karvinen on uusi miss Suomi! Catsuit lumosi tuomariston. Tässä riemun keskellä kysyn vaan, miksei Garfieldia julkaista Suomessa unkarinkielisenä? Se on niin pal hauskempi silleen, eikö? Ha! Ha! Ha! Ha!


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Antti Peltola - 26.12.2016, klo 17:12:21
Karvinen-lehti muuttuu vuoden 2017 alusta vain tilaajille lähetettäväksi.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Miqz - 07.02.2017, klo 08:29:48
Työn puolesta törmäsin tällaiseen:

https://safeandsecureonline.org/children/#book/4

Karvinen tekee tietoturvavalistusta. En tiennytkään että tällaistakin tehdään. :police:


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Curtvile - 18.03.2017, klo 16:18:56
Karvista syvällisimillään

07/27/1978 (https://www.youtube.com/watch?v=NAh9oLs67Cw)

tämä video luotaa syvälle strippiin ja havainnoitavaan todellisuuteen. Monesti tunnin aikana tuli kvaak mieleen.

Lainaus
Missäköhän piippuni voi olla?


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.08.2017, klo 12:54:29
Kaikkien crossoverien äiti on ilmestynyt. Garfield / Grumpy Cat.

https://www.bleedingcool.com/2017/06/23/exclusive-look-inside-of-grumpy-cat-garfield-1/Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Curtvile - 17.10.2017, klo 23:20:47
Oletko koskaan halunnut lukea Karvisen "tekijän" Jim Davisin Marvelsarjakuvaa?
En minä vaan.
Sellainen on silti tulossa (http://ew.com/books/2017/10/16/garfield-creator-jim-davis-galactus-story-marvel/)

joskin tämä osuus kyllä ns. lämmitti:
Lainaus
(Ryan) North wrote the story, which Davis illustrated with the help of his assistants Gary Barker and Dan Davis.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Darzee - 18.10.2017, klo 09:52:29
Jotenkin ennakkoluuloisesti epäilen, ettei Jim Davis tähän tarinaan montaa piirtoa itse tee, vaan eiköhän suurin työ ole avustajien harteilla, kuten Karvisessakin. Mutta moisesta on tietysti turha päristää partaansa, Davis on kuitenkin markkinointimielessä monin verroin assareitaan tunnetumpi.

Ihan hyvin voisin tuon lukea, tuskin siinä montaa minuuttia tuhlaantuu.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: JJalonen - 18.10.2017, klo 11:51:12
Nämä ovat kyllä juuri niin huonon huonoja kuin ensimaininnasta saattoi aatella. Pits!


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Darzee - 18.10.2017, klo 12:07:45
Eivät suunpielet paljoa nousseet, mutta en koe menettäneeni liikaa sekunteja, joita en saa takaisin.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: echramath - 19.10.2017, klo 21:39:46
Internetissä on aina silloin tällöin naureskeltu tälle stripille (mikä tietysti karvisstripille saattaa jonkun mielestä olla ihan saavutuskin):

(https://pbs.twimg.com/media/B7_CuQQCIAEmgN_.jpg)

Davis kuitenkin vakuuttaa, ei, Esko ei juonut lasillista koiranspermaa (https://www.buzzfeed.com/ishmaeldaro/garfield-creator-jim-davis-denies-that-he-made-jon). Mitään järkeähän tässä stripissä nyt ei ole mitenkään päin...


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.06.2018, klo 18:56:06
Karvinen täyttää tänään 40 vuotta. Onneksi ei ole maanantai.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Dennis - 24.06.2018, klo 17:21:56
Monien iloksi aletaan julkaisemaan alkukauden Karvisia enkuksi kokoelmina:

https://www.amazon.com/Garfield-Complete-Works-1978-1979/dp/0425287122


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Dennis - 10.08.2018, klo 15:58:39
Tosielämän Karvista kaivataan

https://www.iltalehti.fi/fiidi/201808082201122829_fb.shtml


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Dennis - 03.10.2018, klo 20:48:56
Tuli postissa tuo eka kirja. Ja stripit  toimivat, nykyaikaan ero on kuin yöllä ja päivällä. Klassikoissa on monta oikeasti hauskaa juttua. Suosittelen Karvis-faneille.

Toka osa tulee keväällä.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: echramath - 21.10.2018, klo 02:26:37
(https://66.media.tumblr.com/64594548e7a1017f3cae7fbe529031a2/tumblr_pg8qseWdRp1wm6iqpo1_1280.jpg) (https://www.instagram.com/will___burke/)


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 03.01.2019, klo 10:05:16
Oho!

Ilta-Sanomat julkaisi Karvista 2.1.1986 lähtien ja lopetti sen nyt. Tilalla jotain aivan muuta. Nyt lehteä etsimään...


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Dennis - 04.01.2019, klo 16:37:06
Tilalle tuli jotain joka ei ole kovin kummoista, en edes muista mikä sarja.

Karvinen oli viime vuodet uber-tylsä, mutta olisin odottanut tilalle jotain parempaa ja hauskempaa.


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: VesaK - 06.01.2019, klo 14:55:28
Karvinen oli viime vuodet uber-tylsä, mutta olisin odottanut tilalle jotain parempaa ja hauskempaa.

Lassi ja Leevi? Masi?


Otsikko: Vs: Karvinen ym.
Kirjoitti: Jiksi - 09.08.2019, klo 04:56:49
Ensin oli Karvinen ennen Karvista (kuvassa, joka on myös Karvinen ennen Jarkkoa) ja nyt Karvinen jälkeen Davisin (https://www.bleedingcool.com/2019/08/06/nickelodeon-buys-garfield-davis-will-continue-comic-strip/).